Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - Βαθμολογίες



Το site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Ενημερωτικό Δελτίο Ιουλίου 2013

Posted in Ενημερωτικά δελτία

REPEAT ΓΙΑ ΑΥΔΗ

ΠΡΩΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑ ΜΗΤΡΕΛΗ

 

Ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουνίου οι «μαραθώνιοι» του φετινού Πρωταθλήματος και Κυπέλλου, με θριαμβευτές τούς Γιώργο Αυδή και Κώστα Μητρέλη αντίστοιχα. Το Pallini Tennis Park φιλοξένησε αναμετρήσεις υψηλού επιπέδου, πολλές από τις οποίες κρίθηκαν στο φινάλε, ενώ σημειώθηκαν και σημαντικές εκπλήξεις.

Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013, Τελική Φάση Κυπέλλου

Σήμανε επιτέλους η ώρα του Κώστα Μητρέλη, ο οποίος, με την επικράτησή του, έσωσε μια κυριολεκτικά άθλια αγωνιστική περίοδο στο «παρά πέντε»! Για να συμβεί αυτό, ο νέος Κυπελλούχος, ξεπέρασε το εμπόδιο των Στράγγα και Μαγγανά, πριν βρεθεί αντιμέτωπος με δύο στατιστικά που ουδόλως τον ευνοούσαν: Το πρώτο αφορούσε στη δυσμενέστατη παράδοση που είχε με τον Μιχάλη Προυκάκη (που διατηρούσε ένα αφύσικο σερί 7-0), τον οποίο τελικά νίκησε με το αγχωτικό 13-12 στον ημιτελικό, ενώ το δεύτερο, στο αήττητο του Χαράλαμπου Χαραλάμπους στον φετινό θεσμό του Κυπέλλου, όπου πριν από τον τελικό μετρούσε δέκα συνεχείς επικρατήσεις. Για την ιστορία, στον τελικό της παρηγοριάς για την 3η θέση, ο Αυδής επιβλήθηκε του Προυκάκη, δείχνοντας τα δόντια του ενόψει του κυρίως πιάτου, που θα ακολουθούσε την επομένη.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, θα λέγαμε ότι η κληρωτίδα στον πρώτο γύρο υπήρξε ιδιαιτέρως ευγενική με τους (κατά τεκμήριο) πιο έμπειρους ή ισχυρούς παίκτες, αφού σε πέντε από τα ζευγάρια που προέκυψαν υπήρχαν κάποια «φαβορί», τα οποία και επικράτησαν (Χρηστίδης επί Χριστοφίδη, Μητρέλης επί Στράγγα, Προυκάκης επί Μπουγιούκου, Κάτσιος επί Γυρτάτου, Αυδής επί Γιαννάκου). Στα δύο πιο αμφίρροπα βάσει κλήρωσης παιχνίδια, οι Μαγγανάς και Τερζής προκρίθηκαν εις βάρος των Κωστόπουλου και Δημάκη αντίστοιχα.

Στους κρίσιμους προημιτελικούς, όπου θα ξεκαθάριζε η ήρα απ’ το στάρι, αφού οι νικητές θα έμπαιναν στα έπαθλα, έγιναν ορισμένες ομηρικές μάχες: Ο Χαραλάμπους ξεκίνησε το τουρνουά (αφού εκμεταλλεύτηκε το «bye» που είχε κερδίσει με το σπαθί του) αποκλείοντας τον Δημήτρη Τερζή, ο Μητρέλης τον Δημήτρη Μαγγανά και ο Προυκάκης τον Χάρη Χρηστίδη. Στο τελευταίο ζευγάρι, ο Γιώργος Αυδής έδειξε στον Θανάση Κάτσιο... σκηνές από ταινία «προσεχώς», αφού έμελλε να τον βγάλει έξω και από τους δύο θεσμούς της εγχώριας αγωνιστικής περιόδου, μέσα σε 24 ώρες, καθιστάμενος ο απόλυτος εφιάλτης του!

 

Οι τέσσερις νικητές των επάθλων, πριν από τους ημιτελικούς

Για τα επακόλουθα, μιλήσαμε και στην αρχή: Ο Μητρέλης έσπασε τις δύο παραδόσεις, φτάνοντας στον τίτλο, ο Χαραλάμπους έμεινε με την ικανοποίηση του εκπληκτικού 10-1 στον θεσμό, όμως αυτό το «1», ήταν ικανό να του χαλάσει τη γεύση απόλυτου θριάμβου που είχε εξυφάνει με τη μέχρι τότε πορεία του.

Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013, Τελική Φάση Πρωταθλήματος

Στα Play-Offs του Πρωταθλήματος είχαμε… μία από τα ίδια: Ο Γιώργος Αυδής επικράτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά, αποδεικνύοντας ότι είναι… παντός καιρού και συστήματος ανάδειξης του τελικού νικητή, αφού πέρυσι βραβεύθηκε επικρατώντας στην τελική βαθμολογία, ενώ φέτος έφτασε στο ακριβοθώρητο repeat, χρησιμοποιώντας τον νέο θεσμό της τελικής φάσης.

 

Πριν από την έναρξη των αγώνων βραβεύτηκε ο Χρήστος Γρούτσος, ως «Νικητής της Χρονιάς». Το έπαθλο απένειμε ο Κώστας Χιωτίνης, που τερμάτισε δεύτερος.

Στον πρώτο γύρο, σε τρία από τα τέσσερα ζευγάρια επικράτησαν οι παίκτες που είχαν καταταγεί ψηλότερα στη βαθμολογία (Αυδής επί Μακρή, Μπρακόνι επί Θανόπουλου και Χατζέλης επί Χρηστίδη), ενώ το μοναδικό «break» πραγματοποίησε ο Προυκάκης επί του Βαμβακάρη.

Στα προημιτελικά, οι Γρούτσος (επί του Τάκη Χατζέλη) και Μπονάνος (επί του Μιχάλη Προυκάκη) διατήρησαν τη θέση τους στην τετράδα, ενώ, αντίθετα, οι Αυδής και Μπρακόνι, παρότι ξεκίνησαν από χαμηλότερα, «εκπαραθύρωσαν» τους Κάτσιο και Χιωτίνη αντίστοιχα. Αυτό ήταν και το τυπικό τέλος για δύο από τους αδιαμφισβήτητους πρωταγωνιστές της φετινής κούρσας, αφού τόσο ο Θανάσης Κάτσιος, όσο και ο Κώστας Χιωτίνης έκαναν πολύ αισθητή την παρουσία τους σε ένα Πρωτάθλημα το οποίο, ούτως ή άλλως, χαρακτηρίστηκε από έντονο συναγωνισμό.

Τα ανάμεικτα αποτελέσματα συνεχίστηκαν και στους ημιτελικούς, όπου, ενώ ο ένας κρίθηκε μάλλον εύκολα (ο Στέφανος Μπονάνος επικράτησε 2-0 του Φερνάντο Μπρακόνι), ο άλλος, μεταξύ Γιώργου Αυδή και Χρήστου Γρούτσου, ήταν ένα απίστευτης αγωνίας ντέρμπι, που κρίθηκε σε doublematchpointστο τρίτο σετ, και ενώ αρχικά ο φετινός «Νικητής της Χρονιάς» έδειχνε ακλόνητο φαβορί. Η συνέχεια ήταν βούτυρο στο ψωμί για τον πολύπειρο οδηγό, ο οποίος, από τη στιγμή που είχε φτάσει ώς εκεί, δεν γινόταν να χάσει τον φετινό τίτλο.

 

Πάλι αυτός!

Ο Γιώργος Αυδής ξεκίνησε δυνατά την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του, παίρνοντας το Consolationστο τουρνουά Σεπτεμβρίου, όμως μετά φρέναρε. Ακολούθησαν οι δύο (από τις τρεις) χειρότερες επιδόσεις του, που δεν μέτρησαν στη βαθμολογία, ανάμεσα στις οποίες όμως μεσολάβησε η νίκη του στο μεγάλο Jackpotτου Νοεμβρίου! Ο (τότε, ακόμα) νταμπλούχος επανέκαμψε με μια εμφάνιση σε ημιτελικό τον Δεκέμβριο και τέσσερις πολύτιμες νίκες τον Ιανουάριο, εδραιωνόμενος στις υψηλές θέσεις της κατάταξης. Η καλύτερη εμφάνισή του στη χρονιά καταγράφηκε τον Μάρτιο, όπου έφτασε στον τελικό, ενώ μέχρι το τέλος της σεζόν απλά διατηρήθηκε σε βαθμολογικά αξιοπρεπές επίπεδο. Έτσι, παρότι ούτε Main κατέκτησε φέτος ούτε διεκδίκησε ουσιαστικά την πρωτιά της κανονικής περιόδου, μπήκε πολύ άνετα στη δωδεκάδα των Play Offs, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση. Παράλληλα, είχε προκριθεί στα τελικά του Κυπέλλου (κατέλαβε την τρίτη θέση), ενώ μετείχε και στη διαδικτυακή ομάδα που πρώτευσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Για τον Γιώργο Αυδή μια ακόμα πλούσια σε διακρίσεις χρονιά έφτασε στο τέλος της με τον καλύτερο τρόπο, αφού, μέσω του θεσμού της Τελικής Φάσης, ισοφάρισε το ρεκόρ του Χάρη Χρηστίδη, καθώς έγινε ο δεύτερος παίκτης με δύο συνεχόμενους τίτλους Πρωταθλητή!

Κι έτσι, δικαιώθηκε η ρήση του αντιπάλου του στον τελικό, Στέφανου Μπονάνου, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο τον περασμένο Νοέμβριο είχε σχολιάσει άλα Λίνεκερ με νόημα ότι «στο ελληνικό backgammon παίζουν δεν ξέρω κι εγώ πόσοι παίκτες, αλλά στο τέλος κερδίζει ο Αυδής…».

Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ BACKGAMMON

 

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

2013 Γιώργος Αυδής

2012 Γιώργος Αυδής

2011 Χάρης Χρηστίδης

2010 Χάρης Χρηστίδης

2009 Κώστας Χιωτίνης

2008 Γιώργος Κλείτσας

1993 (ΕΟΠΤ) Γιώργος Κώνστας

1988 (ΕΟΠΤ) Κώστας Χιωτίνης

 

 

«ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ»

 

2013 Χρήστος Γρούτσος

2012 Γιώργος Αυδής

2011 Χάρης Χρηστίδης

2010 Χάρης Χρηστίδης

2009 Κώστας Χιωτίνης

2008 Γιώργος Κλείτσας

Σημείωση: Λόγω του συστήματος διεξαγωγής, οι «Νικητές της Χρονιάς» 2008-2012 συμπίπτουν με τους Πρωταθλητές.

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

2013 Κώστας Μητρέλης

2012 Γιώργος Αυδής

Η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammonεπιθυμεί να ευχαριστήσει τους 82 παίκτες που συμμετείχαν στο φετινό Πρωτάθλημα και τους 35 του Κυπέλλου, για μαα χρονιά άκρως ενδιαφέρουσα κι ανταγωνιστική.

Σας περιμένουμε όλους (κι ακόμα περισσότερους) την αγωνιστική περίοδο 2013-2014!

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

 

Αγαπητοί φίλοι και συμπαίκτες,

αφού συνεκτίμησε τις εισηγήσεις των παικτών που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμά μας από το προηγούμενο newsletter, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη δομή των διοργανώσεών μας για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Απομένουν μόνο να διευθετηθούν δευτερευούσης σημασίας λεπτομέρειες, ούτως ώστε να κοινοποιηθούν στους πάντες οι σχετικές προκηρύξεις, τις οποίες θα βρείτε αυτούσιες στην έκδοση του «ToDoubleorNottoDouble!» Αυγούστου.

Τα σημαντικότερα σημεία που αξίζει να αναφερθούν επί του παρόντος είναι τα ακόλουθα:

 

Πρωτάθλημα 2013-2014

Η βασική δομή του Πρωταθλήματος μένει αναλλοίωτη. Θα διεξαχθούν δέκα μηνιαία τουρνουά, εκ των οποίων τα δύο διήμερα, ένα στην Αθήνα κι ένα εκτός. Οι παίκτες θα συγκεντρώνουν βαθμούς ανάλογα με τις παρουσίες τους στα τουρνουά και τον αριθμό των νικών τους. Οι δώδεκα κορυφαίοι παίκτες από τη βαθμολογία, στην οποία θα μετρήσουν τα επτά καλύτερα τουρνουά του καθενός, θα διεκδικήσουν στην Τελική Φάση τον τίτλο του Πρωταθλητή. Οι βασικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με όσα ίσχυσαν στην περίοδο που μόλις ολοκληρώθηκε είναι οι ακόλουθες:

  • Θεσπίζεται μπόνους 10 βαθμών για την απλή συμμετοχή παίκτη σε μεμονωμένο τουρνουά. Συνεπώς, ένας παίκτης που δεν θα εμφανιστεί καθόλου εισπράττει «κουλουράκι», ενώ ένας που θα εμφανιστεί και θα πετύχει μηδέν νίκες σε κάποιο τουρνουά προκριματικών «τσιμπολογάει» δέκα βαθμούς. Κάποιος με απολογισμό μία νίκη (στους 11 πόντους) συλλέγει 21 βαθμούς κ.ο.κ.
  • Μεγαλώνει το μήκος των αγώνων της Τελικής Φάσης, από δύο νικηφόρα σετ στα 7, σε δύο νικηφόρα σετ στα 15. Ομοίως, ο μεγάλος Τελικός θα διεξαχθεί σε δύο νικηφόρα σετ στα 17.
  • Εύλογα τεκμαίρεται ότι η Τελική Φάση γίνεται διήμερη.
  • Το δικαίωμα συμμετοχής για τα οκτώ ημερήσια μηνιαία τουρνουά ορίζεται στα 70 ευρώ (συν 10, για τους παίκτες χωρίς ταμειακή ενημερότητα) και για τα δύο διήμερα στα 110 (συν 20).

Κύπελλο 2013-2014

Το Κύπελλο είναι ο θεσμός που θα υποστεί τις περισσότερες αλλαγές, μετεξελισσόμενο σε μια διοργάνωση υψηλών πρωταθληματικών προδιαγραφών. Η αναβάθμιση του Κυπέλλου είναι καθολική και ο συναγωνισμός εντείνεται, χωρίς ποτέ να χάνεται η ιδιαιτερότητα που έχει ο θεσμός στη... ροπή προς τις εκπλήξεις.

  1. Θα διεξαχθούν 8 μηνιαία τουρνουά. Οπωσδήποτε θα εξαιρεθεί ο μήνας (Απρίλιος ή Μάιος) διεξαγωγής του διεθνούς τουρνουά (GamesFestivalή άλλο). Επιπλέον, θα εξαιρεθεί ή ο Σεπτέμβριος (ως έναρξη της περιόδου) ή ο Δεκέμβριος, όπου θα γίνει τριήμερο «ακριβό» jackpotΧριστουγέννων.
  2. Αυξάνεται το κόστος συμμετοχής στα 30 ευρώ ανά τουρνουά (συν 10 για τα μη ταμειακώς ενήμερα μέλη και τυχόν έκτακτους παίκτες). Η αύξηση γίνεται για να επιβραβεύονται αυθημερόν οι διακριθέντες κάθε προκριματικής ημερίδας.
  3. Από τα 30 ευρώ κάθε συμμετοχής τα 20 (ποσοστό 66,67%), επαναδιανέμονται ως εξής: 50% στον νικητή (συν κύπελλο) και από 25% στον φιναλίστ και τον νικητή consolation(χωρίς κύπελλο). Τα υπόλοιπα 10 (ποσοστό 33,33%) πάνε στον Κουμπαρά της Τελικής Φάσης. Τα 10άρικα των «εκτάκτων» παρακρατούνται υπέρ της Ομοσπονδίας για κάλυψη των εξόδων διοργάνωσης.
  4. Όπως και φέτος, θα υπάρχουν sidebets (30 ευρώ). Από τα sidebets τα 25 θα επαναδιανέμονται αυθημερόν στους νικητές και τα 5 (16,67%) μόνο θα παρακρατούνται για τον κουμπαρά.
  5. Οι θέσεις στην Τελική Φάση (Top-16) δίνονται τόσο με απευθείας προκρίσεις, όσο και από το pointrace, για το οποίο αποφασίστηκε να απονέμονται 10 βαθμοί επί τη εμφανίσει, ως κίνητρο συμμετοχής, όπως και στο Πρωτάθλημα.
  6. Όμως, με αυτό τον τρόπο κάποιος νέος που θα μας πάρει χαμπάρι μετά την αλλαγή της χρονιάς (2014) θα δυσκολευτεί να συμμετάσχει, αφού ήδη κάποιοι θα έχουν ξεφύγει σημαντικά στο pointrace και πιθανώς, να τους χρειάζονται μόνο δύο-τρεις παρουσίες (έστω και χωρίς νίκη!) για να εξασφαλιστούν. Οπότε, η μόνη πιθανότητα πρόκρισης που θα έχει αυτός ο παίκτης θα είναι να πάρει κάποια απευθείας θέση. Ως εκ τούτου, οι θέσεις πρόκρισης από το pointrace περιορίζονται, όπως και πέρυσι, σε μόλις τέσσερις. Επιπλέον, η βαθμολογία χρησιμεύει και ως κριτήριο επιλογής τυχόν επιλαχόντων, σε περίπτωση αδυναμίας κάποιου εκ των προκριθέντων στην Τελική Φάση να παραστεί.
  7. Ευλόγως δίκαιο είναι να εξασφαλίζουν την πρόκριση απευθείας οι νικητές των 8 προκριματικών main, ήτοι άλλες οκτώ θέσεις (προσέξτε ότι δεν λέμε «οκτώ παίκτες» αλλά «οκτώ θέσεις», αφού κάποιος παίκτης μπορεί να εξασφαλίσει πάνω από μία, όπως έκανε φέτος ο Χαραλάμπους).
  8. Παίκτης που έχει προκριθεί ως νικητής main προκριματικού δεν δικαιούται δεύτερη θέση στα Τελικά μέσω της βαθμολογίας (όπως και φέτος). Μπορεί να πάρει επιπλέον θέση, μέσω της διαδικασίας που περιγράφεται κατωτέρω.

 

Ποιος θα πάρει τη σκυτάλη από τον Κυπελλούχο 2013 Κώστα Μητρέλη;

  1. Εισάγεται η Ημιτελική Φάση (Play Offs Πρόκρισης). Πρόκειται για μονοήμερο τουρνουά που θα διεξάγεται ημέρα Σάββατο, με την προϋπόθεση την επομένη (Κυριακή) να διεξάγεται η Τελική Φάση (Play Offs Τίτλου). Στην Ημιτελική Φάση θα κρίνονται τα τελευταία τέσσερα «εισιτήρια» για την Τελική. Θα ισχύουν τα εξής:
  2. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι 16 (8+8) φιναλίστ main και νικητές consolation των οκτώ προκριματικών. Έτσι, η σχετική διάκριση ενός παίκτη που θα έρθει στα τελευταία 1-2 τουρνουά της Προκριματικής Φάσης θα του δίνει δικαίωμα στην πρόκριση μέσω αυτής της τελευταίας ευκαιρίας! Το γεγονός πως οι τελευταίες 4 θέσεις θα δοθούν μόλις την… παραμονή των Τελικών θα προσδώσει ξεχωριστό ενδιαφέρον στον θεσμό.
  3. Το formatτης Ημιτελικής Φάσης θα είναι σύντομο (7άρια με τελικό στα 9), για να αποφευχθεί άσκοπη καταπόνηση των διακριθέντων, οι οποίοι, ούτως ή άλλως, θα… «έχουν αγώνα αύριο!».
  4. Η Ημιτελική Φάση θα είναι κανονικό τουρνουά, δηλαδή με συμμετοχή 30+10 και διανομή επιτόπου στους νικητές του 66,67% των συμμετοχών, ενώ το 33,33% θα προστεθεί στον κουμπαρά, όπως άλλωστε θα γίνει και στα προκριματικά.
  5. Θα ισχύσει ο γνωστός κανόνας των «διπλοθεσιτών» που ισχύει και για την Τελική Φάση, δηλαδή κάποιος παίκτης μπορεί να εξασφαλίσει πάνω από μία θέση στα Ημιτελικά και να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης. Σημειωτέον ότι τέσσερις προκρίσεις στην Ημιτελική Φάση αυτοδικαίως σημαίνουν ότι ο παίκτης έχει ήδη προωθηθεί στους «4» αυτής και, συνεπώς, έχει ήδη εξασφαλισμένη μία θέση στα Τελικά της επομένης.
  6. Παίκτης που έχει εξασφαλίσει πάνω από μία θέση στα Ημιτελικά πληρώνει ένα δικαίωμα συμμετοχής για να συμμετάσχει σε αυτά. Ομοίως (όπως και φέτος με τον Χαραλάμπους) και στα Τελικά.
  7. Ειδικά για αυτό το τουρνουά (από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει consolation), η χρηματική διανομή επάθλων θα γίνει 70%-30% μεταξύ των δύο πρώτων – ο νικητής θα παίρνει και κύπελλο. Οι ηττημένοι των ημιτελικών θα μείνουν χωρίς χρηματική επιβράβευση, αρκούμενοι στην πρόκριση.
  8. Παίκτες που έχουν ήδη προκριθεί μέσω νίκης σε main ή μέσω του pointrace δικαιούνται να δοκιμάσουν να αυξήσουν τις θέσεις τους στην Τελική Φάση, μέσω της Ημιτελικής, ανάλογα με τις «προκρίσιμες» θέσεις που κατέλαβαν στους 8 προκριματικούς. Αν όμως δεν το επιθυμούν, προπληρώνοντας μόνο για την Τελική Φάση και όχι για την Ημιτελική (θα έχουμε τραπεζικούς λογαριασμούς τον Ιούνιο του 2014, οπότε οι δικαιούχοι θέσεων θα μπορούν να προπληρώσουν), καλούνται στη θέση τους επιλαχόντες από τη βαθμολογία.

Τα πλεονεκτήματα της καθιέρωσης Ημιτελικών είναι τα εξής:

  • Ενισχύεται το κύρος της διοργάνωσης σε σχέση με το, ούτως ή άλλως αναβαθμισμένο Πρωτάθλημα, αφού, στην ουσία, και τα δύο θα κριθούν μέσω διήμερης διαδικασίας. Θα ήταν άσχημο για τους «φίλους» του Κυπέλλου να μην έχουν αντίστοιχο διήμερο.
  • Κρατάει έντονο το ενδιαφέρον για την πρόκριση μέχρι και… την παραμονή των Τελικών.
  • Δίνει κίνητρο σε παίκτες που απείχαν αρχικά από τη διαδικασία και δεν διεκδικούν πρόκριση μέσω pointrace να συμμετάσχουν έστω και σε έναν Προκριματικό Κυπέλλου. Ακόμα κι αν δεν βγουν πρώτοι για να προκριθούν απευθείας, έχουν μια τελευταία ευκαιρία μέσω Ημιτελικής Φάσης.

Διαδικτυακό Πρωτάθλημα 2013

Οι βασικές αρχές που σας παρουσιάστηκαν στην προηγούμενή μας έκδοση ισχύουν απαρεγκλίτως. Επίσης, διευκρινίζονται τα παρακάτω:

ü  Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όσοι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος το επιθυμούν, ασχέτως εθνικότητας, αλλά και άπαντες οι Έλληνες του εξωτερικού.

ü  Η κοινή ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί για τον θεσμό θα είναι η GridGammon, στη διεύθυνση www.gridgammon.com. Παρακαλούμε όπως άπαντες οι ενδιαφερόμενοι ανοίξουν λογαριασμό στη συγκεκριμένη διαδικτυακή ιστοσελίδα. Προσοχή: Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα απαιτεί όλα τα νέα της μέλη να έχουν προταθεί από κάποιο υφιστάμενο μέλος, οπότε, όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Διοργάνωσης Γιώργο Αυδή, στο 6977420582, ή ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., για να σας προτείνει. Παρακαλούμε για την έγκαιρη εγγραφή σας, διότι απαιτούνται πέντε με επτά ημέρες για να ανοιχθεί ο λογαριασμός και να σας σταλεί το password. Εννοείται πως η διαδικασία είναι δωρεάν και απολύτως ασφαλής.

ü  Το κόστος συμμετοχής ορίζεται σε 22 ευρώ για τα ταμειακώς εντάξει Τακτικά Μέλη και σε 25 για όλους τους υπόλοιπους.

ü  Θα διανεμηθούν χρηματικά έπαθλα στους πρώτους τρεις της κατάταξης, που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως παράβολα συμμετοχής στις εξαγγελθείσες ευρωπαϊκές διοργανώσεις της EBIF (EuropeanBackgammonInternetFederation). Σκεφτείτε κάτι σαν ένα ChampionsLeagueτου διαδικτυακού backgammon!

ü  Στην επόμενή μας έκδοση θα δοθεί καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών, η οποία θα απέχει μία εβδομάδα από την έναρξη των αγώνων. Οι παίκτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν προπληρώσει τη συμμετοχή τους μέχρι την προαναφερθείσα προθεσμία. Εν συνεχεία, αφού γίνει γνωστός ο αριθμός συμμετοχών, θα καθοριστεί ο αριθμός των ομίλων της πρώτης φάσης, καθώς και ο αριθμός των συμμετεχόντων σε κάθε όμιλο. Η κλήρωση καταρτισμού των ομίλων της πρώτης φάσης θα γίνει δημόσια, στο περιθώριο της πρώτης «ζωντανής» μας εκδήλωσης Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου.

ü  Οι παίκτες θα επικοινωνούν με τους αντιπάλους τους μέσω mail, κλείνοντας ραντεβού για να δώσουν τους αγώνες τους, εντός του προκαθορισμένου χρόνου που θα προβλέπεται στην προκήρυξη. Τα mail αυτά θα κοινοποιούνται στους διοργανωτές, για να ελέγχεται η ομαλή πορεία του τουρνουά και να διαπιστώνονται πιθανές περιπτώσεις ασυνέπειας.

Λοιπές Διοργανώσεις

  1. Θα διεξαχθεί ένα τριήμερο (Παρασκευή-Κυριακή) Jackpot Χριστουγέννων, με ελβετικό σύστημα διεξαγωγής διπλού αποκλεισμού (doubleelimination), για να δοκιμάσουμε περισσότερο το σύστημα διεξαγωγής. Το τουρνουά, δικαιώνοντας τον εορταστικό του χαρακτήρα, θα έχει ακριβό δικαίωμα συμμετοχής.
  2. Όπως συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια, η Ομοσπονδία θα διοργανώσει πάλι ένα μεγάλο, διεθνές τουρνουά, στα πρότυπα του PortoCarrasOpen. Η εκδήλωση θα γίνει μεταξύ Απριλίου και Μαΐου 2014, ενώ πληθαίνουν τα αιτήματα από το εξωτερικό όπως αυτή λάβει χώρα στην Αθήνα.

Μέλη – Συνδρομές

Λόγω της αναβάθμισης του Κυπέλλου, αλλά και των διαφόρων νέων διοργανώσεων που θα ξεκινήσουμε από φέτος, θα δώσουμε ακόμα μία ευκαιρία στους φίλους μας που είτε δεν έχουν ακόμα εγγραφεί ως Τακτικά Μέλη, είτε δεν είναι ταμειακώς εντάξει, να αποκτήσουν ταμειακή ενημερότητα μέχρι το τέλος του 2013. Έτσι, θα τους δοθεί η δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τις σχετικές εκπτώσεις που παρέχονται, εάν κρίνουν ότι τους συμφέρει, συναρτήσει του αριθμού των τουρνουά στα οποία προτίθενται να συμμετάσχουν. Το ποσό για τη μισή συνδρομή θα είναι 50 ευρώ και «αποσβέννυται» άμεσα με συμμετοχή στα τέσσερα τουρνουά Πρωταθλήματος που θα διεξαχθούν μέχρι την αλλαγή της χρονιάς (υπενθυμίζουμε ότι το ένα θα είναι διήμερο). Χώρια φυσικά το Κύπελλο και τα διάφορα jackpots!

Προφανώς όμως, για να είναι παίκτης ταμειακά ενήμερος οφείλει πρωτίστως να έχει εγγραφεί ως Τακτικό Μέλος στην Ομοσπονδία, καταβάλλοντας το εφ’ όρου ζωής ποσό των 20 ευρώ.

 

Η πρώτη παρτίδα, πριν από τα πρώτα βήματα!

 

 

Κύκλοι μαθημάτων

Θα γίνουν δύο διακριτοί κύκλοι μαθημάτων, ένας σύντομος για αρχαρίους κι ένας πολύ εκτεταμένος και εξειδικευμένος για ιδιαιτέρως προχωρημένους. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, διευκρινίζουμε ότι ως «αρχάριος» προσδιορίζεται ο παίκτης που γνωρίζει καλώς το παιχνίδι «πόρτες», αλλά ή αγνοεί παντελώς την έννοια του «βίδου» ή έχει μικρή εμπειρία επί του αντικειμένου. Εάν κάποιος αγνοεί τις «πόρτες» και, παρά ταύτα, διαβάζει το παρόν, κάτι που σημαίνει πως μάλλον κάποιο λάθος έχουμε κάνει στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούμε, καλείται όπως επισκεφθεί το πλησιέστερο καφενείο και εκπαιδευτεί καταλλήλως, προτού προσέλθει σε εμάς.

Κάθε κύκλος μαθημάτων θα ξεκινά μόλις δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον οκτώ ενδιαφερόμενοι.

 

Εθελοντές

Επειδή το βάρος στις πλάτες των μελών της διοίκησης έχει αρχίσει να μεγαλώνει επικίνδυνα, αλλά, από την άλλη, έχουμε ακόμα πολλές ιδέες για να εκτοξεύσουμε το ελληνικό τάβλι στο επίπεδο που του αξίζει, ζητάμε επισήμως την αρωγή όποιου από τους φίλους μας το επιθυμεί. Μπορείτε να δηλώσετε το όποιο ενδιαφέρον σας (π.χ. από ανάληψη οργανωτικών καθηκόντων και διαιτησία αγώνων, μέχρι και τη δυνατότητα τηλεφωνημάτων ή τη διανομή φυλλαδίων) για περαιτέρω συνεννόηση, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.ή στο 6974466427. Θα προτιμηθούν εθελοντές χωρίς (ή, έστω, με συμβολικές) οικονομικές απαιτήσεις.

Μεμονωμένες πρωτοβουλίες σε θέματα που δεν έχουμε ήδη υλοποιήσει ή και δεν έχουμε ακόμα καν σκεφτεί είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες, με την προϋπόθεση η κάθε πρόταση να συνοδεύεται από αντίστοιχη προσφορά εργατοωρών για την υλοποίησή της. Στα πρακτικά μας έχουμε αυτή τη στιγμή κατατεθειμένες περίπου είκοσι σοβαρές και άμεσα πραγματοποιήσιμες ιδέες, όμως δεν έχουμε το απαραίτητο προσωπικό ή τους πόρους για να τις εφαρμόσουμε. Αυτές ποικίλλουν από την onlineζωντανή μετάδοση των αγώνων μας μέσω της ημετέρας ιστοσελίδας (www.bgfed.gr), μέχρι μαθήματα και διοργάνωση αγώνων στους ενεργούς πυρήνες ταβλιού που υπάρχουν ανά τη χώρα (Καρδίτσα, Αργολίδα, Κυνουρία, Λάρισα, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, ή όπου αλλού τυχόν μας διαφεύγει). Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό, καλές οι ιδέες, αλλά απαιτούν κι εθελοντές...

Ιδιαίτερη βοήθεια χρειαζόμαστε στο φλέγον ζήτημα της προσέλκυσης χορηγιών, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Εξαιρούνται μόνον περιπτώσεις λαθρεμπορίας όπλων, κυκλωμάτων σωματεμπορίας, ξεπλύματος μαύρου χρήματος, διακίνησης παρανόμων ουσιών και συναφών δραστηριοτήτων. Όλοι οι άλλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Θα σας παρακαλούσαμε λοιπόν θερμά να ξεσκονίσετε τα παλιά καρνέ των τηλεφώνων σας και να «ενοχλήσετε» τον φίλο σας από τον στρατό, που έχει μια βιοτεχνία παραγωγής υποδημάτων. Ή τον φίλο σας τον εστιάτορα, ο οποίος ήδη τρίβει τα χέρια του από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, μη σκοπεύοντας να χαμηλώσει τις τιμές του. Ο ευρών αμειφθήσεται!

Οι χορηγίες, πέραν του άμεσου οικονομικού οφέλους, μας δίνουν τη δυνατότητα να διευρύνουμε το φάσμα των διοργανώσεών μας (π.χ. αποκλειστικοί αγώνες για παίκτες με μικρή ή καθόλου εμπειρία, τουρνουά χωρίς «βίδο», αγώνες ομάδων κ.τ.λ.). Αυτό, με τη σειρά του, θα μας φέρει πιο κοντά σε όλο και περισσότερο κόσμο, κάποιοι από τους οποίους θα γίνουν μέλη μας. Τα περισσότερα μέλη θα προσελκύσουν αναπόφευκτα νέους χορηγούς, και πάει λέγοντας. Ταυτοχρόνως, οι εγχώριοι παίκτες, μέσω του υψηλού συναγωνισμού, αλλά και των μαθημάτων, θα βελτιώνονται διαρκώς. Σταδιακά, όλο και περισσότεροι θα δοκιμάζουν την τύχη τους σε διεθνείς διοργανώσεις, πολλαπλασιάζοντας τις (ήδη σημαντικές) διακρίσεις μας. Αυτό θα προκαλέσει αναπόφευκτα και πάλι την προσοχή του Τύπου, όπως, καλή ώρα, με το Πανευρωπαϊκό Διαδικτυακό Πρωτάθλημα, όπερ εστί μεθερμηνευόμενο νέες χορηγίες και νέους παίκτες. Λάβετε υπόψη σας τα εξής:

WBF Türkiye: 1300 μέλη, 25 χορηγοί

Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon: 43 μέλη, μηδέν χορηγοί

                Ξεκινάμε φέτος από το μηδέν.

Σκοπός μας είναι να κατακτήσουμε τον κόσμο...

Ελάτε στη συντροφιά μας!

BEACH ΤΑΒΛΙ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

 

Διεξήχθη στο χώρο του εστιατορίου «Άμμος», στην παραλία του Πόρτο Ράφτη, την Κυριακή 21 Ιουλίου, η τελική φάση του τουρνουά που διοργάνωσε για δεύτερη φορά φέτος η γνωστή ποτοποιία «Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου». Το τουρνουά αφορούσε στο παραδοσιακό παιχνίδι «πόρτες», δεν υπήρχε δηλαδή χρήση βίδου.

 

 

Ο μεγάλος τελικός του τουρνουά

Στην τελική φάση συμμετείχαν οκτώ παίκτες, οι οποίοι είχαν προκριθεί μέσω διαδικτυακών αγώνων onepointer σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ 2.500 συμμετοχών. Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη οργανωτική επιτυχία, πλήθος λουομένων και περαστικών έδωσαν το «παρών» και καλύφθηκε ραδιοφωνικά από τον AthensRadioDJ, υπό την επιμέλεια του Νίκου Ζώη. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν, διαιτητεύοντας τους αγώνες, οι Κώστας Μητρέλης, Γιώργος Πεταλάς και Μιχάλης Προυκάκης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της εκδήλωσης, νικητής αναδείχθηκε ο Σεραφείμ Τσάκνης, ο οποίος επικράτησε στον τελικό του Γιώργου Καπετανάκη, κερδίζοντας έτσι ένα ταξίδι στη Μυτιλήνη, με επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ποτοποιίας. Τρίτος αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Λεωνίδας Σωτηριάδης, γιος του παλιού αθλητή του backgammonΓιώργου Σωτηριάδη.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ

 

Στο περιθώριο των τελικών φάσεων, έγινε στο PalliniTennisPark και η παρουσίαση δύο προσχεδίων, βάσει των οποίων θα βγουν οι πρώτες επίσημες μπλούζες της Ομοσπονδίας (ασφαλώς, θα ακολουθήσουν και άλλες!). Τα σχέδια αφορούν σε t-shirts (χωρίς γιακά), ενώ σύντομα ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε κάποιες προτάσεις και σε polo(με γιακά).

 

 

Η πρώτη μπλούζα (αριστερά στην ανωτέρω φωτογραφία) εικονίζει τους Αχιλλέα και Αίαντα διαγωνιζόμενους σε κάποιο παιχνίδι με ζάρια, προφανώς ευρισκόμενοι σε ανάπαυλα της πολιορκίας της Τροίας. Πρόκειται για αναπαράσταση που βρίσκεται σε αγγείο του 6ου αι. π.Χ., το οποίο βρίσκεται στο Μουσείο του Βατικανού. Μάλιστα, στο αγγείο αναγράφεται και το σκορ του αγώνα, το οποίο είναι 4-3 υπέρ του Αχιλλέως! Στο μπλουζάκι, κάτω από την εικόνα αναγράφεται το σκορ, καθώς και μία υποτιθέμενη διοργάνωση από την οποία θα μπορούσε να είναι το εν λόγω στιγμιότυπο (Final, Consolation, TroyOpen, 1194 BC).

Στην πίσω όψη υπάρχει ένα λογοπαίγνιο με αφορμή την παραπάνω αναφερόμενη απεικόνιση, ήτοι: «GREEKBACKGAMMONFEDERATION, 3200 yearsofhistory», ενώ στο τέλος (όπως και στη δεύτερη μπλούζα, άλλωστε), αναγράφεται η ηλεκτρονική διεύθυνση της Ομοσπονδίας.

Η δεύτερη μπλούζα (δεξιά) αποτελεί πανηγυρική, αναμνηστική έκδοση για την πρόσφατη επιτυχία της ελληνικής εθνικής ομάδας στο πρώτο Πανευρωπαϊκό Διαδικτυακό Πρωτάθλημα. Μπροστά βρίσκεται ένα εξαιρετικό σχέδιο που φιλοτέχνησε η Βιβή Σκριμπώνη, ενώ πίσω θα αναγράφονται τα ακόλουθα: «EUROPEANINTERNETBACKGAMMONCHAMPIONS 2013» (με μαύρα γράμματα) και «GREECE» (με μπλε).

Τα μπλουζάκια δεν έχουν παραγγελθεί ακόμα, καθώς το κόστος τους συναρτάται άμεσα από την ποσότητα που θα τυπώσουμε. Θα προσπαθήσουμε όμως να το κρατήσουμε σε επίπεδο γύρω στα δέκα ευρώ ανά τεμάχιο. Για να προγραμματίσουμε όμως καλύτερα την παραγγελία μας θα επιθυμούσαμε από τους παίκτες να μας δώσουν μια πρώτη ένδειξη από τις ποσότητες που ενδεχομένως θα επιθυμούσαν να αποκτήσουν.

 

 

Copyright: Βιβή Σκριμπώνη

 

 

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ

Όσοι θέλουν να συνδυάσουν backgammon και τουρισμό μπορούν να δουν το ημερολόγιο με όλα τα διεθνή τουρνουά μέχρι 06.07.2014 εδώ.

 

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

  • Οι ανωτέρω εξαγγελίες είναι το αποτέλεσμα των αποφάσεων που έλαβε το ΔΣ σχετικά με το formatτων ημετέρων διοργανώσεων. Δεν αποτελούν όμως επίσημες δεσμεύσεις (ιδιαίτερα για το Κύπελλο, όπου οι αλλαγές είναι κοσμογονικές), αλλά περισσότερο ενδείξεις για την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούμε. Έχετε ακόμα περίπου τρεις εβδομάδες για να υποβάλετε όποιες ενστάσεις ή δικές σας προτάσεις εκτιμάτε πως θα ενισχύσουν τις αγωνιστικές μας εκδηλώσεις. Έχουμε ήδη λάβει τις πρώτες παρατηρήσεις από κάποιους παίκτες, οι οποίες θα εξεταστούν συνολικά, μαζί με τυχόν άλλες υποδείξεις που θα προκύψουν. Μετά τις 20 Αυγούστου, όποιες ιδέες σας έχουν κριθεί ευμενώς θα συμπεριληφθούν στις επίσημες «Προκηρύξεις» των θεσμών, οι οποίες, αναμφίβολα, θα έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα.
  • Κατόπιν προκαταρκτικής συζήτησης με τους αρμoδίους του PalliniTennisPark, είμαστε σε θέση να κοινοποιήσουμε πως, μέχρι νεωτέρας, όλα τα εντός Αττικής προγραμματισμένα τουρνουά θα διεξαχθούν στον συγκεκριμένο χώρο, εκτός κι αν στο μεταξύ σας ανακοινώσουμε κάτι το διαφορετικό.
  • Η επίσημη ίδρυση της Ομοσπονδίας αποφέρει σημαντικά οφέλη, όμως συνοδεύεται και από υποχρεώσεις. Έτσι, για οποιαδήποτε οικονομική δοσοληψία θα εκδίδεται απαρεγκλίτως το νόμιμο, αντίστοιχο παραστατικό. Ομοίως, οι νικητές τυχόν χρηματικών επάθλων οφείλουν να υπογράψουν απόδειξη είσπραξης.
  • Οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή των Κώστα Μητρέλη, Κίμωνα Παπαχριστόπουλου και Χάρη Χρηστίδη (αρχηγός αποστολής) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του MonteCarlo. Τυχόν ενδιαφερόμενοι της τελευταίας στιγμής να συμμετάσχετε στην ομάδα, πιθανώς αγωνιζόμενοι στο FederationsCup ή/και στο FortisTeamsWorldChampionship (μπορείτε να διαβάσετε σχετικά στην προηγούμενή μας έκδοση), καλείστε να το δηλώσετε απευθείας στον αρχηγό, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
  • Ο «Νικητής της Χρονιάς» Χρήστος Γρούτσος προσεκλήθη επισήμως από την ιαπωνική ομοσπονδία στο φετινό διεθνές invitationalτουρνουά του Τόκιο, που θα διεξαχθεί το Δεκαπενταύγουστο. Ευχόμαστε στον γιατρό να προσθέσει μία ακόμα χρυσή σελίδα στο ήδη πλουσιότατο παλμαρέ του!
  • Μπορείτε πλέον να στέλνετε τις φωτογραφίες σας από τα διάφορα τουρνουά στα οποία λαμβάνετε μέρος στην ειδική ηλεκτρονική μας διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά γι’ αυτό τον σκοπό. Εν συνεχεία, το υλικό θα αναρτάται στο παγκόσμιας εμβέλειας άλμπουμ Picasa. Εννοείται πως οι καλύτερες εξ αυτών θα κερδίζουν επάξια μια θέση σε κάποια από τις επόμενες εκδόσεις του παρόντος.
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο, επιθυμώντας να ευχαριστήσει δημόσια ορισμένους ανθρώπους που μας έχουν βοηθήσει ανιδιοτελώς, χωρίς να έχουν το παραμικρό όφελος, αλλά και χωρίς να είναι καν μέλη μας (!!), αποφάσισε να εγγράψει τιμητικά χωρίς την υποχρέωση καταβολής των € 20 τους παρακάτω στο μητρώο των εφ’ όρου ζωής Τακτικών Μελών:
  1. Τον Χαράλαμπο Χαραλάμπους, για τη μετάφραση και προσαρμογή στα ελληνικά δεδομένα ενός σετ κανονισμών που θα αντικαταστήσουν σταδιακά αυτούς που ισχύουν στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις μας.
  2. Τη Βιβή Σκριμπώνη, για τα υπέροχα σχέδιά της, τα οποία οικειοποιηθήκαμε ήδη στην αναμνηστική μπλούζα για το πανευρωπαϊκό διαδικτυακό πρωτάθλημα, αλλά και σε διαφημιστικό έντυπο της Ομοσπονδίας.
  3. Τη Βίκυ Σιδέρη, για την επιμέλειά της στο διαφημιστικό φυλλάδιο της Ομοσπονδίας για το PortoCarrasOpen, αλλά και την υποβολή του σχεδίου που επικράτησε στη διαλογή του επίσημου εμβλήματος της Ομοσπονδίας.

Είναι πάγια η θέση μας να ανταμείβουμε ηθικά (και αν μπορούμε, υλικά), όλους εκείνους που, ενώ δεν είναι μέλη της διοίκησης, μας βοηθούν στο δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει, στηριζόμενοι αποκλειστικά σε ίδιες δυνάμεις...

  • Τέλος, σας ενημερώνουμε πως στις 29 Ιουνίου παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon ο Κώστας Μητρέλης, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Παύλο Θανόπουλο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον απερχόμενο για τη σημαντικότατη συνεισφορά του στο κοινό μας έργο, για πολλούς μήνες. Αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα έναν από τους σημαντικότερους συντελεστές αυτής της νέας προσπάθειας, και η Ομοσπονδία θα του είναι υπόχρεη στο διηνεκές.

Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές!

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes