Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - Βαθμολογίες



Το site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Ενημερωτικό Δελτίο Ιανουαρίου 2013

Posted in Ενημερωτικά δελτία

TO DOUBLE… OR NOT TO DOUBLE!

Μηνιαίο Ενημερωτικό Newsletter της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon

Αρ. 5 - Ιανουάριος 2013

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ!

 

Με θρίαμβο του Γιώργου Κλείτσα ολοκληρώθηκε στην Κωνσταντινούπολη το πρώτο φετινό διεθνές τουρνουά υπό την αιγίδα της WorldwideBackgammon Federation, το οποίο διεξήχθη το τριήμερο 18-20 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο «Armada». Ο Έλληνας πρωταθλητής της περιόδου 2007-2008, αφού βρέθηκε τέσσερις φορές στα πρώτα έξι του παιχνίδια στην κόψη του ξυραφιού (double matchpoint), ισοπέδωσε με 17-2 στον τελικό τον φέρελπι Τούρκο SerkanKoç και κατέκτησε τον επίζηλο τίτλο ανάμεσα σε 126 παίκτες.

Παράλληλα, συναγωνιζόμενος 15 άλλους διακεκριμένους διεθνείς mastersσε τεστ γνώσεων, κατετάγη δεύτερος, αποσπώντας έτσι την αμέριστη προσοχή του παγκοσμίου Backgammon.

Μεταξύ των επάθλων που κατέκτησε μέσω των επιτυχιών του είναι η δωρεάν συμμετοχή του στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βέλντεν, στην Αυστρία (3-7 Απριλίου).

 

 

 
Ο Πρόεδρος της 
WBFMarcoFornasir, βραβεύει τον Γιώργο Κλείτσα (Κωνσταντινούπολη, 20.01.2013)

 

 
Αγώνες σε εξέλιξη (Κωνσταντινούπολη, 18.01.2013)

 

 

Επιπλέον, μία εβδομάδα μετά τη νίκη του Γιώργου Κλείτσα στην Πόλη, ο Κώστας Μητρέλης κατετάγη δεύτερος στο Last Chance του Munich Open (Μόναχο, 27-31.01.2013).

 

Ευχόμαστε στον Γιώργο, τον Κώστα, αλλά και στους υπόλοιπους Έλληνες παίκτες που, αψηφώντας τη δυσχερή οικονομική συγκυρία, αγωνίζονται για να κρατήσουν τη σημαία του ελληνικού backgammon ψηλά, συμμετέχοντας σε δυνατά διεθνή τουρνουά, καλή επιτυχία και πάντα τέτοια!

 

 

 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ GAMESFESTIVAL 2013

 

H Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon ανέλαβε τη συνδιοργάνωση του τουρνουάbackgammon στο φετινό Games Festival που θα λάβει χώρα (όπως κάθε χρόνο) στο υπερπολυτελές 5* ξενοδοχείο PortoCarras της Χαλκιδικής την εβδομάδα που ακολουθεί το Ορθόδοξο Πάσχα. Πιο συγκεκριμένα, το διεθνές τουρνουάbackgammon θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 9 έως την Κυριακή 12 Μαΐου. Προβλέπεται ένα πανηγυρικό τετραήμερο ταβλικής πανδαισίας! Μέχρι στιγμής έχουν οριστικοποιηθεί τα ακόλουθα:

  • Το κεντρικό τουρνουά θα διεξαχθεί σε δύο κατηγορίες (Mastersκαι Advanced). Κάθε συμμετέχων θα κληθεί να επιλέξει σε ποια κατηγορία επιθυμεί να αγωνιστεί, ανάλογα με το επίπεδο του παιχνιδιού του και... το βαλάντιό του.

  • Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να διαμείνουν στο ξενοδοχείο όπου θα διεξαχθεί το GamesFestival, κάνοντας τις κρατήσεις τους μέσω του συγκεκριμένου φορέα. Για όλους τους παίκτες θα εξασφαλιστούν ειδικές τιμές με εξαιρετικά συμφέροντες όρους.

  • Οι αγώνες των δύο κατηγοριών θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 10 Μαΐου. Την Πέμπτη θα έχουν προηγηθεί αγώνες satellite, με έπαθλο τη συμμετοχή των νικητών στο κυρίως τουρνουά της κατηγορίας Masters. Επίσης, θα διεξαχθεί και τουρνουά προθέρμανσης (Warm Up) κατά τα διεθνή πρότυπα,που θα είναι δωρεάν και ανοιχτό σε συμμετοχές από όλες τις κατηγορίες, ούτως ώστε να δοθεί η ευκαιρία ακόμα και στους πλέον «αδύναμους» ή πιο άπειρους παίκτες να συναγωνιστούν με τους Masters. Το έπαθλο του Warm Up για τον νικητή θα είναι τέσσερις διανυκτερεύσεις στο Porto Carras για την αντίστοιχη διοργάνωση του 2014.

  • Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου θα έχουμε την τιμή ναπαρακολουθήσουμε και μία διάλεξη με θέμα το οποίο θα επιλέξει και θα παρουσιάσει ο κατά τεκμήριο ισχυρότερος παίκτης του κόσμου, ο Ιάπωνας Masayuki «Mochy» Mochizukio οποίος φυσικά θα συμμετάσχει και στο διαγωνιστικό σκέλος της διοργάνωσης. Ο Mochy αποδέχτηκε αμέσως και με μεγάλη χαρά την πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon και είμαστε σίγουροι, με αυτά που έχουμε δει τόσο στο Backgammon-TV όσο και σε άλλα σεμινάρια που έχει παραδώσει σε διεθνή τουρνουά, ότι η παρουσίασή του θα αποτελέσει ένα ακόμα κίνητρο για τη συμμετοχή σας στη διοργάνωση. Εκτός από τον συγκεκριμένο «αστέρα» του αθλήματος, πλήθος άλλων ισχυρότατων παικτών από το εξωτερικό έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τη διοργάνωση, και πιστεύουμε πως το επίπεδο των αγώνων θα είναι υψηλότατο.

  • Το αγωνιστικό πρόγραμμα του τετραημέρου θα διανθιστεί από διάφορα jackpot, τουρνουά one-pointer, δημοπρασία Calcutta (στα πρότυπα αυτής που διεξήχθη κατά τη διάρκεια του μηνιαίου μας τουρνουά τον Δεκέμβριο), καθώς και τουρνουά διπλού (DoublesConsultation). Πέραν των νικητών στις διάφορες μεμονωμένες εκδηλώσεις, θα υπάρξουν βραβεύσεις κάποιων ειδικών κατηγοριών (TravellersJuniors και Ladies Prize).

  • Παράλληλα με τη δική μας διοργάνωση, στο ξενοδοχείο θα λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις σε πλήθος επιτραπέζιων ενασχολήσεων, όπως αγώνες σκακιού και πόκερ. Οι πολυτάλαντοι ταβλαδόροι μας μπορούν λοιπόν να ασχοληθούν με ό,τι τραβάει η ψυχή τους, σε ένα τετραήμερο που προβλέπεται έντονο και γεμάτο συγκινήσεις!

  • Περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και το οριστικό πρόγραμμα των αγώνων, θα σας κοινοποιηθούν σε επόμενη έκδοση του μηνιαίου μας newsletter, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας μας, www.bgfed.gr.

 

 

ΣΥΝΟΨΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

 

Πρωτάθλημα 2012-2013, 5η Αγωνιστική

Με νικητή τον Στέλιο Σουρβά ολοκληρώθηκε ο πέμπτος γύρος της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος 2013. Ήταν η πρώτη νίκη του σε σχετική διοργάνωση και η πρώτη για παίκτη από τη Θεσσαλονίκη για τη φετινή αγωνιστική χρονιά. Περιμένουμε και άλλους Θεσσαλονικείς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και οραματιζόμαστε τη στιγμή που το τάβλι στη βόρεια Ελλάδα θα αποκτήσει τη δική του επίσημη υπόσταση, υποστηρίζοντας διοργανώσεις υψηλού επιπέδου στη συμπρωτεύουσα.

Για να φτάσει στην τελική επικράτηση, ο αξιέπαινος φίλος μας (μια που κάθε μήνα πραγματοποιεί ολόκληρο ταξίδι για να συμμετέχει στα τουρνουά μας) απέκλεισε κατά σειρά τούς Μπίσια, Χρηστίδη, Τερζή και Μπονάνο, πριν κοντραριστεί με τον κατά τεκμήριο πλέον φορμαρισμένο παίκτη των διοργανώσεών μας, τον Θανάση Κάτσιο, και ολοκληρώσει τη θριαμβευτική του πορεία με μία πολύ σημαντική επιτυχία.

Φυσικά, ούτε ο αντίπαλός του στον τελικό θα έμεινε παραπονεμένος από το αποτέλεσμα, αφού η δεύτερη θέση στο τουρνουά του Ιανουαρίου, η οποία επετεύχθη με διαδοχικές νίκες επί των Γιαννούλη, Βαλλιάνου, Κωστόπουλου και Πεταλά, ήταν αρκετή για να τον οδηγήσει στην πρώτη θέση της κούρσας για το φετινό Πρωτάθλημα.

 

 

 
Θανάσης Κάτσιος 
vs Στέλιου Σουρβά (Γλυφάδα, 12.01.2013)

 

Στο Consolation είχαμε άλλη μία απόδειξη του ότι τίποτα δεν τελειώνει από το πρώτο ματς, αφού ο Σπύρος Χανδρινός, έχοντας αποκλειστεί από τον πρώτο κιόλας γύρο του Main, χρειαζόταν έξι νίκες για να το κατακτήσει, κάτι που πέτυχε νικώντας μάλιστα κατά τεκμήριο πολύ ισχυρούς αντιπάλους (Πασιαλή, Πουρνάρα, Σαπουντζάκη, Αυδή, Μακρή και Χιωτίνη).

Ιστορικής σημασίας για το ελληνικό backgammon αποτέλεσε η επανεμφάνιση θρυλικών παικτών του παρελθόντος στις διοργανώσεις μας, όπως του Μιχάλη Μανωλιού, του Ανδρέα Πουρνάρα και του Γιώργου Βαδιάκα (δις ημιφιναλίστ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος). Η παρουσία τόσο ισχυρών παικτών αναβαθμίζει τα τουρνουά μας και αποτελεί το καλύτερο κίνητρο για τους νεότερους παίκτες μας.

 

Με το τουρνουά Ιανουαρίου έκλεισε ο κύκλος τριών μηνιαίων διοργανώσεων που έλαβαν χώρα στο GlyfadaHotel, όπου καταρρίφθηκαν τρία διαδοχικά ρεκόρ προσέλευσης, φτάνοντας στο απόλυτο ύψος των 43 συμμετοχών. Ατυχώς, επειδή η αίθουσα που μας διετίθετο είναι «κλεισμένη» για όλα τα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου, αναγκαζόμαστε να μεταφερθούμε εκ νέου για το επόμενο μηνιαίο μας τουρνουά (9 Φεβρουαρίου) στο PalliniTennis Park (πληροφορίες πιο κάτω). Στο σημείο αυτό, θα επιθυμούσαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον ιδιοκτήτη του Glyfada Ηotel και μέλος μας, Δημήτρη Παρασκευόπουλο, τόσο για τη συνεργασία, όσο και για τους παίκτες που μας συνέστησε. Ελπίζουμε σύντομα οι δρόμοι μας να ανταμώσουν και πάλι.

 

Πριν από την έναρξη του αγωνιστικού σκέλους της ημέρας πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του 2013, την οποία έκανε ο Χρήστος Γρούτσος. Τυχερός του νομίσματος ήταν ο Πολυχρόνης Κοκκίνης, ο οποίος κέρδισε μία δωρεάν συμμετοχή σε τουρνουά πρωταθλήματος και μία σε προκριματικό κυπέλλου.

 

 

 
Πολυχρόνης Κοκκίνης, Φλούραρχος 2013

 

 

Στη βαθμολογία, τα πράγματα όσο πάνε και περιπλέκονται αντί να ξεκαθαρίζουν. Για την πρώτη θέση, και τον επίζηλο τίτλο του «Νικητή της Χρονιάς», ερίζουν κατά μείζονα λόγο οι Κάτσιος (143), Θανόπουλος (142) και Γρούτσος (140). Για την κρίσιμη τέταρτη θέση, που στέλνει τον κάτοχο απευθείας στην οκτάδα της Τελικής Φάσης, προβάδισμα έχουν οι Μακρής (121), Χιωτίνης (120), Αυδής (115) και Μπρακόνι (112), χωρίς όμως αξιοσημείωτες διαφορές από τους Σουρβά (108), Χρηστίδη (104), Προυκάκη (103) και Χανδρινό (102). Την προνομιούχο δωδεκάδα (με την προϋπόθεση ο νικητής του επόμενου διήμερου τουρνουά να είναι ένας εκ των προαναφερθέντων) κλείνει ο Στέφανος Μπονάνος (96), σε απόσταση σχετικής ασφαλείας από τους... σφετεριστές της Τελικής Φάσης, οι πλέον απειλητικοί των οποίων είναι οι Τερζής (76), Μητρέλης (75), Κωστόπουλος (74) και Βαμβακάρης (73).

 

 

 

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη βαθμολογία, την πορεία του τουρνουά, καθώς και πλήθος στατιστικών που επιμελείται ο Γραμματέας Αγώνων, Γιώργος Τσίρης, στο ειδικό αρχείο .xlsx που ακολουθεί τη βαθμολογία του top-10, πατώντας το <Ctrl> και πηγαίνοντας εδώ.

 

Κύπελλο 2013, 1ος Προκριματικός

Την περασμένη Κυριακή, 27 Ιανουαρίου, ξεκίνησε και το φετινό μας Κύπελλο, με τη διεξαγωγή του 1ου Προκριματικού. Όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε άθλημα, έτσι και στην περίπτωσή μας, το Κύπελλο δικαίωσε το κλισέ του «θεσμού των εκπλήξεων», αφού, από τα «βαριά» ονόματα του ελληνικού backgammon, με τους πολλούς και σημαντικούς τίτλους, μόνον ο Χάρης Χρηστίδης κατάφερε να προκριθεί ως φιναλίστ, χάνοντας μάλιστα στον τελικό της ημερίδας από τον Χαράλαμπο Χαραλάμπους.

Ο θριαμβευτής του 1ου Προκριματικού απέκλεισε κατά σειρά τούς Μαγγανά, Διονυσάτο και Μπουγιούκου, πριν αναμετρηθεί στον τελικό με τον δις Πρωταθλητή Ελλάδος, ο οποίος είχε ήδη αποκλείσει τους Τερζή, Μπονάνο, Τσίρη και Κάτσιο. Από τη στιγμή που αμφότεροι είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στοTop-16, η νίκη στον τελικό (ΧΧ εναντίον ΧΧ) ήταν περισσότερο θέμα γοήτρου για τον Χαραλάμπους, ο οποίος τα κατάφερε, κερδίζοντας το πρώτο του τουρνουά στις διοργανώσεις της BgFed. Από την άλλη, ο ηττημένος του τελικού, μόνο παραπονούμενος δεν μπορεί να έφυγε από το φιλόξενο «Sky Life», αφού, εκτός της πρόκρισης στα Τελικά, «ενθυλάκωσε» και το sidebet, το οποίο έκανε ρεκόρ συμμετοχών, αφού στηρίχτηκε από 9 παίκτες.

Το τρίτο εισιτήριο για τα Τελικά εξασφάλισε ο Νίκος Γιαννάκος, νικώντας στο Main τους Σακκαλή και Μανωλιό, και στο Consolation τους Τσίρη, Διονυσάτο, Σακκαλή (πάλι!) και στον τελικό τον Κάτσιο, από τον οποίο είχε σημειώσει τη μοναδική του ήττα! Έτσι, από τη μία ο Γιαννάκος πήρε μια πολύ ουσιαστική ρεβάνς που τον έστειλε απευθείας στο Top-16, ενώ, από την άλλη, κέρδισε επάξια τον τίτλο του... εφιάλτη για τον Τάκη Σακκαλή!

Εκτός από τους τρεις αυτούς προκριθέντες, προβάδισμα στη βαθμολογία (απ’ όπου θα προκύψουν άλλες τέσσερις θέσεις για τα Τελικά) πήραν οι Σακκαλής (28), Μπουγιούκου (27), Κάτσιος (25) και Μυλωνάδης (21). Δείτε αναλυτική βαθμολογία του Κυπέλλου Ελλάδος 2013 εδώ.

 

 

 

EUROPEANBACKGAMMONTOUR 2012 (EBGTVI)

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ GRANDFINALE

 

Δεκαπέντε από τις δεκαέξι θέσεις της Τελικής Φάσης του EuropeanBackgammonTour 2012 έχουν ήδη κάτοχο (οι ήδη προκριθέντες εδώ), αλλά δυστυχώς κανείς Έλληνας παίκτης δεν έχει ακόμα προκριθεί. Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει μετά τον ελληνικό προκριματικό (satellite), που θα διεξαχθεί στις 23 Φεβρουαρίου, στοsports café «SkyLife», Μεσολογγίου 28, Γαλάτσι (δείτε τον χάρτη προσβασιμότηταςεδώ). Όπως έγινε και στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2011, η Ελλάδα εξασφάλισε μία θέση στα Τελικά, ανεξάρτητα με την πορεία των παικτών μας στα επτά διεθνή τουρνουά που προηγήθηκαν. Να υπενθυμίσουμε πως στην περσινή διοργάνωση είχαμε εκπροσωπηθεί από τρεις παίκτες (τον Γιώργο Αυδή, ως νικητή διεθνούς προκριματικού τουρνουά, τον Χάρη Χρηστίδη, ως νικητή του ελληνικού satellite, και τον Κώστα Μητρέλη, ως προκριθέντα από την ειδική βαθμολογία), με τον Κώστα Μητρέλη να καταλαμβάνει την τρίτη θέση μεταξύ 24 παικτών.

Με την ελπίδα να ζήσουμε μία ακόμα μεγάλη επιτυχία, η Ελληνική ΟμοσπονδίαBackgammon διοργανώνει το φετινό satellite απευθυνόμενη σε κάθε παίκτη που επιθυμεί να δοκιμάσει τις ικανότητες και την τύχη του στο υψηλότερο διεθνές επίπεδο. Όποιος λοιπόν φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει το ελληνικό backgammonαπέναντι σε ισχυρότατους αντιπάλους είναι ευπρόσδεκτος να συμμετάσχει. Ακολουθούν μερικές απαραίτητες επεξηγήσεις:

  • Το ύψος του δικαιώματος συμμετοχής, καθώς και το format τουsatellite, θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των συμμετεχόντων.

  • Τα Τελικά του EBGTVI θα διεξαχθούν μεταξύ 24 και 26 Απριλίου 2013 στο ξενοδοχείο «Golden Tulip», που βρίσκεται στην κατεχόμενη ζώνη της Λευκωσίας. Πληροφορίες για το EBGTGrandFinaleεδώ, και για ολόκληρη την αγωνιστική δραστηριότητα της εβδομάδας 24-28 Απριλίου στην Κύπρο εδώ.

  • Ο νικητής των τελικών θα βραβευτεί (εκτός του βαρύτιμου τροπαίου) και με 15.000€, ενώ ο δεύτερος θα «αποζημιωθεί» με 5.000€.

  • Σε αντίθεση με προηγούμενα satellites που έχουν διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon, ο νικητής υποχρεούται να συμμετάσχει στα Τελικά του EBGT, διότι η θέση της Ελλάδας έχει κρατηθεί ειδικά από τη WorldBackgammonAssociation. Σε περίπτωση που, λόγω ανωτέρας βίας, ο νικητής δεν δύναται να παίξει στα Τελικά, οφείλει να δώσει τη θέση του στον φιναλίστ.

 

 

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

 

Πρωτάθλημα 2012-2013, 6η Αγωνιστική

Το δεύτερο μισό του φετινού Πρωταθλήματος (ο «δεύτερος γύρος» της κανονικής περιόδου, όπως θα έλεγαν οι ενασχολούμενοι με άλλα σπορ) θα ξεκινήσει στις 9 Φεβρουαρίου, με τη διεξαγωγή του έκτου κατά σειρά τουρνουά της περιόδου 2012-2013.

Λόγω της συγκυρίας που σας περιγράψαμε πιο πάνω, το εν λόγω τουρνουά θα διεξαχθεί στο PalliniTennis Park, στην Παλλήνη, με τις γνωστές σε όλους ώρες. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον Στέφανο Μπονάνο για τη συμβολή του στην εύρεση της νέας μας έδρας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ, πληροφορίες για τον χώρο διεξαγωγής εδώ, και τον χάρτη προσβασιμότητας εδώ.

 

Υπενθυμίζουμε τον άκρως ανταγωνιστικό χαρακτήρα του Πρωταθλήματος 2012-2013, αφού, στον δρόμο για την Τελική Φάση, θα προσμετρηθούν οι 7 καλύτερες εμφανίσεις ενός παίκτη από τις, κατά μέγιστο, 10. Έτσι, ακόμα κι αν κάποιος μέχρι σήμερα δεν έχει επιτύχει πλούσια συγκομιδή βαθμών, εξακολουθεί να διεκδικεί το Πρωτάθλημα, αφού με διαδοχικές επιτυχείς εμφανίσεις μπορεί να βρεθεί στο Τop-12!

 

Κύπελλο 2013, 2ος Προκριματικός

Μία μόλις ημέρα μετά τη διεξαγωγή του ελληνικού προκριματικού για μία θέση στοEBGT GrandFinale, στις 24 Φεβρουαρίου δηλαδή, θα πραγματοποιηθεί και ο 2ος Προκριματικός του Κυπέλλου Ελλάδος 2013. Ατυχώς, μέχρι τώρα δεν έχει οριστικοποιηθεί ο χώρος που θα φιλοξενήσει το τουρνουά μας, για τον οποίο θα ενημερωθείτε έγκαιρα.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι η διοργάνωση του Κυπέλλου ενδείκνυται ιδιαίτερα για να δοκιμάσουν την τύχη τους οι παίκτες με μικρότερη εμπειρία και αγωνιστικές παραστάσεις, αφού, καταβάλλοντας ένα ελάχιστο τίμημα, τους δίνεται η δυνατότητα να δοκιμαστούν απέναντι στην εγχώρια αφρόκρεμα του αθλήματος. Μη διστάσετε λοιπόν να διαφημίσετε τη διοργάνωση ακόμα και στους λιγότερο έμπειρους φίλους σας, δεδομένου ότι η καλή παρουσία σε έναν και μόνο προκριματικό γύρο οδηγεί τον διακριθέντα απευθείας στην Τελική Φάση. Ήδη τρεις φίλοι μας βρίσκονται στο Top-16 του θεσμού και περιμένουν δίχως άγχος να δουν ποιοι θα είναι οι πιθανοί τους αντίπαλοι.

 

 

ΑΛΛΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

 

  • Το δεύτερο τουρνουά backgammon που διοργάνωσε το sports café «Sky Life» το κατέκτησε ο Κώστας Μητρέλης.

  • Ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα τουρνουά διαρκείας παραδοσιακού ταβλιού («πόρτες»/«πλακωτό»/«φεύγα») στο café «BluePrint» στο Μαρούσι (1ο Τουρνουά Blue Print). Συμμετέχουν 32 παίκτες, χωρισμένοι σε οκτώ ομίλους, σε μια μάχη που προβλέπεται μακρά και αγωνιώδης! Οι αγώνες διεξάγονται τα απογεύματα, και τυχόν θεατές είναι ευπρόσδεκτοι.

  • Ο ιστορικός Πανιώνιος ΓΣΣ ξεκίνησε στις 29 Ιανουαρίου το πρώτο του εσωτερικό πρωτάθλημα στο παραδοσιακό τάβλι («πόρτες»/«πλακωτό»/«φεύγα»). Η εκδήλωση οργανώνεται από το «MembersClub Πανιωνίου – Φίλοι του Τάβλι», που, με αυτή τους την προσπάθεια, κάνουν το πρώτο βήμα με στόχο την περαιτέρω διάδοση του αγαπημένου σε όλη την Ελλάδα παιχνιδιού μέσα από τα διάφορα αθλητικά σωματεία. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του υπεραιωνόβιου συλλόγου, η οποία ελπίζουμε να βρει μιμητές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας, οπουδήποτε δηλαδή υπάρχει αθλητικό ή πολιτιστικό σωματείο. Άλλοι 32 παίκτες, χωρισμένοι σε ομίλους, θα μονομαχήσουν και σε αυτό το τουρνουά για την πολυπόθητη διάκριση!

 

 

 
Όταν δεν θέλει να κάτσει...

 

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ

Όσοι θέλουν να συνδυάσουν backgammon και τουρισμό μπορούν να δουν το ημερολόγιο με όλα τα διεθνή τουρνουά μέχρι 28.12.2013 εδώ.

 

 

 

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

  • Ομαλά εξελίσσεται πλέον (μετά τις καθυστερήσεις που προκάλεσαν οι κινητοποιήσεις των δικαστών) η διαδικασία επίσημης ίδρυσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon. Την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου θα γίνει η σχετική δημοσίευση στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων, ενώ παράλληλα θα συμβεί το ίδιο και σε πολιτική εφημερίδα. Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα στο αρμόδιο Πρωτοδικείο, και μέσα στο πρώτο μισό του Φεβρουαρίου θα ανοιχθούν φορολογικά βιβλία και θα αποκτηθεί ΑΦΜ.

  • Όπως προκύπτει καθαρά πλέον από την παραπάνω ανακοίνωση, η πρώτη μας επίσημη Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών θα πραγματοποιηθεί εντός του Μαρτίου. Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ενεργά, να αποκτήσουν ταμειακή ενημερότητα, καταβάλλοντας την ετήσια εισφορά των 80€.

  • Καλωσορίζουμε στη συντροφιά μας τα νέα μας Τακτικά Μέλη, τα οποία, με αλφαβητική σειρά, είναι τα ακόλουθα: Θοδωρής Δημάκης, Θανάσης Κάτσιος, Γιώργος Κλείτσας, Κώστας Κωστόπουλος, Χαράλαμπος Μπίσιας, Γιώργος Πεταλάς, Ανδρέας Πουρνάρας και Άγγελος Τζανετής.

  • Ο Γιώργος Κλείτσας αποτελεί το νέο μέλος της προσωρινής πενταμελούς Διοικούσας Επιτροπής, αντικαθιστώντας τον, για προσωπικούς λόγους παραιτηθέντα, Γιώργο Τσίρη. Η Επιτροπή θέλει να ευχαριστήσει δημόσια τον αποχωρήσαντα για την πλούσια και ποιοτική συνεισφορά του στην κοινή μας προσπάθεια.

  • Πέραν της παραιτήσεώς του από τη Διοικούσα Επιτροπή, ο φίλος μας Γιώργος Τσίρης πρόκειται να παραιτηθεί και από Γραμματέας Αγώνων στο τέλος Φεβρουαρίου. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να τον αντικαταστήσουν να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">info@bgfed.gr ή τηλεφωνικά σε κάποιο μέλος της Διοικούσας. Η εργασία του Γραμματέως είναι αμειβόμενη.

  • Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Μιχάλης Προυκάκης φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΑ Σπορ. Παρουσιάστηκαν στο κοινό τοιουτοτρόπως, αν και συντόμως, τα νέα της Ομοσπονδίας και τα φιλόδοξα σχέδια που προκύπτουν από το γεγονός της επίσημης ιδρύσεώς της. Ευχαριστούμε θερμά τους Φάνη Σκύφτα και Μάκη Τσίλκο για τη φιλοξενία, καθώς και τον Μενέλαο Σεβαστιάδη για την ανιδιοτελή συνεισφορά του στην προώθηση των δραστηριοτήτων μας.

  • Είναι προφανές πως για την επιλογή κάθε έδρας που φιλοξενεί τις αγωνιστικές μας εκδηλώσεις συνεκτιμώνται διάφορες παράμετροι, όπως η προσβασιμότητα και το κόστος για την Ομοσπονδία (και, κατά συνέπεια, για το σύνολο των παικτών). Δεδομένου του γεγονότος ότι όλες μας οι επιλογές έχουν τα «υπέρ» και τα «κατά» τους, αλλά και του ότι πιστεύουμε ακράδαντα πως εχθρός του καλού πρέπει να είναι το καλύτερο, είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που θα φέρει παίκτης για τα τουρνουά μας, τόσο του Πρωταθλήματος, όσο και του Κυπέλλου. Παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά, αν υποπέσει στην αντίληψή σας οτιδήποτε σχετικό.

  • Λόγω της διαρκούς αύξησης του αριθμού των παικτών στις τελευταίες μας εκδηλώσεις, υπενθυμίζουμε στους φίλους που διαθέτουν αγωνιστικό board να το φέρνουν πάντα μαζί τους στα τουρνουά.

 

 

Φίλες και φίλοι του backgammon,

 

Πρωτάθλημα 2012-2013, 6η Αγωνιστική > Παλλήνη, 09.02.2013

Προκριματικός EBGTGrandFinale > Γαλάτσι, 23.02.2013

Κύπελλο 2013, 2ος Προκριματικός > 24.02.2013

Σας περιμένουμε

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes