Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - Βαθμολογίες



Το site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Ο Γιώργος Κλείτσας "Νικητής της Χρονιάς 2014"

Posted in Πρωτάθλημα

Με θρίαμβο του Μιχάλη Μανωλιού, σε δεύτερο κατά σειρά τουρνουά Πρωταθλήματος, ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος των αγώνων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammonγια τη σεζόν 2013-2014. Με αυτή του την επικράτηση, ο Μανωλιός «έχτισε» πάνω στη νίκη που είχε πετύχει προ τριών εβδομάδων στη Χαλκίδα, εξασφαλίζοντας την τέταρτη θέση στη βαθμολογία και, τοιουτοτρόπως, την παρουσία του στην τελική «οκτάδα», που θα διεκδικήσει τον φετινό τίτλο του Πρωταθλητή.

Το σημαντικότερο, βέβαια, από αγωνιστικής απόψεως γεγονός του τουρνουά της 1ης Ιουνίου ήταν η μάχη που δόθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μεταξύ Κλείτσα, Μητρέλη και Χρηστίδη, οι οποίοι διεκδικούσαν με αξιώσεις την πρωτιά, πριν από την τελευταία αγωνιστική. Νικητής ο πρώτος, ο οποίος «κλείδωσε» τον τίτλο του «Νικητή της Χρονιάς», επικρατώντας των Τσίρη, Χρηστίδη και Κάτσιου στο Main, όπως άλλωστε και του Βαμβακάρη στο Consolation, φτάνοντας έτσι τους 379 βαθμούς. Ο βασικός αντίπαλός του στην «κούρσα» της τελευταίας αγωνιστικής, Κώστας Μητρέλης, απώλεσε ουσιαστικά κάθε ελπίδα του για τον τίτλο, με την ήττα που σημείωσε στον δεύτερο γύρο του Main από τον Βαμβακάρη και, παρότι έκανε καλή πορεία στο Consolation, φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό, περιορίστηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης με 350 βαθμούς. Ομοίως, στον δεύτερο γύρο αποχαιρέτησε τον τίτλο και ο Χάρης Χρηστίδης, χάνοντας στο ντέρμπι κορυφής από τον Κλείτσα. Έτσι, αρκέστηκε στην τρίτη θέση, με 329 βαθμούς.

Η δεύτερη, και μάλιστα πραγματικά συναρπαστική, μάχη έγινε με φόντο την προνομιούχο τέταρτη θέση της κατάταξης, η οποία θα εξασφάλιζε στον νικητή την παρουσία του στους προημιτελικούς των playoffsτου Πρωταθλήματος. Στην αρχή, τη θέση κατείχε ο Δημήτρης Μαγγανάς, ο οποίος όμως τέθηκε σχετικά νωρίς εκτός μάχης, χάνοντας στον δεύτερο γύρο από τον Κάτσιο και, αμέσως μετά, από τον Μακρή στο Consolation. Φαβορί έτσι κατέστη ο ευρισκόμενος στην πέμπτη θέση πριν από τη 10η αγωνιστική, Μιχάλης Μανωλιός, που, νικώντας τους Νικοτιάν και Γυρτάτο, έφτασε στον ημιτελικό του τουρνουά. Πίσω του όμως, η κατάσταση παρέμενε ρευστή, αφούν τόσο ο Γιώργος Αυδής, έχοντας αποκλείσει τους Τερζή και Χατζέλη, όσο και ο Μιχάλης Προυκάκης, που είχε νικήσει τους Θανόπουλο και Γιαννούλη, βρίσκονταν ισόβαθμοι, σε απόσταση μίας νίκης από τον Μανωλιό! Η μεταξύ τους μονομαχία στα προημιτελικά βρήκε νικητή τον δεύτερο, βγάζοντας εκτός μάχης τον Πρωταθλητή των τελευταίων δύο ετών και μεταθέτοντας την αγωνία στους ημιτελικούς. Ούτε εκεί όμως ξεκαθάρισε η κατάσταση, αφού, τόσο ο Μανωλιός όσο και ο Προυκάκης, επικράτησαν των Βαμβακάρη και Κλείτσα αντίστοιχα, δημιουργώντας τον πρώτο «Μιχάλης εναντίον Μιχάλη» τελικό, στη σύντομη ιστορία μας. Όμως εκεί, τα ψέματα τελείωσαν: Ο Μανωλιός πέτυχε την όγδοη συνεχόμενη νίκη του και σήκωσε τη δεύτερη (μετά τη Χαλκίδα) «κούπα» του νικητή, αποδεικνύοντας περίτρανα πως διέρχεται περίοδο εξαιρετικής φόρμας, ενόψει των τελικών φάσεων σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα. Από την άλλη, ο Προυκάκης έφτασε για όγδοη φορά στην καριέρα του σε τελικό της Ομοσπονδίας, έχοντας χάσει και στους οκτώ!

                Μετά τη συναρπαστική αυτή εξέλιξη, ο Μανωλιός κατετάγη τέταρτος με 310 βαθμούς, ο Προυκάκης πέμπτος με 286, ο Αυδής έκτος με 276, ενώ ο Μαγγανάς παρέμεινε στους 272 βαθμούς που είχε πριν από το τουρνουά της Κυριακής 1 Ιουνίου, αρκούμενος στην έβδομη θέση. Όγδοος κατετάγη ο περσινός «Νικητής της Χρονιάς», Χρήστος Γρούτσος (255), ο οποίος έκανε το ρεπό του, ενώ στις δύο επόμενες θέσεις βρέθηκαν ο Γιάννης Πασιαλής (250) και ο Γιώργος Πεταλάς (249), οι οποίοι δεν έκαναν σπουδαία πράγματα στη 10η αγωνιστική, αλλά διατηρήθηκαν σε θέσεις πρόκρισης.

                Εκεί όμως που έγινε η μεγάλη ανατροπή, ήταν στη μάχη για την ενδέκατη θέση, την τελευταία που χάριζε την πρόκριση στον κάτοχό της, από τη στιγμή που η δωδέκατη ήταν «καπαρωμένη» από τον Νίκο Μαστροπέρρο, από τον περασμένο Νοέμβριο. Σταδιακά, εκτός μάχης τέθηκαν οι Γιαννούλης, Δίκαρος, Κάτσιος, Μακρής, Τερζής και Τσίρης, την ώρα που αποκλειόταν νωρίς και ο Κώστας Χιωτίνης, ο οποίος, μετά την 9η αγωνιστική της Χαλκίδας, κατείχε τη 10η θέση στη βαθμολογία. Η εξέλιξη αυτή ευνόησε τον Τάκη Χατζέλη, ο οποίος, πριν από το τουρνουά, βρισκόταν μόλις στη 18η θέση, απέχοντας 44 βαθμούς από τον Χιωτίνη! Κι όμως, αυτή η χαοτική διαφορά υπερκαλύφθηκε, αφού ο Χατζέλης νίκησε οριακά τον Λουμίδη (11-10), εν συνεχεία έχασε από τον Αυδή, υποβιβαζόμενος στο Consolation, όπου και πέτυχε το απόλυτο: Κέρδισε αρχικά τους Νόνα και Πασιαλή, αποκλείοντας κατόπιν στη σειρά τούς πρώτους τρεις στην τελική βαθμολογία (Χρηστίδη, Μητρέλη και Κλείτσα) και ξεπερνώντας τοιουτοτρόπως κατά τέσσερις βαθμούς τον Χιωτίνη (242-238)!

                Άλλη μία κανονική περίοδος λοιπόν έφτασε με αυτό τον συναρπαστικό τρόπο στο τέλος της. Ήταν ένα φινάλε αντάξιο μιας μεγάλης διοργάνωσης, με έντονο συναγωνισμό και πλήθος ανατροπών. Μια σεζόν που τελείωσε στη Γλυφάδα, σε ένα τουρνουά όπου οι μισοί διαγωνιζόμενοι συμβουλεύοναν συνεχώς τους πίνακες και τα… κομπιουτεράκια τους, προσπαθώντας να διερευνήσουν την τελική τους κατάταξη.

                Σε σχέση με πέρσι, την πρώτη χρονιά που θεσπίστηκε ο θεσμός της Τελικής Φάσης, μόλις πέντε παίκτες θα δώσουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το «παρών». Πρόκειται για τους Αυδή (πρώτος πέρυσι), Γρούτσο (τρίτος), Χατζέλη (έβδομος), Προυκάκη (όγδοος) και Χρηστίδη (δέκατος). Δεν θα είναι παρόντες (κατά σειρά της περυσινής τους κατάταξης) οι Μπονάνος, Braconi, Χιωτίνης, Κάτσιος, Βαμβακάρης, Θανόπουλος και Μακρής. Τέλος, οι νέες συμμετοχές είναι αυτές των Κλείτσα, Μητρέλη, Μανωλιού, Μαγγανά, Πασιαλή, Πεταλά και Μαστροπέρρου. Συνεπώς, τα ζευγάρια των πρώτων δύο γύρων, που θα διεξαχθούν στην Παλλήνη το Σάββατο 21 Ιουνίου, είναι τα εξής:

  1. Γρούτσος εναντίον Πασιαλή· ο νικητής με Κλείτσα.
  2. Προυκάκης εναντίον Μαστροπέρρου· ο νικητής με Μανωλιό.
  3. Αυδής εναντίον Χατζέλη· ο νικητής με Χρηστίδη.
  4. Μαγγανάς εναντίον Πεταλά· ο νικητής με Μητρέλη.

Το μεγάλο ραντεβού για το Πρωτάθλημα είναι στην Παλλήνη, στις 21 και 22 Ιουνίου! Θα έχουν προηγηθεί (14 και15) η Ημιτελική και Τελική Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes