Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - Βαθμολογίες



Το site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Ενημερωτικό Δελτίο Σεπτεμβρίου 2012

Posted in Ενημερωτικά δελτία

ΤO DOUBLE… OR NOT TO DOUBLE!

Μηνιαίο Ενημερωτικό Newsletter της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon

Αρ. 1 - Σεπτέμβριος 2012

 

ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ

Αγαπητοί φίλοι του backgammon,

Εγκαινιάζουμε σήμερα, με την αποστολή του παρόντος, μια νέα εποχή στον χώρο του ελληνικού backgammon. Μέσω αυτού του newsletter, το οποίο θα αποστέλλεται κάθε μήνα, θα μπορείτε να ενημερώνεστε για τα τεκταινόμενα στον χώρο του αγαπημένου μας παιχνιδιού, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Γνωρίζουμε πως η προσπάθεια αυτή έχει προσώρας αδυναμίες (ιδιαίτερα στον εικαστικό τομέα), όμως προτιμήσαμε να ξεκινήσουμε έστω κι έτσι, δεσμευόμενοι να επιδιώξουμε μια σταθερή βελτίωση στις μελλοντικές εκδόσεις, ελπίζοντας κάποια στιγμή στο -όχι και τόσο μακρινό- μέλλον να είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε ένα αποτέλεσμα αντάξιο των προσδοκιών όλων μας.

Οι μελλοντικές εκδόσεις θα περιλαμβάνουν, εκτός των άλλων, αποσπάσματα αγώνων με εξαιρετικό ενδιαφέρον, ανάλυση θέσεων και προβλήματα για δυνατούς λύτες. Κάθε υπόδειξη ή πρόταση είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

Στην τρέχουσα έκδοση θα βρείτε:

  • Ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Ομοσπονδία

  • Την επίσημη προκήρυξη του 5ου Πρωταθλήματος Ελλάδος

  • Σύντομη περιγραφή της αγωνιστικής δραστηριότητας

  • Ενημέρωση για τις επερχόμενες διοργανώσεις στον χώρο του backgammon

Ευελπιστούμε όπως η προσπάθεια αυτή τύχει της καθολικής υποστήριξης όλων. Από την πλευρά μας σας διαβεβαιώνουμε πως θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να οδηγήσουμε το ελληνικό backgammon στη θέση που του αξίζει.

Σας περιμένουμε όλους στο επόμενο μηνιαίο μας τουρνουά, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας (δείτε εδώ).

Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

(ακολουθεί ενημέρωση)

 

 

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΆΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ…

 

Στη συνέλευση που διεξήχθη πριν από το πρώτο φετινό μας τουρνουά στις 9 Σεπτεμβρίου, εξελέγη πενταμελής Διοικούσα Επιτροπή που θα φροντίσει για την επίσημη ίδρυση του συλλόγου (ελπίζουμε εντός του 2012) και ταυτόχρονα θα δρομολογήσει και θα διεξαγάγει τις διοργανώσεις της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Η συνέλευση, που συνεκλήθη από τον απερχόμενο Πρόεδρο Γιώργο Κλείτσα, αποφάσισε τη διενέργεια εκλογών για την επιλογή των προσώπων που θα στελέχωναν την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, αφού κατατέθηκαν οκτώ υποψηφιότητες για την πλήρωση των πέντε απαιτούμενων θέσεων. Ψήφισαν μυστικά 21 παριστάμενοι (έως πέντε σταυροί προτίμησης) και τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Κώστας Χιωτίνης 18, Κώστας Μητρέλης 15, Μιχάλης Προυκάκης 12, Γιώργος Κλείτσας 11, Γιώργος Τσίρης 11, Χάρης Χρηστίδης 11, Γιάννης Βαλλιάνος 7, Θοδωρής Δημάκης 4.

Ως εκ τούτου (και λόγω τριπλής ισοψηφίας για δύο θέσεις), αποφασίστηκε επαναληπτική ψηφοφορία, όμως, προ της διεξαγωγής αυτής, ο απερχόμενος Πρόεδρος Γιώργος Κλείτσας απέσυρε την υποψηφιότητά του. Έτσι, προέκυψε η τρέχουσα Διοικούσα Επιτροπή, η οποία έχει ήδη συνεδριάσει δύο φορές στο διάστημα που μεσολάβησε από τις 9 Σεπτεμβρίου, ασχολούμενη με πλήθος ζητημάτων που απασχολούν την υπό σύσταση Ομοσπονδία.

Το επόμενο τουρνουά μας θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου. Ελπίζουμε πως όλοι θα παρευρεθείτε για να κάνουμε ένα δυναμικό ξεκίνημα σε μια νέα εποχή για το ελληνικό backgammon, με γνώμονα τη συλλογικότητα σε αποφάσεις και πρωτοβουλίες, την αναβάθμιση των διοργανώσεων και τον πλουραλισμό σε ιδέες και δράσεις.

Σημαντική θέση στις προτεραιότητές μας αποτελεί η ενεργός συμμετοχή των παικτών, όχι μόνο με την παρουσία τους στις αγωνιστικές μας εκδηλώσεις, αλλά και μέσω ιδεών και προτάσεων που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι και, τελικά, να προσφέρουμε αυτό που πραγματικά όλοι μας επιθυμούμε. Επειδή η γνώμη σας είναι πρωταρχικής σημασίας, ανοίγουμε τακτική πλατφόρμα επικοινωνίας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., όπου θα μπορείτε να απευθύνεστε για κάθε σχετικό ζήτημα που σας απασχολεί.

Τον Ιούλιο σας e-στείλαμε ένα ερωτηματολόγιο που αφορά στα τακτικά μηνιαία τουρνουά, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχετε όλοι σας απαντήσει. Παρακαλούμε θερμά όσους από εσάς δεν μας έχουν στείλει συμπληρωμένο το ερωτηματολόγιο να το κάνουν το ταχύτερο δυνατόν. Αν τυχόν δεν έχετε λάβει ή έχετε χάσει το συγκεκριμένο αρχείο, ενημερώστε μας για να σας το αποστείλουμε.

Στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής που έλαβε χώρα στις 16 Σεπτεμβρίου αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

  • Να διενεργηθεί ενδελεχής έρευνα αγοράς για τη δημιουργία σύγχρονου, διαδραστικού site με απεριόριστες δυνατότητες προσθηκών και αναβαθμίσεων.

  • Το κόστος συμμετοχής στα τουρνουά του πρωταθλήματος θα παραμείνει στα περσινά επίπεδα, αλλά, για να ικανοποιηθούν και όσοι επιθυμούν μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα, θα υπάρχει ισόποσο προαιρετικό side bet που θα μοιράζεται 70% στο main και 30% στο consolation μεταξύ όσων αποφασίζουν να συμμετάσχουν.

  • Στην τελική βαθμολογία της περιόδου θα προσμετρώνται τα επτά καλύτερα τουρνουά του κάθε παίκτη (και όχι τα οκτώ, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος). Ο παίκτης που θα πρωτεύει στη σχετική βαθμολογία θα παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα του «Νικητή της Χρονιάς», όπως συμβαίνει κάθε χρόνο από το 2008.

  • Ο επίσημος Πρωταθλητής Ελλάδος της σεζόν, όμως, θα αναδεικνύεται σε τελική φάση (Play Offs) με κουμπαρά (pot) που θα συγκεντρώνει το 5% από το κάθε μηνιαίο τουρνουά, συν μία επιπλέον συμμετοχή που θα ζητείται από τους προκριθέντες (μπορείτε να βρείτε το format και άλλες πληροφορίες για το Πρωτάθλημα στην «Προκήρυξη», που ακολουθεί).

  • Όταν ένας παίκτης δεν εμφανιστεί σε κάποιο ματς ή αποχωρήσει πριν από την έναρξή του, αυτό καταγράφεται ως νίκη του αντιπάλου του στη βαθμολογία και ως μη γενόμενο στο ELO. Αντίθετα, αν παίκτης αποχωρήσει μετά την έναρξη του ματς, τούτο καταγράφεται ως νίκη του αντιπάλου και στο ELO.

  • Θα διοργανωθούν δύο διήμερα τουρνουά, ένα τον χειμώνα στην Αττική και ένα τον Μάιο-Ιούνιο σε κάποιο νησί ή παραθαλάσσια περιοχή (περιμένουμε ιδέες και προτάσεις σας), ο νικητής των οποίων θα προκρίνεται αυτόματα στην Τελική Φάση.

  • Θα διεξαχθεί επίσης το 2ο Κύπελλο Ελλάδος, με νέο ανταγωνιστικότερο format και πλουσιότερη τελική φάση. Επίσης σκοπεύουμε να διοργανωθούν τουρνουά doubles, blitz, αλλά και παραδοσιακού ταβλιού, για να καλύψουμε τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις όλων των παικτών και ταυτόχρονα να προσελκύσουμε νέους παίκτες στο backgammon.

  • Θα προκηρυχθούν τουρνουά πρόκρισης (satellites) για όλα τα μεγάλα διεθνή τουρνουά π.χ. World Cup (Πράγα), EBGT Grand Finale (Κύπρος), Nordic (Κοπεγχάγη), World Championship (Μόντε Κάρλο) κ.λπ. για να ενθαρρύνουμε και να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες να διεκδικήσουν διεθνείς διακρίσεις και μεγάλα έπαθλα σε συνδυασμό με ωραία ταξίδια.

  • Θα επανενεργοποιηθούν οι προπονήσεις-σουέτες τις καθημερινές.

  • Το μήκος των ματς στα μονοήμερα τουρνουά θα μειώνεται σε 9/11/13 όταν θα έχουμε περισσότερους από 32 παίκτες, ώστε να ολοκληρώνεται το τουρνουά σε εύλογο χρονικό διάστημα.

  • Θα επιτρέπεται ένα μόνο και αυστηρά 5λεπτο διάλειμμα για κάθε παίκτη στα ματς με μήκος μεγαλύτερο των 7 πόντων. Τα ματς πρέπει να ξεκινούν το αργότερο μέσα σε 10 λεπτά από την ολοκλήρωση του προηγούμενου γύρου ή της κλήρωσης, αλλιώς θα τίθεται σε λειτουργία το ρολόι για όποιον καθυστερεί ή απουσιάζει.

  • Ο χρόνος των ματς στα ρολόγια μειώνεται σε 1,5 λεπτό ανά πόντο. Από τη φάση των προημιτελικών στο main και ημιτελικών στο consolation, τα ματς θα διεξάγονται υποχρεωτικά με ρολόγια. Στις πρώτες φάσεις η επιτροπή θα βάζει ρολόι σε όσα ματς κρίνει πως θα καθυστερήσουν την εξέλιξη του τουρνουά με δική της πρωτοβουλία ή μετά από αίτημα κάποιου παίκτη. Εντός του 2013, προγραμματίζουμε την αγορά όσων επιπλέον ρολογιών απαιτούνται για τη χρονομέτρηση όλων των ματς κατά τα διεθνή πρότυπα.

  • Οι παίκτες έχουν δικαίωμα να καταγράφουν τα ματς τους ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα χωρίς να απαιτείται η συγκατάθεση του αντιπάλου, αρκεί να μην καθυστερεί η έναρξη ή η εξέλιξη των ματς, οπότε και θα επιβάλλεται ρολόι.

 

Λεπτομέρειες και διευκρινίσεις θα σας δώσουμε με χαρά στην έναρξη, αλλά και κατά την διάρκεια του τουρνουά της 13ης Οκτωβρίου, και θα περιμένουμε να συζητήσουμε τις ιδέες, τις σκέψεις, τις αντιρρήσεις και τις προτάσεις σας, τις οποίες, φυσικά, μπορείτε πάντα να μας στέλνετε και με mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

(ακολουθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος)

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

5ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ BACKGAMMON

υπό την αιγίδα της GREEK BACKGAMMON FEDERATION

 

ΓΕΝΙΚΑ

  1. Προκηρύσσεται η διεξαγωγή του 5ου Πρωταθλήματος ΕλλάδοςBackgammon από την Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon (GreekBackgammon Federation).

  2. Η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος θα γίνει στην Αθήνα, κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2012-Ιουνίου 2013. Όπως κατά παράδοση συμβαίνει από το 2008 με το «Κύπελλο Αντώνης Μαλτεζόπουλος», ένα διήμερο τουρνουά θα διεξαχθεί εκτός Αθηνών, τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2013.

  3. Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν αποκλειστικά στο διεθνές παιχνίδι backgammon. Ισχύουν οι κανονισμοί που ακολουθούνται στις διεθνείς διοργανώσεις.

  4. Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: Τα τακτικά μηνιαία τουρνουά (Προκριματική Φάση) και την Τελική Φάση (Play Offs).

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ

  1. Η Προκριματική Φάση αποτελείται από δέκα ανεξάρτητα μεταξύ τους μηνιαία τουρνουά (δύο εξ αυτών διήμερα), έκαστο των οποίων έχει κεντρικό τουρνουά (main) και τουρνουά της παρηγοριάς (consolation). Η πρόκριση και ο αποκλεισμός κάθε παίκτη θα καθορίζεται από αγώνες νοκ άουτ.

  2. Οι προ των ημιτελικών γύροι του κάθε κεντρικού τουρνουά (main) στα ημερήσια τουρνουά θα ολοκληρώνονται μόλις ένας εκ των δύο διαγωνιζομένων φτάσει τους 11 πόντους. Οι ημιτελικοί θα διεξάγονται στους 13, και ο τελικός έκαστου τουρνουά θα ολοκληρώνεται στους 15 πόντους. Εξαίρεση θα αποτελούν τυχόν τουρνουά με περισσότερες από 32 συμμετοχές, όπου το μήκος αγώνα θα αναπροσαρμόζεται σε 9/11/13 αντίστοιχα, χάριν επίσπευσης της διάρκειας διεξαγωγής.

  3. Όποιος παίκτης αποκλείεται από το κεντρικό (main), θα έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στο τουρνουά της παρηγοριάς (consolation). Ανάλογα με τον γύρο όπου θα αποκλείεται ο κάθε παίκτης, θα εισάγεται στον αντίστοιχο γύρο του consolation.

  4. Οι αγώνες του τουρνουά της παρηγοριάς (consolation) θα ολοκληρώνονται αποκλειστικά στους 7 πόντους, πλην του τελικού, που θα διεξάγεται στους 9.

  5. Το μήκος των αγώνων στο main των διήμερων τουρνουά ορίζεται στους 13/15/17 πόντους, ασχέτως αριθμού συμμετοχών. Τα αντίστοιχα consolation θα κρίνονται στους 9/11 πόντους.

  6. Κατά τη διεξαγωγή ενός διήμερου τουρνουά το main θα εξελίσσεται μέχρι τους ημιτελικούς και το consolation μέχρι τον τελικό ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών. Οι παίκτες που δεν έχουν εξασφαλίσει έπαθλα κατά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας θα οδηγούνται στη φάση «Last Chance», η οποία διεξάγεται αμιγώς τη δεύτερη ημέρα. Το μήκος όλων των αγώνων του Last Chanceορίζεται στους 5 πόντους, πλην του τελικού, που διεξάγεται στους 7.

  7. Το κόστος συμμετοχής σε κάθε ημερήσιο τουρνουά της Προκριματικής Φάσης παραμένει στα επίπεδα της περσινής αγωνιστικής περιόδου και θα παραμείνει σταθερό για όλη την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, τουλάχιστον όσον αφορά στα Τακτικά Μέλη της Ομοσπονδίας. Μετά την επίσημη ίδρυση της Ομοσπονδίας, θα προβλεφθεί ειδική προσαύξηση στο ποσό συμμετοχής των Έκτακτων Μελών και μόνον, η οποία θα προορίζεται για την ενίσχυση των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων του Σωματείου. Τα διήμερα τουρνουά θα έχουν αυξημένα δικαιώματα συμμετοχής.

  8. Από το ανά μηνιαίο τουρνουά συγκεντρωθέν ποσό παρακρατείται ποσοστό 5% υπέρ των διακριθέντων στην Τελική Φάση, καθώς και τυχόν έκτακτα έξοδα του Σωματείου, και το υπόλοιπο, επιστρέφεται στους διαγωνιζόμενους.

  9. Δημιουργείται ειδική βαθμολογία μεταξύ των συμμετεχόντων σε όλα τα επιμέρους τουρνουά για να προσδιοριστούν οι παίκτες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Τελική Φάση (Play Offs). Η βαθμολογία θα συνταχθεί με το σύστημα master points, το ίδιο που χρησιμοποιείται από την Greek Backgammon Federation για την ανάδειξη του «Νικητή της Χρονιάς» εδώ και χρόνια. Συγκεκριμένα, έκαστος παίκτης λαμβάνει τόσους βαθμούς όσο το μήκος όλων των αγώνων που κέρδισε. Για την κατάρτιση της βαθμολογίας συνυπολογίζονται τα επτά (εκ των δέκα) τουρνουά όπου ο παίκτης συγκέντρωσε τους περισσότερους πόντους.

  10. Μετά την ολοκλήρωση των δέκα τουρνουά της Προκριματικής Φάσης, οι δώδεκα (12) συμμετέχοντες της Τελικής Φάσης προκύπτουν ως εξής:

  • Από τους νικητές του main καθενός από τα δύο διήμερα τουρνουά της αγωνιστικής περιόδου. Αυτοί κατατάσσονται στην 11η και 12η θέση της συνολικής κατάταξης, εκτός αν, ούτως ή άλλως, βρίσκονται ψηλότερα στη βαθμολογία, οπότε και διατηρούν τη θέση τους. Το ποιος εκ των δύο κατατάσσεται 11ος και ποιος 12ος κρίνεται μέσω της θέσης των εν λόγω παικτών στη συνολική βαθμολογία.

  • Από τους πρώτους δέκα (top-10) στη συνολική βαθμολογία.

  • Σε περίπτωση απόλυτης ισοβαθμίας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων διαγωνιζομένων θα λαμβάνονται υπόψη (i) η βαθμολογία που συγκέντρωσαν οι ισόβαθμοι στο σύνολο των δέκα τουρνουά, (ii) ο συντελεστής επιτυχίας των ισόβαθμων παικτών και (iii) η βαθμολογία που συγκέντρωσαν συνολικά οι αντίπαλοι τους οποίους αντιμετώπισαν στα προκριματικά οι ισόβαθμοι παίκτες. Στην απίθανη περίπτωση νέας ισοβαθμίας θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ πριν από την κλήρωση της Τελικής Φάσης.

 

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (PLAY OFFS)

  1. Η Τελική Φάση θα διεξαχθεί ομοίως με σύστημα νοκ άουτ. Θα πραγματοποιηθεί μόνο κεντρικό τουρνουά (main).

  2. Για τον καθορισμό των αγώνων δεν διεξάγεται κλήρωση. Οι παίκτες που κατέλαβαν τις πρώτες τέσσερις θέσεις της βαθμολογίας περνούν αυτομάτως στον δεύτερο γύρο της Τελικής Φάσης. Στον πρώτο γύρο, ο 5ος της κατάταξης αντιμετωπίζει τον 12ο (ο νικητής του αγώνα αυτού παίζει στον δεύτερο γύρο εναντίον του 4ου της κατάταξης), ο 6ος τον 11ο (ο νικητής του αγώνα αυτού παίζει στον δεύτερο γύρο εναντίον του 3ου της κατάταξης), ο 7ος τον 10ο (ο νικητής του αγώνα αυτού παίζει στον δεύτερο γύρο εναντίον του 2ου της κατάταξης) και, τέλος, ο 8ος τον 9ο (ο νικητής του αγώνα παίζει στον δεύτερο γύρο εναντίον του 1ου της κατάταξης). Στα ημιτελικά των Play Offs, συναντώνται μεταξύ τους οι νικητές που προέκυψαν από τις θέσεις 1/(8/9) εναντίον 4/(5/12), και 2/(7/10) εναντίον 3/(6/11).

  3. Οι αγώνες της Τελικής Φάσης θα κρίνονται κατά τους πρώτους τρεις γύρους στα δύο νικηφόρα σετ των 7 πόντων, και ο μεγάλος τελικός στα δύο νικηφόρα σετ των 9 πόντων.

  4. Ο νικητής κατακτά τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος και ο αντίπαλός του στον τελικό κατατάσσεται επισήμως δεύτερος.

  5. Η συμμετοχή στην Τελική Φάση προϋποθέτει την καταβολή αυξημένου δικαιώματος συμμετοχής προς την Ομοσπονδία. Το ως άνω συγκεντρωθέν ποσό επαναδιανέμεται σε ποσοστό 95% προς τους συμμετέχοντες, μαζί με το ποσό που προέκυψε από τις μηνιαίες κρατήσεις (5%) από κάθε τουρνουά της Προκριματικής Φάσης, μείον τυχόν έξοδα.

  6. Παίκτης που έχει προκριθεί στην Τελική Φάση οφείλει να έχει προπληρώσει τη συμμετοχή του στα PlayOffs τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή τους, αλλιώς θεωρείται πως δεν επιθυμεί τη συμμετοχή του, οπότε καλείται ο πρώτος επιλαχών της βαθμολογίας να αγωνιστεί στη θέση του.

 

ΕΠΑΘΛΑ

  1. Οι πρώτοι δύο της Τελικής Φάσης βραβεύονται με κύπελλα. Ομοίως με κύπελλα βραβεύονται και οι πρώτοι τρεις των επιμέρους τουρνουά που συνιστούν την Προκριματική Φάση.

  2. Ακολουθώντας την παράδοση από το 2008, ο πρώτος της βαθμολογίας της Προκριματικής Φάσης ονομάζεται «Νικητής της Χρονιάς», και παραλαμβάνει τη σχετική, καθιερωμένη τιμητική πλακέτα.

  3. Για να ικανοποιηθούν και όσοι επιθυμούν μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα, στα μηνιαία τουρνουά θα υπάρχει ισόποσο προαιρετικό side bet που θα μοιράζεται 70% στο main και 30% στο consolation μεταξύ όσων αποφάσισαν να συμμετάσχουν. Τα ποσά του side bet επίσης υπόκεινται σε κρατήσεις 5% υπέρ βραβευθέντων της Τελικής Φάσης.

  4. Από τα ποσά που θα συγκεντρωθούν τόσο από τις μηνιαίες κρατήσεις (5% επί όλων των ποσών συμμετοχής), όσο και από την υποχρεωτική συμμετοχή έκαστου διαγωνιζόμενου στην Τελική Φάση, προκύπτει και το ποσόν επιβράβευσης των διακριθέντων (αφού αφαιρεθούν τυχόν έκτακτα έξοδα του Σωματείου). Τα ποσά αυτά διανέμονται ως εξής:

  • Πρωταθλητής: 70%

  • Δεύτερος: 30%

 

ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα εννέα απομένοντα τουρνουά της Προκριματικής Φάσης θα διεξαχθούν στον Όμιλο Μπριτζ Πειραιά (Αίθουσα «Γεώργιος Ράλλης»), παρεκτός και προκύψει κάποια έκτακτη αλλαγή, για την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας μας στη στήλη «Νέα» (δείτε εδώ). Εξαιρείται το εαρινό ή θερινό διήμερο τουρνουά, πληροφορίες για το οποίο θα αναρτηθούν εν καιρώ στην ως άνω ιστοσελίδα. Ισχύουν οι κανόνες συμμετοχής που εφαρμόζονται στα Μηνιαία Τουρνουά που διοργανώνει η Greek Backgammon Federation από το 2007.

Ειδικός χάρτης πρόσβασης στον Όμιλο Μπριτζ Πειραιά, υπάρχει στο τέλος της ιστοσελίδας εδώ.

 

 

ΣΥΝΟΨΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Μιχάλης Προυκάκης vs Fernando Braconi

Διεξήχθη στις 9 Σεπτεμβρίου το πρώτο μηνιαίο τουρνουά της νέας αγωνιστικής περιόδου, με συμμετοχή 20 παικτών. Θριαμβευτής της ημερίδας ήταν ο ΙταλόςFernando Braconi, Πρωταθλητής Ευρώπης 2008, o οποίος δικαίωσε την παρουσία του στο no. 31 της 2011 BG Giants λίστας (εδώ), υπερνικώντας τους (κατά τεκμήριο) ισχυρούς αντιπάλους με τους οποίους κληρώθηκε. Πιο συγκεκριμένα, απέκλεισε κατά σειρά Γιώργο Κλείτσα (Πρωταθλητής 2007-2008), Γιώργο Αυδή (Πρωταθλητής 2011-2012, και Κυπελλούχος 2012), Γιώργο Τσίρη, Παύλο Θανόπουλο, για να επικρατήσει στον τελικό και του Μιχάλη Προυκάκη, φτάνοντας έτσι στον πρώτο τίτλο του σε ελληνικά τουρνουά, μετά από δύο χρόνια απουσίας (είχε κερδίσει τοconsolation στο εμβόλιμο τουρνουά του Οκτωβρίου 2010). Από την πλευρά του, ο έτερος φιναλίστ βρέθηκε σε τελικό τουρνουά πρωταθλήματος για πρώτη φορά, αποκλείοντας κατά σειρά Θανάση Μακρή (σε έναν συναρπαστικό αγώνα που έληξε 11-10), Κώστα Χιωτίνη και Κώστα Μητρέλη, πριν υποκύψει στην αγωνιστική ανωτερότητα του Ιταλού.

Μεγάλη μάχη έγινε στο consolation, με τους Αυδή, Μητρέλη, Βαμβακάρη, Θανόπουλο, Δημάκη και Τσίρη να αγωνίζονται μέχρι τέλους για τη διάκριση, κάτι που κατάφερε τελικά ο πρωταθλητής του 2011-2012 Γιώργος Αυδής, επικρατώντας του Κώστα Μητρέλη στον τελικό. Στα αξιοσημείωτα του τουρνουά ήταν και η παρουσία του Γιάννη Ζαχαριουδάκη από τη Βέροια, ο οποίος, μετά την επιτυχία του στο διεθνές τουρνουά του Games Festival της Χαλκιδικής (είχε κερδίσει το LastChance), εξέπληξε το διεθνές στερέωμα του αθλήματος, φτάνοντας στους «16» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Μόντε Κάρλο.

Στη βαθμολογία από την οποία θα προκύψουν οι δέκα (εκ των δώδεκα) παίκτες που θα διεκδικήσουν σε PlayOffs τον φετινό τίτλο του Πρωταθλητή προηγείται οBraconi με 61 βαθμούς, ακολουθούμενος από τους Μητρέλη (40), Αυδή (37), Προυκάκη (35) και Θανόπουλο (33). Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη βαθμολογία, την πορεία του τουρνουά, καθώς και πλήθος στατιστικών, που επιμελείται ο Γραμματέας Αγώνων, Γιώργος Τσίρης, στο ειδικό αρχείο .xlsx που ακολουθεί τη βαθμολογία του top-10 εδώ.

Να σημειωθεί, τέλος, πως (όπως σε όλα τα επόμενα τουρνουά με τυχόν λιγότερες από 32 συμμετοχές) βραβεύθηκαν μόνον οι πρώτοι τρεις, καθώς οι ηττημένοι στους δύο ημιτελικούς του main συνέχισαν την προσπάθειά τους στο consolation.

 

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ

Για όσους θέλουν να συνδυάσουν backgammon και τουρισμό, τα σημαντικότερα διεθνή τουρνουά μέχρι τέλος του 2012 είναι:

 

Σεπτέμβριος, 28-30 Swedish Open

Οκτώβριος, 6-8 Japan Open

Οκτώβριος, 10-14 Austrian Open

Οκτώβριος, 19-21 Milano Open

Οκτώβριος, 26-28 Swiss Challenge (EBGT)

Νοέμβριος, 1-4 German Championship

Νοέμβριος, 2-4 Finnish Open

Νοέμβριος, 9-11 BG Live in London

Νοέμβριος, 14-18 Las Vegas Open

Νοέμβριος, 16-18 Rome Open

Δεκέμβριος, 1-3 World Cup (Prague)

Δεκέμβριος, 6-9 Cyprus Open (EBGT)

 

Αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα τουρνουά, και τα αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε στο www.chicagopoint.com

 

Για το World Cup της Πράγας θα διεξαχθεί ειδικό προκριματικό τουρνουά (satellite) υπό την αιγίδα της BgFed, σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

 

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

Στις 29 Σεπτεμβρίου διεξάγεται στο ιστορικό Δίστομο πρωτάθλημα παραδοσιακού ταβλιού («πόρτες», «πλακωτό», «φεύγα») με χρηματικά έπαθλα για τους νικητές. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον κ. Αριστείδη Τζιτζώκο στο τηλέφωνο 6937577727, καθώς και εδώ.

 

 

 

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΑΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

Σας περιμένουμε

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes