Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - ΒαθμολογίεςΤο site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Iδρυση και σκοπός της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon

Posted in Uncategorised

Η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2007, χάρη στην αφοσίωση και την ενασχόληση ορισμένων παικτών, ιδίως του Μιχάλη Στράτου Λυμπερόπουλου (ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφου και παίκτη backgammon, κατοίκου Καναδά, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του και έχει συνδράμει τα μέγιστα στην εξέλιξη και την προώθηση του backgammon παγκοσμίως), του Μάνου Μαστοράκη και του Γιώργου Κλείτσα.

 

Ο Μιχάλης Στράτος, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Αλέξανδρου Κολόνια, ήρθε στην Ελλάδα και οργάνωσε με επιτυχία το πρώτο τουρνουά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βackgammon στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2007, με διευθυντή αγώνων τον Μάνο Μαστοράκη, ο οποίος αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου του για την επιτυχία του κοινού σκοπού και για ένα και πλέον έτος διηύθυνε με επιτυχία τα μηνιαία τουρνουά της GBgF.

 

Στις αρχές του 2009 την σκυτάλη της διοργάνωσης και της διεύθυνσης των αγώνων πήρε ο Γιώργος Κλείτσας. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Backgammon καθιερώθηκε και συνεχίζει να διεξάγεται κάθε μήνα με αμείωτη επιτυχία, με την διοργάνωση μονοήμερων και διήμερων τουρνουά στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, τα Μέθανα και τη λίμνη Πλαστήρα (τα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνουν και άλλες ελληνικές πόλεις), έχοντας ολοκληρώσει αισίως 65 τουρνουά με συμμετασχόντες από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Τον Φεβρουάριο του 2012, παράλληλα με τα μηνιαία πρωταθλήματα, ξεκίνησε μια νέα ετήσια διοργάνωση, το Κύπελλο Ελλάδος. Τον Απρίλιο του 2012, σε συνεργασία με το Games Festival, η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon διοργάνωσε το 2ο Ανοικτό Διεθνές Τουρνουά στη Χαλκιδική (το πρώτο είχε γίνει το 2005 με οργανωτή και διευθυντή αγώνων τον Μάνο Μαστοράκη, πάλι σε συνεργασία με το Games Festival).  

 

Τον Σεπτέμβριο του 2012, κατόπιν διεξαγωγής εκλογών, τη διεύθυνση αγώνων ανέλαβαν οι Kώστας Μητρέλης, Μιχάλης Προυκάκης, Γιώργος Τσίρης, Κώστας Χιωτίνης και Χάρης Χρηστίδης. Τον Ιανουάριο του 2013, μετά την παραίτηση του Γιώργου Τσίρη, επέστρεψε στη συνδιεύθυνση αγώνων ο Γιώργος Κλείτσας.

Ιδιαίτερη μνεία είναι επιβεβλημένο να γίνει στον Αντώνη Μαλτεζόπουλο (1927-2007), ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του \'80 εξέδωσε βιβλία στα ελληνικά τόσο για το παραδοσιακό τάβλι (πόρτες, πλακωτό, φεύγα), όσο και για το backgammon. Η βιβλιογραφία στα ελληνικά για το backgammon ήταν ελλιπέστατη, και το συγγραφικό πόνημα του Αντώνη Μαλτεζόπουλου βοήθησε πολλούς παίκτες να γνωρίσουν το σύγχρονο τάβλι. Ήταν η πρώτη φορά ιστορικά που, χάρη στην ίδρυση από τον Μαλτεζόπουλο του ΣΠΤ (Σύλλογος Παικτών Τάβλι), οργανώθηκαν οι Έλληνες παίκτες του backgammon και καθιερώθηκαν εβδομαδιαία τουρνουά, με αποκορύφωμα την διοργάνωση το 1994 μεγάλου διεθνούς τουρνουά στην Αθήνα. Αποτίνοντας φόρο τιμής στον Αντώνη Μαλτεζόπουλο, τον θεωρούμε πρώτο Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon και καθιερώνουμε το \"Κύπελλο Αντώνης Μαλτεζόπουλος\" κάθε φθινόπωρο.

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes