Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - Βαθμολογίες



Το site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Ενημερωτικό Δελτίο: Ιούλιος/Σεπτέμβριος 2015

Posted in Ενημερωτικά δελτία

TO DOUBLE… OR NOT TO DOUBLE! Ενημερωτικό Newsletter της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon Αρ. 29 - Ιούλιος / Σεπτέμβριος 2015

ΠΡΩΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΠΑΘΛΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ!

Ελέω Μητρέλη και Παπαχριστόπουλου

Σε 39 χρόνια ιστορίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, η Ελλάδα είχε βρεθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μόλις μία φορά, το 2008, όταν οι Γρούτσος, Κλείτσας και Κολώνιας είχαν πρωτεύσει στο ομαδικό. Έπρεπε να φτάσουμε στην 40η διοργάνωση του Παγκοσμίου, για να πανηγυρίσουμε ως ελληνικό backgammon τρεις (!!!) πρωτιές, οι οποίες μας έφεραν στην πρώτη θέση των διακρίσεων, μαζί με την Ιταλία, η οποία σημείωσε νίκες στο Doubles, το Πρωτάθλημα γυναικών και το ομαδικό.

Δράστες της πρωτόγνωρης ελληνικής επέλασης στο Μόντε Κάρλο, ήταν οι Κώστας Μητρέλης και Κίμων Παπαχριστόπουλος, οι οποίοι σημείωσαν πολλαπλές διακρίσεις, σηκώνοντας τη σημαία μας ψηλά στην ετήσια γιορτή του παγκοσμίου backgammon. Έτσι, προσέθεσαν τα ονόματά τους στους απόλυτους πρωταγωνιστές της φετινής διοργάνωσης, μαζί με εκείνα του νέου Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο Mainevent, AliCihangir Çetinel (πρώτος παγκόσμιος τίτλος για την Τουρκία) και της Ιταλίδας LauraMonaco, η οποία μετείχε σε όλες τις διακρίσεις της χώρας της, στεφόμενη μάλιστα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια γυναικών για τέταρτη συνεχόμενη φορά!

Επιστρέφοντας στους Έλληνες αθλητές, ο Κώστας Μητρέλης συνέχισε την παράδοση της (τουλάχιστον) μίας μεγάλης διάκρισης κάθε χρονιά (το 2013 είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του DoublesConsultation, παρέα με το Χάρη Χρηστίδη, αλλά και το Κύπελλο Ελλάδος, ενώ πέρυσι είχε θριαμβεύσει στο EuropeanBackgammonTour). Αυτή τη φορά, ξεπέρασε τον εαυτό του, φτάνοντας σε δύο (!) παγκόσμιες πρωτιές, αφού επικράτησε τόσο στο WorldFederationsCup (όπου κάθε εθνική ομοσπονδία δικαιούται μέχρι τέσσερις συμμετοχές), όσο και στο SpeedgammonWorldChampionship. Και στα δύο sideevents, οι επιτυχίες του σημειώθηκαν επί παγκοσμίων πρωταθλητών, αφού στο μεν Federations επικράτησε στον τελικό του δις Πρωταθλητή JörgenGranstedt από τη Σουηδία, στο δε Speedgammon, επί του φετινού νικητή Cihangir Çetinel. Με αυτές τις διακρίσεις του, ο Μητρέλης κατέστη αδιαμφισβήτητα ο πλέον επιτυχημένος διεθνώς Έλληνας παίκτης στη σύντομη ιστορία μας.


Από την άλλη, ο μονίμως διαμένων στη Γερμανία Κίμων Παπαχριστόπουλος, επέστρεψε μετά από δύο χρόνια στο βάθρο των νικητών (το 2013 είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο πρώτο ιστορικά WorldFederationsCup), αφού πρώτευσε στο StanleyTomchinSuperjackpot, επικρατώντας κι εκείνος με τη σειρά του, επί ενός παλαιού Παγκόσμιου Πρωταθλητή, του Δανού LarsTrabolt. Πέραν όμως αυτού, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του DoublesConsultation με παρτενέρ το Γερμανό GötzHildsberg, ένώ έκανε ιδιαιτέρως αισθητή την παρουσία του και στο Mainevent, ισοβαθμώντας στις θέσεις 4-5. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη επιτυχία που έχει σημειώσει Έλληνας παίκτης στο θεσμό, από τους αλησμόνητους χαμένους ημιτελικούς του Γιώργου Βαδιάκα το 1991 και το 2000.

Στα αξιοπερίεργα της φετινής διοργάνωσης, ας σημειωθεί και η συγκυρία επιτυχών εμφανίσεων από δύο εξ Αμερικής ομογενείς μας, του GusContos (θέσεις 6-8 στο Mainevent) και του CliffPappas (ημιτελικά στο Doubles). Τελικά φέτος, το Μόντε Κάρλο φόρεσε για τα καλά τα γαλανόλευκα!


Ακολουθεί σύντομη εξιστόρηση του ταξιδιού στο Μόντε Κάρλο, από το θριαμβευτή, Κώστα Μητρέλη:

«Τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο, δυστυχώς όπως και πέρυσι χωρίς άλλο γνήσιο (σ.σ. διαμένοντα στην Ελλάδα) Έλληνα παρέα...

Με κακή διάθεση λόγω της κατάστασης στην πατρίδα, φτάσαμε, Δευτέρα 3/8 με την Σαββίδου, Νίκαια μέσω Βρυξελλών. Οι βαλίτσες μας όμως όχι. Έτσι, εκνευρισμένοι και ανήσυχοι, χωρίς ρούχα, παπούτσια, κάμερα κλπ κατευθυνθήκαμε στο Μόντε Κάρλο, ελπίζοντας πως θα βρεθούν και θα μας τις φέρουν στο ξενοδοχείο το συντομότερο. Γραφόμαστε στο διπλό και αποκλειόμαστε από τους Ρώσους Gagua-Metchin. Την επομένη το μεσημέρι, νέα ήττα από τον Αρμένη Khachatryan στο main. Το κακό είχε τριτώσει, ο εφιάλτης με τις βαλίτσες μας λήγει και προσπαθώ να κάνω νέο ξεκίνημα. Πράγματι κάνω μια αγχωτική νίκη στο κάτω ταμπλό (2ndchance) επί του Γαλλοκροάτη Maric, όμως έρχονται άλλες δυό ήττες από τον Ρουμάνο Manailaγια το Παγκόσμιο και στο Σούπερ Τζάκποτ από τον Friedriksen (τον μακράν καλύτερο Νορβηγό, όπως μου είπε ο Ηλίας Κρητικός), μένοντας πολύ γρήγορα έξω από τα δυό μεγαλύτερα έπαθλα.

Απογοητευμένος, αλλά με όρεξη για τάβλι και όχι για...τουρισμό, πήγα να γραφτώ ταυτόχρονα σε Federations και Speedgammon.

Στο Ομοσπονδιών, δύσκολο ξεκίνημα εναντίον του Erokhin, (προκάτοχος του Μέριτ από τον Κάτσιο, αρχηγός της εθνικής Ρωσίας στην Βουδαπέστη και στην συνέχεια φιναλίστ του Παγκοσμίου). Ακολουθούν νίκες επί των Budrys (Λιθουανός, κάτοικος Δουβλίνου), Lindbom (Σουηδία) και Gurov (Ρώσος νικητής του Intermediate). Eπιτυχία η παρουσία μου στον τελικό (όπως ο Κίμων πρόπερσι) και μεγάλη πρόκληση ο αντίπαλος... Απέναντι μου κάθεται ο δις (1999-2001) παγκόσμιος πρωταθλητής JörgenGranstedt! Nίκη 7-2 και πρώτη κατάκτηση!

Στο τουρνουά ταχύτητας-πίεσης χρόνου, πάλι δύσκολο ξεκίνημα εναντίον του Νορβηγού Liby (έτερο μέλος της πανίσχυρης εθνικής τους μαζί με τον Friedriksen, που εύχομαι να αποφύγουμε στις κληρώσεις της Βουδαπέστης), στη συνέχεια νίκη επί του Gusev για να βρεθώ αντιμέτωπος με τον πολυνίκη του Speedgammon Γάλλο Stepler. Χάνει από χρόνο (για πρώτη φορά στην καριέρα του, όπως φωνάζει έξαλλος) και τρέχει για rebuy… που τον οδηγεί μετά από 4 νίκες στον ημιτελικό απέναντί μου, αφού εγώ έχω αποκλείσει εν τω μεταξύ και τον συμπατριώτη του Andrieu. Απαιτεί να μην παίξουμε στο τάβλι μου, γιατί λέει πως το μέγεθος του και το βάρος των πουλιών ευθύνεται για την ήττα του από χρόνο και φωνάζοντας ‘’ώρα για εκδίκηση’’ καθόμαστε σε ένα από τα μικρά πλαστικά τάβλια της διοργάνωσης από όπου γρήγορα αποχωρεί ηττημένος (όχι όμως από χρόνο αυτή την φορά).

 


Στον τελικό παίζω με τον Çetinel από την Τουρκία, ο οποίος ήδη είχε προκριθεί στον τελικό του Παγκόσμιου. Ταχύτατος και πιο έμπειρος από εμένα στο Speedgammon, βλέποντας με να έχω μείνει με 10’’ ενώ εκείνος δεν έχει ξοδέψει σχεδόν καθόλου χρόνο με οδηγεί σε δυο backgames με προφανή στόχο να χάσω από χρόνο. Μάταια όμως!

Την ίδια ώρα ο Κίμων έφτανε στον ημιτελικό σε μέην και διπλό και την επομένη κατάκτησε το σούπερτζάκποτ!

Στην απονομή, σχεδόν όλα τα γυάλινα κύπελλα έφτασαν σπασμένα κι έτσι φωτογραφηθήκαμε με τα ελάχιστα εναπομείναντα άθεικτα και μας υποσχέθηκαν πως θα μας στείλουν καινούρια στις διευθύνσεις μας...»

Η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon, συγχαίρει θερμά τους Πρωταθλητές μας για τις μεγάλες διακρίσεις που προσέφεραν για ακόμα μία φορά στο ελληνικό backgammon. Ευχόμαστε να καμαρώσουμε σύντομα κάποιον από τους αθλητές μας, στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και στο Mainτου Μόντε Κάρλο, όπως οραματιζόταν κατά τα γραφόμενά του και ο «πατριάρχης» μας, Αντώνης Μαλτεζόπουλος.

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Συνεκλήθη σε Σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, σε πανηγυρική του συνεδρίαση, που έλαβε χώρα με παρόντες πλήθος απλών μελών μας, στις 30 Ιουνίου. Οι θέσεις του Προέδρου, του Γενικού Γραμματέα και του Ταμία, πληρώθηκαν κατόπιν ομόφωνης απόφασης, από τους κ.κ Παύλο Θανόπουλο, Μιχάλη Προυκάκη και Κώστα Χιωτίνη αντίστοιχα. Την ιδιότητα του Μέλους του Δ.Σ., υπενθυμίζεται ότι έχουν πλην των προαναφερθέντων και οι Νίκος Δίκαρος και Γιάννης Πασιαλής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

2015 – 2016

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 14ης Ιουνίου, συνεδρίασε ήδη τρεις φορές, καθορίζοντας τον τρόπο λειτουργίας της Ομοσπονδίας κατά τη θητεία του. Στα πλαίσια αυτά, σας παρουσιάζουμε εν συντομία, τις ουσιαστικότερες αποφάσεις που πάρθηκαν σε σχέση με τις εγχώριες διοργανώσεις. Ας σημειωθεί πως ελήφθησαν υπ’ όψιν, πλήθος θέσεων και προτάσεων που ετέθησαν από τουλάχιστον δεκαπέντε (!) μέλη μας. Είναι ευνόητο, πως δεν γινόταν να ικανοποιηθούν άπαντες, καθώς οι διάφορες προτάσεις που παραλάβαμε, ήταν πολύ διαφορετικές και ενίοτε, αντικρουόμενες.

Πρωτάθλημα Ελλάδος 2015-16:

  • Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, Προκριματική και Τελική. Η Προκριματική Φάση, θα αποτελείται από δέκα μηνιαία τουρνουά, οκτώ ημερήσια και δύο διήμερα. Κάθε παίκτης θα δικαιούται να προσμετρά στη βαθμολογία του, τις επτά καλύτερες εμφανίσεις του στην περίοδο.
  • Το σύστημα διεξαγωγής αυτών, θα είναι παραλλαγή ελβετικού συστήματος, με την ονομασία “FT”. Με το σύστημα αυτό, παίκτης που χάνει κάποιον αγώνα του, δεν περιορίζεται στη διεκδίκηση του Consolation, αλλά διεκδικεί ακόμα και την πρώτη θέση!
  • Όλοι οι αγώνες της Προκριματικής Φάσης, θα έχουν μήκος 9 πόντων. Ως εκ τούτου, η τήρηση ξεχωριστής βαθμολογίας που θα επηρεάζεται από το μήκος των νικηφόρων αγώνων εκάστου παίκτου, καθίσταται πλεονασμός και συνεπώς, η βαθμολογία των παικτών, θα ισούται με το άθροισμα των νικών που σημειώνουν στα εκάστοτε τουρνουά. Καταργείται το bonus βαθμών για απλή εμφάνιση σε τουρνουά, όπως άλλωστε και η απ’ ευθείας πρόκριση των νικητών των διημέρων τουρνουά στην Τελική Φάση. Θα υπάρχει όμως πριμοδότηση της παρουσίας των παικτών στα διήμερα τουρνουά, καθώς σε αυτά, οι νίκες που θα σημειώνονται, θα προσμετρούνται διπλές.
  • Δεδομένης της ανάγκης λόγω του συστήματος διεξαγωγής, όλοι οι αγώνες να ξεκινούν την ίδια ώρα (ανά μιάμιση ώρα ο κάθε γύρος), αποφασίζεται η υποχρεωτική χρήση ρολογιών στους αγώνες. Εάν τα ρολόγια δεν επαρκούν για όλους τους αγώνες, αποκλειστικός υπεύθυνος για να ορίσει τα ζεύγη όπου θα τοποθετηθεί ρολόι, θα είναι ο tournamentdirector. Επί της αποφάσεως δε αυτού, ουδεμία αντίρρηση γίνεται δεκτή.
  • Τα ημερήσια τουρνουά, θα είναι διπλού αποκλεισμού, ενώ τα διήμερα, τριπλού αποκλεισμού.
  • Το κόστος συμμετοχής στα ημερήσια τουρνουά, καθορίζεται στα 50 ευρώ, συν 10 για τα μη ταμειακώς εντάξει μέλη. Το κόστος των διήμερων τουρνουά, παραμένει ως είχε (100 + 20). Εκ του ποσού αυτού, παρακρατώνται 5 ευρώ ανά ημερίδα και 10 ευρώ στα διήμερα, υπέρ του «κουμπαρά» για τους διακριθέντες στην Τελική Φάση. Τυχόν side bets, δεν έχουν κρατήσεις.
  • Με κύπελλα θα βραβεύονται οι δύο πρώτοι κάθε μηνιαίου τουρνουά. Η χρηματική επιβράβευση των διακριθέντων όμως, αφορά τρεις παίκτες στα ημερήσια (διανομή: 50-30-20%) και πέντε στα διήμερα (διανομή: 40-20-10-5-5%) τουρνουά.
  • Καθιερώνεται ο θεσμός των Προκριματικών (Satellites) πριν από κάθε τουρνουά Πρωταθλήματος, με κόστος 5 ευρώ (+ 1 για τα μη τακτικά μέλη) και αποκλειστικό έπαθλο, μία δωρεάν θέση στο εκάστοτε επερχόμενο τουρνουά Πρωταθλήματος. Τα τουρνουά αυτά, θα συνοδεύονται από δωρεάν μάθημα επί της θεωρίας του αθλήματος. Ο εισηγητής του κάθε μαθήματος, θα αμείβεται με δωρεάν συμμετοχή στο satellite που θα ακολουθεί. Όλα το satellites, θα είναι τουρνουά μονού αποκλεισμού, χωρίς υποχρέωση ρολογιού και θα διεξάγονται κάποιο απόγευμα καθημερινής, την εβδομάδα που θα υφίσταται προγραμματισμένο τουρνουά Προκριματικής Φάσης Πρωταθλήματος.
  • Η Τελική Φάση, θα διεξαχθεί ανάμεσα στους πρώτους 12 παίκτες της Κανονικής Περιόδου. Στον πρώτο γύρο αυτής, θα συμμετάσχουν οι παίκτες που κατέλαβαν τις θέσεις 5 έως 12 στην κατάταξη, ενώ στο δεύτερο, θα συμμετέχουν εκτός των νικητών του πρώτου και οι πρώτοι τέσσερις της Προκριματικής Φάσης, με προδιαγεγραμμένα ζευγαρώματα, όπως τα δύο τελευταία χρόνια. Το μήκος των αγώνων της Τελικής Φάσης (η οποία θα είναι τουρνουά μονού αποκλεισμού), ορίζεται ανά γύρο σε 19 / 21 / 23 / 25 πόντους. Τα χρηματικά έπαθλα της Τελικής Φάσης διανέμονται με σχέση 70-30% στους δύο πρώτους.

Κύπελλο Ελλάδος 2015-16:

  • Καταργείται εντελώς το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου ως ίσχυε και καθιερώνεται «ακριβή» διοργάνωση, με στόχο να ικανοποιηθούν οι παίκτες που ήθελαν μεγαλύτερα έπαθλα.
  • Ως εκ τούτου, καθιερώνονται δύο προκριματικά και ένα Τελικό τουρνουά, με κόστος συμμετοχής 200 ευρώ (+ 20 για τα μη τακτικά μέλη), με το παραδοσιακό σύστημα διεξαγωγής της Ομοσπονδίας (progressiveconsolation). Από κάθε συμμετοχή, παρακρατούνται 30 ευρώ για τον «κουμπαρά» της Τελικής Φάσης.
  • Τ μήκος των ματς των προκριματικών τουρνουά, καθορίζονται στο main στους 13 πόντους (15 στον τελικό) και στο consolation στους 9 πόντους (11 στον τελικό). Από κάθε προκριματικό, προκρίνονται στο Τελικό τουρνουά οι νικητές και οι φιναλίστ του main, καθώς και οι νικητές του consolation.
  • Στο τελικό τουρνουά, αγωνίζονται σε ματς 15 πόντων οι φιναλίστ του ενός τουρνουά με το νικητή consolation του άλλου, εν συνεχεία οι νικητές αυτών των αγώνων, σε ματς 17 πόντων με τους νικητές των δύο main, ενώ ο τελικός του Κυπέλλου, θα διεξαχθεί στους 19 πόντους.
  • Οι διακριθέντες θα μοιραστούν τρία κύπελλα ανά προκριματικό, ενώ θα απονεμηθούν και δύο κύπελλα στην Τελική Φάση. Τα χρηματικά έπαθλα καθορίζονται με σχέση 50-25-25% στους δύο προκριματικούς και 70-30% στο τελικό τουρνουά.
  • Όπως και στους αγώνες Πρωταθλήματος, άπαντες οι αγώνες του Κυπέλλου θα διεξαχθούν με τη χρήση ρολογιού.

Άλλες αποφάσεις:

  • Η ετήσια συνδρομή, με την οποία εξασφαλίζεται η αποφυγή επιβαρύνσεων στο κόστος συμμετοχής ανά τουρνουά, ορίζεται στα 100 ευρώ.
  • Η Εθνική Ομάδα της Ελλάδος, θα καταρτίζεται στο εξής, αποκλειστικά με βάση τη βαθμολογία ELO, χωρίς ιδιαίτερο προνόμιο για τους εκάστοτε διακριθέντες στις εγχώριες διοργανώσεις. Δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική όμως, θα έχουν μόνον παίκτες που συμμετείχαν σε τουλάχιστον τρία τουρνουά της Ομοσπονδίας (όχι satellites) της χρονιάς που πέρασε.
  • Θεσπίζεται ως θεσμός το Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα, το οποίο θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2016 και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο, καλύπτοντας και μήνες όπου δεν υφίσταται άλλη αγωνιστική δραστηριότητα της Ομοσπονδίας. Κάθε ομάδα, θα αποτελείται από τρεις βασικούς και δύο αναπληρωματικούς παίκτες, οι οποίοι θα αγωνίζονται εναντίον ισαρίθμων παικτών αντιπάλου ομάδας, παίζοντας όλοι με όλους (9 ματς των 7 πόντων). Οι ομάδες, θα μπορούν να εκπροσωπούν σωματεία, εταιρείες ή και τίποτα από τα παραπάνω, αντιστοιχώντας απλά σε παρέες φίλων. Το κόστος συμμετοχής εκάστου ομάδας, θα είναι 100 ευρώ για ολόκληρο το Πρωτάθλημα. Η πρώτη διοργάνωση όμως, η οποία θα έχει το χαρακτήρα του «κράχτη», θα αφορά στο παιχνίδι χωρίς βίδο («πόρτες»). Ούτως εκτιμάται πως θα προκύψει έντονο ενδιαφέρον από πλήθος παρεών, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν επί του παρόντος με την οργάνωσή μας.

Η ιδέα τίθεται σε ανοικτή διαβούλευση των παικτών και η επίσημη Προκήρυξη του νέου θεσμού, θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Υπεύθυνος της διοργάνωσης, αναλαμβάνει ο Πρόεδρος, Παύλος Θανόπουλος.

  • Κοινοποιείται στους παίκτες σαφής Εσωτερικός Κανονισμός συμπεριφοράς που θα τηρηθεί απαρεγγλίτως και με αυστηρότητα. Αστοχία παικτών να συμμορφωθούν με αυτόν, ενδεχομένως να τους οδηγήσει στην έξοδο από κάποια διοργάνωση ή από τις εκδηλώσεις μας εν γένει.
  • Απόλυτος άρχων εκάστου τουρνουά, καθίσταται ο Διευθυντής Αγώνων (TournamentDirector). Ως τέτοιος, θα μπορεί να είναι οποιοδήποτε μέλος της Ομοσπονδίας, ασχέτως συμμετοχής του στο Δ.Σ. και θα καθορίζεται εκ περιτροπής. Θεσπίζεται τριμελής Επιτροπή για ασυνήθιστες περιπτώσεις ή περιστατικά που κρίνει χρήσιμη την παρουσία της ο TournamentDirector.
  • Όπου οι αγώνες οφείλουν να διεξαχθούν με ρολόι, θα διεξάγονται έτσι ασυζητητί.
  • Ο TournamentDirector και η Επιτροπή, δεν είναι υποχρεωμένοι να εξηγούν τις αποφάσεις τους.
  • Σε περίπτωση διαφωνίας χωρίς μάρτυρα πλην αντιπάλων, η διαφορά μπορεί να διευθετείται και με βάση το fairplay.
  • Απαγορεύονται «ρητώς και διά ροπάλου»:
  1. Οι διαμαρτυρίες προς το Διευθυντή Αγώνων ή την Επιτροπή του τουρνουά και η μη εφαρμογή των αποφάσεών τους.
  2. Το «στήσιμο» αποτελέσματος παρτίδας, ολοκλήρου ματς ή και τουρνουά.
  3. Το εκ προθέσεως λανθασμένο παίξιμο.
  4. Η καθυστέρηση του τουρνουά με οποιονδήποτε τρόπο.
  5. Η ειρωνία, ιδιαίτερα εις βάρος αντιπάλου.
  6. Ο συνεχής σχολιασμός των ζαριών και του παιχνιδιού, ιδιαίτερα του αντιπάλου.
  7. Οι ύβρεις και οι καυγάδες.
  8. Οι φωνές και οι συζητήσεις σε έντονο τόνο, επί οποιουδήποτε θέματος.

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Ελλάδος 2015 - 2016, θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στο εντευκτήριο του MindGamesA.O. (Ευριπίδου 11 & Κεφαλληνίας, Χολαργός – χάρτης προσβασιμότητας εδώ), με τις συνήθεις ώρες εγγραφής (11:30) και κλήρωσης (12:15).

Η 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Ελλάδος 2015 - 2016, θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή 10 - 11 Οκτωβρίου 2015 στο Eretria Village Resort(5ο χλμ. Ε.Ο. Κύμης-Ᾱλιβερίου, τηλ. 2229041000, ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">info@hie-ev.com) στην Ερέτρια, σε μία επανάληψη της εξαιρετικής εκδρομής που είχαμε κάνει το Μάιο. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται μεταξύ 11:30 και 12:15 το μεσημέρι του Σαββάτου και οι αγώνες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την κλήρωση. Υπενθυμίζουμε ότι όπως θα γίνει και στο δεύτερο διήμερο του φετινού Πρωταθλήματος, το τουρνουά θα είναι τριπλού αποκλεισμού, δηλαδή παίκτης με δύο ήττες θα εξακολουθεί να διεκδικεί ακόμα και την πρώτη θέση, ενώ οι νίκες που θα κατακτηθούν από τους διαγωνιζομένους, θα προσμετρηθούν διπλές. Ως εκ τούτου, η σημασία της συγκεκριμένης αγωνιστικής στον καθορισμό των βλέψεων του καθενός για το Πρωτάθλημα, θα είναι καθοριστική. Οι τιμές του ξενοδοχείου για τους συμμετέχοντες, παραμένουν στα επίπεδα εκείνων του Μαΐου, ήτοι 50 ευρώ το μονόκλινο, 59 το δίκλινο και 69 το τρίκλινο ανά διανυκτέρευση, με ημιδιατροφή (πρωινό συν ένα γεύμα). Εννοείται πως τις ίδιες τιμές θα έχουν και όσοι επιλέξουν να επισκεφθούν το εξαιρετικό αυτό ξενοδοχείο, από το βράδυ της Παρασκευής.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για τον καλύτερο προγραμματισμό σας, φροντίσαμε για πρώτη φορά, να εκπονήσουμε πρόγραμμα αγώνων για ολόκληρη της αγωνιστική περίοδο 2015 - 2016. Εννοείται πως το πράγραμμα ενδεχομένως να τροποποιηθεί, ιδιαίτερα σε περίπτωση νέων πολιτικών εξελίξεων, καθώς το εγχώριο σκηνικό δείχνει ιδιαιτέρως ασταθές. Ως εκ τούτου, μη λησμονείτε να ενημερώνεστε τακτικά, μέσω της ιστοσελίδας μας, στη διεύθυνση www.bgfed.gr και της σελίδας μας στο facebook. Αυτές θα είναι εξάλλου οι κατ’ εξοχήν πηγές ενημέρωσής σας καθ’ όλη τη χρονιά για τις διοργανώσεις satellites, τα οποία θα διεξάγονται μέσα στην εβδομάδα. Το πλήρες πρόγραμμα λοιπόν, έχει ως εξής:

26 Σεπτεμβρίου 2015 1η Αγωνιστική Πρωταθλήματος Ελλάδος 2015-16
10 - 11 Οκτωβρίου 2η Αγωνιστική Πρωταθλήματος Ελλάδος 2015-16 (διήμερο)
21 Νοεμβρίου 3η Αγωνιστική Πρωταθλήματος Ελλάδος 2015-16
5 Δεκεμβρίου 4η Αγωνιστική Πρωταθλήματος Ελλάδος 2015-16
20 Δεκεμβρίου 1ος Προκριματικός Κυπέλλου Ελλάδος 2015-16
9 Ιανουαρίου 2016 5η Αγωνιστική Πρωταθλήματος Ελλάδος 2015-16
6 Φεβρουαρίου 6η Αγωνιστική Πρωταθλήματος Ελλάδος 2015-16
28 Φεβρουαρίου 2ος Προκριματικός Κυπέλλου Ελλάδος 2015-16
12 Μαρτίου 7η Αγωνιστική Πρωταθλήματος Ελλάδος 2015-16
3 Απριλίου Τελική Φάση Κυπέλλου Ελλάδος 2015-16 (6 παίκτες)
16 Απριλίου 8η Αγωνιστική Πρωταθλήματος Ελλάδος 2015-16
7 Μαΐου * 9η Αγωνιστική Πρωταθλήματος Ελλάδος 2015-16 *
13 - 15 Μαΐου Διεθνές Τουρνουά Κω
4 - 5 Ιουνίου 10η Αγωνιστική Πρωταθλήματος Ελλάδος 2015-16 (διήμερο)
18 - 19 Ιουνίου 2016 Τελική Φάση Πρωταθλήματος Ελλάδος 2015-16 (12 παίκτες)
  • Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου, θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου 2016, πριν από τη διεξαγωγή της 9ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος.
  • Οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος είναι προγραμματισμένοι για Κυριακή, ενώ οι ημερίδες του Πρωταθλήματος, για Σάββατο.
  • Σας συνιστούμε να εκτυπώσετε και να κρατήσετε την προηγούμενη σελίδα.

 

ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΚΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Η ελληνική αποστολή ξεκινάει την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, για το ετήσιο οργανωτικό και αγωνιστικό της ευρωπαϊκό ταξίδι, το οποίο φέτος πραγματοποιείται στην Ουγγαρία. Εκεί θα βρεθούν εκπρόσωποι από περίπου είκοσι χώρες, για να λάβουν μέρος στη 2η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, το ερχόμενο Σάββατο (19 Σεπτεμβρίου). Εκεί, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και θα συνυπογραφούν τόσο το καταστατικό, όσο και οι κανονισμοί διεξαγωγής τουρνουά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το πλέον φλέγον για τη χώρα μας όμως ζήτημα που θα αποφασιστεί, θα είναι το όνομα της πόλης που θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (και τη Γ.Σ.) το 2016. Ως γνωστόν, η Αθήνα διεκδικεί τη διοργάνωση, στα πλαίσια της διεύρυνσης του θεσμού, ο οποίος πλην του καθιερωμένου Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων, θα εμπλουτιστεί και με Πρωταθλήματα σε ατομικό, διασυλλογικό και επίπεδο ζευγών. Παράλληλα, θα επιδιώξουμε την καθιέρωση ενός EuropeanBackgammonTour, όπου το προτεινόμενο από εμάς, AthensOpen, θα έχει εξέχουσα θέση ως tourstop. Η ανάληψη του Πρωταθλήματος από τον εκπρόσωπό μας, Μιχάλη Προυκάκη (Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας), καθίσταται δυσκολότατη υπόθεση, από τη στιγμή που η έτερη υποψήφια πόλη, είναι η Κοπεγχάγη. Η πρωτεύουσα της Δανίας, πέραν του ότι στηρίζεται σε μία τεράστια δεξαμενή παικτών και διοργανώνει ένα από τα πλέον επιτυχημένα τουρνουά παγκοσμίως, το φημισμένο NordicOpen, εδώ και δυόμιση δεκαετίες, επιστράτευσε στο ρόλο του tournamentdirectorτον ίδιο τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, SteenGrønbech!

Παράλληλα βέβαια με τη Γενική Συνέλευση, θα έχουμε τη διεξαγωγή του 2ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων, όπου θα συμμετάσχουμε με μία ισχυρότατη εξαμελή ομάδα, η οποία διαθέτει κάθε προοπτική να βρίσκεται και φέτος, όπως συνέβη πέρυσι στο Ντουμπρόβνικ, στο βάθρο των νικητών. Οι Γιώργος Κλείτσας (αρχηγός της ομάδας και εκλέκτορας της εκάστοτε σύνθεσης αυτής), Κώστας Μητρέλης, Χρήστος Γρούτσος, Δημήτρης Μαγγανάς, Χάρης Χρηστίδης και Μιχάλης Μανωλιός, δείχνουν έτοιμοι να αμφισβητήσουν ευθέως τη διαφαινόμενη (εκ των δηλωθέντων ρόστερ των ομάδων) υπεροχή των «βορείων» αντιπάλων μας. Δείτε τη σχετική λίστα, στην επόμενη σελίδα του παρόντος:

 

ΔΔΔ (Διεθνείς Διαδικτυακές Διοργανώσεις)

ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ!

Δυσκολοκατάβλητος – το λιγότερο – αποδεικνύεται ο Αλέξανδρος Γυρτάτος, ο οποίος είναι ο μοναδικός πλέον εκπρόσωπός μας στο 4ο EBIFOpen, έχοντας σημειώσει 8 νίκες σε 10 αγώνες! To«νέο αίμα» του αθλήματος στη χώρα, βρίσκεται ανάμεσα στους οκτώ εναπομείναντες (από τους 144 που ξεκίνησαν) παίκτες, ισοβαθμώντας επί του παρόντος στη δεύτερη θέση και με δύο επιπλέον νίκες από το σημείο στο οποίο βρίσκεται, εξασφαλίζει το πρώτο του διεθνές μετάλλιο! Του το ευχόμαστε, με όλη μας την καρδιά...

                Αξιόλογη άλλωστε υπήρξε και η πορεία του Τάσου Αναγνώστου, ο οποίος ισοβάθμησε στις θέσεις 9-14, με 7 νίκες στους 10 αγώνες που έδωσε, κάνοντας υπερήφανη την Ήπειρο, για ακόμα μια φορά.

                Όσον αφορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που ολοκληρώθηκαν, Πρωταθλητής Ευρώπης (επικρατώντας στο 2ο ChampionsCup), αναδείχθηκε ο Δανός MadsPeterAndersen, ενώ το 2ο EuropeanCup, κατέκτησε ο Γερμανός MarcelJochem.

                Τέλος, συγκροτήθηκε και η διαδικτυακή εθνική μας ομάδα, η οποία θα μας εκπροσωπήσει στο 3ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για ένα κράμα εμπειρίας, με πολλές διεθνείς διαδικτυακές παραστάσεις (Κώστας Χιωτίνης, Χρήστος Γρούτσος, Στέφανος Μπονάνος) και νεανικό ενθουσιασμό (Μιχάλης Ρουμελιώτης, Γιάννης Ατματζίδης, με αναπληρωματικό το Νίκο Δίκαρο). Εκτίμησή μας είναι, πως με λίγη τύχη, η συγκεκριμένη ομάδα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στις μεγάλες διακρίσεις (χρυσό μετάλλιο το 2013), διαγράφοντας οριστικά τη γλυκόπικρη περυσινή μας εμφάνιση, όπου παρ’ ότι κερδίσαμε άνετα (4-1) τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Δανία, καταλάβαμε ασθμαίνοντας τη 10η θέση στην τελική κατάταξη.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ Ο ΜΑΓΓΑΝΑΣ!

Τέσσερις συνολικά ιστοσελίδες (εξ’ όσων μπορέσαμε να αντιληφθούμε), έγραψαν για την επικράτηση του Δημήτρη Μαγγανά, στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο. Ήταν οι παρακάτω:

Φωνόγραφος

Sports 8

E-Fthia

Lamia Times

Σας υπενθυμίζουμε να μας ενημερώνετε αν συναντάτε τυχαία στο διαδίκτυο, οποιαδήποτε καταχώρηση που αφορά στο backgammonσε ελληνική ιστοσελίδα.

ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Πιστοί στη δέσμευσή μας να σας ενημερώνουμε όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα, για κάθε λογής «ταβλική» διοργάνωση που λαμβάνει χώρα εν Ελλάδι, σας παραθέτουμε τα προγράμματα που μας έστειλαν το σωματείο «Σύγχρονο Αγωνιστικό Τάβλι – Όμιλος Καρδίτσας» και η «Ελληνική Ομοσπονδία Παραδοσιακού Τάβλι». Υπ’ όψιν βεβαίως, πως ο πρώτος αφορά αποκλειστικά στο backgammon, ενώ η δεύτερη, διοργανώνει δύο ξεχωριστά πρωταθλήματα, ένα στο σύνολο των τριών δημοφιλών παιχνιδιών παραδοσιακού τάβλι (έχει ήδη γίνει η 1η αγωνιστική στις 06/09) και ένα αμιγώς στο παιχνίδι «Πόρτες» («άβιδο» backgammon).

Όμιλος Καρδίτσας:

Πρωτάθλημα: 29 Οκτωβρίου, 12 & 19 Νοεμβρίου, 3 & 17 Δεκεμβρίου, 14 & 28 Ιανουαρίου 2016, 11 Φεβρουαρίου, 3 & 31 Μαρτίου, 21 Απριλίου, 19 & 26 Μαΐου.

Κύπελλο: 24 Ιανουαρίου 2016, 21 Φεβρουαρίου, 13 Μαρτίου, 10 Απριλίου και ο τελικός στις 8 Μαΐου.

Επίσης, θα διεξαχθούν και δύο επιπλέον τουρνουά, το «Πανθεσσαλικό Κύπελλο» (27/12/2015) και ένα Κύπελλο εις μνήμην του Αντώνη Μαλτεζόπουλου (25-27/03/2016).

 

Ελληνική Ομοσπονδία Παραδοσιακού Τάβλι:

 

Πρωτάθλημα Παραδοσιακού («Φεύγα», «Πλακωτό», «Πόρτες»): 4 Οκτωβρίου, 1 & 29 Νοεμβρίου, 13 Δεκεμβρίου, 10 Ιανουαρίου 2016, 7 Φεβρουαρίου, 6 & 20 Μαρτίου, 3 Απριλίου, 8 & 22 Μαΐου, 12 Ιουνίου και 3 Ιουλίου 2016

Πρωτάθλημα «Πόρτες»: 27 Σεπτεμβρίου, 18 Οκτωβρίου, 15 Νοεμβρίου, 24 Ιανουαρίου 2016, 21 Φεβρουαρίου, 17 Απριλίου, 26 Ιουνίου και 10 Ιουλίου.

 


ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ü  Εκ παραδρομής, στην προηγούμενη έκδοση του παρόντος, λησμονήσαμε να σας ενημερώσουμε πως και τα δύο minijackpotsπου διοργανώθηκαν στο περιθώριο των τελικών μας φάσεων τον Ιούνιο (14 & 21/06), κατέκτησε ο Μιχάλης Μανωλιός.

ü  Με το παρόν, το “To Double... Or Not to Double!” συμπληρώνει τρία χρόνια ζωής. Ήταν Σεπτέμβριος του 2012, όταν έφτασε στις ηλεκτρονικές σας διευθύνσεις η πρώτη έκδοση του Newsletterμας, το οποίο σας κρατάει έκτοτε ενήμερους για όλα τα εγχώρια και διεθνή τεκταινόμενα στο χώρο του backgammon. Να τα εκατοστήσουμε!

Φίλες και φίλοι του backgammon,

Πρωτάθλημα 2015-2016, 1η Αγωνιστική > Mind Games AO, Χολαργός, 26.09.2015

Πρωτάθλημα 2015-2016, 2η Αγωνιστική > EretriaVillageHotel, Ερέτρια, 10-11.10.2015

Σας περιμένουμε!

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes