Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - ΒαθμολογίεςΤο site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Ο Χρήστος Γρούτσος Διαδικτυακός Πρωταθλητής Ελλάδος

Posted in Άλλες

Διόρθωση μιας ιστορικής «ανορθογραφίας»!

Μέχρι το απόγευμα της 19ης Δεκεμβρίου, ο Χρήστος Γρούτσος μπορούσε άνετα να υποστηρίξει ότι είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής, έχοντας συμμετάσχει στη «χρυσή» τριάδα που κατέκτησε το Fortis World Team Championship στο Μόντε Κάρλο το 2008, και Πρωταθλητής Ευρώπης, αφού κατέκτησε τον σχετικό ατομικό τίτλο στο Φέλντεν το 2009, αλλά και συμμετέχοντας στην πεντάδα της Ελλάδας στο διαδικτυακό Πρωτάθλημα του 2013. Ποτέ όμως δεν μπορούσε να ισχυριστεί ότι ήταν Πρωταθλητής Ελλάδος! Έχοντας καταταγεί δις στην τιμητική, αλλά ήσσονος σημασίας, δεύτερη θέση στα προηγούμενα Πρωταθλήματα, κατάφερε τελικά να βγει πρώτος τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αρκούμενος όμως στον τίτλο του «Νικητή της Χρονιάς», αφού το Πρωτάθλημα κρίθηκε για πρώτη φορά στη διαδικασία των playoffs! Όλα αυτά εδώ και λίγες ημέρες ανήκουν στο παρελθόν: Με την επικράτησή του επί του Γιάννη Ατματζίδη σε έναν τελικό που χρειάστηκε τέσσερις αναμετρήσεις (3-1 υπέρ Γρούτσου), ο «γιατρός» κατέκτησε το 1ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Πρωτάθλημα, γράφοντας το όνομά του στη «Χρυσή Βίβλο», ανάμεσα στους πραγματικά κορυφαίους!

Είναι προφανές ότι το κύρος μιας διαδικτυακής διοργάνωσης απέχει έτη φωτός από εκείνο μίας «ζωντανής», αλλά έστω κι έτσι, ο ιστορικός εκπρόσωπος των Τρικάλων στις διοργανώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon κατάφερε να προσθέσει τον προσδιορισμό «Πρωταθλητής Ελλάδος» στο, αν μη τι άλλο πλουσιότατο, βιογραφικό του, επανορθώνοντας μια «ανορθογραφία» που κρατούσε για χρόνια.

                Στην πορεία του για τον τίτλο, ο Γρούτσος κέρδισε κατά σειρά τους Θανόπουλο, Δημάκη, Χιωτίνη και Αναγνωστόπουλο, κατακτώντας αήττητος την πρώτη θέση στον όμιλό του, ενώ εν συνεχεία απέκλεισε τους Αναγνώστου και Θανόπουλο στα playoffs (αμφότερους με δύο νίκες και μία ήττα). Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ατματζίδης έφτασε στον τελικό μετά από μία επικών διαστάσεων νίκη του επί του Φερνάντο Μπρακόνι με 2-0, σε μία ημιτελική σειρά όπου και οι δύο αντίπαλοι έπαιξαν στην κυριολεξία εξαιρετικά (performancerateκατά τον eXtremeGammon 3,87 για τον νικητή και 1,97 για τον ηττημένο).

                Στη σειρά των τελικών, ο Ατματζίδης προηγήθηκε νικώντας με 11-7 στον πρώτο αγώνα, αλλά μετά υπέκυψε (11-9, 11-0 και 11-2), περιοριζόμενος στη δεύτερη θέση. Παρά το εύρος της διαφοράς στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις, αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο φιναλίστ έπαιξαν κατά μέσο όρο «WorldClass»: Ο Γρούτσος είχε στα τέσσερα παιχνίδια του PR 4,03 και ο Ατματζίδης 4,95.

                Στον τελικό για την τρίτη θέση, ο Παύλος Θανόπουλος επικράτησε με 2-1 (7-11, 11-7 και 11-10) του Φερνάντο Μπρακόνι, εξασφαλίζοντας το τελευταίο εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Champions Cup, αφήνοντας τον αντίπαλό του με την πικρή γεύση της ήττας σε μία ακόμα σειρά (μετά τον ημιτελικό) όπου έπαιξε καλύτερα σε όλα τα παιχνίδια, αλλά τελικά υπέκυψε στον… νόμο του backgammon. Να σημειωθεί πως ο φίλος μας από την Ιταλία, έπαιξε και στους δώδεκα αγώνες που έδωσε ως «WorldClass» ή «World Champion», όπου με μέσο όρο 2,54 είχε μακράν το καλύτερο PR από τους 23 παίκτες που συμμετείχαν.

                Εν κατακλείδι, με την ολοκλήρωση του πρώτου Πανελληνίου Διαδικτυακού Πρωταθλήματος, οριστικοποιήθηκαν και τα ονόματα των εκπροσώπων μας στις ευρωπαϊκές διαδικτυακές διοργανώσεις του 2014. Έτσι, στο Champions Cup θα παίξουν οι Γρούτσος, Ατματζίδης και Θανόπουλος, ενώ στο European Cup οι Μπρακόνι, Αναγνώστου και Προυκάκης. Παρεμπιπτόντως, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (EBIF) θα διοργανώσει από τον Φεβρουάριο για πρώτη φορά και ένα Open, όπου θα μετάσχουν οι πρώτοι 128 που θα εγγραφούν. Για πληροφορίες ανατρέξτε εδώ.

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes