Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - Βαθμολογίες



Το site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Ενημερωτικό Δελτίo: Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2014

Posted in Ενημερωτικά δελτία

TO DOUBLE… OR NOT TO DOUBLE!

Μηνιαίο Ενημερωτικό Newsletter της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon

Αρ. 24– Αύγουστος / Σεπτέμβριος 2014

 

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2015

 

Σας καλωσορίζουμε στην αγωνιστική περίοδο 2014-2015!

Μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα μαζευόμαστε και πάλι για να τρέξουμε παρέα την όγδοη συνεχόμενη διοργάνωση του Πρωταθλήματος, καθώς και την τέταρτη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί η 1η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος και την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου ο 1ος Προκριματικός του Κυπέλλου. Και τα δύο τουρνουά θα διεξαχθούν στο Ξενοδοχείο Palace στη Γλυφάδα, με απεριόριστη θέα στον Σαρωνικό. Και τις δυο μέρες η προσέλευση έχει οριστεί στις 11:30. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το ξενοδοχείο, δείτε τον χάρτη προσβασιμότητας εδώ.

Και επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, σας προσκαλούμε να διεκδικήσετε «με το καλημέρα» μια διάκριση, αλιεύοντας πολύτιμους βαθμούς για την κούρσα του Πρωταθλήματος, ή και μια απευθείας θέση στην Τελική Φάση του Κυπέλλου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο μπορείτε να βρείτε στις επίσημες Προκηρύξεις που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας.

Μια συναρπαστική σεζόν ξεκινάει! Ελάτε από την αρχή να κυνηγήσετε να πλασαριστείτε στις προνομιούχους θέσεις. Κι ακόμα κι αν έχουμε γράψει επανειλημμένως ότι οι θεσμοί μας είναι ένας μαραθώνιος μέχρι τον Ιούνιο, η κάμερα δεν παύει να εστιάζει πάντα στον προπορευόμενο.

Οπότε, ελάτε να μπείτε στο πρώτο πλάνο και να παίξετε για μια θέση στο ελληνικό ΗallofFame!

                Όπως θα διαπιστώσετε και από τις Προκηρύξεις, η Ομοσπονδία συνεχίζει την πολιτική μείωσης του κόστους συμμετοχής που ξεκίνησε από πέρσι, εστιάζοντας στον θεσμό του Κυπέλλου, αφού τον θεωρούμε ως τον πλέον κατάλληλο για τους νέους και τους λιγότερο έμπειρους παίκτες. Έτσι, η συμμετοχή στους οκτώ Προκριματικούς που θα διεξαχθούν, ξεκινώντας με το μεθαυριανό τουρνουά (21/09), μειώνεται στα είκοσι (20) ευρώ (συν πέντε για τους παίκτες χωρίς ταμειακή ενημερότητα). Επίσης, παραμένει η έκπτωση 50% για τους κατέχοντες φοιτητική ταυτότητα ή κάρτα ανεργίας.

                Και μην ξεχνάτε, την κορύφωση των φετινών μας εκδηλώσεων, το Athens Open 2014, το οποίο θα διεξαχθεί μεταξύ 23 και 26 Οκτωβρίου! Ενημερώστε σχετικά τους φίλους και γνωστούς σας, ιδιαίτερα δε τους αλλοδαπούς, διότι η προθεσμία κράτησης δωματίων στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza με τις προνομιακές τιμές που έχει εξασφαλίσει η Ομοσπονδία, λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου. Κατόπιν αυτής της ημερομηνίας, δεν εγγυώμεθα δωμάτια με αυτές τις τιμές. Παρεμπιπτόντως, το διεθνές τουρνουά μας θα είναι και η καλύτερη αφορμή για τους λιγότερο μυημένους με τον κόσμο του backgammonφίλους σας, αφού από την Τετάρτη 23/10 θα ξεκινήσει (για πρώτη φορά στην Ελλάδα) ένα τουρνουά στις δημοφιλείς «Πόρτες» (Cubeless), όπου θα μπορούν άπαντες να δοκιμάσουν τις ικανότητες και την τύχη τους απέναντι στα μεγαλύτερα ονόματα του παγκοσμίου στερεώματος. Ήδη οι κορυφαίοι δύο, οι Ιάπωνες Mochyκαι Michi, είναι βέβαιο πως θα είναι εκεί!

Ευχόμαστε σε όλους μια ενθουσιώδη νέα αγωνιστική περίοδο!

 

 

 

 

Η ετήσια συνδρομή για την αγωνιστική περίοδο που λήγει στο τέλος Ιουνίου 2015 ορίζεται στα 120 ευρώ. Τα μέλη μας που επιθυμούν να είναι ταμειακώς ενήμερα οφείλουν να πληρώσουν εφάπαξ την ως άνω συνδρομή για να έχουν (εκτός των άλλων) και τις σημαντικές εκπτώσεις που προκύπτουν στο κόστος συμμετοχής τους στις αγωνιστικές μας εκδηλώσεις.

 

 

 

ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ BACKGAMMON

 

Μία νέα εποχή στο διεθνές backgammonξεκινάει στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας στις 26 Σεπτεμβρίου, με τους εναρκτήριους αγώνες του πρώτου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων και, παράλληλα, με την ιδρυτική συνδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας. Κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας των ομοσπονδιών της Δανίας και της Κροατίας, δεκαεπτά εθνικές ομοσπονδίες (Αρμενία, Αυστρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Δανία, Ελλάδα, Ισλανδία, Ιταλία, Κροατία, Νορβηγία, Ουγγαρία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Ρωσία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία), αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο πιο φιλόδοξο εγχείρημα για την ανάπτυξη του backgammonστη Γηραιά Ήπειρο, συντονίζοντας τη δράση τους, στο πλαίσιο μίας ενιαίας οντότητας. Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν οι προθέσεις των οργανωτών, πέρσι τον Οκτώβριο, η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon είχε υποστηρίξει την προσπάθεια, υπερψηφίζοντας με συνέπεια τις αξιέπαινες πρωτοβουλίες και συνεισφέροντας ενεργά με ιδέες και προτάσεις, στα διάφορα ενδιάμεσα βήματα που απαιτούνταν για να φτάσουμε στην ιστορική συνδιάσκεψη που θα λάβει χώρα στις ακτές της Δαλματίας. Στους στόχους της συνδιάσκεψης είναι η καθιέρωση διάφορων πανευρωπαϊκών θεσμών, η θεσμοθέτηση ενός κοινού ELO, και ο συντονισμός στην εξεύρεση πόρων. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon, Μιχάλης Προυκάκης.

                Στο πλαίσιο αυτό, το ίδιο τριήμερο (26-28/09) θα διεξαχθεί και το πρώτο Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων. Η κάθε χώρα θα εκπροσωπείται από τετραμελείς ομάδες, με δικαίωμα ύπαρξης μέχρι και τριών αναπληρωματικών. Δυστυχώς, η οικονομική μας δυσπραγία δεν μας επέτρεψε να χρηματοδοτήσουμε την αποστολή, με αποτέλεσμα να περιοριστούμε στους απαραίτητους τέσσερις, ήτοι τους Γιώργο Κλείτσα, Χάρη Χρηστίδη, Κώστα Χιωτίνη και Χρήστο Γρούτσο. Η Ομοσπονδία εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στους τέσσερις εξαιρετικούς αυτούς παίκτες μας, την πρώτη επίσημη Εθνική μας Ομάδα, οι οποίοι χρηματοδοτούν ιδίοις αυτών αναλώμασι αυτή τη δύσκολη, αλλά συνάμα φιλόδοξη, προσπάθεια.

               

               

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

 

Συνεχίζεται το 2ο Ευρωπαϊκό Open, που διεξάγεται από τον Ιούλιο διαδικτυακά, υπό την αιγίδα της EBIF (EuropeanBackgammonInternetFederation) και η εικόνα είναι μάλλον αρνητική, όσον αφορά στις ελληνικές συμμετοχές. Από τους 95 συνολικά παίκτες που ξεκίνησαν τον μαραθώνιο έχουν απομείνει 40 (19/09), καθώς οι υπόλοιποι σημείωσαν ήδη τρεις ήττες και αποκλείστηκαν. Εκ των 16 Ελλήνων που είχαν βρεθεί στην εκκίνηση, την καλύτερη εμφάνιση επί του παρόντος πραγματοποιεί ο Στέφανος Μπονάνος, έχοντας πέντε νίκες και μία ήττα.

                Ένα σκαλί πιο κάτω, στις τέσσερις νίκες (και δυστυχώς, μόλις μία ήττα μακριά από τον αποκλεισμό), βρίσκουμε τους Γιώργο Κλείτσα, Μιχάλη Προυκάκη, Κωστή Τσουπαρόπουλο και Κώστα Χιωτίνη, ενώ στις τρεις νίκες και δύο ήττες, τους Χρήστο Γρούτσο, Τάσο Αναγνώστου, Γιάννη Ατματζίδη και Σεραφείμ Τσάκνη. Τέλος, το τουρνουά αποχαιρέτησαν πρόωρα οι Αλέξανδρος Γυρτάτος, Θοδωρής Δημάκης, Κώστας Κουτσάκης, Λεωνίδας Σωτηριάδης, Φίλια Μπουγιούκου, Γιώργος Τσίρης, Κώστας Ραΐσσης, καθώς και η Ιωάννα Ιωάννου, η οποία αγωνίστηκε με τη σημαία της Κύπρου. Αναλυτικά εδώ η κατάταξη.

                Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε και το 2ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων, με την πεντάδα μας, που αποτελείται από τους Γιώργο Κλείτσα, Χρήστο Γρούτσο, Κώστα Χιωτίνη, Μιχάλη Μανωλιό και Γιώργο Αυδή, να φιλοδοξεί ένα όσο το δυνατόν υψηλότερο «πλασάρισμα», στα χνάρια του περυσινού θριάμβου. Η κληρωτίδα μάς επιφύλαξε δύσκολους αντιπάλους για την αρχή (Κροατία, Ρωσία και Δανία), αλλά στην πράξη θα φανεί η εύνοια ή η δυσμένεια της τύχης. Επί του παρόντος, βρισκόμαστε στο 1-1 στην αναμέτρησή μας με τους Ρώσους, μετά από μία νίκη του Κλείτσα και μία ήττα του Αυδή.

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΤΣΙΟΣ ΣΤΟ UNDER 4.0 CHALLENGEΤΟΥ MOCHY!

 

Θέλει όρεξη για να το οργανώσεις. Πρέπει να ειδοποιήσεις από πριν ότι σκοπεύεις να λάβεις μέρος στη δοκιμασία. Μετά οφείλεις να καταγράψεις με κάμερα δέκα συνεχόμενα παιχνίδια σου (ανεξαρτήτως αριθμού τουρνουά που χρειάζεσαι για να συμπληρώσεις αυτά τα δέκα παιχνίδια και, προφανώς, ανεξαρτήτως αποτελέσματος). Μετά πρέπει να αναλύσεις τους αγώνες στο eXtremeGammon. Κι αν η ανάλυση σού δείξει ότι έπαιξες κατά μέσο όρο κάτω από 4 (PerformanceRating), τότε εισέρχεσαι δικαιωματικά στο πιο «κλειστό» clubτου πλανήτη, αυτό που ο οργανωτής του, ο πασίγνωστος Masayuki «Mochy» Mochizuki, ο κατά γενική ομολογία κορυφαίος παίκτης στον κόσμο, ονομάζει Under 4.0 Club!

                Ο Θανάσης Κάτσιος το τόλμησε, πέρασε με επιτυχία τη δοκιμασία κι έγινε έτσι μόλις το τέταρτο (και πρώτο εκτός Ιαπωνίας) μέλος αυτής της ακριβοθώρητης ελίτ (οι άλλοι τρεις είναι οι Masayuki Mochizuki, Michihito Kageyama και Yoshiyuki Nakamura). Συγχαίρουμε θερμά τον παίκτη μας για αυτή του την επιτυχία και προτρέπουμε όσους έχουν εμπιστοσύνη στις δεξιότητές τους, να το αποτολμήσουν, φτάνοντας σε μία διάκριση παγκόσμιας εμβέλειας! Από την πλευρά μας, είμαστε υπερήφανοι που ο Θανάσης συνεργάζεται τακτικά με την παρούσα έκδοση, περιγράφοντάς μας τη «Θέση του Μήνα», συμβάλλοντας κι εκείνος με τον τρόπο του στη συνολική βελτίωση του (έτσι κι αλλιώς, υψηλού) επιπέδου στο οποίο βρίσκονται οι Έλληνες παίκτες. Και εις ανώτερα, Θανάση!



Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Δεν είναι καθόλου σπάνιο το φαινόμενο ακόμη και πολύ ισχυροί παίκτες παγκοσμίως να κάνουν μεγάλα λάθη (blunders) στη δεύτερη ζαριά του παιχνιδιού, ή, όπως αλλιώς λέμε, στις «απαντήσεις». Παρόλο που το να απομνημονεύσει κανείς τα σωστά παιξίματα σε όλες τις πιθανές απαντήσεις στην πρώτη ζαριά του αντιπάλου (π.χ. σε Unlimited Match) είναι εφικτό, η απομνημόνευση εκτός από ανιαρή για πολλούς είναι και δύσκολη. Από την άλλη πλευρά όμως, γνωρίζοντας κάποιες γενικές αρχές και εκμεταλλευόμενοι ένα από τα σημαντικότερα «όπλα» μας σε τέτοιες περιπτώσεις, που δεν είναι άλλο από τη δυνατότητα να συγκρίνουμε θέσεις, μπορούμε να καταλήξουμε στο σωστό αποτέλεσμα με σχετική ασφάλεια. Στην παρακάτω θέση έχουμε να παίξουμε 22 ως απάντηση στο 63 του αντιπάλου που σωστά παίχτηκε 63S (Split) σε unlimited session:

 

Το βασικό ερώτημα που θέλουμε να απαντήσουμε σε αυτή τη θέση είναι εάν θέλουμε να χτυπήσουμε με 13/7* (και να παίξουμε το 4ο δυάρι 24/22 ή 13/11) ή να κάνουμε την πόρτα στο 4 (και να κάνουμε άλλη μία πόρτα είτε στο 11 δηλαδή να παίξουμε 22N, είτε στο 22 δηλαδή να παίξουμε 22E). Προς εξοικονόμηση χρόνου ας ονομάσουμε τα παιξίματα που χτυπούν ως 22H και τα παιξίματα που κάνουν την πόρτα στο 4 ως 22P “παραβιάζοντας” του κανόνες που δίνει το σύστημα Nactation το οποίο «εφηύρε» ο Nack Ballard και μπορεί κανείς να βρει στη διεύθυνση www.nackbg.com/nactation.pdf. Εδώ, λοιπόν, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις (δηλαδή στις απαντήσεις των παιξιμάτων 62S, 63S και 64S) οι ζαριές 31 και 42 παίζονται “αντίστροφα”:

Στο 31 πρέπει πάντα να κάνουμε πόρτα στο 5 δηλαδή να παίξουμε 31P (Point). Στην περίπτωση του 64S, το 31 είναι εξίσου σωστό να παιχτεί και χτυπώντας με 8/7* και παίζοντας το 3 με 13/10.

To 42 παίζεται και στις 3 περιπτώσεις με χτύπημα 42H καθώς η πόρτα στο 4 είναι λάθος (όχι μεγάλο είναι η αλήθεια).

Ο βασικός λόγος που το 31 παίζεται ως 31P ενώ το 42 παίζεται 42H, είναι ότι η πόρτα στο 5 είναι καλύτερη από την πόρτα στο 4. Επιπλέον, ρόλο παίζει και ότι το χτύπημα με 31 “αδυνατίζει” το 8 point μας σε αντίθεση με το 13/7* όπου το spare μας στο 8 point παραμένει για πιθανό μελλοντικό χτύπημα η πόρτα. Παρατηρούμε όμως τα εξής σχετικά με το 22P και το 22H:

To 22P μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε μία επιπλέον πόρτα, είτε το 11 (22Ν) είτε το 22 (22E) ουσιαστικά καθιστώντας το ισχυρότερο από το 31P (και ακόμη περισσότερο από το 42P)

Το 22P κάνει την πόρτα στο 4 χρησιμοποιώντας δύο πούλια από το υπερφορτωμένο 6άρι και επιπλέον το τρίτο πούλι στο 8 να παραμένει εκεί για μελλοντικό χτύπημα ή δημιουργία πόρτας. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει ούτε στο 31P ούτε στο 42P.

Εάν επιλέξουμε την πόρτα στο 11, εκτός της επιπλέον πόρτας, κάνουμε unstack το υπερφορτωμένο 13 point μας.

Εάν επιλέξουμε την πόρτα στο 11, μπλοκάρουμε το πούλι του αντιπάλου που βρίσκεται στο 7 point, μειώνοντας έτσι την “ανάγκη” να χτυπήσουμε άμεσα.

Το 22H είναι μεν καλύτερο του 42H (μας δίνει και τη δυνατότητα να κάνουμε είτε split, είτε να κατεβάσουμε ένα πούλι με 13/11) αλλά η διαφορά δεν φαίνεται να είναι μεγάλη.

Από τα παραπάνω και με δεδομένη, όπως αναφέραμε, τη σχετικά μικρή διαφορά μεταξύ του 42H και 42P καταλήγουμε στο ότι το 22P είναι πολύ ισχυρότερο από το 42H και λογικά το σωστό παίξιμο πρέπει να είναι το 22N δηλαδή 6/4(2), 13/11(2). Το XG++ επιβεβαιώνει τους συλλογισμούς μας δίνοντας το χτύπημα με 13/7*, 24/22 λάθος μεγέθους 100 (blunder):

1.

XG Roller++

13/11(2) 6/4(2)

eq: +0,073

 

Player:
Opponent:

51,34% (G:13,78% B:0,52%)
48,66% (G:11,66% B:0,51%)

 

2.

XG Roller++

24/22(2) 6/4(2)

eq: +0,034 (-0,039)

 

Player:
Opponent:

49,68% (G:11,60% B:0,34%)
50,32% (G:8,76% B:0,28%)

 

3.

XG Roller++

24/20(2)

eq: +0,011 (-0,062)

 

Player:
Opponent:

49,19% (G:8,90% B:0,23%)
50,81% (G:6,38% B:0,20%)

 

4.

XG Roller++

24/22 13/7*

eq: -0,027 (-0,100)

 

Player:
Opponent:

49,06% (G:13,40% B:0,59%)
50,94% (G:13,58% B:0,61%)

 

5.

XG Roller++

13/11 13/7*

eq: -0,049 (-0,122)

 

Player:
Opponent:

48,66% (G:13,94% B:0,65%)
51,34% (G:14,58% B:0,89%)

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΥΔΗ

 

Συνεχίζουμε την παρουσίαση των συνεντεύξεων που μας έχουν δώσει οι ισχυρότεροι παίκτες μας, με τις απόψεις του Γιώργου Αυδή, ο οποίος, με δύο κατακτήσεις Πρωταθλήματος και μία Κυπέλλου Ελλάδος, είναι αυτή τη στιγμή (μαζί με τον Χάρη Χρηστίδη), οι πολυνίκες των εγχωρίων θεσμών.

  1. Πώς βλέπετε το ελληνικό τάβλι σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες;

Το ελληνικό τάβλι έχει ανέβει επίπεδο και πλέον συγκαταλέγεται στις κορυφαίες δυνάμεις του κόσμου. Θα έλεγα ότι και ένας ουδέτερος κριτής θα μας συμπεριλάμβανε στο top-10 των κορυφαίων χωρών.

  1. Θεωρείτε ότι έχει ήδη απεικονιστεί ένα συγκεκριμένο γκρουπ δυναμικότητας στα τελευταία 7 χρόνια της Ομοσπονδίας; Πώς χαρτογραφείτε το δυναμικό των Ελλήνων παικτών;

Υπάρχουν πολλοί και καλοί Έλληνες παίκτες και πιστεύω ότι έχουμε αυτή τη στιγμή μια δωδεκάδα παικτών οι οποίοι θα μπορούσαν να κερδίσουν κάποια μεγάλη διεθνή διάκριση. Πέραν αυτών, εμφανίζονται συνεχώς νέοι παίκτες, εξελίξιμοι, και είμαι σίγουρος ότι και στο μέλλον θα έχουμε πολλές διακρίσεις.

  1. Τα αγαπημένα σας διεθνή τουρνουά;

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Μόντε Κάρλο, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Φέλντεν, NordicOpen Δανίας και EBGTGrandFinale.

  1. Αν ήσασταν coach της Eθνικής, ποια 5άδα θα κατεβάζατε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και πόσο ανταγωνιστική θα ήταν απέναντι σε πανίσχυρες ομάδες, όπως οι Δανοί, Αμερικανοί κ.ά.;

Κλείτσας, Γρούτσος, Χιωτίνης, Χρηστίδης, Μητρέλης, και πιστεύω θα μπορούσε να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα χωρών.

 


  1. Θεωρείτε ότι έχει αρχίσει να παράγεται μια σχολή Backgammon στην Ελλάδα και ποιες υποδομές θεωρείτε ότι χρειάζεται για να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Ομοσπονδίας;

Η Ελλάδα είναι μέσα στις τρεις χώρες όπου το τάβλι είναι πολύ λαοφιλές (Τουρκία και Ιράν, οι άλλες δύο) και αυτό βοήθησε πολύ ώστε να γίνει η μετάβαση στο σύγχρονο τάβλι με βίδο. Νομίζω ότι αυτό που λείπει πλέον είναι ένας χώρος αποκλειστικά για τάβλι (π.χ., ένα backgammoncafé) και για να στεγαστούν τα γραφεία της Ομοσπονδίας.

  1. Πώς θα μπορούσε το Πρωτάθλημα να γίνει πιο ελκυστικό και να ανέβει ο αριθμός των συμμετεχόντων;

Αυτή τη στιγμή, οι χώροι που φιλοξενούν τις διοργανώσεις μας δεν ενδείκνυνται για πολύ μεγάλη προσέλευση νέων παικτών. Ίσως όταν βρεθεί κάποιος μεγαλύτερος χώρος, θα μπορούσαμε ενδεχομένως να κάνουμε και μηνιαία τουρνουά των 64 παικτών, και, φυσικά, υπάρχει μεγάλη δεξαμενή παικτών για να προσελκύσουμε.

  1. Πώς θα μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερη απήχηση στο Κύπελλο, το οποίο λειτουργεί ως προθάλαμος μύησης νέων παικτών;

Το Κύπελλο είναι μια διοργάνωση που απευθύνεται κυρίως σε νέους και λιγότερο έμπειρους παίκτες, και θεωρώ ότι σ’ αυτούς πρέπει να απευθυνθούμε για να μας πουν τις ιδέες τους.

  1. Πόσο τυχερό είναι τελικά το Backgammon;

Στο Backgammonσυνήθως κερδίζει ο πιο τυχερός από τους καλούς παίκτες, όμως αυτή είναι η ομορφιά του και αυτό που μας διεγείρει να γινόμαστε καλύτεροι ώστε να μπορούμε να κερδίσουμε έναν πιο τυχερό παίκτη.

  1. Ποιες αξίες και δεξιότητες έχετε αναπτύξει στο Backgammon και τις χρησιμοποιείτε και στη καθημερινότητά σας;

Το τάβλι με έχει βοηθήσει στη ζωή μου όταν καλούμαι να πάρω μια δύσκολη απόφαση, να ζυγίζω το πιθανό κέρδος και την πιθανή ζημιά , να τα συγκρίνω και να παίρνω τις αποφάσεις μου, γνωρίζοντας ότι και η πιο σωστή απόφαση δεν σου εγγυάται την επιτυχία.

  1. Πόσα χρόνια ασχολείστε με το Backgammon και ποια η μέθοδος ενασχόλησής σας; Με ποιον τρόπο συνεχίζετε να βελτιώνεστε;

Ξεκίνησα να παίζω στο ίντερνετ, σε site όπως το partygammonκαι το play65 πριν από 6-7 χρόνια και στη συνέχεια, έμαθα για την Ελληνική Ομοσπονδία, την οποία ακολουθώ μέχρι σήμερα. Αυτή τη στιγμή, εκτός από τις διοργανώσεις τις Ομοσπονδίας, παίζω και στο gridgammon, την πλατφόρμα που παίζουν οι κορυφαίοι παίκτες παγκοσμίως και προπονούμαι με το eXtremeGammon, όπου αναλύω τα παιχνίδια μου.

  1. Πώς φαντάζεστε το ιδανικό διεθνές τουρνουά στην Ελλάδα;

Το ιδανικό τουρνουά το φαντάζομαι σε κάποιο από τα υπέροχα νησιά μας (π.χ. Μύκονος, Σαντορίνη) το οποίο θα γίνεται κάθε χρόνο τον Αύγουστο και θα μπορούν οι παίκτες να συνδυάζουν τάβλι και διακοπές και θα προσελκύει τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου.

  1. Ποια τουρνουά βλέπετε να επικρατούν διεθνώς στο μέλλον;

Νομίζω δεν είναι υπερβολικό να φιλοδοξούμε να γίνει η Ελλάδα κάποια στιγμή στο μέλλον ο no 1 «ταβλικός» προορισμός στον κόσμο.

  1. Μιλήστε μας για εμπειρίες και επιτυχίες σε διεθνή τουρνουά.

Έχω πολύ μικρή εμπειρία από διεθνή τουρνουά, συγκεκριμένα έχω παίξει στη τελική φάση (grandfinale) του EBGT 2011 που έγινε στην Κύπρο, χωρίς όμως κάποια επιτυχία, αλλά θα ήθελα πολύ στο προσεχές μέλλον να συμμετάσχω και σε άλλα, όπως το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μόντε Κάρλο.

  1. Πόσο ανταγωνιστική είναι η γενιά των παραδοσιακών παικτών σε σχέση με τη νέα γενιά παικτών που έμαθε Backgammon στον υπολογιστή;

Θεωρώ πλεονέκτημα για έναν παίκτη να γνωρίζει καλά τα παραδοσιακά παιχνίδια, αφού αυτό του δίνει τη βάση, και πλέον χρειάζεται να ασχοληθεί κυρίως με τον βίδα και πώς αυτός επηρεάζει και την κίνηση των πουλιών πολλές φορές. Θα πρότεινα δε στους νέους παίκτες που γνωρίζουν μόνο το σύγχρονο τάβλι να ασχοληθούν έστω και λίγο με τα παραδοσιακά παιχνίδια, αφού αυτό θα τους βάλει σε διαδικασία να σκέφτονται περισσότερο από το να παίζουν μηχανικά τις κινήσεις που προτείνουν τα προγράμματα.

 

 

 

ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

 

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαδικασίες για την επίσημη ίδρυση του σωματείου με τον τίτλο «Σύγχρονο Αγωνιστικό Τάβλι - Όμιλος Καρδίτσας», η οποία αναμένεται εντός των επομένων εβδομάδων. Παράλληλα, οσονούπω θα ξεκινήσουν οι αγώνες για το 2ο τοπικό Πρωτάθλημα, ο νικητής του οποίου θα εκπροσωπήσει την πόλη στην Τελική Φάση του Πρωταθλήματος Ελλάδος. Η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammonδεσμεύεται ότι αντίστοιχη μεταχείριση θα υπάρξει για κάθε οργανωμένο πυρήνα παικτών που ενδεχομένως προκύψει, από όποιο σημείο της Ελλάδας κι αν προέρχεται. Ως εκ τούτου, καλούμε όλους τους φίλους του παιχνιδιού να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Καρδίτσας, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για την εξάπλωση του backgammon σε τοπικό επίπεδο. Ιδιαιτέρως δε, καλούνται οι παίκτες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αριθμητικά, υπερτερούν κατά πολύ εκείνων της Καρδίτσας.

Κατά τα άλλα, η γνωστή, θεσσαλική παρέα, ξαναμαζεύτηκε στις 3 Αυγούστου, για ένα τουρνουά στο Νεοχώριο Καρδίτσας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Νεοχωρίου, με φόντο τη μαγευτική λίμνη Πλαστήρα. Νικητής αναδείχθηκε ο Ν. Βαγενάς, με δεύτερο τον Ν. Αντωνάκη και τρίτο τον Αλ. Παπαγιάννη.

 

 

 

 

Η AKIKO YAZAWA ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ

 

Χωρίς σημαντική ελληνική διάκριση ολοκληρώθηκε στο Μόντε Κάρλο το 39ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αφού ο Κίμων Παπαχριστόπουλος σταμάτησε στα προημιτελικά, ενώ ο Πρωταθλητής Ευρώπης, Κώστας Μητρέλης, περιορίστηκε στα προημιτελικά του LastChance. Oτίτλος επέστρεψε μετά από δύο χρόνια στην Ιαπωνία, με την AkikoYazawaνα γίνεται η πρώτη γυναίκα μετά από το 2000 (και την KatieScalamandre) που τον κατακτά, αφήνοντας πίσω της τον Αμερικανό DougMayfieldκαι τον Άγγλο JohnBroomfield. Στα Doublesπρώτευσαν ο επίσης Άγγλος Sebastian Wilkinson με τον Πολωνό Jacek Wojciechowski, ενώ στις ομάδες η αντιπροσωπευτική τριάδα της Δανίας. Μπορείτε να βρείτε συνοπτικά τα αποτελέσματα στη γνωστή σελίδα του Chicagopoint.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ

 

Ξεκίνησε στις 14 Σεπτεμβρίου το πρώτο Πρωτάθλημα Ελλάδος στο παραδοσιακό τάβλι (Πόρτες / Πλακωτό / Φεύγα), υπό την αιγίδα του υπό σύσταση σωματείου με την επωνυμία «Ελληνική Ομοσπονδία Παραδοσιακού Τάβλι». Οι αγώνες φιλοξενούνται στο RentiArenaκαι εποπτεύονται από τον φίλο Βαγγέλη Κιουλέ. Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί εν πολλοίς, με σύστημα παρεμφερές με αυτό που χρησιμοποιεί η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammonγια το φετινό Πρωτάθλημα, με τη διαφορά ότι θα υπάρξουν 14 αγωνιστικές, τέσσερις εκ των οποίων θα «χαρίζουν» απευθείας προκρίσεις, σε μία Τελική Φάση 16 παικτών. Οι υπόλοιπες θέσεις θα δοθούν μέσω ειδικής βαθμολογίας, στην οποία θα υπολογίζονται μέχρι δέκα τουρνουά ανά παίκτη.

                Όσοι φίλοι ενδιαφέρονται μπορούν να βρουν πληροφορίες από τη σελίδα του αρμόδιου φορέα στο facebook.

                Για την ιστορία, στην πρώτη αγωνιστική του νέου θεσμού πρώτευσε ο Σ. Μαραγκός, με δεύτερο τον Γ. Ανδριανόπουλο και τρίτο τον Π. Καραγιαννίδη. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για τις 5 Οκτωβρίου.

 

 

 

 

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

  1. Το χειμερινό Πρωτάθλημα του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών (ΣΑΚΑ) θα διεξαχθεί στο εντευκτήριο του Συλλόγου στις 23 Νοεμβρίου.
  2. Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί στην ειδική ιστοσελίδα διαχείρισης διαδικτυακών διοργανώσεων, την οποία επιμελείται ο Γιώργος Αυδής, η Προκήρυξη για το 2ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Πρωτάθλημα. Καλείστε άπαντες να συμμετάσχετε, διεκδικώντας τόσο τον τίτλο, όσο και τα «εισιτήρια» για να εκπροσωπήσετε την Ελλάδα στα κύπελλα της EBIF (EuropeanBackgammonInternetFederation) το 2015!
  3. Το παρόν δεν σας εστάλη στο τέλος Αυγούστου λόγω οικογενειακού προβλήματος του συντάκτη. Σας ζητάμε συγγνώμη για την καθυστέρηση, όμως όλοι εμείς που προσφέρουμε την εργασία μας εθελοντικά, είμαστε πρώτα απ’ όλα επαγγελματίες και οικογενειάρχες. Με αυτά τα δεδομένα υπόψη, η επόμενη έκδοση του Newsletter θα σας βρει στα μέσα Οκτωβρίου (με αναλυτικό ρεπορτάζ για τους αγώνες της Κροατίας) και θα επανέλθουμε στη συνηθισμένη ροή των πραγμάτων, από την έκδοση Νοεμβρίου.

 

 


 

 

Φίλες και φίλοι του backgammon,

Πρωτάθλημα 2014-2015, 1η Αγωνιστική > Γλυφάδα, 20.09.2014

Κύπελλο 2014-2015, 1ος Προκριματικός > Γλυφάδα, 21.09.2014

Πρωτάθλημα 2014-2015, 2η Αγωνιστική > Γλυφάδα, 18.10.2014

Κύπελλο 2014-2015, 2ος Προκριματικός > Γλυφάδα, 19.10.2014

Athens Open > NJV Athens Plaza, 23-26.10.2014

 

…και ακόμη…

2ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Πρωτάθλημα > GridGammon, από τον Οκτώβριο

 

 

 

 

Σας περιμένουμε!

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes