Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - Βαθμολογίες



Το site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Ενημερωτικό Δελτίο Ιουνίου 2013

Posted in Ενημερωτικά δελτία

ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΔΩΔΕΚΑΔΑ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΟΥΤΣΟΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ»

 

Με ένα εξαιρετικό διήμερο, εφάμιλλο πολλών διεθνών τουρνουά, έκλεισε η κανονική περίοδος του φετινού πρωταθλήματος, με την τελική επικράτηση του Χρήστου Γρούτσου στην κούρσα για την ανάδειξη του φετινού «Νικητή της Χρονιάς». Η απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση, για την οποία θα πρέπει να υπερηφανεύεται ο οικοδεσπότης και συνδιοργανωτής μας, Φυσιολατρικός Όμιλος Καρδίτσας (ΦΟΚ), συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του τοπικού Tύπου, ο οποίος ασχολήθηκε εκτεταμένα με το backgammon, δίνοντάς μας μια ευκαιρία προβολής, που όμοιά της δεν είχαμε ξαναδεί σε επίπεδο επαρχιακής πόλης!

                Συνολικά, στο διήμερο αγωνίστηκαν σαράντα παίκτες σε τρία γεγονότα (Κύπελλο «Αντώνης Μαλτεζόπουλος», 7ο Τουρνουά ΦΟΚ και SatelliteMonteCarlo), χαρίζοντας στο φιλοθέαμον κοινό αναμετρήσεις υψηλότατου επιπέδου και έντονο συναγωνισμό.

 

 

ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΑΤΙ

Πρωτάθλημα 2012-2013, 10η Αγωνιστική

Κύπελλο «Αντώνης Μαλτεζόπουλος», ThessalikonGrand, Καρδίτσα, 31.05-02.06

Δεν γνωρίζουμε αν ο μυθικός «Αστραχάν» ανήκε στη συγκεκριμένη ράτσα, όμως ο Στέφανος Μπονάνος κάλπασε σαν αδάμαστο καθαρόαιμο στον θεσσαλικό κάμπο, κερδίζοντας το σημαντικότερο τουρνουά της χρονιάς, στον δρόμο του για μια πολλά υποσχόμενη Τελική Φάση. Παράλληλα, απάλυνε μέρος των πληγών του μεγάλου άτυχου της διοργάνωσης, του Κώστα Μητρέλη, ο οποίος αποζημιώθηκε εν μέρει για την αγωνιστική του αποτυχία, κερδίζοντας την CalcuttaAuction, αφού είχε εναποθέσει τις ελπίδες του στον Μπονάνο.

Με τη νίκη του αυτή, ο προσφάτως αναδειχθείς Πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική διαδικτυακή ομάδα, εκτοξεύτηκε στην τρίτη θέση της τελικής βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, χάνοντας οριακά τη δεύτερη και «εκπαραθυρώνοντας» από την προνομιούχο τετράδα τον Γιώργο Αυδή, υποχρεώνοντάς τον να ξεκινήσει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του από τον πρώτο γύρο των Play-Offs. Το επίτευγμα αυτό καθίσταται σημαντικότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Μπονάνος πριν από δύο μήνες βρισκόταν στην επισφαλή, δέκατη, θέση με 145 βαθμούς. Στον δρόμο του για την πρώτη θέση στην Καρδίτσα, ο σταθερότατος παίκτης κατέβαλε τους Κωστόπουλο, Πασιαλή, Σκριμπώνη και Πεταλά, πριν αντιμετωπίσει, σε έναν κυριολεκτικά μεγάλο τελικό, τον Κώστα Χιωτίνη, ο οποίος είχε αποκλείσει κατά σειρά τούς Ζαχαριουδάκη, Γυρτάτο, Μπρακόνι και Παναγιώτη Κωνσταντίνου. Ο τελικός ήταν αμφίρροπος μέχρι τη μέση (10-10), εν συνεχεία ο Μπονάνος πήρε ένα ελαφρό προβάδισμα (12-10), οπότε και όλα κρίθηκαν σε ένα «αρρωστημένο διπλό», κατά δήλωση του ιδίου του νικητή, που διαμόρφωσε το δύσκολα αναστρέψιμο 16-10.

 

                                   Στέφανος Μπονάνος vsΚώστα Χιωτίνη (Καρδίτσα, 31.05.2013)

    

                                                   Ο Στέφανος Μπονάνος τροπαιούχος

Το Consolationκατέκτησε ο Γιώργος Πεταλάς, ο οποίος, μετά την ήττα του στον ημιτελικό του Μain, ανέκαμψε επικρατώντας των Κωνσταντίνου και Καρτέρη, ενώ το LastChanceκατέληξε στον Γιάννη Πασιαλή, ο οποίος ξεπέρασε κατά σειρά τα διόλου ευκαταφρόνητα εμπόδια των Μακρή, Μαγγανά, Κλείτσα, Χρηστίδη και Ζαχαριουδάκη.

Στα της βαθμολογίας τώρα, η αγωνία για την τελική δωδεκάδα που θα διεκδικήσει το Πρωτάθλημα στα Play-Offs κορυφώθηκε με εμπλεκόμενους τους Βαμβακάρη, Braconi, Χατζέλη, Χρηστίδη, Θανόπουλο, Προυκάκη, Μακρή, Τερζή, Μητρέλη, Παν. Κωνσταντίνου και Κωστόπουλο. Όλοι οι παραπάνω έδωσαν λυσσαλέα μάχη για τις εναπομείνασες προνομιούχους θέσεις, με τους πρώτους επτά της λίστας να πετυχαίνουν τελικά τον στόχο τους. Δεδομένης της αδυναμίας του Θανάση Μακρή να βελτιώσει τη βαθμολογική του συγκομιδή, η πρόκριση κρίθηκε στους 164 βαθμούς, με τους Τερζή και Μητρέλη (161), να φτάνουν μέχρι την πηγή, αλλά να μην πίνουν νερό.

Εν πολλοίς, η μάχη της δωδεκάδας για τους δύο προαναφερθέντες κρίθηκε σε ένα ματς. Για τον Κώστα Μητρέλη, αυτό ήταν εναντίον του Μιχάλη Προυκάκη στον πρώτο γύρο. Ο τελευταίος, επικρατώντας, εξασφάλισε τη δική του πρόκριση κι έστειλε τον αντίπαλό του στα νύχια του... αφιλόξενου οικοδεσπότη, Ανδρέα Καραμπινά, ο οποίος, με τη σειρά του, τον έστειλε να κυνηγά χίμαιρες στο LastChanceτης Κυριακής. Για τον Δημήτρη Τερζή, το παιχνίδι που αποδείχθηκε καθοριστικό ήταν ο μεγάλος προημιτελικός, εναντίον του φίλου και κουμπάρου του, Γιώργου Πεταλά, που «φρόντισε» να πετύχει μια αποφασιστικής σημασίας νίκη για... λογαριασμό του Θανάση Μακρή! Τα πράγματα επιδεινώθηκαν περαιτέρω στο Consolation, όπου τον Τερζή φρέναρε η διαρκώς βελτιούμενη, και εσχάτως διακριθείσα, Βιβή Σκριμπώνη, για να τελειώσει την υπόθεση της πρόκρισης ο Γιάννης Ζαχαριουδάκης στο LastChance...

Αφορμής δοθείσης, η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammonοφείλει να συγχαρεί δημοσίως τον Δημήτρη Τερζή και (κυρίως) τον Γιώργο Πεταλά, για την εξαιρετική επίδειξη ήθους και τήρησης του fairplay που μας παρουσίασαν στο μεταξύ τους παιχνίδι. Παρά τη στενή φιλία που τους χαρακτηρίζει και του γεγονότος ότι ο Τερζής βρισκόταν αγκαλιά με την πρόκριση, ο Πεταλάς, παίζοντας λες και έδινε τον νυν υπέρ πάντων αγώνα, μας δίδαξε τι σημαίνει αξιοπρέπεια και πίστη στο αθλητικό ιδεώδες. Ειλικρινά, δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε την τελευταία φορά σε οποιοδήποτε άθλημα που ο (σχετικώς) αδιάφορος επικρατεί του άμεσα ενδιαφερόμενου, πόσω δε μάλλον αν μεταξύ τους υφίστανται φιλικοί δεσμοί. Και πάλι μπράβο στους δύο νέους παίκτες μας, οι οποίοι αναμφίβολα συγκαταλέγονται στα κέρδη της Ομοσπονδίας από τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

                                

                                             Επιμόρφωση ανηλίκων

Στο περιθώριο του φετινού Κυπέλλου «Αντώνης Μαλτεζόπουλος», διεξήχθησαν δύο sideevents, το έβδομο τουρνουά του ΦΟΚ, με 22 συμμετοχές, και το πρώτο satelliteγια το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του MonteCarlo(θα ακολουθήσουν συντόμως και άλλα, ξεκινώντας από το επόμενο κιόλας Σαββατοκύριακο) με άλλες οκτώ. Στο πρώτο, οι «τοπικοί» Βαγγέλης Λωρίδας και Φώτης Φώτος απέδειξαν στους «Αθηναίους» ποιοι είναι τα αφεντικά της πόλης. Στο δεύτερο, επικράτησε ο Χάρης Χρηστίδης, ένας από τους ασφαλώς κερδισμένους του τριημέρου, αφού, πέραν της επικράτησής του επί του Τάκη Χατζέλη στον τελικό του satellite, εξασφάλισε και την πρόκρισή του στη δωδεκάδα.

                                                  

                                                      

         Ο Γιώργος Ψαρρής βραβεύει τον Βαγγέλη Λωρίδα

Κλείνοντας, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στη διοίκηση και τα στελέχη του Φυσιολατρικού Ομίλου Καρδίτσας, ιδιαίτερα δε στους Νικόλαο Δουκάκη, Ανδρέα Καραμπινά, Χρήστο Νταλανίκα και Γεώργιο Ψαρρή, για τη ζεστή φιλοξενία και το όμορφο, φιλικό κλίμα που κυριαρχούσε στην αίθουσα των αγώνων καθ’ όλο το τριήμερο. Το ξενοδοχείο που επέλεξαν για την εκδήλωση ήταν ανώτερο πολλών που έχουν φιλοξενήσει διεθνείς διοργανώσεις, οι δε τιμές των δωματίων κυριολεκτικά εξευτελιστικές σε σχέση με την παρεχόμενη υπηρεσία. Τέλος, η αίθουσα που φιλοξένησε τα τουρνουά συγκρίνεται μόνο με τις κορυφαίες που έχουν διεξαχθεί αγώνες backgammon παγκοσμίως. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους ανθρώπους του ΦΟΚ για την προσπάθεια που καταβάλλουν και τα απτά αποτελέσματα που φέρνουν. Αποτελούν, δίχως την παραμικρή αμφιβολία, το καλύτερο παράδειγμα που οφείλουμε να ακολουθήσουμε σε όλες τις τοπικές κοινωνίες, για την εξάπλωση του παιχνιδιού απ’ άκρη σε άκρη της Ελλάδας...

 

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Με θρίαμβο του Χρήστου Γρούτσου ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος του φετινού πρωταθλήματος. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής των μηνιαίων μας τουρνουά (έχει 6 νίκες σε main, 2 ήττες σε τελικό, άλλες 6 παρουσίες σε ημιτελικό, 7 νίκες και 3 ήττες σε τελικό consolationκαι μία κατάκτηση lastchance), συγκέντρωσε 274 βαθμούς σε επτά τουρνουά (281 και στα δέκα), αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Κώστα Χιωτίνη (253), και στην τρίτη τον Στέφανο Μπονάνο (251). Για τον πρωταθλητή Ευρώπης του 2009, αλλά και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ομάδων στο FortisTeamWorldChampionshipτου 2008, η ενθρόνισή του στην κορυφή του εγχώριου backgammon μέσω του τίτλου του «Νικητή της Χρονιάς» αποτέλεσε τη δικαίωση πολλών ετών, αφού είχε καταταγεί δύο φορές δεύτερος στο παρελθόν. Ας μην ξεχνάμε πως η χρονιά υπήρξε θριαμβευτική για τον γιατρό, αφού μετείχε στη διαδικτυακή ομάδα που κατέκτησε προ ημερών το Πρωτάθλημα Ευρώπης, ενώ είχε διακριθεί και ως δεύτερος στο πρώτο (ιστορικής σημασίας πλέον) τουρνουά του ΦΟΚ.

Να σημειωθεί πως εάν το Πρωτάθλημα 2012-2013 διεξαγόταν με το περσινό σύστημα, ο Γρούτσος θα είχε ήδη αναδειχθεί πρωταθλητής, ενώ, αν διεξαγόταν με το αρχικό σύστημα που ίσχυσε στις πρώτες διοργανώσεις της BgFed, όταν προσμετρώντο όλα τα τουρνουά της χρονιάς, πρωταθλητής θα ήταν... ο Κώστας Χιωτίνης, ο οποίος θα συγκέντρωνε 287 βαθμούς!

                  

     Ο Χρήστος Γρούτσος με το Κύπελλο του Πρωταθλητή Ευρώπης (Φέλντεν, 19.04.2009)

 

Η κούρσα για τον τίτλο χαρακτηρίστηκε από τα απρόβλεπτα αποτελέσματα και τις συνεχείς εναλλαγές στην κορυφή. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας συναντούσαμε τον FernandoBraconiτον Σεπτέμβριο, τον Μιχάλη Προυκάκη τον Οκτώβριο, τον Παύλο Θανόπουλο τον Νοέμβριο, τον Χρήστο Γρούτσο τον Δεκέμβριο, τον Θανάση Κάτσιο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, τον Κώστα Χιωτίνη τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, για να ξαναγυρίσει το προβάδισμα στον Τρικαλινό πρωταθλητή μας μόλις τον περασμένο μήνα.

Στα δέκα μηνιαία τουρνουά της φετινής κανονικής περιόδου μετέσχον συνολικά 82 παίκτες, αριθμός ρεκόρ, όμως, μόνο δώδεκα θα διεκδικήσουν τον βαρύτιμο τίτλο του Πρωταθλητή, στα play-offs. Οι πλέον ηχηρές απουσίες από την τελική δωδεκάδα είναι, προφανώς, αυτές του Κώστα Μητρέλη και του Γιώργου Κλείτσα, ενώ πολλοί «ιστορικοί» παίκτες εμφανίστηκαν περιστασιακά, μη διεκδικώντας ουσιαστικά την πρόκριση. Σε αυτή την κατηγορία συγκαταλέγονται σίγουρα οι Γιώργος Βαδιάκας, Αλέκος Δελιάκης, Μπάμπης Δρούβης, Γιάννης Ζαχαριουδάκης, Φιλομήλα Καράντζαλη, Αλέξανδρος Κολώνιας, Μιχάλης Μανωλιός, Μάνος Μαστοράκης, Νίκος Μαστροπέρρος, Γιάννης Πασιαλής, Ανδρέας Πουρνάρας και Λίνα Χαράκογλου. Περνώντας τώρα στους προκριθέντες, αυτοί θα διεκδικήσουν κατ’ αρχάς την προώθησή τους στην τετράδα, ως εξής (η περιγραφή των ζευγών γίνεται με την παροιμιώδη λακωνικότητα Τσίρη):

  1. Χατζέλης εναντίον Χρηστίδη· ο νικητής με Γρούτσο.
  2. Αυδής εναντίον Μακρή· ο νικητής με Κάτσιο.
  3. Βαμβακάρης εναντίον Προυκάκη· ο νικητής με Μπονάνο.
  4. Μπρακόνι εναντίον Θανόπουλου· ο νικητής με Χιωτίνη.

Μπορείτε να βρείτε την πορεία του τουρνουά, την τελική βαθμολογία, αλλά και το πώς διαμορφώνονται τα ζευγάρια των διεκδικητών του Πρωταθλήματος στα play-offs, εδώ.

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ

 

Από αλλού περίμενε την επιτυχία το ελληνικό backgammon στο διεθνές τουρνουά της Βιέννης που διεξήχθη μεταξύ 7 και 9 Ιουνίου, ένεκα της τετραπλής συμμετοχής στην ChampionsDivision, αλλού της προέκυψε: Πραγματοποιώντας έναν «υγιεινό περίπατο», η Λίνα Χαράκογλου επικράτησε μεταξύ 11 παικτών στο Intermediate, διασώζοντας της εντυπώσεις για την ελληνική αποστολή στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.

Η πρωταθλήτριά μας σάρωσε τους πάντες και τα πάντα στο διάβα της, κερδίζοντας τα οκτώ από τα εννέα παιχνίδια που έπαιξε, καταδεικνύοντας έτσι τη σαφή ποιοτική διαφορά που είχε από όλους τους αντιπάλους της στην κατηγορία. Να σημειωθεί ότι ο δεύτερος στη βαθμολογία τελείωσε το τουρνουά με πέντε νίκες και τρεις ήττες.

Ήταν η πρώτη επικράτηση της Λίνας Χαράκογλου σε main διεθνούς τουρνουά, έχοντας ως μεγαλύτερη έως τώρα διάκριση στην καριέρα της την παρουσία της σε ημιτελικό του LastChance στο Intermediate του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του MonteCarlo το 2011, αλλά φυσικά και... μισή ντουζίνα LadiesPrizes στην κατηγορία Masters: Τρία συνεχόμενα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Φέλντεν (2009, 2010 και 2011) και από μία φορά στο Όπεν της Νίκαιας (2009), το Όπεν της Κωνσταντινούπολης (2010) και αυτό του Μοντρέ (2011). Το δίχως άλλο, μια εντυπωσιακή συλλογή για την κορυφαία Ελληνίδα παίκτρια, που αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι το αγαπημένο μας παιχνίδι, δεν είναι αμιγώς ανδρική υπόθεση

Κατά τα άλλα, η τετράδα που εκπροσώπησε τα ελληνικά χρώματα στην ChampionsDivision, μετά από μια πολλά υποσχόμενη εκκίνηση (το βράδυ της Παρασκευής οι Χρηστίδης και Γρούτσος ήταν επικεφαλής της βαθμολογίας), υποχώρησε σταδιακά. Τελικά, ο Χάρης Χρηστίδης κατέλαβε την έκτη θέση (μεταξύ 25 παικτών) με 4 νίκες σε επτά αγώνες, ο Χρήστος Γρούτσος τη δέκατη (3/6), ο Φερνάντο Μπρακόνι τη 13η (ομοίως 3/6) και ο Κώστας Μητρέλης τη 15η (2/5).

 

Η Λίνα Χαράκογλου μεταλλειούχος

Η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon οφείλει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους αθλητές μας, οι οποίοι, αψηφώντας τη ζοφερή οικονομική συγκυρία, μετέχουν συστηματικά σε μεγάλες, διεθνείς διοργανώσεις, κρατώντας πάντοτε ψηλά το κύρος του ελληνικού backgammon. Είμαστε βέβαιοι πως η θριαμβευτική μέχρι στιγμής πορεία μας μέσα στο 2013 θα έχει εξίσου λαμπρή συνέχεια.

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ

 

Όπως σας είχαμε προϊδεάσει από τις προηγούμενες εκδόσεις του «ToDoubleorNotToDouble», είμαστε πλέον σε θέση να σας ανακοινώσουμε την οριστική μας απόφαση για συμμετοχή ελληνικής αποστολής σε δύο εκ των σημαντικότερων διεθνών διοργανώσεων που υπάρχουν στο φετινό αγωνιστικό καλεντάρι: Το διεθνές τουρνουά των Καννών (CannesSummerCup/NationsCup) που διεξάγεται μεταξύ 29 Ιουλίου και 3 Αυγούστου (δείτε εδώ), καθώς και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντε Κάρλο (MonteCarloOpen/WorldChampionship) που διεξάγεται μεταξύ 4 και 11 Αυγούστου εδώ). Ήδη υφίσταται ενδιαφέρον για συμμετοχή από κάποιους γνωστούς Έλληνες παίκτες, και ζητάμε εθελοντές για την κατάρτιση ικανής και αξιόμαχης ομάδας που θα εκπροσωπήσει τα εθνικά μας χρώματα στα σημαντικά sideeventsπου θα λάβουν χώρα, πέραν των κλασικών τουρνουά Mainκαι DoublesConsultation.

Στις Κάννες θα διεξαχθεί το NationsCup, όπου καθεμία από τις 16 εθνικές ομάδες που θα συμμετάσχουν θα απαρτίζεται από δύο έως τέσσερις παίκτες. Οι ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους, από τους οποίους η πρώτη χώρα θα προκρίνεται στο FinalFour. Φιλοδοξία μας είναι να στείλουμε μία ισχυρή ομάδα που θα συνεχίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εθνικές επιτυχίες που εγκαινιάσαμε για φέτος στο Ευρωπαϊκό Διαδικτυακό Πρωτάθλημα. Δεδομένου του σχετικά υψηλού παραβόλου συμμετοχής, που ανέρχεται στα € 1000 ανά ομάδα, προσδοκούμε, αν αυτό καταστεί δυνατό, να καλύψουμε το μέγιστο των τεσσάρων θέσεων, ούτως ώστε να επιμεριστεί το κόστος. Δυστυχώς, η αδυναμία μας να εξασφαλίσουμε κάποιο χορηγό δεν μας επιτρέπει να αναλάβουμε μέρος των εξόδων για την εθνική μας εκπροσώπηση. Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή αυτό να αλλάξει.

Στο Μόντε Κάρλο υπάρχουν δύο sideeventsπου μας ενδιαφέρουν ως Ομοσπονδία (πέραν, φυσικά, των ευχών μας για όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση των Ελλήνων στις κύριες διοργανώσεις): Το 2ndWorldFederationCupκαι το FortisTeamWorldChampionship. Για το πρώτο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αφού πρόκειται για ατομική διοργάνωση, όπου κάθε ομοσπονδία θα εκπροσωπείται από έναν έως και τέσσερις παίκτες. Ως εκ τούτου, η BgFed θα επιλέξει τους παίκτες που θα την εκπροσωπήσουν μεταξύ όσων δηλώσουν ρητά ότι θα μεταβούν στο Μονακό – και, φυσικά, επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο sideevent. Σημειωτέον ότι το κόστος συμμετοχής για το τουρνουά, που θα ξεκινήσει στις 6 Αυγούστου, ανέρχεται στα € 100. Στο δεύτερο όμως γεγονός, το FortisTeamWorldChampionship, όπου κάθε ομάδα θα αποτελείται από τρεις παίκτες, θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, για να καταρτίσουμε την ισχυρότερη δυνατή αντιπροσωπευτική ομάδα. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν αφορά αποκλειστικά εθνικές ομάδες, απλά εμείς σκοπεύουμε να κατεβάσουμε μία αμιγή τριάδα με το όνομα «Hellas». Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων, που θα ξεκινήσει στις 10 Αυγούστου, δεν προϋποθέτει την καταβολή παραβόλου συμμετοχής, και οι νικητές βραβεύονται από τον χορηγό, με ακριβά, συλλεκτικά ρολόγια. Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι τον συγκεκριμένο τίτλο έχει ήδη κατακτήσει μία καθαρά ελληνική τριάδα το 2008, αποτελούμενη από τους Χρήστο Γρούτσο, Γιώργο Κλείτσα και Αλέξανδρο Κολώνια, μεταξύ 66 ομάδων.

Ως εκ τούτου, καλούμε την ομήγυρη των παικτών να μας ενημερώσουν από πριν για τυχόν παρουσία τους σε κάποιο (ή και στα δύο!) μεγάλο αυτό διεθνές γεγονός, ούτως ώστε να σχεδιάσουμε από κοινού την όσο το δυνατόν πιο ευπρόσωπη εθνική μας εκπροσώπηση. Ευκόλως εννοούμενο είναι ότι, από τη στιγμή που δεν έχουμε ως φορέας τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε στα έξοδα της ελληνικής αποστολής, τυχόν έπαθλα που θα κερδίσουν οι Έλληνες παίκτες θα πιστωθούν εξολοκλήρου στους ιδίους.

Και μην ξεχνάτε: Το Διαδικτυακό Πρωτάθλημα Ευρώπης ήταν μόνο η αρχή. Οι πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία του ελληνικού backgammonδεν έχουν ακόμα γραφτεί. Δεν θα θέλατε να είστε μέσα σ’ αυτές;

 

 

 

ΤΑΒΛΙ ΠΑΝΤΟΥ!

Με διάφορες εκδηλώσεις συνεχίζεται η αγωνιστική περίοδος του ταβλιού σε όλη την Ελλάδα:

  1. Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καρδίτσας (ΦΟΚ), συνέχισε καθ’ όλο τον Μάιο και τον Ιούνιο τα καθιερωμένα τουρνουά του backgammonκάθε Τρίτη και Πέμπτη, με σταθερή συμμετοχή 10 έως 13 παικτών. Εξαίρεση, φυσικά, αποτέλεσε το 7ο τουρνουά, το οποίο συνέπεσε με το Κύπελλο «Αντώνης Μαλτεζόπουλος», και εύλογα είχε 22 συμμετοχές. Στα δύο που προηγήθηκαν (5ο και 6ο), επικράτησαν οι Ανδρεάς Καραμπινάς και Φώτης Φώτος, με δεύτερους τους Αθανάσιο Μπίτσιο και Άρη Γαλιατσάτο αντίστοιχα, ενώ στα δύο που ακολούθησαν (8ο και 9ο) κέρδισε σε αμφότερα ο Χρήστος Νταλανίκας, με δεύτερους τους Γιώργο Λίτσιο και Γιώργο Κατόπη.
  2. Στα πλαίσια του AlumniDayπου διοργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών (ΣΑΚΑ), την Κυριακή 9 Ιουνίου διοργανώθηκαν αγώνες επίδειξης ταβλιού. Οι πολυάριθμοι νικητές έφυγαν με έπαθλο ένα ξύλινο τάβλι, χορηγία της εταιρείας «Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου».
  3. Η εταιρεία «Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου» διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά διαδικτυακό τουρνουά, μέσω γνωστής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Δυστυχώς, δεν ενημερωθήκαμε εγκαίρως από την εταιρεία για να γνωστοποιήσουμε στους τυχόν ενδιαφερόμενους παραλήπτες του παρόντος τις προθεσμίες συμμετοχής, με αποτέλεσμα το τουρνουά να βρίσκεται σε εξέλιξη χωρίς εμάς. Να υπενθυμίσουμε ότι στην περισινή, πρώτη σχετική διοργάνωση, συμμετείχε στην τελετή απονομής, εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία ο Γιώργος Κλείτσας. Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι είχε πρωτεύσει ο Τάσος Χαραλαμπίδης, με δεύτερο τον Νικόλα Μήτρου και τρίτο τον Λεωνίδα Σωτηριάδη, γιο του αείμνηστου Γιώργου Σωτηριάδη, «ιστορικού» παίκτη του backgammon.
  4. Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου ολοκληρώθηκε το 2ο Φιλανθρωπικό Πρωτάθλημα Τάβλι («πόρτες»/«πλακωτό»/«φεύγα») που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ενεργών Εθελοντών Πολιτών7 «ΠροασπίΖω». Πρώτευσε ο Νίκος Κουραχάνης, με δεύτερο τον Κώστα Αναγνωστόπουλο, τρίτο τον Άγγελο Τζανετή και τέταρτο τον Γιώργο Πρωτοψάλτη. Συμμετείχαν συνολικά 65 παίκτες, ένας αριθμός σαφώς αξιοσέβαστος!

 

Από την απονομή του «ΠροασπίΖω». Με το κυανό πουκάμισο ο Άγγελος Τζανετής,

Τακτικό Μέλος της BgFed

 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ 1ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!

 

Η Ομοσπονδία φροντίζει για όλους τους παίκτες που αγαπούν το backgammonστην ελληνική επικράτεια, και το αποδεικνύουμε εγκαινιάζοντας έναν καινούργιο θεσμό για να κρατήσει απασχολημένους τους ανά τη χώρα φίλους μας, κυρίως εκείνους που, λόγω μακρινού τόπου διαμονής, δυσκολεύονται να συμμετάσχουν στις «ζωντανές» μας εκδηλώσεις. Οι περισσότερες χρηστικές πληροφορίες θα σας δοθούν σε επόμενη έκδοση του newsletterμας, αλλά μερικές αρχικές επισημάνσεις κρίνονται απαραίτητες:

  1. Το Πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε θα έχετε κάθε δυνατότητα να συμμετάσχετε δημιουργικά στο διάλογο για θέματα που άπτονται της διοργάνωσης και για τυχόν σχετικές προτάσεις σας. Η διοργάνωση θα οριστικοποιηθεί ανάλογα με το feedbackπου θα έχουμε από όλους τους ενδιαφερόμενους, και στο τέλος θα αναρτηθεί σε μελλοντική έκδοση του παρόντος αναλυτική «Προκήρυξη», βάσει της οποίας θα γίνει το Διαδικτυακό Πρωτάθλημα.
  2. Συμμετέχοντες θα είναι όσοι ανά την επικράτεια (αλλά και Έλληνες του εξωτερικού!) το επιθυμούν, αρκεί να δηλώσουν εμπρόθεσμα τη συμμετοχή τους και καταβάλουν το απαιτούμενο δικαίωμα, το ύψος του οποίου θα σας κοινοποιηθεί συντόμως, αλλά, σε κάθε περίπτωση, θα είναι ιδιαίτερα χαμηλό και προσιτό σε όλους. Η καταβολή θα γίνεται σε τραπεζικό λογαριασμό της Ομοσπονδίας ή ιδιοχείρως σε κάποιο εντεταλμένο μέλος του ΔΣ, και θα αποδεικνύεται από το αντίστοιχο καταθετήριο τραπέζης ή την εκδοθείσα απόδειξη είσπραξης.
  3. Τα ταμειακώς εντάξει Τακτικά Μέλη της Ομοσπονδίας θα τυγχάνουν εύλογης έκπτωσης.
  4. Όλοι οι αγώνες θα γίνονται σε κοινή διαδικτυακή πλατφόρμα και θα καταγράφονται για να αποφευχθούν φαινόμενα υποβοήθησης από προηγμένο λογισμικό.
  5. Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί αποκλειστικά με σύστημα ομίλων. Κατόπιν αυτής, οι αγώνες θα είναι νοκ-άουτ. Ο αριθμός των ομίλων και το σύστημα πρόκρισης θα καθοριστεί αμέσως μετά τη λήξη των σχετικών εγγραφών και την οριστικοποίηση του αριθμού των συμμετεχόντων.
  6. Τα έπαθλα θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στα πλαίσια της αγωνιστικής περιόδου 201 -2014.
  7. Σε περίπτωση που διοργανωθεί από την EBIF (EuropeanBackgammonInternetFederation) διαδικτυακό τουρνουά ChampionsLeague ή άλλο σχετικό, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στον θεσμό από το νικητή ή τους επιλαχόντες. Όμως, τυχόν επιτυχία στο θεσμό δεν αποτελεί πρόκριμα συμμετοχής στην εθνική διαδικτυακή ομάδα, απλά θα συνεκτιμηθεί στην κατάρτιση αυτής.
  8. Για κάθε απορία, σχετική ερώτηση ή πρόταση, μπορείτε να απευθυνθείτε στον Υπεύθυνο Διοργάνωσης, Γιώργο Αυδή, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

 

Όπως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, έτσι έφτασε και για μας το πλήρωμα του χρόνου, όσον αφορά στην αγωνιστική περίοδο 2012-2013. Το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιουνίου θα κριθούν στο φιλόξενο σαλέ του PalliniTennisPark, οι τελικές φάσεις για το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα, σε ένα πλούσιο αγωνιστικό διήμερο, που θα διανθιστεί από πλήθος παράλληλων δραστηριοτήτων, οι οποίες θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των παικτών, ιδίως εκείνων που δεν θα διεκδικήσουν τα δύο βαρύτιμα τρόπαια της χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα, πέραν της κλασικής πλέον δημοπρασίας (CalcuttaAuction) που θα γίνει και στις δύο Τελικές Φάσεις, έχουμε ήδη αποφασίσει τη διεξαγωγή κυλιόμενων jackpotsμε ιδιαίτερα προσιτό κόστος συμμετοχής (€ 10-€ 35), αλλά και το «κλασικό» πλέον jackpotπου θα επιτρέψει στον νικητή να εξασφαλίσει το κόστος εγγραφής του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του MonteCarlo. Κατόπιν αυτών, το αγωνιστικό πρόγραμμα του διημέρου διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 29 Ιουνίου

12:00 Κλήρωση Τελικής Φάσης Κυπέλλου

12:10 Σύντομες ανακοινώσεις

12:25 Έναρξη πρώτου γύρου Κυπέλλου

13:00 Έναρξη εγγραφών για τα jackpots

13:30 CalcuttaAuctionΚυπέλλου

14:00 Έναρξη δεύτερου γύρου Κυπέλλου

14:15 Έναρξη jackpotMonteCarlo #1

15:00 Έναρξη των διαφόρων MiniJackpots

Κυριακή 30 Ιουνίου

11:00 Έναρξη πρώτου γύρου Πρωταθλήματος

12:00 Έναρξη εγγραφών για τα jackpots

13:00 CalcuttaAuction Πρωταθλήματος

13:20 Έναρξη δεύτερου γύρου Πρωταθλήματος

13:30 Έναρξη jackpotMonteCarlo #2

14:00 Έναρξη των διαφόρων MiniJackpots

Μερικές σύντομες επισημάνσεις:

  • Παρακαλούνται άπαντες οι συμμετέχοντες στις Τελικές Φάσεις Πρωταθλήματος και Κυπέλλου να εξοφλήσουν τη συμμετοχή τους, κατόπιν συνεννόησης με κάποιο μέλος του ΔΣ, έως και την Πέμπτη 27 Ιουνίου. Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε αυστηρά την ανωτέρω προθεσμία, διότι, σε περίπτωση που κάποιος εκ των προκριθέντων αδυνατεί να συμμετάσχει, οφείλουμε να καλέσουμε στη θέση του τον πρώτο επιλαχόντα.
  • Τα διάφορα jackpots θα ξεκινούν μόλις συμπληρώνονται οκτώ δηλώσεις συμμετοχής, οι οποίες θα έχουν υποχρεωτικώς προπληρωθεί. Ισχύουν οι γνωστές εκπτώσεις (50%) στα υπέρ Ομοσπονδίας παρακρατούμενα ποσά για τα ταμειακώς ενήμερα Τακτικά Μέλη αυτής.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 

Την τιμητική της είχε η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammonτο προηγούμενο διάστημα, καθώς αναφέρθηκε σε πολλά δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου. Οι αφορμές υπήρξαν δύο: Η συνδιοργάνωση με τον ΦΟΚ του πολύ επιτυχημένου τουρνουά της Καρδίτσας και, φυσικά, η πρωτιά στο Ευρωπαϊκό Διαδικτυακό Πρωτάθλημα. Θα παραθέσουμε κατωτέρω αρκετές παραπομπές σε sites, για να ενημερωθείτε σχετικά, όμως, με την εκτεταμένη πρακτική αναδημοσιεύσεων που επικρατεί στο ελληνικό internetδεν είμαστε βέβαιοι πως η λίστα είναι πλήρης. Αν υποπέσει στην αντίληψή σας κάποιο δημοσίευμα ή ανάρτηση που μας έχει διαφύγει, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε σχετικά με μήνυμά σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Για το τουρνουά της Καρδίτσας:

Εφημερίδα «Νέος Αγών» (Καρδίτσα), 30.05 και 31.05

ThessaliaTimes
ΠαλμόςFM
Αρκούδα
Palo
News Now

MyNews
BlogLines
Τρομακτικό

Αρπακτικό
Αχόρταγος
Ντου

Για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα:

Εφημερίδα «GoalNews», 11.06

Gazzetta

Sport24

Καναπές

Αχόρταγος

Ντου

Τουρνουά

SportDog

INews

NewsBoard

Palo

Beta Sports

My News

Το πληρέστερο ρεπορτάζ φιλοξενήθηκε από τη συμπαθή ιστοσελίδα της Αρκούδας

Εν τω μεταξύ, οι φωτογραφίες των νικητών αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, εδώ.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι, στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης της ιστοσελίδας μας, www.bgfed.gr, θα προστεθεί οσονούπω ειδικό πεδίο με τίτλο «Τύπος», όπου θα συγκεντρωθούν όλα τα παραπάνω, μαζί με κάποια δημοσιεύματα-έκπληξη, από παλιές, ξεχασμένες εποχές...

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ

Όσοι θέλουν να συνδυάσουν backgammon και τουρισμό μπορούν να δουν το ημερολόγιο με όλα τα διεθνή τουρνουά μέχρι 11.05.2014 εδώ.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

Δεδομένου του ότι πολύ σύντομα, πιθανότατα εντός Ιουλίου, το ΔΣ θα συνεδριάσει για να καθορίσει τον αγωνιστικό προγραμματισμό μας για την ερχόμενη περίοδο (2013-2014), καλούμε το σύνολο των παικτών να τοποθετηθεί εγγράφως (μέσω του Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή προφορικά, επικοινωνώντας με κάποιο από τα μέλη της

ü  διοίκησης, με σχόλια, προτάσεις και ενστάσεις επί των φετινών πεπραγμένων. Παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας, διότι επιθυμία μας είναι να σας προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από ό,τι εσείς ζητάτε.

ü  Ιδιαίτερης σημασίας είναι και οι επισημάνσεις σας γύρω από τη νέα μας ιστοσελίδα. Επιμένουμε ότι η ενεργός συμμετοχή σας στο «χτίσιμο» αυτής (για παράδειγμα, με την αποστολή των κατά καιρούς επιτυχιών σας, για να δημιουργήσουμε το προσωπικό σας «προφίλ παίκτη»), είναι άκρως επιθυμητή, για να μην πούμε, απαραίτητη.

ü  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Χρήστο Γρούτσο, Βίκυ Σιδέρη και Βιβή Σκριμπώνη για τη συμμετοχή τους με συγκεκριμένες προτάσεις στο ζήτημα εξεύρεσης λογότυπου-εμβλήματος για την Ομοσπονδία. Κατόπιν εξέτασης όλων των προτάσεων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν και κάποιες από μέλη της διοίκησης, επελέγη το σχέδιο της Βίκυς Σιδέρη, που βλέπετε στην αρχή της παρούσας εκδόσεως.

 

Σας περιμένουμε όλους το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιουνίου στην Παλλήνη,

για να αποχαιρετήσουμε μαζί μια αξιομνημόνευτη χρονιά!

 

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes