Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - Βαθμολογίες



Το site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Προκήρυξη 5ου Κυπέλλου Ελλάδος Backgammon

Posted in Κύπελλο

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

5ου ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ BACKGAMMON

υπό την αιγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ BACKGAMMON

ΓΕΝΙΚΑ

  1. Προκηρύσσεται η διεξαγωγή του 5ου Κυπέλλου Ελλάδος Backgammon, από την Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon (Greek Backgammon Federation).

  2. Η διεξαγωγή του Κυπέλλου θα γίνει στην Αθήνα κατά την περίοδο Δεκεμβρίου 2015 - Απριλίου 2016.

  3. Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν αποκλειστικά στο διεθνές παιχνίδι Backgammon. Ισχύουν οι κανονισμοί που είναι μονίμως αναρτημένοι στην παραπομπή «Κανόνες», η οποία βρίσκεται στην «Αρχική» σελίδα της ιστοσελίδας μας (www.bgfed.gr), καθώς και ο Εσωτερικός Κανονισμός συμπεριφοράς που έχει θεσπιστεί.

  4. Το Κύπελλο θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: Την Προκριματική, που θα αποτελείται από δύο ημερήσια, ανεξάρτητα μεταξύ τους τουρνουά, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 20 Δεκεμβρίου 2015 και στις 28 Φεβρουαρίου 2016, καθώς και την Τελική Φάση (final-6), που θα διεξαχθεί στις 3 Απριλίου 2016 (όλες Κυριακές).

  5. Οι αγώνες του Κυπέλλου 2014-2015 θα διεξάγονται αποκλειστικά με τη χρήση χρονομέτρων («σκακιστικών» ρολογιών). Εάν τα ρολόγια δεν επαρκούν για όλους τους αγώνες που διεξάγονται ταυτόχρονα, θα τοποθετούνται κατόπιν επιλογής της διοργανώτριας αρχής, σε αγώνες που κρίνονται ως πιθανοί να προκαλέσουν καθυστέρηση. Υπενθυμίζεται πως όταν χρησιμοποιείται «σκακιστικό» ρολόι σε αγώνες που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon, ο χρόνος κάθε παίκτη αντιστοιχεί σε δώδεκα δευτερόλεπτα «δωρεάν» ανά κίνηση, συν τον συνολικό χρόνο της αναμέτρησης, ο οποίος προσδιορίζεται σε δύο λεπτά ανά πόντο μήκους αγώνα,. Επί παραδείγματι, για αγώνα 13 πόντων κάθε παίκτης έχει συνολικό χρόνο (13 x 2), δηλαδή 26 λεπτά, και για αγώνα 9 πόντων, 18 λεπτά.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ

  1. Η Προκριματική Φάση αποτελείται από δύο ανεξάρτητες μεταξύ τους ημερίδες, έκαστη των οποίων έχει κεντρικό τουρνουά (main) και τουρνουά της παρηγοριάς (consolation). Η πρόκριση και ο αποκλεισμός κάθε παίκτη θα καθορίζεται από αγώνες νοκ άουτ (σύστημα progressive consolation).

  2. Οι προ του τελικού γύροι του κάθε κεντρικού τουρνουά (main) θα ολοκληρώνονται στους 13 πόντους και ο τελικός, στους 15 πόντους.

  3. Όποιος παίκτης αποκλείεται από το κεντρικό (main) θα έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στο τουρνουά της παρηγοριάς (consolation). Ανάλογα με τον γύρο στον οποίο θα αποκλείεται, ο κάθε παίκτης θα εισάγεται στον αντίστοιχο γύρο του consolation. Για παράδειγμα, οι ηττημένοι των δύο ημιτελικών του main, θα αγωνιστούν (μεταξύ τους) στον ημιτελικό του consolation. Οι αγώνες του τουρνουά της παρηγοριάς (consolation) θα ολοκληρώνονται στους 9 πόντους, πλην του τελικού, που θα διεξάγεται στους 11.

  4. Ο νικητής του main κατακτά το επιμέρους τουρνουά των Προκριματικών. Ο αντίπαλός του στον τελικό κατατάσσεται επισήμως δεύτερος, ενώ ο νικητής του consolation τρίτος. Οι τρεις πρώτοι, προκρίνονται στην Τελική Φάση του Κυπέλλου (final-6).

  5. Κάθε παίκτης δικαιούται να διεκδικήσει μία ή δύο θέσεις στην Τελική Φάση, ανάλογα με τις διακρίσεις του στα Προκριματικά. Παίκτες με περισσότερες από μία εξασφαλισμένες θέσεις στην Τελική Φάση, πληρώνουν μόνον ένα δικαίωμα συμμετοχής σ’ αυτές.

  6. Κάθε παίκτης που επιθυμεί τη συμμετοχή του σε αγώνα Κυπέλλου (ασχέτως φάσης), υποχρεούται στην καταβολή δικαιώματος συμμετοχής 200 ευρώ για τα ταμειακώς εντάξει Τακτικά Μέλη της Ομοσπονδίας και 220 ευρώ για όλους τους υπόλοιπους. Από κάθε συμμετοχή, τα 170 ευρώ επιστρέφονται στους διακριθέντες του εν λόγω τουρνουά, με κατανομή 50% στο νικητή του main και από 25% στο φιναλίστ του main και το νικητή του consolation, ενώ τα 30 ευρώ παρακρατούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς («κουμπαράς») και αποδίδονται στους διακριθέντες της Τελικής Φάσης. Τα ποσά που καταβάλλουν τα μη ταμειακώς εντάξει μέλη και τυχόν έκτακτοι, παρακρατούνται υπέρ της Ομοσπονδίας.

  7. Για να ικανοποιηθούν και όσοι επιθυμούν μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα, στα τουρνουά του Κυπέλλου θα υπάρχει ισόποσο προαιρετικό side bet που θα αποδίδεται στον πλέον διακριθέντα του main μεταξύ όσων αποφάσισαν να συμμετάσχουν στον συγκεκριμένο προκριματικό. Σε περίπτωση που δύο ή περισσότεροι εκ των συμμετασχόντων στο side bet αποκλειστούν στον ίδιο γύρο, το έπαθλο κερδίζει όποιος προχωρήσει περισσότερο στο consolation. Στην περίπτωση και νέας ισοβαθμίας, το βραβείο μοιράζεται. Τα ποσά του side bet δεν υπόκεινται σε κρατήσεις υπέρ των βραβευθέντων της Τελικής Φάσης.

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

  1. Η Τελική Φάση θα διεξαχθεί ομοίως με σύστημα νοκ άουτ. Θα πραγματοποιηθεί μόνο κεντρικό τουρνουά (main), χωρίς τουρνουά της παρηγοριάς.

  2. Οι αγώνες της Τελικής Φάσης θα κρίνονται στους προημιτελικούς στους 15 πόντους, οι ημιτελικοί θα είναι στους 17 και ο μεγάλος τελικός στους 19 πόντους.

  3. Οι προημιτελικοί θα διεξάγονται ανάμεσα στον ηττημένο του 1ου Προκριματικού και το νικητή του consolation στο 2ο Προκριματικό και αντίστροφα. Στους ημιτελικούς, θα πραγματοποιηθεί σύντομη κλήρωση, όπου οι νικητές των δύο Προκριματικών, θα αντιμετωπίσουν τους νικητές των προημιτελικών αγώνων της Τελικής Φάσης.

  4. Ο νικητής της Τελικής Φάσης, κατακτά τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδος και ο αντίπαλός του στον τελικό κατατάσσεται επισήμως δεύτερος στο θεσμό.

  5. Σε περιπτώσεις διπλών προκρίσεων κάποιου παίκτη στο final-6, συμβαίνουν τα εξής: Εάν ο παίκτης αυτός έχει δύο θέσεις φιναλίστ Προκριματικού ή νικητής consolation, τότε προκρίνεται αυτομάτως στα ημιτελικά, όπως και οι νικητές στα δύο main των Προκριματικών. Σε περίπτωση που αυτός έχει κερδίσει και τα δύο main των Προκριματικών, προκρίνεται απ’ ευθείας στον τελικό του θεσμού. Σε περίπτωση που έχει νίκη σε main, αλλά και ακόμα μία διάκριση, τότε αγωνίζεται κανονικά στον προημιτελικό και σε περίπτωση νίκης του, προκρίνεται αυτομάτως στον τελικό, καθώς θεωρείται πως αντιμετώπισε τον εαυτό του στον ημιτελικό.

  6. Ο παίκτης που έχει προκριθεί στην Τελική Φάση καταβάλλει αυτομάτως το κόστος συμμετοχής του, το οποίο παρακρατείται από το χρηματικό έπαθλο του Προκριματικού στον οποίο διακρίθηκε. Παίκτης που αδυνατεί να συμμετάσχει στην Τελική Φάση, οφείλει να το έχει δηλώσει τουλάχιστον μέχρι τις 25 Μαρτίου σε Μέλος του Δ.Σ.. Στην περίπτωση αυτή, δικαιούται επιστροφής του δικαιώματος συμμετοχής του και καλούνται επιλαχόντες.

  7. Ως τέτοιοι, νοούνται κατά σειρά: (i) ο ηττημένος του consolation της ημερίδας απ’ όπου προέκυψε η κενή θέση, (ii) ο ηττημένος του consolation της έτερης ημερίδας, (iii) ο έτερος ηττημένος στον ημιτελικό του main της ημερίδας απ’ όπου προέκυψε η κενή θέση, (iv) ο έτερος ηττημένος στον ημιτελικό του main της έτερης ημερίδας, (v) οι ηττημένοι των προημιτελικών του main της ημερίδας απ’ όπου προέκυψε η κενή θέση, κ.ο.κ.. Η Τελική Φάση πάντως, διεξάγεται με έξι παίκτες (final-6).

ΕΠΑΘΛΑ

  1. Οι πρώτοι δύο της κατάταξης βραβεύονται με κύπελλα. Ομοίως, με κύπελλα βραβεύονται και οι πρώτοι τρεις (οι προκριθέντες στα Τελικά) στα επιμέρους τουρνουά της Προκριματικής Φάσης.

  2. Επίσης, προβλέπεται η χρηματική επιβράβευση των νικητών. Ειδικότερα, ο «κουμπαράς» που θα αποτελείται από 30 ευρώ από κάθε μεμονωμένη συμμετοχή σε αγώνα της Προκριματικής Φάσης, μαζί με τα δικαιώματα συμμετοχής που θα εισπραχθούν από τους συμμετέχοντες στην Τελική Φάση, θα επαναδιανεμηθεί σε ποσοστό 95% προς τους συμμετέχοντες. Επί του συνόλου των διανεμηθησόμενων ποσών, η διανομή στους διακριθέντες θα γίνεται ως εξής:

  • Κυπελλούχος: 70%

  • Δεύτερος: 30%

ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα τρία τουρνουά του Κυπέλλου (δύο της Προκριματικής και ένα της Τελικής Φάσης) θα διεξαχθούν στο εντευκτήριο του MindGamesA.O. (Ευριπίδου 11 & Κεφαλληνίας, Χολαργός), παρεκτός και προκύψει κάποια έκτακτη αλλαγή, για την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας μας στην Αρχική σελίδα ή στη στήλη «Νέα» / «Κύπελλο», όπως επίσης και μέσω του τακτικού μας newsletter ή στην έσχατη περίπτωση, μέσω ειδικής, ηλεκτρονικής επιστολής.

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes