Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - Βαθμολογίες



Το site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Ο Γιάννης Ατματζίδης "Νικητής της Χρονιάς" 2014-2015

Posted in Πρωτάθλημα

Πραγματοποιώντας ένα ανεπανάληπτο φίνις, ο νεότερος διεκδικητής του φετινού μας Πρωταθλήματος, Γιάννης Ατματζίδης, κατέπληξε τη ελληνική κοινότητα του backgammon, «κλέβοντας» κυριολεκτικά πάνω στο νήμα τον τίτλο του «Νικητή της Χρονιάς» από τον Γιάννη Πασιαλή, ο οποίος κρατούσε τη σχετική πρωτιά για πολλούς μήνες! Η κακή μέρα φάνηκε από το πρωί για τον Πασιαλή, ο οποίος αποκλείστηκε αμέσως από το τουρνουά της 10ης Αγωνιστικής, χάνοντας συνεχόμενα από τους Χιωτίνη και Χρηστίδη, κάτι το οποίο σήμαινε πως θα περιοριζόταν οριστικά στους 306 βαθμούς που είχε συγκεντρώσει μετά το πέρας των πρώτων εννέα αγωνιστικών. Δεδομένου όμως και του αποκλεισμού του Ατματζίδη από τον πρώτο κιόλας γύρο, ο οποίος έπεσε «θύμα» της κεκτημένης ταχύτητας που είχε αναπτύξει ο Κωνσταντίνου από το διήμερο της Ερέτριας, μοιραία το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην πορεία του Μιχάλη Μανωλιού (όπου, αν αφαιρούνταν το χειρότερο τουρνουά του, θα ξεκινούσε από τους 271) και δευτερευόντως του Κώστα Χιωτίνη (που, αντίστοιχα, ξεκινούσε από τους 260), οι οποίοι έδειχναν να τον απειλούν πιο άμεσα. Κι όμως, με ολόκληρο το Consolation μπροστά του, ο Ατματζίδης, που εκκινούσε από τους 273 βαθμούς, είχε τη δυνατότητα να κατακτήσει μέχρι και 37! Όμως, εκείνη την ώρα, κανείς δεν έδειχνε να το συνειδητοποιεί – εκτός ίσως από τον ίδιο!

 

Αργότερα στην πορεία έγινε αντιληπτό πως η μοναδική πιθανότητα του Χιωτίνη να έφτανε στην κορυφή περνούσε μέσω ενός αποκλεισμού του από το Main και της διεκδίκησης περισσότερων βαθμών μέσω του Consolation. Προς τιμήν του όμως, απόλυτα σεβόμενος τις αρχές του fairplay, ο πολύπειρος διεθνής μας (δις Πρωταθλητής Ελλάδος και μέλος των Εθνικών ομάδων που πήραν τα χάλκινα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό του Ντουμπρόβνικ πέρυσι και στο Παγκόσμιο Διαδικτυακό NationsCup το 2009) έπαιξε μόνο για τη νίκη, την οποία και κατέκτησε, επικρατώντας κατά σειρά των Πασιαλή, Χαρακλιά, Κοκκίνη και Μανωλιού! Έτσι, μετά τον Πασιαλή, «έφραξε» τον δρόμο προς τον τίτλο και για τον Μανωλιό, από τη στιγμή που, αν το αποτέλεσμα του τελικού ήταν διαφορετικό, ο τελευταίος θα περνούσε στην κατάταξη τον Πασιαλή και (προσωρινά τουλάχιστον) θα ενθρονιζόταν ως ο πλέον πιθανός «Νικητής της Χρονιάς», περιμένοντας τη στιγμή που ο Ατματζίδης θα εγκατέλειπε ηττημένος το Consolation.

            Αυτή η στιγμή όμως δεν έφτασε ποτέ! Πραγματοποιώντας μια άψογη διαδρομή, ο νεαρός πρωταθλητής μας καθυπέταξε κατά σειρά τους Προυκάκη, Πεταλά, Χρηστίδη, Δίκαρο και Κοκκίνη, συγκέντρωσε το απόλυτο των βαθμών που διεκδικούσε, και ξεπέρασε για τέσσερις τον Πασιαλή, αφήνοντάς τον με την παρηγοριά πως ολοκλήρωσε τη φετινή «κούρσα» της κανονικής περιόδου με το υψηλότερο ποσοστό νικών (29 σε 44 αγώνες, ήτοι 65,91%) από όλους τους συμμετασχόντες.

            Επιστρέφοντας στο ζευγάρι του τελικού, ο Χιωτίνης απέδειξε ότι, ενόψει των Τελικών Φάσεων, βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα, αφού έχει πλέον επτά συνεχόμενες νίκες (και απέχει μόλις τρεις από την κατάκτηση του 4ου Κυπέλλου Ελλάδος!). Από την άλλη, ο Μανωλιός συνειδητοποίησε πως οι νίκες του επί των Πεταλά, Δίκαρου και Χατζέλη, πέραν του επάθλου του φιναλίστ, δεν προσέφεραν τίποτα στην τελική του κατάταξη, αφού ξεκίνησε την ημέρα από τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, όμως, μετά το τουρνουά, είχε υποχωρήσει στην τέταρτη (!), αφού, πέραν των Ατματζίδη και Πασιαλή, τον ξεπέρασε και ο Χιωτίνης, υπερτερώντας στα κριτήρια της μεταξύ τους ισοβαθμίας (στους 298 βαθμούς)...

            Την ίδια ώρα που η μάχη της κορυφής κρινόταν με τον προαναφερθέντα, χιτσκοκικό τρόπο, είχε ξεκινήσει μία ακόμα κολοσσιαία κόντρα, για την κατάληψη των προνομιούχων θέσεων της πρόκρισης στην Τελική Φάση του Πρωταθλήματος. Όπως είχαμε αναφέρει στο τελευταίο μας Newsletter, οι πρώτοι δέκα της κατάταξης (Πασιαλής, Μανωλιός, Χιωτίνης, Ατματζίδης, Βαμβακάρης, Τερζής, Δίκαρος, Χρηστίδης, Προυκάκης και Πεταλάς) είχαν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στα Τελικά. Πέραν του «χαμού» που έγινε στην κορυφαία τετράδα, όπως την περιγράψαμε, η μόνη διαφοροποίηση από τη σειρά κατάταξης που είχαμε μετά τις πρώτες εννέα αγωνιστικές ήταν η προώθηση του Δίκαρου από την έβδομη στην έκτη θέση, σε βάρος του Τερζή. Όλες (πλην δωδέκατης) οι θέσεις όμως από την ενδέκατη έως τη δέκατη έκτη άλλαξαν κάτοχο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και σημαντικές διαφοροποιήσεις στον «χάρτη» των PlayOffs!

            Στους κερδισμένους αυτής της ιστορίας ανήκουν κατ’ αρχάς ο Πολυχρόνης Κοκκίνης, ο οποίος, με την ξέφρενη πορεία του ως τον τελικό του Consolation, αναρριχήθηκε από τη 13η στην 11η (με 188 βαθμούς), όπως και ο Τάκης Χατζέλης, που διατήρησε την κατάταξή του (12ος με 185). Από ’κεί και πέρα, είχαμε τέσσερις παίκτες σε εύρος τεσσάρων βαθμών (!!!), με τους Χαρακλιά (178) και Κωνσταντίνου (177) να κατακτούν την πρόκριση, σε βάρος των Αυδή (176) και Μακρή (175). Ειδικά για τον δις Πρωταθλητή και μία φορά Κυπελλούχο Γιώργο Αυδή, η απουσία του από τη 10η Αγωνιστική, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αποδείχθηκε μοιραία, καθώς κατρακύλησε από την 11η θέση στη 15η, την πρώτη που οδηγούσε μακριά από την Τελική Φάση, από την οποία θα απουσιάσει για πρώτη φορά από την καθιέρωση του θεσμού. Στον αντίποδα, τέσσερις παίκτες θα συμμετάσχουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά (Γρούτσος, Χατζέλης, Χρηστίδης και Προυκάκης), με τον τελευταίο να είναι ο μοναδικός εξ αυτών που έχει συνεχόμενες παρουσίες και στις αντίστοιχες τελικές φάσεις των Κυπέλλων Ελλάδος.

            Ως εκ τούτου, οι αγώνες της πρώτης ημέρας της Τελικής Φάσης (Σάββατο 20 Ιουνίου), απ’ όπου θα προκύψουν οι τέσσερις που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του φετινού Πρωταθλητή Ελλάδος, διαμορφώνονται ως εξής:

Προυκάκης εναντίον Γρούτσου, ο νικητής με Χρηστίδη, ο νικητής με Ατματζίδη.

Πεταλάς εναντίον Μαγγανά, ο νικητής με Τερζή, ο νικητής με Πασιαλή.

Κοκκίνης εναντίον Κωνσταντίνου, ο νικητής με Δίκαρο, ο νικητής με Χιωτίνη.

Χατζέλης εναντίον Χαρακλιά, ο νικητής με Βαμβακάρη, ο νικητής με Μανωλιό.

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes