Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - Βαθμολογίες



Το site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Ενημερωτικό Δελτίο Μαΐου 2013

Posted in Ενημερωτικά δελτία

ΣΤΟ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΣΚΑΛΙ...

...ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΒΑΘΡΟΥ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ!

 

Με απόλυτο θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδος ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Μαΐου το πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη υπό την αιγίδα της EBIF (EuropeanBackgammonInternetFederation). Η χρυσή μας πεντάδα, αποτελούμενη από τους Χρήστο Γρούτσο, Γιώργο Αυδή, Γιώργο Κλείτσα, Στέφανο Μπονάνο και Μιχάλη Προυκάκη, πρώτευσε μεταξύ 18 εθνικών αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων, χαρίζοντας στο ελληνικό backgammon μια τεράστια διάκριση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από το σημείο που τα είχαμε αφήσει στην προηγούμενη έκδοση του «ToDoubleorNotToDouble».

 

 
   


ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Η ΕΘΝΙΚΗ

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία ήρθε στις 14 Μαΐου, με την πρόκριση της εθνικής ομάδας στον τελικό. Οι διεθνείς μας επικράτησαν του αντίστοιχου αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος από το Ηνωμένο Βασίλειο με 3-2, εξασφαλίζοντας ένα βαρύτιμο μετάλλιο και εποφθαλμιώντας την ενθρόνιση της χώρας μας στο υψηλότερο σκαλί της Ευρώπης.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα μας στις 4 Μαΐου, μετά την επικράτηση του Χρήστου Γρούτσου επί του Raj Jansari. Σημειωτέον ότι ο αντίπαλος του Γρούτσου, δύο εβδομάδες αργότερα, υπήρξε ο απόλυτος πρωταγωνιστής του LondonOpen, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση στο κυρίως τουρνουά, αλλά και τη δεύτερη θέση στο ειδικό τουρνουά των επαγγελματιών!

Δύο ημέρες αργότερα, το σκηνικό ανετράπη άρδην, αφού ο άγιος Γεώργιος (επίσημος προστάτης της Αγγλίας), έστω κι αν εόρταζε με το ορθόδοξο καλεντάρι, ευνόησε τους Peter Bennet (επί του Στέφανου Μπονάνου) και Simon Barget (επί του Γιώργου Αυδή), φέρνοντας το σκορ στο 1-2. Η κατάσταση είχε φτάσει πλέον σε οριακό επίπεδο, μια και οι Βρετανοί χρειάζονταν πια μόνο μία νίκη σε δύο παιχνίδια για να περάσουν στο μεγάλο τελικό.

Στις 8 Μαΐου όμως, την παραμονή της έναρξης του Open στο Porto Carras, ο Μιχάλης Προυκάκης, αν και έπαιξε αισθητά χειρότερα από τον αντίπαλό του, επεκράτησε του GazTafari, εξασφαλίζοντας ότι, τουλάχιστον, η σκυτάλη θα έφτανε στα πιο έμπειρα χέρια του Γιώργου Κλείτσα. Ο τελευταίος ολοκλήρωσε την ιστορική ανατροπή νικώντας τον διάσημο RickJanowski (επινοητή της ομώνυμης φόρμουλας και συγγραφέα), «τσεκάροντας» έτσι το εισιτήριο της ομάδας μας για τον μεγάλο τελικό.

Εκεί, θα είχαμε για αντίπαλο την παλιά μας γνώριμη Κροατία, η οποία απέκλεισε την Αρμενία, νικώντας επίσης με 3-2, ενώ βρέθηκε να χάνει και με 2-0! Υπενθυμίζουμε ότι στη διαδικασία των προκριματικών ομίλων είχαμε επικρατήσει με 3-2 επί των Κροατών, κάτι που μας έδινε ένα ισχνό, ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΤΕΨΗΣ

Ο τελικός με την ομάδα της Κροατίας ήταν ένα πραγματικό θρίλερ που κρίθηκε στην κυριολεξία σε ένα doublematchpoint, μεταξύ του Χρήστου Γρούτσου και του αντιπάλου του, MislavKovačić, που τελείωσε, ευτυχώς, για τον γιατρό από τα Τρίκαλα με 13-11, το βράδυ της Κυριακής, 26 Μαΐου.

Είχαν προηγηθεί δύο νίκες στην αρχή, του Γιώργου Κλείτσα και του Στέφανου Μπονάνου (επί των Nino Martinčević και Dado Martinčević αντίστοιχα), που προϊδέαζαν μια σαφώς ευκολότερη επικράτηση από όσα τελικώς διαδραματίστηκαν. Πλέον, χρειαζόμασταν μία νίκη στα τελευταία τρία παιχνίδια για να πανηγυρίσουμε τον τίτλο. Έτσι, την Τετάρτη 22 Μαΐου πήραν τη σκυτάλη κατά σειρά οι Αυδής και Προυκάκης, με στόχο να τελειώσουν το Πρωτάθλημα. Αμ δε! Αντιμέτωποι με ένα εξαιρετικά αντίξοο ζάρι (όπως και ο Γρούτσος, άλλωστε, στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς), υπέκυψαν αμφότεροι στους Willi Preskar και Leonardo Jerković, αφήνοντας τον... ατυχή συμπαίκτη τους να καθαρίσει την μπουγάδα.

Ευτυχώς, ο (για δεύτερη φορά, πλέον) Πρωταθλητής Ευρώπης, θυμήθηκε τις ένδοξες μέρες του Veldenτο 2009, κέρδισε έναν συγκλονιστικό αγώνα (βρέθηκε πίσω 2-0, 8-2 μπροστά, και 11-8 πίσω πάλι!) και χάρισε στη χώρα μας μια επιτυχία δίχως προηγούμενο.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι την τρίτη θέση κατέκτησε η Αρμενία, επικρατώντας με 3-1 των απογοητευμένων Βρετανών.

ΝΑ ΤΟΙ, ΝΑ ΤΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!

Στον δρόμο τους για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, οι διεθνείς μας κέρδισαν, από τον Ιανουάριο που ξεκίνησε το Πρωτάθλημα, τα 33 από τα 49 παιχνίδια που έπαιξαν στη διοργάνωση, επίδοση ασφαλώς αξιοζήλευτη και από τις υπόλοιπες 17 ομάδες που συμμετείχαν. Αναλυτικότερα, η πορεία τους ήταν η ακόλουθη:

 

Χρήστος Γρούτσος: Ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2009 απέδειξε ότι αποτελεί σταθερή αξία σε όλο το τουρνουά, κερδίζοντας τα 7 από τα 10 παιχνίδια που έπαιξε. Ξεκίνησε νωχελικά, αλλά βελτιωνόταν παιχνίδι με παιχνίδι, κρατώντας τα καλύτερα για το τέλος. Στην πορεία του, πιστώνονται οι δύο κρισιμότατες νίκες σε ημιτελικό και (κυρίως) τελικό. Έπαιξε ενάντια στους κορυφαίους κάθε αντίπαλης ομάδας και τα κατάφερε περίφημα. Να σημειωθεί, ότι επί του παρόντος, ο θρυλικός γιατρός διαθέτει το υψηλότερο ELOτης Ομοσπονδίας (1724,28), ενώ προηγείται σαφώς και στη βαθμολογία του φετινού Πρωταθλήματος.

 

 

 

Γιώργος Αυδής: Ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ελλάδος για το 2012 προδόθηκε από τις συγκυρίες και τελείωσε το τουρνουά με τέσσερις νίκες σε δέκα ματς. Συνέβαλε όμως κι αυτός, με τον τρόπο του, στην πορεία της πεντάδας προς την κατάκτηση της κορυφής, ιδίως στον πρώτο γύρο, όταν, με συνεχόμενες επιτυχίες, μας οδήγησε ένα βήμα πριν από την πρόκριση. Επίσης, μοιράστηκε τις ευθύνες του αρχηγού της ομάδας με τον Γιώργο Κλείτσα. Στο φετινό Πρωτάθλημα βρίσκεται στην τέταρτη θέση, αλλά έχει προκριθεί και στα Τελικά του Κυπέλλου, επιδιώκοντας το repeat.

 

 

 

Γιώργος Κλείτσας: Ο Πρωταθλητής Ευρώπης στο DoublesConsultation(με τον Μάνο Μαστοράκη) του 2010, και Πρωταθλητής Ελλάδος του 2008, επέδειξε αξιοθαύμαστη σταθερότητα, κερδίζοντας τα 8 από τα 9 παιχνίδια που έπαιξε, σκορπώντας τον τρόμο στους αντιπάλους του (ο Λιθουανός παραιτήθηκε στον μεταξύ τους αγώνα, ενώ ακόμα αναζητείται ο Ιταλός, από την πρώτη φάση). Η επίδοσή του αυτή, ήταν μοναδική στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Επιπλέον, όπως και ο Γρούτσος, κέρδισε σε αμφότερους ημιτελικό και τελικό. Δεδομένων των συνεχών διεθνών επιτυχιών του (Κωνσταντινούπολη τον Ιανουάριο και Χαλκιδική προ ημερών), ο ιστορικός «Krull» καθίσταται ως ένα από τα πλέον «καυτά» ονόματα στο παγκόσμιο backgammon!

 

 

 

 

Στέφανος Μπονάνος: Έχοντας αποκομίσει ήδη πλούσιες εμπειρίες από την προγενέστερη συμμετοχή του σε εθνικά, διαδικτυακά, αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, πέτυχε 7 νίκες σε 10 ματς. Ήταν ο πρώτος που έδωσε το έναυσμα για το σερί των επιτυχιών μας στην πρώτη φάση, ενώ στα συν της καθ’ όλα επιτυχημένης του παρουσίας προστίθεται ασφαλώς και η κρίσιμη νίκη του στον μεγάλο τελικό, που διαμόρφωσε το υπέρ μας 2-0. Στο φετινό Πρωτάθλημα βρίσκεται στην πέμπτη θέση, έχοντας διακριθεί ιδιαίτερα σε τέσσερα τουρνουά.

 

Μιχάλης Προυκάκης: Δεδομένης της απόλυτης προγενέστερης απουσίας του από τα παγκόσμια δρώμενα του backgammon, η εμφάνισή του εξέπληξε θετικά, αφού σημείωσε επιτυχίες σε κρίσιμα σημεία του Πρωταθλήματος. Νίκησε κι εκείνος στα επτά από τα δέκα του παιχνίδια, με μία εκ των νικών του να κρατάει την ομάδα ζωντανή στο όνειρο, κατά τον ημιτελικό με το Ηνωμένο Βασίλειο. Βρίσκεται στην ένατη θέση του φετινού Πρωταθλήματος, ενώ έχει προκριθεί και στην τελική δεκαπεντάδα του Κυπέλλου. Το Πρωτάθλημα Ευρώπης αποτελεί γι’ αυτόν τον πρώτο του τίτλο (!!!), καθώς δεν έχει επικρατήσει ποτέ, έστω και σε ένα τουρνουά της Ελληνικής Ομοσπονδίας, είτε για το Πρωτάθλημα, είτε για το Κύπελλο...

  1. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, οι συναρχηγοί μας, Γιώργος Αυδής και Γιώργος Κλείτσας, μπήκαν σε ένα κλαμπ αρχηγών που έχουν «σηκώσει» Ευρωπαϊκό τίτλο, μαζί με εξέχουσες φυσιογνωμίες του αθλητικού στερεώματος, όπως τον Παναγιώτη Γιαννάκη το 1987, το Θοδωρή Ζαγοράκη το 2004 και το Μιχάλη Κακιούζη, ένα χρόνο αργότερα. Το δίχως άλλο, μία εξαιρετικά τιμητική σύμπτωση για τους δύο εξέχοντες παίκτες μας! Κρίμα μόνο που η αγαπημένη μας ασχολία, δε συγκαταλέγεται σ’ εκείνες με μεγαλύτερη δημοφιλία και λαϊκή απήχηση, διότι πολύ θα θέλαμε να μοιραζόντουσαν περισσότεροι την ικανοποίηση που φυσικά, αισθανόμαστε όλοι μας.

Μακάρι ακόμα, στα χνάρια αυτών των τεράστιων προσωπικοτήτων, αλλά και των δικών μας παιδιών, να βαδίσουν σύντομα και άλλες αντιπροσωπευτικές μας ομάδες, από ολόκληρο το φάσμα των αθλημάτων και παιχνιδιών. Έτσι, για να αποδείξουμε όλοι μαζί στους φίλους μας από το εξωτερικό, πως η μικρή αυτή γωνιά της Ευρώπης, δικαιούται ακόμα να ονειρεύεται εξίσου έντονες στιγμές χαράς, με όλους τους υπόλοιπους…

Η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammonπάντως, διαβεβαιώνει τους φίλους του ταβλιού, πως θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να επαναλάβουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα ή και να ξεπεράσουμε ακόμα, τη σημαντική αυτή επιτυχία.

ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ!

Άλλη μία επιτυχία σημείωσε το μέλος της Ομοσπονδίας μας, ο μονίμως διαμένων στη Γερμανία συμπατριώτης μας, Κίμων Παπαχριστόπουλος, ο οποίος επικράτησε μεταξύ 32 αντιπάλων στο πρώτο τουρνουά Pfingst-Turnier, που διεξήχθη μεταξύ 17 και 20 Μαΐου στο Χέπενχαϊμ. Πέραν της νίκης του στο Main, ο Κίμων επικράτησε και στο SuperJackpotτου θεσμού.

ΣΥΝΟΨΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

 

ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

3ο Διεθνές OpenPortoCarras, Χαλκιδική, 09 – 12/05/2013

Το, δίχως αμφιβολία, σημαντικότερο, αλλά και κατά γενική ομολογία ωραιότερο, τουρνουά της τελευταίας δεκαπενταετίας για την Ελλάδα διεξήχθη στο ξενοδοχείο «Meliton» του συγκροτήματος του PortoCarras. Στα κύρια γεγονότα, εκπροσωπήθηκαν έξι χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ιαπωνία και Βουλγαρία), ενώ η έκπληξη έγινε με έναν Ρώσο, ονόματι Norik, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα του (χωρίς επιτυχία, ομολογουμένως) αποκλειστικά σε ένα MiniJackpot. Όπως ήταν αναμενόμενο, σημειώθηκε ιστορικό ρεκόρ συμμετοχών σε αγωνιστική εκδήλωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon, αφού πήραν μέρος 45 παίκτες στα κύρια γεγονότα, συν άλλους τέσσερις που περιορίστηκαν στα sideevents.

Πέραν της πανθομολογούμενης επιτυχίας του τετραήμερου σε οργανωτικό επίπεδο, για την οποία θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους συντονιστές μας, Λίνα Χαράκογλου και FernandoBraconi, αλλά και σε όλους εκείνους που συνέβαλαν με τον τρόπο τους, αξιοσημείωτο ενδιαφέρον παρουσιάστηκε και στο αγωνιστικό σκέλος. Η ισχύς των διαγωνιζομένων αντιπάλων έδωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις αναμετρήσεις, κυρίως στην κατηγορία Masters, στο DoublesConsultationκαι στο SuperJackpot, αν και ομηρικές μάχες διεξήχθησαν σε όλο το φάσμα των εκδηλώσεών μας.

              

                    Αγώνες σε εξέλιξη (Χαλκιδική, 09-12.05.2013)

Στα πρόσωπα του τουρνουά ξεχωρίζουν αναμφίβολα ο Γιώργος Κλείτσας (νικητής στο Mainτου Masters, αλλά και πρώτος στο τεστ που έβαλε ο «Mochy», μεταξύ δεκατριών διαγωνιζομένων), ο Δημήτρης Μαγγανάς (φιναλίστ τόσο στο Mainτου Masters, όσο και στο DoublesConsultation), η Βιβή Σκριμπώνη (πρώτη στο Mainτου Advanced, και, εύλογα, νικήτρια του σχετικού LadiesPrize), και, φυσικά, ο gueststarMasayuki«Mochy» Mochizuki (νικητής στο SuperJackpotκαι στην CalcuttaAuction, έχοντας «επενδύσει» στον Κλείτσα, τιμηθείς με το TravelersPrize, αλλά και έξοχος εισηγητής μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας διάλεξης).

      

                                     Διάλεξη με τον Masayuki«Mochy» Mochizuki (Χαλκιδική,10.05.2013

Ξεκινώντας την αφήγηση των τεκταινομένων με σχετική χρονική σειρά, την Παρασκευή διεξήχθη ένα Semi-Entry, με νικητή τον Κώστα Μητρέλη και το WarmUp με 24 συμμετοχές και τελικό νικητή τον Γιώργο Πεταλά. Ο φέρελπις παίκτης μας απέκλεισε τρεις Τούρκους (οι δύο εξ αυτών κυρίες!), πριν επικρατήσει στον τελικό του Χάρη Χρηστίδη, πετυχαίνοντας έτσι την πρώτη του νίκη σε διοργάνωση της BgFed.

ToΣάββατο περάσαμε στο κυρίως πιάτο του προγράμματος, αφού ξεκίνησαν τόσο οι δύο βασικές διοργανώσεις (Mastersκαι Advanced), όσο και το DoublesConsultation. Όπως προαναφέραμε, στο πρώτο, μεταξύ 26 παικτών (υπήρξαν και 6 rebuys), θριάμβευσε ο Γιώργος Κλείτσας, ο οποίος απέκλεισε κατά σειρά τούς FuatErdağ, MiriMiran, Γιάννη Ζαχαριουδάκη και Τάκη Χατζέλη, για να φτάσει σε μια μονομαχία μέχρις εσχάτων με τον Δημήτρη Μαγγανά, που έληξε με 17-16. Ο Μαγγανάς είχε αποκλείσει κατά σειρά τούς MarioSequeira, Μάνο Μαστοράκη, Γιάννη Βαλλιάνο και VincenzoRiceputi.

Γιώργος Κλείτσας vsΔημήτρη Μαγγανά. Στο κέντρο ο MarcoFornasir (Χαλκιδική, 12.05.2013)

ToConsolationκατέληξε στα χέρια του FuatErdağ, που νίκησε στον τελικό τον Χρήστο Γρούτσο, ενώ το LastChance σε εκείνα του Κίμωνα Παπαχριστόπουλου, ο οποίος επιβλήθηκε του μόνιμα χαμένου στα κρίσιμα παιχνίδια του τριημέρου Χάρη Χρηστίδη.

Η κατηγορία Advancedχαρακτηρίστηκε από την παρουσία πέντε γυναικών (σπάνιο γεγονός για τα τουρνουά μας) επί συνόλου 19 παικτών και μάλιστα μία εξ αυτών, η Βιβή Σκριμπώνη από τα Τρίκαλα, φρόντισε να κερδίσει το Main, επικρατώντας στον τελικό του Μιχάλη Προυκάκη. Για τις θέσεις τους στα ημιτελικά βραβεύτηκαν επιπλέον η ZeynepKul (θα μείνει αξέχαστος ο δίωρος ημιτελικός της με τη Σκριμπώνη) και ο Στέφανος Κατωγιαννάκης. Στο Consolation, ο Αλέξανδρος Γυρτάτος έφτασε σε δεύτερη σερί επιτυχία (μετά τον 4ο Προκριματικό του Κυπέλλου), επικρατώντας στον τελικό του VolkanEr, ενώ με το LastChance «βολεύτηκε» τελικά ο Γενικός Γραμματέας της WBF, MarcoFornasir.

Μεγάλη μάχη έγινε και στο DoublesConsultation, όπου, μεταξύ 17 δυάδων, οι Έλληνες D.T. (Δημήτρης Μαγγανάς και Τάκης Χατζέλης) πραγματοποίησαν ξέφρενη πορεία, σταματώντας μόνο στον τελικό, εναντίον των «Οθωμανών» MiriMiran και CanBozdemir. Ατυχώς, λόγω της ταυτόχρονης συμμετοχής του Μαγγανά στον τελικό του Mainτου Masters, ο Χατζέλης αναγκάστηκε να αγωνιστεί μόνος του, με αποτέλεσμα την ήττα. Έτσι, θα μείνουμε με την απορία τι θα μπορούσε να έχει γίνει τελικά αν το «ντουέτο» μας αγωνιζόταν πλήρες…

Η αγωνιστική δραστηριότητα διανθίστηκε κι από διάφορα jackpots, το σημαντικότερο των οποίων, το SuperJackpot, κατέληξε στον Masayuki«Mochy» Mochizuki, που επικράτησε του BozhidarStoyanovστον τελικό. Ο τελευταίος αποζημιώθηκε κάπως, με τη βράβευσή του σε ένα από τα MiniJackpotsπου διοργανώθηκαν, στα υπόλοιπα από τα οποία κέρδισαν οι Πολυχρόνης Κοκκίνης (δις!), Κίμων Παπαχριστόπουλος, BaharÖzaunerκαι CanBozdemir. Τέλος, βραβείο νεώτερου παίκτη απονεμήθηκε στον δωδεκάχρονο FedericoRiceputi, που συνόδευε τον πατέρα του στο Doubles, ενώ για το μακροχρόνιο ήθος του και την εν γένει παρουσία του, η οποία εδώ και δεκαετίες κοσμεί τον χώρο του ελληνικού backgammon, τιμήθηκε με το βραβείο FairPlayο Γιάννης Βαλλιάνος.

Κλείνοντας αυτή τη σύντομη ανασκόπηση των τεκταινομένων στη Χαλκιδική, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Επιτροπή Αγώνα, αποτελούμενη από τους MarcoFornasir (Πρόεδρο), Γιώργο Κλείτσα, «Mochy» Mochizuki, FuatErdağ και FernandoBraconi, αλλά κυρίως εσάς, τους παίκτες μας, που ταξιδέψατε τόσα χιλιόμετρα για να κάνετε τη γιορτή μας ομορφότερη.

ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ

Πρωτάθλημα 2012-2013, 9η Αγωνιστική, GalaxyHotel, Άλιμος, 25.05.2013

Προϊδεάζοντας το φίλαθλο κοινό για τον ευρωπαϊκό του θρίαμβο που θα λάμβανε χώρα την επομένη (26.05), ο Χρήστος Γρούτσος κέρδισε το τελευταίο εντός Αττικής τουρνουά της κανονικής περιόδου και έθεσε ακλόνητη υποψηφιότητα για την ενθρόνισή του για πρώτη φορά στην εξαετή ιστορία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammonως «Νικητής της Χρονιάς».

                Σε ένα άκρως ενδιαφέρον τουρνουά με 28 συμμετοχές, όλες οι διακρίσεις κατέληξαν συμπτωματικά στους τρεις διεθνείς μας, που κέρδισαν τα παιχνίδια τους στον τελικό του Ευρωπαϊκού με την Κροατία! Ο γιατρός... αρρώστησε τους Τερζή, Πασιαλή, Χρηστίδη και Μητρέλη, πριν επικρατήσει σε έναν τελικό μεταξύ Πρωταθλητών Ευρώπης (ασχέτως εάν τότε δεν το γνώριζαν ακόμα) του Στέφανου Μπονάνου, ο οποίος είχε φτάσει ώς εκεί με νίκες επί των Αυδή, Γιαννούλη και Χατζέλη. Το Consolationκατέληξε σε άλλον ένα από τη χρυσή πεντάδα, τον Γιώργο Κλείτσα, ο οποίος νίκησε τους Δημάκη, Σακκαλή, Τσίρη, Σαπουντζάκη, Καρτέρη και Μητρέλη, στον δρόμο του για μία ακόμα από τις πολλές αγωνιστικές του διακρίσεις μέσα στο 2013.

Μετά και από όσα έγιναν το Σάββατο, σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η μάχη για τις δώδεκα προνομιούχες θέσεις στην Τελική Φάση του φετινού Πρωταθλήματος, και σίγουρα ουδείς μπορεί αυτή τη στιγμή να βάλει το χέρι του στη φωτιά για τα ονόματα εκείνων που θα διεκδικήσουν τον επίζηλο τίτλο, στον Τελικό που θα γίνει στις 30 Ιουνίου.

                Ήδη, όπως προκύπτει από τη βαθμολογία που έχει διαμορφωθεί μετά τις πρώτες εννέα αγωνιστικές, ο Γρούτσος (257), εκμεταλλευόμενος την επικράτησή του, έχει αποσπαστεί σημαντικά από τους Κάτσιο (218) και Χιωτίνη (213), βάζοντας παρακαταθήκη για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Τους προαναφερθέντες απειλεί ο Αυδής (203), ο οποίος όμως περισσότερο ενδιαφέρεται για τη διατήρηση της τέταρτης θέσης, που θα του «γλιτώσει» ένα γύρο στην Τελική Φάση, από το προσπέρασμα κάποιου εκ των δύο.

                Την προνομιούχο τετράδα εποφθαλμιά ο Στέφανος Μπονάνος (180), μετά τη δεύτερη θέση στο τελευταίο τουρνουά, αλλά μάλλον είναι μόνος σε αυτή την προσπάθεια, καθώς το πλήθος αυτών που ακολουθούν κοιτάζουν περισσότερο με ανησυχία… πίσω τους παρά μπροστά. Πρόκειται για τους Μπρακόνι (168), Μακρή (164), Βαμβακάρη (162), Προυκάκη και Μητρέλη (ισόβαθμοι στους 161). Ακριβώς στην τελευταία προνομιούχο (11η) θέση της βαθμολογίας συναντάμε ισόβαθμους τους Χατζέλη και Θανόπουλο (149), ενώ, επί του παρόντος, εκτός πρόκρισης βρίσκονται οριακά οι Χρηστίδης (139), Κωστόπουλος και Τερζής (αμφότεροι με 137 βαθμούς). Πέραν αυτών, οι Χανδρινός (124), Σακκαλής (121), Δημάκης (116), Σουρβάς και Γιαννούλης (από 115), όπως και ο 21ος της κατάταξης, Παναγιώτης Κωνσταντίνου (109), διατηρούν, άλλος περισσότερες και άλλος λιγότερες, πιθανότητες για την πρόκριση μέσω της βαθμολογίας. Όμως, όπως καλά γνωρίζετε, ο νικητής του τελευταίου φετινού μηνιαίου μας τουρνουά θα εξασφαλίσει αυτοδικαίως μία θέση για τα playoffs, κάτι που σημαίνει πως οποιοσδήποτε παίκτης συμμετάσχει θα έχει δικαίωμα στο όνειρο για τον τίτλο του Πρωταθλητή!

REPEATΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΣΑΚΑ

 

Με 22 συμμετασχόντες διεξήχθη την Κυριακή 19 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών (ΣΑΚΑ), το 14ο εσωτερικό Πρωτάθλημα των αποφοίτων. Σε αυτό πρώτευσε για δεύτερη συνεχόμενη φορά (και τρίτη συνολικά) ο Μιχάλης Προυκάκης, επικρατώντας τελικά των Γιάννη Μηναΐδη και Θόδωρου Σταμέλου, που τον ακολούθησαν στην τελική κατάταξη. Να σημειωθεί ότι και στα δύο πρόσφατα τουρνουά ο Μηναΐδης ήταν ο μοναδικός παίκτης που κέρδισε τον τελικό νικητή, ο οποίος επεβίωσε χάρις του συστήματος «διπλού αποκλεισμού» που χρησιμοποιείται.

                                  

                                       Αγώνες σε εξέλιξη (Κολλέγιο Αθηνών, 19.05.2013)

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους του ΣΑΚΑ, που με κόπο και μεράκι κρατούν τον θεσμό ζωντανό και με αμείωτο ενδιαφέρον. Έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στη διάδοση του backgammonστην Ελλάδα, διοργανώνοντας τουρνουά από την εποχή που η Ομοσπονδία δεν υπήρχε ούτε καν ως σκέψη, και φέρνοντάς μας σε επαφή με αρκετούς, αξιόλογους παίκτες. Ονομαστικά, θα θέλαμε να αναφέρουμε το έργο των κατά καιρούς υπευθύνων της διοργάνωσης, Χρήστου Παπανικολάου, αδερφών Μωραλόγλου και Στέλιου Χαρτζίδη, ελπίζοντας να αποτελέσουν το παράδειγμα και για άλλους, αντίστοιχους ανά την Ελλάδα φορείς, ούτως ώστε να αγκαλιάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι το αγαπημένο μας παιχνίδι.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

 

Πρωτάθλημα 2012-2013, 10η Αγωνιστική

Κύπελλο «Αντώνης Μαλτεζόπουλος», ThessalikonGrand, Καρδίτσα, 31.05-02.06

Η τελευταία αγωνιστική της regularseasonτου φετινού Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί το διήμερο 1-2 Ιουνίου στο ξενοδοχείο ThessalikonGrand(5*) στην Καρδίτσα. Το, μακράν του δεύτερου, πλέον κρίσιμο τουρνουά της χρονιάς, το οποίο είναι παραδοσιακά αφιερωμένο στη μνήμη του πρωτεργάτη της ιδέας του backgammonστην Ελλάδα Αντώνη Μαλτεζόπουλου, θα λάβει χώρα στην όμορφη πόλη της Θεσσαλίας, ως ελάχιστη επιβράβευση για τις προσπάθειες του Φυσιολατρικού Ομίλου Καρδίτσας στη διάδοση του αγαπημένου μας αθλήματος. Την προηγούμενη μάλιστα ημέρα (31 Μαΐου) θα πραγματοποιηθεί αγωνιστική εκδήλωση του ΦΟΚ στον ίδιο χώρο, στην οποία, φυσικά, είμαστε ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουμε! Να σημειωθεί ότι το εν λόγω τουρνουά θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα πέντε γύρων, οι τέσσερις πρώτοι εκ των οποίων θα έχουν ολοκληρωθεί υποχρεωτικά το βράδυ της Παρασκευής. Το κόστος συμμετοχής θα είναι στα 30 ευρώ και το έπαθλο θα το μοιραστούν οι δύο πρώτοι.

Εκτός αυτού, το τριήμερο τουρνουά αναμένεται να είναι γεμάτο δράση και εκπλήξεις, αφού έχουμε προγραμματίσει να διεξαγάγουμε CalcuttaAuctionμόλις το mainφτάσει στους προημιτελικούς, καθώς και διάφορα jackpotsμε πλούσια έπαθλα, με αποκορύφωμα ένα satelliteπου θα εξασφαλίζει στον νικητή το κόστος της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντε Κάρλο! Προσοχή όμως: Ειδικά το satellite του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα ξεκινήσει το βράδυ της Παρασκευής, οπότε όσοι θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει υποχρεωτικά να μεταβούν στη θεσσαλική πόλη από τις 31.05!

Να προσθέσουμε εδώ ότι ο νικητής δεν υποχρεούται να χρησιμοποιήσει το έπαθλο στο Μόντε Κάρλο, αλλά όπως αποφασίσει ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος (ολόκληρου του) δίκλινου για κάθε διανυκτέρευση είναι μόλις στα 55 ευρώ, τιμή ιδιαιτέρως προσιτή για το επίπεδο του ξενοδοχείου, συναρτήσει των χαλεπών καιρών που ζούμε.

Για κρατήσεις ενόψει του τουρνουά μας επικοινωνήστε απευθείας με το ξενοδοχείο, μη λησμονώντας να αναφέρετε… τον λόγο της επίσκεψής σας στο resort. Η ηλεκτρονική διεύθυνση του ξενοδοχείου ThessalikonGrandείναι Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.και τα τηλέφωνά του 2441036200 και 2441036600. Δείτε τον μαγευτικό χώρο εδώ.

Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι το εν λόγω τουρνουά έχει όλες τις δυνατότητες να αναδειχθεί ως το πλέον επιτυχημένο εκτός Αττικής διήμερο πρωταθλήματος ιστορικά, αφού, βάσει της Προκήρυξης, ο νικητής του τουρνουά θα προκριθεί αυτομάτως στους 12 φιναλίστ της Τελικής Φάσης. Πού ξέρετε; Ίσως ο φετινός Πρωταθλητής Ελλάδος να μην έχει καν ακόμα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα!

  1. Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου:

Παρασκευή 20:30 Έναρξη εγγραφών για το τουρνουά του ΦΟΚ

21:00 Έναρξη αγώνων του τουρνουά του ΦΟΚ

22:00 Έναρξη του satelliteγια το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

 

Σάββατο     11:00 Ολοκλήρωση εκκρεμοτήτων αγώνων από την προηγούμενη ημέρα

12:00 Ύστατος γύρος του τουρνουά του ΦΟΚ

12:15 Έναρξη εγγραφών για τη 10η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος

13:00 Ανακοινώσεις και κλήρωση

13:15 Έναρξη αγώνων του Main

14:00 Έναρξη αγώνων του Consolation

15:00 Έναρξη εγγραφών για τα διάφορα jackpots

19:00 Δημοπρασία (CalcuttaAuction)

 

Κυριακή       11:00 Ολοκλήρωση εκκρεμοτήτων αγώνων από την προηγούμενη ημέρα

12:00 Έναρξη αγώνων του LastChance

12:30 Έναρξη ημιτελικών του Main

13:00 Έναρξη τελικού του Consolation

14:00 Έναρξη τελικού του Main

16:00 Απονομές επάθλων / Τελετή Λήξης

Μερικές χρηστικές πληροφορίες και επισημάνσεις:

ü  Οι αγώνες της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος έχουν προτεραιότητα έναντι οποιουδήποτε sideevent. Ομοίως, οι αγώνες για το Κύπελλο του ΦΟΚ έχουν προτεραιότητα έναντι οποιουδήποτε jackpot, ακόμα και του satelliteγια το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Προσέξτε λοιπόν καλά σε ποια γεγονότα εγγράφεστε, διότι υπάρχει περίπτωση να κληθείτε να δώσετε αρκετούς αγώνες, σχεδόν ταυτόχρονα και χωρίς διαλείμματα, αν η παρουσία σας σε κάποιο eventκαθυστερεί την ομαλή εξέλιξη των αγώνων.

ü  Φροντίστε να βρίσκεστε έγκαιρα στον χώρο διεξαγωγής των αγώνων, καθώς θα υπάρξει αυστηρότητα σε τήρηση χρόνων και επιβολή ρολογιών εάν διαπιστώνεται καθυστέρηση στην ομαλή ροή των παράλληλων διοργανώσεων.

ü  Το δικαίωμα συμμετοχής στο διήμερο τουρνουά του Πρωταθλήματος έχει οριστεί, ως γνωστόν, στα 100 ευρώ. Θα δοθεί όμως η δυνατότητα σε όσους παίκτες συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε τουρνουά Πρωταθλήματος να το πράξουν καταβάλλοντας μόνο 80 ευρώ για τον «κουμπαρά» των διακριθέντων. Όμως, θα ισχύσει η επιβάρυνση κάθε συμμετέχοντα με 20 ευρώ (υπέρ Ομοσπονδίας) για όσα Τακτικά Μέλη δεν είναι ταμειακώς εντάξει. Ευλόγως τεκμαίρεται πως νέοι παίκτες που δεν είναι ταμειακώς εντάξει Τακτικά Μέλη θα κληθούν να καταβάλουν συνολικά 100 ευρώ κατά την εγγραφή τους στο τουρνουά.

ü  Υπεύθυνος για το αγωνιστικό σκέλος της εκδήλωσης θα είναι (όπως συμβαίνει σε όλες τις τακτικές μας διοργανώσεις) ο Γραμματέας Αγώνων, Γιώργος Τσίρης. Σε εξεζητημένες περιπτώσεις διαφωνιών θα συγκαλείται σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνων, η οποία θα αποτελείται εκτάκτως από τα παρόντα Μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας και δύο εκπροσώπους του ΦΟΚ, υπό την Προεδρία του Γιώργου Τσίρη.

ü  Η διοργανώτρια αρχή δύναται να μεταβάλει ελαφρώς το προαναφερθέν ωράριο. Κάθε αλλαγή θα ανακοινώνεται εγκαίρως και επιτόπου.

Τελική Φάση Κυπέλλου 2013

Οι δεκαπέντε παίκτες (Χαραλάμπους, Χρηστίδης, Προυκάκης, Τερζής, Μπουγιούκου, Κάτσιος, Αυδής, Γιαννάκος, Χριστοφίδης, Κωστόπουλος, Μητρέλης, Γυρτάτος, Μαγγανάς, Δημάκης και Στράνγκας) που προκρίθηκαν μέσω της διαδικασίας που αναφέραμε στην προηγούμενη έκδοσή μας θα διεκδικήσουν το 2ο Κύπελλο Ελλάδος το Σάββατο 29 Ιουνίου, στο PalliniTennisPark. Όλες οι χρηστικές πληροφορίες (ωράρια, χάρτης προσβασιμότητας κ.λπ.) θα σας δοθούν έγκαιρα σε επόμενη έκδοση του «ToDoubleorNotToDouble», καθώς και μέσω της ιστοσελίδας μας.

Τελική Φάση Πρωταθλήματος 2012-2013

Οι δώδεκα παίκτες που θα προκριθούν στα PlayOffsτου Πρωταθλήματος θα διεκδικήσουν τον επίζηλο τίτλο την Κυριακή 30 Ιουνίου, στο PalliniTennisPark. Ομοίως, αναμείνατε τις σχετικές, οριστικές ανακοινώσεις.

Προσοχή: Εκ παραδρομής, στο προηγούμενο Newsletter είχαμε αναφέρει τη διεξαγωγή των Τελικών Φάσεων στις αντίθετες ημερομηνίες από εκείνες που οριστικοποιούνται με το παρόν. Οπότε, προσέξτε καλά ποια ημέρα θα εμφανιστείτε στην Παλλήνη, διεκδικώντας τον τίτλο για τον οποίο έχετε προκριθεί!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ

Όσοι θέλουν να συνδυάσουν backgammon και τουρισμό μπορούν να δουν το ημερολόγιο με όλα τα διεθνή τουρνουά μέχρι 11.05.2014 εδώ.

 

 
   

 

 

 

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

  • Αρκετοί φίλοι έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να μοιραστούν κάποιο όχημα για την, από κοινού με άλλους παίκτες, μετάβαση στην Καρδίτσα. Οπότε, προσφέρετε κάποια θέση στο ΙΧ σας ή προσφερθείτε... να σας μεταφέρουν, με ένα τηλεφώνημα σε κάποιο μέλος της Διοίκησης ή ηλεκτρονικά με mailσας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
  • Ομοίως, υπάρχουν αιτήματα για… διήμερη συγκατοίκηση σε δίκλινο δωμάτιο, για περιορισμό των εξόδων (ένα δίκλινο στοιχίζει 55 ευρώ τη βραδιά, ενώ δύο μονόκλινα 110).
  • Δυστυχώς (ή ευτυχώς, για τον λόγο της νέας αναβολής στην ενημέρωσή σας), η πληθώρα της αγωνιστικής ύλης στο παρόν Newsletter μάς αναγκάζει να σας παρουσιάσουμε τα σχέδιά μας για το καλοκαίρι στην έκδοση Ιουνίου. Οπότε θα χρειαστεί να κάνετε λίγη υπομονή ακόμα, πριν ετοιμαστείτε για ταξίδια στο Μονακό και τις Κάννες...
  • Έχουμε πολλάκις ζητήσει τη γνώμη και τη βοήθειά σας σε θέματα που άπτονται της λειτουργίας και των θεμάτων της ιστοσελίδας μας, έχοντας εισπράξει επί του παρόντος την απόλυτη αδιαφορία των παικτών. Δηλαδή, τι περιμένετε για να μας ενημερώσετε για τυχούσες αγωνιστικές επιτυχίες σας πέραν αυτών που σημειώθηκαν στα πλαίσια των διοργανώσεων της BgFed, ούτως ώστε να συμπληρώσουμε το «προφίλ» σας;

Φίλες και φίλοι του backgammon,

 

Κύπελλο «Αντώνης Μαλτεζόπουλος», ThessalikonGrand, Καρδίτσα, 31.05-02.06

Τελική Φάση Κυπέλλου 2013, PalliniTennisPark, 29.06

Τελική Φάση Πρωταθλήματος 2012-2013, PalliniTennisPark, 30.06

 

 

 

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes