Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - Βαθμολογίες



Το site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Ενημερωτικό Δελτίο Ιανουαρίου 2014

Posted in Ενημερωτικά δελτία

TO DOUBLE… OR NOT TO DOUBLE!

Μηνιαίο Ενημερωτικό Newsletter της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon

Αρ. 17 - Ιανουάριος 2014

 

ΟΙ ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΗΠΕΙΡΩΝ!

 

Σε μια σπάνια, ευνοϊκή συγκυρία για το ελληνικό αγωνιστικό τάβλι, ο Ιανουάριος του 2014 αξίζει να γραφτεί με χρυσές σελίδες στη σύντομη ιστορία μας! Σε τρεις διεθνείς διοργανώσεις υψηλότατου αγωνιστικού επιπέδου, οι Έλληνες παίκτες που συμμετείχαν κατάφεραν να διακριθούν και στις τρεις (!!), αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ποια είναι η ανερχόμενη δύναμη στο παγκόσμιο στερέωμα. Ειλικρινά, δεν μπορούμε να θυμηθούμε πότε διεξήχθη τελευταία φορά διεθνές τουρνουά με ελληνική παρουσία, στο οποίο να μην υπήρξε διάκριση για τα εθνικά μας χρώματα...

Εδώ και καιρό υποστηρίζουμε με σθένος την άποψη ότι το αγωνιστικό τάβλι στη χώρα μας διαθέτει ορισμένους από τους ισχυρότερους παίκτες του κόσμου, αλλά έχει και συνάμα τεράστια προοπτική. Το έμψυχο δυναμικό που κυοφορείται από τις τάξεις των αποκλειστικώς ασχολουμένων με το παραδοσιακό τάβλι, καλείται να ενδυναμώσει την Ομοσπονδία μας σε στελεχικό δυναμικό, να μάθει το διεθνές παιχνίδι, να κοντραριστεί με τους καλύτερους Έλληνες παίκτες, και σύντομα να αντικαταστήσει τα καφενεία ως βασικό χώρο άσκησης του αγαπημένου μας αθλήματος με τις πολυτελείς αίθουσες των ξενοδοχείων που φιλοξενούν τις σημαντικότερες διεθνείς διοργανώσεις. Από την άλλη, οι διορατικοί επιχειρηματίες που αντιλαμβάνονται την εξαιρετική ευκαιρία προβολής που διαθέτουν μέσω της δράσης και των παγκόσμιων διακρίσεών μας καλούνται να συνδράμουν οικονομικά, μετατρέποντας το μονοπάτι σε λεωφόρο.

Η ιστορία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammonμόλις τώρα ξεκινάει!

Λίγη αμφιβολία είχαμε ότι ο Χάρης Χρηστίδης θα έπαιρνε στο GermanMastersτου Μονάχου, τις δύο-τρεις νίκες που χρειαζόταν για να βρεθεί στην τελική φάση του EBGTVII (7thEuropeanBackgammonTour). Εκείνος όμως δεn σταμάτησε εκεί και... αποφάσισε να κερδίσει ολόκληρο το τουρνουά. Μάλιστα, εξελίχθηκε στον... εφιάλτη του Φινλανδού PetriPietila, τον οποίο κέρδισε σε τρία ματς, επί συνόλου τεσσάρων!

Επίσης, δεν ήταν δύσκολο να προβλέψουμε ότι ο Γιώργος Κλείτσας θα έκανε για άλλη μία φορά αισθητή την παρουσία του στο Open της Κωνσταντινούπολης, στο οποίο, ούτως ή άλλως, είχε εξαιρετική παράδοση, ενώ βρισκόταν και σε δαιμονιώδη φόρμα στις εγχώριες διοργανώσεις μας.

                Αυτό που όμως ήταν αδύνατον να προβλεφθεί ήταν ότι μiα παντελώς άγνωστη στον χώρο Ελληνίδα παίκτρια θα «σήκωνε» τρόπαιο μέσα στον «λάκκο των λεόντων», στην καρδιά του παγκοσμίου backgammon, τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το είδαμε και αυτό!

BOMBA ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ!

Σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ΑΒΤ (AmericanBackgammonTour), η πρωτοεμφανιζόμενη Αναστασία (Νάνσυ ή Νατάσα) Σαββίδου, καθοδηγούμενη από τον πολύπειρο Κώστα Μητρέλη, θριάμβευσε στο NewYorkDoubles, που διεξήχθη στα πλαίσια του 7thNewYorkMetropolitanBackgammonOpen, αφήνοντας την παγκόσμια κοινότητα του αθλήματος με ανοιχτό το στόμα! Ακολουθούν αποσπάσματα από την περιγραφή που μας έκανε όταν επέστρεψε ο Κώστας:

«[...] Προσπάθησα να πείσω τη Νατάσα να παίξει στο beginners, αλλά μου είπε πως της αρκoύσε που θα παίζαμε στο διπλό μαζί. Έτσι, μετά από ένα μικρό μάθημα σχετικά με το ρολόι, αποφασίσαμε να παίξει εκείνη όλο το τουρνουά, για να το ζήσει πραγματικά και να το ευχαριστηθεί, εκτός αν βρισκόμασταν σε πίεση χρόνου σε κάποιο dmp. Όπως μου είπαν μετά τα ματς αντίπαλοι και θεατές, είχα ένα πραγματικά χρυσό όπλο!

»Το 32άρι ταμπλό γέμισε, και στον πρώτο γύρο αποκλείσαμε σε ένα σκληρό dmpέχοντας πάρει διπλό το Crawford, τους Cohenκαι Munitz, ο οποίος είναι ένας πολύ ισχυρός και επιτυχημένος παίκτης! Στον δεύτερο γύρο κάναμε περίπατο με δύο διπλά αστραπή επί των Kennisκαι Regan. Στον προημιτελικό [...] βρέθηκε απέναντί μας ο πολύπειρος EdBennetκαι η Locket. Προπορευόμενοι 5-4 στα 7, δεχθήκαμε τον κύβο σε κούρσα, αλλά η χρυσή νικήτρια με δύο κολλητές εξάρες τούς άφησε αγάλματα!

»Στον ημιτελικό μάς περίμεναν ο  ισχυρότατος παίκτης της γενιάς των τριαντάρηδων με συμμετοχές σε πολλά τουρνουά και στην Ευρώπη και αργότερα θριαμβευτής του LibertyCup, αλλά και ChampionshipSemifinalist, SashaBennet, με κόουτς τον τεράστιο BillRobertie (νικητή πέρυσι, και πριν τρία χρόνια, δις παγκόσμιο πρωταθλητή κ.τ.λ., κ.τ.λ., κ.τ.λ., και, βέβαια, συγγραφέα μερικών εκ των διασημότερων βιβλιών- εγχειριδίων του παιχνιδιού). Είχαμε νιώσει το δέος της επικείμενης αναμέτρησης παρακολουθώντας τον προημιτελικό τους.

»Στο 2-2 η Νατάσα τούς δίπλωσε σε ένα στραγγαλιστικό Backgame και, παίρνοντας το Crawford, μας έστειλε στον τελικό, παίζοντας στο ίδιο υψηλό επίπεδο μαζί τους και δεχόμενη πολλά συγχαρητήρια και από τους ευγενέστατους αντιπάλους αλλά και από τους δεκάδες θεατές.

Ο τελικός όμως ήταν ένα τελείως διαφορετικό ματς, αγχωτικό και επεισοδιακό…

»Ο νεαρότερος giantMattCohn-Geier(no. 4 της λίστας) και ο BillPhipps, που την άλλη μέρα πήρε το Consolationκερδίζοντας στον ημιτελικό τον Μochy, έδειχναν σίγουροι για τη νίκη. Από τις πρώτες ζαριές άρχισαν να γελάνε ασταμάτητα, και, μάλιστα, ο Mattεκκωφαντικά, προφανώς βλέποντας την αντίπαλό τους να μετράει με τα δάχτυλα και να τοποθετεί συχνά λάθος τα πούλια, σαστίζοντας από τις υποδείξεις μου λόγω άγχους .[...] Βρεθήκαμε να χάνουμε 6-1 με δύο απίστευτα διπλά, αλλά το γυρίσαμε σε 6-4 και ήμασταν στην επίθεση για να το πάρουμε διπλό κι εμείς και να κερδίσουμε. Τότε γίνεται ένας συνδυασμός που σχεδόν μας ‘’σκοτώνει’’ ... (όμως) ... το σχεδόν χαμένο παιχνίδι γυρνάει με κινηματογραφικό τρόπο και παίρνουν διάλειμμα στο dmpέχοντας μόνο 40’’.

»Καρμπόν και η εξέλιξη του τελευταίου game, πάμε να το πάρουμε ξεκούραστα, το γυρίζουν, πάνε για μάζεμα, ξαναρχίζουν τα γέλια, μένουν ανοιχτοί, αστοχούμε, ξαναμένουν έχοντας πάρει 3 πούλια και το βρίσκουμε έχοντας εξάπορτο! Ξόδεψα πάνω από ένα λεπτό από τα έξι που μας απέμεναν γελώντας, όπως και οι περισσότεροι από τους θεατές. Μαζεύοντας όμως μένουμε κι εμείς ανοιχτοί έχοντας μαζέψει 8, αλλά αστόχησαν...

»Τουριστικά, τέλος, ήταν ένα αξέχαστο ταξίδι παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (-22 ˚C) που μας κράτησαν δύο μέρες κλεισμένους στο ξενοδοχείο, που είχε όμως μαγική θέα σε όλο το Μανχάταν και στο Άγαλμα της Ελευθερίας, το οποίο τελικά το εγκλώβισε με τις ζαριές της η θριαμβεύτρια Σαββίδου σε κρύσταλλο και το φέραμε εις διπλούν στην Ελλάδα, πάνω σε μαρμάρινη βάση!»

 

Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΛΕΙΤΣΑ

Σε μόνιμο πρωταγωνιστή του ετήσιου διεθνούς τουρνουά της Κωνσταντινούπολης (αγώνα της σειράς GoldenCircuitτης WorldwideBackgammonFederationWBF) εξελίσσεται ο Γιώργος Κλείτσας. Μετά τη θριαμβευτική του νίκη πέρυσι, έκανε και φέτος αισθητή την παρουσία του, κερδίζοντας στο LastChance, αλλά και σε ένα jackpotμε έπαθλο ένα χειροποίητο board! Ακολουθούν αποσπάσματα από την αφήγηση του ίδιου του Γιώργου από την περιπέτειά του στην εμβληματική Πόλη:

«[...] Η επανάληψη μιας νίκης σαν την περυσινή ήταν απίθανη όπως μπορεί κανείς να υποθέσει (υπενθυμίζω ότι, παρότι είχα κερδίσει σαν σε περίπατο στον τελικό, χρειάστηκε νωρίτερα να κερδίσω 4 από τα υπόλοιπα 7 ματς στο dmp), αν και όχι ανέφικτη βέβαια. Εν πάση περιπτώσει, είμαι ευχαριστημένος από την όλη εμφάνισή μου φέτος, αφού έκανα 12/17 νίκες (ποσοστό 70.6%) και, λογικά, θα πρέπει να βελτίωσα τη θέση μου στο Elo Rating της WBF-Turkey, όπου ήμουν τέταρτος πριν από την έναρξη των αγώνων. Συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα ξεκίνησα με ήττα σε τουρνουά 1-pointer από τον Nesterov αλλά σύντομα κέρδισα ένα jackpot 8 παικτών με έπαθλο ένα ωραιότατο τάβλι (...) (5 pointers και ο τελικός στα 7 με την πασίγνωστη Maya Peycheva). Επίσης την πρώτη μέρα έκανα άλλες δύο ήττες σε πεντάρια ματς (warm-up...).

»Στο main, ξεκίνησα με νίκη 13-1 επί ενός αδύνατου αντιπάλου αλλά έχασα στον δεύτερο γύρο από έναν παίκτη που τελούσε εν ευθυμία ονόματι Bülent (το μικρό του), ο οποίος ήταν συνεχώς έτοιμος να καταρρεύσει και έλεγε βίδο στην τύχη (τις μισές φορές είπε βίδο χειρότερος!). Το τελικό σκορ ήταν 4-13. Το Σάββατο στο consolation κέρδισα 9-4 έναν καλό Τούρκο, τον Mustafa Babal, αλλά έχασα στον δεύτερο γύρο 5-9 από τον γνωστό μας Iancho Hristov. Αυτή ήταν σε ατομικό επίπεδο και η τελευταία μου ήττα στο τουρνουά (δεν υπολογίζω το τουρνουά με την κακόηχη για μας τους Έλληνες ονομασία Havuz, ένα είδος money game, όπου προχώρησα αρκετά αλλά σε κάποιο σημείο έγινα fukara, όπως είπα γελώντας στον φίλο μου βοηθό του Arda (σ.σ. ArdaFındıkoğlu, Πρόεδρος της WBFTürkiye), Yoksan (το άλλο μου αστείο ήταν ότι αν δεν κέρδιζα έστω το last chance θα γινόμουν rezil ως defending champion - και οι δύο λέξεις έχουν την ίδια έννοια στα ελληνικά και στα τούρκικα).

»[…]Την τελευταία μέρα (Κυριακή) στο last chance ξεκίνησα με bye ουσιαστικά, αφού ο αντίπαλός μου δεν εμφανίστηκε. Στη συνέχεια έκανα 5 νίκες στα πέντε, χωρίς να απειληθώ σοβαρά (5-2, 5-0, 5-2, 5-2, 5-2). Ο τελικός στα 7, εναντίον ενός πολύ  καλού Τούρκου (σ.σ. Cüneyt Argun Genç), άρχισε ανησυχητικά με δύο δικά μου πάσο σε ισάριθμους βίδους του αντιπάλου μου, στη συνέχεια όμως επικράτησα ολοκληρωτικά (0-1, 0-2, 4-2, 5-2, 6-2, 7-2)».   

 

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Με καταπληκτικό φίνις στο τριήμερο τουρνουά του Μονάχου, ο Χάρης Χρηστίδης έκλεισε ιδανικά την παρουσία του σε τουρνουά της σειράς EBGT VII (European Backgammon Tour, υπό την αιγίδα της World Backgammon Association - WBA). Ο δις Πρωταθλητής Ελλάδος κέρδισε για δεύτερη φορά στη φετινή σειρά (η πρώτη ήταν στη Ζυρίχη) και κατέλαβε την τρίτη θέση στο Point Race, προκρινόμενος πανηγυρικά στην τελική φάση. Καλή ήταν και η εμφάνιση του FernandoBraconi, που κατετάγη 5ος, όπως και του Κώστα Ευθυμιάδη, που κατετάγη 8ος, έχοντας αμφότεροι από τέσσερις νίκες σε επτά αγώνες. Δυστυχώς, έπαθλα είχαν προβλεφθεί μόνον για τους πρώτους τέσσερις. Ακολουθεί η περιγραφή του μεγάλου νικητή από όσα διαδραματίστηκαν στο Μόναχο:

«[...] Η Παρασκευή  δεν ξεκίνησε ιδανικά για τα ελληνικά χρώματα, αφού […] δεν μπορέσαμε να κοιμηθούμε αήττητοι. Έτσι ξεκίνησα το Σάββατο από το 2 (νίκες)- 1 (ήττα) και, με δύο άνετες νίκες, έφτασα στο 4-1, διεκδικώντας να φτάσω στο 5-1 στο ματς με τον Φινλανδό PetriPietila και να ισοβαθμήσουμε στην πρώτη θέση. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερα, παρόλο που βρέθηκα πολύ κοντά στη νίκη. Έτσι, βρέθηκα στο 4-2, όπως και ο Κώστας Ευθυμιάδης, που μόλις είχε επικρατήσει του FrankSimon. Στον επόμενο γύρο, που είχαμε μείνει οι τελευταίοι 8, η κληρωτίδα έβγαλε εμφύλιο, αφού κληρώθηκε Ευθυμιάδης - Χρηστίδης για μια θέση στην πεντάδα. Ο Κώστας ηττήθηκε, κι εγώ, παρέα με τον Fernando, βρεθήκαμε στους πέντε. Εκεί είχα bye, που, σε συνδυασμό με την ήττα και τον αποκλεισμό του Fernando από τον ασταμάτητο Φινλανδό, με έσπρωξε αυτομάτως στην τριάδα. Ο Φινλανδός είχε καταφέρει κάτι μοναδικό, είχε φτάσει στο 8-0 την ώρα που ο Γερμανός GoetzHildsberg και εγώ ήμαστε με την πλάτη στον τοίχο με δύο ήττες. Έπρεπε λοιπόν την Κυριακή να κάνω τέσσερις διαδοχικές νίκες για να σηκώσω την κούπα. Το πρωί επικοινώνησα με τον Μητρέλη και του είπα, χαριτολογώντας, ότι τέσσερις νίκες ισοβαθμούν με το να πάω τελικό στην Ελλάδα, πράγμα εύκολο(!) στη φετινή σεζόν, στην πέμπτη νίκη έχω πρόβλημα… Και έτσι έγινε, κέρδισα τον Φινλανδό μία φορά, απέκλεισα μετά τον Γερμανό, και πήρα τελικά την πρώτη θέση κερδίζοντας ακόμα δύο φορές τον Φινλανδό. Έτσι έφτασα στο 9-2, που μου έδωσε τελικά μια άνετη πρόκριση στο GrandFinale, κατακτώντας την τρίτη θέση στο PointRace, έχοντας έναν ετήσιο απολογισμό σε πέντε τουρνουά του EBGT (Ζυρίχη, Βιέννη, Κύπρος (2), Μόναχο) 27 νίκες σε 40 αγώνες, ποσοστό 67,5%, υψηλότερο από αυτό των ελληνικών τουρνουά».

 

ΣΥΝΟΨΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ KRULL

Κύπελλο 2013-2014, 4ος Προκριματικός

Συνεχίζοντας το καταπληκτικό σερί του που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο, με την επικράτησή του τόσο στο μηναίο τουρνουά Πρωταθλήματος, όσο και στο χριστουγεννιάτικο jackpot, ο Γιώργος Κλείτσας κέρδισε τον 4ο Προκριματικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ως προθέρμανση για την επιτυχία του στην Κωνσταντινούπολη, η οποία θα πραγματοποιούνταν μία εβδομάδα αργότερα. Στην πορεία του δεν μπόρεσαν να σταθούν εμπόδια οι Χουρδάκης, Γυρτάτος και Χρηστίδης, αλλά ούτε και ο έτερος φιναλίστ, Στέφανος Μπονάνος, που υπέκυψε με δυσκολία. Ο τελευταίος παρηγορήθηκε μερικώς, αφού οι νίκες του επί των Νταλανίκα, Αυδή και Τσίρη, του εξασφάλισαν μία θέση στην Ημιτελική Φάση, κάτι που επίσης πέτυχε και ο Κώστας Χιωτίνης, ο οποίος επικράτησε στο Consolation νικώντας τους Γυρτάτο, Αυδή, Μανωλιό και Χρηστίδη, ξεκινώντας έτσι με τη σειρά του ένα σερί που θα συνεχιζόταν στο μηνιαίο τουρνουά της 25ης Ιανουαρίου.

 

                Έτσι, φτάνοντας στα μισά της προκριματικής φάσης του 3ου Κυπέλλου Ελλάδος, η κατάσταση έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  • Από τις οκτώ απευθείας θέσεις στα Τελικά έχουν ήδη δοθεί οι τέσσερις, τις οποίες έχουν «καπαρώσει» οι Μιχάλης Μανωλιός και Γιώργος Κλείτσας (από μία), ενώ ο Σπύρος Χανδρινός έχει δύο προκρίσεις – και συνεπώς έχει από τώρα εξασφαλίσει την παρουσία του στους «8» της Τελικής Φάσης!
  • Από τις 16 θέσεις της Ημιτελικής Φάσης (απ’ όπου θα προκύψουν άλλα τέσσερα «εισιτήρια» για την Τελική), έχουν καλυφθεί οι οκτώ: Ο Αντώνης Βαμβακάρης έχει εξασφαλίσει τις δύο (και συνεπώς απέχει μία μόλις νίκη από την πρόκρισή του στα Τελικά), ενώ οι Γιώργος Αυδής, Κώστας Μητρέλης, Στέφανος Μπονάνος, Μιχάλης Προυκάκης, Φίλων Σωτηριάδης και Κώστας Χιωτίνης έχουν από μία πρόκριση.
  • Οι τελευταίες τέσσερις θέσεις στα Τελικά θα προκύψουν από τη βαθμολογία Κυπέλλου, απ’ όπου όμως εξαιρούνται όσοι έχουν ήδη κερδίσει την απευθείας τους πρόκριση (Μανωλιός 144, Χανδρινός 121, Κλείτσας 75). Προς το παρόν, προηγούνται οι Αυδής (124), Χιωτίνης (112), Δημάκης (105) και Μπονάνος (101), ακολουθούμενοι από τους Προυκάκη (96), Χρηστίδη (89), Μητρέλη (87), Βαμβακάρη, Γυρτάτο (από 83) και Τσίρη (72). Συνολικά, έχουν βαθμολογηθεί 34 παίκτες, και όλοι λίγο-πολύ διεκδικούν με τις πιθανότητες που τους αναλογούν τα τέσσερα προνομιούχα εισιτήρια.

Στο περιθώριο των αγώνων, η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammonέκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Το φλουρί έτυχε στο κομμάτι του Γιάννη Ατματζίδη, ο οποίος δικαιούται μία δωρεάν συμμετοχή σε μελλοντικό προκριματικό Κυπέλλου.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη βαθμολογία, την πορεία του τουρνουά, καθώς και πλήθος στατιστικών που επιμελείται ο Γραμματέας Αγώνων, Γιώργος Τσίρης, εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ... SATELLITEΣΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ

Πρωτάθλημα 2013-2014, 5η Αγωνιστική

Με απόλυτη επιτυχία εγκαινίασε ο Κώστας Χιωτίνης τον θεσμό των διαδικτυακών προκριματικών (satellites) για τα μηνιαία τουρνουά Πρωταθλήματος. Αφού κέρδισε το ένα από τα δύο «δωρεάν» εισιτήρια για την 5η αγωνιστική (το άλλο το κέρδισε ο Γιάννης Βαλλιάνος) επικρατώντας του Μιχάλη Προυκάκη στον τελικό, επικράτησε και... liveτων Κωνσταντίνου, Τσίρη, Γρούτσου και Μανωλιού, πριν αντιμετωπίσει εκ νέου τον Προυκάκη, τον οποίο και ξανανίκησε! Ο τελευταίος, έχοντας επικρατήσει των Χατζέλη, Κλείτσα, Κοκκίνη και Ατματζίδη, έφτασε στον έκτο του τελικό σε επίσημες διοργανώσεις της BgFed, όπου και σημείωσε την έκτη του ήττα!

                Το Consolationκατέκτησε ο Χρήστος Γρούτσος, επικρατώντας των Γιαννούλη, Κοκκίνη, Μητρέλη και Ατματζίδη, μπαίνοντας ουσιαστικά για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στην κούρσα για την πρόκριση στην Τελική Φάση. Στα αξιοσημείωτα του τουρνουά συγκαταλέγεται σίγουρα η διακοπή του σερί δώδεκα νικών του Γιώργου Κλείτσα και... ο εμπλουτισμός του σερί του Κώστα Χιωτίνη, ο οποίος έφτασε πλέον τις 9 συνεχόμενες νίκες.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη βαθμολογία, την πορεία του τουρνουά, καθώς και πλήθος στατιστικών εδώ.

 

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Υπενθυμίζουμε εν συντομία τις επόμενες διοργανώσεις υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon, μέχρι και το τέλος Μαρτίου:

Αθήνα:

02 Φεβρουαρίου (Κυριακή): 5ος Προκριματικός Κυπέλλου

15 Φεβρουαρίου (Σάββατο): 6η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

02 Μαρτίου (Κυριακή): 6ος Προκριματικός Κυπέλλου

Καρδίτσα:

22 Μαρτίου (Σάββατο): 7η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

23 Μαρτίου (Κυριακή): 7ος Προκριματικός Κυπέλλου

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ

Όσοι θέλουν να συνδυάσουν backgammon και τουρισμό μπορούν να δουν το ημερολόγιο με όλα τα διεθνή τουρνουά μέχρι 25.01.2015 εδώ.

 

 

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

  1. Στη συντροφιά των Τακτικών μας Μελών καλωσορίζουμε τους Γιάννη Ατματζίδη, Αλέξανδρο Γυρτάτο, Μιχάλη Μανωλιό.
  2. Το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να αναρτώνται σε διάφορους ιστοτόπους αρκετά παιχνίδια από διεθνή τουρνουά. Ως εκ τούτου, μπορείτε να απολαύσετε σε videoτους αγώνες πολλών διεθνών μας παικτών, με αντιπάλους όπως τον φημισμένο αστέρα του διεθνούς στερεώματος, Masayuki «Mochy» Mochizuki στα παρακάτω links:

Mochy - Πασιαλής (1ο μέρος)

Mochy - Πασιαλής (2ο μέρος)

Mochy - Μητρέλης

Μητρέλης - Abdullah Sorgüven

Hildsberg - Χρηστίδης

Braconi - Plenz

Χρηστίδης - Pietila

Pietila - Χρηστίδης

  1. Δεν θα κουραστούμε ποτέ να παρακινούμε τους παίκτες μας να αφιερώσουν λίγο χρόνο και... φαιά ουσία σε θέματα που άπτονται της λειτουργίας της Ομοσπονδίας. Μπορεί μια καλή ιδέα ή μια πρωτοβουλία να μας αλλάξει κυριολεκτικά επίπεδο. Δείτε ενδεικτικά στο NewsletterΙουλίου τομείς και δραστηριότητες στους οποίους μπορείτε αναμφισβήτητα να μας βοηθήσετε. Και μην ξεχνάτε να μας προτείνετε τοποθεσίες και ξενοδοχεία για το διήμερο Κύπελλο «Αντώνης Μαλτεζόπουλος», που θα διεξαχθεί εκτός Αθηνών το ερχόμενο καλοκαίρι, προς το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.
  2. Υπενθυμίζουμε πως για την επιλογή κάθε έδρας που φιλοξενεί τις αγωνιστικές μας εκδηλώσεις συνεκτιμώνται διάφορες παράμετροι, όπως η προσβασιμότητα και το κόστος για την Ομοσπονδία και, κατά συνέπεια, για το σύνολο των παικτών. Δεδομένου του γεγονότος ότι όλες μας οι επιλογές έχουν τα «υπέρ» και τα «κατά» τους, αλλά και του ότι πιστεύουμε ακράδαντα πως εχθρός του καλού πρέπει να είναι το καλύτερο, είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που θα φέρει παίκτης για τα τουρνουά μας, τόσο του Πρωταθλήματος, όσο και του Κυπέλλου. Παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας ηλεκτρονικά (στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή τηλεφωνικά αν υποπέσει στην αντίληψή σας οτιδήποτε κρίνετε ως ενδιαφέρουσα προοπτική.
  3. Η επίσημη ίδρυση της Ομοσπονδίας μάς δίνει πλέον τη δυνατότητα να εξετάσουμε περιπτώσεις συνεργασίας με διάφορους χορηγούς, οι οποίοι θα μπορούν να διαφημιστούν μέσω των διοργανώσεών μας, του παρόντος newsletterκαι της ιστοσελίδας μας (www.bgfed.gr). Είναι αυτονόητο ότι η αρωγή των παικτών μας στην εξεύρεση πόρων μέσω χορηγιών και διαφημίσεων είναι άκρως επιθυμητή – για να μην πούμε απαραίτητη.
  4. Δεδομένης της δέσμευσής μας να προβάλλουμε μέσω του παρόντος και της ιστοσελίδας μας οποιαδήποτε «ταβλική» δραστηριότητα, από όποιον φορέα ή επιχείρηση αυτή διοργανώνεται, σας παρακαλούμε να μας ενημερώνετε για οτιδήποτε σχετικό υποπίπτει στην αντίληψή σας.
  5. Υπενθυμίζουμε στους φίλους που διαθέτουν αγωνιστικό boardνα το φέρνουν πάντα μαζί τους στα τουρνουά. Όσοι δεν διαθέτουν μπορούν να αγοράσουν κάποιο από τα boardsπου προσφέρει η Ομοσπονδία προς 260 ευρώ έκαστο.
Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes