Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - Βαθμολογίες



Το site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Ενημερωτικό Δελτίο Απριλίου 2014

Posted in Ενημερωτικά δελτία

TO DOUBLE… OR NOT TO DOUBLE!

 

Μηνιαίο Ενημερωτικό Newsletter της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon

Αρ. 20 - Απρίλιος 2014

 

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ

 

Η αγωνιστική περίοδος 2013-2014 οδεύει προς το τέλος της. Ήδη ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος των προκριματικών αγώνων του Κυπέλλου και το ενδιαφέρον των παικτών στρέφεται πλέον στα δύο τουρνουά που απομένουν για την ολοκλήρωση της regularseasonκαι στο Πρωτάθλημα. Ασφαλώς, η σημαντικότερη συνάντηση πριν από την Τελική Φάση θα είναι το επερχόμενο διήμερο στη Χαλκίδα (10-11 Μαΐου), το οποίο, πέραν του ότι θα στείλει απευθείας τον νικητή στα Τελικά, θα χαρίσει και αρκετούς βαθμούς στους διακριθέντες, ενισχύοντας τη θέση τους στη συνολική βαθμολογία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

 

  1. Το επίσημο τουρνουά (9η Αγωνιστική Πρωταθλήματος) θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 10-11 Μαΐου, πλην όμως, από την προηγούμενη (Παρασκευή 9 Μαΐου) θα υπάρχει πλούσια αγωνιστική δράση, που θα κρατήσει μέχρι πρωίας! Οι παίκτες που θα συμμετάσχουν στη βραδιά jackpot πρέπει να μεριμνήσουν για δύο διανυκτερεύσεις αντί για μία.
  2. Το βράδυ της Παρασκευής, οι «αγώνες προθέρμανσης» θα ξεκινήσουν στις 20:00, ανάλογα και με την προσέλευση και τις συμμετοχές. Θα διεξαχθεί σίγουρα ένα SuperJackpotμε κόστος συμμετοχής 100-150 ευρώ (το ακριβές ύψος του θα καθοριστεί επιτόπου, ανάλογα με τις επιθυμίες των ενδιαφερομένων), ενώ θα πραγματοποιηθούν εγγραφές και για γεγονότα μικρότερου κόστους. Επί παραδείγματι, θα δημιουργηθούν τετράδες (semientries), όπου με 25 ευρώ (συν 5 για τα μη ταμειακώς εντάξει μέλη), οι υποψήφιοι θα διεκδικούν μία δωρεάν συμμετοχή στο διήμερο τουρνουά που θα ξεκινήσει την επομένη.
  3. Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο BestWesternLucy (4*), που βρίσκεται στην παραλία της πόλης.
  4. Μπορείτε να κρατήσετε δωμάτιο ηλεκτρονικά, μέσω της σελίδας http://www.lucy-hotel.gr/, όπου και υπάρχει σχετική φόρμα κρατήσεων. Εναλλακτικά, αποστείλατε e-mailστο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.ή το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2221023831 έως και 23835. Παρακαλούμε μην ξεχάσετε, στην επικοινωνία σας με το ξενοδοχείο, να αναφέρετε τον λόγο της επίσκεψής σας, για να επωφεληθείτε των ειδικών τιμών που θα ισχύσουν για τους αγώνες.
  5. Οι τιμές που θα ισχύσουν ειδικά για τους παίκτες μας θα είναι € 45 για μονόκλινο, € 55 για δίκλινο, € 60 για τρίκλινο και € 70 για τετράκλινο δωμάτιο (διαμέρισμα δύο δωματίων), ανά διανυκτέρευση.
  6. Επίσης, παρέχεται έκπτωση για τους συμμετέχοντες 15% σε όλα τα είδη καταλόγου κατανάλωσης (φαγητό, ποτά, καφέδες κ.τ.λ.), καθώς και 20% για τις υπηρεσίες του massageroom.
  7. Το κόστος συμμετοχής στο διήμερο τουρνουά ορίζεται στα 100 ευρώ (συν 20 για τα μη ταμειακώς εντάξει μέλη).
  8. Ασχέτως αριθμού συμμετεχόντων, όλοι οι αγώνες στους πρώτους γύρους του Mainθα είναι στους 13 πόντους.
  9. Οι εγγραφές για την 9η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος θα γίνονται επιτόπου, από τις 11:30 έως τις 12:15 του Σαββάτου, 10 Μαΐου. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το αργότερο στις 12:30, οπότε σας παρακαλούμε να φανείτε συνεπείς στην ώρα προσέλευσης.
  10. Κατά τις 20:00 του Σαββάτου, με την οριστικοποίηση της «8άδας» των προημιτελικών του Main, οι αγώνες θα διακοπούν προσωρινά για τη διεξαγωγή της καθιερωμένης πλέον δημοπρασίας (CalcuttaAuction), όπου κάθε παρευρισκόμενος –ιδιαίτερα, όσοι έχουν ήδη αποκλειστεί– θα επιδιώξουν να συμμετάσχουν στα κέρδη του διημέρου, προβλέποντας τον τελικό νικητή.
  11. Οι αγώνες του LastChance, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν μεταξύ όλων εκείνων που θα βρεθούν εκτός επάθλων από το Main ή το Consolation, θα ξεκινήσουν στις 11:00 το πρωί της Κυριακής 11 Μαΐου. Για όσους απουσιάζουν θα τεθεί χρονόμετρο που θα κυλάει σε βάρος τους, μέχρις ότου ή φιλοτιμηθούν να εμφανιστούν ή αποκλειστούν από χρόνο. Υπενθυμίζουμε ότι ο παίκτης του οποίου ο αντίπαλος δεν εμφανίστηκε παίρνει κανονικά τους 5 βαθμούς της νίκης στην ετήσια βαθμολογία, όμως η νίκη του δεν προσμετράται για τον υπολογισμό του ELO.
  12. Αντίθετα, οι εναπομείναντες αγώνες για το Main και το Consolation θα ξεκινήσουν το μεσημέρι της Κυριακής (12:00-13:00), ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών (δείτε το άρθρο 6 της Προκήρυξης).
  13. Για τον καλύτερο συντονισμό της μετάβασης στη Χαλκίδα, σας παρακαλούμε να δηλώσετε διαθεσιμότητα για τυχόν κενές θέσεις στο όχημά σας ή να μας κοινοποιήσετε τυχόν ενδιαφέρον σας να μεταβείτε με το όχημα άλλου παίκτη, συνεισφέροντας πάντοτε στα σχετικά έξοδα (καύσιμα και διόδια). Ήδη υπάρχουν δύο θέσεις κενές σε ΙΧ που θα ξεκινήσει από τα βόρεια προάστια των Αθηνών το απόγευμα (18:00-18:30) της Παρασκευής.

ΣΥΝΟΨΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

 

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 ΠΑΙΚΤΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ!

Πρωτάθλημα Ελλάδος 2013-2014, 8η Αγωνιστική

Κι ενώ συνήθως, περίπου τέτοια εποχή, τα πράγματα δείχνουν να ξεκαθαρίζουν στα διάφορα εθνικά Πρωταθλήματα όλων των αθλημάτων σε ολόκληρη την οικουμένη, η κατάσταση στο φετινό Πρωτάθλημα που διεξάγεται για έβδομη χρονιά υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammonολοένα και περιπλέκεται! Κι αυτό διότι, πέραν του γεγονότος ότι, μέσω του επερχόμενου διήμερου τουρνουά της Χαλκίδας, μία θέση στα Τελικά μπορεί να κερδηθεί (κυριολεκτικά) από τον οποιονδήποτε, η μάχη για την πρόκριση μέσω της βαθμολογίας έχει ανάψει για τα καλά. Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστούμε ότι τουλάχιστον 20 παίκτες έχουν αυτή τη στιγμή ρεαλιστικές πιθανότητες να βρεθούν στην προνομιούχο «δωδεκάδα» που θα διεκδικήσει τον τίτλο στην Αθήνα, το διήμερο 21-22 Ιουνίου.

Στην 8η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, την τελευταία προ των εορτών του Πάσχα και του διήμερου της Χαλκίδας, νικητής αναδείχθηκε σχετικά εύκολα ο Θανάσης Κάτσιος, νικώντας στην πορεία του προς τον τελικό τούς Νόνα, Πεταλά, Αυδή και Χρηστίδη. Εκεί, νίκησε εξίσου άνετα τον ιδιαιτέρως φορμαρισμένο (μετά τη νίκη του στο consolation, αλλά και στο τοπικό τουρνουά, που είχαν γίνει τον Μάρτιο στην Καρδίτσα) Νίκο Δίκαρο, ο οποίος με τη σειρά του, είχε ξεπεράσει τα εμπόδια των Γιαννούλη, Καρτέρη, Πασιαλή και Μαγγανά. Στο consolation υπερίσχυσε ο Γιώργος Κλείτσας, επικρατώντας των Βαλλιάνου, Σκούρου, Αβεντισιάν, Ατματζίδη, Αυδή και Μαγγανά.

Με την ολοκλήρωση λοιπόν και της 8ης Αγωνιστικής, η κατάσταση στη βαθμολογία, που υπολογίζει πλέον μόνον τα επτά καλύτερα τουρνουά κάθε παίκτη, έχει διαμορφωθεί ως εξής: Με τη νίκη του στο consolation, ο Γιώργος Κλείτσας (330) πλησίασε επικίνδυνα τον Κώστα Μητρέλη (336) στην κούρσα για την πρώτη θέση και τον τίτλο του «Νικητή της Χρονιάς». Την τρίτη θέση κατέχει προς το παρόν ο Χάρης Χρηστίδης (275), ενώ η προνομιούχος τετράδα ολοκληρώνεται με την πρώτη είσοδο σε αυτή για φέτος του Μιχάλη Προυκάκη (240). Ακολουθούν, σε αποστάσεις αναπνοής μεταξύ τους, οι Χιωτίνης (238), Αυδής (237), Μαγγανάς (232) και Πασιαλής (230), ενώ λίγο πιο πίσω βρίσκονται οι Γρούτσος (209) και Μανωλιός (202), με τελευταίο στις θέσεις πρόκρισης τον Πεταλά (199). Ζωντανοί όμως στη μάχη για να προσπεράσουν κάποιον από τους προαναφερθέντες παραμένουν επίσης οι Κοκκίνης (194), Δίκαρος (191), Γιαννούλης και Τσίρης (από 189), καθώς και οι Χανδρινός (187), Χατζέλης (180) και Τερζής (176). Τέλος, δυναμικά επανήλθε στη διεκδίκηση μίας εκ των θέσεων που οδηγούν στα Τελικά και ο Θανάσης Κάτσιος (165), μετά την τελευταία του νίκη.

Η αγωνία για τη διαμόρφωση της βαθμολογίας ενόψει της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος θα κορυφωθεί στο διήμερο τουρνουά που θα διεξαχθεί στις 10 και 11 Μαΐου στη Χαλκίδα, αφού αυτό θα εξασφαλίσει στον νικητή μια απευθείας θέση στη «δωδεκάδα» των Τελικών, αφαιρώντας από πάνω του το άγχος της βαθμοθηρίας στη 10η (και τελευταία) Αγωνιστική, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 1 Ιουνίου.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Κύπελλο 2013-2014, 8ος Προκριματικός

Με τη νίκη, και τη συνεπαγόμενη απευθείας πρόκριση στα Τελικά, του Χάρη Χρηστίδη ολοκληρώθηκε η regularseasonτου Κυπέλλου 2013-2014. Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό, μπορούμε να πούμε ότι οι αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής αύξησαν μεν τον συνολικό αριθμό εκείνων που συμμετείχαν (57), αλλά όχι τόσο και τις πιθανότητες των λιγότερο έμπειρων παικτών να διεκδικήσουν την πρώτη μεγάλη, αγωνιστική τους διάκριση. Κι αυτό, διότι πολλοί εκ των παραδοσιακά ισχυρότερων παικτών κατέλαβαν πολλαπλές θέσεις πρόκρισης, τόσο στην Ημιτελική, όσο και στην Τελική Φάση. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά πώς διαμορφώνεται ο «χάρτης» του Κυπέλλου στο ειδικό άρθρο που ακολουθεί.

                Επανερχόμενοι στα τεκταινόμενα της 27ης Απριλίου, έχοντας προηγουμένως επικρατήσει σε δύσκολα παιχνίδια επί των Χιωτίνη, Βαλλιάνου και Προυκάκη, ο Χρηστίδης βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα σπάνιο δίλημμα: Εάν έχανε στον τελικό από τον Μιχάλη Μανωλιό (ο οποίος, παρεμπιπτόντως, είχε φτάσει ώς εκεί μετά τις νίκες του επί των Αυδή, Δίκαρου και Γυρτάτου), και δεδομένου του γεγονότος πως είχε ήδη εξασφαλισμένη μία θέση για τα Τελικά μέσω της ειδικής βαθμολογίας, θα κέρδιζε αυτομάτως μία επιπλέον θέση για τα Ημιτελικά! Παράλληλα όμως θα χάριζε μία ακόμα θέση στα Τελικά στον Μανωλιό, στερώντας την από τον επιλαχόντα της βαθμολογίας, Γιώργο Αυδή, ο οποίος θα περιοριζόταν σε μία μόνο θέση Ημιτελικών. (Σημειωτέον όμως ότι, σε περίπτωση ήττας, ο Χρηστίδης θα έχανε κύπελλο, χρηματικό έπαθλο νικητή και… sidebet.) Τελικώς, ο δις Πρωταθλητής Ελλάδος αποφάσισε να... σαρώσει τον Μανωλιό με το εμφαντικό 13-2, παραδίδοντας δωρεάν μαθήματα fairplay.

                Τέλος, το Consolation, μαζί με την τελευταία εναπομείνασα θέση για την Ημιτελική Φάση, κατέληξε στον Αλέξανδρο Γυρτάτο, ο οποίος είχε επικρατήσει στο Main των Ατματζίδη και Κοκκίνη, αποκλείστηκε από τον Μανωλιό, αλλά ανέκαμψε, και, με νίκες επί των Προυκάκη και Δημάκη, έφτασε στην πρώτη του ουσιαστική, αγωνιστική επιτυχία για την τρέχουσα περίοδο (έχει επικρατήσει και σε ένα τουρνουά παραδοσιακού ταβλιού που διεξήχθη στον Άγ. Ιωάννη Ρέντη, στα τέλη του 2013).

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

 

Κατόπιν της ολοκλήρωσης και των οκτώ Προκριματικών αγώνων για το Κύπελλο 2013-2014, δεκαπέντε συνολικά παίκτες θα διεκδικήσουν τα (βάσει προκήρυξης) τρία έπαθλα της φετινής χρονιάς, ξεκινώντας από διαφορετικό σημείο εκκίνησης, ανάλογα με τα αποτελέσματα που έφεραν κατά τη διάρκεια των Προκριματικών. Να σημειωθεί ότι αρκετοί εξ αυτών (Αυδής, Βαμβακάρης, Μανωλιός, Μητρέλης, Προυκάκης, Χιωτίνης και Χρηστίδης), ενώ έχουν εξασφαλισμένη θέση στα Τελικά, θα διεκδικήσουν να βελτιώσουν περαιτέρω τη θέση τους, μέσω των Ημιτελικών. Η συνολική εικόνα μπορεί να συνοψιστεί στον παρακάτω πίνακα. Προσοχή: Η τοποθέτηση των διαφόρων ονομάτων στον πίνακα δεν έχει σχέση με τους αντιπάλους που θα έχει ο καθένας στην ημιτελική και την τελική φάση, καθώς αυτοί θα καθοριστούν κατόπιν κλήρωσης, η οποία θα διεξαχθεί πριν από την έναρξη της εκάστοτε ημερίδας. Το μπλε χρώμα υποδηλώνει τις θέσεις πρόκρισης από την Ημιτελική Φάση, και το πορτοκαλί τις τέσσερις θέσεις που προέκυψαν μέσω της βαθμολογίας Κυπέλλου. Με κόκκινο τα ονόματα όσων προκρίθηκαν στην Τελική Φάση μέσω νίκης σε Main κάποιου (ή κάποιων) εκ των οκτώ Προκριματικών.

Ημιτελική Φάση

Τελική Φάση

«16»

«8»

«16»

«8»

Αυδής

 

Γυρτάτος

Λωρίδας

 

Βαμβακάρης

 

Μακρής

 

Μανωλιός

 

Μανωλιός

Βαμβακάρης

Χιωτίνης

 

Μητρέλης

Μητρέλης

Χρηστίδης

 

Μπονάνος

Χρηστίδης

   

Προυκάκης

     

Σωτηριάδης Φ.

   

Κλείτσας

Χιωτίνης

   

Χανδρινός

 

Μητρέλης

 

Προυκάκης

Δημάκης

Αυδής

 

 

ΤΑ ΨΗΛΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…

 

Συνεχίστηκαν οι αγώνες για τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα στο διαδικτυακό backgammon, οι οποίοι διεξάγονται υπό την αιγίδα της αρμόδιας Ομοσπονδίας (EBIF). Οι εξελίξεις για τα ελληνικά χρώματα δεν είναι και οι καλύτερες, αφού οριστικά απωλέσαμε κάθε πιθανότητα να διεκδικήσουμε διακρίσεις στους δύο από τους τρεις θεσμούς στους οποίους υπήρχε συμμετοχή με το γαλανόλευκο εθνόσημο. Σοβαρές πιθανότητες διάκρισης διαθέτουμε πλέον μόνο στο EuropeanCup, όπου συνεχίζουν και οι τρεις εκπρόσωποί μας. Από το σημείο που είχαμε αφήσει τα πράγματα στην προηγούμενή μας έκδοση έχουν συμβεί τα εξής:

 

EBIFOpen

Καταστροφική στην κυριολεξία υπήρξε η 8η Αγωνιστική του θεσμού, αφού αποκλείστηκαν και οι τρεις εναπομείναντες εκπρόσωποί μας στη διοργάνωση, Γιώργος Αυδής, Χρήστος Γρούτσος και Γιώργος Κλείτσας, οι οποίοι τελικώς ισοβάθμησαν στη 14η θέση, με απολογισμό πέντε νικών και τριών ηττών. Οι δύο τελευταίοι μάλιστα αποχαιρέτησαν το τουρνουά, έχοντας παίξει κατά μέσο όρο «worldclass» κατά τον eΧtremeGammon, κάτι που δεν ισχύει για τους 11 από τους 13 παίκτες που κατετάγησαν σε υψηλότερες θέσεις! Εύφημος μνεία αξίζει και για τους Λεωνίδα Σωτηριάδη και Σεραφείμ Τσάκνη, οι οποίοι άντεξαν αρκετά μαζί με τα «θηρία», ολοκληρώνοντας την προσπάθειά τους με τέσσερις νίκες σε επτά αγώνες, στην 21η θέση, ανάμεσα σε 81 αντιπάλους. Μπορείτε να βρείτε τη σχετική βαθμολογία εδώ.

ChampionsCup

Η κακοδαιμονία του Γρούτσου μέσα στον Απρίλιο είχε φανεί από τον 5ο Γύρο του ChampionsCup, όπου αποκλείστηκε με απολογισμό μόλις δύο νίκες, έχοντας πάλι παίξει κατά μέσο όρο «worldclass»! Ομοίως, παρά την αξιοπρεπέστατη εμφάνιση που πραγματοποίησε, αποκλείστηκε και ο Παύλος Θανόπουλος, ο οποίος εξασφάλισε μία θέση στην πρώτη δεκάδα, έχοντας τέσσερις νίκες σε επτά παιχνίδια. Αναλυτικά, εδώ η βαθμολογία.

EuropeanCup

Πολύ διαφορετικά εξελίσσονται για τα ελληνικά χρώματα τα πράγματα στο EuropeanCup, με τρεις συμμετοχές στην τελική δεκάδα! Μάλιστα, ο Φερνάντο Μπρακόνι, έχοντας έξι νίκες σε επτά παιχνίδια, περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα του αήττητου, προπορευόμενου Γερμανού FrankSimonμε τον Μιχάλη Προυκάκη, για να διαπιστώσει εάν θα αναρριχηθεί στην κορυφή. Ο Προυκάκης, με τέσσερις νίκες σε έξι αγώνες, παίζει με το πιστόλι στον κρόταφο, αλλά το ίδιο συνέβαινε και στους προηγούμενους δύο γύρους, όπου νίκησε (και απέκλεισε) ισάριθμους Γερμανούς. Πιο «χαλαρός» είναι ο Τάσος Αναγνώστου από τα Ιωάννινα, ο οποίος επίσης βρίσκεται στο 4-2, όμως ευνοήθηκε από ένα bye, οδηγούμενος μετά βεβαιότητος στην τελική «8άδα». Πάντως, ό,τι κι αν γίνει στον προαναφερθέντα αγώνα, η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα στον θεσμό με τουλάχιστον δύο εκπροσώπους! Μπορείτε να δείτε την αναλυτική βαθμολογία εδώ.

 

ΤΕΛΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

 

Ολοκληρώθηκε στις 4 Απριλίου η κανονική περίοδος στο Πρωτάθλημα Καρδίτσας, όπου ο τελικός ανάμεσα στον Γιώργο Λίτσιο και τον Βαγγέλη Λωρίδα έκρινε και τη μάχη για την πρώτη θέση στη βαθμολογία, με νικητή τον πρώτο. Το Πρωτάθλημα τώρα περνάει στη δεύτερη φάση του, όπου όλοι οι προκριθέντες θα αναμετρηθούν με όλους τους υπολοίπους, με σύστημα roundrobin.

                Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι από τα 12 συνολικά τουρνουά που αποτέλεσαν την πρώτη φάση του νέου αυτού θεσμού, τα τρία τα κέρδισε ο Άρης Γαλιατσάτος, ενώ από δύο κέρδισαν οι Γιώργος Λίτσιος, Βαγγέλης Λωρίδας και Ηρακλής Τσιαμαντάς. Τέλος, μία νίκη σημείωσαν οι Νίκος Βαγενάς, Χρήστος Γρούτσος και Ηλίας Ελευθερίου.

                Στη βαθμολογία πρώτευσε ο Λίτσιος (259), σε ελάχιστη απόσταση από τους Καραμπινά, Γαλιατσάτο και Λωρίδα (245), ενώ ισοβαθμία υπήρξε και στην 5η θέση, μεταξύ Βαγενά και Παπαλίτσα (231).

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Η θέση αυτή προέκυψε στο διεθνές τουρνουά Nordic Open, και συγκεκριμένα στον κλασικό αγώνα επίδειξης μεταξύ Μεικτής Κόσμου και Δανίας. Η Μεικτή Κόσμου (κίτρινα πούλια) προηγείται 12-0 στα 17 και είχε ουσιαστικά να επιλέξει είτε να χτυπήσει 2 πούλια (11/6*, 6/5*) είτε να χτυπήσει ένα και να μαζέψει ένα ακόμη (11/6*, 1/off).

Το πρώτο παίξιμο έχει κυρίως δύο πλεονεκτήματα, με πρώτο το ότι χτυπώντας και το τρίτο πούλι, ακόμη και εάν ο μαύρος μάς χτυπήσει πίσω, θα έχουμε αυξημένο χρόνο για να μπούμε από την μπάρα εκμεταλλευόμενοι μάλιστα το ανοιχτό 19 pt και τα δύο blots του μαύρου. Το δεύτερο πλεονέκτημα, ίσως και το σημαντικότερο, αφορά τις λιγότερες κατά δύο ζαριές που μας χτυπάει ο μαύρος (11 εναντίον 13, λόγω των 22 και 44 που χτυπούν μετά το 2ο παίξιμο).

Το δεύτερο παίξιμο (11/6*, 1/off) έχει το πολύ σημαντικό και ξεκάθαρο πλεονέκτημα ότι αυξάνει τα πούλια που έχει μαζέψει ο κίτρινος από 7 σε 8. Σε περίπτωση που τελικά χτυπηθεί και επιτύχει ο μαύρος το closeout, ο κίτρινος, με ένα περισσότερο πούλι έξω, έχει περισσότερες πιθανότητες για νίκη (πάνω από 10% το κέρδος σε μια τέτοια εξέλιξη).

Τελικά η Μεικτή Κόσμου επέλεξε το δεύτερο παίξιμο, το οποίο όμως, στο ακόλουθο rollout του XG, προκύπτει ότι είναι εσφαλμένο:

 

* Δεν αναφέραμε στην ανάλυσή μας άλλους παράγοντες, όπως το πόσο καλές η κακές είναι κάποιες ζαριές για τον κίτρινο εάν γλιτώσει το χτύπημα (π.χ. 11, 22, 33, 43, 44, 53, 63), λόγω του ότι, σε κάποιο βαθμό, είναι μοιρασμένες ανάμεσα στα δύο παιξίματα. Δεν αναφερθήκαμε, επίσης, στο γεγονός ότι το διπλό χτύπημα κερδίζει πολύ περισσότερα διπλά και τριπλά, διότι στο συγκεκριμένο σκορ με τον κύβο στο 4 τα τριπλά έχουν μηδενική αξία και τα διπλά πολύ μικρή (gammon value 0,055). Στην ίδια θέση, σε unlimited session, το δεύτερο παίξιμο είναι μεγάλο blunder (περίπου 0,170).

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Υπενθυμίζουμε εν συντομία τις εκδηλώσεις που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής περιόδου:

10-11 Μαΐου (διήμερο): Πρωτάθλημα 2013-2014, 9η Αγωνιστική (Χαλκίδα)

1 Ιουνίου (Κυριακή): Πρωτάθλημα 2013-2014, 10η Αγωνιστική (Αθήνα*)

14 Ιουνίου (Σάββατο): Ημιτελική Φάση Κυπέλλου Ελλάδος (Αθήνα*)

15 Ιουνίου (Κυριακή): Τελική Φάση Κυπέλλου Ελλάδος (Αθήνα*)

21 & 22 Ιουνίου: Τελική Φάση Πρωταθλήματος Ελλάδος (Αθήνα*)

Σημ. Ο αστερίσκος (*) δίπλα από την ένδειξη «Αθήνα» υποδηλώνει ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα το ακριβές σημείο διεξαγωγής των εκδηλώσεων του Ιουνίου. Αυτό διότι έχουμε γίνει δέκτες αρκετών προτάσεων για αλλαγή του μέρους που θα φιλοξενήσει τους κρισιμότερους αγώνες της φετινής περιόδου. Για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του θέματος θα ενημερωθείτε εγκαίρως.

 

  • Το Σάββατο 21 Ιουνίου, πριν από την έναρξη των αγώνων για την Τελική Φάση του φετινού Πρωταθλήματος, θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon. Δικαίωμα συμμετοχής στην εν λόγω ΓΣ έχουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται, όμως δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα ταμειακώς εντάξει Τακτικά Μέλη!

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

  1. Καλωσορίζουμε στην παρέα των Τακτικών μας Μελών τούς Γεράσιμο Ζερβό και Στεπάν Νικοτιάν.
  2. Ευχαριστούμε θερμότατα τον Σωτήρη Λουμίδη, για τη διαμεσολάβησή του στην εύρεση του ξενοδοχείου AthensPlazaγια το διεθνές τουρνουά των Αθηνών, που θα διεξαχθεί μεταξύ 23 και 26 Οκτωβρίου. Περισσότερες πληροφορίες θα σας δοθούν συντόμως.
  3. Το φετινό NordicOpenθα περάσει στην ιστορία ως το πρώτο διεθνές τουρνουά με ελληνικές συμμετοχές, αλλά δίχως ελληνική επιτυχία, εδώ και χρόνια! Για την ιστορία, το Mainτο κατέκτησε ο MarcBrockmannOlsenαπό τη Δανία.
  4. Την προσεχή Κυριακή 4 Μαΐου, στο εντευκτήριο του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών, θα διεξαχθεί το εαρινό Πρωτάθλημα Backgammonτου ΣΑΚΑ. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 11:00 και θα διαρκέσουν ολόκληρη την ημέρα. Να υπενθυμίσουμε ότι πολυνίκης του θεσμού, με τέσσερις κατακτήσεις στο ενεργητικό του, είναι ο Στέφανος Μπονάνος.
  5. Quiz: Για ποιον Έλληνα παίκτη, με πρόσφατη συμμετοχή σε μεγάλο τουρνουά του εξωτερικού, αναρτήθηκε στο facebookτο σχόλιο «YouaretheKasparovofBackgammon»;

Φίλες και φίλοι του backgammon,

Πρωτάθλημα 2013-2014, 9η Αγωνιστική > Χαλκίδα, 10-11.05.2014

Πρωτάθλημα 2013-2014, 10η Αγωνιστική > Αθήνα, 01.06.2014

Σας περιμένουμε!

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes