Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - Βαθμολογίες



Το site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Ενημερωτικό Δελτίο Οκτωβρίου 2013

Posted in Ενημερωτικά δελτία

TO DOUBLE… OR NOT TO DOUBLE!

Μηνιαίο Ενημερωτικό Newsletter της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon

Αρ. 14 - Οκτώβριος 2013

 

Ποιος θα σφραγίσει από τον Νοέμβριο ένα εισιτήριο για τα play-off του Ιουνίου;

Ποιος θα πάρει κεφάλι στην κούρσα του Πρωταθλήματος

στη «βροχή» πόντων του διημέρου και ποιος θα έρθει με την ομπρέλα του;

Αγαπητοί φίλοι τoυ Backgammon,

Αισίως φτάνουμε στην 3η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος, ίσως τη σημαντικότερη της σεζόν, αφού αφενός ο νικητής του διημέρου περνάει αυτόματα στην Τελική Φάση, αφετέρου θα «βρέξει» πολλούς πόντους το Σαββατοκύριακο 9-10 Νοεμβρίου, αφού τα ματς, ασχέτως αριθμού συμμετεχόντων, είναι 13-ptr στο Μain, με 15-ptr ημιτελικούς και 17-ptr τελικό, τα παιχνίδια στο Consolationείναι 9-ptr, με 11-ptr τελικό, ενώ έχουμε και LastChance την Κυριακή, με 5-ptr ματς και 7-ptr τελικό. Ακόμα δηλαδή και σε ένα τουρνουά χωρίς σημαντική διάκριση, μια αξιοπρεπής παρουσία μπορεί να δώσει αρκετούς βαθμούς, για να βάλει τον καθένα γερά στη μάχη της κούρσας! Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι μόνο οι επτά καλύτερες επιδόσεις από τις δέκα αγωνιστικές προσμετρώνται στην τελική βαθμολογία, οπότε για όσους απείχαν στα τουρνουά Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου ή έχουν «αλιεύσει» μέχρι σήμερα λίγους μόνο βαθμούς ουσιαστικά δεν τρέχει τίποτα! Το Πρωτάθλημα τώρα ξεκινάει!

Είναι επίσης μεγάλη ευκαιρία και για τους φίλους του backgammon που μένουν μακριά από την Αττική και τους είναι αδύνατον να παρευρεθούν στην πλειονότητα των τουρνουά της σεζόν, προγραμματίζοντας για το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Νοεμβρίου μια εκδρομή στην Αθήνα, να αναμετρηθούν με τους ισχυρότερους παίκτες της Ελλάδας, κι αν τους νικήσουν, να βρεθούν με μία μόνο εμφάνιση στην Τελική Φάση του Ιουνίου, περιμένοντας τους άλλους 11 από τον κοπιώδη μαραθώνιο του Πρωταθλήματος!

Όπως πιθανότατα ήδη ξέρετε από την ιστοσελίδα μας, τα πρώτα δύο τουρνουά κατέκτησαν οι Γιάννης Πασιαλής και Σπύρος Χανδρινός, οι οποίοι πέρυσι δεν ήταν καν στην Τελική Φάση. Φανταστείτε ότι ο δις Πρωταθλητής Ελλάδος Γιώργος Αυδής, όπως ακριβώς και οι Χρήστος Γρούτσος, Κώστας Χιωτίνης, Στέφανος Μπονάνος και Θανάσης Κάτσιος, οι οποίοι ήταν στην προνομιούχο 4άδα πέρυσι, περνώντας κατευθείαν στους οκτώ (8) των play-off, βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός 12άδας! Είμαστε βέβαιοι ότι το 7ο Πρωτάθλημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon θα είναι μακράν το πιο ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό μέχρι σήμερα και θα ζήσουμε πολλές εκπλήξεις μέσα στη χρονιά. Εσύ θα είσαι απών;

Μην κάθεσαι λοιπόν σπίτι χαζεύοντας τις βαθμολογίες και τους νικητές στο www.bgfed.gr, αλλά πάρε τα ζάρια και τον βίδο στα χέρια σου κι έλα το Σαββατοκύριακο 9--10 Νοεμβρίου 2013 στο PalliniTennisPark, για να διεκδικήσεις με απευθείας πρόκριση μια θέση στην Τελική Φάση ή να τρέξεις με αξιώσεις τη συναρπαστική κούρσα μέχρι τον Ιούνιο. Όλα είναι ανοιχτά, και στο βαρύτιμο κύπελλο του Πρωταθλητή Ελλάδος 2013-2014 μπορείς κάλλιστα να ονειρεύεσαι πως θα χαραχθεί το δικό σου όνομα και θα μπεις για πάντα στο «Hall of Fame» του ελληνικού backgammon!

Κι αν δεν είσαι τυχερός και δεν προχωρήσεις στο τουρνουά, δεν πειράζει. Μπορείς να επενδύσεις στην τύχη των άλλων προβλέποντας και «αγοράζοντας» τον Νικητή του Διημέρου από τη φάση των οκτώ (8) το βράδυ του Σαββάτου στην ανοιχτή δημοπρασία, γνωστή ως «CalcuttaAuction».  Για όσους δεν την έχουν ζήσει, η διαδικασία, και, φυσικά, τα κέρδη γι’ αυτόν που θα μαντέψει σωστά και θα πλειοδοτήσει, είναι άκρως ενδιαφέροντα!

Σε περιμένουμε για ένα άκρως διασκεδαστικό και γεμάτο backgammon Σαββατοκύριακο!

 

*Επειδή έχει εκφραστεί προβληματισμός από την πλευρά κάποιων παικτών για την προσβασιμότητα στο PalliniTennisParkτην Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής του κλασικού μαραθωνίου της Αθήνας, κάτι το οποίο συνεπάγεται την πολύωρη διακοπή κυκλοφορίας στις λεωφόρους Μεσογείων και Μαραθώνος, σας διαβεβαιώνουμε ότι λεπτομερείς οδηγίες εναλλακτικού δρομολογίου μέσω της Αττικής Οδού, θα σας δοθούν το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, στον χώρο διεξαγωγής του τουρνουά.

 

 

Αγώνες σε εξέλιξη (12.10.2013)

 

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

 

Όπως πιθανώς θα γνωρίζετε, από το 1993 και κάθε δύο χρόνια, διενεργείται μια ψηφοφορία μεταξύ των μελών της παγκόσμιας κοινότητας του backgammon, από την οποία προκύπτουν οι κορυφαίοι αθλητές της υφηλίου, οι περίφημοι «GiantsofBackgammon». Η λίστα περιλαμβάνει παραδοσιακά τους 32 καλύτερους παίκτες, ενώ από το 2007 και μετά, εμφανίζονται τα ονόματα των πρώτων 64. Ουδέποτε Έλληνας κατάφερε να συμπεριληφθεί στη λίστα, κυρίως λόγω του γεγονότος της ανεπαρκούς πληροφόρησης, καθώς η άτυπη παρέα μας βρισκόταν ακόμα στα σπάργανα, μη έχοντας επισήμως ιδρυθεί. Βεβαίως, η Ελληνική Ομοσπονδία είναι υπερήφανη που έχει στις τάξεις της (ως ιδρυτικό μέλος μάλιστα), τον FernandoBraconiαπό την Ιταλία, ο οποίος φιγουράρει στην 31η θέση των Giants για το 2011, ενώ βρισκόταν στην 33η θέση το 2009. Είναι όμως απελπιστικά μόνος ως εκπρόσωπός μας…

Αυτά αλλάζουν από φέτος, καθώς μας δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχουμε μαζικά, οδηγώντας τους πιο άξιους εκπροσώπους μας στη θέση που τους αξίζει, δηλαδή στη λίστα με τους Giants για το 2013! Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι παίκτες που έχουν συμμετάσχει έστω και σε ένα τουρνουά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon τα τελευταία δύο χρόνια, συνεπώς μιλάμε για ένα αξιοσέβαστο εκλεκτορικό σώμα. Ας μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη!

Ορισμένες χρηστικές επισημάνσεις:

ü  Γενικές πληροφορίες για τον θεσμό, μπορείτε να βρείτε εδώ

ü  Στη συνέχεια, «κατεβάστε» το ψηφοδέλτιο και επιλέξτε 32 παίκτες.

ü  Στείλτε το ψηφοδέλτιό σας σε έναν από τους τρεις ψηφολέκτες (YaminΑ. Yamin, JakeJacobs, CarolJoyCole). Οι ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο.

ü  Μπορείτε να ψηφίσετε μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου, αλλά καλύτερα να μην το αφήσετε για την τελευταία στιγμή, καθώς... οι αντιπερισπασμοί της περιόδου των εορτών μπορεί να σας κάνουν να το αμελήσετε.

ü  Στη δεύτερη σελίδα του ψηφοδελτίου υπάρχουν 260 ονόματα πασίγνωστων πρωταθλητών. Μεταξύ αυτών ο FernandoBraconi, ο Χάρης Χρηστίδης, ο Χρήστος Γρούτσος, ο Γιώργος Κλείτσας και ο Μάνος Μαστοράκης. Η παρουσία αυτών των ονομάτων είναι ενδεικτική και ουδόλως δεσμευτική. Εξάλλου, η εν λόγω λίστα συνετάχθη κατόπιν πρωτοβουλίας των διοργανωτών της ψηφοφορίας και δεν είναι απόρροια ούτε εθνικής επιλογής ούτε κάποιου «αδιάβλητου» συστήματος αξιολόγησης. Θα μπορούσε κάποιος άνετα να ισχυριστεί πως και άλλοι Έλληνες παίκτες αξίζουν να βρίσκονται σε αυτή την άτυπη προεπιλογή. Ως εκ τούτου, κάθε εκλογέας μπορεί να επιλέξει οποιονδήποτε παίκτη από το παγκόσμιο στερέωμα επιθυμεί.

ü  Είναι εύλογο ότι η προτίμηση των περισσοτέρων από εμάς θα περιστραφεί γύρω από ελληνικά ονόματα. Θα επιθυμούσαμε όμως να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα κατά τη συμμετοχή μας στη διαδικασία, επιλέγοντας και αρκετούς από το διεθνές στερέωμα του παιχνιδιού. Είναι γνωστό τοις πάσι άλλωστε ότι δεν αποτελούμε και το παγκόσμιο κέντρο του backgammon. Τώρα μόλις θα προσπαθήσουμε να εκλέξουμε τον πρώτο Έλληνα στους Giants...

ü  Κάθε παίκτης ψηφίζει υποχρεωτικά τον εαυτό του στη δεύτερη θέση επιλογής. Τώρα, πώς γίνεται (εγώ, που σας γράφω αυτές τις γραμμές) να θεωρώ τον εαυτό μου ως τον δεύτερο καλύτερο παίκτη στον κόσμο είναι μία άλλη ιστορία και άπτεται καθαρά των επιλογών των διοργανωτών της ψηφοφορίας. (Και όχι, δεν εννοώ ότι θα έπρεπε να είμαι πρώτος…)

ü  Όπως εύστοχα σχολίασε κάποιος εξ ημών, «η διαδικασία μοιάζει κάπως με τη Eurovision». Όντως, έχει παρατηρηθεί εκτεταμένα το φαινόμενο στο παρελθόν του «ψήφισέ με για να σε ψηφίσω». Είναι δεδομένο πως οι περισσότεροι θα υποστηρίξουν τους φίλους τους στο παιχνίδι, αλλά θα επιθυμούσαμε αυτό να μη γίνει απροκάλυπτα. Θυμηθείτε μόνο τη γιούχα που ακούγεται κάθε φορά που εκφωνείται το “douzepoints”, όταν ψηφίζουν η Ελλάδα και η Κύπρος στο προαναφερθέν μουσικό πανηγυράκι.

ü  Μην περιμένετε κανέναν από τη διοίκηση να σας… δώσει γραμμή για το ποιους να ψηφίσετε. Εμείς απλά σας καλούμε να ψηφίσετε!

Και είμαστε αισιόδοξοι πως θα πετύχουμε τον στόχο μας!

 

 

ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Ο ΚΙΜΩΝ!

ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ GAMMONERCUPΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΕΛΗΣ

 

Αναμφίβολα, ο παίκτης που έχει αναφερθεί τις περισσότερες φορές στην τακτική μας, μηνιαία ενημέρωση, μέσα στο 2013 (και μάλιστα για καλό λόγο), είναι ο Κίμων Παπαχριστόπουλος. Από το NewsletterΣεπτεμβρίου σάς προϊδεάζαμε, υποστηρίζοντας ότι ο συμπατριώτης μας βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα, κι εκείνος φρόντισε να μας δικαιώσει τάχιστα, κατακτώντας το 5ο Γερμανικό Open, που διεξήχθη στη Φρανκφούρτη (3-6 Οκτωβρίου), μεταξύ 57 αντιπάλων.

                Παράλληλα, η σύζυγός του κατέκτησε (για δεύτερη φορά, μετά το 2011) την πρώτη θέση στην κατηγορία Beginners (12 συμμετοχές), ενώ ο Κώστας Μητρέλης κέρδισε το GammonerCup (128 συμμετοχές), το warm-up του κυρίως τουρνουά, με έπαθλο ένα εξαιρετικό χειροποίητο τάβλι, αξίας € 1300! Μπορείτε να βρείτεεδώ τα αποτελέσματα του Πρωταθλήματος Γερμανίας.

                Έτσι, συνεχίστηκε η εξαιρετική παράδοση των Ελλήνων ομογενών στον θεσμό, αφού ο Κίμων είχε φτάσει πέρυσι μέχρι τα ημιτελικά (την ώρα που ο Χάρης Χρηστίδης κατακτούσε το LastChance), είχε πρωτεύσει στο SuperJackpotτου 2011, ενώ ο Σάκης Λαγοπάτης είχε φτάσει στα ημιτελικά του Mainτο 2009 και στον τελικό του LastChanceτο 2010. Αν μη τι άλλο, στη Γερμανία έχουν μάθει για την ύπαρξη του ελληνικού backgammonγια τα καλά!

 

Ο Κίμων Παπαχριστόπουλος (δεύτερος από αριστερά), με το τρόπαιο του Πρωταθλητή Γερμανίας.

Δεξιά, ο Κώστας Μητρέλης με το boardπου κέρδισε στο GammonerCup, ενώ δίπλα του, η Ρεγγίνα Παπαχριστοπούλου (σύζυγος Κίμωνος), νικήτρια της κατηγορίας beginners.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως, μόνο μέσα στο 2013, ο Κίμων Παπαχριστόπουλος έχει σαρώσει τα έπαθλα όπου συμμετέχει, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο FederationsCupτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για λογαριασμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon, την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά Pfingst (όπου κέρδισε και το SuperJackpot), το SuperJackpot στο 33ο Open της Στοκχόλμης, το DoublesConsultationτου 2ου Όπεν του Μονάχου (παίζοντας μάλιστα μόνος του), αλλά και τη δεύτερη θέση στο MixedDoublesτου NordicOpen, παίζοντας με τη σύζυγό του, Ρεγγίνα.

Κι όμως, ο Κίμων δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις 260 προτάσεις των διοργανωτών της ψηφοφορίας για τους Giants του 2013...

ΣΥΝΟΨΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

 

ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ (29.09), ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ (12.10), ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ (20.10) ΟΙ… ΧΑΝΔΡΕΣ!

 

Πρωτοφανείς είναι οι εξελίξεις στην εγχώρια αγωνιστική πραγματικότητα, αφού ουδέποτε στο παρελθόν βιώσαμε αντίστοιχη κατάσταση, με το εκπληκτικό σερί που πραγματοποιεί ο Σπύρος Χανδρινός! Ο φίλος μας από το Γαλάτσι έγινε ο πρώτος στη σύντομη ιστορία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammonπου κερδίζει σε τρία διαδοχικά τουρνουά (δύο Κυπέλλου και ένα Πρωταθλήματος) την πρώτη θέση, εξασφαλίζοντας από τώρα μία θέση στην οκτάδα (!) του Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά και βάζοντας τις βάσεις για μια αξιοπρεπέστατη πορεία στο Πρωτάθλημα, ευρισκόμενος προς το παρόν στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

                Στην πορεία του για το αήττητο σερί των δεκατριών νικών που «τρέχει» ο Χανδρινός, έχει πάρει κατά σειρά το… σκαλπ των Τερζή, Κοκκίνη, Βαμβακάρη, Σωτηριάδη (1ος Προκριματικός Κυπέλλου), Μπουγιούκου, Μητρέλη, Γιαννούλη, Δημάκη, Μπρακόνι (2η Αγωνιστική Πρωταθλήματος), Γυρτάτου, Δίκαρου, Μπουγιούκου (εκ νέου) και Προυκάκη (2ος Προκριματικός Κυπέλλου). Αναζητείται εναγωνίως ο παίκτης που θα τον υποχρεώσει σε ήττα, τερματίζοντας την αφόρητη μονοτονία που διακρίνει τα αποτελέσματα των τουρνουά μας τελευταία…

 

Σπύρος Χανδρινός και FernandoBraconi (12.10.2013)

Ας δούμε αναλυτικά τι συνέβη τον Οκτώβριο:

Πρωτάθλημα 2013-2014, 2η Αγωνιστική

Ένα πολύ ενδιαφέρον τουρνουά μεταξύ 29 συμμετασχόντων διεξήχθη στις 12 Οκτωβρίου στην Παλλήνη. Για την πρωτιά, τα είπαμε ήδη: Ο Χανδρινός ήταν απλά ασταμάτητος κερδίζοντας στον τελικό του Mainτον FernandoBraconi, ο οποίος είχε φτάσει ώς εκεί αποκλείοντας τους Κοτζαμάνη, Προυκάκη, Βαμβακάρη και Μανωλιό. Ο τελευταίος παρηγορήθηκε σχετικώς, επικρατώντας στο Consolation, μετά από τις νίκες που σημείωσε επί των Δημάκη και Πασιαλή.

Κατόπιν αυτών, στη βαθμολογία εξακολουθεί να προηγείται ο Γιάννης Πασιαλής (113), ακολουθούμενος από τους FernandoBraconi (103) και Μιχάλη Μανωλιό (96). Την τέταρτη θέση μοιράζονται οι Χάρης Χρηστίδης και Τάκης Χατζέλης (86), ελαφρώς προπορευόμενοι του… επερχόμενου τρένου Χανδρινού (81). Την προνομιούχο δεκάδα συμπληρώνουν οι Κλείτσας (74), Μητρέλης (65), Προυκάκης (59), και Κοτζαμάνης (57), ελαφρώς πάνω από τους Γιαννούλη (56), Δημάκη (53), Βαλλιάνο (51) και Τσίρη (48). Βέβαια, όλα αυτά πιθανότατα θα ανατραπούν άρδην στο επερχόμενο διήμερο τουρνουά (9-10 Νοεμβρίου) της Παλλήνης…

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη βαθμολογία, την πορεία του τουρνουά, καθώς και πλήθος στατιστικών που επιμελείται ο Γραμματέας Αγώνων, Γιώργος Τσίρης, εδώ.

 

Αγώνες σε εξέλιξη (12.10.2013)

Κύπελλο 2013-2014, 2ος Προκριματικός

Ο 2ος Προκριματικός του φετινού, αναβαθμισμένου, Κυπέλλου διεξήχθη στις 20 Οκτωβρίου, όπου ο μεγάλος πρωταγωνιστής του μήνα, Σπύρος Χανδρινός, έκανε το repeatκερδίζοντας μία ακόμα θέση στο Top-16 του Ιουνίου. Φιναλίστ ήταν ο Μιχάλης Προυκάκης, ο οποίος, πριν προσκρούσει στο ανυπέρβλητο εμπόδιο του απόλυτου θριαμβευτή, είχε αποκλείσει τους Δημάκη, Βελούτσο και Αυδή, ενώ το Consolation κέρδισε ο περυσινός Κυπελλούχος Ελλάδος Κώστας Μητρέλης, μετά από τις νίκες του επί των Δίκαρου, Βελούτσου, Μπονάνου και Αυδή (είχε προηγηθεί στο mainη νίκη του επί του Μιχαλόπουλου και η ήττα του από την Μπουγιούκου). Προυκάκης και Μητρέλης εξασφάλισαν τοιουτοτρόπως από μία θέση για την Ημιτελική Φάση του Κυπέλλου, όπου ήδη βρίσκονται από το πρώτο σχετικό τουρνουά οι Φίλων Σωτηριάδης και Αντώνης Βαμβακάρης.

                Στην ειδική βαθμολογία από την οποία θα προκύψουν τέσσερις από τους φετινούς φιναλίστ της διοργάνωσης, πέραν του Χανδρινού (104) που έχει ήδη εξασφαλίσει δύο (!) θέσεις στα Τελικά και δεν δικαιούται τρίτη μέσω βαθμολογίας, προπορεύονται επί του παρόντος οι Μπονάνος (64), Μητρέλης (59), Δημάκης (57), Αυδής (54) και Σωτηριάδης (49), ενώ τέσσερις παίκτες (Μακρής, Γυρτάτος, Μανωλιός και Βελούτσος) ισοβαθμούν στους 45, με τον Βαμβακάρη μόλις ένα βαθμό πίσω τους.

                Πλέον, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον 3ο Προκριματικό, όπου ο Χανδρινός θα προσπαθήσει το… ακατόρθωτο, παίζοντας εντός έδρας, αφού το τουρνουά θα διεξαχθεί στο SportsCafé «SkyLife», ιδιοκτησίας του ιδίου, στις 24 Νοεμβρίου.

                Μπορείτε να βρείτε εδώ τα πλήρη αποτελέσματα και στατιστικά για το Κύπελλο.

Πανελλήνιο Διαδικτυακό Πρωτάθλημα 2013

Με πολύ μεγάλο κέφι και διάθεση από τους συμμετέχοντες ξεκίνησε το πρώτο μας διαδικτυακό Πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχουν τελικά 23 παίκτες. Ήδη έχει διεξαχθεί πάνω από το 70% των αγώνων της πρώτης φάσης, η οποία έχει προγραμματιστεί να τελειώσει στις 17 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζουμε ότι οι παίκτες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου τους προκρίνονται απευθείας στους προημιτελικούς της διοργάνωσης, ενώ όσοι τερματίσουν στη 2η ή την 3η θέση θα έχουν άλλη μία ευκαιρία πρόκρισης, μέσω playoffs.

                Να σημειωθεί εδώ ότι η EBIF (EuropeanBackgammonInternetFederation), επιβεβαίωσε ότι ο νικητής του Πρωταθλήματος θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο Ευρωπαϊκό διαδικτυακό ChampionsLeagueπου θα διεξαχθεί στην αρχή του 2014 για πρώτη φορά, ενώ οι επόμενοι τρεις θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο αντίστοιχο EuropaLeague. Έχοντας υπόψη το δεδομένο αυτό, αλλά και το γεγονός ότι οποιαδήποτε νίκη κάθε παίκτη προσμετράται στην προσωπική του βαθμολόγηση (απ’ όπου θα προκύψουν οι «ισχυροί» και «ανίσχυροι» των μελλοντικών διαδικτυακών διοργανώσεών μας) κάτι που δίνει επιπλέον κίνητρο ακόμα και στους «αποκλεισμένους», να επιδιώξουν όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες, ας δούμε πώς εξελίσσεται η μάχη στους τέσσερις προκριματικούς ομίλους:

Αδιαμφισβήτητα, το σημαντικότερο γεγονός στον πρώτο όμιλο είναι ο αποκλεισμός του Γιώργου Κλείτσα, ο οποίος έχασε τα πρώτα τρία του παιχνίδια παίζοντας σε όλα «WorldClass» και σε κάθε περίπτωση καλύτερα από όλους τους αντιπάλους του! Το γεγονός αυτό αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για τη φύση του backgammon: Όσο κι αν ελαχιστοποιείς τα λάθη σου, τον τελευταίο λόγο στο αποτέλεσμα τον έχει πάντοτε το ζάρι. Άλλη μία απόδειξη του παραπάνω κανόνα είναι τα αποτελέσματα του Ηλία Κρητικού (από το Μπέργκεν της Νορβηγίας), ο οποίος βαθμολογήθηκε σε όλα τα παιχνίδια του ως «WorldClass» κατά τον eXtremeGammon, όμως η παρουσία του στην τελική 12άδα δεν είναι απολύτως εξασφαλισμένη. Επικεφαλής επί του παρόντος είναι ο Μιχάλης Προυκάκης, έχοντας 3 νίκες και 1 ήττα, ενώ υποψηφιότητα για την πρόκριση έχουν επίσης θέσει σοβαρά ο Κρητικός και ο Στέφανος Μπονάνος, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τους αγώνες τους με 3-2, αλλά δεν είναι ακόμα «χαλαροί». Κι αυτό διότι «ζωντανές» είναι ακόμα οι ελπίδες των Κώστα Κουτσάκη (2 νίκες - 2 ήττες) και Μιχάλη Γεωργιάδη (1-2).

Ο δεύτερος όμιλος εξελίσσεται σε περίπατο του Λεωνίδα Σωτηριάδη, ο οποίος, με την εντυπωσιακή του εκκίνηση (4-0), εξασφάλισε ήδη τη θέση του στην 8άδα για τον τίτλο, ένα μόλις βήμα πριν από την κατάκτηση του δικαιώματος να εκπροσωπήσει την Ομοσπονδία σε ευρωπαϊκή διοργάνωση! Για τις άλλες δύο προνομιούχους θέσεις θα παλέψουν οι Τάσος Αναγνώστου (2-2), FernandoBraconi και Μιχάλης Χριστοφίδης (από 1-1). Αντίθετα, ο δις Πρωταθλητής Γιώργος Αυδής (!) και ο Γιώργος Τριανταφύλλου (με 1-3) δεν είναι δυνατόν να προλάβουν την είσοδό τους στην προνομιούχο τριάδα.

Στον τρίτο όμιλο, προβάδισμα έχει πάρει ο Νίκος Στεφανέσκου (3-1), με τους Σεραφείμ Τσάκνη και Γιάννη Ατματζίδη (3-2) επικρατέστερους να τον ακολουθήσουν. Σε θέση να αμφισβητήσει την προαναφερθείσα «τριάδα», βρίσκεται μόνον ο Άρης Γαλιατσάτος (2-2), αφού οι Κωστής Τσουπαρόπουλος (2-3) και Γιάννης Βαλλιάνος (1-4), ολοκλήρωσαν τους αγώνες τους, έχοντας μείνει πίσω.

Τέλος, στον «λειψό» τέταρτο όμιλο, το απόλυτο ντέρμπι ολόκληρης της προκριματικής φάσης ανάμεσα στον Χρήστο Γρούτσο και τον Κώστα Χιωτίνη, έκρινε στις 29 Οκτωβρίου την τύχη του ομίλου, υπέρ του πρώτου. Μέχρι τη στιγμή της μεγάλης αναμέτρησης, αμφότεροι ήταν αήττητοι, έχοντας από δύο νίκες στο ενεργητικό τους. Τρίτος θα καταταγεί σίγουρα ο Παύλος Θανόπουλος (2-2), ενώ αποκλείστηκαν οι Θοδωρής Δημάκης (1-3) και Χάρης Αναγνωστόπουλος (0-2). Ας σημειωθεί πως ο τέταρτος όμιλος (λόγω των μόλις πέντε συμμετεχόντων) είναι ο μόνος στον οποίο έχουν προσδιοριστεί με ακρίβεια το ποιοι προκρίνονται και σε ποιά θέση ο καθένας.

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά την πορεία του Πρωταθλήματος, στην ειδική ιστοσελίδα που επιμελείται ο Γιώργος Αυδής εδώ.

 

Ο Χρήστος Γρούτσος, μαζί με τον Λεωνίδα Σωτηριάδη, είναι οι πρώτοι που εξασφάλισαν την       απευθείας πρόκρισή τους στους προημιτελικούς του 1ου Διαδικτυακού Πρωταθλήματος

3rdInternationalBackgammonChampionship

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε και το αντίστοιχο, παγκόσμιο διαδικτυακό Πρωτάθλημα με τη συμμετοχή 16 Ελλήνων παικτών, όμως έχουμε ήδη απολέσει πάνω από τους μισούς (10). Την καλύτερη εμφάνιση μέχρι στιγμής πραγματοποιούν οι Γιάννης Ατματζίδης και Αλέκος Δεληάκης, οι οποίοι έχουν ήδη φτάσει στον ημιτελικό του ομίλου τους, ζητώντας ακόμα δύο προκρίσεις για να προχωρήσουν στην τελική 16άδα που θα διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Ένα βήμα παραπάνω χρειάζονται, ευρισκόμενοι στους αντίστοιχους προημιτελικούς των δικών τους ομίλων, οι Γιώργος Αυδής, Στέφανος Μπονάνος, FernandoBraconiκαι Νίκος Στεφανέσκου.

                Ελπίζουμε οι εναπομείναντες στη διοργάνωση εκπρόσωποί μας να καταφέρουν να προκριθούν στην τελική φάση, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να απολαύσουμε και κάποια «εμφύλια» σύρραξη, κάτι που δεν είναι δυνατόν στη φάση των ομίλων. Βέβαια, στον δρόμο τους υπάρχουν σημαντικά εμπόδια, όπως ο περιβόητος Ιάπων MichihitoKageyama (γνωστός και ως Michy), no4 στην κατάταξη των Giants, που θα τεθεί οσονούπω αντιμέτωπος με τον Αλέκο Δεληάκη!

1ο Πρωτάθλημα Καρδίτσας

Οι φίλοι μας από την Καρδίτσα αποφάσισαν μετά από μία χρονιά δοκιμαστικών διοργανώσεων (8 τουρνουά) να προχωρήσουν σε αναβάθμιση της προσπάθειάς τους, συνενώνοντας τις αγωνιστικές τους εκδηλώσεις σε ενιαίο Πρωτάθλημα (μπορείτε να βρείτε την αναλυτική προκήρυξη του θεσμού εδώ).

Για την ιστορία, το πρώτο τουρνουά της νέας αγωνιστικής περιόδου, που διεξήχθη στις 17 Οκτωβρίου, κατέκτησε ο Άρης Γαλιατσάτος, με δεύτερο τον Φώτη Φώτο, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς έχουν προγραμματιστεί αγώνες στις 31 Οκτωβρίου, 14 και 28 Νοεμβρίου, καθώς και 12 Δεκεμβρίου.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

 

09-10 Νοεμβρίου (διήμερο): 3η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

PalliniTennisPark, Παλλήνη. Έναρξη εγγραφών: 11:30, κλήρωση: 12:15 (Σάββατο)

24 Νοεμβρίου (Κυριακή): 3ος Προκριματικός Κυπέλλου

«SkyLife» SportsCafé, Γαλάτσι. Έναρξη εγγραφών: 11:30, κλήρωση: 12:15

Πληροφορηθείτε από την ιστοσελίδα μας (www.bgfed.gr) για τον τρόπο πρόσβασης στους χώρους διεξαγωγής των αγώνων, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα.

Για τον έγκαιρο προγραμματισμό σας, όμως, υπενθυμίζουμε συνοπτικά και τις υπόλοιπες εγχώριες διοργανώσεις μας, μέχρι το τέλος του έτους (οι οποίες πλην συγκλονιστικού απροόπτου, θα διεξαχθούν αμφότερες στο PalliniTennisPark):

07 Δεκεμβρίου (Σάββατο): 4η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

20-22 Δεκεμβρίου (τριήμερο): JackpotΧριστουγέννων

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ

Όσοι θέλουν να συνδυάσουν backgammon και τουρισμό μπορούν να δουν το ημερολόγιο με όλα τα διεθνή τουρνουά μέχρι 25.01.2015 εδώ.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  1. Με πρωτοβουλία των ομοσπονδιών της Δανίας και της Κροατίας εξαγγέλθηκε η ίδρυση μiας Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Backgammon, με απώτατο στόχο τη διοργάνωση κοινών αγώνων σε όλη την ήπειρο, ξεκινώντας πιλοτικά με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων. Η Ελληνική Ομοσπονδία θα στηρίξει τη νέα αυτή προσπάθεια, αποτελώντας ιδρυτικό μέλος και θα επιδιώξει την εξασφάλιση μίας εκ των πρώτων σχετικών διοργανώσεων για την Αθήνα. Φιλοδοξούμε να μετατρέψουμε (έστω και για λίγες ημέρες) την πρωτεύουσα της χώρας μας σε κέντρο ενδιαφέροντος για την παγκόσμια κοινότητα του backgammon.
  2. Η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon ανακοινώνει με ικανοποίηση τη σύναψη της πρώτης της ιστορικά, χορηγικής συμφωνίας, με την ποτοποιία «Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου». Η χορηγία αφορά στο παρόν ημερολογιακό έτος.

 

Ελπίζουμε αμφότερες οι πλευρές να μείνουν απολύτως ικανοποιημένες από τη συνεργασία και η σχέση μας να μακροημερεύσει.

Επίσης, ευχόμαστε η κίνηση αυτή να βρει μιμητές και στο πρόσωπο άλλων επιχειρηματιών, οι οποίοι θα θελήσουν να προβληθούν μέσα από τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητές μας.

  1. Η εφημερίδα Ελευθερία της Λάρισας φιλοξένησε στις 23 Οκτωβρίου άρθρο που αναφερόταν στοn Χρήστο Γρούτσο. Μπορείτε να βρείτε το εν λόγω κείμενο στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας εδώ.

Παράλληλα, ο ραδιοφωνικός σταθμός «Αθήνα 984» φιλοξένησε μικρή συνέντευξη του φετινού «Νικητή της Χρονιάς», η οποία θα αναρτηθεί συντόμως στην ιστοσελίδα μας.

  1. Με τις καλύτερες ευχές μας ξεκινούν από απόψε τη μάχη της διεθνούς διάκρισης οι Θανάσης Κάτσιος, Γιώργος Κλείτσας, Δημήτρης Μαγγανάς, Κώστας Μητρέλης, Γιάννης Πασιαλής, Κώστας Χιωτίνης και Χάρης Χρηστίδης, στο 1ο MeritCup, που θα διεξαχθεί στην Κυρήνεια, υπό την αιγίδα της WBF(WorldwideBackgammonFederation). Η ισχύς της επταμελούς αποστολής μας δεν αμφισβητείται από κανέναν, και μας γεμίζει προσδοκίες για νέες επιτυχίες!

Φίλες και φίλοι του backgammon,

 

Πρωτάθλημα 2013-2014, 3η Αγωνιστική > Παλλήνη, 09-10.11.2013

Κύπελλο 2013-2014, 3ος Προκριματικός > Γαλάτσι, 24.11.2013

 

Σας περιμένουμε!

 

 

 

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes