Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - Βαθμολογίες



Το site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Ο Κώστας Μητρέλης Πρωταθλητής Ευρώπης 2013!

Posted in Διεθνή

Τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του σε ατομικό επίπεδο (έχει... κάμποσες στα doubles) σημείωσε ο Κώστας Μητρέλης την Τετάρτη 23 Ιουλίου, όταν πρώτευσε στην τελική φάση του 7ου European Backgammon Tour, η οποία διεξήχθη στο Μόναχο, υπό την αιγίδα της World Backgammon Association. Το πλέον ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι, σε αντίθεση με τον Χάρη Χρηστίδη, που είχε εξασφαλίσει την παρουσία του στα τελικά μέσω του pointraceτης χρονιάς (όπου είχε καταταγεί τρίτος), ο Μητρέλης είχε τερματίσει μόλις στην 24η θέση, απέχοντας αρκετά από τη «18άδα», που θα διεκδικούσε το βαρύτιμο τρόπαιο. Όμως, τέσσερις από τους προκριθέντες δεν έδωσαν το «παρών», όπως άλλωστε και οι πρώτοι τρεις στη λίστα των αναπληρωματικών, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος διάπλατα στον Μητρέλη για τη διεκδίκηση (και, τελικά, την κατάκτηση) του τίτλου!

 

Να σημειωθεί ότι το 2011, ο ταλαντούχος αθλητής μας (no62 στην παγκόσμια κατάταξη των Giants) είχε καταλάβει την τρίτη θέση στον θεσμό, επιτυχία που, μαζί με το Κύπελλο Ελλάδος του 2013, αποτελούσαν μέχρι πρότινος τις μεγαλύτερες ατομικές του διακρίσεις. Για τους ποδοσφαιρόφιλους, ο παραλληλισμός που μπορεί να γίνει αφορά στην περίπτωση της Δανίας στο Euro του 1992, όταν οι παίκτες της κλήθηκαν... από τις παραλίες για να αντικαταστήσουν την προκριθείσα (αλλά ευρισκόμενη σε εμφύλια σύρραξη) Γιουγκοσλαβία και, τελικά, κατέκτησαν το Κύπελλο!

 

                Ο Μητρέλης ξεκίνησε το τουρνουά με τρεις νίκες, επί του Γερμανού Dirk Leinberger με 9-6, του φημισμένου Ιάπωνα (no 2 στην παγκόσμια κατάταξη) Michihito «Michi» Kageyama με το εμφαντικό 9-0 (μπορείτε να δείτε τον αγώνα εδώ), και του Νορβηγού Rune Færevåg με 9-3. Εν συνεχεία, σημείωσε τη μοναδική του ήττα, από τον Τούρκο Kamil Karaali με 9-5, αλλά από εκείνο το σημείο κι έπειτα ξέχασε τι σημαίνει «ήττα». Την αλυσίδα των μετέπειτα θυμάτων του αποτέλεσαν οι Maya Peycheva (Βουλγαρία) με 9-0, UlrichTamm (Γερμανία) με 9-5, Kamil Karaali (Τουρκία) με 9-8 (στην πρώτη... εκδίκηση του Κώστα για τη μοναδική του ήττα) και Timan Söhnchen (Γερμανία) με 9-6 (μπορείτε να δείτε τον αγώνα εδώ). Στο σημείο αυτό, ο Έλληνας πρωταθλητής είχε εξασφαλίσει ήδη μία από τις πρώτες δύο θέσεις, ενώ έπρεπε να κερδίσει μία φορά τον «σφετεριστή» Karaali σε δύο αγώνες, για να στεφθεί νικητής του EBGTVII. Το έπραξε άνετα και με την πρώτη, με σκορ 9-2 (εδώ ο «τελικός»), χαρίζοντας στη χώρα μας τον πρώτο ευρωπαϊκό της τίτλο σε ατομικό επίπεδο, από το 2009 και την πρωτιά του Χρήστου Γρούτσου στο Φέλντεν.

 

                Στον αντίποδα, σε ρηχά νερά κυμάνθηκε η επίδοση του Χάρη Χρηστίδη, ο οποίος μετείχε στην τελική φάση με υψηλότατες προσδοκίες, αφού είχε κατακτήσει την πρώτη θέση σε δύο τουρνουά της κανονικής περιόδου. Όμως, μετά τη νικηφόρα του πρεμιέρα, έχασε σε τρεις συνεχόμενους αγώνες και αποκλείστηκε...

 

                Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την πορεία του τουρνουά εδώ.

 

 

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes