Ευ αγωνίζεσθαι από τον Γιάννη Ατματζίδη

[Το ματς Γιαννούλη (αριστερά) – Ατματζίδη.]

Με επιστολή του προς την Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon, ο Παίκτης της Χρονιάς 2017, Διονύσης Γιαννούλης εξαίρει το αθλητικό πνεύμα του αντιπάλου του, Γιάννη Ατματζίδη. Συγκεκριμένα, στον όγδοο γύρο της 10ης και  τελευταίας αγωνιστικής της Προκριματικής Φάσης, ο Γιαννούλης διεκδικούσε τον τίτλο του Παίκτη της Χρονιάς, ενώ ο Ατματζίδης την πρόκρισή του στην Τελική Φάση του Πρωταθλήματος, όπου θα μπορούσε να υπερασπιστεί τον τίτλο που κέρδισε πέρσι. Το σκορ ήταν 8-6 Crawford υπέρ του Γιαννούλη, όταν εκείνος νόμισε ότι έκανε μια γκέλα η οποία θα ήταν πολύ κρίσιμη, όμως ο Ατματζίδης, χωρίς να έχει καμία υποχρέωση διόρθωσε, στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι, το λανθασμένο παίξιμο του αντιπάλου του.

Ο Γιαννούλης τελικά κέρδισε την παρτίδα, το ματς, το τουρνουά και τον τίτλο, ενώ ο Ατματζίδης μ’ αυτή την ήττα αποκλείστηκε από την Τελική Φάση.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon συγχαίρει και τους δύο παίκτες για την αθλητική συμπεριφορά και νοοτροπία τους και θεωρεί τιμή της τη συμμετοχή τους στις διοργανώσεις της.

 

Η επιστολή του Διονύση Γιαννούλη:

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Αξιότιμοι κύριοι,

Θα ήθελα να δηλώσω ότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αποκόμισα κάτι απείρως πιο σημαντικό για τη δίκη μου φιλοσοφία ζωής από τον εφήμερο τίτλο του Παίκτη της Χρόνιας. Την Ελπίδα. Την ελπίδα ότι αν η νέα γενιά αποτελείται σε ένα ποσοστό έστω 10% από άτομα της ποιότητας του Γιάννη Ατματζίδη, τότε αυτή η δύσμοιρη χώρα μπορεί ακόμα να αισιοδοξεί για το μέλλον της.

Με εκτίμηση,
Διονύσης Γιαννούλης