Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - Βαθμολογίες



Το site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Ενημερωτικό Δελτίο Νοεμβρίου 2013

Posted in Ενημερωτικά δελτία

TO DOUBLE… OR NOT TO DOUBLE!

Μηνιαίο Ενημερωτικό Newsletter της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon

Αρ. 15 - Νοέμβριος 2013

 

 

 

Νέα διεθνής επιτυχία για την ελληνική υπερταχεία Μητρέλη / Χρηστίδη

Ο σταθμός του γαλανόλευκου τρένου αυτή τη φορά ήταν το πρώτο International MERIT Open, που διεξήχθη στην Κυρήνεια στoδιάστημα 31.10-03.11.2013 υπό την αιγίδα της World Backgammon Federation: Το «κλασικό» πλέον δίδυμο Μητρέλη και Χρηστίδη πρόσθεσε άλλη μια κούπα στην πλούσια συλλογή του. Μετά τον τελικό στο Διπλό του GermanBackgammonMasters 2012, ακολούθησε η διάκριση στον ημιτελικό του EuropeanProChampionship 2013 και στη συνέχεια η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο DoublesConsultation του WorldBackgammonChampionship 2013 στο Μόντε Κάρλο. Αυτό που έλειπε από τη συλλογή τους μέχρι πριν από λίγες ημέρες ήταν ένα χρυσό, μια πρώτη θέση, η οποία ήρθε τελικά στην Κύπρο και γιορτάστηκε πανηγυρικά και από τους άλλους παίκτες της ελληνικής αποστολής (Κάτσιος, Κλείτσας, Μαγγανάς, Πασιαλής, Χιωτίνης).

Στο πέρασμα της ελληνικής υπερταχείας δεν μπόρεσαν να προβάλουν αντίσταση ούτε το δημοφιλές δίδυμο των ShimonKagan από το Ισραήλ (Πρωταθλητής Ευρώπης το 2011) και MarioSequeira από την Πορτογαλία (Νικητής του EuropeanBackgammonTour το 2011, Δευτεραθλητής Κόσμου το 2008 και Πρωταθλητής Ευρώπης το 1999), οι οποίοι τελείωσαν το ματς υπολειπόμενοι σε ποσοστό νίκης 3,5% των Ελλήνων παικτών. Ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία ήταν και η μεγαλειώδης εμφάνιση απέναντι στους MichihitoKageyama (τον γνωστό Ιάπωνα «Michy», Νο 4 στην παγκόσμια Giant List, του οποίου οι διεθνείς διακρίσεις ξεφεύγουν σε έκταση από τα πλαίσια ενός σύντομου ενημερωτικού δελτίου) και της συμπατριώτισσάς του AkikoYazawa (μέχρι πρότινος AkikoAbe), ίσως της ισχυρότερης παίκτριας παγκοσμίως. Οι Έλληνες παίκτες, με την εξαιρετική τους εμφάνιση στον τελικό του Μόντε Κάρλο το καλοκαίρι κόντρα στο δίδυμο Michy / Tanaka, που έπαιξαν με PR 1,11 έναντι PR1,41 των Ιαπώνων, είχαν μεν κερδίσει τις εντυπώσεις όχι όμως και τον αγώνα (ο οποίος βρίσκεται ολόκληρος στην ενότητα «Ματς» της ιστοσελίδας μας). Έπρεπε λοιπόν να πάρουν το αίμα τους πίσω από τον Michy, και το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο κερδίζοντας και βάζοντας τον πήχυ ακόμα πιο ψηλά, παίζοντας με PR 0,8(!) έναντι του PR 3,22 του ιαπωνικού διδύμου. Στον τελικό, κόντρα στους GökhanKazandag από την Τουρκία και DougMayfield από τις ΗΠΑ (δεύτερος στο AmericanBackgammonTour το 1997), οι διεθνείς μας κατάφεραν να κάνουν μια μεγάλη ανατροπή και να σηκώσουν την κούπα, αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 10-4 στο Crawford, παίζοντας για άλλη μια φορά όντας φαβορί στον αγώνα, με ποσοστό 13%(!). Ας σημειωθεί ότι το ελληνικό δίδυμο τελείωσε το τουρνουά στην Κύπρο σπάζοντας οριακά το φράγμα του PR 3,0 και ήταν φαβορί και στους πέντε αγώνες που έδωσε μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου.

 

Ο Κώστας Μητρέλης σε θέση μάχης, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Χάρη Χρηστίδη

 

Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η θέση των Ελλήνων παικτών γενικώς στην ψηφοφορία για την GiantList του 2013, που διεξάγεται αυτή τη στιγμή και μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά είμαστε βέβαιοι πως, αν υπήρχε αντίστοιχη κατηγορία για τις ομάδες του Διπλού, οι πρόσφατες επιτυχίες των Μητρέλη και Χρηστίδη στα σημαντικότερα διεθνή τουρνουά, θα τους έφερναν να φλερτάρουν με τον τίτλο του πιο επιτυχημένου διδύμου παγκοσμίως!

Από τη συνολική εμφάνιση των παικτών μας στο τουρνουά της Κυρήνειας αξίζει επίσης να αναφέρουμε τη δεύτερη θέση του Γιώργου Κλείτσα στο WarmUpτης διοργάνωσης και την αντίστοιχη του Κώστα Μητρέλη στο SuperJackpot. Τέλος, τα MiniJackpotsπου διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια του τετραημέρου «βάφτηκαν» με έντονα γαλανόλευκα χρώματα, αφού δύο κέρδισε ο Γιάννης Πασιαλής και ένα ο Δημήτρης Μαγγανάς.

  1. Άλλη μία διεθνή επιτυχία σημείωσε ο Κίμων Παπαχριστόπουλος, κερδίζοντας το LimitedJackpotστο λαμπρό LasVegasOpen, που διεξήχθη μεταξύ 20 και 24 Νοεμβρίου, στην παγκόσμια πρωτεύουσα των οπαδών της Θεάς Τύχης!

ΣΥΝΟΨΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

 

ΜΑΣΤΡΟΠΕΡΡ-ΙΠΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ

Πρωτάθλημα 2013-2014, 3η Αγωνιστική

Με θριαμβευτή τον επανεμφανισθέντα μετά από έξι μήνες αγωνιστικής απραξίας Νίκο Μαστροπέρρο ολοκληρώθηκε στις 10 Οκτωβρίου το πρώτο διήμερο τουρνουά της χρονιάς, που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του PalliniTennisPark. To«καυτό σπιρούνι» (hotspur), αφού σταμάτησε στον πρώτο γύρο το αήττητο σερί του Σπύρου Χανδρινού στις δεκατρείς νίκες (το ιστορικό ρεκόρ των διοργανώσεών μας παραμένει στις δεκατέσσερις, του Παύλου Θανόπουλου από το 2011), επιβλήθηκε κατά σειρά των Δίκαρου, Braconi, Χιωτίνη και Χρηστίδη, για να φτάσει έτσι σε μια μέγιστη επιτυχία, που του χάρισε εκτός των άλλων και το πρώτο εισιτήριο για την Τελική Φάση του Πρωταθλήματος του Ιουνίου! Από την πλευρά του, ο έτερος φιναλίστ Χάρης Χρηστίδης είχε σημαντικά ευκολότερο (θεωρητικά πάντοτε) έργο, κόντρα στους Κωστόπουλο, Μπουγιούκου, Τσίρη και Πεταλά, αλλά στον τελικό απέτυχε να εκμεταλλευτεί το αρχικό του προβάδισμα με 10-3, χάνοντας εν τέλει με 17-14, σε έναν αγώνα σεμιναριακού επιπέδου, αφού το PerformanceRatingτου νικητή κατά το eXtremeGammon ήταν 4,03 και του ηττημένου μόλις 2,64. (Θα μπορείτε να βρείτε εντός των επομένων εικοσιτετραώρων τον τελικό, με τα σχόλια του αναλυτή μας Θανάση Κάτσιου, εδώ.) Με τη νίκη του αυτή, ο Μαστροπέρρος πέρασε στην πρώτη θέση στο ποσοστό νικών (64,47%) στην ιστορία των τουρνουά της Ομοσπονδίας, αλλά και στη βαθμολογία ELO (1711,30), αφήνοντας δεύτερο μετά από καιρό τον Χρήστο Γρούτσο.

                Συγκλονιστικός ήταν ο τελικός του Consolation, όπου ο Κώστας Χιωτίνης κέρδισε με την ελάχιστη διαφορά (11-10) τον Γιώργο Τσίρη, όπως άλλωστε κι εκείνος του LastChance, όπου ο Γιώργος Κλείτσας επικράτησε με 7-5 του δις Πρωταθλητή Γιώργου Αυδή. Ο τελευταίος, φυσικά, παρηγορήθηκε με τον καλύτερο τρόπο από τους 74 βαθμούς που πρόσθεσε στο «σακούλι» του, υπολειπόμενος μόνο της συγκομιδής 81 βαθμών από τον Μαστροπέρρο, αφού συνολικά κέρδισε στα 8 από τα 11 ματς που έδωσε.

                Στα αξιοσημείωτα του διημέρου αναμφίβολα συγκαταλέγεται η νίκη του Δημήτρη Μαγγανά στο πρώτο τουρνουά Speedgammon, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας, όπου ο Χάρης Χρηστίδης έφτασε για άλλη μία φορά στην πηγή (τελικός), αλλά νερό δεν ήπιε, όπως και η «επένδυση» του Μιχάλη Προυκάκη στον Μαστροπέρρο μέσω της CalcuttaAuction, απαλύνοντας λίγο τον… πόνο του από την τραγική (0/3) αγωνιστική του επίδοση. Ας σημειωθεί πως ο τελικός του Speedgammon κρίθηκε με εξάρες ακολουθούμενες από πεντάρες στις τελευταίες δύο ζαριές του Μαγγανά, την ώρα που στο χρονόμετρό του υπολείπονταν μόλις δύο δευτερόλεπτα!

                Κατόπιν αυτών, επικεφαλής της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος τέθηκε ο Χάρης Χρηστίδης (150), ακολουθούμενος από τον FernandoBraconi (139), τον Γιάννη Πασιαλή (137) και τον Γιώργο Κλείτσα (128). Εκτός της προνομιούχου τετράδας (η οποία γλιτώνει ένα γύρο στα playoffsτου Ιουνίου) αλλά πλησίον αυτής, βρίσκουμε τους Μητρέλη (121) και Μανωλιό (120), ενώ λίγο πιο πίσω κατατάσσονται προς το παρόν οι Τσίρης (111), Γιαννούλης (106), Χανδρινός και Αυδής (από 105). Την ενδέκατη θέση, η οποία μετά τη νίκη του εκτός δωδεκάδας ευρισκόμενου Μαστροπέρρου, είναι η τελευταία που χαρίζει πρόκριση στα Τελικά, καταλαμβάνει μέχρις ώρας ο πολύπειρος Κώστας Χιωτίνης (98), ο οποίος όμως απειλείται σοβαρά από τους Μακρή (88), Χατζέλη, Τερζή (αμφότεροι στους 86) και Πεταλά (85). Ας σημειωθεί, ότι τεράστια ονόματα του εγχώριου backgammon, όπως ο Χρήστος Γρούτσος (77) και ο Θανάσης Κάτσιος (46), υπολείπονται αρκετά των θέσεων που οδηγούν στα Τελικά, ενώ ο περυσινός δευτεραθλητής Στέφανος Μπονάνος, κοιτάει… με κιάλια τη μάχη της πρόκρισης, αφού βρίσκεται στην ουρά της κατάταξης!

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη βαθμολογία, την πορεία του τουρνουά, καθώς και πλήθος στατιστικών που επιμελείται ο Γραμματέας Αγώνων, Γιώργος Τσίρης, εδώ.

 

Σύντομο διάλειμμα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για τους

Μαγγανά, Δημάκη, Χιωτίνη και Μιχαλόπουλο (Γαλάτσι, 24.11.2013)

 

ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ...

Κύπελλο 2013-2014, 3ος Προκριματικός

Είκοσι ηρωικοί φίλοι του backgammon αψήφησαν τη νεροποντή που χτύπησε την Αττική την προηγούμενη Κυριακή 24 Νοεμβρίου και έδωσαν το «παρών» στον 3ο Προκριματικό του φετινού Κυπέλλου, που έλαβε χώρα στο «SkyLife» του Γαλατσίου. Μεταξύ αυτών, ο Μιχάλης Μανωλιός, επικρατώντας των Θανόπουλου, Βελούτσου, Χρηστίδη, Μητρέλη και Βαμβακάρη, έγινε ο δεύτερος παίκτης που εξασφάλισε μία θέση στα Τελικά του Ιουνίου, μετά τον Σπύρο Χανδρινό. Ο ηττημένος του τελικού, Αντώνης Βαμβακάρης, έχοντας επικρατήσει των Χριστοφίδη, Προυκάκη και Αυδή, κατέλαβε μία ακόμα (δεύτερη) θέση στην Ημιτελική Φάση, απέχοντας πλέον μόλις μία νίκη από τη δική του παρουσία στα Τελικά. Τέλος, στο Consolationμίλησε η καρδιά του Πρωταθλητή, αφού μετά την ήττα του από τον Βαμβακάρη, ο Γιώργος Αυδής επανέκαμψε και, νικώντας τους Μητρέλη και Δημάκη, πρόσθεσε το όνομά του στους διεκδικητές του τροπαίου μέσω της Ημιτελικής Φάσης.

                Στη μάχη της βαθμολογίας απ’ όπου θα προκύψουν άλλες τέσσερις θέσεις για το top-16, εξαιρουμένων των Χανδρινού (121) και Μανωλιού (106), που τέθηκαν εκτός συναγωνισμού μετά τις νίκες τους στα Mainτων Προκριματικών, προηγείται ο Θοδωρής Δημάκης (104), ακολουθούμενος από τους Αυδή (98), Μητρέλη (87) και Βαμβακάρη (83). Τις περισσότερες πιθανότητες να υποσκελίσουν κάποιους εξ αυτών στη μάχη για την προνομιούχο τετράδα έχουν προς το παρόν οι Προυκάκης (72), Βελούτσος (69), Μπονάνος (64), Γυρτάτος (64) και Χιωτίνης (63).

                Αναλυτικά η μάχη του φετινού Κυπέλλου, διά χειρός Γιώργου Τσίρη εδώ.

 

Αντώνης Βαμβακάρης - Μιχάλης Μανωλιός 7-13 (Γαλάτσι, 24.11.2013)

 

ΒΓΗΚΕ Η ΤΕΤΡΑΔΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Πανελλήνιο Διαδικτυακό Πρωτάθλημα 2013

Με ταχύτερους από τους προβλεπόμενους ρυθμούς εξελίσσεται η μάχη στο 1ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Πρωτάθλημα, αφού η φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε στις 12 Νοεμβρίου αντί για τις 24 που προγραμματιζόταν αρχικά, με αποτέλεσμα οι πρώτοι γύροι των playoffs να διεξαχθούν πολύ πριν από τις καταληκτικές ημερομηνίες που είχαν εξαγγελθεί. Έτσι, η μάχη του πρώτου διαδικτυακού μας Πρωταθλήματος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί αρκετά πριν από το τέλος του τρέχοντος ημερολογιακού έτους.

                Ξετυλίγοντας το κουβάρι των γεγονότων μετά τα όσα είχαμε περιγράψει στην προηγούμενη αναφορά μας στον θεσμό (NewsletterΟκτωβρίου), ας δούμε κατ’ αρχάς τι συνέβη στους τέσσερις προκριματικούς ομίλους: Στον πρώτο, η κατάταξη δεν άλλαξε σε σχέση με όσα είχαμε αναφέρει τον προηγούμενο μήνα. Στους «8» πέρασε απευθείας ο Μιχάλης Προυκάκης (4-1 νίκες), ενώ στους «12» οι Ηλίας Κρητικός και Στέφανος Μπονάνος, οι οποίοι ισοβάθμησαν με 3-2. Δεν τα κατάφεραν τελικά οι Μιχάλης Γεωργιάδης και Κώστας Κουτσάκης (2-3), ενώ τελευταίος (!) κατετάγη ο Γιώργος Κλείτσας (1-4), ο οποίος είχε μέσο όρο «WorldClass» (4,62), όπως άλλωστε και ο Κρητικός (4,21). Η πορεία του Κλείτσα, μπορεί να αιτιολογηθεί από την ιστορική απάντηση που είχε δώσει ο ίδιος στα Νέα (17.08.2010): «Ο καλός παίκτης δεν κερδίζει πάντα, κερδίζει πιο συχνά».

                Στον δεύτερο όμιλο, πίσω από τον Λεωνίδα Σωτηριάδη (4-1), που είχε ξεμπλέξει από νωρίς, έγινε μεγάλη μάχη, η οποία κρίθηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο ματς που διεξήχθη σε ολόκληρη την προκριματική φάση, μεταξύ του FernandoBraconiκαι του Γιώργου Αυδή. Με τη νίκη του ο πρώτος ενεπλάκη σε τριπλή ισοβαθμία (τρεις νίκες και δύο ήττες) με τους Τάσο Αναγνώστου (ο οποίος κατέλαβε τη δεύτερη θέση του ομίλου) και Μιχάλη Χριστοφίδη, αφήνοντας εκτός συνέχειας τον τελευταίο. Στην πέμπτη θέση περιορίστηκε ο Αυδής, ενώ έκτος κατετάγη ο Γιώργος Τριανταφύλλου, αμφότεροι με σκορ 1-4. Να σημειωθεί ότι ο Braconi ήταν ο παίκτης με την καλύτερη επίδοση μεταξύ των 23 συμμετασχόντων, αφού έπαιξε κατά το eXtremeGammonμόλις 2,35 («WorldChampion»)!

                Ο τρίτος όμιλος ήταν αυτός με τις μεγαλύτερες ανατροπές και το πλέον παράδοξο σενάριο, αφού στην κορυφή σημειώθηκε τετραπλή ισοβαθμία (3-2 νίκες) για τρεις θέσεις πρόκρισης, και όλα κρίθηκαν στα μεταξύ των ισοβαθμούντων αποτελέσματα. Μεγάλος νικητής ήταν ο Άρης Γαλιατσάτος από την Καρδίτσα, εκμεταλλευόμενος το θεαματικό του «φίνις», όπου ανέτρεψε τις μέχρι προ μηνός ισορροπίες, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση και αφήνοντας εκτός συνέχειας τον Νίκο Στεφανέσκου, που φάνταζε μετά τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια ως φαβορί του γκρουπ. Στη δεύτερη θέση αυτής της σπάνιας ισοβαθμίας βρέθηκε ο Σεραφείμ Τσάκνης, και στην τρίτη ο Γιάννης Ατματζίδης, ενώ από νωρίς μας είχαν αποχαιρετήσει οι Κωστής Τσουπαρόπουλος (2-3) και Γιάννης Βαλλιάνος (1-4).

Τέλος, στον τέταρτο όμιλο, όπως σας είχαμε αναφέρει από την προηγούμενη έκδοσή μας, πρώτευσε ο Χρήστος Γρούτσος (με το 4-0 που σημείωσε, ήταν ο μόνος αήττητος των προκριματικών), με δεύτερο τον Κώστα Χιωτίνη (3-1) και τρίτο τον Παύλο Θανόπουλο (2-2). Δεν τα κατάφεραν οι Θοδωρής Δημάκης (1-3) και Χάρης Αναγνωστόπουλος (0-4). Στα αξιοσημείωτα, η “WorldClass” επίδοση του Χιωτίνη, με μέσο όρο 3,81.

Η μάχη των playoffs ξεκίνησε προτού καν τελειώσουν οι αγώνες των ομίλων, με την επικράτηση του Παύλου Θανόπουλου επί του Σεραφείμ Τσάκνη, παρότι ο φίλος μας από το Καρπενήσι προηγήθηκε, έχοντας κερδίσει τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα. Την ίδια εξέλιξη είχαν άλλωστε όλα τα ζευγάρια που αναμετρήθηκαν για την είσοδό τους στην «8άδα»: Όποιος κέρδισε το πρώτο ματς, τελικώς αποκλείστηκε με 2-1! Άλλο ένα παράδοξο επεφύλασσε η αναμέτρηση Ατματζίδη vsΧιωτίνη, όπου ο πολύπειρος δις Πρωταθλητής Ελλάδος επικράτησε μεν στο πρώτο παιχνίδι, αλλά τελικά υπέκυψε σε μiα σειρά όπου όποιος από τους δύο έπαιζε χειρότερα, νικούσε στο συγκεκριμένο ματς! Το ακριβώς αντίθετο συνέβη στα άλλα δύο ζευγάρια, όπου όποιος έπαιζε καλύτερα, επικρατούσε πάντοτε! Με αυτό τον τρόπο, ο Τάσος Αναγνώστου απέκλεισε τοn Στέφανο Μπονάνο και ο FernandoBraconiτον Ηλία Κρητικό, σε τρία υψηλότατου επιπέδου παιχνίδια, με αξιοζήλευτο performancerating.

Οι κρίσιμοι προημιτελικοί που θα χάριζαν τα εισιτήρια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του Απριλίου, ξεκίνησαν με τα πρώτα «σκουπίσματα» στη φετινή διοργάνωση, αφού ο Παύλος Θανόπουλος κέρδισε με 2-0 τοn Μιχάλη Προυκάκη (με τον χαμένο να παίζει ως φαβορί και στις δύο αναμετρήσεις), ο Γιάννης Ατματζίδης τον Λεωνίδα Σωτηριάδη και ο FernandoBraconiτον Άρη Γαλιατσάτο, με το ίδιο σκορ. Το μόνο «ντέρμπι» έγινε στην αναμέτρηση Θεσσαλίας - Ηπείρου (Γρούτσος εναντίον Αναγνώστου), όπου ο Τρικαλινός γιατρός επικράτησε με 2-1 και έγινε έτσι ο μοναδικός από τους παίκτες που είχαν πρωτεύσει στους τέσσερις προκριματικούς ομίλους, ο οποίος εξασφάλισε την πρόκρισή του στην τελική τετράδα!

Έτσι, οριστικοποιήθηκαν οι τέσσερις παίκτες που θα μας εκπροσωπήσουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της EBIF. Πλέον, για την ολοκλήρωση του πρώτου μας διαδικτυακού Πρωταθλήματος εκκρεμούν οι ημιτελικοί (Braconi- Ατματζίδης και Γρούτσος - Θανόπουλος) και οι δύο τελικοί (μεγάλος και μικρός) που θα καθορίσουν την κατάταξη των τεσσάρων ημιφιναλίστ, καθώς και το όνομα του εκπροσώπου μας στο πρώτο ChampionsLeague.

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά την πορεία του Πρωταθλήματος, στην ειδική ιστοσελίδα που επιμελείται ο Γιώργος Αυδής εδώ.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΤΜΑΤΖΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ «16» ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

3rdInternationalBackgammonChampionship

Με θρίαμβο του Γιάννη Ατματζίδη ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του 16ου προκριματικού ομίλου στο Παγκόσμιο Διαδικτυακό Πρωτάθλημα, κάτι που σηματοδότησε την πρόκριση του Έλληνα παίκτη στην τελική δεκαεξάδα του θεσμού. Στο διάβα του, υποκλίθηκαν οι DorkaGabanyi(Ουγγαρία), SimonBarget(Βρετανία), AkikoYazawa(Ιαπωνία) και FabioKultrera(Ιταλία). Παράλληλα, εκκρεμεί ακόμα ο τελικός του 3ου ομίλου μεταξύ του Τζαμαϊκανού που αγωνίζεται με τη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου EricMcAlpine και του Στέφανου Μπονάνου, για να διαπιστώσουμε αν θα υπάρξει πιθανότητα να παρακολουθήσουμε μια «εμφύλια» σύρραξη στο top-16. Στον δρόμο του για τον τελικό, ο Μπονάνος απέκλεισε κατά σειρά τους IvanPetrov(Βουλγαρία), NicolasChinski (Αργεντινή) και DadoMartinčević (Κροατία), με τον τελευταίο να αναγορεύεται σε «πελάτη» του δευτεραθλητή Ελλάδος, αφού τον είχε κερδίσει και στον τελικό του Ευρωπαϊκού Διαδικτυακού Πρωταθλήματος τον προηγούμενο Μάιο, όταν η εθνική μας ομάδα κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης.

 

Ο Γιάννης Ατματζίδης (δεξιά) σε πρόσφατο αγώνα του με τον Γιώργο Κλείτσα

                Κατά τα λοιπά, η προσπάθεια των Γιώργου Αυδή, FernandoBraconi και Αλέκου Δεληάκη σταμάτησε στους ημιτελικούς των δικών τους ομίλων. Τουλάχιστον, ο Αυδής θα έχει να θυμάται την επικράτησή του επί του #20 GiantPetkoKostadinov (ΗΠΑ), ενώ ο Δεληάκης τις αναμετρήσεις του με τον #4 Giant «Michy» (Ιαπωνία), που σταμάτησε την μέχρι τότε εξαιρετική του πορεία. Τέλος, μέχρι τα προημιτελικά στους ομίλους τους έφτασαν οι Τάσος Αναγνώστου, Παύλος Θανόπουλος και Νίκος Στεφανέσκου.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

               

1ο Πρωτάθλημα Καρδίτσας

Από τις 10 Οκτωβρίου, ξεκίνησε το πρωτάθλημα backgammon στην Καρδίτσα. Διεξήχθησαν μέχρι σήμερα τέσσερα τουρνουά (κάθε δεύτερη Πέμπτη) με τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των φίλων να αυξάνεται σταδιακά. Στο τουρνουά της 28ης Νοεμβρίου πήραν μέρος 16 παίκτες, ενώ αρκετοί παρακολούθησαν τους αγώνες, μεταξύ των οποίων και ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλειος Τσιάκος.

Τα πρώτα τρία τουρνουά κέρδισε ο Άρης Γαλιατσάτος, ο οποίος σημείωσε ένα σερί 12 νικών στο πρωτάθλημα, ενώ το τέταρτο (28/11) κέρδισε ο Ηρακλής Τσιαμαντάς. Οι δύο τους έχουν ήδη προκριθεί για την τελική φάση του πρωταθλήματος, που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο.

 

Ο Άρης Γαλιατσάτος βραβεύεται από τον τοπικό Αντιπεριφερειάρχη

 

Στη βαθμολογία του πρωταθλήματος προηγείται, βεβαίως, ο Άρης Γαλιατσάτος με 125 βαθμούς και ακολουθούν Καραμπινάς και Λίτσιος (105), Παπαλίτσας και Βαγενάς (84), Τσιαμαντάς (77), Φώτος και Νταλανίκας (από 70 βαθμούς).

Χειμερινό Πρωτάθλημα ΣΑΚΑ

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών διοργανώνει στη λέσχη του στο Παλαιό Ψυχικό το 15ο εσωτερικό του Πρωτάθλημα backgammon, αύριο, 1η Δεκεμβρίου. Πρόκειται για τον μακροβιότερο εν ζωή θεσμό του αγαπημένου μας αθλήματος στη χώρα, αφού η πρώτη σχετική διοργάνωση έγινε το 2003!

1ο Κύπελλο «MembersClub Πανιωνίου – Φίλοι του Τάβλι»

Μετά το πρώτο τους πρωτάθλημα που έλαβε χώρα στην αρχή της χρονιάς (δείτε: NewsletterΦεβρουαρίου), η γνωστή παρέα που αποτελεί το «MembersClub Πανιωνίου – Φίλοι του Τάβλι» ολοκλήρωσε με τον τελικό της 26ης Νοεμβρίου και το πρώτο της εσωτερικό Κύπελλο στο παραδοσιακό τάβλι («φεύγα» / «πλακωτό» / «πόρτες»). Οι αγώνες διεξήχθησαν στο εντευκτήριο του ιστορικού γηπέδου της Νέας Σμύρνης και ανέδειξαν νικητή τον Ηλία Σαρκισιάν, ο οποίος επικράτησε στον εν λόγω τελικό του Χάρη Οικονομίδη με δύο νίκες (στους πέντε πόντους) έναντι μίας. Στο θεσμό έλαβαν μέρος 32 παίκτες χωρισμένοι σε ομίλους των τεσσάρων, απ’ όπου οι πρώτοι δύο συνέχιζαν στη φάση των νοκ άουτ αγώνων. Η απονομή των επάθλων θα γίνει σε εορταστική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στις 14 Δεκεμβρίου.

 

Χ. Οικονομίδης - Η. Σαρκισιάν 1-2 (Νέα Σμύρνη, 26.11.2013)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon, επιθυμώντας την απρόσκοπτη ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα και αφότου οι εκκλήσεις μας για εθελοντική βοήθεια δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος, ανακοινώνει την προκήρυξη μίας θέσης ημιαπασχόλησης (parttime). Το αντικείμενο της εργασίας θα περιλαμβάνει πλήθος ασχολιών στο πεδίο των ημετέρων δράσεων, ενδεικτικές των οποίων αναφέρουμε τις εξής:

  • Ενεργοποίηση, χρήση και καθημερινή παρακολούθηση των λογαριασμών της Ομοσπονδίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter).
  • Ανάληψη μέρους της αλληλογραφίας και των τηλεφωνημάτων που απαιτούνται στα πλαίσια της λειτουργίας ημών.
  • Παρουσία στις συνεδριάσεις του ΔΣ, καταγραφή πεπραγμένων και σύνταξη Πρακτικών.
  • Σύνταξη και τήρηση μητρώου μελών / παικτών.
  • Βοηθητικές εργασίες σε αγωνιστικές ή άλλες εκδηλώσεις.
  • Βοηθητικές εργασίες για την ιστοσελίδα και το μηνιαίο newsletter.

Εύλογα προκύπτει από τα παραπάνω ότι εξετάζονται περιπτώσεις ατόμων με εξοικείωση στον τομέα των υπολογιστών και της αγγλικής γλώσσας. Η επιλογή θα γίνει συναρτήσει των δεξιοτήτων κάθε ενδιαφερόμενου και των οικονομικών του απαιτήσεων.

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ 2014

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon αποφάσισε την αλλαγή του συστήματος υπολογισμού και τις ημερομηνίες καταβολής της εκάστοτε ετήσιας συνδρομής, για τη διευκόλυνση των παικτών και την εναρμόνισή μας με το ετήσιο, αγωνιστικό καλεντάρι. Έτσι, από τον Ιούλιο του 2014 και μετά, η υποχρέωση καταβολής της ετήσιας συνδρομής που θα εξασφαλίζει την ταμειακή ενημερότητα κάθε μέλους θα γίνεται μέσα στους θερινούς μήνες, καθώς το ύψος της θα καθορίζεται από τον αριθμό και τη φύση των διοργανώσεών μας, οι οποίες θα προκηρύσσονται παράλληλα. Συνεπώς, τον Ιούλιο του 2014 οι παίκτες θα κληθούν να αποφασίσουν εάν τους «συμφέρει» να πληρώσουν τη συνδρομή της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015, έχοντας απόλυτη γνώση του τι πρόκειται να διεξαχθεί την εν λόγω περίοδο.

                Λόγω της συγκεκριμένης απόφασης όμως προκύπτει ένα ημερολογιακό κενό έξι μηνών, που αφορά στις εκδηλώσεις μας που θα γίνουν μέχρι να εφαρμοστεί το νέο σύστημα υπολογισμού. Συνοπτικά, οι εκδηλώσεις αυτές έχουν ως εξής:

  1. Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών, η οποία βάσει καταστατικού θα γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014. Υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο τα ταμειακώς ενήμερα Μέλη.
  2. Έξι τουρνουά Πρωταθλήματος, εκ των οποίων το ένα διήμερο. Υπενθυμίζουμε ότι η έκτακτη επιβάρυνση για τη συμμετοχή παίκτη χωρίς ταμειακή ενημερότητα είναι 10 ευρώ ανά ημερήσιο τουρνουά και 20 ευρώ για το διήμερο.
  3. Πέντε προκριματικοί Κυπέλλου. Υπενθυμίζουμε ότι η έκτακτη επιβάρυνση για τη συμμετοχή παίκτη χωρίς ταμειακή ενημερότητα είναι 5 ευρώ ανά προκριματικό.
  4. Τελική φάση Πρωταθλήματος, ημιτελική και τελική φάση Κυπέλλου. Υπενθυμίζουμε ότι οι προκριθέντες που διαθέτουν ταμειακή ενημερότητα καλούνται να καταβάλουν τη μισή επιβάρυνση από τους υπόλοιπους, ήτοι 10 ευρώ για το Πρωτάθλημα και 2,50 για τα ημιτελικά και τα τελικά του Κυπέλλου (αντί για 20 και 5 αντίστοιχα, για τους «έκτακτους»).
  5. Αγωνιστικές εκδηλώσεις που είτε δεν έχουν ακόμα εξαγγελθεί, είτε το κόστος τους για κάθε συμμετέχοντα παραμένει ακόμα ασαφές. Τέτοιες διοργανώσεις θα είναι το διεθνές τουρνουά των Αθηνών, τα διαδικτυακά satellitesτων μηνιαίων μας τουρνουά (δείτε παρακάτω), διάφορα jackpotsή satellitesδιεθνών διοργανώσεων, όπως έχουμε ήδη κατά καιρούς πραγματοποιήσει με προορισμούς την Πράγα, τη Λευκωσία και το Μόντε Κάρλο, καθώς και άλλους «ζωντανούς» ή διαδικτυακούς αγώνες. Για όλα αυτά, οι παίκτες που διαθέτουν ταμειακή ενημερότητα θα κληθούν να πληρώσουν κατά μέγιστο τη μισή επιβάρυνση από τους υπόλοιπους, αφού σε κάποια θα απαλλαγούν εντελώς από κάθε σχετική υποχρέωση!

Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω, το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα να ορίσει την «εξαμηνιαία» συνδρομή για τα Τακτικά Μέλη της Ομοσπονδίας στα 60 ευρώ, ποσό που αποσβέννυται ακόμα και με την ανελλιπή παρουσία κάποιου παίκτη μόνο στα τουρνουά Πρωταθλήματος. Ως εκ τούτου, σας καλούμε να συνδράμετε έγκαιρα στην προσπάθειά μας για το 2014, αποκτώντας την ταμειακή ενημερότητα που θα σας απαλλάξει από αρκετά έκτακτα έξοδα! Μερικές σύντομες επισημάνσεις:

ü  Μπορείτε να πληρώνετε τη συνδρομή σας οποτεδήποτε, ξεκινώντας από το επόμενο μηνιαίο μας τουρνουά στις 7 Δεκεμβρίου. Εξυπακούεται ότι παίκτης που δεν έχει ολοσχερώς εξοφλήσει την εξαμηνιαία συνδρομή, δεν θα δικαιούται έκπτωσης σε όποιο τουρνουά επιθυμεί να συμμετάσχει. Δεν προβλέπεται συνδρομή σε δόσεις!

ü  Εξυπακούεται ότι η ταμειακή ενημερότητα αφορά μόνο στα Τακτικά Μέλη της Ομοσπονδίας. Συνεπώς, παίκτης που δεν έχει εγγραφεί ακόμα στα μητρώα της Ομοσπονδίας (γιατί άραγε;) και επιθυμεί να επωφεληθεί των ως άνω εκπτώσεων οφείλει να καταβάλει επιπλέον 20 ευρώ για την εφ’ όρου ζωής εγγραφή του στην Ομοσπονδία.

 

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ SATELLITES

 

Αφουγκραζόμενοι τις επιταγές των καιρών, και επιθυμώντας να διευρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη βάση των συμμετεχόντων στα τουρνουά της κορυφαίας μας ετήσιας διοργάνωσης, δηλαδή του Πρωταθλήματος Ελλάδος, καθιερώνουμε από τον Ιανουάριο του 2014 τον θεσμό των διαδικτυακών satellites(προκριματικών), με έπαθλο τη συμμετοχή των νικητών στα επερχόμενα μηνιαία τουρνουά της Ομοσπονδίας. Η συμμετοχή σε κάθε τέτοιο προκριματικό θα κοστίζει 15 ευρώ (συν 3 για τους έκτακτους παίκτες) και ο προκριματικός θα διεξάγεται από τη στιγμή που θα δηλώνουν συμμετοχή πάνω από τέσσερις παίκτες. Κάθε συμμετέχων υποχρεούται να έχει καταβάλει εξ ολοκλήρου το κόστος της συμμετοχής του πριν από την έναρξη των αγώνων, με τελική προθεσμία που θα ορίζεται έγκαιρα. Ως εκ τούτου, όσοι επιθυμούν να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στο μηνιαίο τουρνουά Ιανουαρίου, οφείλουν να έχουν προπληρώσει στον υπεύθυνο διαδικτυακών διοργανώσεων Γιώργο Αυδή, μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου. Την ημέρα εκείνη θα διεξαχθεί δημόσια η κλήρωση του satellite.

                Για περισσότερες πληροφορίες περί του νέου θεσμού, ιδιαίτερα για τις διαφορετικές περιπτώσεις που θα προκύψουν ανάλογα με τον αριθμό συμμετεχόντων, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα διαδικτυακών διοργανώσεων της Ομοσπονδίας εδώ.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

 

7 Δεκεμβρίου (Σάββατο), 4η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

PalliniTennisPark, Ιδομενέως και Κορίνθου, Παλλήνη (χάρτης προσβασιμότητας εδώ). Έναρξη εγγραφών: 11:30, κλήρωση: 12:15.

21 Δεκεμβρίου (Σάββατο), JackpotΧριστουγέννων

Ξενοδοχείο Palace, Λεωφ. Ποσειδώνος 4, Γλυφάδα (χάρτης προσβασιμότητας εδώ).

Έναρξη εγγραφών: 11:30, κλήρωση: 12:15

Το κόστος συμμετοχής στο χριστουγεννιάτικο jackpot ορίζεται στα 100 ευρώ (με ισόποσο προαιρετικό sidebet).

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ

Όσοι θέλουν να συνδυάσουν backgammon και τουρισμό μπορούν να δουν το ημερολόγιο με όλα τα διεθνή τουρνουά μέχρι 25.01.2015 εδώ.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  • Η διοίκηση της Ομοσπονδίας, θα ήθελε να ευχαριστήσει δημοσίως τους Γιώργο Κλείτσα, Σωτήρη Λουμίδη, Κώστα Μητρέλη και Γιώργο Πεταλά, για τη συμβολή τους στην προσπάθειά μας εξεύρεσης χορηγικών προγραμμάτων.
  • Υπενθυμίζουμε σε όλους σας τη δυνατότητα να ψηφίσετε τους 32 κορυφαίους παίκτες στον κόσμο, μέσω της εκλογής για την κατάρτιση της φετινής GiantsofBackgammonList. Γενικές πληροφορίες για τον θεσμό μπορείτε να βρείτε εδώ, ενώ μπορείτε να αποστείλετε τις επιλογές σας χρησιμοποιώντας το ειδικό ψηφοδέλτιοπου έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές. Επισημαίνουμε ότι μπορείτε να διαλέξετε όποιον παίκτη επιθυμείτε, μη περιοριζόμενοι στις 260 προτάσεις των διοργανωτών που βρίσκονται στη δεύτερη σελίδα του ψηφοδελτίου, αλλά είστε υποχρεωμένοι να επιλέξετε τον εαυτό σας στη δεύτερη θέση της προσωπικής σας λίστας!
  • Η Ευρωπαϊκή Διαδικτυακή Ομοσπονδία EBIF (EuropeanBackgammonInternetFederation) ανακοίνωσε το αγωνιστικό της καλεντάρι για το 2014. Σε αυτό βεβαίως ξεχωρίζει η δεύτερη έκδοση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εθνικών ομάδων που θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, στο οποίο η ελληνική ομάδα καλείται να υπερασπιστεί τον επίζηλο τίτλο που κατέκτησε πέρυσι. Εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν επίσης οι πρώτες διοργανώσεις ChampionsLeague, μεταξύ των εθνικών διαδικτυακών Πρωταθλητών, αλλά και του EBIFCup, όπου θα συμμετάσχουν οι επιλαχόντες των εθνικών πρωταθλημάτων (η Ελλάδα θα έχει τρεις εκπροσώπους). Αμφότερες οι ατομικές διοργανώσεις, θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο.

 

Πρωτοφανές: Ομοσπονδιακό (προς πώληση) board, χρησιμοποιείται για αγώνα «φεύγα»!

  • Υπενθυμίζουμε ότι πέντε καλής ποιότητας boards(βαλίτσες) διατίθενται προς πώληση στην εξευτελιστική τιμή των 260 ευρώ. Τυχόν ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με την Ομοσπονδία, στη γνωστή πλέον ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Για όσους επιθυμείτε να έχετε εικόνα των προς πώληση ταβλιών, μπορείτε να τα ελέγξετε στη διάρκεια κάθε αγωνιστικής μας εκδήλωσης.
  • Στον καλύτερο πρεσβευτή της Ομοσπονδίας εξελίσσεται ο Χρήστος Γρούτσος! Τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο πρόσωπό του εμπλουτίστηκαν με άρθροστην ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίστηκε και τηλεοπτικά στην εκπομπή «Τώρα» («Σκάι») με την Άννα Μπουσδούκου! Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του «γιατρού» θα συνεχιστούν την Τετάρτη 04.12 (και ώρα 23:45), με την παρουσία του στο «60 Λεπτά Ελλάδα» («Alpha») με τον Νίκο Μάνεση.

 

Φίλες και φίλοι του backgammon,

 

Πρωτάθλημα 2013-2014, 4η Αγωνιστική > Παλλήνη, 07.12.2013

JackpotΧριστουγέννων 2013 > Γλυφάδα, 21.12.2013

 

Σας περιμένουμε!

 

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes