Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - Βαθμολογίες



Το site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Γίγαντες του παγκόσμιου backgammon!

Posted in Διεθνή

Εξαιρετικά σημαντική διάκριση για το ελληνικό backgammon αποτέλεσε η ανακοίνωση της ανοικτής ψηφοφορίας που διενήργησε, όπως κάθε διετία, η τακτική έκδοση της περιοχής Φλιντ στο Σικάγο και αναρτήθηκε στον ιστότοπο Chicagopoint, ο οποίος αποτελεί εδώ και χρόνια σημείο αναφοράς για το άθλημα παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, πέντε μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon φιγουράρουν ανάμεσα στους ισχυρότερους 64 παίκτες στον κόσμο, τρεις εκ των οποίων εκπροσωπούν επισήμως την Ελλάδα στη σχετική λίστα. Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο προσδιορισμός «Greece» αναγράφεται δίπλα σε όνομα διαγωνιζομένου στα παγκόσμια χρονικά της ψηφοφορίας, η οποία διεξάγεται ανελλιπώς από το 1993.

Στην 27η θέση των Giants (από την 31η το 2011 και την 33η το 2009) ανέβηκε ο Fernando Braconi, αποδεικνύοντας τη σταθερότητά του στον θεσμό. Αποτελεί άλλωστε και τη μοναδική συμμετοχή μέλους μας στην πρώτη 32άδα, όπου απονέμεται και επισήμως ο τίτλος του «Giant». Είκοσι θέσεις πιο κάτω συναντάμε την πρώτη ιστορικά παρουσία της Ελλάδας στη λίστα, στο πρόσωπο του Γιώργου Κλείτσα (47ος), ενώ άλλες δέκα θέσεις παρακάτω βρίσκεται ο Κίμων Παπαχριστόπουλος (57ος), εκπροσωπώντας τη χώρα διαμονής του, τη Γερμανία. Τέλος, την 62η και την 63η θέση καταλαμβάνουν αντιστοίχως ο Κυπελλούχος Ελλάδος 2013 Κώστας Μητρέλης και ο Νικητής της Χρονιάς και Διαδικτυακός Πρωταθλητής 2013 Χρήστος Γρούτσος. Η πρωτιά στον διαγωνισμό εξελίχθηκε σε ενδοϊαπωνική υπόθεση, με τον Masayuki «Mochy» Mochizuki να την κατακτά τελικά, σε βάρος του συμπατριώτη του Michihito «Michy» Kageyama. Τρίτος κατετάγη ο προηγούμενος νικητής του διαγωνισμού, ο Ισραηλινός Matvey «Falafel» Natanzon. Συνολικά, ανάμεσα στους πρώτους 64 βρίσκονται τριάντα Αμερικανοί, δέκα Δανοί, έξι Ιάπωνες, πέντε Γερμανοί, τρεις Έλληνες και… δέκα «λοιποί». Μπορείτε να βρείτε την πλήρη λίστα εδώ.

                Η Ομοσπονδία μας είναι, δικαίως, υπερήφανη από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, το οποίο υπήρξε απόρροια της συντονισμένης προσπάθειας που καταβάλαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ώστε να κινητοποιήσουμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν μαζικά. Είμαστε βέβαιοι πως, σε δύο χρόνια από τώρα, ακολουθώντας παρεμφερή τακτική, θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε και άλλους Έλληνες πρωταθλητές ανάμεσα στους κορυφαίους του πλανήτη. Το 2013 ας αποτελέσει μόνο την αρχή για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και αναγνωρισιμότητα για τους εκπροσώπους μας!

                Στο σημείο αυτό, η Ομοσπονδία, αλλά και οι διακριθέντες αυτής της ψηφοφορίας, οφείλουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όσους τίμησαν τα μέλη μας με την ψήφο τους, και ιδιαίτερα στη Λίνα Χαράκογλου, που πρώτη ανακίνησε το θέμα, κινητοποιώντας τοιουτοτρόπως τον εγχώριο «μηχανισμό» των παικτών, οι οποίοι, με τη σειρά τους, ανταποκρίθηκαν, φέρνοντας στη χώρα μας μία ακόμα διάκριση και καθιστώντας την άκρως ανταγωνιστική δύναμη του διεθνούς στερεώματος!

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes