Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - Βαθμολογίες



Το site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Ενημερωτικό Δελτίo: Μάιος 2014

Posted in Ενημερωτικά δελτία

TO DOUBLE… OR NOT TO DOUBLE!

Μηνιαίο Ενημερωτικό Newsletter της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon

Αρ. 21 - Μάιος 2014

 

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ BACKGAMMON!

 

Εξαιρετικά σημαντική διάκριση για το ελληνικό backgammon αποτέλεσε η ανακοίνωση της ανοικτής ψηφοφορίας που διενήργησε, όπως κάθε διετία, η τακτική έκδοση της περιοχής Φλιντ στο Σικάγο και αναρτήθηκε στον ιστότοπο Chicagopoint, ο οποίος αποτελεί εδώ και χρόνια σημείο αναφοράς για το άθλημα παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, πέντε μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammonφιγουράρουν ανάμεσα στους ισχυρότερους 64 παίκτες στον κόσμο, τρεις εκ των οποίων εκπροσωπούν επισήμως την Ελλάδα στη σχετική λίστα. Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο προσδιορισμός «Greece» αναγράφεται δίπλα σε όνομα διαγωνιζομένου στα παγκόσμια χρονικά της ψηφοφορίας, η οποία διεξάγεται ανελλιπώς από το 1993.

Στην 27η θέση των Giants (από την 31η το 2011 και την 33η το 2009) ανέβηκε ο FernandoBraconi, αποδεικνύοντας τη σταθερότητά του στον θεσμό. Αποτελεί άλλωστε και τη μοναδική συμμετοχή μέλους μας στην πρώτη 32άδα, όπου απονέμεται και επισήμως ο τίτλος του «Giant». Είκοσι θέσεις πιο κάτω συναντάμε την πρώτη ιστορικά παρουσία της Ελλάδας στη λίστα, στο πρόσωπο του Γιώργου Κλείτσα (47ος), ενώ άλλες δέκα θέσεις παρακάτω βρίσκεται ο Κίμων Παπαχριστόπουλος (57ος), εκπροσωπώντας τη χώρα διαμονής του, τη Γερμανία. Τέλος, την 62η και την 63η θέση καταλαμβάνουν αντιστοίχως ο Κυπελλούχος Ελλάδος 2013 Κώστας Μητρέλης και ο Νικητής της Χρονιάς και Διαδικτυακός Πρωταθλητής 2013 Χρήστος Γρούτσος. Η πρωτιά στον διαγωνισμό εξελίχθηκε σε ενδοϊαπωνική υπόθεση, με τον Masayuki «Mochy» Mochizukiνα την κατακτά τελικά, εις βάρος του συμπατριώτη του Michihito «Michy» Kageyama. Τρίτος κατετάγη ο προηγούμενος νικητής του διαγωνισμού, ο Ισραηλινός Matvey «Falafel» Natanzon. Συνολικά, ανάμεσα στους πρώτους 64 βρίσκονται τριάντα Αμερικανοί, δέκα Δανοί, έξι Ιάπωνες, πέντε Γερμανοί, τρεις Έλληνες και… δέκα «λοιποί». Μπορείτε να βρείτε την πλήρη λίστα εδώ.

                Η Ομοσπονδία μας είναι, δικαίως, υπερήφανη από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, το οποίο υπήρξε απόρροια της συντονισμένης προσπάθειας που καταβάλαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να κινητοποιήσουμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν μαζικά. Είμαστε βέβαιοι πως, σε δύο χρόνια από τώρα, ακολουθώντας παρεμφερή τακτική, θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε και άλλους Έλληνες πρωταθλητές ανάμεσα στους κορυφαίους του πλανήτη. Το 2013 ας αποτελέσει μόνο την αρχή για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και αναγνωρισιμότητα για τους εκπροσώπους μας!

                Στο σημείο αυτό, η Ομοσπονδία, αλλά και οι διακριθέντες αυτής της ψηφοφορίας, οφείλουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όσους τίμησαν τα μέλη μας με την ψήφο τους, και ιδιαίτερα στη Λίνα Χαράκογλου, που πρώτη ανακίνησε το θέμα, κινητοποιώντας τοιουτοτρόπως τον εγχώριο «μηχανισμό» των παικτών, οι οποίοι, με τη σειρά τους, ανταποκρίθηκαν, φέρνοντας στη χώρα μας μία ακόμα διάκριση και καθιστώντας την μία άκρως ανταγωνιστική δύναμη του διεθνούς στερεώματος!

ΟΥΡΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΦΥΣΗΞΕ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ

 

Άλλη μία επιτυχία για το ελληνικό backgammonσημειώθηκε στο 34thChicagoOpen, που διεξήχθη στην «Πόλη των Ανέμων», μεταξύ 22 και 26 Μαΐου. Πιο συγκεκριμένα, οι Αλέξανδρος Μόσχος και Τάκης Σακκαλής κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στο τουρνουά του διπλού (DoublesConsultation) μεταξύ 24 ζευγών, αποτυγχάνοντας οριακά να επαναλάβουν τοn θρίαμβο που είχαν σημειώσει το 2007 στο αντίστοιχο τουρνουά του Κλίβελαντ (13thOhioStateBackgammonChampionships), όπου είχαν πρωτεύσει. Ας σημειωθεί ότι για τον Τάκη Σακκαλή ήταν η δεύτερη διάκριση στο Σικάγο, αφού το 2002 είχε κερδίσει το Intermediateτου 23rd ChicagoOpen.

 

Η μεγάλη αυτή επιτυχία έρχεται να προστεθεί στις πολυάριθμες διακρίσεις που σημειώνουν κατά καιρούς οι Έλληνες παίκτες του εξωτερικού (έστω και αν ο Σακκαλής δεν λογίζεται ως τέτοιος, αφού συμμετέχει και στις εκδηλώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας) που διαγωνίζονται σε διοργανώσεις των χωρών διαμονής τους, όπως ο Άλεξ Καραπλής (HΠA), ο Ηλίας Κρητικός (Νορβηγία) και οι Σάκης Λαγοπάτης και Κίμων Παπαχριστόπουλος (Γερμανία). Πολύ σύντομα, η Ομοσπονδία μας θα σας παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στην αγωνιστική δραστηριότητα των «ξενιτεμένων» συμπατριωτών μας.

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

του Σωματείου με την επωνυμία Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon

Σύμφωνα με το Άρθρο 11 του Καταστατικού, καλούνται τα τακτικά μέλη του Σωματείου σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που θα λάβει χώρα το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014, στο PalliniTennisPark(Ιδομενέως & Κορίνθου, Παλλήνη), με τα ακόλουθα θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

1. Οργανωτικός και Αγωνιστικός Απολογισμός πεπραγμένων Διοίκησης (εισήγηση του Προέδρου, κ. Μιχάλη Προυκάκη) - Οικονομικός απολογισμός (εισήγηση του Ταμία, κ. Κώστα Χιωτίνη) - Έγκριση των ανωτέρω και απαλλαγή των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από πάσα ευθύνη.

2. Οριστική επίλυση διαφωνιών επί διαδικαστικών θεμάτων καθημερινότητας, όπως η υποχρεωτική ή προαιρετική καταγραφή αγώνων (εισήγηση κ. Κώστα Μητρέλη) και ο υπολογισμός του ELO(εισήγηση κ. Γιώργου Κλείτσα).

3. Αγωνιστικός προγραμματισμός της περιόδου 2014-2015. Τα θέματα προς συζήτηση αφορούν στο ύψος της ετήσιας συνδρομής των Τακτικών Μελών για την ως άνω αναφερόμενη περίοδο, σε τυχόν αλλαγές στη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος (υπάρχουν σχετικές προτάσεις από τους κκ. Διονύση Γιαννούλη και Ανδρέα Καραμπινά) και του Κυπέλλου. Θα συζητηθούν επίσης προτάσεις του Προέδρου για τη διεξαγωγή νέων διοργανώσεων, καθώς και η (για πρώτη φορά) επίσημη συγκρότηση Εθνικής Ομάδας.

4. Άλλα θέματα και ανακοινώσεις. Θα συμπεριληφθούν οπωσδήποτε στα σχετικά «θέματα» η πορεία της προετοιμασίας για το AthensOpenτου Οκτωβρίου, η δημιουργία ομάδων εργασίας και η εξεύρεση χορηγικών προγραμμάτων. Στην εν λόγω συζήτηση καλούνται ιδιαιτέρως όλα τα μέλη (τακτικά και έκτακτα) και οι φίλοι μας να συνεισφέρουν με ιδέες και προτάσεις.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Άρθρο 12 του Καταστατικού, η Γενική Συνέλευση και οι επαναληπτικές αυτής σε περίπτωση μη επιτεύξεως απαρτίας συγκαλούνται στον ίδιο τόπο και την ίδια μέρα ως εξής:

* Ώρα 10:30 (ποσοστό απαιτούμενο για την απαρτία 1/2 των ταμειακώς εντάξει μελών)

* Ώρα 11:00 (ποσοστό απαιτούμενο για την απαρτία 2/5 των ταμειακώς εντάξει μελών)

* Ώρα 11:30 (τουλάχιστον δέκα (10) μέλη)

Στη Γενική Συνέλευση μπορούν να παρίστανται εάν το επιθυμούν και τα έκτακτα και επίτιμα μέλη, με δικαίωμα λόγου, χωρίς δικαίωμα ψήφου, όπως άλλωστε και τα Τακτικά Μέλη που δεν έχουν ταμειακή ενημερότητα, μη έχοντας καταβάλει τη συνδρομή για το πρώτο μισό της τρέχουσας χρονιάς.

 

  1. Θα ακολουθήσει η διεξαγωγή του πρώτου γύρου για την Τελική Φάση του Πρωταθλήματος 2013-2014 (Έναρξη αγώνων, ανάλογα με την πορεία της ΓΣ, περί τις 13:00). Παράλληλα, θα διεξαχθεί και το 3ο Τουρνουά Speedgammonτης Ομοσπονδίας για τη φετινή περίοδο. Υπενθυμίζουμε ότι τα πρώτα δύο τα κατέκτησαν οι Δημήτρης Μαγγανάς και Πολυχρόνης Κοκκίνης, κερδίζοντας αμφότεροι στους τελικούς τους τον Χάρη Χρηστίδη. Το κόστος συμμετοχής θα είναι 20 ευρώ (συν 5 για τους μη ταμειακώς ενήμερους παίκτες).

«ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ» Η ΤΕΛΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Η πιο μεγάλη μέρα του «πολέμου» για το φετινό Πρωτάθλημα έφτασε, αφού, με τη διεξαγωγή του 10ου μηνιαίου τουρνουά αύριο, 1 Ιουνίου, θα πέσει η αυλαία της προκριματικής φάσης και θα μάθουμε τους δώδεκα φιναλίστ που θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο. Ας σημειωθεί ότι οι Θοδωρής Δημάκης και Κώστας Χιωτίνης θα λάβουν μέρος στο τουρνουά χωρίς επιβάρυνση, αφού επικράτησαν στα τελευταία, διαδικτυακά satellitesγια τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Για να φτάσουμε όμως ώς εκεί χρειάστηκε, προ τριών εβδομάδων, να ζήσουμε ένα διήμερο γεμάτο αγωνία και ανατροπές, με τελικό θριαμβευτή τον Μιχάλη Μανωλιό. Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά τον Δημήτρη Μαγγανά για τη συμβολή του στην οργάνωση αυτής της εξαιρετικής αγωνιστικής εκδήλωσης.

 

 

ΟΤΑΝ Η LUCY ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ!

 

Το διήμερο τουρνουά στις 10 και 11 Μαΐου, το οποίο διεξήχθη στο ξενοδοχείο «BestWesternLucy» στη Χαλκίδα, καθιστούσε πιο επιτακτική την ανάγκη των παικτών για τη νίκη, καθώς η πρώτη θέση θα κατοχύρωνε στον νικητή το εισιτήριο για την απευθείας συμμετοχή του στη τελική φάση.

Οι προσπάθειες όλων των παικτών ήταν έντονες, αλλά εκείνος ο οποίος τελικά ξεχώρισε μέσα από τους 32 συμμετασχόντες, και κατάφερε με τη νίκη του αυτή να ξεφύγει από το άγχος και την αγωνία των υπόλοιπων παικτών, ήταν ο Μιχάλης Μανωλιός, επικρατώντας διαδοχικά −και σχετικά εύκολα− των Κοκκίνη, Τερζή και Κάτσιου, για να φτάσει στον τελικό. Εκεί, συνάντησε τον Δημήτρη Μαγγανά, ο οποίος φάνηκε να έχει πιο δύσκολη δουλειά, νικώντας, με τη σειρά του, τους Ατματζίδη, Γρούτσο και Μακρή. Στο Consolation, oΘανάσης Μακρής, παρά τον αποκλεισμό του στα ημιτελικά του Μain, κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση, κερδίζοντας τους Κάτσιο και Κλείτσα, ο οποίος είχε βρεθεί εκεί, υπερπηδώντας μέχρι τότε τα εμπόδια των Γυρτάτου, Χατζέλη, Καραμπινά, Πεταλά και Χρηστίδη. Τα πράγματα όμως δεν τελείωναν εδώ για τους ηττημένους, καθώς υπήρχε και συνέχεια στο LastChance! Εκεί, τυχερός μέσα στην ατυχία του, φάνηκε ο Δημήτρης Τερζής, νικώντας τους Αυδή, Χατζέλη, Γρούτσο και Πασιαλή.

Μετά λοιπόν την 9η Αγωνιστική (και έχοντας άλλη μία, την 1η Ιουνίου, πριν από τη διεξαγωγή της Τελικής Φάσης), η κατάταξη στη βαθμολογία, όπου πλέον προσμετρώνται οι επτά καλύτερες εκ των εννέα συνολικά επιδόσεων κάθε παίκτη, έχει διαμορφωθεί ως εξής: Η μάχη της πρώτης θέσης και του τίτλου του «Νικητή της Χρονιάς» έχει οριστικά τρεις «μνηστήρες», τους Γιώργο Κλείτσα (357), Κώστα Μητρέλη (336) και Χάρη Χρηστίδη (329). Η μάχη της «4άδας», που θα γλιτώσει έναν γύρο στα playoffs, έχει προς στιγμή ως φαβορί τον Μαγγανά (272), αλλά τον απειλούν άμεσα οι Μανωλιός (260), Γρούτσος (255), Αυδής (251) και Πασιαλής (250). Πιο πίσω, οι Προυκάκης (245), Χιωτίνης (238) και Πεταλάς (235) καταλαμβάνουν τις υπόλοιπες θέσεις της «11άδας» που θα προκριθεί, αφού, εδώ και καιρό, η δωδέκατη θέση είναι κτήμα του Μαστροπέρρου, από την επικράτησή του στο διήμερο τουρνουά του Νοεμβρίου. Οι μικρές διαφορές ανάμεσα στους προαναφερθέντες, αλλά και με τους παίκτες στις αμέσως χαμηλότερες θέσεις, όπως τους Μακρή (227), Γιαννούλη (225), Τερζή (224), Κάτσιο (209), Κοκκίνη (207), Δίκαρο (201), Χατζέλη (194), Τσίρη (189) και Χανδρινό (187), προμηνύουν πως, καθώς φτάνουμε στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, πλέον κάθε νίκη και ήττα παίζει καθοριστικό ρόλο.

ΕΝΤΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΣ EBIF

Μπορεί με τον αποκλεισμό του Τάσου Αναγνώστου (κατετάγη τελικώς τέταρτος στο EuropeanCup) και του Μιχάλη Προυκάκη (ισοβάθμησε στις θέσεις 8-10 στην ίδια διοργάνωση) να μην υπάρχει πλέον Έλληνας παίκτης που να εκπροσωπεί την Ελλάδα στις διαδικτυακές διοργανώσεις της EBIF (EuropeanBackgammonInternetFederation), όμως ένας Έλληνας της Γερμανίας και ένας Ιταλός της… Ελλάδας έχουν ήδη εξασφαλίσει τα δύο από τα συνολικά εννέα «μετάλλια» που θα απονεμηθούν οσονούπω στους νικητές των τριών φετινών διοργανώσεων! Αναλυτικά:

EBIFOpen

Ο τίτλος θα καταλήξει σίγουρα στη Γερμανία, αφού θα μονομαχήσουν για αυτόν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των φετινών κυπέλλων FrankSimon, με τον συμπατριώτη του MarkusKlein. Τρίτη κατετάγη η EvaŽižkováαπό την Τσεχία.

ChampionsCup

Σκληρή μάχη θα γίνει ανάμεσα στους τρεις που έχουν απομείνει, με τους Σάκη Λαγοπάτη (Γερμανία) και EdgardoBianco(Ιταλία) να πλεονεκτούν του Ιρανού KamyarKarimi, αφού έχουν από μία ήττα, έναντι δύο του ασιάτη αντιπάλου τους. Ας σημειωθεί ότι, ελλείψει αντίστοιχης Ομοσπονδίας εκτός Ευρώπης, η EBIF έχει αποδεχθεί το Ιράν ως συνδεδεμένο μέλος των διοργανώσεών της. (Παρεμφερείς «ανορθογραφίες» έχουν ιστορικά υπάρξει και σε σαφώς δημοφιλέστερα αθλήματα, όταν αυτά βρίσκονταν ακόμα στην αρχή της εξάπλωσής τους. Ας μη λησμονούμε ότι Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ το 1949 αναδείχθηκε η… Αίγυπτος!) Παρεμπιπτόντως, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η συμμετοχή του Λαγοπάτη στη γερμανική ομάδα δεν αποτελεί θέμα επιλογής, απλά, όπως και στην περίπτωση του Fernando Braconi, ο οποίος εκπροσωπεί την Ελλάδα καίτοι Ιταλός, η πρόκρισή του στον ευρωπαϊκό θεσμό επετεύχθη μέσω του διαδικτυακού πρωταθλήματος Γερμανίας, όπου κατέλαβε την τρίτη θέση. (Ο Μπρακόνι είχε καταταγεί τέταρτος στο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Πρωτάθλημα.)

EuropeanCup

Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, ο Fernando Braconi επεκράτησε με 13-12 του Τάσου Αναγνώστου, καθηλώνοντάς τον στην τέταρτη θέση του Κυπέλλου και παίρνοντας παράλληλα το εισιτήριο για τα μετάλλια. Στη συνέχεια, ο εντυπωσιακός εκπρόσωπός μας, ο οποίος έχει παίξει με μέσο όρο το εξωπραγματικό 2,72 σε performanceratingκατά τον eXtremeGammon, κατέβαλε και τον Κροάτη GordanMarkotić, εξασφαλίζοντας κατ’ ελάχιστον τη δεύτερη θέση! Μοναδικός «εν ζωή» αντίπαλός του παραμένει ο Γερμανός FrankSimon, με 9 νίκες σε 10 αγώνες, έναντι 8 του Μπρακόνι, κάτι που σημαίνει ότι, για να έρθει ο τίτλος στην Ελλάδα, πρέπει ο no27 της λίστας των Giantsνα επικρατήσει δις του Γερμανού.

 

Ο ΑΡΗΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ!

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΤΣΙΟΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ»

 

Ολοκληρώθηκε στις 15 Μαΐου ο «μαραθώνιος» του 1ου Πρωταθλήματος Καρδίτσας, ο οποίος είχε ξεκινήσει από τις 17 Οκτωβρίου 2013. Μετά τη διεξαγωγή 316 αγώνων μεταξύ 33 παικτών (30 από την Καρδίτσα και τριών από τα Τρίκαλα), Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Άρης Γαλιατσάτος, συγκεντρώνοντας 6 βαθμούς στην Τελική Φάση. Έτσι, σημειώθηκε ανατροπή σε σχέση με τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου, όπου είχε πρωτεύσει ο Γιώργος Λίτσιος, ο οποίος κατετάγη τελικά έβδομος, παρηγορούμενος μερικώς με τον τίτλο του «Νικητή της Χρονιάς». Ακολουθεί αναλυτικά η τελική κατάταξη:

Θέση

Παίκτης

Βαθμοί

1.

Άρης Γαλιατσάτος

6

2.

Γιώργος Κατόπης

5

3.

Βαγγέλης Λωρίδας

5

4.

Ανδρέας Καραμπινάς

3

5.

Χρήστος Γρούτσος

3

6.

Ηλίας Ελευθερίου

3

7.

Γιώργος Λίτσιος

3

8.

Ηρακλής Τσιαμαντάς

0

Όλοι οι συμμετασχόντες της Τελικής Φάσης, αλλά και η Βιβή Σκριμπώνη, ως η πρώτη γυναίκα της κατάταξης, θα λάβουν πλούσια δώρα, τα οποία εξασφαλίστηκαν από χορηγούς του πρωταθλήματος, το οποίο επισήμως διεξήχθη υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας (περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας) και, προσωπικά, του Αντιπεριφερειάρχη και χορηγού των επάθλων κ. Βασίλη Τσιάκου. Οι παίκτες της Θεσσαλίας ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο, όπου, εκτός των αγωνιστικών δρώμενων, αναμένονται εξελίξεις και σε οργανωτικό επίπεδο, με την αναγνώριση του τοπικού ομίλου παικτών ως επίσημου σωματείου.

 

 

ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ!

 

Με θρίαμβο του πρωτοεμφανιζόμενου σε κάθε μορφής διοργάνωση backgammonΗλία Καλτσά ολοκληρώθηκε το 16ο εσωτερικό Πρωτάθλημα του ΣΑΚΑ (Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών). Οι αγώνες διεξήχθησαν την Κυριακή 4 Μαΐου, στο εντευκτήριο του Συλλόγου, στο Ψυχικό, ως συνέχεια του μακροβιότερου θεσμού που υφίσταται μέχρις ώρας στον χώρο του ελληνικού backgammon. Δεύτερος κατετάγη ο Άθως Δάμης και τρίτος ο Ανδρέας Μπιτσάκος, επανερχόμενοι αμφότεροι στα έπαθλα, μετά από σημαντικό διάστημα απουσίας. Ας σημειωθεί ότι ο Μπιτσάκος είναι ο νικητής της κατηγορίας Beginnersτου 1ου AthensOpen, που διοργανώθηκε από τον αείμνηστο Αντώνη Μαλτεζόπουλο, ακριβώς πριν από είκοσι χρόνια, αφού το τουρνουά διεξήχθη στο διάστημα 11-15 Μαΐου 1994!

Το σύστημα διεξαγωγής ήταν διπλού αποκλεισμού, με Mainκαι fightersbracket, το ίδιο που χρησιμοποιείται από τη διοργάνωση του 2010, αντικαθιστώντας το progressiveconsolation, που ίσχυε ώς τότε. Ακολουθεί εν συντομία ο ιστορικός πίνακας των διακριθέντων στον θεσμό: Σημ.: Η στήλη των «τρίτων» περιλαμβάνει και τους νικητές στα παλαιά Consolation, οι οποίοι σημειώνονται με αστερίσκο (*)

Διοργάνωση

Νικητής

2ος

3ος

Χειμερινό 2002

Μάριος Βαρότσης

Σωτήρης Λουμίδης

 

Εαρινό 2004

Στέφανος Μπονάνος

Γιάννης Παύλου

Πάτροκλος Κουδούνης* & Μιχάλης Προυκάκης

Εαρινό 2006

Μιχάλης Προυκάκης

Γιάννης Πατέρας

Άθως Δάμης & Στέφανος Μπονάνος*

Εαρινό 2007

Στέφανος Μπονάνος

Σήφης Ιερωνυμάκης

Γιάννης Παύλου*

Εαρινό 2008

Ανδρέας Μπιτσάκος

Νίκος Κατσαΐτης

Χρήστος Παπανικολάου*

Εαρινό 2009

Στέφανος Μπονάνος

Θανάσης Μακρής

Άρης Παπαδόπουλος*

Χειμερινό 2009

Νίκος Ζούβελος

Άρης Μανιάς

Γιάννης Μηναΐδης*

Εαρινό 2010

Άρης Μανιάς

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Άρης Παπαδόπουλος

Χειμερινό 2010

Νίκος Ζούβελος

Γιάννης Πατέρας

Άθως Δάμης

Εαρινό 2011

Θανάσης Μακρής

Μιχάλης Προυκάκης

Γιάννης Μηναΐδης

Χειμερινό 2011

Στέλιος Χαρτζίδης

Στέφανος Μπονάνος

Γιάννης Μηναΐδης

Εαρινό 2012

Στέφανος Μπονάνος

Γιώργος Μυλωνάδης

Νίκος Ζούβελος

Χειμερινό 2012

Μιχάλης Προυκάκης

Ανδρέας Μπιτσάκος

Στέλιος Χαρτζίδης

Εαρινό 2013

Μιχάλης Προυκάκης

Γιάννης Μηναΐδης

Θόδωρος Σταμέλος

Χειμερινό 2013

Νίκος Ζούβελος

Μιχάλης Προυκάκης

Θανάσης Μακρής

Εαρινό 2014

Ηλίας Καλτσάς

Άθως Δάμης

Ανδρέας Μπιτσάκος

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

 

Είναι προφανές ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα να προεξοφλήσουμε την τελική δωδεκάδα που θα διεκδικήσει το φετινό Πρωτάθλημα Ελλάδος (πλην του Μαστροπέρρου και των πέντε-έξι πρώτων της σημερινής βαθμολογίας, οι οποίοι θα προκριθούν μετά βεβαιότητος), οπότε, όσον αφορά το Πρωτάθλημα, η ενημέρωσή σας θα είναι ελλιπής. Και τούτο διότι τα ζευγάρια που θα αγωνιστούν μεταξύ τους έως και τον Τελικό είναι προκαθορισμένα, ανάλογα με την τελική κατάταξη του κάθε παίκτη. Συνεπώς, εν αντιθέσει με πέρυσι, όπου η έκδοση Μαΐου του παρόντος ανέφερε επακριβώς την πορεία που θα έπρεπε να ακολουθήσει ο καθένας εκ των διεκδικητών του τίτλου, φέτος είμαστε υποχρεωμένοι να αναμένουμε το τελευταίο τουρνουά της κανονικής περιόδου, που θα γίνει αύριο, 1 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Palace, με κλήρωση στις 12:15. Για πληροφορίες ανατρέξτε εδώ.

                Όλοι οι συμμετέχοντες όμως στα Τελικά και των δύο μεγάλων μας διοργανώσεων οφείλουν να γνωρίζουν εκ προοιμίου τα εξής:

Πρωτάθλημα Ελλάδος

  • Οι αγώνες της πρώτης φάσης (παίκτες που κατετάγησαν μεταξύ της 5ης και 12ης θέσης) θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης, το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014, περί τις 13:00. Οι πρώτοι τέσσερις της βαθμολογίας υποχρεούνται να βρίσκονται στο PalliniTennisParkαπό τις 16:00, για την ομαλή διεξαγωγή των προημιτελικών. (Προφανώς, θα μπορούν να βρίσκονται στον χώρο των αγώνων και νωρίτερα, είτε για να συμμετάσχουν στη ΓΣ είτε για το 3ο Τουρνουά Speedgammon.)
  • Οι Ημιτελικοί της διοργάνωσης θα ξεκινήσουν στις 11:30 της Κυριακής 22 Ιουνίου. Ο Τελικός θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των Ημιτελικών.
  • Οι αγώνες της Τελικής Φάσης θα κρίνονται κατά τους πρώτους τρεις γύρους στα δύο νικηφόρα σετ των 15 πόντων, ενώ ο Τελικός στα δύο νικηφόρα σετ των 17 πόντων.
  • Η συμμετοχή στην Τελική Φάση προϋποθέτει την καταβολή 100 ευρώ (συν 20 για τους μη ταμειακά ενήμερους). Το ως άνω συγκεντρωθησόμενο ποσό επαναδιανέμεται σε ποσοστό 95% προς τους συμμετέχοντες, μαζί με το ποσό που προέκυψε από τις μηνιαίες κρατήσεις (5 ευρώ) από κάθε τουρνουά της Προκριματικής Φάσης («κουμπαράς»). Ο Πρωταθλητής θα εισπράξει το 70% του συγκεντρωθησόμενου ποσού, ενώ ο φιναλίστ το υπόλοιπο, 30%.
  • Παίκτης που έχει προκριθεί στην Τελική Φάση οφείλει να έχει προπληρώσει τη συμμετοχή του στα Play Offs τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή τους, δηλαδή έως την Τελική Φάση του Κυπέλλου, αλλιώς θεωρείται πως δεν επιθυμεί τη συμμετοχή του, οπότε καλείται ο πρώτος επιλαχών της βαθμολογίας να αγωνιστεί στη θέση του. Στην ακραία αυτή περίπτωση, ο επιλαχών καταλαμβάνει τη 12η θέση στην κατάταξη και όλοι οι ευρισκόμενοι κάτω από τον παραιτηθέντα προωθούνται κατά μία θέση. Εύλογα, μεταβάλλονται και τα ζευγάρια των αγώνων. Της υποχρέωσης πληρωμής απαλλάσσεται ο «Νικητής της Χρονιάς».
  • Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ανατρέξτε στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος.

Κύπελλο Ελλάδος

  • Δώδεκα παίκτες θα διεκδικήσουν μέσω της Ημιτελικής Φάσης τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια για την Τελική Φάση. Πρόκειται για τους Μητρέλη (τρεις θέσεις), Βαμβακάρη, Χρηστίδη (από δύο θέσεις), Αυδή, Γυρτάτο, Λωρίδα, Μακρή, Μανωλιό, Μπονάνο, Προυκάκη, Φίλωνα Σωτηριάδη και Χιωτίνη (από μία).
  • Αρχικά, οι Βαμβακάρης, Μητρέλης και Χρηστίδης θα κληρωθούν σε κάποια από τις θέσεις της τελικής «8άδας». Εν συνεχεία, ο Μητρέλης θα λάβει (μέσω κλήρωσης, πάντα) μία επιπλέον θέση στον πρώτο γύρο, η οποία όμως θα οδηγεί δυνητικά να αντιμετωπίσει, σε περίπτωση νίκης του, τον εαυτό του στον δεύτερο γύρο. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται ότι, εάν ο Μητρέλης νικήσει στον αγώνα που θα δώσει για τον πρώτο γύρο, θα προκριθεί αυτομάτως στην «τετράδα» του τουρνουά, και, προφανώς, θα έχει εξασφαλίσει μία επιπλέον θέση στα Τελικά της Κυριακής. (Παρόμοια μέθοδος θα ακολουθηθεί και στην κλήρωση της Τελικής Φάσης, στις περιπτώσεις «διπλοθεσιτών» ή… «τριπλοθεσιτών»). Τέλος, οι εναπομείναντες εννέα παίκτες θα καταλάβουν τις κενές θέσεις του πρώτου γύρου.
  • Οι αγώνες της Ημιτελικής Φάσης θα διεξαχθούν στο PalliniTennisParkτο Σάββατο 14 Ιουνίου, με την κλήρωση να πραγματοποιείται στις 13:30. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά, και τυχόν αργοπορημένοι θα υποστούν την πίεση του χρονομέτρου! Σημειωτέον ότι το ίδιο βράδυ (ώρα έναρξης: 19:00) ξεκινούν οι αγώνες της Εθνικής ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, με αντίπαλο την Κολομβία. Δεν προτιθέμεθα να χάσουμε το ματς επειδή κάποιος ξεχάστηκε ή «κόλλησε» στην κίνηση…
  • Η Ημιτελική Φάση θα είναι κανονικό τουρνουά, δηλαδή με συμμετοχή 25 (συν 5, για τους παίκτες χωρίς ταμειακή ενημερότητα) ευρώ. Από κάθε συμμετοχή, τα 20 ευρώ επιστρέφονται στους διακριθησόμενους του εν λόγω τουρνουά, με κατανομή 70% στον νικητή και 30% στον φιναλίστ. Τα υπόλοιπα 5 ευρώ,προστίθενται στον «κουμπαρά». Οι ηττημένοι των ημιτελικών θα μείνουν χωρίς χρηματική επιβράβευση, αρκούμενοι στην πρόκριση στο top-16. Το format της Ημιτελικής Φάσης θα είναι σύντομο (7-pts, με τελικό 9-ptr), για να αποφευχθεί άσκοπη καταπόνηση των διακριθησόμενων. Δεν θα υπάρχει consolationστην Ημιτελική Φάση.
  • Οι αγώνες της Τελικής Φάσης θα διεξαχθούν στο PalliniTennisParkτην Κυριακή 15 Ιουνίου. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12:30, λόγω μεγαλύτερου μήκους αγώνων. Θα πραγματοποιηθεί μόνο κεντρικό τουρνουά (main), χωρίς τουρνουά της παρηγοριάς.Οι αγώνες της Τελικής Φάσης θα κρίνονται στους πρώτους δύο γύρους στους 11 πόντους, οι ημιτελικοί και ο μικρός τελικός (για την 3η και 4η θέση) στους 13 και ο Τελικός στους 15.
  • Όπως και στο Πρωτάθλημα, παίκτες που έχουν προκριθεί στην Ημιτελική ή την Τελική Φάση (ή και στις δύο) οφείλουν να καταβάλουν το κόστος συμμετοχής τους έως τις 5 Ιουνίου, ώστε να κατοχυρώσουν τις θέσεις τους. Σε διαφορετική περίπτωση, προκρίνεται ο επόμενος στη βαθμολογία παίκτης. Παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τον Ταμία, Κώστα Χιωτίνη στο τηλ. 6944265877, για να διευθετήσετε την εκκρεμμότητα. Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, μόλις δύο από τους 15 παίκτες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ημιτελική/Τελική Φάση, έχουν εξοφλήσει το απαιτούμενο παράβολο…
  • Η συμμετοχή στην Τελική Φάση προϋποθέτει την καταβολή 25 ευρώ (συν 5 για τους μη ταμειακά ενήμερους). Το ως άνω συγκεντρωθέν ποσό επαναδιανέμεται σε ποσοστό 95% προς τους συμμετέχοντες, μαζί με το ποσό που προέκυψε από τις μηνιαίες κρατήσεις (5 ευρώ) από κάθε τουρνουά της Προκριματικής και Ημιτελικής Φάσης («κουμπαράς»). Ο Κυπελλούχος θα εισπράξει το 50% του συγκεντρωθησόμενου ποσού, ο φιναλίστ το 30%, και ο τρίτος της κατάταξης (νικητής του μικρού τελικού) το υπόλοιπο, 20%.
  • Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ανατρέξτε στην Προκήρυξη του Κυπέλλου.

 

 

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

  • Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά προς τα Τακτικά μας Μέλη (ασχέτως εάν είναι ταμειακώς ενήμερα ή όχι) να μας προμηθεύσουν με μικρή φωτογραφία τους (ταυτότητας ή διαβατηρίου) για να τους ετοιμάσουμε την κάρτα μέλους τους. Να επισημάνουμε εδώ πως έχει ήδη συμφωνηθεί έκπτωση επί των τιμών καταλόγου του ξενοδοχείου AthensPlaza, που θα φιλοξενήσει το Διεθνές τουρνουά AthensOpen (23-26 Οκτωβρίου), δικαιούχοι της οποίας θα είναι αποκλειστικά όσοι διαθέτουν τη σχετική κάρτα.
  • Σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε συχνά τη σελίδα μας στο Facebookστη διεύθυνση https://www.facebook.com/greekbackgammonγια να περιηγηθείτε στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό που έχει αναρτηθεί, υπό την επιμέλεια της συνεργάτιδός μας Γεωργίας Φερεντίνου. Τα φωτογραφικά άλμπουμ εμπλουτίζονται συνεχώς, και ήδη περιλαμβάνουν φωτογραφίες από το τουρνουά της Χαλκίδας.
  • Υπενθυμίζουμε σε όποιον φίλο επιθυμεί να αποκτήσει αγωνιστικό board, πως η Ομοσπονδία διαθέτει τέσσερα προς πώληση, στην ιδιαιτέρως ανταγωνιστική τιμή των 260 ευρώ το ένα, με πλήρη εξοπλισμό (κυπελλάκια, ζάρια και βίδο).
  • Quiz: Ποιος Έλληνας πρωταθλητής, κατά τη συμμετοχή του σε διεθνή διοργάνωση, πραγματοποίησε την αμίμητη κίνηση να χτυπήσει ένα δικό του πούλι;

Φίλες και φίλοι του backgammon,

Πρωτάθλημα 2013-2014, 10η Αγωνιστική > Γλυφάδα, 01.06.2014

Κύπελλο 2013-2014, Ημιτελική Φάση > Παλλήνη, 14.06.2014

Κύπελλο 2013-2014, Τελική Φάση > Παλλήνη, 15.06.2014

2η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ > Παλλήνη, 21.06.2014

3ο Τουρνουά Speedgammon > Παλλήνη, 21.06.2014

Πρωτάθλημα 2013-2014 > Τελική Φάση > Παλλήνη, 21-22.06.2014

Σας περιμένουμε!

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes