Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - ΒαθμολογίεςΤο site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Ενημερωτικό Δελτίο Δεκεμβρίου 2012

Posted in Ενημερωτικά δελτία

TO DOUBLE… OR NOT TO DOUBLE!

Μηνιαίο Ενημερωτικό Newsletter της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon

Αρ. 4 - Δεκέμβριος 2012

 

 

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ» ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ!

 

Έγινε μεγάλος ντόρος γύρω από το θέμα της διαβόητης «προφητείας» των Μάγια, που, κατά πολλούς, σηματοδοτούσε το τέλος του κόσμου. Κάποιοι άλλοι, πιο ψύχραιμοι, ανέγνωσαν στο περιώνυμο καλεντάρι την 21η Δεκεμβρίου 2012 ως την ημερομηνία όπου ολοκληρώνεται ένας κύκλος ζωής πάνω στη Γη και ξεκινά ένας καινούργιος. Για το ελληνικό backgammon, μια νέα εποχή ξημέρωσε ακριβώς την ημέρα που κάποιοι καταστροφολόγοι διέβλεπαν τον όλεθρο…

 

Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή έχει τη χαρά να μοιραστεί μαζί σας αυτούσιο το παρακάτω απόσπασμα από το mail που λάβαμε εκείνη την αμφιλεγόμενη ημέρα:

 

Με την υπ´ αριθμόν 432/2012 Διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών γίνεται δεκτή η αίτησή μας,

Α) επικυρώνεται το από 13.10.12 καταστατικό του σωματείου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ BACKGAMMON

B) διατάσσεται η δημοσίευση περίληψης σε εφημερίδα των Αθηνών και στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων και

Γ) η εγγραφή του σωματείου στο δημόσιο βιβλίο σωματείων του Πρωτοδικείου.

 

 

Στους τρεις μήνες που μεσολάβησαν από τις αρχαιρεσίες του Σεπτεμβρίου, η ομάδα που επιλέξατε να σας εκπροσωπήσει στην αυγή της νέας εποχής, παρά τις απρόβλεπτες αντιξοότητες (κυρίως την αιφνίδια αλλαγή έδρας και τις κινητοποιήσεις των δικαστών), έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να παράσχει στους Έλληνες παίκτες του backgammon άρτιες διοργανώσεις, πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση, ενώ παράλληλα μεριμνούσε και για τα ζητήματα που αφορούσαν την ίδρυση. Δεν υπήρξαμε άσφαλτοι, ούτε και, φυσικά, διεκδικούμε τίποτε εφήμερες, καιροσκοπικές «δάφνες». Σίγουρα έγιναν λάθη και παραλείψεις, όμως τίποτε αρνητικό δεν συνέβη από πρόθεση και τίποτε θετικό δεν επετεύχθη χωρίς την αμέριστη βοήθεια όλων σας.

Κατά πρώτον, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, τους παίκτες μας, που στηρίξατε με την παρουσία σας τις αγωνιστικές μας δραστηριότητες. Χάρις σε εσάς, φτάσαμε από τους 20 συμμετασχόντες στο τουρνουά του Σεπτεμβρίου (παρότι αυτό συνέπιπτε με Γενική Συνέλευση!), στους 35 τον Οκτώβριο, τους 38 τον Νοέμβριο και, τελικά, στο νέο ιστορικό ρεκόρ των 39 συμμετοχών, στο πρόσφατο διήμερο τουρνουά της 15ης και 16ης Δεκεμβρίου.

Κατά δεύτερον, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τα επίσημα μέλη μας (και ιδιαίτερα εκείνους που προκατέβαλαν τη συνδρομή τους για το 2013), διότι κάλυψαν την οικονομική απαίτηση προτού αυτή τούς ζητηθεί επισήμως, καθώς, προ ιδρύσεως, κανείς δεν είχε κάποιο όφελος συμμετέχοντας στα πρώτα μας έξοδα. (Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να καλωσορίσουμε στη συντροφιά μας τον νέο μας φίλο από τα Χανιά, Γιάννη Μαθιουδάκη, το πιο πρόσφατο Τακτικό Μέλος.)

Εν συνεχεία, οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όσους συνεισέφεραν στην προσπάθειά μας, αφιερώνοντας χρόνο και προσωπική φροντίδα, όπως οι φίλοι που παρέστησαν προσωπικά στις ανοιχτές μας συζητήσεις και εκείνοι που μας τροφοδότησαν με ιδέες, απόψεις και καλοπροαίρετες παρατηρήσεις.

Ονομαστικά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως (με αλφαβητική σειρά):

 • Τον Θοδωρή Δημάκη για τις προτάσεις του, κυρίως σε σχέση με τοNewsletter.

 • Τον Παναγιώτη Κωνσταντίνου για τις φωτογραφίες.

 • Τον Στέφανο Μπονάνο για τις προσπάθειές του στο θέμα της νέας έδρας, όταν προέκυψε το ζήτημα της αποχώρησης από τον Πειραιά.

 • Τη Λίνα Χαράκογλου για την υποστηρικτική της δράση και τις φωτογραφίες.

 

Το σύντομο χρονικό διάστημα που απαιτήθηκε για να επιτύχουμε τη συντριπτική πλειοψηφία όσων είχαμε εξ αρχής δεσμευτεί μας αιφνιδιάζει θετικά και μας γεμίζει αισιοδοξία, αλλά και ευθύνες. Μπροστά μας βρίσκονται οι εξής προκλήσεις:

 • Η παγίωση ενός υψηλού επιπέδου διοργάνωσης των τακτικών μηνιαίων τουρνουά.

 • Η οριστική εξάλειψη κάθε αρνητικού φαινομένου που παρατηρήθηκε.

 • Η διοργάνωση ενός ανταγωνιστικού Κυπέλλου Ελλάδος, με βάση την εμπειρία από την πρώτη σχετική διοργάνωση.

 • Η όσο το δυνατόν μαζικότερη εγγραφή τακτικών μελών, για την ενδυνάμωση του στελεχικού δυναμικού του νεοσυσταθέντος Σωματείου.

 • Η οικονομική εδραίωση του Σωματείου, με απώτατο στόχο την απόλυτη αυτάρκεια. Και φυσικά (πολύ εγγύτερα, χρονικά),

 

 • Η σύγκληση της πρώτης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ομοσπονδίας, για την εκλογή του πρώτου επίσημου Διοικητικού Συμβουλίου.

 

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

 

Η ίδρυση της Ομοσπονδίας εκτοξεύει την προσπάθειά μας σε άλλο επίπεδο. Η οικονομική της διαχείριση γίνεται απολύτως νόμιμη, καθώς οι εισπράξεις και οι πληρωμές θα συνοδεύονται από τα απαραίτητα παραστατικά. Επίσης, μας δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα να αναζητήσουμε χορηγικά προγράμματα για τις διοργανώσεις μας. Όπως και αν έχει όμως, και ανεξάρτητα από τυχόν εναλλακτικούς πόρους, η κινητήρια δύναμη πίσω από το σωματείο θα είναι αναμφίβολα το σύνολο των παικτών που συμμετέχουν στα ημέτερα δρώμενα.

Κατ’ αρχάς, θεωρούμε αυτονόητο πως όλοι οι φίλοι που μετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις μας οφείλουν να εγγραφούν ως τακτικά μέλη. Το θέμα δεν είναι πρωτίστως οικονομικό –έτσι κι αλλιώς, η εφ’ όρου ζωής εγγραφή κοστίζει στα μέλη μόλις 20 €–, αλλά αφορά κυρίως τη δυναμική της προσπάθειάς μας. Σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα προχωρήσουμε στην έκδοση ειδικής ταυτότητας μέλους, η οποία μελλοντικά θα συνδυαστεί με ειδικά προνόμια. Επιπλέον, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ιστοσελίδας μας, έχει προβλεφθεί ειδική προσβασιμότητα των μελών σε συγκεκριμένα, αποκλειστικά πεδία.

Το πραγματικό ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι παίκτες μας είναι εάν επιθυμούν να καταβάλουν την ετήσια συνδρομή για το 2013 (80 €), εξασφαλίζοντας την ταμειακή τους ενημερότητα. Η επιλογή είναι αυτονόητη για όσους επιλέξουν τη συμμετοχή τους στα κοινά, αφού, βάσει καταστατικού, το δικαίωμα του «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι» περιορίζεται αυστηρά στα ταμειακώς ενήμερα τακτικά μέλη. Οι απόψεις παικτών που δεν πληρούν την ως άνω προϋπόθεση ακούγονται και καταγράφονται κανονικά, πλην όμως ο εισηγητής αυτών δεν μπορεί να τις υποστηρίξει με την ψήφο του.

Αφήνοντας τα «συνδικαλιστικά» στην άκρη, τα οικονομικά οφέλη των ταμειακώς ενήμερων μελών αποτελούν συνάρτηση της συχνότητας με την οποία επιθυμεί ο κάθε παίκτης να συμμετέχει στις αγωνιστικές μας εκδηλώσεις. Από τη στιγμή που επικυρώθηκε η ίδρυσή μας, όλες οι διοργανώσεις μας θα απαιτούν αυξημένο κόστος συμμετοχής για όσους δεν έχουν καταβάλει την ετήσια συνδρομή τους, ξεκινώντας από το τουρνουά της 12ης Ιανουαρίου. Οι επιπλέον αυτές επιβαρύνσεις αυτές είναι οι ακόλουθες:

 • Για τα μονοήμερα τουρνουά του πρωταθλήματος 10 €.

 • Για τα αντίστοιχα διήμερα 20 €.

 • Για τα τουρνουά του Κυπέλλου Ελλάδος 5 €.

 • Για τα διεθνή τουρνουά 25 € στη Masters Division και 10 € στηνAdvanced Division, δηλαδή 50% έκπτωση επί της παρακράτησης.

 • Για τα διάφορα jackpot, 50% έκπτωση για τα τακτικά μέλη επί της παρακράτησης.

Γίνεται λοιπόν προφανές από τα παραπάνω πως παίκτες που επιθυμούν να συμμετέχουν σε μεγάλο αριθμό τουρνουά έχουν άμεσο κίνητρο να εξασφαλίσουν την ταμειακή τους ενημερότητα καταβάλλοντας τα απαιτούμενα 80 €, ενώ όσοι επιθυμούν μόνο την περιστασιακή τους ενασχόληση δεν έχουν αυτό το κίνητρο.

Η απόφαση είναι δική σας…

 

 

ΣΥΝΟΨΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

 

ΤΟΥΣ… ΚΑΤΣΙΑΣΕ!

 

Πρωτάθλημα 2012-2013, 4η Αγωνιστική

Ο Θανάσης Κάτσιος ήταν ο απόλυτος θριαμβευτής του διήμερου τουρνουά που έλαβε χώρα στο Glyfada Ηotel το Σαββατοκύριακο 15-16 Δεκεμβρίου, επικρατώντας για δεύτερη φορά σε μηνιαία διοργάνωση, μετά τον Σεπτέμβριο του 2009. Ο μεγάλος νικητής επέδειξε ζηλευτή σταθερότητα, ξεπερνώντας κατά σειρά τα εμπόδια των Μηναΐδη, Μπονάνου, Μπρακόνι, Γρούτσου, Αυδή και Μακρή, αντιπάλων δηλαδή με αρκετές (στην πλειοψηφία τους) αγωνιστικές περγαμηνές. Παράλληλα, εξασφάλισε το πρώτο (από τα δώδεκα) εισιτήρια της Τελικής Φάσης (Play Offs), συγκέντρωσε μονομιάς 84 βαθμούς (επίδοση που αποτελεί ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ) στην ειδική βαθμολογία του πρωταθλήματος, κατατασσόμενος πλέον εντός της προνομιούχου τετράδας που θα εξασφαλίσει την είσοδό της απευθείας στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Επιπροσθέτως, με τις νίκες που σημείωσε, έφτασε στο αξιοζήλευτο 1700 του ELO. Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό, η εμφάνιση του Θανάση Κάτσιου επισκίασε κάθε άλλο γεγονός σε ένα, ούτως ή άλλως, επεισοδιακό… διήμερο με ρεκόρ συμμετοχών (39), καταιγιστική δράση σταjackpot, δημοπρασίες κι ένα σωρό όμορφες στιγμές.

Από αγωνιστικής πλευράς πάντως, στο διήμερο εορτάστηκε πρόωρα ο... άγιος Αθανάσιος, αφού συνονόματος του μεγάλου νικητή ήταν και ο ηττηθείς φιναλίστ, Θανάσης Μακρής. Ο ιστορικός παίκτης απέκλεισε κατά σειρά τούς Μαγγανά, Παναγιώτη Αγγελόπουλο, Νίκο Παρασκευόπουλο και Παναγιώτη Κωνσταντίνου, φτάνοντας έτσι στον πρώτο του τελικό στην πενταετή ιστορία τηςBgFed.

 

Θανάσης Μακρής εναντίον Θανάση Κάτσιου

 

Το Consolation προσέφερε τις μεγαλύτερες συγκινήσεις το Σάββατο, αφού οι ημιτελικοί ολοκληρώθηκαν τις ώρες που... έκλειναν τα μπουζούκια. Στον τελικό που προέκυψε από την επίπονη διαδικασία, ο επονομαζόμενος «Captain», Κώστας Κωστόπουλος, επικράτησε του Χρήστου Γρούτσου.

 

 

Χρήστος Γρούτσος εναντίον Κώστα Κωστόπουλου

 

Την Κυριακή, το ενδιαφέρον εστιάστηκε, πέραν των τελικών, και στο LastChance, όπου 27 από τους συμμετασχόντες έδωσαν σκληρή μάχη για μια θέση στον αφρό. Τελικά, επικράτησε ο Χάρης Χρηστίδης, ένα από τα πρόσωπα του διημέρου.

 

Αγώνες σε εξέλιξη (16.12.2012)

 

Στα highlights της διοργάνωσης, πρέπει σαφώς να αναφερθεί η διεξαγωγή για πρώτη φορά στην πενταετή μας ιστορία μιας δημοπρασίας (CalcuttaAuction), η οποία έλαβε χώρα πριν από τους προημιτελικούς. Νικητής της διαδικασίας αναδείχθηκε ο Γιάννης Βαλλιάνος, ο οποίος προέβλεψε σωστά την τελική επικράτηση του Θανάση Κάτσιου. Αξίζει να σημειωθεί πως από τη δημοπρασία είχε προκύψει ως φαβορί ο Χρήστος Γρούτσος, για τον οποίο είχε δοθεί και η μεγαλύτερη μάχη.

Τέλος, τα έπαθλα των διαφόρων jackpots που διεξήχθησαν στο διήμερο μοιράστηκαν τρεις παραδοσιακά ισχυροί παίκτες, ο Τάκης Χατζέλης (Σάββατο) και οι Χάρης Χρηστίδης και Μιχάλης Μανωλιός (Κυριακή).

 

Δεδομένου του αριθμού των συμμετοχών και των ιδιομορφιών ενός διήμερου τουρνουά, οι βαθμοί που κατανεμήθηκαν μεταξύ των παικτών ήταν πολύ περισσότεροι από τα τρία τουρνουά που είχαν διεξαχθεί προηγουμένως στην αγωνιστική περίοδο. Αυτό αποδεικνύεται και από το ασύλληπτο για άλλες εποχές ρεκόρ των 84 βαθμών του τελικού νικητή. Ως εκ τούτου, η βαθμολογία του Πρωταθλήματος 2012-2013 άλλαξε κατά πολύ. Εκμεταλλευόμενος την παρουσία του στα προημιτελικά του main και τον τελικό του consolation, ο θρυλικός γιατρός Χρήστος Γρούτσος πέρασε στην κορυφή με 133 βαθμούς, θέτοντας ισχυρή υποψηφιότητα για τον τίτλο του «Νικητή της Χρονιάς», που τόσο λείπει από την τροπαιοθήκη του.

Στην προσπάθειά του όμως αυτή νιώθει πολύ κοντά του (124) την ανάσα του Παύλου Θανόπουλου, ενώ την προνομιούχο τετράδα (η οποία γλιτώνει ένα γύρο στα Play Offs) κλείνουν οι Φερνάντο Μπρακόνι (112) και Θανάσης Κάτσιος (105). Από κοντά, εποφθαλμιώντας μια θέση στην τετράδα, βρίσκονται τρεις παίκτες (Χρηστίδης 95, Προυκάκης 94 και Μακρής 93), ενώ (προσώρας) τη δωδεκάδα συμπληρώνουν οι Αυδής (85), Χιωτίνης (83), Παναγιώτης Κωνσταντίνου (66), Μπονάνος (60) και Χανδρινός (58). Το ενδιαφέρον όμως βρίσκεται ακριβώς από κάτω, σε έναν όμιλο παικτών που διεκδικούν με σχεδόν τις ίδιες πιθανότητες τον εκτοπισμό κάποιων από τους πρώτους δώδεκα: Πρόκειται για τους Σουρβά, Μιχαλόπουλο, Βαμβακάρη (όλοι υπολείπονται μόλις κατά έναν πόντο του Χανδρινού!), Κατωγιαννάκη (άλλους δύο βαθμούς πίσω, στους 55), Παναγιώτη Αγγελόπουλο και Μητρέλη (στους 50). Κι όλα αυτά, ενώ άλλοι επτά παίκτες βρίσκονται μεταξύ 40 και 48 βαθμών…

Όπως καταλαβαίνετε, πολλά θα κριθούν στις επόμενες αγωνιστικές και όλα τα μέτωπα (η πρωτιά, η τετράδα και, πάνω απ’ όλα, η τελική δωδεκάδα που θα διεκδικήσει το Πρωτάθλημα στα PlayOffs) παραμένουν ανοιχτά ακόμη και για όσους δεν έχουν πάρει μέχρι βαθμούς είτε λόγω ατυχίας είτε λόγω μη συμμετοχής ώς τώρα!

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη βαθμολογία, την πορεία του τουρνουά, καθώς και πλήθος στατιστικών που επιμελείται ο Γραμματέας Αγώνων, Γιώργος Τσίρης, στο ειδικό αρχείο .xlsx που ακολουθεί τη βαθμολογία του top-10, πατώντας το <Ctrl> και πηγαίνοντας εδώ.

 

 

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

Πρωτάθλημα 2012-2013, 5η Αγωνιστική

Η 5η Αγωνιστική του φετινού Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013, στον γνωστό πλέον χώρο του Glyfada Hotel, με εγγραφές από τις15:15 και κλήρωση στις 16:00. Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Υπενθυμίζουμε τον άκρως ανταγωνιστικό χαρακτήρα του Πρωταθλήματος 2012-2013, αφού, στον δρόμο για την Τελική Φάση, θα προσμετρηθούν οι 7 καλύτερες εμφανίσεις ενός παίκτη από τις, κατά μέγιστο, 10. Έτσι, ακόμη κι αν κάποιος μέχρι σήμερα δεν έχει συμμετάσχει σε καμία από τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, ή έχει 0 βαθμούς, εξακολουθεί να διεκδικεί το Πρωτάθλημα, αφού με δυο-τρεις επιτυχείς εμφανίσεις μπορεί να βρεθεί στο top-12!

 

Δείτε το GlyfadaHotel εδώ, και τον χάρτη προσβασιμότητας εδώ.

 

 

 

Κύπελλο Ελλάδος 2013, 1ος Προκριματικός

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 θα ξεκινήσει και η φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος, με τη διεξαγωγή του πρώτου προκριματικού γύρου. Η περσινή, πιλοτική διοργάνωση κατέδειξε τις όποιες αδυναμίες του θεσμού και μας έκανε σοφότερους σε πολλές λεπτομέρειες που έχρηζαν αλλαγών. Έτσι, η φετινή, δεύτερη, διοργάνωση θα έχει αρκετές διαφορές από την πρώτη. Τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι τα ακόλουθα:

 • Θα διεξαχθούν τέσσερις προκριματικοί, με main και consolation. Οι φιναλίστ του main και ο νικητής του consolation κάθε προκριματικού προκρίνονται απευθείας στο top-16 του Ιουνίου. Άλλες τέσσερις θέσεις θα καλυφθούν από τη συνολική βαθμολογία των τεσσάρων προκριματικών. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να προκριθεί πάνω από μία φορά στα τελικά, καταλαμβάνοντας έως και τέσσερις θέσεις, ήτοι μία από κάθε προκριματικό.

 • Όλα τα δικαιώματα συμμετοχής θα παρακρατηθούν για να διανεμηθούν στους διακριθέντες της τελικής φάσης (top-16). Για να ικανοποιηθούν όμως και όσοι θέλουν άμεση επιβράβευση, θεσπίζεται πριμ για τον νικητή του main έκαστου προκριματικού τουρνουά, καθώς και προαιρετικό side bet (ισόποσο με το δικαίωμα συμμετοχής) το οποίο θα καρπώνεται ο πλέον διακριθείς εκ των συμμετασχόντων στο main του προκριματικού.

 • Οι τέσσερις προκριματικοί θα διεξαχθούν σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής των Αθηνών. Ενημερώνεστε τακτικά για τον χώρο διεξαγωγής από την ιστοσελίδα μας, www.bgfed.gr.

 

O 1ος Προκριματικός του Κυπέλλου Ελλάδος 2013 θα διεξαχθεί στο sports café «SkyLife», Μεσολογγίου 28, Γαλάτσι (δείτε τον χάρτη προσβασιμότητας εδώ), την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, με έναρξη εγγραφών στις 11:30, κλήρωση στις 12:15 και έναρξη αγώνων αμέσως μετά.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η διοργάνωση του Κυπέλλου ενδείκνυται ιδιαίτερα για να δοκιμάσουν την τύχη τους οι παίκτες με μικρότερη εμπειρία και αγωνιστικές παραστάσεις, αφού, καταβάλλοντας ένα ελάχιστο τίμημα, τους δίνεται η δυνατότητα να δοκιμαστούν απέναντι στην εγχώρια αφρόκρεμα του αθλήματος. Μη διστάσετε λοιπόν να διαφημίσετε τη διοργάνωση ακόμη και στους λιγότερο έμπειρους φίλους σας, δεδομένου ότι η καλή παρουσία σε έναν και μόνο προκριματικό οδηγεί τον διακριθέντα απευθείας στην Τελική Φάση. Πού ξέρετε; Μπορεί αυτός που συστήσατε να είναι ο επόμενος κυπελλούχος μας!

 

Ακολουθεί αυτούσια η Προκήρυξη του 2ου Κυπέλλου Ελλάδος.

 

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

2ου ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ BACKGAMMON

υπό την αιγίδα της GREEKBACKGAMMONFEDERATION

 

ΓΕΝΙΚΑ

 1. Προκηρύσσεται η διεξαγωγή του 2ου Κυπέλλου ΕλλάδοςBackgammon, από την Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon (GreekBackgammonFederation).

 2. Η διεξαγωγή του Κυπέλλου θα γίνει στην Αθήνα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013.

 3. Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν αποκλειστικά στο διεθνές παιχνίδι Backgammon. Ισχύουν οι κανονισμοί που ακολουθούνται στις διεθνείς διοργανώσεις και τους σχετικούς ιστότοπους του διαδικτύου.

 4. Το Κύπελλο θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: Την Προκριματική και την Τελική Φάση (top-16).

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ

 1. Η Προκριματική Φάση αποτελείται από τέσσερα ανεξάρτητα μεταξύ τους τουρνουά, έκαστο των οποίων έχει κεντρικό τουρνουά (main) και τουρνουά της παρηγοριάς (consolation). Η πρόκριση και ο αποκλεισμός κάθε παίκτη θα καθορίζεται από αγώνες νοκ άουτ.

 2. Οι προ των ημιτελικών γύροι του κάθε κεντρικού τουρνουά (main) θα ολοκληρώνονται στους 9 πόντους. Οι ημιτελικοί θα διεξάγονται στους 11 και ο τελικός έκαστου τουρνουά θα ολοκληρώνεται στους 13 πόντους.

 3. Όποιος παίκτης αποκλείεται από το κεντρικό (main) θα έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στο τουρνουά της παρηγοριάς (consolation). Ανάλογα με τον γύρο στον οποίο θα αποκλείεται, ο κάθε παίκτης θα εισάγεται στον αντίστοιχο γύρο του consolation. Για παράδειγμα, οι ηττημένοι των δύο ημιτελικών του main, θα αγωνιστούν (μεταξύ τους) στον ημιτελικό του consolation. Οι αγώνες του τουρνουά της παρηγοριάς (consolation) θα ολοκληρώνονται αποκλειστικά στους 7 πόντους, πλην του τελικού, που θα διεξάγεται στους 9.

 4. Ο νικητής του main κατακτά το επιμέρους τουρνουά των Προκριματικών. Ο αντίπαλός του στον τελικό κατατάσσεται επισήμως δεύτερος, ενώ ο νικητής του consolation τρίτος. Οι τρεις προαναφερθέντες εξασφαλίζουν αυτομάτως την πρόκρισή τους στην Τελική Φάση (top-16). Επιπλέον, ο νικητής κάθε προκριματικού τουρνουά θα αμείβεται με 50 €.

 5. Θεσπίζεται κίνητρο προκριθέντος για τη συμμετοχή του σε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα τουρνουά της Προκριματικής Φάσης. Ειδικότερα, εάν παίκτης καταλάβει θέση πρόκρισης σε δύο διαφορετικά τουρνουά της Προκριματικής Φάσης, θα περνάει άνευ αγώνος ένα γύρο της Τελικής Φάσης, η οποία αυτομάτως θα γίνεται top-15. Ομοίως, εάν διακριθεί σε τρία προκριματικά, θα εξασφαλίζει τρεις θέσεις στο τουρνουά της Τελικής Φάσης και, κατά συνέπεια, θα έχει δύο ευκαιρίες πρόκρισης στα ημιτελικά, ενώ, εάν διακριθεί και στους τέσσερις προκριματικούς, θα κερδίζει απευθείας μια θέση στα ημιτελικά της Τελικής Φάσης και, κατά συνέπεια, στα έπαθλα.

 6. Για να ικανοποιηθούν και όσοι επιθυμούν μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα, στα τουρνουά του Κυπέλλου θα υπάρχει ισόποσο προαιρετικό sidebet που θα αποδίδεται στον πλέον διακριθέντα τουmain μεταξύ όσων αποφάσισαν να συμμετάσχουν στον συγκεκριμένο προκριματικό. Σε περίπτωση που δύο ή περισσότεροι εκ των συμμετασχόντων στο sidebet αποκλειστούν στον ίδιο γύρο, το έπαθλο κερδίζει όποιος προχωρήσει περισσότερο στοconsolation. Στην περίπτωση και νέας ισοβαθμίας, το βραβείο μοιράζεται. Τοιουτοτρόπως, οι παίκτες που θα συμμετέχουν στοsidebet θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης επιβράβευσης, χωρίς να περιμένουν τα τελικά του Ιουνίου. Τα ποσά του sidebet υπόκεινται σε κρατήσεις 5% υπέρ των βραβευθέντων της Τελικής Φάσης και 5% υπέρ της Ομοσπονδίας.

 7. Δημιουργείται ειδική βαθμολογία μεταξύ των συμμετασχόντων σε όλα τα επιμέρους τουρνουά, για να προσδιοριστούν οι παίκτες που θα συμμετάσχουν στην Τελική Φάση (top-16). Η βαθμολογία θα συνταχθεί με το σύστημα master points, το ίδιο που χρησιμοποιείται από την Greek BackgammonFederation για την ανάδειξη του «Νικητή της Χρονιάς». Μετά την ολοκλήρωση των τεσσάρων τουρνουά της Προκριματικής Φάσης, οι δεκαέξι (16) συμμετέχοντες της Τελικής Φάσης προκύπτουν ως εξής:

 • Από τους πρώτους τρεις καθενός από τα τέσσερα τουρνουά της Προκριματικής Φάσης.

 • Από τους τέσσερις προηγούμενους στη συνολική βαθμολογία, απ’ όπου θα εξαιρούνται όσοι προκρίθηκαν μέσω διάκρισης σε συγκεκριμένο τουρνουά.

 • Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων διαγωνιζομένων, θα λαμβάνονται υπόψη (i) ο συντελεστής επιτυχίας των ισόβαθμων παικτών και (ii) η βαθμολογία που συγκέντρωσαν συνολικά οι αντίπαλοι που αντιμετώπισαν στα προκριματικά οι ισόβαθμοι παίκτες. Στην απίθανη περίπτωση νέας ισοβαθμίας, θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ πριν από την κλήρωση της Τελικής Φάσης.

 

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

 1. Η Τελική Φάση θα διεξαχθεί ομοίως με σύστημα νοκ άουτ. Θα πραγματοποιηθεί μόνο κεντρικό τουρνουά (main), χωρίς τουρνουά της παρηγοριάς.

 2. Οι αγώνες της Τελικής Φάσης θα κρίνονται στους πρώτους δύο γύρους στους 11 πόντους, οι ημιτελικοί και ο μικρός τελικός (για την 3ηκαι 4ηθέση) στους 13 και ο μεγάλος τελικός στους 15.

 3. Ο νικητής κατακτά τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδος. Ο αντίπαλός του στον τελικό κατατάσσεται επισήμως δεύτερος, ενώ ο νικητής του μικρού τελικού τρίτος στον θεσμό.

 4. Ο παίκτης που έχει προκριθεί στην Τελική Φάση οφείλει να καταβάλει 10 ημέρες νωρίτερα το κόστος συμμετοχής του, ώστε να κατοχυρώσει τη θέση του. Σε διαφορετική περίπτωση προκρίνεται ο επόμενος στη βαθμολογία παίκτης.

 

ΕΠΑΘΛΑ

 1. Οι πρώτοι τέσσερις της κατάταξης βραβεύονται με κύπελλα. Ομοίως, με κύπελλα βραβεύονται και οι πρώτοι τρεις των επιμέρους τουρνουά της Προκριματικής Φάσης.

 2. Επίσης, προβλέπεται η χρηματική επιβράβευση των νικητών. Ειδικότερα, το 70% του ποσού που θα εισπραχθεί από τηνGreekBackgammon Federation ως δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά τουρνουά θα επιστραφεί στους νικητές της Τελικής Φάσης, όπως, εξάλλου, και το παρακρατηθέν ποσό από ταsidebets. Επί του συνόλου των διανεμηθησόμενων ποσών, τα οποία θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των συμμετεχόντων, η διανομή στους διακριθέντες θα γίνεται ως εξής:

 • Κυπελλούχος: 50%

 • Δεύτερος: 25%

 • Τρίτος: 15%

 • Τέταρτος: 10%

 

 

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Τα τέσσερα τουρνουά της Προκριματικής Φάσης θα διεξαχθούν σε διαφορετικά καταστήματα/εντευκτήρια εντός Αττικής. Ισχύουν οι κανόνες συμμετοχής που εφαρμόζονται στα Μηνιαία Τουρνουά που διοργανώνει η GreekBackgammonFederation. Το πρόγραμμα των αγώνων, θα έχει ως εξής:

 

1ος Προκριματικός: Γαλάτσι, 27 Ιανουαρίου 2013

2ος Προκριματικός: Φεβρουάριος 2013

3ος Προκριματικός: Μάρτιος 2013

4ος Προκριματικός: Απρίλιος 2013

Τελική Φάση: Ιούνιος 2013

 

Για τη συμμετοχή σε κάθε τουρνουά της Προκριματικής ή Τελικής Φάσης απαιτείται η καταβολή 20 € προς την Ομοσπονδία για τα τακτικά μέλη αυτής και 25 € για τα έκτακτα.

 

ΑΛΛΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

 

 • Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκαν στο καφέ-μπαρ «Escoba» στο Κεφαλάρι οι αγώνες για την ανάδειξη του φετινού τοπικού πρωταθλητή στο παραδοσιακό τάβλι («πόρτες»/«πλακωτό»/«φεύγα») οι οποίοι είχαν ξεκινήσει από τις 12 Νοεμβρίου. Μεταξύ των 40 συμμετασχόντων πρώτευσε ο Μιχάλης Προυκάκης, με φιναλίστ τον Μάριο Βασίλη. Στους ημιτελικούς έφτασαν οι Στάθης Καλλιγιάννης και Κυριάκος Τσίρης.

 • Διεξήχθη το διήμερο 15-16 Δεκεμβρίου το 1ο Πρωτάθλημα Τάβλι («πόρτες»/«πλακωτό»/«φεύγα») Αργυρούπολης – Ελληνικού, υπό την αιγίδα του συλλόγου ενεργών εθελοντών πολιτών με την επωνυμία «Προασπίζω». Συμμετείχαν 64 παίκτες, και οι οκτώ βραβευθέντες (με σειρά κατάταξης) ήταν οι Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Κουραχάνης, Νεκτάριος Γαλανάκης, Αλέξανδρος Φιλιππίδης, Λασκαρίνα Χάιτα, Άγγελος Τζανετής, Φωτεινή Μέντζου και Νίκος Σαπουντζάκης.

 • Όπως σας είχαμε αναγγείλει από το προηγούμενο Newsletter, ο φίλος (και τακτικό μας μέλος) Σπύρος Χανδρινός διοργανώνει σε μηνιαία βάση απογευματινά τουρνουά backgammon στο ιδιοκτησίας του sportscafé «SkyLife», Μεσολογγίου 28, Γαλάτσι (τηλ. επικοινωνίας: 6977748000, 2102134726, χάρτης προσβασιμότηταςεδώ). Το επόμενο τουρνουά (που θα έχει τη μορφή «προθέρμανσης» και εξοικείωσης με τον χώρο ο οποίος, τρεις ημέρες αργότερα, θα φιλοξενήσει τον 1ο Προκριματικό του Κυπέλλου Ελλάδος 2013) θα διεξαχθεί την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, με εγγραφές από τις 18:00 και έναρξη αγώνων στις 18:30. Για την ιστορία, το πρώτο σχετικό τουρνουά κέρδισε ο Χάρης Χρηστίδης.

 • Η Ευρωπαϊκή Διαδικτυακή Συνομοσπονδία Backgammon (EuropeanBackgammonInternet Federation – EBIF) διοργανώνει το πρώτο της πρωτάθλημα με τη συμμετοχή πενταμελών αντιπροσωπευτικών ομάδων από 18 χώρες, χωρισμένων σε δύο ομίλους των εννέα. Η ελληνική ομάδα, που απαρτίζεται από τους Χρήστο Γρούτσο, Γιώργο Αυδή, Γιώργο Κλείτσα, Στέφανο Μπονάνο και Μιχάλη Προυκάκη, θα αντιμετωπίσει από τις 15 Ιανουαρίου κι έπειτα, τις Αυστρία, Κροατία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λιθουανία, Μολδαβία και Σουηδία. Στόχος της ομάδας μας (αν και δύσκολος), η κατάληψη μίας από τις πρώτες δύο θέσεις στον όμιλο και η συνεπαγόμενη πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. Θα μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία του πρωταθλήματος από εδώ.

 • Η φίλη Ομοσπονδία της Τουρκίας (WBF Turkey) διοργανώνει το, κλασικό πλέον, 2013 International Istanbul Open Backgammon Championship, στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ 18 και 20 Ιανουαρίου. Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το τουρνουά, που αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους «ταβλικούς» προορισμούς Ελλήνων παικτών τα τελευταία χρόνια, ανατρέξτε εδώ.

 

 

 

 

ΛΟΙΠΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ

Πέραν της Κωνσταντινούπολης, όσοι θέλουν να συνδυάσουν backgammon και τουρισμό μπορούν να δουν το ημερολόγιο με όλα τα διεθνή τουρνουά μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 εδώ.

 

 

 

 

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

 • Σας υπενθυμίζουμε πως η διοίκηση έχει το δικαίωμα να επιβάλει τη χρήση χρονομέτρου όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις στην ομαλή πορεία των διοργανώσεων της Ομοσπονδίας και την παρουσία διαιτητή σε αγώνα όπου παρατηρούνται συνεχείς διχογνωμίες. Ουδείς παίκτης μπορεί να αρνηθεί την επιβολή χρονομέτρου ή διαιτητή στον αγώνα του, με ποινή τον άμεσο αποκλεισμό.

 • Γενικότερα, θα θέλαμε να κρούσουμε, δυστυχώς για άλλη μία φορά, τον κώδωνα ώστε ο σεβασμός προς τον αντίπαλο να είναι αυτονόητος. Δεν θα κουραστούμε να σας το γράφουμε, μέχρις ότου βιώσουμε ένα τουρνουά χωρίς το παραμικρό συμβάν ασέβειας προς τον αντίπαλο.

 • Μη λησμονείτε να μας ενημερώνετε για κάθε εγχώρια διοργάνωση «ταβλοπαιδιάς» που υποπίπτει στην αντίληψή σας. Σκοπός μας είναι να προσελκύσουμε τους συμμετέχοντες παίκτες στο backgammon, αντλώντας από την πλούσια δεξαμενή παικτών του ταβλιού που υφίσταται ανά την επικράτεια. Η προβολή των διαφόρων διοργανώσεων, συνεπώς, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας και σας καλούμε να μας βοηθήσετε.

 • Δεδομένης της ξαφνικής αύξησης του αριθμού των παικτών στις τελευταίες μας εκδηλώσεις, υπενθυμίζουμε στους φίλους που διαθέτουν αγωνιστικό board να το φέρνουν πάντα μαζί τους στα τουρνουά.

 

 

Φίλες και φίλοι του backgammon,

Πρωτάθλημα 2012-2013, 5η Αγωνιστική> Γλυφάδα, 12.01.2013

 

 

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ

 

Στο τέλος μιας ακόμη πολύ δύσκολης χρονιάς και στην αυγή μιας νέας, όπου τίποτε δεν προδικάζει ότι θα είναι καλύτερη, θα βρεθεί πλήθος κόσμου που θα σας ευχηθεί για υγεία και οικονομική ευρωστία. Εμείς δεν θέλουμε παρά να σας ευχηθούμε αγάπη. Κρατήστε καλά μέσα στις καρδιές σας τα αγαπημένα σας πρόσωπα και προσπαθήστε να τους προσφέρετε χαρά, με τον τρόπο που μόνο εσείς μπορείτε.

Και μη λησμονείτε πως ενώ τα χρήματα, την υγεία, και τη δουλειά σας ακόμη, μπορούν να σας τα πάρουν, δεν μπορούν ποτέ να σας κλέψουν την αγάπη…

 

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes