Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - ΒαθμολογίεςΤο site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Ο Στέφανος Μπονάνος νικητής στην Καρδίτσα

Posted in Πρωτάθλημα

Πρωτάθλημα 2012-2013, 10η Αγωνιστική

Κύπελλο «Αντώνης Μαλτεζόπουλος», Thessalikon Grand, Καρδίτσα, 31.05-02.06

Δεν γνωρίζουμε αν ο μυθικός «Αστραχάν» ανήκε στη συγκεκριμένη ράτσα, όμως ο Στέφανος Μπονάνος κάλπασε σαν αδάμαστο καθαρόαιμο στον θεσσαλικό κάμπο, κερδίζοντας το σημαντικότερο τουρνουά της χρονιάς, στον δρόμο του για μια πολλά υποσχόμενη Τελική Φάση. Παράλληλα, απάλυνε μέρος των πληγών του μεγάλου άτυχου της διοργάνωσης, του Κώστα Μητρέλη, ο οποίος αποζημιώθηκε εν μέρει για την αγωνιστική του αποτυχία, κερδίζοντας την Calcutta Auction, αφού είχε εναποθέσει τις ελπίδες του στον Μπονάνο.

Με τη νίκη του αυτή, ο προσφάτως αναδειχθείς Πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική διαδικτυακή ομάδα, εκτοξεύτηκε στην τρίτη θέση της τελικής βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, χάνοντας οριακά τη δεύτερη και «εκπαραθυρώνοντας» από την προνομιούχο τετράδα τον Γιώργο Αυδή, υποχρεώνοντάς τον να ξεκινήσει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του από τον πρώτο γύρο των Play-Offs. Το επίτευγμα αυτό καθίσταται σημαντικότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Μπονάνος πριν από δύο μήνες βρισκόταν στην επισφαλή, δέκατη, θέση με 145 βαθμούς. Στον δρόμο του για την πρώτη θέση στην Καρδίτσα, ο σταθερότατος παίκτης κατέβαλε τους Κωστόπουλο, Πασιαλή, Σκριμπώνη και Πεταλά, πριν αντιμετωπίσει, σε έναν κυριολεκτικά μεγάλο τελικό, τον Κώστα Χιωτίνη, ο οποίος είχε αποκλείσει κατά σειρά τούς Ζαχαριουδάκη, Γυρτάτο, Braconi και Παναγιώτη Κωνσταντίνου. Ο τελικός ήταν αμφίρροπος μέχρι τη μέση (10-10), εν συνεχεία ο Μπονάνος πήρε ένα ελαφρό προβάδισμα (12-10), οπότε και όλα κρίθηκαν σε ένα «αρρωστημένο διπλό», κατά δήλωση του ιδίου του νικητή, που διαμόρφωσε το δύσκολα αναστρέψιμο 16-10.

Το Consolation κατέκτησε ο Γιώργος Πεταλάς, ο οποίος, μετά την ήττα του στον ημιτελικό του Μain, ανέκαμψε επικρατώντας των Κωνσταντίνου και Καρτέρη, ενώ το Last Chance κατέληξε στον Γιάννη Πασιαλή, ο οποίος ξεπέρασε κατά σειρά τα διόλου ευκαταφρόνητα εμπόδια των Μακρή, Μαγγανά, Κλείτσα, Χρηστίδη και Ζαχαριουδάκη.

Στα της βαθμολογίας τώρα, η αγωνία για την τελική δωδεκάδα που θα διεκδικήσει το Πρωτάθλημα στα Play-Offs, κορυφώθηκε με εμπλεκόμενους τους Βαμβακάρη, Braconi, Χατζέλη, Χρηστίδη, Θανόπουλο, Προυκάκη, Μακρή, Τερζή, Μητρέλη, Παν. Κωνσταντίνου και Κωστόπουλο. Όλοι οι παραπάνω έδωσαν λυσσαλέα μάχη για τις εναπομείνασες προνομιούχους θέσεις, με τους πρώτους επτά της λίστας να πετυχαίνουν τελικά τον στόχο τους. Δεδομένης της αδυναμίας του Θανάση Μακρή να βελτιώσει τη βαθμολογική του συγκομιδή, η πρόκριση κρίθηκε στους 164 βαθμούς, με τους Τερζή και Μητρέλη (161), να φτάνουν μέχρι την πηγή, αλλά να μην πίνουν νερό.

Εν πολλοίς, η μάχη της δωδεκάδας για τους δύο προαναφερθέντες κρίθηκε σε ένα ματς. Για τον Κώστα Μητρέλη, αυτό ήταν εναντίον του Προυκάκη στον πρώτο γύρο. Ο τελευταίος, επικρατώντας, εξασφάλισε τη δική του πρόκριση κι έστειλε τον αντίπαλό του στα νύχια του... αφιλόξενου οικοδεσπότη, Ανδρέα Καραμπινά, ο οποίος, με τη σειρά του, τον έστειλε να κυνηγά χίμαιρες στο Last Chance της Κυριακής. Για τον Δημήτρη Τερζή, το παιχνίδι που αποδείχθηκε καθοριστικό ήταν ο μεγάλος προημιτελικός, εναντίον του φίλου και κουμπάρου του, Γιώργου Πεταλά, που «φρόντισε» να πετύχει μια αποφασιστικής σημασίας νίκη για τον... Θανάση Μακρή! Τα πράγματα επιδεινώθηκαν περαιτέρω στο Consolation, όπου τον Τερζή φρέναρε η διαρκώς βελτιούμενη, και εσχάτως διακριθείσα, Βιβή Σκριμπώνη, για να τελειώσει την υπόθεση της πρόκρισης ο Γιάννης Ζαχαριουδάκης στο Last Chance...

Αφορμής δοθείσης, η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon οφείλει να συγχαρεί δημοσίως τον Δημήτρη Τερζή και (κυρίως) τον Γιώργο Πεταλά, για την εξαιρετική επίδειξη ήθους και τήρησης του fairplay που μας παρουσίασαν στο μεταξύ τους παιχνίδι. Παρά τη στενή φιλία που τους χαρακτηρίζει και του γεγονότος ότι ο Τερζής βρισκόταν αγκαλιά με την πρόκριση, ο Πεταλάς, παίζοντας λες και έδινε τον νυν υπέρ πάντων αγώνα, μας δίδαξε τι σημαίνει αξιοπρέπεια και πίστη στο αθλητικό ιδεώδες. Ειλικρινά, δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε την τελευταία φορά σε οποιοδήποτε άθλημα που ο (σχετικώς) αδιάφορος επικρατεί του άμεσα ενδιαφερόμενου, πόσω δε μάλλον αν μεταξύ τους υφίστανται φιλικοί δεσμοί. Και πάλι μπράβο στους δύο νέους παίκτες μας, οι οποίοι αναμφίβολα συγκαταλέγονται στα κέρδη της Ομοσπονδίας από τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Στο περιθώριο του φετινού Κυπέλλου «Αντώνης Μαλτεζόπουλος», διεξήχθησαν δύο side events, το έβδομο τουρνουά του ΦΟΚ με 22 συμμετοχές, και το πρώτο satellite για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Monte Carlo (θα ακολουθήσουν ασφαλώς και άλλα) με άλλες οκτώ. Στο πρώτο, οι «τοπικοί» Βαγγέλης Λωρίδας και Φώτης Φώτος απέδειξαν στους «Αθηναίους» ποιοι είναι τα αφεντικά της πόλης. Στο δεύτερο, επικράτησε ο Χάρης Χρηστίδης, ένας από τους ασφαλώς κερδισμένους του τριημέρου, αφού, πέραν της επικράτησής του επί του Τάκη Χατζέλη στον τελικό του satellite, εξασφάλισε και την πρόκρισή του στη δωδεκάδα.

Κλείνοντας, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στη διοίκηση και τα στελέχη του Φυσιολατρικού Ομίλου Καρδίτσας, ιδιαίτερα δε στους Νικόλαο Δουκάκη, Ανδρέα Καραμπινά, Χρήστο Νταλανίκα και Γεώργιο Ψαρρή, για τη ζεστή φιλοξενία και το όμορφο, φιλικό κλίμα που κυριαρχούσε στην αίθουσα των αγώνων καθ’ όλο το τριήμερο. Το ξενοδοχείο που επέλεξαν για την εκδήλωση ήταν ανώτερο πολλών που έχουν φιλοξενήσει διεθνείς διοργανώσεις, οι δε τιμές των δωματίων, κυριολεκτικά εξευτελιστικές σε σχέση με την παρεχόμενη υπηρεσία. Τέλος, η αίθουσα που φιλοξένησε τα τουρνουά συγκρίνεται μόνο με τις κορυφαίες που έχουν διεξαχθεί αγώνες backgammon παγκοσμίως. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους ανθρώπους του ΦΟΚ για την προσπάθεια που καταβάλλουν και τα απτά αποτελέσματα που φέρνουν. Αποτελούν, δίχως την παραμικρή αμφιβολία, το καλύτερο παράδειγμα που οφείλουμε να ακολουθήσουμε σε όλες τις τοπικές κοινωνίες, για την εξάπλωση του παιχνιδιού απ’ άκρη σε άκρη της Ελλάδας...

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Με θρίαμβο του Χρήστου Γρούτσου ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος του φετινού πρωταθλήματος. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής των μηνιαίων μας τουρνουά (έχει 6 νίκες σε main, 2 ήττες σε τελικό, άλλες 6 παρουσίες σε ημιτελικό, 7 νίκες και 3 ήττες σε τελικό consolation και μία κατάκτηση last chance), συγκέντρωσε 274 βαθμούς σε επτά τουρνουά (281 και στα δέκα), αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Κώστα Χιωτίνη (253), και στην τρίτη τον Στέφανο Μπονάνο (251). Για τον πρωταθλητή Ευρώπης του 2009, η ενθρόνισή του στην κορυφή του εγχώριου backgammon μέσω του τίτλου του «Νικητή της Χρονιάς» αποτέλεσε τη δικαίωση πολλών ετών, αφού είχε καταταγεί δύο φορές δεύτερος στο παρελθόν. Ας μην ξεχνάμε πως η χρονιά υπήρξε θριαμβευτική για τον γιατρό, αφού μετείχε στη διαδικτυακή ομάδα που κατέκτησε προ ημερών το Πρωτάθλημα Ευρώπης, ενώ είχε διακριθεί και ως δεύτερος στο πρώτο τουρνουά του ΦΟΚ.

Να σημειωθεί πως εάν το Πρωτάθλημα 2012-2013 διεξαγόταν με το περσινό σύστημα, ο Γρούτσος θα είχε ήδη αναδειχθεί πρωταθλητής, ενώ, αν διεξαγόταν με το αρχικό σύστημα που ίσχυσε στις πρώτες διοργανώσεις της BgFed, όταν προσμετρώντο όλα τα τουρνουά της χρονιάς, πρωταθλητής θα ήταν... ο Κώστας Χιωτίνης, ο οποίος θα συγκέντρωνε 287 βαθμούς!

Η κούρσα για τον τίτλο χαρακτηρίστηκε από τα απρόβλεπτα αποτελέσματα και τις συνεχείς εναλλαγές στην κορυφή. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας συναντούσαμε τον Fernando Braconi τον Σεπτέμβριο, τον Μιχάλη Προυκάκη τον Οκτώβριο, τον Παύλο Θανόπουλο τον Νοέμβριο, τον Χρήστο Γρούτσο τον Δεκέμβριο, τον Θανάση Κάτσιο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, τον Κώστα Χιωτίνη τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, για να ξαναγυρίσει το προβάδισμα στον Τρικαλινό πρωταθλητή μας μόλις τον περασμένο μήνα.

Στα δέκα μηνιαία τουρνουά της φετινής κανονικής περιόδου μετέσχον συνολικά 82 παίκτες, αριθμός ρεκόρ, όμως, μόνο δώδεκα θα διεκδικήσουν τον βαρύτιμο τίτλο του Πρωταθλητή, στα play-offs. Οι πλέον ηχηρές απουσίες από την τελική δωδεκάδα είναι, προφανώς, αυτές του Κώστα Μητρέλη και του Γιώργου Κλείτσα, ενώ πολλοί ιστορικοί παίκτες εμφανίστηκαν περιστασιακά, μη διεκδικώντας ουσιαστικά την πρόκριση. Σε αυτή την κατηγορία συγκαταλέγονται σίγουρα οι Γιώργος Βαδιάκας, Αλέκος Δελιάκης, Μπάμπης Δρούβης, Γιάννης Ζαχαριουδάκης, Φιλομήλα Καράντζαλη, Αλέξανδρος Κολώνιας, Μιχάλης Μανωλιός, Μάνος Μαστοράκης, Νίκος Μαστροπέρρος, Γιάννης Πασιαλής, Ανδρέας Πουρνάρας και Λίνα Χαράκογλου. Περνώντας τώρα στους προκριθέντες, αυτοί θα διεκδικήσουν κατ’ αρχάς την προώθησή τους στην τετράδα, ως εξής (η περιγραφή των ζευγών γίνεται με την παροιμιώδη λακωνικότητα Τσίρη):

  1. Χατζέλης εναντίον Χρηστίδη· ο νικητής με Γρούτσο.
  2. Αυδής εναντίον Μακρή· ο νικητής με Κάτσιο.
  3. Βαμβακάρης εναντίον Προυκάκη· ο νικητής με Μπονάνο.
  4. Braconi εναντίον Θανόπουλου· ο νικητής με Χιωτίνη.

Μπορείτε να βρείτε την πορεία του τουρνουά, την τελική βαθμολογία, αλλά και το πώς διαμορφώνονται τα ζευγάρια των διεκδικητών του Πρωταθλήματος στα play-offs, εδώ.

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes