Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - ΒαθμολογίεςΤο site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Ενημερωτικό Δελτίο Νοεμβρίου 2012

Posted in Ενημερωτικά δελτία

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ…

ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ!

Αισίως συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από το ιστορικό πρώτο τουρνουά που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon, τον Νοέμβριο του 2007. Εύλογα λοιπόν, το κλίμα ήταν εορταστικό στο πρόσφατο τακτικό μηνιαίο μας τουρνουά, το οποίο διεξήχθη στις 17 Νοεμβρίου στη Γλυφάδα, και η συγκυρία υπήρξε εξόχως ευτυχής για να σημειωθεί νέο ρεκόρ συμμετοχών, αφού οι παίκτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους έφτασαν αισίως τους 38. Σας ευχαριστούμε όλους για την αθρόα συμμετοχή σας!

 

Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης, αναμφίβολα, υπήρξε η τελετουργική κοπή της επετειακής τούρτας. Το συμβολικό κεράκι με τον αριθμό «5» έσβησαν ομού ο πρεσβύτερος (Γιάννης Βαλλιάνος) και ο νεότερος (Fernando Braconi) των παικτών που συμμετείχαν.

 


Γιάννης Βαλλιάνος και Fernando Braconi

 

Ελπίζουμε οι αφορμές για εορτασμούς να συνεχιστούν και στο επόμενο μηνιαίο τουρνουά, το οποίο θα είναι διήμερο και θα λάβει χώρα στη Γλυφάδα στις 15 και 16 Δεκεμβρίου, αφού μέχρι τότε ευελπιστούμε να έχει εγκριθεί επισήμως η αναγνώριση του φορέα μας.

Αναφορικά με αυτό το ζήτημα, προσκομίσαμε στον αρμόδιο δικαστή ορισμένα συμπληρωματικά δικαιολογητικά τα οποία μας ζήτησε, και, ως εκ τούτου, ουδεμία εκκρεμότητα υφίσταται πλέον. Συνεπώς, αν μας το επιτρέψουν οι παρατεινόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των δικαστών, η έγκριση λειτουργίας της Ομοσπονδίας είναι θέμα ημερών.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε και τους τέσσερις φίλους που γράφτηκαν ως Τακτικά Μέλη στην Ομοσπονδία μας, ανεβάζοντας το σχετικό σύνολο στους 29 παίκτες. Πρόκειται για τους (με χρονική σειρά εγγραφής) Κίμωνα Παπαχριστόπουλο, Δημήτρη Παρασκευόπουλο, Νίκο Ρεμαντά και Νίκο Σαπουντζάκη. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον πρώτο, αφού πρόκειται για ισχυρότατο παίκτη με πολυάριθμες διεθνείς διακρίσεις, ο οποίος, παρότι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας, αγκάλιασε με θέρμη τη νέα μας προσπάθεια.

Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι η εφ’ όρου ζωής εγγραφή κάποιου παίκτη στα μητρώα των Τακτικών Μελών προϋποθέτει την καταβολή του ποσού των 20€ και δεν απαιτεί επιπλέον οικονομικές υποχρεώσεις. Με την εγγραφή του ως Τακτικό Μέλος, ένας παίκτης θα αποκτά αυτομάτως (μετά την επίσημη ίδρυση, εννοείται) ειδική κάρτα της Ομοσπονδίας και θα έχει πρόσβαση σε ξεχωριστό πεδίο του forum, που πρόκειται συντόμως να ενσωματωθεί στην, υπό κατασκευή, νέα μας ιστοσελίδα.

Επειδή όμως πλησιάζει η ώρα που θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μας Γενική Συνέλευση (εκτός απροόπτου, τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο), θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως, βάσει καταστατικού, το δικαίωμα ψήφου θα παρέχεται μόνο σε όσους είναι ταμειακώς εντάξει, δηλαδή σε όσους έχουν καταβάλει και την ετήσια συνδρομή του 2013 (80€). Ως εκ τούτου, καλούμε με το παρόν, για τελευταία φορά, τους φίλους μας που επιθυμούν να συμβάλουν ενεργά στις προσπάθειές μας να εγγραφούν ως Τακτικά Μέλη της Ομοσπονδίας, και, για όσους επιθυμούν να έχουν τα προνόμια του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, να αποκτήσουν το δικαίωμα της ταμειακής ενημερότητας, καταβάλλοντας το σχετικό (κατά τεκμήριο χαμηλό σε σχέση με τις παρεχόμενες εκπτώσεις στις δραστηριότητές μας) αντίτιμο.

 

 

ΣΥΝΟΨΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

 

Πρωτάθλημα 2012-2013, 3η Αγωνιστική

Με μεγάλο θριαμβευτή τον Παύλο Θανόπουλο ολοκληρώθηκε το τουρνουά της 17ης Νοεμβρίου, αφού ο ιστορικός παίκτης συνδύασε τη νίκη του με την αναρρίχησή του στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, αποκτώντας έτσι σημαντικό προβάδισμα για τα PlayOffs, που θα κρίνουν τον τίτλο. Στον δρόμο του για τον θρίαμβο, απέκλεισε κατά σειρά τούς Δελιάκη, Χιωτίνη, Σακκαλή και Βαμβακάρη, προτού επικρατήσει του Νίκωνα Παναγάκη στον τελικό. Ο φιναλίστ, από την πλευρά του, είχε αποκλείσει τους Ιωαννίδη, Γρούτσο, Μαγγανά και Παναγιώτη Κωνσταντίνου, αλλά υπέκυψε μπροστά στον ασταμάτητο Θανόπουλο...

 
Αγώνες σε εξέλιξη (17.11.2012)

 

 
Ανάπαυλα

 

Η μεγάλη έκπληξη έγινε στο consolation, όπου ο, μετά από χρόνια, εμφανιζόμενος Στέφανος Κατωγιαννάκης επικράτησε του Τάκη Χατζέλη στον τελικό, ολοκληρώνοντας μία έξοχη πορεία με επτά νίκες (επί Τσίρη, Αυδή, Χιωτίνη, Μπουγιούκου, Κοσμά, Σαπουντζάκη και Χατζέλη) σε οκτώ αγώνες (έχασε μόνο από τον Τάκη Σακκαλή στο main), κάτι που τον εκτόξευσε μονομιάς στην 6η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Η δυναμική των νέων παικτών υπήρξε εμφανής στο τουρνουά, αφού σχεδόν όλοι τους σημείωσαν αρκετές νίκες, όπως ο Βαγγέλης Κοσμάς (4/6) και ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος (3/5).

 
Αγώνες σε εξέλιξη (17.11.2012)

 

Κατόπιν αυτών, στη βαθμολογία «πήρε κεφάλι» ο Παύλος Θανόπουλος (93), ακολουθούμενος από τους Προυκάκη (80), Braconi (77), Γρούτσο (67), Χρηστίδη (59), Κατωγιαννάκη (55) και Βαμβακάρη (52). Από εκεί κι έπειτα, επτά παίκτες (θέσεις 8-14) συνωστίζονται σε απόσταση μικρότερη της μίας νίκης στο επερχόμενο, διήμερο τουρνουά.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη βαθμολογία, την πορεία του τουρνουά, καθώς και πλήθος στατιστικών που επιμελείται ο Γραμματέας Αγώνων, Γιώργος Τσίρης, στο ειδικό αρχείο .xlsx που ακολουθεί τη βαθμολογία του top-10, πατώντας το <Ctrl> και πηγαίνοντας εδώ.

 

Αποχαιρετισμός στον Πειραιά, έκτακτο Jackpot

Όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε εις εκ των παικτών μας, παραφράζοντας την ιστορική διαπίστωση του Λίνεκερ για το ποδόσφαιρο, «το backgammon είναι ένα άθλημα στο οποίο μετέχουν δεν ξέρω κι εγώ πόσοι παίκτες και στο τέλος κερδίζει ο Αυδής!». Πράγματι, ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος της φετινής χρονιάς, ολοκλήρωσε ένα ονειρικό 2011-2012, με την επικράτησή του στο αποχαιρετιστήριοjackpot που διοργανώσαμε για τελευταία φορά, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Πειραιά.

Ο Γιώργος Αυδής, νίκησε κατά σειρά τούς Δημάκη, Χαραλάμπους και Προυκάκη, πριν συγκρουστεί στον τελικό με τον Fernando Braconi, και, επικρατώντας, να εξασφαλίσει ένα ιστορικό τρεμπλ...

 
Αποχαιρετώντας την παλιά έδρα...

Πριν από την έναρξη του αγωνιστικού σκέλους της βραδιάς (συμμετείχαν 14 παίκτες), αποχαιρετήσαμε, εκτός από τον φιλόξενο χώρο, τη συμπαθέστατη φίλη μας Λουμινίτσα Ιονίτσα, τη «Φωτεινή», προσφέροντάς της ένα μικρό αναμνηστικό.

 

 

Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟ NATIONSCUP

Στη 17η θέση επί συνόλου 42 κρατών κατετάγη τελικά η ελληνική ομάδα μετά την ολοκλήρωση του NationsCup, που διοργανώθηκε διαδικτυακά. Μετά τους πρώτους τέσσερις αγώνες στους οποίους αναφερθήκαμε στο προηγούμενο newsletter μας, ακολούθησαν μία νίκη με 3-1 επί της Ισπανίας, καθώς και δύο ισοπαλίες (2-2) με τη Μολδαβία και την Πολωνία. Έτσι, η εθνική μας ομάδα έκλεισε τη διοργάνωση αξιοπρεπώς (πέρσι είχε καταταγεί 21η επί συνόλου 37 συμμετοχών), αλλά επ’ ουδενί αντίστοιχα με τη δυναμικότητά της.

Σε ατομικό επίπεδο, διακρίθηκαν ιδιαίτερα ο Γιώργος Κλείτσας, με έξι νίκες, και ο Γιώργος Αυδής, με πέντε, επί συνόλου επτά αγώνων. Ο Χρήστος Γρούτσος τελείωσε το τουρνουά με 3/7, ενώ ο Στέφανος Μπονάνος, που αντικατέστησε τον Μάνο Μαστοράκη μετά τους πρώτους τρεις γύρους, είχε τελικά 2/4.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως ο τίτλος κατέληξε στο λογικό φαβορί, την Ιαπωνία, η οποία, με επιβλητικό φίνις, απέσπασε την πρωτιά, αφήνοντας πίσω της (σε ισοβαθμία) τη Βουλγαρία. Ένα βαθμό πίσω τους κατετάγησαν οι περσινοί πρωταθλητές, οι ΗΠΑ, και η Γερμανία. Για την τελική βαθμολογία μπορείτε να ανατρέξετε εδώ.

Ευελπιστούμε πως στο επόμενο Nations Cup, η Εθνική Ελλάδος θα σημειώσει ακόμα καλύτερη εμφάνιση και (γιατί όχι;) θα επαναλάβει μια σημαντική επιτυχία, όπως η τρίτη θέση του 2010.

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ιδιαίτερα αξιόλογη υπήρξε η παρουσία των Ελλήνων παικτών στο 4ο διεθνές Γερμανικό Όπεν, που διεξήχθη στη Φρανκφούρτη κατά το διάστημα 2-4 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, ο Χάρης Χρηστίδης (Πρωταθλητής Ελλάδος το 2010 και το 2011) κατέκτησε το Last Chance, ενώ, στο Consolationo Κίμων Παπαχριστόπουλος έφτασε στους ημιτελικούς και ο Κώστας Μητρέλης στους προημιτελικούς. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα απέδειξε για πολλοστή φορά το ανταγωνιστικό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες πρωταθλητές, οι οποίοι σταθερά τιμούν τα εθνικά μας χρώματα στις διεθνείς διοργανώσεις. Η Ομοσπονδία συγχαίρει τους διακριθέντες και τους εύχεται ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον. Στη φωτογραφία που ακολουθεί διακρίνουμε σύσσωμη την ελληνική αποστολή, απαρτιζόμενη από τους Κώστα Μητρέλη, Σάκη Λαγοπάτη, Κίμωνα Παπαχριστόπουλο και Χάρη Χρηστίδη.

 

ΑΛΛΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

 

 • Διεξήχθη στις 18 Νοεμβρίου το 13ο Πρωτάθλημα του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών (ΣΑΚΑ). Οι αγώνες, που διεξάγονται δις ετησίως για τους αποφοίτους, αφορούν αποκλειστικά τοbackgammon, χωρίς ενασχόληση με άλλα παιχνίδια. Για τον λόγο αυτό, ευχαριστούμε θερμά τον ΣΑΚΑ για τη διαρκή και μακροχρόνια συμβολή του στη διάδοση του αγαπημένου μας αθλήματος, αφού διοργανώνει τα σχετικά τουρνουά από το 2003.Tο πρωτάθλημα διεξάγεται τα τελευταία χρόνια με το σύστημα διπλού αποκλεισμού (double elimination), δηλαδή απαιτούνται δύο ήττες για τον αποκλεισμό κάποιου παίκτη από τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Μιχάλης Προυκάκης, ο οποίος, παρότι έχασε τον πρώτο του αγώνα, κέρδισε τους επόμενους οκτώ, και μαζί την πρωτιά για δεύτερη φορά, μετά το 2005. Στη δεύτερη θέση κατετάγη ο Ανδρέας Μπιτσάκος και στην τρίτη ο Στέλιος Χαρτζίδης.

 • Το ιστορικό 13ο Ανοιχτό Tavlogroup της «Αυτόνομης Ερωτικής Δημοκρατίας Πλατάνου» διεξήχθη το διήμερο 17-18 Νοεμβρίου. Πρόκειται για τουρνουά παραδοσιακού ταβλιού («πόρτες»/«πλακωτό»/«φεύγα») που διεξάγεται κάθε χρόνο στον Πλάτανο Κυνουρίας, υπό την υποχρεωτική επήρεια αλκοόλ! Το κλίμα είναι τεταμένο, οι αντεγκλήσεις συνεχείς και, όπως γίνεται αντιληπτό, η εκδήλωση λαμβάνει σημαντικές διαστάσεις. Για την ιστορία, στη φετινή διοργάνωση πρώτευσε ο Παναγιώτης Μπαντές, με δεύτερο τον Δημήτρη Τερζή, και τρίτο τον Ανδρέα Πασχάλογλου.

 

 
Δημήτρης Τερζής, Παναγιώτης Μπαντές, Ανδρέας Πασχάλογλου

 

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

 • Το επόμενο μηνιαίο μας τουρνουά, με αυξημένα δικαιώματα συμμετοχής, αφού πρέπει να εξασφαλιστεί και η βράβευση αυτού ο οποίος θα κατακτήσει το Last Chance, θα είναι διήμερο και θα διεξαχθεί στη Γλυφάδα, στις 15 και 16 Δεκεμβρίου, στο GlyfadaHotel. Υπερθεματίζουμε για τη συμμετοχή σας στο συγκεκριμένο τουρνουά, καθώς, βάσει προκήρυξης, ο νικητής εξασφαλίζει απευθείας μία από τις 12 θέσεις των Play Offs, που θα οδηγήσουν στον επίζηλο τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος για το 2013.

 

Υπενθυμίζουμε τον άκρως ανταγωνιστικό χαρακτήρα του Πρωταθλήματος 2012-2013, αφού, στον δρόμο για την Τελική Φάση, θα προσμετρηθούν οι 7 καλύτερες εμφανίσεις ενός παίκτη από τις, κατά μέγιστο, 10. Έτσι, ακόμα κι αν κάποιος μέχρι σήμερα δεν έχει συμμετάσχει σε καμία από τις πρώτες τρεις Αγωνιστικές, εξακολουθεί να διεκδικεί το Πρωτάθλημα.

 

Δείτε το GlyfadaHotel εδώ, και τον χάρτη προσβασιμότητας εδώ.

Το διήμερο (αναλυτικό πρόγραμμα αγώνων εδώ) θα έχει συνεχή δραστηριότητα και θα υπάρξουν εκδηλώσεις που αναμένεται να δώσουν επιπλέον ενδιαφέρον στη διοργάνωση. Πιο συγκεκριμένα, έχει αποφασιστεί να διοργανωθούν δύο ανεξάρτητα jackpot (ένα κάθε ημέρα), καθώς και μία δημοπρασία (CalcuttaAuction) μόλις το κυρίως τουρνουά φτάσει στους προημιτελικούς. Για όσους δεν έχουν ποτέ παρακολουθήσει αντίστοιχη διαδικασία, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να συμμετάσχετε. Οδηγίες και γενικότερες πληροφορίες για τη δημοπρασία θα σας δοθούν επιτόπου.

Κατόπιν ενεργειών της, η Διοικούσα Επιτροπή, αφουγκραζόμενη τη γενικότερη επιθυμία του συνόλου των παικτών, εξασφάλισε μειωμένες κατά 50% τιμές σε αναψυκτικά και καφέδες, άκρως προσιτή τιμή κυρίως πιάτου, αλλά και τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών delivery εντός του Glyfada Hotel από ανεξάρτητη του ξενοδοχείου επιχείρηση εστίασης.

 • Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον στο καφέ-μπαρ «Escoba», στο Κεφαλάρι, οι αγώνες για την ανάδειξη του φετινού τοπικού πρωταθλητή στο παραδοσιακό τάβλι («πόρτες»/«πλακωτό»/«φεύγα»). Το πρωτάθλημα ξεκίνησε στις 12 Νοεμβρίου και διεξάγεται καθημερινά (από Δευτέρα έως Παρασκευή) στις 18:00. Η αγωνία κορυφώνεται, καθώς, από τους 40 αρχικούς συμμετέχοντες, έχουν πλέον απομείνει δέκα διεκδικητές του τίτλου. Τυχόν θεατές των αγώνων είναι πάντοτε ευπρόσδεκτοι…

 • Περιορισμένη θα είναι η εθνική μας συμμετοχή στο World Cup της Πράγας (1-3 Δεκεμβρίου), αφού μόνο οι Κώστας Μητρέλης και Κίμων Παπαχριστόπουλος αναμένεται να λάβουν μέρος. Εκτιμούμε πως ο Κώστας Μητρέλης, ο οποίος, μεταξύ άλλων σημαντικών διεθνών διακρίσεων (όπως Main_SF Βέλντεν, Απρ 2012), κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό του European Backgammon Tour το 2011, και ο Κίμων Παπαχριστόπουλος (Conso_SF Φρανκφούρτη, Νοέ 2012 | LC Winner Βέλντεν, Απρ 2012) έχουν όλες τις προϋποθέσεις να μας κάνουν για άλλη μία φορά υπερήφανους.

 • Το Τακτικό μας Μέλος Σπύρος Χανδρινός, ιδιοκτήτης τουsportscafé «Sky Life», προκηρύσσει αγώνες προθέρμανσης (WarmUp) για το επερχόμενο διήμερο τουρνουά, και σκοπεύει να καθιερώσει τον θεσμό πριν από κάθε μηνιαία μας εκδήλωση. Έτσι, καλεί τους απανταχού παίκτες backgammon για ένα jackpot τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, με εγγραφές από τις 18:00 και έναρξη αγώνων στις 18:30, στο «Sky Life», Μεσολογγίου 28, Γαλάτσι (δείτε τον χάρτη προσβασιμότητας εδώ). Θα διεξαχθεί ενιαίο τουρνουά χωρίς consolation, με τους αγώνες να ολοκληρώνονται στους 7 πόντους και τον τελικό στους 9. Το δικαίωμα συμμετοχής θα είναι ιδιαιτέρως χαμηλό και το σύνολο των δικαιωμάτων θα επιστραφεί στους πρώτους δύο νικητές. Ευχόμαστε στον φίλο Σπύρο επιτυχία στη διοργάνωση και μακροημέρευση του θεσμού. Για πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο 6977748000, ή στο ίδιο το «Sky Life» στο 2102134726.

 

 

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

 • Όπως θα παρατηρήσατε παραπάνω, αποφασίσαμε να προβάλλουμε μέσω του newsletter μας κάθε εκδήλωση σχετιζόμενη με το τάβλι που διοργανώνεται στην επικράτεια, αφού εκτιμούμε πως η προβολή ενδεχομένως οδηγήσει κάποιους οι οποίοι, επί του παρόντος, ασχολούνται αποκλειστικά με το παραδοσιακό παιχνίδι, να γνωρίσουν και τον δικό μας κόσμο. Ως εκ τούτου, σας παρακαλούμε θερμά να γνωστοποιείτε στη Διοικούσα Επιτροπή κάθε σχετική εκδήλωση που υποπίπτει στην αντίληψή σας, για να ερχόμαστε σε επαφή.

 • Λόγω της σχετικής καθυστέρησης που παρατηρήθηκε στην έναρξη του προηγούμενου τουρνουά, η Διοικούσα Επιτροπή αποφάσισε να μην δεχθεί στο μέλλον καμία περίπτωση εγγραφής παίκτη ως «lateentry». Οι παίκτες που θα μπαίνουν στην κλήρωση για κάθε τουρνουά θα είναι αυστηρά εκείνοι που έχουν ήδη πληρώσει τη συμμετοχή τους. Αν κάποιος παίκτης δεν είναι παρών την προβλεπόμενη ώρα έναρξης του παιχνιδιού του, θα ενεργοποιείται το χρονόμετρο εις βάρος του.

 • Δυστυχώς, παρατηρήθηκε το φαινόμενο κάποιοι παίκτες να αποχωρήσουν από το ξενοδοχείο που μας φιλοξένησε αμελώντας να πληρώσουν ορισμένες μικροοφειλές τους. Επιπλέον, κάποιοι άλλοι λησμόνησαν να επιστρέψουν τα ζάρια που είχαν δανειστεί για να αγωνιστούν. Είμαστε απολύτως βέβαιοι πως τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έγινε από πρόθεση, αλλά τέτοια συμβάντα αμαυρώνουν την εικόνα της Ομοσπονδίας. Παρακαλούνται θερμά όσοι εμπίπτουν στις ανωτέρω περιπτώσεις να έρθουν σε επαφή με κάποιο μέλος της Διοικούσας Επιτροπής για να διευθετηθεί η όποια εκκρεμότητα.

 • Γενικότερα, θα θέλαμε να κρούσουμε, δυστυχώς για άλλη μία φορά, τον κώδωνα ώστε ο σεβασμός προς τον αντίπαλο να είναι αυτονόητος. Οφείλουμε όλοι να τηρούμε τη λεγόμενη «Ετικέτα» των καλών τρόπων, γι’ αυτό και παρακαλούμε θερμά να δείτε έναν εικοσάλογο του θρυλικού Oswald Jacoby εδώ.

 • Δεδομένης της ξαφνικής αύξησης των συμμετεχόντων στις τελευταίες μας εκδηλώσεις, υπενθυμίζουμε στους φίλους που διαθέτουν αγωνιστικό board να το φέρνουν πάντα μαζί τους στα τουρνουά.

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ

Όσοι θέλουν να συνδυάσουν backgammon και τουρισμό, μπορούν να δουν το ημερολόγιο με όλα τα διεθνή τουρνουά μέχρι τον Νοέμβριο του 2013 εδώ.

 

Φίλες και φίλοι του backgammon,

Πρωτάθλημα 2012-2013, 4η Αγωνιστική> Γλυφάδα, 15-16.12.2012

 

Σας περιμένουμε

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes