Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - Βαθμολογίες



Το site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Προκήρυξη 9ου Πρωταθλήματος Ελλάδος Backgammon

Posted in Πρωτάθλημα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

9ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ BACKGAMMON

υπό την αιγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ BACKGAMMON

ΓΕΝΙΚΑ

  1. Προκηρύσσεται η διεξαγωγή του 9ου Πρωταθλήματος Ελλάδος Backgammon από την Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon (Greek Backgammon Federation).

     

  2. Η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος θα γίνει ως επί το πλείστον στην Αθήνα, κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2015 - Ιουνίου 2016 και θα αποτελείται από οκτώ ημερήσια τουρνουά και τρία διήμερα (το ένα αντιστοιχεί στην Τελική Φάση). Όπως κατά παράδοση συμβαίνει από το 2008, το «Κύπελλο Αντώνης Μαλτεζόπουλος», ένα διήμερο τουρνουά, θα διεξαχθεί εκτός Αθηνών στις 4 & 5 Ιουνίου του 2016. Ομοίως, το έτερο διήμερο τουρνουά (10 & 11 Οκτωβρίου 2015), θα διεξαχθεί στην Ερέτρια. Τα ημερήσια τουρνουά, καθορίζονται για τις παρακάτω ημερομηνίες (Σάββατα): 26 Σεπτεμβρίου 2015, 21 Νοεμβρίου, 5 Δεκεμβρίου, 9 Ιανουαρίου 2016, 6 Φεβρουαρίου, 12 Μαρτίου, 16 Απριλίου και 7 Μαΐου 2016. Η Τελική Φάση, θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 18 & 19 Ιουνίου 2016.

  3. Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν αποκλειστικά στο διεθνές παιχνίδι Backgammon. Ισχύουν οι κανονισμοί που είναι μονίμως αναρτημένοι στην παραπομπή «Κανόνες», η οποία βρίσκεται στην «Αρχική» σελίδα της ιστοσελίδας μας (www.bgfed.gr), καθώς και ο Εσωτερικός Κανονισμός συμπεριφοράς που έχει θεσπιστεί.

  4. Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: Τα τακτικά μηνιαία τουρνουά (Προκριματική Φάση – Κανονική Περίοδος) και την Τελική Φάση (Play Offs).

  5. Οι αγώνες του Πρωταθλήματος 2014 - 2015 θα διεξάγονται αποκλειστικά με τη χρήση χρονομέτρων («σκακιστικών» ρολογιών). Εάν τα ρολόγια δεν επαρκούν για όλους τους αγώνες που διεξάγονται ταυτόχρονα, θα τοποθετούνται κατόπιν επιλογής της διοργανώτριας αρχής, σε αγώνες που κρίνονται ως πιθανοί να προκαλέσουν καθυστέρηση. Ο χρόνος κάθε παίκτη αντιστοιχεί σε δώδεκα δευτερόλεπτα «δωρεάν» ανά κίνηση, συν τον συνολικό χρόνο της αναμέτρησης, ο οποίος προσδιορίζεται σε δύο λεπτά ανά πόντο μήκους αγώνα. Επί παραδείγματι, για αγώνα 9 πόντων κάθε παίκτης έχει συνολικό χρόνο (9 x 2), δηλαδή 18 λεπτά.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ

  1. Η Προκριματική Φάση αποτελείται από δέκα ανεξάρτητα μεταξύ τους μηνιαία τουρνουά (δύο εξ αυτών διήμερα), τα οποία διεξάγονται αποκλειστικά σε αγώνες μήκους 9 πόντων, με παραλλαγή ελβετικού συστήματος υπό την ονομασία “FT”. Τα οκτώ ημερήσια τουρνουά είναι διπλού αποκλεισμού (ήτοι, έκαστος παίκτης αποκλείεται μόλις συμπληρώσει δύο ήττες), ενώ τα δύο διήμερα, τριπλού αποκλεισμού.

  2. Οι αγώνες κάθε γύρου στα τουρνουά της Προκριματικής Φάσης, θα ξεκινούν ταυτόχρονα, περίπου μιάμιση ώρα μετά την έναρξη του προηγούμενου.

  3. Το κόστος συμμετοχής σε κάθε ημερήσιο τουρνουά της Προκριματικής Φάσης, μειώνεται από τα επίπεδα της περσινής αγωνιστικής περιόδου και θα παραμείνει σταθερό για όλη την αγωνιστική περίοδο 2015 - 2016. Το ύψος του ορίζεται σε 50 ευρώ για τα ταμειακώς εντάξει Τακτικά Μέλη και σε 60 για όλους τους υπόλοιπους. Τα διήμερα τουρνουά, θα έχουν αυξημένα δικαιώματα συμμετοχής, ύψους 100 και 120 ευρώ αντιστοίχως.

  4. Από το ανά μηνιαίο τουρνουά συγκεντρωθέν ποσό, παρακρατείται ποσό 5 ευρώ από κάθε συμμετοχή (10 στα διήμερα) υπέρ των διακριθέντων στην Τελική Φάση («κουμπαράς») και το υπόλοιπο επιστρέφεται στους διαγωνιζόμενους, ανάλογα με την πορεία τους στο τουρνουά. Στα ημερήσια τουρνουά, η διανομή των χρηματικών επάθλων είναι 50% (πρώτος), 30% (δεύτερος) και 20% (τρίτος). Στα διήμερα είναι 45% (πρώτος), 25% (δεύτερος), 14% (τρίτος) και δύο έπαθλα από 8% (τέταρτος και πέμπτος).

  5. Δημιουργείται ειδική βαθμολογία μεταξύ των συμμετεχόντων σε όλα τα επιμέρους τουρνουά για να προσδιοριστούν οι παίκτες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Τελική Φάση (Play Offs). Η βαθμολογία κάθε παίκτη, ισούται με το άθροισμα των νικών που επιτυγχάνει ανά τουρνουά. Στα διήμερα τουρνουά, οι βαθμοί όλων των συμμετεχόντων προσαυξάνονται κατά 30%. Για την κατάρτιση της τελικής βαθμολογίας, συνυπολογίζονται τα επτά (εκ των δέκα) τουρνουά όπου ο παίκτης συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς.

  6. Μετά την ολοκλήρωση των δέκα τουρνουά της Προκριματικής Φάσης, οι δώδεκα (12) συμμετέχοντες της Τελικής Φάσης προκύπτουν άπαντες από την κατάταξή τους στη βαθμολογία. Σε περίπτωση απόλυτης ισοβαθμίας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων διαγωνιζομένων, θα λαμβάνονται υπόψη (i) η βαθμολογία που συγκέντρωσαν οι ισόβαθμοι στο σύνολο των δέκα τουρνουά, (ii) To ποσοστό νικών που σημείωσαν οι ισοβαθμούντες παίκτες στα τουρνουά της Προκριματικής Φάσης και (iii) οι μεταξύ τους αγώνες κατά τη διάρκεια της Προκριματικής Φάσης. Στην απίθανη περίπτωση νέας ισοβαθμίας θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ πριν από την έναρξη της Τελικής Φάσης.

  7. Καθιερώνεται ο θεσμός των Προκριματικών (Satellites) πριν από κάθε τουρνουά Πρωταθλήματος, με κόστος 5 ευρώ (+ 1 για τα μη τακτικά μέλη) και αποκλειστικό έπαθλο, μία δωρεάν θέση στο εκάστοτε επερχόμενο τουρνουά Πρωταθλήματος. Των τουρνουά αυτών, θα προηγείται δωρεάν μάθημα επί της θεωρίας του αθλήματος. Ο εισηγητής του κάθε μαθήματος, θα αμείβεται με δωρεάν συμμετοχή στο satellite που θα ακολουθεί. Όλα το satellites, θα είναι τουρνουά μονού αποκλεισμού, χωρίς υποχρέωση ρολογιού και θα διεξάγονται κάποιο απόγευμα καθημερινής, την εβδομάδα που θα υφίσταται προγραμματισμένο τουρνουά Προκριματικής Φάσης Πρωταθλήματος.

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (PLAY OFFS)

  1. Η Τελική Φάση θα διεξαχθεί με σύστημα νοκ άουτ (απλού αποκλεισμού). Η εκδήλωση θα είναι διήμερη, με τους αγώνες των δύο πρώτων γύρων να ολοκληρώνονται το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016, ενώ την Κυριακή 17 Ιουνίου, θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και ο τελικός της διοργάνωσης.

  2. Για τον καθορισμό των αγώνων δεν διεξάγεται κλήρωση. Οι παίκτες που κατέλαβαν τις πρώτες τέσσερις θέσεις της βαθμολογίας, περνούν αυτομάτως στο δεύτερο γύρο της Τελικής Φάσης. Στον πρώτο γύρο, ο 5ος της κατάταξης αντιμετωπίζει τον 12ο (ο νικητής του αγώνα αυτού παίζει στον δεύτερο γύρο εναντίον του 4ου της κατάταξης), ο 6ος τον 11ο (ο νικητής του αγώνα αυτού παίζει στον δεύτερο γύρο εναντίον του 3ου της κατάταξης), ο 7ος τον 10ο (ο νικητής του αγώνα αυτού παίζει στον δεύτερο γύρο εναντίον του 2ου της κατάταξης) και, τέλος, ο 8ος τον 9ο (ο νικητής του αγώνα παίζει στον δεύτερο γύρο εναντίον του 1ου της κατάταξης). Στον τρίτο γύρο (ημιτελικοί), συναντώνται μεταξύ τους οι νικητές που προέκυψαν από τις θέσεις 1/(8/9) εναντίον 4/(5/12), και 2/(7/10) εναντίον 3/(6/11).

  3. Ο πρώτος γύρος διεξάγεται σε μονούς αγώνες μήκους 19 πόντων, ο δεύτερος στους 21 πόντους, οι ημιτελικοί στους 23 και ο τελικός στους 25 πόντους.

  4. Ο νικητής κατακτά τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος και ο αντίπαλός του στον τελικό κατατάσσεται επισήμως δεύτερος. Η τυπική κατάταξη των υπολοίπων παικτών, προκύπτει από το γύρο αποκλεισμού τους. Μεταξύ παικτών που αποκλείστηκαν στον ίδιο γύρο, λαμβάνεται υπ’ όψιν η θέση τους στην κατάταξη της Προκριματικής Φάσης.

  5. Η συμμετοχή στην Τελική Φάση προϋποθέτει την καταβολή αυξημένου δικαιώματος συμμετοχής προς την Ομοσπονδία, ισόποσου με ενός διήμερου τουρνουά.

  6. Παίκτης που έχει προκριθεί στην Τελική Φάση οφείλει να έχει προπληρώσει τη συμμετοχή του στα Play Offs, τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή τους, αλλιώς θεωρείται πως δεν επιθυμεί τη συμμετοχή του, οπότε καλείται ο πρώτος επιλαχών της βαθμολογίας να αγωνιστεί στη θέση του. Στην ακραία αυτή περίπτωση, ο επιλαχών καταλαμβάνει τη 12η θέση στην κατάταξη και όλοι οι ευρισκόμενοι κάτω από τον παραιτηθέντα, προωθούνται κατά μία θέση. Εύλογα, μεταβάλλονται και τα ζευγάρια των αγώνων. Η εμπρόθεσμη καταβολή του δικαιώματος συμμετοχής στην Τελική Φάση, αποδεικνύεται με την επίδειξη καταθετηρίου τραπέζης που αφορά στον τραπεζικό λογαριασμό της Ομοσπονδίας ή μέσω ρητής δήλωσης μέλους του Δ.Σ. ότι το ποσόν έχει δοθεί ιδιοχείρως στον ίδιο.

ΕΠΑΘΛΑ

  1. Οι πρώτοι δύο της Τελικής Φάσης βραβεύονται με κύπελλα. Ομοίως με κύπελλα βραβεύονται και οι πρώτοι δύο των επιμέρους τουρνουά που συνιστούν την Προκριματική Φάση.

  2. Ακολουθώντας την παράδοση από το 2008, ο πρώτος της βαθμολογίας της Προκριματικής Φάσης ονομάζεται «Νικητής της Χρονιάς» και παραλαμβάνει τη σχετική, καθιερωμένη τιμητική πλακέτα. Επίσης, εξαιρείται της υποχρέωσης καταβολής δικαιώματος συμμετοχής για την Τελική Φάση (άρθρο 17).

  3. Για να ικανοποιηθούν και όσοι επιθυμούν μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα, στα μηνιαία τουρνουά, θα υπάρχει ισόποσο προαιρετικό side bet που θα δίνεται στον πλέον επιτυχόντα μεταξύ όσων αποφάσισαν να συμμετάσχουν. Σε περίπτωση που δύο ή περισσότεροι εκ των συμμετασχόντων στο side bet αποκλειστούν στον ίδιο γύρο, το βραβείο μοιράζεται. Τα ποσά του side bet δεν υπόκεινται σε κρατήσεις υπέρ βραβευθέντων της Τελικής Φάσης.

  4. Από τα ποσά που θα συγκεντρωθούν τόσο από τις μηνιαίες κρατήσεις (5 ευρώ από κάθε δικαίωμα συμμετοχής), όσο και από την υποχρεωτική συμμετοχή έκαστου διαγωνιζόμενου στην Τελική Φάση, προκύπτει και το ποσόν επιβράβευσης των διακριθέντων (αφού αφαιρεθούν τυχόν έκτακτα έξοδα του Σωματείου), το οποίο καθορίζεται στο 95% του συνόλου. Το ποσόν αυτό, διανέμεται ως εξής:

  • Πρωταθλητής: 70%

  • Δεύτερος: 30%

ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα οκτώ ημερήσια τουρνουά της Προκριματικής Φάσης θα διεξαχθούν στο εντευκτήριο του MindGamesA.O. (Ευριπίδου 11 & Κεφαλληνίας, Χολαργός), παρεκτός και προκύψει κάποια έκτακτη αλλαγή, για την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας μας στην Αρχική σελίδα ή στη στήλη «Νέα» / «Πρωτάθλημα», όπως επίσης και μέσω του τακτικού μας newsletter ή στην έσχατη περίπτωση, μέσω ειδικής, ηλεκτρονικής επιστολής. Εξαιρούνται τα διήμερα τουρνουά, πληροφορίες για τα οποία θα αναρτηθούν εγκαίρως στην ως άνω ιστοσελίδα και το newsletter

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes