Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - Βαθμολογίες



Το site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

O Χρηστίδης κατακτά το German Masters

Posted in Διεθνή

Με καταπληκτικό φίνις στο τριήμερο τουρνουά του Μονάχου, ο Χάρης Χρηστίδης έκλεισε ιδανικά την παρουσία του σε τουρνουά της σειράς EBGT VII (European Backgammon Tour, υπό την αιγίδα της World Backgammon Association - WBA). Ο δις Πρωταθλητής Ελλάδος κέρδισε για δεύτερη φορά στη φετινή σειρά (η πρώτη ήταν στη Ζυρίχη) και κατέλαβε την τρίτη θέση στο Point Race, προκρινόμενος πανηγυρικά στην τελική φάση. Καλή ήταν και η εμφάνιση του Fernando Braconi, που κατετάγη 5ος, όπως και του Κώστα Ευθυμιάδη, που κατετάγη 8ος, έχοντας αμφότεροι από τέσσερις νίκες σε επτά αγώνες. Ατυχώς, έπαθλα είχαν προβλεφθεί μόνον για τους πρώτους τέσσερις. Ακολουθεί η περιγραφή του μεγάλου νικητή, από τα όσα διαδραματίστηκαν στο Μόναχο:

"Στο Μόναχο παιζόταν για μένα η πρόκριση στον Μεγάλο Τελικό του European Backgammon Tour, ο οποίος, ειδικά φέτος, έχει ιδιαίτερη αίγλη, αφού αφενός είναι η τελευταία χρονιά που διοργανώνεται ο θεσμός, αφετέρου συγκεντρώνει μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες παγκοσμίως, όπως τους Giants  Mochy, Michy, Ralf Jonas και Juergen Orlowski. Οπότε ήμουν ουσιαστικά υποχρεωμένος να πάω για να υπερασπιστώ τη θέση μου στην ετήσια βαθμολογία και να σφραγίσω ένα εισιτήριο για τον Τελικό του Ιουλίου. Ψάχνοντας κάποιον Έλληνα φίλο για να πάμε παρέα στο Μόναχο, αφού ο "συνήθης ύποπτος" Κώστας Μητρέλης δεν ακολούθησε, βρήκα ανταπόκριση στο πρόσωπο του Κώστα Ευθυμιάδη. Πρόκειται για έναν παίκτη με πολύ μικρή εμπειρία σε τουρνουά, ο οποίος όμως πολύ γρήγορα αποφάσισε να κατέβουμε μαζί στο German Masters. Μόλις έφτασα όμως στο Μόναχο είδα, προς ευχάριστη έκπληξη, ότι η αποστολή αριθμούσε τέσσερις παίκτες, αφού στο τουρνουά του Elite Group θα συμμετείχαν και ο Κίμων Παπαχριστόπουλος από το Λεβερκούζεν της Γερμανίας, καθώς και ο Ιταλός φίλος μας Fernando Braconi. Επίσης τις προσπάθειες αυτών των παικτών στήριζαν η Ρεγκίνε Παπαχριστόπουλος και η Λίνα Χαράκογλου.

             "Η Παρασκευή  δεν ξεκίνησε ιδανικά, αφού ο Κίμων, με συνοπτικές διαδικασίες, εγκατέλειψε με τρεις ήττες το τουρνουά, ενώ ούτε οι υπόλοιποι μπορέσαμε να κοιμηθούμε αήττητοι. Έτσι, ξεκίνησα το Σάββατο από το 2 (νίκες) 1 (ήττα) και, με δύο άνετες νίκες, έφτασα στο 4 1, διεκδικώντας να φτάσω στο 5 1 στο ματς με τον Φινλανδό Petri Pietila και να ισοβαθμήσουμε στην πρώτη θέση. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερα, παρόλο που βρέθηκα πολύ κοντά στη νίκη. Έτσι βρέθηκα στο 4 2, όπως και ο Κώστας, που μόλις είχε επικρατήσει του Frank Simon. Στον επόμενο γύρο, που είχαμε μείνει οι τελευταίοι 8, η κληρωτίδα έβγαλε εμφύλιο, αφού κληρώθηκε Ευθυμιάδης - Χρηστίδης για μια θέση στην πεντάδα. Ο Κώστας ηττήθηκε, κι εγώ, παρέα με τον Fernando, βρεθήκαμε στους πέντε. Εκεί είχα bye, που, σε συνδυασμό με την ήττα και τον αποκλεισμό του Fernando από τον ασταμάτητο Φινλανδό, με έσπρωξε αυτομάτως στην τριάδα. Ο Φινλανδός είχε καταφέρει κάτι μοναδικό, είχε φτάσει στο 8 0 την ώρα που ο Γερμανός Goetz Hilzberg και εγώ ήμαστε με την πλάτη στον τοίχο με δύο ήττες. Έπρεπε λοιπόν την Κυριακή να κάνω τέσσερις διαδοχικές νίκες για να σηκώσω την κούπα. Το πρωί επικοινώνησα με τον Μητρέλη και του είπα, χαριτολογώντας, ότι τέσσερις νίκες ισοβαθμούν με το να πάω τελικό στην Ελλάδα, πράγμα εύκολο (!) στη φετινή σεζόν, στην πέμπτη νίκη έχω πρόβλημα. Και έτσι έγινε: κέρδισα τον Φινλανδό μια φορά, απέκλεισα μετά τον Γερμανό, και πήρα τελικά την πρώτη θέση, κερδίζοντας ακόμα δύο φορές τον Φινλανδό. Έτσι έφτασα στο 9 2, που μου έδωσε τελικά μια άνετη πρόκριση στο Grand Finale, κατακτώντας την τρίτη θέση στο Point Race, έχοντας έναν ετήσιο απολογισμό σε πέντε τουρνουά του EBGT (Ζυρίχη, Βιέννη, Κύπρος (2), Μόναχο) 27 νίκες σε 40 αγώνες, ποσοστό 67,5%, υψηλότερο από αυτό των ελληνικών τουρνουά".

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes