Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - Βαθμολογίες



Το site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Προκήρυξη Κυπέλλου 2014

Posted in Κύπελλο

                              ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

3ου ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ BACKGAMMON

υπό την αιγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ BACKGAMMON

ΓΕΝΙΚΑ

  1. Προκηρύσσεται η διεξαγωγή του 3ου Κυπέλλου Ελλάδος Backgammon από την Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon (Greek Backgammon Federation).
  2. Η διεξαγωγή του Κυπέλλου θα γίνει στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2013-Ιουνίου 2014. Κατ’ εξαίρεση, κάποιοι αγώνες της Προκριματικής Φάσης ενδέχεται να πραγματοποιηθούν εκτός Αττικής, κάτι που θα ανακοινώνεται στους συμμετέχοντες τουλάχιστον ένα μήνα πριν.
    1. Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν αποκλειστικά στο διεθνές παιχνίδι backgammon. Ισχύουν οι κανονισμοί που είναι μονίμως αναρτημένοι στην παραπομπή «Κανόνες», η οποία βρίσκεται στην «Αρχική» σελίδα της ιστοσελίδας μας (www.bgfed.gr).
    2. Το Κύπελλο θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις: Την Προκριματική που θα αποτελείται από 8 μονοήμερα, ανεξάρτητα μεταξύ τους, τουρνουά, την Ημιτελική (PlayOffsΠρόκρισης) και την Τελική Φάση (top-16). Η Ημιτελική και η Τελική Φάση θα διεξαχθούν σε ενιαία, διήμερη εκδήλωση στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου (Ιούνιος 2014).
    3. Οι αγώνες του Κυπέλλου 2013-2014 θα διεξάγονται στην πλειονότητά τους χωρίς τη χρήση χρονομέτρου («σκακιστικού» ρολογιού). Εάν παίκτης επιθυμεί για δικούς του λόγους τη χρήση χρονομέτρου σε συγκεκριμένο αγώνα, ο αντίπαλός του υποχρεούται να το αποδεχθεί. Επίσης, η διοργανώτρια αρχή δικαιούται να επιβάλει τη χρήση χρονομέτρου σε περιπτώσεις όπου απειλείται η ομαλή διεξαγωγή ενός τουρνουά, λόγω σημαντικής καθυστέρησης. Υπενθυμίζεται πως όταν χρησιμοποιείται «σκακιστικό» ρολόι σε αγώνες που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon, ο χρόνος κάθε παίκτη αντιστοιχεί σε δώδεκα δευτερόλεπτα «δωρεάν» ανά κίνηση, συν τον συνολικό χρόνο της αναμέτρησης, ο οποίος προσδιορίζεται σε ενάμισι λεπτό ανά πόντο μήκους αγώνα, συν μισό λεπτό συνολικά για στρογγυλοποίηση. Επί παραδείγματι, για αγώνα 7 πόντων κάθε παίκτης έχει συνολικό χρόνο (7 x1,5) + 0,5, δηλαδή 11 λεπτά, και για αγώνα 11 πόντων (11 x 1,5) + 0,5, δηλαδή 17 λεπτά.

    ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ

    1. Η Προκριματική Φάση αποτελείται από οκτώ ανεξάρτητες μεταξύ τους ημερίδες, έκαστη των οποίων έχει κεντρικό τουρνουά (main) και τουρνουά της παρηγοριάς (consolation). Η πρόκριση και ο αποκλεισμός κάθε παίκτη θα καθορίζεται από αγώνες νοκ άουτ.
    2. Οι προ των ημιτελικών γύροι του κάθε κεντρικού τουρνουά (main) θα ολοκληρώνονται στους 9 πόντους. Οι ημιτελικοί θα διεξάγονται στους 11 και ο τελικός έκαστου τουρνουά θα ολοκληρώνεται στους 13 πόντους.
    3. Όποιος παίκτης αποκλείεται από το κεντρικό (main) θα έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στο τουρνουά της παρηγοριάς (consolation). Ανάλογα με τον γύρο στον οποίο θα αποκλείεται, ο κάθε παίκτης θα εισάγεται στον αντίστοιχο γύρο του consolation(διεθνές σύστημα progressiveconsolation). Για παράδειγμα, οι ηττημένοι των δύο ημιτελικών του main θα αγωνιστούν (μεταξύ τους) στον ημιτελικό του consolation. Οι αγώνες του τουρνουά της παρηγοριάς (consolation) θα ολοκληρώνονται αποκλειστικά στους 7 πόντους, πλην του τελικού, που θα διεξάγεται στους 9.
    4. Ο νικητής του main κατακτά το επιμέρους τουρνουά των Προκριματικών. Ο αντίπαλός του στον τελικό κατατάσσεται επισήμως δεύτερος, ενώ ο νικητής του consolation τρίτος. Ο πρώτος εξασφαλίζει μία θέση για την Τελική Φάση, ενώ οι δύο επόμενοι από μία θέση για την Ημιτελική Φάση (PlayOffsΠρόκρισης).
    5. Κάθε παίκτης δικαιούται να διεκδικήσει όσες θέσεις επιθυμεί, τόσο στην Τελική, όσο και στην Ημιτελική Φάση, ανάλογα με τις διακρίσεις του στα Προκριματικά. Ειδικότερα, εάν παίκτης καταλάβει θέση πρόκρισης στα Τελικά σε δύο διαφορετικά τουρνουά της Προκριματικής Φάσης, θα περνάει άνευ αγώνος ένα γύρο της Τελικής Φάσης, η οποία αυτομάτως θα γίνεται top-15. Ομοίως, εάν διακριθεί αντιστοίχως σε τρία προκριματικά, θα εξασφαλίζει τρεις θέσεις στο τουρνουά της Τελικής Φάσης και, κατά συνέπεια, θα έχει δύο ευκαιρίες πρόκρισης στα ημιτελικά, ενώ, εάν νικήσει (επί παραδείγματι) και στους οκτώ Προκριματικούς, θα κερδίζει απευθείας μια θέση στον μεγάλο Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Παίκτες με περισσότερες από μία εξασφαλισμένες θέσεις στην Ημιτελική ή την Τελική Φάση πληρώνουν μόνον ένα δικαίωμα συμμετοχής σε αυτές.
    6. Κάθε παίκτης που επιθυμεί τη συμμετοχή του σε αγώνα Κυπέλλου (ασχέτως φάσης) υποχρεούται στην καταβολή δικαιώματος συμμετοχής 25 ευρώ για τα ταμειακώς εντάξει Τακτικά Μέλη της Ομοσπονδίας και 30 ευρώ για όλους τους υπόλοιπους. Από κάθε συμμετοχή, τα 20 ευρώ επιστρέφονται στους διακριθέντες του εν λόγω τουρνουά, με κατανομή 50% στο νικητή του main και από 25% στο φιναλίστ του main και τον νικητή του consolation, ενώ τα 5 ευρώ παρακρατούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς («κουμπαράς») και αποδίδονται στους διακριθέντες της Τελικής Φάσης. Τα ποσά που καταβάλλουν τα μη ταμειακώς εντάξει μέλη και τυχόν έκτακτοι παρακρατούνται υπέρ της Ομοσπονδίας.
    7. Για να ικανοποιηθούν και όσοι επιθυμούν μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα, στα τουρνουά του Κυπέλλου θα υπάρχει ισόποσο προαιρετικό sidebet που θα αποδίδεται στον πλέον διακριθέντα του mainμεταξύ όσων αποφάσισαν να συμμετάσχουν στον συγκεκριμένο προκριματικό. Σε περίπτωση που δύο ή περισσότεροι εκ των συμμετασχόντων στο sidebetαποκλειστούν στον ίδιο γύρο, το έπαθλο κερδίζει όποιος προχωρήσει περισσότερο στο consolation. Στην περίπτωση και νέας ισοβαθμίας, το βραβείο μοιράζεται. Τα ποσά του sidebet υπόκεινται σε κρατήσεις 5 ευρώ ανά συμμετοχή, υπέρ των βραβευθέντων της Τελικής Φάσης.
    8. Δημιουργείται ειδική βαθμολογία μεταξύ των συμμετασχόντων σε όλα τα επιμέρους τουρνουά, για να προσδιοριστούν οι παίκτες που θα συμμετάσχουν στην Τελική Φάση (top-16). Η βαθμολογία θα συνταχθεί με το σύστημα masterpoints, το ίδιο που χρησιμοποιείται από την GreekBackgammonFederation για την ανάδειξη του «Νικητή της Χρονιάς» στο Πρωτάθλημα Ελλάδος. Ειδικότερα, κάθε παίκτης εξασφαλίζει 10 βαθμούς για κάθε συμμετοχή του σε τουρνουά, συν το συνολικό μήκος των αγώνων που κέρδισε. Συνεπώς, παίκτης που θα σημειώσει σε συγκεκριμένο τουρνουά μία νίκη στο main και δύο στο consolation, παίρνει 10 + 9 + (2 x 7), ήτοι 33 βαθμούς. Μετά την ολοκλήρωση των οκτώ τουρνουά της Προκριματικής Φάσης, οι δεκαέξι (16) συμμετέχοντες της Τελικής Φάσης προκύπτουν ως εξής:
    • Από τους πρώτους νικητές στο main καθενός από τα οκτώ τουρνουά της Προκριματικής Φάσης, ήτοι οκτώ άτομα.
    • Από τους τέσσερις προηγούμενους στη συνολική βαθμολογία, απ’ όπου θα εξαιρούνται όσοι προκρίθηκαν μέσω διάκρισης σε συγκεκριμένο τουρνουά, ήτοι τέσσερα επιπλέον άτομα.
    • Από τους τέσσερις διακριθέντες στη διαδικασία της Ημιτελικής Φάσης, όπως αυτή περιγράφεται κατωτέρω.
    • Παίκτης που έχει εξασφαλίσει απευθείας την πρόκρισή του μέσω νίκης σε main Προκριματικού δεν δικαιούται νέα θέση μέσω βαθμολογίας, παρά μόνο μέσω Ημιτελικής Φάσης. Ομοίως, παίκτες που έχουν εξασφαλίσει θέση από τη βαθμολογία μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερες μέσω Ημιτελικής Φάσης.
    • Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων διαγωνιζομένων, θα λαμβάνονται υπόψη (i) ο συντελεστής επιτυχίας των ισόβαθμων παικτών, (ii) οι μεταξύ τους αγώνες κατά τη διάρκεια της Προκριματικής Φάσης και (iii) η διαφορά πόντων (goalaverage) που σημείωσαν οι ισοβαθμούντες παίκτες στα τουρνουά της Προκριματικής Φάσης. Στην απίθανη περίπτωση νέας ισοβαθμίας, θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ πριν από την έναρξη της Ημιτελικής Φάσης.

    ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

    1. Εισάγεται η Ημιτελική Φάση (PlayOffs Πρόκρισης). Πρόκειται για μονοήμερο τουρνουά που θα διεξάγεται ημέρα Σάββατο, με την προϋπόθεση την επομένη (Κυριακή) να διεξάγεται η Τελική Φάση (top-16). Στην Ημιτελική Φάση θα κρίνονται τα τελευταία τέσσερα «εισιτήρια» για την Τελική.
    2. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι 16 (8+8) φιναλίστ main και νικητές consolation των οκτώ προκριματικών. Το formatτης Ημιτελικής Φάσης θα είναι σύντομο (7άρια με τελικό στα 9), για να αποφευχθεί άσκοπη καταπόνηση των διακριθέντων. Δεν θα υπάρχει consolation στην Ημιτελική Φάση.
    3. Η Ημιτελική Φάση θα είναι κανονικό τουρνουά, δηλαδή με συμμετοχή 25 (+5) ευρώ. Από κάθε συμμετοχή, τα 20 ευρώ επιστρέφονται στους διακριθέντες του εν λόγω τουρνουά, με κατανομή 70% στον νικητή και 30% στο φιναλίστ. Τα υπόλοιπα 5 ευρώ, προστίθενται στον «κουμπαρά». Οι ηττημένοι των ημιτελικών θα μείνουν χωρίς χρηματική επιβράβευση, αρκούμενοι στην πρόκριση στο top-16.
    4. Παίκτης μπορεί να εξασφαλίσει πάνω από μία θέση στα Ημιτελικά και να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης. Σημειωτέον ότι τέσσερις προκρίσεις στην Ημιτελική Φάση αυτοδικαίως σημαίνουν ότι ο παίκτης έχει ήδη προωθηθεί στους «4» αυτής, και, συνεπώς, έχει ήδη εξασφαλισμένη μία θέση στα Τελικά της επομένης.
    5. Παίκτης που έχει εξασφαλίσει πάνω από μία θέση στα Ημιτελικά πληρώνει ένα δικαίωμα συμμετοχής για να συμμετάσχει σε αυτά, όπως συμβαίνει και στην Τελική Φάση.
    6. Παίκτες που έχουν ήδη προκριθεί μέσω νίκης σε main ή μέσω του pointrace δικαιούνται να δοκιμάσουν να αυξήσουν τις θέσεις τους στην Τελική Φάση, μέσω της Ημιτελικής, ανάλογα με τις «προκρίσιμες» θέσεις που κατέλαβαν στους 8 προκριματικούς. Αν όμως δεν το επιθυμούν, προπληρώνοντας μόνο για την Τελική Φάση και όχι για την Ημιτελική, καλούνται στη θέση τους επιλαχόντες από τη βαθμολογία, για να ολοκληρωθούν οι 16 θέσεις των Ημιτελικών.

    ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

    1. Η Τελική Φάση θα διεξαχθεί ομοίως με σύστημα νοκ άουτ. Θα πραγματοποιηθεί μόνο κεντρικό τουρνουά (main), χωρίς τουρνουά της παρηγοριάς.
    2. Οι αγώνες της Τελικής Φάσης θα κρίνονται στους πρώτους δύο γύρους στους 11 πόντους, οι ημιτελικοί και ο μικρός τελικός (για την 3η και 4η θέση) στους 13 και ο μεγάλος τελικός στους 15.
    3. Ο νικητής κατακτά τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδος. Ο αντίπαλός του στον τελικό κατατάσσεται επισήμως δεύτερος, ενώ ο νικητής του μικρού τελικού τρίτος στον θεσμό.
    4. Ο παίκτης που έχει προκριθεί στην Τελική Φάση οφείλει να καταβάλει 10 ημέρες νωρίτερα το κόστος συμμετοχής του, ώστε να κατοχυρώσει τη θέση του. Σε διαφορετική περίπτωση προκρίνεται ο επόμενος στη βαθμολογία παίκτης.

    ΕΠΑΘΛΑ

    1. Οι πρώτοι τρεις της κατάταξης βραβεύονται με κύπελλα. Ομοίως, με κύπελλα βραβεύονται και οι πρώτοι νικητές των Main στα επιμέρους τουρνουά της Προκριματικής Φάσης, όπως και ο νικητής της Ημιτελικής Φάσης.
    2. Επίσης, προβλέπεται η χρηματική επιβράβευση των νικητών. Ειδικότερα, ο «κουμπαράς» που θα αποτελείται από 5 ευρώ από κάθε μεμονωμένη συμμετοχή σε αγώνα της Προκριματικής και της Ημιτελικής Φάσης, συν το παρακρατηθέν ποσό από κάθε sidebet (επίσης 5 ευρώ), μαζί με τα δικαιώματα συμμετοχής που θα εισπραχθούν από τους συμμετέχοντες στην Τελική Φάση, θα επαναδιανεμηθεί σε ποσοστό 95% προς τους συμμετέχοντες. Επί του συνόλου των διανεμηθησομένων ποσών, τα οποία θα εξαρτηθούν από τον συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων, η διανομή στους διακριθέντες θα γίνεται ως εξής:
    • Κυπελλούχος: 50%
    • Δεύτερος: 30%
    • Τρίτος: 20%

    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

    1. Καθιερώνεται ειδική, κατά 50% μειωμένη, τιμή (12,50 ευρώ) στο δικαίωμα συμμετοχής της Προκριματικής Φάσης για τους φοιτητές και τους ανέργους, κάτι που θα αποδεικνύεται με την επίδειξη της αντίστοιχης ταυτότητας ή κάρτας ανέργου. Για να μην αδικούνται οι παίκτες που κατέβαλαν πλήρη συμμετοχή, οι δικαιούχοι έκπτωσης θα διεκδικούν το 50% της επιβράβευσης που θα αντιστοιχεί στη θέση που κατέλαβαν στην ημερίδα. Τυχόν ανείσπρακτα έπαθλα λόγω της ως άνω ιδιαίτερης μεταχείρισης θα προστίθενται στον «κουμπαρά» υπέρ των διακριθέντων της Τελικής Φάσης.
    2. Οι ως άνω παίκτες απαγορεύεται να συμμετέχουν στο θεσμό του sidebet.
    3. Εάν δεν είναι ταμειακώς εντάξει Τακτικά Μέλη της Ομοσπονδίας, οι ως άνω παίκτες υποχρεούνται σε μισή καταβολή (2,50 ευρώ) υπέρ της Ομοσπονδίας.
    4. Ουδείς παίκτης θα δικαιούται έκπτωσης στην Ημιτελική και την Τελική Φάση.

    ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

    Τα οκτώ τουρνουά της Προκριματικής Φάσης θα διεξαχθούν στο PalliniTennisPark, παρεκτός και προκύψει κάποια έκτακτη αλλαγή, για την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας μας στην Αρχική σελίδα ή στη στήλη «Νέα»/«Κύπελλο», όπως επίσης και μέσω του μηνιαίου μας newsletter, ή, στην έσχατη περίπτωση, μέσω ειδικής, ηλεκτρονικής επιστολής.

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes