Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - Βαθμολογίες



Το site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Προκήρυξη Κυπέλλου 2014-2015

Posted in Κύπελλο

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

4ου ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ BACKGAMMON

υπό την αιγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ BACKGAMMON

ΓΕΝΙΚΑ

  1. Προκηρύσσεται η διεξαγωγή του 4ου Κυπέλλου Ελλάδος Backgammon, από την Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon (GreekBackgammonFederation).
  2. Η διεξαγωγή του Κυπέλλου θα γίνει στην Αθήνα κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2014 - Ιουνίου 2015. Κατ’ εξαίρεση, κάποιοι αγώνες της Προκριματικής Φάσης, ενδέχεται να πραγματοποιηθούν εκτός Αθηνών, κάτι που θα ανακοινώνεται στους συμμετέχοντες τουλάχιστον ένα μήνα πριν.
  3. Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν αποκλειστικά στο διεθνές παιχνίδι Backgammon. Ισχύουν οι κανονισμοί που είναι μονίμως αναρτημένοι στην παραπομπή «Κανόνες», η οποία βρίσκεται στην «Αρχική» σελίδα της ιστοσελίδας μας (www.bgfed.gr).
    1. Το Κύπελλο θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: Την Προκριματική, που θα αποτελείται από 8 μονοήμερα, ανεξάρτητα μεταξύ τους τουρνουά, και την Τελική Φάση (top-24). Η Τελική Φάση, θα διεξαχθεί σε διήμερη εκδήλωση στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου (Ιούνιος 2015).
    2. Οι αγώνες του Κυπέλλου 2014-2015 θα διεξάγονται στην πλειονότητά τους με τη χρήση χρονομέτρων («σκακιστικών» ρολογιών), το οποία θα τοποθετούνται κατόπιν επιλογής της διοργανώτριας αρχής, σε αγώνες που κρίνονται ως πιθανοί να προκαλέσουν καθυστέρηση. Εάν παίκτης επιθυμεί για δικούς του λόγους τη χρήση χρονομέτρου σε συγκεκριμένο αγώνα, ο αντίπαλός του υποχρεούται να το αποδεχθεί. Από τη φετινή αγωνιστική περίοδο, όταν χρησιμοποιείται «σκακιστικό» ρολόι σε αγώνες που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon, ο χρόνος κάθε παίκτη αντιστοιχεί σε δώδεκα δευτερόλεπτα «δωρεάν» ανά κίνηση, συν τον συνολικό χρόνο της αναμέτρησης, ο οποίος προσδιορίζεται σε δύο λεπτά ανά πόντο μήκους αγώνα,. Επί παραδείγματι, για αγώνα 7 πόντων κάθε παίκτης έχει συνολικό χρόνο (7 x 2), δηλαδή 14 λεπτά, και για αγώνα 9 πόντων, 18 λεπτά.

    ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ

    1. Η Προκριματική Φάση αποτελείται από οκτώ ανεξάρτητες μεταξύ τους ημερίδες, έκαστη των οποίων έχει κεντρικό τουρνουά (main) και τουρνουά της παρηγοριάς (consolation). Η πρόκριση και ο αποκλεισμός κάθε παίκτη θα καθορίζεται από αγώνες νοκ άουτ.
    2. Οι αγώνες του κάθε κεντρικού τουρνουά (main) θα ολοκληρώνονται στους 9 πόντους και ο τελικός, στους 11 πόντους.
    3. Όποιος παίκτης αποκλείεται από το κεντρικό (main) θα έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στο τουρνουά της παρηγοριάς (consolation). Ανάλογα με τον γύρο στον οποίο θα αποκλείεται, ο κάθε παίκτης θα εισάγεται στον αντίστοιχο γύρο του consolation. Για παράδειγμα, οι ηττημένοι των δύο ημιτελικών του main, θα αγωνιστούν (μεταξύ τους) στον ημιτελικό του consolation. Οι αγώνες του τουρνουά της παρηγοριάς (consolation) θα ολοκληρώνονται αποκλειστικά στους 7 πόντους, πλην του τελικού, που θα διεξάγεται στους 9.
    4. Ο νικητής του main κατακτά το επιμέρους τουρνουά των Προκριματικών. Ο αντίπαλός του στον τελικό κατατάσσεται επισήμως δεύτερος, ενώ ο νικητής του consolation τρίτος. Ο πρώτος, εξασφαλίζει μία θέση για τους «16» της Τελικής Φάσης, ενώ οι δύο επόμενοι, από μία θέση για τους «24».
    5. Κάθε παίκτης δικαιούται να διεκδικήσει όσες θέσεις επιθυμεί στην Τελική Φάση, ανάλογα με τις διακρίσεις του στα Προκριματικά. Στην περίπτωση αυτή, καλείται να αντιμετωπίσει τον εαυτό του, το συντομότερο δυνατόν, με αποτέλεσμα να προωθείται αυτομάτως σε μεταγενέστερους γύρους της διοργάνωσης. Παίκτες με περισσότερες από μία εξασφαλισμένες θέσεις στην Τελική Φάση, πληρώνουν μόνον ένα δικαίωμα συμμετοχής σ’ αυτή.
    6. Κάθε παίκτης που επιθυμεί τη συμμετοχή του σε αγώνα Κυπέλλου (ασχέτως φάσης), υποχρεούται στην καταβολή δικαιώματος συμμετοχής 20 ευρώ για τα ταμειακώς εντάξει Τακτικά Μέλη της Ομοσπονδίας και 25 ευρώ για όλους τους υπόλοιπους. Από κάθε συμμετοχή, τα 14 ευρώ επιστρέφονται στους διακριθέντες του εν λόγω τουρνουά, με κατανομή 50% στο νικητή του main και από 25% στο φιναλίστ του main και το νικητή του consolation, ενώ τα 5 ευρώ παρακρατούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς («κουμπαράς») και αποδίδονται στους διακριθέντες της Τελικής Φάσης. Τα ποσά που καταβάλλουν τα μη ταμειακώς εντάξει μέλη και τυχόν έκτακτοι, συν ένα ευρώ από κάθε συμμετοχή, παρακρατούνται υπέρ της Ομοσπονδίας.
    7. Για να ικανοποιηθούν και όσοι επιθυμούν μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα, στα τουρνουά του Κυπέλλου, θα υπάρχει ισόποσο προαιρετικό sidebet που θα αποδίδεται στον πλέον διακριθέντα του mainμεταξύ όσων αποφάσισαν να συμμετάσχουν στον συγκεκριμένο προκριματικό. Σε περίπτωση που δύο ή περισσότεροι εκ των συμμετασχόντων στο sidebetαποκλειστούν στον ίδιο γύρο, το έπαθλο κερδίζει όποιος προχωρήσει περισσότερο στο consolation. Στην περίπτωση και νέας ισοβαθμίας, το βραβείο μοιράζεται. Τα ποσά του sidebet υπόκεινται σε κρατήσεις 2 ευρώ ανά συμμετοχή, υπέρ των βραβευθέντων της Τελικής Φάσης.
    8. Δημιουργείται ειδική βαθμολογία μεταξύ των συμμετασχόντων σε όλα τα επιμέρους τουρνουά. Η βαθμολογία θα συνταχθεί με το σύστημα masterpoints, το ίδιο που χρησιμοποιείται από την GreekBackgammonFederation για την ανάδειξη του «Νικητή της Χρονιάς» στο Πρωτάθλημα Ελλάδος. Ειδικότερα, κάθε παίκτης εξασφαλίζει 10 βαθμούς για κάθε συμμετοχή του σε τουρνουά, συν το συνολικό μήκος των αγώνων που κέρδισε. Συνεπώς, παίκτης που θα σημειώσει σε συγκεκριμένο τουρνουά μία νίκη στο main και δύο στο consolation, παίρνει 10 + 9 + (2 x 7), ήτοι 33 βαθμούς. Ο πρώτος στην τελική βαθμολογία των οκτώ προκριματικών τουρνουά, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής δικαιώματος συμμετοχής στην Τελική Φάση.

    ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

    1. Η Τελική Φάση θα διεξαχθεί με σύστημα νοκ άουτ. Θα πραγματοποιηθεί μόνο κεντρικό τουρνουά (main), χωρίς τουρνουά της παρηγοριάς.
    2. Παίκτες που έχουν προκριθεί στα Τελικά μέσω νίκης τους σε Main Προκριματικού, προκρίνονται απ’ ευθείας στο δεύτερο γύρο. Στον πρώτο γύρο, διεξάγονται αγώνες αμιγώς μεταξύ παικτών που προκρίθηκαν ως φιναλίστ Προκριματικού ή ως νικητές Consolation.
    3. Οι αγώνες της Τελικής Φάσης θα κρίνονται στους πρώτους τρεις γύρους στους 11 πόντους, οι ημιτελικοί και ο μικρός τελικός (για την 3η και 4η θέση) στους 13 και ο μεγάλος τελικός στους 15 πόντους.
    4. Ο νικητής κατακτά τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδος. Ο αντίπαλός του στον τελικό κατατάσσεται επισήμως δεύτερος, ενώ ο νικητής του μικρού τελικού, τρίτος στον θεσμό.
    5. Παίκτες που εξασφαλίζουν την πρόκρισή τους στα Τελικά, προπληρώνουν τη συμμετοχή τους από το χρηματικό έπαθλο που λαμβάνουν την ημέρα προκρίσεώς τους. Εάν αδυνατούν να παραστούν στην Τελική Φάση για οποιονδήποτε λόγο, δικαιούνται επιστροφής του παρακρατηθέντος ποσού, με ρητή τους δήλωση μέχρι και επτά ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της Τελικής Φάσης. Στην περίπτωση αυτή, η θέση τους στα Τελικά, καλύπτεται από τον / τους επιλαχόντα (-ες) της βαθμολογίας, ήτοι παίκτες που δεν έχουν εξασφαλίσει θέση απ’ ευθείας πρόκρισης. Εάν η παραίτηση αφορά παίκτη με περισσότερες από μία εξασφαλισμένες θέσεις πρόκρισης, τότε τον αντικαθιστούν μέσω της βαθμολογίας, ίσος αριθμός παικτών, με το σύνολο των κενών θέσεων που έχουν προκύψει. Όλοι οι τυχόν προκριθέντες μέσω βαθμολογίας, υποχρεούντα να καταβάλλουν κανονικά το δικαίωμα συμμετοχής τους στην Τελική Φάση, ήτοι 20 (+ 5 για τους παίκτες χωρίς ταμειακή ενημερότητα) ευρώ.

    ΕΠΑΘΛΑ

    1. Οι πρώτοι τρεις της κατάταξης βραβεύονται με κύπελλα. Ομοίως, με κύπελλα βραβεύονται και οι πρώτοι νικητές των Main στα επιμέρους τουρνουά της Προκριματικής Φάσης.
    2. Επίσης, προβλέπεται η χρηματική επιβράβευση των νικητών. Ειδικότερα, ο «κουμπαράς» που θα αποτελείται από 5 ευρώ από κάθε μεμονωμένη συμμετοχή σε αγώνα της Προκριματικής και της Ημιτελικής Φάσης, συν το παρακρατηθέν ποσό από κάθε sidebet (δύο ευρώ), μαζί με τα δικαιώματα συμμετοχής που θα εισπραχθούν από τους συμμετέχοντες στην Τελική Φάση, θα επαναδιανεμηθεί σε ποσοστό 95% προς τους συμμετέχοντες. Επί του συνόλου των διανεμηθησόμενων ποσών, τα οποία θα εξαρτηθούν από τον συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων, η διανομή στους διακριθέντες θα γίνεται ως εξής:
    • Κυπελλούχος: 50%
    • Δεύτερος: 30%
    • Τρίτος: 20%

    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

    1. Καθιερώνεται ειδική, κατά 50% μειωμένη τιμή (10 ευρώ) στο δικαίωμα συμμετοχής της Προκριματικής Φάσης για τους φοιτητές και τους ανέργους, κάτι που θα αποδεικνύεται με την επίδειξη της αντίστοιχης ταυτότητας ή κάρτας ανέργου. Για να μην αδικούνται οι παίκτες που κατέβαλλαν πλήρη συμμετοχή, οι δικαιούχοι έκπτωσης, θα διεκδικούν το 50% της επιβράβευσης που θα αντιστοιχεί στη θέση που κατέλαβαν στην ημερίδα. Τυχόν ανείσπρακτα έπαθλα λόγω της ως άνω ιδιαίτερης μεταχείρισης, θα προστίθενται στον «κουμπαρά» υπέρ των διακριθέντων της Τελικής Φάσης.
    2. Οι ως άνω παίκτες, απαγορεύεται να συμμετέχουν στο θεσμό του sidebet.
    3. Εάν δεν είναι ταμειακώς εντάξει Τακτικά Μέλη της Ομοσπονδίας, οι ως άνω παίκτες υποχρεούνται σε μισή καταβολή (2,50 ευρώ) υπέρ της Ομοσπονδίας.
    4. Ουδείς παίκτης θα δικαιούται έκπτωσης στην Τελική Φάση.

    ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

    Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθούν τακτικά την ιστοσελίδα μας και να εγγραφούν ως παραλήπτες στο μηνιαίο μας newsletter (με σχετικό τους mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), για να ενημερώνονται εγκαίρως για τους τόπους, τις ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής των αγωνιστικών μας εκδηλώσεων.

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes