Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - ΒαθμολογίεςΤο site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

«ΓΙΓΑΝΤΕΣ» ΞΑΝΑ!

Posted in Ενημερωτικά δελτία

 

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, το ελληνικό backgammon εκπροσωπείται επάξια στις λίστες των κορυφαίων αθλητών παγκοσμίως, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για τους Giants της διετίας 2014 – 2015. Η σχετική ψηφοφορία, στην οποία δικαίωμα έχουν όλοι όσοι μετείχαν έστω σε ένα τουρνουά επιπέδου Masters(όπως είναι οι διοργανώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon), διεξάγεται κάθε δύο χρόνια από το 1993 – και για τα πρώτα είκοσί της χρόνια, μέχρι το 2013, αποτελούσε «απαγορευμένο φρούτο» για τους Έλληνες παίκτες.

            Όλα αυτά άλλαξαν προ διετίας, όταν για πρώτη φορά συμπεριελήφθησαν στη λίστα των «Διεκδικητών» (θέσεις 33-64) οι Γιώργος Κλείτσας (#47), Κώστας Μητρέλης (#62) και Χρήστος Γρούτσος (#63). Παράλληλα, αρκετά ψηλά είχαν βρεθεί και οι Χάρης Χρηστίδης (#73), Κώστας Χιωτίνης (#84) και Θανάσης Κάτσιος (#101).

            Τα αποτελέσματα της φετινής ψηφοφορίας, ήρθαν να επιβεβαιώσουν τόσο την εδραίωση των Ελλήνων αθλητών στην παγκόσμια ελίτ, όσο και το αυξανόμενο ενδιαφέρον των παικτών μας, να συμμετέχουν στη διαδικασία της ψηφοφορίας. Επίσης, αποτέλεσαν και μία πρώτης τάξης αναγνώριση από την παγκόσμια κοινότητα, των επιτυχιών που επέδειξαν οι Έλληνες προωταθλητές διεθνώς, κυρίως σε ατομικό επίπεδο. Έτσι, ο Κώστας Μητρέλης που κέρδισε τόσο τον τελικό του EuropeanBackgammonTourτο 2014, όσο και δύο side events στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015, αναρριχήθηκε στη θέση 42 της κατάταξης, ακολουθούμενος κατά πόδας (#43) από το Θανάση Κάτσιο, θριαμβευτή του περυσινού Merit Open. Δέκα θέσεις υψηλότερα στην κατάταξη βρέθηκε ο Χρήστος Γρούτσος (#53), ενώ οριακά στη λίστα των διεκδικητών (#64) συμπεριελήφθη και ο Γιώργος Κλείτσας. Οι δύο τελευταίοι, δεν είχαν να επιδείξουν κάποια σημαντική ατομική διάκριση στη διετία, αλλά υπήρξαν βασικά στελέχη της Εθνικής Ομάδας που κατέκτησε την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ντουμπρόβνικ (2014), μαζί με τους Χιωτίνη και Χρηστίδη.

            Ελαφρά υποχώρησαν στη λίστα τα άλλα δύο μέλη της Ομοσπονδίας μας, που δραστηριοποιούνται αγωνιστικά ως επί το πλείστον στο εξωτερικό: Ο Fernando Braconi έχασε τη θέση του στους 32 «πραγματικούς» Giants, αφού βρέθηκε από την #27 στην #34, ενώ ο Κίμων Παπαχριστόπουλος, υποχώρησε κατά μία θέση, στην #58. Έξι θέσεις στους πρώτους 64 παίκτες στον κόσμο, δεν είναι και λίγο για ένα αθλητικό σωματείο ζωής τεσσάρων ετών, δε νομίζετε;

            Κατά τα άλλα, οι Αμερικανοί υπέστησαν στην αίγλη τους ένα κυριολεκτικό πατατράκ, αφού στις τρεις πρώτες θέσεις φιγουράρουν οι Ιάπωνες MasayukiMochyMochizuki(για τρίτη φορά και δεύτερη συνεχόμενη), MichihitoMichiKageyama(ακλόνητο το δίδυμο της κορυφής), καθώς και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2014, AkikoYazawa – η πρώτη γυναίκα που φτάνει τόσο ψηλά στην κατάταξη. Φυσικά, στο σύνολο των 64 θέσεων που δημοσιεύτηκαν επισήμως, τις περισσότερες παρουσίες (23) έχουν παίκτες από τις Η.Π.Α. (ας σκεφτούμε μονάχα ότι... εκείνοι διοργανώνουν την ψηφοφορία), ακολουθούμενοι από τους Δανούς (10), τους Ιάπωνες και τους Γερμανούς (από 6). Πέντε παρουσίες έχουν οι Κροάτες, «εξαργυρώνοντας» το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης και στην έκτη θέση, φιγουράρει η Ελλάδα, για μία ακόμα φορά παρούσα στο υψηλότερο επίπεδο του παγκόσμιου backgammon.

            Κλείνοντας την αναφορά μας στην ψηφοφορία για τους Giants 2015, θα θέλαμε να επισημάνουμε την ύστατη παρουσία σ’ αυτή, του Πορτογάλου Mario Sequeira (#55), σταθερού φίλου της Ελλάδας και των τουρνουά της, που έφυγε προσφάτως απροσδόκητα από τη ζωή. Βρισκόταν αδιαλείπτως στη λίστα των «Διεκδικητών» από το 2009.

Μπορείτε να βρείτε την πλήρη λίστα των κορυφαίων αθλητών του κόσμου εδώ.

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes