Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - Βαθμολογίες



Το site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Πρώτη "νίκη" σε διπλωματικό επίπεδο

Posted in Διεθνή

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι αλλεπάλληλες συνδιασκέψεις του Διοικητικού Συμβουλίου της νεοσύστατης Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, με τα διάφορα επιμέρους ζητήματα να εκτείνονται από τη συμφωνία επί του τελικού κειμένου του Καταστατικού, μέχρι τη θέσπιση κοινών κανονισμών διεξαγωγής αγώνων, αλλά και την επιλογή του τόπου διεξαγωγής του 2ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων, για το 2015. Η διπλωματική μάχη επικεντρώνεται (όσον αφορά στα εθνικά μας ζητήματα) στην αποτροπή ενίσχυσης της ήδη υψηλής δημοφιλίας που απολαμβάνει οτιδήποτε «Τουρκοκυπριακό», στους κόλπους των εταίρων μας, απόρροια της «μεγάλης επιτυχίας» που σημείωσε από πλευράς συμμετοχών πρόσφατη αγωνιστική εκδήλωση στην Κυρήνεια. Ας όψεται το χρηματικό έπαθλο που εγγυώνται οι διοργανωτές…

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Έλληνας εκπρόσωπος βρίσκει συχνά απέναντί του μία άτυπη συμμαχία ισχυρών Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών, οι οποίες, με το επιχείρημα ότι «το backgammon πρέπει να είναι υπεράνω πολιτικής», προωθούν ανοιχτά, αλλά και υπογείως, θέσεις και προτάσεις με τις οποίες η Ελλάδα είναι κάθετα αντίθετη. Απόρροια τούτου είναι αυτή τη στιγμή να εξετάζονται δύο (!!!) προτάσεις υποψηφιότητας για τη διεξαγωγή του 2ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Κυρήνεια, μία υποβληθείσα από τον Ισραηλινό ιδιώτη Avraham Eytan, και μία από τον επίσημο εκπρόσωπο της Τουρκίας, Arda Findikoğlu. Στον αντίποδα, υποψηφιότητες έχουν ήδη κατατεθεί από το Σότσι και τη Βουδαπέστη, ενώ αναμένονται ακόμα οι οριστικές υποβολές από το Σαράγεβο και τις Κάννες. Η γενική αίσθηση που επικρατεί είναι ότι μέχρι την καταληκτική ημερομηνία (30 Νοεμβρίου) θα έχουν υποβληθεί περί τις δέκα προτάσεις. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στις 8 Δεκεμβρίου, και ενώ θα έχει προηγηθεί παρουσίαση των διαφόρων υποψηφιοτήτων, στις 5 Δεκεμβρίου. Η Ελλάδα δεν θα είναι υποψήφια.

 

Στη συνεδρίαση όμως της 19ης Νοεμβρίου σημειώθηκε η πρώτη «ελληνική νίκη» σε διπλωματικό επίπεδο, όταν, κατά τη συζήτηση περί Καταστατικού, ο Έλληνας εκπρόσωπος επέμεινε να οριστεί σαφώς το τι συνιστά κρατική οντότητα (με δικαίωμα συμμετοχής στα όργανα της Ομοσπονδίας) και τι όχι. Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση, στην οποία «σύρθηκαν» απρόθυμα κάποιοι εταίροι μας, προϋπόθεση για την αναγνώριση κρατικής οντότητας θα είναι εφεξής η αποδοχή αυτής από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, με μοναδικές εξαιρέσεις, κάποιες περιοχές που είναι «αθλητικά αυτόνομες», με τη σύμφωνη γνώμη των μητρικών τους κρατών, όπως επί παραδείγματι, οι Αγγλία, Σκοτία, Ουαλία και Βόρειος Ιρλανδία, οι οποίες δικαιούνται αυτονομίας με τη σύμφωνη γνώμη του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και οι γνώριμές μας (λόγω ποδοσφαίρου) Νήσοι Φερόες, οι οποίες ανήκουν διοικητικά στη Δανία. Τοιουτοτρόπως, έκλεισε οριστικά το κεφάλαιο συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τυχόν υποψηφιοτήτων της Καταλονίας (η οποία χρειάζεται την έγκριση της Ισπανίας), της Αμπχαζίας (έγκριση της Γεωργίας), της Κριμαίας (έγκριση της Ουκρανίας), αλλά και της «Βόρειας Κύπρου» (έγκριση από την Κυπριακή Δημοκρατία), που ήταν και το ζητούμενο.

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon χαιρετίζει την απόφαση του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και θέτει πλέον ως στόχο την αποτροπή ανάληψης από τα Κατεχόμενα οποιασδήποτε επίσημης, πανευρωπαϊκής διοργάνωσης, μέχρις ότου επιλυθεί το Κυπριακό ζήτημα, με τη σύμφωνη γνώμη των Ηνωμένων Εθνών.

 


Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes