Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - ΒαθμολογίεςΤο site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Προκήρυξη Πρωταθλήματος 2013-2014

Posted in Πρωτάθλημα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

7ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ BACKGAMMON

υπό την αιγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ BACKGAMMON

ΓΕΝΙΚΑ

 1. Προκηρύσσεται η διεξαγωγή του 7ου Πρωταθλήματος Ελλάδος Backgammon από την Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon (Greek Backgammon Federation).
 2. Η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος θα γίνει στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2013-Ιουνίου 2014 και θα αποτελείται από οκτώ ημερήσια τουρνουά και δύο διήμερα. Όπως κατά παράδοση συμβαίνει από το 2008, το «Κύπελλο Αντώνης Μαλτεζόπουλος», ένα διήμερο τουρνουά, θα διεξαχθεί εκτός Αθηνών τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2014. Εάν (κατ’ εξαίρεση) και άλλη πλην της προαναφερθείσας αγωνιστική εκδήλωση αποφασιστεί να διεξαχθεί εκτός Αττικής, η αλλαγή θα ανακοινώνεται στους συμμετέχοντες τουλάχιστον ένα μήνα πριν.
  1. Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν αποκλειστικά στο διεθνές παιχνίδι Backgammon. Ισχύουν οι κανονισμοί που είναι μονίμως αναρτημένοι στην παραπομπή «Κανονισμοί», η οποία βρίσκεται στην «Αρχική» σελίδα της ιστοσελίδας μας (www.bgfed.gr).
  2. Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: Τα τακτικά μηνιαία τουρνουά (Προκριματική Φάση) και την Τελική Φάση (PlayOffs).
  3. Οι αγώνες του Πρωταθλήματος 2013-2014 θα διεξάγονται στην πλειονότητά τους χωρίς τη χρήση χρονομέτρου («σκακιστικού» ρολογιού). Εάν παίκτης επιθυμεί για δικούς του λόγους τη χρήση χρονομέτρου σε συγκεκριμένο αγώνα, ο αντίπαλός του υποχρεούται να το αποδεχθεί. Επίσης, η διοργανώτρια αρχή δικαιούται να επιβάλλει τη χρήση χρονομέτρου σε περιπτώσεις όπου απειλείται η ομαλή διεξαγωγή ενός τουρνουά, λόγω σημαντικής καθυστέρησης. Υπενθυμίζεται πως όταν χρησιμοποιείται «σκακιστικό» ρολόι σε αγώνες που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon, ο χρόνος κάθε παίκτη αντιστοιχεί σε δώδεκα δευτερόλεπτα «δωρεάν» ανά κίνηση, συν τον συνολικό χρόνο της αναμέτρησης, ο οποίος προσδιορίζεται σε ενάμισι λεπτό ανά πόντο μήκους αγώνα, συν μισό λεπτό συνολικά για στρογγυλοποίηση. Επί παραδείγματι, για αγώνα 7 πόντων κάθε παίκτης έχει συνολικό χρόνο (7 x1,5) + 0,5, δηλαδή 11 λεπτά, και για αγώνα 11 πόντων (11 x 1,5) + 0,5, δηλαδή 17 λεπτά.


  ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ

  1. Η Προκριματική Φάση αποτελείται από δέκα ανεξάρτητα μεταξύ τους μηνιαία τουρνουά (δύο εξ αυτών διήμερα), έκαστο των οποίων έχει κεντρικό τουρνουά (main) και τουρνουά της παρηγοριάς (consolation). Η πρόκριση και ο αποκλεισμός κάθε παίκτη θα καθορίζεται από αγώνες νοκ άουτ.
  2. Οι προ των ημιτελικών γύροι του κάθε κεντρικού τουρνουά (main) στα ημερήσια τουρνουά θα ολοκληρώνονται μόλις ένας εκ των δύο διαγωνιζομένων φτάσει τους 11 πόντους. Οι ημιτελικοί θα διεξάγονται στους 13, και ο τελικός έκαστου τουρνουά θα ολοκληρώνεται στους 15 πόντους. Εξαίρεση θα αποτελούν τυχόν τουρνουά με περισσότερες από 32 συμμετοχές, όπου το μήκος αγώνα θα αναπροσαρμόζεται σε 9/11/13 αντίστοιχα, χάριν επίσπευσης της διάρκειας διεξαγωγής.
  3. Όποιος παίκτης αποκλείεται από το κεντρικό (main), θα έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στο τουρνουά της παρηγοριάς (consolation). Ανάλογα με τον γύρο όπου θα αποκλείεται ο κάθε παίκτης, θα εισάγεται στον αντίστοιχο γύρο του consolation (διεθνές σύστημα progressiveconsolation).
  4. Οι αγώνες του τουρνουά της παρηγοριάς (consolation) θα ολοκληρώνονται αποκλειστικά στους 7 πόντους, πλην του τελικού, που θα διεξάγεται στους 9.
  5. Το μήκος των αγώνων στο main των διήμερων τουρνουά ορίζεται στους 13/15/17 πόντους, ασχέτως αριθμού συμμετοχών. Τα αντίστοιχα consolation θα κρίνονται στους 9/11 πόντους.
  6. Κατά τη διεξαγωγή ενός διήμερου τουρνουά το mainθα εξελίσσεται μέχρι τους ημιτελικούς και το consolation μέχρι τον τελικό, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών. Σε περιπτώσεις διήμερου τουρνουά με λιγότερες από 31 συμμετοχές, και το mainπρέπει να έχει φτάσει στον τελικό πριν από την έναρξη της τελευταίας αγωνιστικής ημέρας. Οι παίκτες που δεν έχουν εξασφαλίσει έπαθλα κατά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας θα οδηγούνται στη φάση «LastChance», η οποία διεξάγεται αμιγώς τη δεύτερη ημέρα. Το μήκος όλων των αγώνων του LastChance ορίζεται στους 5 πόντους, πλην του τελικού, που διεξάγεται στους 7.
  7. Το κόστος συμμετοχής σε κάθε ημερήσιο τουρνουά της Προκριματικής Φάσης παραμένει στα επίπεδα της περσινής αγωνιστικής περιόδου και θα παραμείνει σταθερό για όλη την αγωνιστική περίοδο 2013-2014. Το ύψος του ορίζεται σε 60 ευρώ για τα ταμειακώς εντάξει Τακτικά Μέλη και σε 70 για όλους τους υπόλοιπους. Τα διήμερα τουρνουά, θα έχουν αυξημένα δικαιώματα συμμετοχής, ύψους 100 και 120 ευρώ αντιστοίχως.
  8. Από το ανά μηνιαίο τουρνουά συγκεντρωθέν ποσό παρακρατείται ποσό 5 ευρώ από κάθε συμμετοχή (10 στα διήμερα) υπέρ των διακριθέντων στην Τελική Φάση («κουμπαράς»), καθώς και τυχόν έκτακτα έξοδα του Σωματείου, και το υπόλοιπο, επιστρέφεται στους διαγωνιζόμενους, ανάλογα με την πορεία τους στο τουρνουά, βάσει του ακόλουθου πίνακα:
   

  W

  F

  3/4

  1C

  2C

  LC

  Μονοήμερο (συμμετοχές 31-)

  50

  25

  0

  25

  0

  ##

  Μονοήμερο (συμμετοχές 32+)

  36

  18

  9

  19

  9

  ##

  Διήμερο (συμμετοχές 31-)

  40

  20

  0

  20

  10

  10

  Διήμερο (συμμετοχές 32+)

  34

  17

  7

  18

  7

  10

  1. Δημιουργείται ειδική βαθμολογία μεταξύ των συμμετεχόντων σε όλα τα επιμέρους τουρνουά για να προσδιοριστούν οι παίκτες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Τελική Φάση (PlayOffs). Η βαθμολογία θα συνταχθεί με το σύστημα masterpoints, το ίδιο που χρησιμοποιείται από την GreekBackgammonFederation για την ανάδειξη του «Νικητή της Χρονιάς» στο Πρωτάθλημα Ελλάδος. Ειδικότερα, κάθε παίκτης εξασφαλίζει 10 βαθμούς για κάθε συμμετοχή του σε τουρνουά, συν το συνολικό μήκος των αγώνων που κέρδισε. Συνεπώς, παίκτης που θα σημειώσει σε συγκεκριμένο μονοήμερο τουρνουά (με λιγότερες από 32 συμμετοχές) μία νίκη στο main και δύο στο consolation, παίρνει 10 + 11 + (2 x 7), ήτοι 35 βαθμούς. Για την κατάρτιση της τελικής βαθμολογίας συνυπολογίζονται τα επτά (εκ των δέκα) τουρνουά όπου ο παίκτης συγκέντρωσε τους περισσότερους πόντους.
  2. Μετά την ολοκλήρωση των δέκα τουρνουά της Προκριματικής Φάσης, οι δώδεκα (12) συμμετέχοντες της Τελικής Φάσης προκύπτουν ως εξής:
   1. Από τους νικητές του main καθενός από τα δύο διήμερα τουρνουά της αγωνιστικής περιόδου. Αυτοί κατατάσσονται στην 11η και 12η θέση της συνολικής κατάταξης, εκτός αν, ούτως ή άλλως, βρίσκονται ψηλότερα στη βαθμολογία, οπότε και διατηρούν τη θέση τους. Το ποιος εκ των δύο κατατάσσεται 11ος και ποιος 12ος κρίνεται μέσω της θέσης των εν λόγω παικτών στη συνολική βαθμολογία.
   2. Από τους πρώτους δέκα (top-10) στη συνολική βαθμολογία.
   3. Σε περίπτωση απόλυτης ισοβαθμίας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων   διαγωνιζομένων θα λαμβάνονται υπόψη (i) η βαθμολογία που συγκέντρωσαν οι ισόβαθμοι στο σύνολο των δέκα τουρνουά, (ii) ο συντελεστής επιτυχίας των ισόβαθμων παικτών, (iii) οι μεταξύ τους αγώνες κατά τη διάρκεια της Προκριματικής Φάσης και (iv) η διαφορά πόντων (goalaverage) που σημείωσαν οι ισοβαθμούντες παίκτες στα τουρνουά της Προκριματικής Φάσης. Στην απίθανη περίπτωση νέας ισοβαθμίας θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ πριν από την έναρξη της Τελικής Φάσης.

  ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (PLAY OFFS)

  1. Η Τελική Φάση θα διεξαχθεί ομοίως με σύστημα νοκ άουτ. Θα πραγματοποιηθεί μόνο κεντρικό τουρνουά (main). Η εκδήλωση θα είναι διήμερη, με τους αγώνες των πρώτων δύο γύρων να ολοκληρώνονται το Σάββατο, και την Κυριακή να διεξάγονται οι ημιτελικοί και ο τελικός της διοργάνωσης.
  2. Για τον καθορισμό των αγώνων δεν διεξάγεται κλήρωση. Οι παίκτες που κατέλαβαν τις πρώτες τέσσερις θέσεις της βαθμολογίας περνούν αυτομάτως στον δεύτερο γύρο της Τελικής Φάσης. Στον πρώτο γύρο, ο 5ος της κατάταξης αντιμετωπίζει τον 12ο (ο νικητής του αγώνα αυτού παίζει στον δεύτερο γύρο εναντίον του 4ου της κατάταξης), ο 6ος τον 11ο (ο νικητής του αγώνα αυτού παίζει στον δεύτερο γύρο εναντίον του 3ου της κατάταξης), ο 7ος τον 10ο (ο νικητής του αγώνα αυτού παίζει στον δεύτερο γύρο εναντίον του 2ου της κατάταξης) και, τέλος, ο 8ος τον 9ο (ο νικητής του αγώνα παίζει στον δεύτερο γύρο εναντίον του 1ου της κατάταξης). Στα ημιτελικά των PlayOffs, συναντώνται μεταξύ τους οι νικητές που προέκυψαν από τις θέσεις 1/(8/9) εναντίον 4/(5/12), και 2/(7/10) εναντίον 3/(6/11).
  3. Οι αγώνες της Τελικής Φάσης θα κρίνονται κατά τους πρώτους τρεις γύρους στα δύο νικηφόρα σετ των 15 πόντων, ενώ ο μεγάλος τελικός στα δύο νικηφόρα σετ των 17 πόντων.
  4. Ο νικητής κατακτά τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος και ο αντίπαλός του στον τελικό κατατάσσεται επισήμως δεύτερος.
  5. Η συμμετοχή στην Τελική Φάση προϋποθέτει την καταβολή αυξημένου δικαιώματος συμμετοχής προς την Ομοσπονδία, ισόποσου με αυτό ενός διήμερου τουρνουά. Το ως άνω συγκεντρωθέν ποσό επαναδιανέμεται σε ποσοστό 95% προς τους συμμετέχοντες, μαζί με το ποσό που προέκυψε από τις μηνιαίες κρατήσεις (5 ευρώ) από κάθε τουρνουά της Προκριματικής Φάσης, μείον τυχόν έκτακτα έξοδα.
  6. Παίκτης που έχει προκριθεί στην Τελική Φάση οφείλει να έχει προπληρώσει τη συμμετοχή του στα PlayOffs τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή τους, αλλιώς θεωρείται πως δεν επιθυμεί τη συμμετοχή του, οπότε καλείται ο πρώτος επιλαχών της βαθμολογίας να αγωνιστεί στη θέση του. Στην ακραία αυτή περίπτωση, ο επιλαχών καταλαμβάνει τη 12η θέση στην κατάταξη και όλοι οι ευρισκόμενοι κάτω από τον παραιτηθέντα προωθούνται κατά μία θέση. Εύλογα, μεταβάλλονται και τα ζευγάρια των αγώνων. Η εμπρόθεσμη καταβολή του δικαιώματος συμμετοχής στην Τελική Φάση αποδεικνύεται με την επίδειξη καταθετηρίου τραπέζης που αφορά στον τραπεζικό λογαριασμό της Ομοσπονδίας, ή μέσω ρητής δήλωσης μέλους του ΔΣ ότι το ποσόν έχει δοθεί ιδιοχείρως στον ίδιο.

  ΕΠΑΘΛΑ

  1. Οι πρώτοι δύο της Τελικής Φάσης βραβεύονται με κύπελλα. Ομοίως με κύπελλα βραβεύονται και οι πρώτοι τρεις των επιμέρους τουρνουά που συνιστούν την Προκριματική Φάση.
  2. Ακολουθώντας την παράδοση από το 2008, ο πρώτος της βαθμολογίας της Προκριματικής Φάσης ονομάζεται «Νικητής της Χρονιάς» και παραλαμβάνει τη σχετική, καθιερωμένη τιμητική πλακέτα. Επίσης, εξαιρείται της υποχρέωσης καταβολής δικαιώματος συμμετοχής για την Τελική Φάση (άρθρο 20).
  3. Για να ικανοποιηθούν και όσοι επιθυμούν μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα, στα μηνιαία τουρνουά θα υπάρχει ισόποσο προαιρετικό side bet που θα δίνεται στον πλέον επιτυχόντα στο mainμεταξύ όσων αποφάσισαν να συμμετάσχουν. Σε περίπτωση που δύο ή περισσότεροι εκ των συμμετασχόντων στο side bet αποκλειστούν στον ίδιο γύρο, το έπαθλο κερδίζει όποιος προχωρήσει περισσότερο στο consolation. Στην περίπτωση και νέας ισοβαθμίας, το βραβείο μοιράζεται. Τα ποσά του side bet επίσης υπόκεινται σε κρατήσεις 5 ευρώ υπέρ βραβευθέντων της Τελικής Φάσης.
  4. Από τα ποσά που θα συγκεντρωθούν τόσο από τις μηνιαίες κρατήσεις (5 ευρώ από κάθε δικαίωμα συμμετοχής), όσο και από την υποχρεωτική συμμετοχή έκαστου διαγωνιζόμενου στην Τελική Φάση προκύπτει και το ποσόν επιβράβευσης των διακριθέντων (αφού αφαιρεθούν τυχόν έκτακτα έξοδα του Σωματείου). Τα ποσά αυτά διανέμονται ως εξής:
   1. Πρωταθλητής: 70%
   2. Δεύτερος: 30%

  ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Τα εννέα απομένοντα τουρνουά της Προκριματικής Φάσης θα διεξαχθούν στο Pallini Tennis Park, παρεκτός και προκύψει κάποια έκτακτη αλλαγή, για την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας μας στην Αρχική σελίδα ή στη στήλη «Νέα»/«Πρωτάθλημα», όπως επίσης και μέσω του μηνιαίου μας newsletter, ή, στην έσχατη περίπτωση, μέσω ειδικής, ηλεκτρονικής επιστολής. Εξαιρείται το εαρινό ή θερινό διήμερο τουρνουά, πληροφορίες για το οποίο θα αναρτηθούν εν καιρώ στην ως άνω ιστοσελίδα και το newsletter.

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes