Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - Βαθμολογίες



Το site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Ενημερωτικό Δελτίο Απριλίου 2013

Posted in Ενημερωτικά δελτία

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ!

 

Μόλις λίγες ημέρες μάς χωρίζουν μόνο από το μεγάλο γεγονός της φετινής αγωνιστικής περιόδου: Το 3ο Διεθνές Openτου PortoCarras.

Το θρυλικό ξενοδοχείο θα ανοίξει τις πόρτες του για να μας υποδεχθεί, μαζί με αρκετούς φίλους από το εξωτερικό, την Πέμπτη 9 Μαΐου. Την ημέρα εκείνη, θα διεξαχθεί και ο κύριος όγκος των φετινών sideevents, τα οποία θα μας επιτρέψουν να... ακονίσουμε τα αγωνιστικά μας ξίφη πριν από το κυρίως μενού, που θα ακολουθήσει. Μεταξύ των διαφόρων jackpotsπου έχουν προγραμματιστεί, θα μπορέσουμε χωρίς κόστος να συμμετάσχουμε στο warmup, διεκδικώντας ένα δωμάτιο για τέσσερις διανυκτερεύσεις για το αντίστοιχο τουρνουά του 2014.

Ξεκινώντας την Παρασκευή, θα επιδιώξουμε ανά ζεύγη την επιτυχία μέσω του doublesconsultation. Ακολούθως, θα έχουμε τη σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία διάλεξη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, και, επί του παρόντος, #2 στην παγκόσμια λίστα των giants(έχοντας διατελέσει και #1), Masayuki «Mochy» Mochizuki. Από τις 9 το βράδυ και μετά, η δράση θα επικεντρωθεί στα κυρίως τουρνουά (Masters και Advanced).

Το Σάββατο, οι πιο «τολμηροί» θα δεχτούν την πρόκληση να διαγωνιστούν στο τεστ του Mochy, το οποίο αποτελείται από 50 ερωτήσεις. Στη συνέχεια, θα διασκεδάσουμε με τον πλειστηριασμό (CalcuttaAuction), προτού επιστρέψουμε στα τραπέζια για τη συνέχεια της δράσης, σε mainκαι consolation. Η ημέρα θα κλείσει με τη μάχη των «χοντρών πορτοφολιών» στο SuperJackpot.

Η Κυριακή θα κρίνει τα έπαθλα σε όλες της κατηγορίες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, φυσικά, θα έχει και η μάχη της τελευταίας ευκαιρίας (LastChance) για όσους δεν ευτύχησαν να διακριθούν τις προηγούμενες ημέρες. Μετά τη στιγμή της επιβράβευσης, που ως συνήθως συμπίπτει με την απονομή, θα αποχαιρετήσουμε το PortoCarrasκαι τους αλλοδαπούς φίλους μας με ένα cocktail.

Μερικές υπενθυμίσεις κρίνονται απαραίτητες:

  1. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να διαμείνουν στο ξενοδοχείο όπου θα διεξαχθεί το GamesFestival, κάνοντας τις κρατήσεις τους μέσω του συγκεκριμένου φορέα, στη διεύθυνση gamesfestival2013@gmail.com. Σε παίκτες οι οποίοι ενδεχομένως κλείσουν δωμάτιο από άλλη πηγή (π.χ. τουριστικό πρακτορείο ή ιστοσελίδα), δεν θα τους δοθεί η άδεια από την Οργανωτική Επιτροπή του GamesFestival να συμμετάσχουν.
  2. Για πληροφορίες σε σχέση με τις κατηγορίες, το κόστος συμμετοχής και άλλα ζητήματα που αφορούν στη διοργάνωση, ανατρέξτε στο επίσημο διαφημιστικό φυλλάδιο, που μπορείτε να βρείτε εδώ.
  3. Δεδομένης της σημαντικής προσέλευσης παικτών από την Τουρκία (ελπίζουμε να μην προκύψει το παράδοξο να αποτελέσουμε τη… δεύτερη σε προσέλευση αποστολή), ενδεχομένως διεξαχθεί σε κάποιο κενό χρόνο του προγράμματος φιλικού χαρακτήρα αναμέτρηση εθνικών ομάδων Ελλάδας – Τουρκίας. Εάν επιθυμείτε τη συμμετοχή σας σε έναν τέτοιο αγώνα επίδειξης, παρακαλούμε να μας το δηλώσετε εγκαίρως.
  4. Για την αρτιότερη προετοιμασία μας σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής, παρακαλούμε όσους φίλους σκοπεύουν να φέρουν μαζί τους το αγωνιστικό τους boardνα μας το δηλώσουν με ένα μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Ακόμα και αν θέλετε να μεταβείτε αεροπορικώς, μπορούμε να αναλάβουμε την ασφαλή μεταφορά του board σας στη Χαλκιδική και πίσω. Όπως καταλαβαίνετε, η συνεισφορά σας σε αυτό τον τομέα είναι εξαιρετικά κρίσιμη.
  5. Επίσης, σκοπεύουμε να συντονίσουμε ομάδες παικτών ούτως ώστε να διευκολυνθούν στο ταξίδι τους οδικώς. Συνεπώς, αν σκοπεύετε να οδηγήσετε (από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη) στη Χαλκιδική και επιθυμείτε παρέα στο ταξίδι (συν κάποιο φίλο να μοιραστεί μαζί σας τα έξοδα), δηλώστε το στην ίδια διεύθυνση (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), μαζί με την ημέρα και ώρα κατά την οποία σκοπεύετε να ξεκινήσετε. Ομοίως, αν αναζητάτε ακόμα τρόπο μετάβασης, δηλώστε το για να σας προτείνουμε όχημα και παρέα για το ταξίδι σας (εύλογα, θα επιβαρυνθείτε με μέρος της βενζίνης και των διοδίων). Ήδη υπάρχει φίλος που προτίθεται να μας παραχωρήσει δύο θέσεις στο όχημά του, με αναχώρηση από την Αθήνα το πρωί της Παρασκευής.

 

 

ΣΥΝΟΨΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

 

Ο MR «ΚΥΠΕΛΛΟ» ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ!

Κύπελλο Ελλάδος 2013, 3ος Προκριματικός,

MembersClubΠανιωνίου, Νέα Σμύρνη, 31.03.2013

Αν μέχρι πρότινος τα αρχικά Χ.Χ. σε σχέση με το ελληνικό backgammonέφερναν πάντοτε στο μυαλό του καθενός μας τον δις Πρωταθλητή Ελλάδος, και με πλήθος αξιοσημείωτων διεθνών διακρίσεων, Χάρη Χρηστίδη, από τις 31 Μαρτίου κι έπειτα η σκέψη αρκετών θα πηγαίνει και στον Χαράλαμπο Χαραλάμπους! Ο νεαρός παίκτης επικράτησε ενός συνόλου ισχυρότατων αντιπάλων (Μπονάνος, Χρηστίδης, Κάτσιος και Αυδής), επιτυγχάνοντας με ένα σμπάρο... κάμποσα τρυγόνια.

Κατ’ αρχάς, εξασφάλισε μία ακόμα θέση για την Τελική Φάση του Κυπέλλου, «κουτσουρεύοντάς» την από Top-16 σε... Top-15. Ως αποτέλεσμα, απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των λοιπών διεκδικητών του τίτλου, αφού έχει ήδη προκριθεί στους «8» και περιμένει να δει τον αντίπαλο που θα προκύψει στο ένα και μοναδικό παιχνίδι που τον χωρίζει αυτή τη στιγμή από τα έπαθλα του 2ου Κυπέλλου Ελλάδος! Ταυτόχρονα, κατέστη ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του θεσμού που κατακτά δύο προκριματικούς και (προφανώς) ο πρώτος που το επιτυγχάνει μέσα στην ίδια χρονιά. Τέλος, να αναφέρουμε το αξιοσημείωτο αήττητο σερί (8/8), καθώς και την αλματώδη πρόοδό του στο ELO, όπου αναρριχήθηκε στο 1692.41 (με μικρή όμως καταγεγραμμένη εμπειρία).

Όσον αφορά τους υπόλοιπους προσκεκλημένους στο πάρτι του Χαραλάμπους, πιο καλά απ’ όλους πέρασαν ο Γιώργος Αυδής και ο Δημήτρης Τερζής, αφού εξασφάλισαν κι εκείνοι πως θα του κάνουν παρέα στα Τελικά του Ιουνίου. Ο υπερασπιστής του τίτλου, παρότι ηττήθηκε στον τελικό, εκμεταλλεύτηκε τις επιτυχίες του επί των Πεταλά και Προυκάκη, κερδίζοντας την πρόκριση, όπως άλλωστε και ο Τερζής, που νίκησε τους Γυρτάτο, Μπονάνο, Χρηστίδη και Κάτσιο στο Consolation.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους ανθρώπους του MembersClubΠανιωνίου «Φίλοι του Τάβλι», για την άψογη φιλοξενία και τη... βοήθεια στην κλήρωση. Πιστεύουμε ότι οι δρόμοι μας θα συναντιούνται συχνά από ‘δώ και πέρα.

 

ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΑΦΤΗΚΕ… ΚΟΚΚΙΝΟ!

Πρωτάθλημα 2012-2013, 8η Αγωνιστική

Ξενοδοχείο Palace, Γλυφάδα, 13.04.2013

Σε ένα εντυπωσιακό περιβάλλον, με θέα τον Σαρωνικό, διεξήχθη το όγδοο τακτικό, μηνιαίο μας τουρνουά για τη φετινή διοργάνωση του Πρωταθλήματος, με θριαμβευτή τον Πολυχρόνη Κοκκίνη. Στον δρόμο για την πρώτη ουσιαστική διάκρισή του στα περίπου τρία χρόνια της αγωνιστικής του ενασχόλησης με το backgammon, ο Κοκκίνης υπέταξε την αντίσταση των Χριστοφίδη, Γυρτάτου, Χρηστίδη και Λούπου, πριν επικρατήσει της Λίνας Χαράκογλου, σε έναν τελικό ο οποίος σίγουρα δεν ήταν στο μυαλό των περισσοτέρων πριν από την έναρξη του τουρνουά. Από την πλευρά της, η μακράν πιο επιτυχημένη σε διεθνές επίπεδο Ελληνίδα παίκτρια, για να φτάσει στον τελικό είχε αποκλείσει κατά σειρά τούς Κωστόπουλο, Αυδή, Κάτσιο και Μπρακόνι, πριν σταματήσει στα… κόκκινα τείχη που ορθώθηκαν μπροστά της. Το Consolationκατέληξε στον έτερο των διοργανωτών του Openτης Χαλκιδικής, Φερνάντο Μπρακόνι, ο οποίος συνήλθε γρήγορα από τη… συμπεριφορά που του επεφύλαξε η συνδιοργανώτριά του Λίνα, και, επικρατώντας των Λούπου και Μαστροπέρρου, έφτασε έστω, και περιπετειωδώς, στα έπαθλα.

                                                                  Αγώνες σε εξέλιξη (Γλυφάδα, 13.04.2013)

Έτσι, στη βαθμολογία (από την οποία πλέον αφαιρείται η χειρότερη εμφάνιση του κάθε διαγωνιζόμενου, ενώ, συνολικά, θα αφαιρεθούν οι τρεις χειρότερες) ο Κώστας Χιωτίνης (210) διατήρησε μεν την πρώτη θέση, προηγούμενος όμως βραχεία κεφαλή του Θανάση Κάτσιου (207). Στον χορό για την κορυφαία τετράδα (που θα γλιτώσει ένα γύρο στην Τελική Φάση), παρέμειναν οι Γρούτσος (196) και Αυδής (194), έχοντας μια σχετική διαφορά ασφαλείας από τους ισόβαθμους στην πέμπτη θέση Μπρακόνι και Προυκάκη (161). Λίγο πιο πίσω (149) συναντάμε τους Βαμβακάρη και Θανόπουλο, ενώ τους ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής οι Μακρής (146) και Μπονάνος (145). Στην προνομιούχο ενδέκατη θέση που θα εξασφαλίσει το προτελευταίο εισιτήριο για τα τελικά, βρίσκουμε επίσης ισόβαθμους τους Κωστόπουλο και Χρηστίδη (137), όμως τίποτα δεν έχει κριθεί, καθώς έντεκα παίκτες βρίσκονται πάνω από τους 90 βαθμούς και, ανάλογα με τα αποτελέσματά τους στα τελευταία δύο τουρνουά της κανονικής περιόδου, θα διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους για την πολυπόθητη πρόκριση. Ας μην ξεχνάμε, επιπροσθέτως, πως η δωδέκατη θέση των PlayOffs, θα δοθεί απευθείας στον νικητή του Mainτου διήμερου τουρνουά (1 και 2 Ιουνίου), που θα διεξαχθεί στην Καρδίτσα (πληροφορίες πιο κάτω). Οπότε, οποιαδήποτε πρόβλεψη επί του παρόντος για τους διεκδικητές του φετινού Πρωταθλήματος μοιάζει αρκετά παρακινδυνευμένη!

             Αγώνες σε εξέλιξη (Γλυφάδα, 13.04.2013)

                            

Ως γνωστόν, μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη βαθμολογία, την πορεία του τουρνουά, καθώς και πλήθος στατιστικών που επιμελείται ο Γραμματέας Αγώνων, Γιώργος Τσίρης, εδώ.

ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΔΑ

Κύπελλο Ελλάδος 2013, 4ος Προκριματικός,

Café Escóba, Κεφαλάρι, 21.04.2013

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των τεσσάρων προκριματικών του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος και πλέον γνωρίζουμε τους δεκαπέντε παίκτες που θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στον Τελικό, που θα διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου στην Παλλήνη.

Το παζλ της Τελικής Φάσης συμπληρώθηκε από τους Κώστα Κωστόπουλο, Δημήτρη Μαγγανά και Αλέξανδρο Γυρτάτο, οι οποίοι κατέλαβαν τις τρεις θέσεις που οδηγούσαν απευθείας στα Τελικά, συν τέσσερις παίκτες που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους από το pointrace.

Ο μεγάλος νικητής, ο θρυλικός «Captain», επανέλαβε την περσινή του επιτυχία, όταν πάλι είχε κερδίσει τον τελευταίο Προκριματικό της σειράς. Έτσι, ισοφάρισε τον Χαραλάμπους στις νίκες αντίστοιχων τουρνουά (δύο), ενώ έγινε και ο πρώτος παίκτης που κερδίζει δύο τουρνουά σε διαφορετικές διοργανώσεις. Για να φτάσει μέχρι την τελική επικράτηση, ο «Captain» απέκλεισε κατά σειρά τούς Γεωργιάδη, Πετράκο, Τερζή και Μαγγανά, ενώ ο αντίπαλός του στον τελικό είχε επικρατήσει των Χρηστίδη, Σαπουντζάκη και Γυρτάτου. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τον τελευταίο, καθώς ο Αλέξανδρος Γυρτάτος κατάφερε να κερδίσει τους Μπουγιούκου και Δημάκη στο mainκαι εν συνεχεία τους Τερζή και Γεωργιάδη στο Consolation, φτάνοντας σε αξιοσημείωτη διάκριση μόλις στο τρίτο επίσημο τουρνουά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon που συμμετέχει!

    

Δημήτρης Μαγγανάς vsΑλέξανδρου Γυρτάτου (Κεφαλάρι, 21.04.2013)

Φυσικά, ως τελευταίο τουρνουά της σειράς των Προκριματικών, η διοργάνωση του Κεφαλαρίου είχε ενδιαφέρον και για τις τέσσερις θέσεις πρόκρισης που θα προέκυπταν από τους επιλαχόντες στη βαθμολογία. Το αδιαμφισβήτητο προβάδισμα από τους τρεις πρώτους Προκριματικούς απεδείχθη αρκετό για τους Μπουγιούκου (55), Κάτσιο (50) και Χριστοφίδη (43 βαθμοί), αλλά η τέταρτη θέση επεφύλασσε καρδιοχτύπια. Τελικώς, οι δύο νίκες που σημείωσε ο Θοδωρής Δημάκης επί των Μπονάνου και Σαπουντζάκη ήταν αρκετές για να του χαρίσουν την τέταρτη προνομιούχο θέση με 32 βαθμούς, προσπερνώντας σε απόσταση μικρότερη της μίας νίκης τούς Μυλωνάδη (30), Σακκαλή και Γεωργιάδη (από 28), καθώς και τους Τσίρη και Πεταλά (από 25).

              

         Θοδωρής Δημάκης vsΓιώργου Αυδή (Κεφαλάρι, 21.04.2013)

Συνεπώς, στον Τελικό της 30ής Ιουνίου θα αναμετρηθούν (με βαθμολογική σειρά) οι Χαραλάμπους, Χρηστίδης, Προυκάκης, Τερζής, Μπουγιούκου, Κάτσιος, Αυδής, Γιαννάκος, Χριστοφίδης, Κωστόπουλος, Μητρέλης, Γυρτάτος, Μαγγανάς, Δημάκης και Στράνγκας, με τον πρώτο της βαθμολογίας, Χαράλαμπο Χαραλάμπους, να έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του στους προημιτελικούς (Top-8) της διοργάνωσης.

Όπως και στην περίπτωση του Πρωταθλήματος, έτσι και για το Κύπελλο μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη βαθμολογία, την πορεία του τουρνουά, καθώς και πλήθος στατιστικών που επιμελείται ο Γραμματέας Αγώνων, Γιώργος Τσίρης, εδώ.

 

 

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΩΤΗ Η ΕΘΝΙΚΗ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ FINALFOURΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

Όπως είχε αρχίσει να διαφαίνεται από τον προηγούμενο μήνα, η εθνική ομάδα που μας εκπροσωπεί στο πρώτο Ευρωπαϊκό Διαδικτυακό Πρωτάθλημα πέτυχε με σχετική άνεση τον στόχο της, προκρινόμενη στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης!Μια «προεδρική» αναμέτρηση έμελλε να αποδειχθεί σημαδιακή για την πορεία της πεντάδας μας: ο Μιχάλης Προυκάκης επεκράτησε με 13-12 του Κροάτη ομολόγου του Λεονάρντο Τζέρκοβιτς, «γυρίζοντας» το ματς από το 8-12.Με αυτή τη νίκη, η ομάδα μας εξασφάλισε ταυτόχρονα τόσο την πρόκριση στο FinalFourτου Μαΐου, όσο και την τιμητική, πρώτη θέση, στον όμιλό της, αφού καμία άλλη χώρα δεν μπορούσε πλέον να τη φτάσει στη βαθμολογία. Αυτό που απομένει πλέον είναι να δοθεί τυπικά ακόμα ένα παιχνίδι του Γιώργου Κλείτσα και, εν συνεχεία, να προετοίμαστούμε πλέον για την αναμέτρηση με τους Βρετανούς στον κρίσιμο ημιτελικό.

Η βαθμολογία του Ομίλου 1 διαμορφώνεται πλέον ως εξής:

 

Χώρα

Αγώνες

Νίκες

%

1

Ελλάδα

39

27

69

2

Κροατία

40

23

58

3

Τσεχία

40

23

58

4

Σουηδία

39

21

54

5

Αυστρία

39

20

51

6

Ουγγαρία

39

19

49

7

Μολδαβία

38

17

45

8

Ιταλία

36

14

39

9

Λιθουανία

40

10

25

Σημειώσεις:

  • Ως δεύτερη στον όμιλο προκρίθηκε η Κροατία, που είχε κερδίσει τους Τσέχους με 3-2 στον μεταξύ τους αγώνα.
  • Από τον δεύτερο όμιλο προκρίθηκε ως πρώτη η Αρμενία, η οποία θα αντιμετωπίσει τους Κροάτες στον άλλο ημιτελικό.
  • Στον μεγάλο ημιτελικό τα ζευγάρια θα έχουν ως εξής:
  1. Χρήστος Γρούτσος – Raj Jansari
  2. Γιώργος Αυδής – Simon Barget
  3. Γιώργος Κλείτσας – Rick Janowski
  4. Στέφανος Μπονάνος – Peter Bennet
  5. Μιχάλης Προυκάκης – Gaz Tafari

Συνολικά, η ομάδα μας έχασε μόνο από την Ουγγαρία με 3-2, ενώ, με έναν αγώνα σε εκκρεμότητα, είναι επί του παρόντος ισόπαλη 2-2 με την Ιταλία. Κατά τα άλλα, η Ελλάδα επικράτησε με 3-2 επί της Κροατίας, με 5-0 επί της ουραγού Λιθουανίας και με 4-1 επί όλων των υπολοίπων (Αυστρίας, Τσεχίας, Μολδαβίας και Σουηδίας).

Ακολουθεί λεπτομερής πίνακας με όλους τους αγώνες των διεθνών μας στην πρώτη φάση (υπολείπεται ο αγώνας του Γιώργου Κλείτσα με τον AngeloAnav):

 

Αυστρία

Κροατία

Τσεχία

Ουγγαρία

Ιταλία

Λιθουανία

Μολδαβία

Σουηδία

ΣΥΝΟΛΟ

 
                     
 

Graf

Kovačiċ

Stastna

László

Gullotta

Bobinas

Darienko

Rönn

   

Γρούτσος

1

1

0

1

0

1

1

0

5

 
 

Meyr

Preskar

Zizkova

Pocsai

Rietti

Savickas

Dekhtyar

Norén

   

Αυδής

1

0

1

0

0

1

0

1

4

 
 

Lȍbler

Martinčeviċ N.

Cerny

Mertl

Anav

Gevorgianc

Ars

Degerman

   

Κλείτσας

1

1

1

1

 

1

0

1

6*

 
 

Rattinger

Martinčeviċ D.

Zaoral

Illyes

Rinaldo

Budrys

Nazaryan

Kurdi

   

Μπονάνος

1

0

1

0

1

1

1

1

6

 
 

Tweraser

Jerkoviċ

Olejnicek

Kenéz

Tamigi

Zemaitis

Gorobet

Landstroem

   

Προυκάκης

0

1

1

0

1

1

1

1

6

 

Μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη του Ευρωπαϊκού Διαδικτυακού Πρωταθλήματος εδώ.

 

ΚΑΤΣΙΑΣΕ ΚΑΙ… ΤΟΝ «ΑΤΤΙΛΑ»!

 

Διακρίσεων συνέχεια για τον Θανάση Κάτσιο, ο οποίος σημείωσε την πρώτη του διεθνή επιτυχία, κατακτώντας την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Επαγγελματικό Πρωτάθλημα (EuropeanProBackgammonChampionships), που, ως συνήθως, διεξήχθη στον τουρκοκυπριακό τομέα της Λευκωσίας, μεταξύ 26 και 28 Απριλίου. Ο Έλληνας παίκτης σημείωσε 9 νίκες σε 11 αγώνες, μεταξύ των οποίων μια ιστορική επικράτηση με 9-4 επί του Masayuki«Mochy» Mochizuki, ισοβαθμώντας πρακτικά στην πρώτη θέση μεταξύ 67 παικτών και χάνοντας μία ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, σε αγώνες μπαράζ των πέντε πόντων…  

Παράλληλα, στο DoublesConsultation, οι Κώστας Μητρέλης και Χάρης Χρηστίδης έφτασαν μέχρι τον ημιτελικό, ολοκληρώνοντας το παζλ μιας ακόμα έξοχης εμφάνισης των Ελλήνων αθλητών στο εξωτερικό. Στα αξιοσημείωτα του Doubles οφείλουμε να αναφέρουμε και την επικράτηση του ζεύγους Κάτσιου – Δημήτρη Μαγγανά επί των MochyKeddeMathiresen(Δανία), που έστειλε τους γνωστούς grandmastersστο… ταμείο, για να συνεχίσουν την προσπάθειά τους στο διπλό μέσω rebuy! Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την προσπάθεια της εθνικής μας αποστολής στο Mastersτου τουρνουά της Κύπρου εδώ.

Έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε ότι στο μέλλον οι προαναφερθέντες, αλλά και οι άλλοι Έλληνες παίκτες που μας εκπροσωπούν στους διεθνείς αγώνες, θα μας χαρίσουν πλήθος νέων, σημαντικών διακρίσεων!

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ NORDICOPEN

 

Εκπροσωπώντας τα ελληνικά χρώματα, ο Κίμων Παπαχριστόπουλος μαζί με τη σύζυγό του, RegieHall, κατέλαβαν τη δεύτερη θέση μεταξύ 52 ζευγών στην κατηγορία Μεικτού Διπλού (MixedDoubles) του 25ου NordicOpen, που διεξήχθη μεταξύ της 28ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου στην Κοπεγχάγη. Ο Έλληνας παίκτης (Τακτικό Μέλος της Ομοσπονδίας μας), που διαμένει μόνιμα στη Γερμανία, χάρισε έτσι στη χώρα μας μία ακόμα επιτυχία, σε ένα από τα πιο δυνατά και δημοφιλή τουρνουά του ετήσιου αγωνιστικού καλενταριού. Δείτε εδώ την πορεία του Παπαχριστόπουλου και της RegieHall.

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ

 

Με αμείωτο κέφι, οι όψιμοι φίλοι μας από την Καρδίτσα συνέχισαν τις διοργανώσεις τους στο backgammon, παίρνοντας θάρρος από το συνεχές ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, και ιδιαίτερα από την επιτυχία του πρώτου εγχειρήματός τους, το τριήμερο της 25ης Μαρτίου (ανατρέξτε στο προηγούμενο newsletter). Έτσι, καθιέρωσαν ένα τουρνουά κάθε εβδομάδα, τα μη εργάσιμα απογεύματα (Τρίτη και Πέμπτη). Μέχρι στιγμής, έχουν διεξαχθεί τρία τέτοια τουρνουά, και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά μετά το Πάσχα.

Για την ιστορία, στο 2ο Ανοικτό Τουρνουά Καρδίτσας (09, 11.04), βραβεύτηκαν οι Ανδρέας Καραμπινάς, Νίκος Βαγενάς και Αθανάσιος Μπίτσιος, στο 3ο (16, 18.04) οι Ανδρέας Καραμπινάς, Φώτης Φώτος και Νίκος Βαγενάς, και στο 4ο (23, 25.04) οι Ευάγγελος Λωρίδας και Κώστας Σύρμος, με ημιφιναλίστ τους Ανδρέα Καραμπινά και Απόστολο Ταμπάκη.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammonυποστηρίζει ένθερμα τις προσπάθειες του ΦΟΚ και δεσμεύεται να προβάλλει κάθε αντίστοιχη πρωτοβουλία, απ’ όπου κι αν αυτή προέρχεται. Η ανάπτυξη του αγαπημένου μας παιχνιδιού σε όλη την Ελλάδα αποτελεί βασικό μας στόχο, και κινήσεις σαν αυτή του ΦΟΚ κάνουν ευκολότερη την αποστολή μας.

 

 

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

 

Επιθυμώντας να βοηθήσουμε στον όσο το δυνατόν πιο έγκαιρο προγραμματισμό σας, είμαστε πλέον σε θέση να ανακοινώσουμε το σύνολο των αγωνιστικών μας εκδηλώσεων μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013, το οποίο έχει ως εξής:

3ο Διεθνές OpenPortoCarras

Δίχως αμφιβολία, το κορυφαίο αγωνιστικό γεγονός στην ιστορία της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Για εκτενείς πληροφορίες, ανατρέξτε στο πρώτο άρθρο του παρόντος.

Πρωτάθλημα 2012-2013, 9η Αγωνιστική

Μέσα σε δέκα ημέρες πρόκειται να κριθεί η φετινή μάχη για τις θέσεις που οδηγούν στην Τελική Φάση του Πρωταθλήματος 2012-2013. Περίπου 20 με 25 παίκτες βρίσκονται ακόμα «ζωντανοί» στη μάχη του pointraceγια μία από τις έντεκα προνομιούχες θέσεις. Συνεπώς, η 9η (προτελευταία) Αγωνιστική θα ξεκαθαρίσει, δίχως αμφιβολία, πολλές από τις εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμα στη βαθμολογία.

Η κρίσιμη, 9η Αγωνιστική θα λάβει χώρα το Σάββατο 25 Μαΐου στο ξενοδοχείο Galaxy, Λεωφόρος Ποσειδώνος 39 και Καλαμακίου, Άλιμος, με έναρξη εγγραφών στις 12:30 και κλήρωση στις 13:15. Παρακαλούμε δώστε προσοχή στις νέες ώρες προσέλευσης και έναρξης των αγώνων. Από τις 11:30 θα μπορείτε να προσέρχεστε για να παρακολουθήσετε δωρεάν μάθημα από τον Γιώργο Κλείτσα! Δείτε χάρτη προσβασιμότητας σε λίγες μέρες στο siteμας.

 

 
   

 

Πρωτάθλημα 2012-2013, 10η Αγωνιστική

Η τελευταία αγωνιστική της regularseasonτου φετινού Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί το διήμερο στο ξενοδοχείο ThessalikonGrand(5*) στην Καρδίτσα. Το, μακράν του δεύτερου, πλέον κρίσιμο τουρνουά της χρονιάς θα λάβει χώρα στην όμορφη πόλη της Θεσσαλίας, ως ελάχιστη επιβράβευση για τις προσπάθειες του Φυσιολατρικού Ομίλου Καρδίτσας στη διάδοση του αγαπημένου μας αθλήματος. Την προηγούμενη μάλιστα ημέρα (31 Μαΐου) θα πραγματοποιηθεί αγωνιστική εκδήλωση του ΦΟΚ στον ίδιο χώρο, στην οποία, φυσικά, είμαστε ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουμε! Εκτός αυτού, το διήμερο τουρνουά αναμένεται να είναι γεμάτο δράση και εκπλήξεις, αφού έχουμε προγραμματίσει να διεξαγάγουμε CalcuttaAuctionμόλις το mainφτάσει στους προημιτελικούς, καθώς και διάφορα jackpots – πιθανώς δε, ανάλογα με τον αριθμό των ενδιαφερομένων, ένα satelliteπου θα εξασφαλίζει στον νικητή το κόστος της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντε Κάρλο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος (ολόκληρου του) δίκλινου για κάθε διανυκτέρευση είναι μόλις στα 55 ευρώ, τιμή ιδιαιτέρως προσιτή για το επίπεδο του ξενοδοχείου, συναρτήσει των χαλεπών καιρών που ζούμε.

Για κρατήσεις ενόψει του τουρνουά μας επικοινωνήστε απευθείας με το ξενοδοχείο, μη λησμονώντας να αναφέρετε… τον λόγο της επίσκεψής σας στο resort. Η ηλεκτρονική διεύθυνση του ξενοδοχείου ThessalikonGrandείναι Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.και τα τηλέφωνα του 2441036200 και 2441036600. Δείτε τον μαγευτικό χώρο εδώ.

Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι το εν λόγω τουρνουά έχει όλες τις δυνατότητες να αναδειχθεί ως το πλέον επιτυχημένο εκτός Αττικής διήμερο πρωταθλήματος ιστορικά, αφού, βάσει της Προκήρυξης, ο νικητής του τουρνουά θα προκριθεί αυτομάτως στους 12 φιναλίστ της Τελικής Φάσης. Πού ξέρετε; Ίσως ο φετινός Πρωταθλητής Ελλάδος να μην έχει καν ακόμα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα!

Εκτενέστερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα μπορέσετε να λάβετε από την ιστοσελίδα μας www.bgfed.gr μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τελική Φάση Πρωταθλήματος 2012-2013

Οι δώδεκα παίκτες που θα προκριθούν στα PlayOffsτου Πρωταθλήματος θα διεκδικήσουν τον επίζηλο τίτλο το Σάββατο 29 Ιουνίου, στο PalliniTennisPark. Όλες οι χρηστικές πληροφορίες (ωράρια, χάρτης προσβασιμότητας κ.λπ.) θα σας δοθούν έγκαιρα σε επόμενη έκδοση του «ToDoubleorNotToDouble», καθώς και μέσω της ιστοσελίδας μας.

Τελική Φάση Κυπέλλου 2013

Οι δεκαπέντε παίκτες που προκρίθηκαν μέσω της διαδικασίας που αναφέραμε προηγουμένως θα διεκδικήσουν το 2ο Κύπελλο Ελλάδος την Κυριακή 30 Ιουνίου, στο PalliniTennisPark. Ομοίως, αναμείνατε τις σχετικές, οριστικές ανακοινώσεις.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ

Όσοι θέλουν να συνδυάσουν backgammon και τουρισμό μπορούν να δουν το ημερολόγιο με όλα τα διεθνή τουρνουά μέχρι 04.05.2014 εδώ.

 

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

ü  Καλωσορίζουμε στα Τακτικά μας Μέλη τον Χαράλαμπο Χαραλάμπους.

ü  Ανακατατάξεις υπήρξαν στη διοικητική δομή του Σωματείου, μετά τη, για προσωπικούς λόγους, παραίτηση του Θοδωρή Δημάκη από το ΔΣ, αλλά και την αρνητική απάντηση της Φίλιας Μπουγιούκου να τον αναπληρώσει. Έτσι, το πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται πλέον από τους Μιχάλη Προυκάκη (Πρόεδρος), Χάρη Χρηστίδη (Γραμματέας), Κώστα Χιωτίνη (Ταμίας & Αναπληρωτής Πρόεδρος), Κώστα Μητρέλη και Γιώργο Αυδή, με αναπληρωματικούς τους Παύλο Θανόπουλο και Τάκη Χατζέλη. Υπενθυμίζουμε ότι η Ελεγκτική Επιτροπή αποτελείται από τους Γιώργο Μπουμπάρη και Νεκτάριο Σαραφίδη, με αναπληρωματικούς τους Γιάννη Βαλλιάνο και Δημήτρη Τερζή.

ü  Λόγω μεγάλου όγκου ειδήσεων στο παρόν Newsletterεπιφυλασσόμεθα να σας ανακοινώσουμε τα σχέδιά μας για ένα… αγωνιστικά θερμό καλοκαίρι σε κάποια από τις αμέσως επόμενες εκδόσεις μας. (Μακάρι κάθε μήνα να έχουμε πληθώρα διεθνών επιτυχιών και να αντιμετωπίζουμε αντίστοιχα προβλήματα σε τακτική βάση.) Ως πρόγευση, σας αναφέρουμε τη δήλωση παίκτη στο τελευταίο τουρνουά μας, που συζητήθηκε πολύ: «Όλοι θα πάμε Μόντε Κάρλο!»

ü  Μέχρι τότε, φροντίστε να ενημερώνεστε τακτικά από την αναβαθμισμένη μας ιστοσελίδα, στη διεύθυνση www.bgfed.gr. Και μη λησμονήσετε να μας πληροφορήσετε για τη γνώμη σας γύρω από το νέο site!

ü  Από την προηγούμενη έκδοση του «ToDoubleorNotToDouble» σας έχουμε καλέσει να μας επισημάνετε τις επιτυχίες που έχετε σημειώσει σε εκδηλώσεις που δεν διοργανώθηκαν από την BgFed, όπως διεθνή τουρνουά του εξωτερικού, αλλά και εγχώριες διοργανώσεις, ιδιαίτερα εκείνες που χρονολογούνται πριν από το 2007. Οι πληροφορίες αυτές μας είναι απαραίτητες στη δημιουργία ενός νέου πεδίου στην ιστοσελίδα, όπου θα καταχωρίζονται τα «προφίλ» των παικτών μας. Φυσικά, όποιος επιθυμεί μπορεί να μας εφοδιάσει και με νέα φωτογραφία του.

ü  Υπενθυμίζουμε πως, μέχρι νεωτέρας, τα τουρνουά μας παραμένουν BringYourOwnBoard. Και αν στην Αθήνα τα αγωνιστικά σας τάβλια μάς είναι απαραίτητα, στη Χαλκιδική και την Καρδίτσα οι ανάγκες μας πολλαπλασιάζονται! Παραφράζοντας μια πασίγνωστη ρήση του Τζων Φ. Κέννεντυ, μη σκέφτεστε συνέχεια τι κάνει η Ομοσπονδία για εσάς. Σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε εσείς για την Ομοσπονδία…

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχηθούμε από τα βάθη της ψυχής μας

ευτυχισμένο Πάσχα για όλους σας!

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes