Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - Βαθμολογίες



Το site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Παγκόσμια δύναμη!

Posted in Διεθνή

Με δύο τεράστιες επιτυχίες για τα ελληνικά χρώματα έκλεισε τα ξημερώματα της Δευτέρας 12 Αυγούστου το 38o Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Backgammon, που διεξήχθη (όπως κάθε χρόνο από το 1976) στο Μόντε Κάρλο: Πιο συγκεκριμένα, στο World Federations Cup (Κύπελλο Ομοσπονδιών), η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon, διά χειρός Κίμωνα Παπαχριστόπουλου, κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ επίσης δεύτεροι κατετάγησαν στο διπλό (World Championship Doubles Consultation) οι Κώστας Μητρέλης και Χάρης Χρηστίδης! Για τον τελευταίο μάλιστα, η συγκεκριμένη διάκριση του Δευτεραθλητή Κόσμου έρχεται για δεύτερη φορά, αφού το 2010 είχε ξαναφτάσει στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, παίζοντας με τον Τάκη Χατζέλη.

Στο World Federations Cup, η Ομοσπονδία μας μετείχε για πρώτη φορά (αφού μέχρι πέρυσι δεν υφίστατο επισήμως) και με το «καλημέρα» έκανε αισθητή την παρουσία της στον χάρτη του παγκόσμιου backgammon, αφού ο Κίμων Παπαχριστόπουλος έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό του θεσμού. Η περιπέτεια του Κίμωνα ξεκίνησε με νίκη επί του Βραζιλιάνου Ronald Amorin, αλλά σύντομα εξελίχθηκε σε… σκανδιναβικό εφιάλτη, αφού υπέκυψαν μπροστά του οι εκπρόσωποι της Δανίας (Marc Brockmann Olsen), της Σουηδίας (Håkan Åkerstrand) και της Νορβηγίας (Tore Fredriksen), πριν την ήττα στον τελικό από τον Γάλλο Alain Babillon. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο, μονίμως διαμένων στη Γερμανία, πρωταθλητής μας έκανε επίσης αισθητή την παρουσία του και στο Main του ατομικού τουρνουά, όπου έφτασε μέχρι τους «16», όπως άλλωστε είχε κάνει πέρυσι και ο Γιάννης Ζαχαριουδάκης. Θυμίζουμε ότι η υψηλότερη ελληνική διάκριση σε ατομικό επίπεδο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σημειώθηκε το 2000, όταν ο Γιώργος Βαδιάκας (επί συνόλου 267 παικτών) έφτασε στα Ημιτελικά, χάνοντας από τη μετέπειτα Πρωταθλήτρια Katie Scalamandre (ΗΠΑ) σε αγώνα-θρίλερ 23-21.

                Στο doubles consultation, οι Μητρέλης και Χρηστίδης απέκλεισαν στον πρώτο γύρο το ζεύγος Riskin από τη Ρωσία, πριν αντιμετωπίσουν επιτυχώς τους πανίσχυρους Δανούς Nevzat Dogan (Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2012) και Karsten Bredahl (έχει κατακτήσει δις το σημαντικότατο Nordic Open!). Ακολούθησε το ζεύγος Büyüksoy από την Τουρκία, πριν από την εμπλοκή σε έναν… κατά το ήμισυ «εμφύλιο», αφού στα προημιτελικά απέκλεισαν το μεικτό ζεύγος Κίμωνα Παπαχριστόπουλου και Thomas Kazemieh από τη Γερμανία. Η τελευταία νίκη του ελληνικού ζεύγους πραγματοποιήθηκε επί των Tobias Hellwag (Γερμανία) και Mike Svobodny (ΗΠΑ), πριν τον τελικό, εναντίον των πασίγνωστων Ιαπώνων Michihito Kageyama και TatsuyaTanaka, ο οποίος εξελίχθηκε σε ένα σεμινάριο που θα μείνει στην ιστορία του παγκόσμιου ταβλιού, αφού οι αντίπαλοί μας έπαιξαν με το αφύσικο 1,56 error rate, την ώρα που οι Έλληνες σημείωσαν ακόμα πιο θεαματική επίδοση (1,16!!!), κάτι που όμως δεν τους έφτασε για να κατακτήσουν το τρόπαιο…

                Ας σημειωθεί ότι, πέραν των δύο τεραστίων επιτυχιών για τα ελληνικά χρώματα που προαναφέραμε, είχαμε ακόμα μία διάκριση σε ατομικό επίπεδο, αφού ο Κώστας Μητρέλης προχώρησε μέχρι τους ημιτελικούς του Monte Carlo Open, τουρνουά που παραδοσιακά ανοίγει την αυλαία των εκδηλώσεων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο φετινός Κυπελλούχος Ελλάδος νίκησε κατά σειρά τον Βρετανό Sean Williams, τους Αργεντινούς Mario Bonfico και Joaquin Koifman, και τον Ιάπωνα Masahiko Nasu, πριν αποκλειστεί ένα βήμα πριν τον τελικό από τον Βραζιλιάνο Alvaro Savio. Για την ιστορία, ο τίτλος κατέληξε στον Ιάπωνα Motonori Kunishima, ο οποίος συνέχισε τις μεγάλες επιτυχίες της χώρας του στον θεσμό.

                Αφήνοντας στην άκρη τις ελληνικές διακρίσεις, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο ατομικό κρίθηκε σε ένα… θεοπάλαβο παιχνίδι που κατέληξε σε backgammon (τριπλό), ενώ ο κύβος βρισκόταν στο «4»! Τους 12 πόντους της νίκης ενθυλάκωσε ο Ουκρανός Vyacheslav Pryadkin (μαζί με τον παγκόσμιο τίτλο), αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον Πρωταθλητή του 2008 Lars Trabolt από τη Δανία. Ο τελευταίος επεδίωξε με ζήλο να ακολουθήσει τα βήματα του… κατά το ήμισυ συνεπώνυμού του Τζαμαϊκανού σπρίντερ Bolt, ο οποίος την ίδια ημέρα κατακτούσε το δεύτερο χρυσό του σε Παγκόσμιο στα 100 μέτρα, αλλά βρέθηκε κόντρα στην απίστευτη συγκυρία που προαναφέραμε, μένοντας τελικά δεύτερος. Αμφότεροι οι φετινοί πρωταγωνιστές ομόρφυναν τα απογεύματά μας, προσφέροντας υψηλό θέαμα στις διάφορες αναμετρήσεις που έδωσαν, πολλές από τις οποίες μεταδόθηκαν «ζωντανά» από την ιστοσελίδα μας, www.bgfed.gr. Τέλος, το Πρωτάθλημα Ομάδων κατέληξε στην τριάδα από το Ισραήλ.

               Κλείνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως το σύνολο της αντιπροσωπευτικής μας ομάδας βρέθηκε στα έπαθλα, τη στιγμή που μετείχαν συνολικά 205 αθλητές σε όλες τις κατηγορίες, ενώ η χώρα μας δεν εκπροσωπήθηκε καθόλου σε κάποια γεγονότα. Ενδεικτικά να αναφέρουμε τις πολυάριθμες αποστολές από τη Δανία (22 παίκτες), τις ΗΠΑ (20), τη Βρετανία (19), τη Γαλλία (15), την Ιταλία και την Ιαπωνία (από 12), τη Γερμανία (11), τη Βραζιλία (10), το Ισραήλ (9), τις Νορβηγία και Φινλανδία (από 7 συμμετοχές). Ποιος μπορεί άραγε να φανταστεί τι θα μπορούσε να συμβεί αν και η ελληνική αποστολή πλησίαζε αυτά τα νούμερα; Διότι, όπως θα σας διαβεβαίωναν και οι γνώστες της εγχώριας αγωνιστικής πραγματικότητας, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε-έξι ακόμα παίκτες που θα μπορούσαν να σταθούν άνετα στα ψηλά πατώματα των παγκοσμίων διακρίσεων. Ας όψεται η μνημονιακή πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά…

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes