Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - ΒαθμολογίεςΤο site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Προκήρυξη Πρωταθλήματος 2014-2015

Posted in Πρωτάθλημα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

8ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ BACKGAMMON

υπό την αιγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ BACKGAMMON

ΓΕΝΙΚΑ

 1. Προκηρύσσεται η διεξαγωγή του 8ου Πρωταθλήματος Ελλάδος Backgammon από την Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon (GreekBackgammonFederation).
 2. Η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος θα γίνει στην Αθήνα, κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2014 - Ιουνίου 2015 και θα αποτελείται από οκτώ ημερήσια τουρνουά και τρία διήμερα (το ένα αντιστοιχεί στην Τελική Φάση). Όπως κατά παράδοση συμβαίνει από το 2008, το «Κύπελλο Αντώνης Μαλτεζόπουλος», ένα διήμερο τουρνουά, θα διεξαχθεί εκτός Αθηνών, πιθανότατα τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2015. Εάν (κατ’ εξαίρεση) και άλλη, πλην της προαναφερθείσας, αγωνιστική εκδήλωση, αποφασιστεί να διεξαχθεί εκτός Αθηνών, η αλλαγή θα ανακοινώνεται στους συμμετέχοντες τουλάχιστον ένα μήνα πριν.
  1. Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν αποκλειστικά στο διεθνές παιχνίδι Backgammon. Ισχύουν οι κανονισμοί που είναι μονίμως αναρτημένοι στην παραπομπή «Κανόνες», η οποία βρίσκεται στην «Αρχική» σελίδα της ιστοσελίδας μας (www.bgfed.gr).
  2. Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: Τα τακτικά μηνιαία τουρνουά (Προκριματική Φάση) και την Τελική Φάση (PlayOffs).
  3. Οι αγώνες του Πρωταθλήματος 2014 - 2015 θα διεξάγονται στην πλειονότητά τους με τη χρήση χρονομέτρων («σκακιστικών» ρολογιών), το οποία θα τοποθετούνται κατόπιν επιλογής της διοργανώτριας αρχής, σε αγώνες που κρίνονται ως πιθανοί να προκαλέσουν καθυστέρηση. Εάν παίκτης επιθυμεί για δικούς του λόγους τη χρήση χρονομέτρου σε συγκεκριμένο αγώνα, ο αντίπαλός του υποχρεούται να το αποδεχθεί. Από τη φετινή αγωνιστική περίοδο, όταν χρησιμοποιείται «σκακιστικό» ρολόι σε αγώνες που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon, ο χρόνος κάθε παίκτη αντιστοιχεί σε δώδεκα δευτερόλεπτα «δωρεάν» ανά κίνηση, συν τον συνολικό χρόνο της αναμέτρησης, ο οποίος προσδιορίζεται σε δύο λεπτά ανά πόντο μήκους αγώνα,. Επί παραδείγματι, για αγώνα 7 πόντων κάθε παίκτης έχει συνολικό χρόνο (7 x 2), δηλαδή 14 λεπτά, και για αγώνα 9 πόντων, 18 λεπτά.

  ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ

  1. Η Προκριματική Φάση αποτελείται από δέκα ανεξάρτητα μεταξύ τους μηνιαία τουρνουά (δύο εξ αυτών διήμερα), έκαστο των οποίων έχει κεντρικό τουρνουά (main) και τουρνουά της παρηγοριάς (consolation). Η πρόκριση και ο αποκλεισμός κάθε παίκτη θα καθορίζεται από αγώνες νοκ άουτ.
  2. Οι προ των ημιτελικών γύροι του κάθε κεντρικού τουρνουά (main) στα ημερήσια τουρνουά θα ολοκληρώνονται μόλις ένας εκ των δύο διαγωνιζομένων φτάσει τους 9 πόντους. Ο τελικός έκαστου τουρνουά, θα ολοκληρώνεται στους 11 πόντους, ασχέτως του αριθμού συμμετοχών.
  3. Όποιος παίκτης αποκλείεται από το κεντρικό (main), θα έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στο τουρνουά της παρηγοριάς (consolation). Ανάλογα με τον γύρο όπου θα αποκλείεται ο κάθε παίκτης, θα εισάγεται στον αντίστοιχο γύρο του consolation.
  4. Οι αγώνες του τουρνουά της παρηγοριάς (consolation) θα ολοκληρώνονται αποκλειστικά στους 7 πόντους, πλην του τελικού, που θα διεξάγεται στους 9.
  5. Το μήκος των αγώνων στο main των διήμερων τουρνουά ορίζεται στους 11/13 πόντους, ασχέτως του αριθμού συμμετοχών. Τα αντίστοιχα consolation θα κρίνονται στους 9/11 πόντους.
  6. Κατά τη διεξαγωγή ενός διήμερου τουρνουά, την πρώτη ημέρα (συνήθως Σάββατο), το mainθα εξελίσσεται μέχρι τους ημιτελικούς και το consolation μέχρι τον τελικό. Στην περίπτωση που οι συμμετέχοντες δεν ξεπερνούν τους 31, ακόμα και το main θα εξελίσσεται μέχρι τον τελικό. Οι παίκτες που δεν έχουν εξασφαλίσει έπαθλα κατά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας θα οδηγούνται στη φάση «LastChance», η οποία διεξάγεται αμιγώς τη δεύτερη ημέρα. Το μήκος όλων των αγώνων του LastChance ορίζεται στους 5 πόντους, πλην του τελικού, που διεξάγεται στους 7.
  7. Το κόστος συμμετοχής σε κάθε ημερήσιο τουρνουά της Προκριματικής Φάσης παραμένει στα επίπεδα της περσινής αγωνιστικής περιόδου και θα παραμείνει σταθερό για όλη την αγωνιστική περίοδο 2014 - 2015. Το ύψος του ορίζεται σε 60 ευρώ για τα ταμειακώς εντάξει Τακτικά Μέλη και σε 70 για όλους τους υπόλοιπους. Τα διήμερα τουρνουά, θα έχουν αυξημένα δικαιώματα συμμετοχής, ύψους 100 και 120 ευρώ αντιστοίχως.
  8. Από το ανά μηνιαίο τουρνουά συγκεντρωθέν ποσό παρακρατείται ποσό 5 ευρώ από κάθε συμμετοχή (10 στα διήμερα) υπέρ των διακριθέντων στην Τελική Φάση («κουμπαράς»), καθώς και 5% του συνόλου, για τα τακτικά έξοδα του Σωματείου, και το υπόλοιπο 95%, επιστρέφεται στους διαγωνιζόμενους, ανάλογα με την πορεία τους στο τουρνουά, βάσει του ακόλουθου πίνακα:
   

  W

  F

  3/4

  1C

  2C

  LC

  Μονοήμερο (συμμετοχές 31-)

  50

  25

  0

  25

  0

  ##

  Μονοήμερο (συμμετοχές 32+)

  36

  18

  9

  19

  9

  ##

  Διήμερο (συμμετοχές 31-)

  40

  20

  0

  20

  10

  10

  Διήμερο (συμμετοχές 32+)

  34

  17

  7

  18

  7

  10

  1. Δημιουργείται ειδική βαθμολογία μεταξύ των συμμετεχόντων σε όλα τα επιμέρους τουρνουά για να προσδιοριστούν οι παίκτες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Τελική Φάση (PlayOffs). Η βαθμολογία θα συνταχθεί με το σύστημα masterpoints, το ίδιο που χρησιμοποιείται από την GreekBackgammonFederation για την ανάδειξη του «Νικητή της Χρονιάς» στο Πρωτάθλημα Ελλάδος. Ειδικότερα, κάθε παίκτης εξασφαλίζει 10 βαθμούς για κάθε συμμετοχή του σε τουρνουά, συν το συνολικό μήκος των αγώνων που κέρδισε. Συνεπώς, παίκτης που θα σημειώσει σε συγκεκριμένο μονοήμερο τουρνουά μία νίκη στο main και δύο στο consolation, παίρνει 10 + 9 + (2 x 7), ήτοι 33 βαθμούς. Για την κατάρτιση της τελικής βαθμολογίας, συνυπολογίζονται τα επτά (εκ των δέκα) τουρνουά όπου ο παίκτης συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς.
  2. Μετά την ολοκλήρωση των δέκα τουρνουά της Προκριματικής Φάσης, οι δεκαέξι (16) συμμετέχοντες της Τελικής Φάσης προκύπτουν ως εξής:
   1. Από τους νικητές του main καθενός από τα δύο διήμερα τουρνουά της αγωνιστικής περιόδου. Αυτοί κατατάσσονται στην 14η και 15η θέση της συνολικής κατάταξης, εκτός αν, ούτως ή άλλως, βρίσκονται ψηλότερα στη βαθμολογία, οπότε και διατηρούν τη θέση τους. Το ποίος εκ των δύο κατατάσσεται 14ος και ποίος 15ος, κρίνεται μέσω της θέσης των εν λόγω παικτών στη συνολική βαθμολογία.
   2. Ο νικητής του Πρωταθλήματος Καρδίτσας, το οποίο θα διεξαχθεί φέτος για δεύτερη φορά, υπό την αιγίδα του σωματείου με την επωνυμία «Σύγχρονο Αγωνιστικό Τάβλι - Όμιλος Καρδίτσας», θα καταλάβει τη 16η θέση της βαθμολογίας, εκτός κι εάν κατατάσσεται ούτως ή άλλως υψηλότερα.
   3. Από τους πρώτους δεκατρεις (13) στη συνολική βαθμολογία.
   4. Σε περίπτωση απόλυτης ισοβαθμίας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων   διαγωνιζομένων θα λαμβάνονται υπόψη (i) η βαθμολογία που συγκέντρωσαν οι ισόβαθμοι στο σύνολο των δέκα τουρνουά, (ii) ο συντελεστής επιτυχίας των ισόβαθμων παικτών, (iii) οι μεταξύ τους αγώνες κατά τη διάρκεια της Προκριματικής Φάσης και (iv) η διαφορά πόντων (goalaverage) που σημείωσαν οι ισοβαθμούντες παίκτες στα τουρνουά της Προκριματικής Φάσης. Στην απίθανη περίπτωση νέας ισοβαθμίας θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ, μήκους 11 πόντων, πριν από την έναρξη της Τελικής Φάσης.

  ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (PLAY OFFS)

  1. Η Τελική Φάση θα διεξαχθεί ομοίως με σύστημα νοκ άουτ. Θα πραγματοποιηθεί μόνο κεντρικό τουρνουά (main). Η εκδήλωση θα είναι διήμερη, με τους αγώνες των τριών πρώτων γύρων να ολοκληρώνονται το Σάββατο και την Κυριακή, να διεξάγονται οι ημιτελικοί και ο τελικός της διοργάνωσης.
  2. Για τον καθορισμό των αγώνων δεν διεξάγεται κλήρωση. Οι παίκτες που κατέλαβαν τις πρώτες τέσσερις θέσεις της βαθμολογίας περνούν αυτομάτως στον τρίτο γύρο της Τελικής Φάσης κι εκείνοι στις θέσεις 5 έως 8, περνούν απ’ ευθείας στο δεύτερο γύρο.

  Στον πρώτο γύρο, ο 9ος της κατάταξης αντιμετωπίζει τον 16ο (ο νικητής του αγώνα αυτού παίζει στον δεύτερο γύρο εναντίον του 8ου της κατάταξης), ο 10ος τον 15ο (ο νικητής του αγώνα αυτού παίζει στον δεύτερο γύρο εναντίον του 7ου της κατάταξης), ο 11ος τον 14ο (ο νικητής του αγώνα αυτού παίζει στον δεύτερο γύρο εναντίον του 6ου της κατάταξης) και, τέλος, ο 12ος τον 13ο (ο νικητής του αγώνα παίζει στον δεύτερο γύρο εναντίον του 5ου της κατάταξης).

  Στον τρίτο γύρο (προημιτελικοί), εισέρχονται οι τέσσερις πρώτοι της κατάταξης, παίζοντας ως εξής: Ο 1ος, εναντίον του παίκτη που έχει προκύψει από τους αγώνες μεταξύ των 8/(9/16), ο 2ος εναντίον του παίκτη που έχει προκύψει από τους αγώνες μεταξύ των 7/(10/15), ο 3ος εναντίον του παίκτη που έχει προκύψει από τους αγώνες μεταξύ των 6/(11/14) και τέλος, ο 4ος εναντίον του παίκτη που έχει προκύψει από τους αγώνες μεταξύ των 5/(12/13).

  Στα ημιτελικά των PlayOffs, συναντώνται μεταξύ τους οι νικητές που προέκυψαν από τις θέσεις 1/(8/9/16) εναντίον 4/(5/12/13), και 2/(7/10/15) εναντίον 3/(6/11/14).

  1. Ο πρώτος γύρος της Τελικής Φάσης, διεξάγεται σε μονούς αγώνες μήκους 17 πόντων, ο δεύτερος στους 19 πόντους, ο τρίτος στους 21, οι ημιτελικοί στους 23 και ο τελικός στους 25 πόντους.
  2. Ο νικητής κατακτά τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος και ο αντίπαλός του στον τελικό κατατάσσεται επισήμως δεύτερος. Η τυπική κατάταξη των υπολοίπων παικτών, προκύπτει από το γύρο αποκλεισμού τους. Μεταξύ παικτών που αποκλείστηκαν στον ίδιο γύρο, λαμβάνεται υπ’ όψιν η θέση τους στην κατάταξη της Προκριματικής Φάσης.
  3. Η συμμετοχή στην Τελική Φάση προϋποθέτει την καταβολή αυξημένου δικαιώματος συμμετοχής προς την Ομοσπονδία, ύψους 100 ευρώ (ή 120, για παίκτες χωρίς ταμειακή ενημερότητα). Το ως άνω συγκεντρωθέν ποσό επαναδιανέμεται σε ποσοστό 95% προς τους συμμετέχοντες, μαζί με το ποσό που προέκυψε από τις μηνιαίες κρατήσεις (5 ευρώ) από κάθε τουρνουά της Προκριματικής Φάσης, μείον τυχόν έκτακτα έξοδα. Ο εκπρόσωπος του Πρωταθλήματος Καρδίτσας, υποχρεούται σε επιπλέον εισφορά, ίση με το 1/16 (ένα δέκατο έκτο) του συνολικού ποσού που συγκεντρώθηκε από τις μηνιαίες κρατήσεις.
  4. Παίκτης που έχει προκριθεί στην Τελική Φάση οφείλει να έχει προπληρώσει τη συμμετοχή του στα PlayOffs τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή τους, αλλιώς θεωρείται πως δεν επιθυμεί τη συμμετοχή του, οπότε καλείται ο πρώτος επιλαχών της βαθμολογίας να αγωνιστεί στη θέση του. Στην ακραία αυτή περίπτωση, ο επιλαχών καταλαμβάνει τη 16η θέση στην κατάταξη και όλοι οι ευρισκόμενοι κάτω από τον παραιτηθέντα, προωθούνται κατά μία θέση. Εύλογα, μεταβάλλονται και τα ζευγάρια των αγώνων. Η εμπρόθεσμη καταβολή του δικαιώματος συμμετοχής στην Τελική Φάση, αποδεικνύεται με την επίδειξη καταθετηρίου τραπέζης, που αφορά στον τραπεζικό λογαριασμό της Ομοσπονδίας ή μέσω ρητής δήλωσης μέλους του Δ.Σ. ότι το ποσόν έχει δοθεί ιδιοχείρως στον ίδιο. Κατ’ εξαίρεση, οι δύο απ’ ευθείας προκριθέντες από τα διήμερα τουρνουά, προπληρώνουν αμέσως μετά την πρόκρισή τους, με ποσό που παρακρατείται από το έπαθλο του τουρνουά.

  ΕΠΑΘΛΑ

  1. Οι πρώτοι δύο της Τελικής Φάσης βραβεύονται με κύπελλα. Ομοίως με κύπελλα βραβεύονται και οι νικητές / φιναλίστ και νικητές Consolation των επιμέρους τουρνουά που συνιστούν την Προκριματική Φάση.
  2. Ακολουθώντας την παράδοση από το 2008, ο πρώτος της βαθμολογίας της Προκριματικής Φάσης ονομάζεται «Νικητής της Χρονιάς» και παραλαμβάνει τη σχετική, καθιερωμένη τιμητική πλακέτα. Επίσης, εξαιρείται της υποχρέωσης καταβολής δικαιώματος συμμετοχής για την Τελική Φάση (άρθρο 20).
  3. Για να ικανοποιηθούν και όσοι επιθυμούν μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα, στα μηνιαία τουρνουά, θα υπάρχει ισόποσο προαιρετικό side bet που θα δίνεται στον πλέον επιτυχόντα στο mainμεταξύ όσων αποφάσισαν να συμμετάσχουν. Σε περίπτωση που δύο ή περισσότεροι εκ των συμμετασχόντων στο sidebetαποκλειστούν στον ίδιο γύρο, το έπαθλο κερδίζει όποιος προχωρήσει περισσότερο στο consolation. Στην περίπτωση και νέας ισοβαθμίας, το βραβείο μοιράζεται. Τα ποσά του side bet επίσης υπόκεινται σε κρατήσεις 5 ευρώ υπέρ βραβευθέντων της Τελικής Φάσης.
  4. Από τα ποσά που θα συγκεντρωθούν τόσο από τις μηνιαίες κρατήσεις (5 ευρώ από κάθε δικαίωμα συμμετοχής), τη συνεισφορά του εκπροσώπου της Καρδίτσας, όσο και από την υποχρεωτική συμμετοχή έκαστου διαγωνιζόμενου στην Τελική Φάση, προκύπτει και το ποσόν επιβράβευσης των διακριθέντων (αφού αφαιρεθούν τυχόν έκτακτα έξοδα του Σωματείου). Τα ποσά αυτά διανέμονται ως εξής:
   1. Πρωταθλητής: 70%
   2. Δεύτερος: 30%

  ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθούν τακτικά την ιστοσελίδα μας και να εγγραφούν ως παραλήπτες στο μηνιαίο μας newsletter (με σχετικό τους mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), για να ενημερώνονται εγκαίρως για τους τόπους, τις ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής των αγωνιστικών μας εκδηλώσεων.

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes