Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - Βαθμολογίες



Το site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Ενημερωτικό Δελτίο Μαρτίου 2013

Posted in Ενημερωτικά δελτία

ΝΙΚΗ ΓΛΥΚΕΙΑ…

ΣΑΝ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!

 

Λειτουργώντας σαν καλοκουρδισμένο, ελβετικό ρολόι, με χειρουργικές κινήσεις, σαν από ελβετικό σουγιά, ο Χάρης Χρηστίδης κατέστησε τους αντιπάλους του διάτρητους σαν… ελβετικό τυρί και κατέκτησε επάξια την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά SwissMastersπου διεξήχθη στη Ζυρίχη από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου. Ήταν η δεύτερη πρωτιά για το ελληνικό backgammonμέσα στη χρονιά (προηγήθηκε η νίκη του Γιώργου Κλείτσα τον Ιανουάριο στην Κωνσταντινούπολη), η οποία έχει ξεκινήσει θεαματικά για τα εθνικά μας χρώματα, τόσο σε οργανωτικό, όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Στον δρόμο του για τον επίζηλο τίτλο, ο Χάρης Χρηστίδης επικράτησε στους πρώτους δύο γύρους με 9-3 του MarcelBüker(Γερμανία) και 9-7 του RuediAltermatt(Ελβετία), στη συνεχεία έχασε με 9-2 από τον επίσης Ελβετό GeorgesGrünbaum, αλλά ανέκαμψε άμεσα και, με διαδοχικές επικρατήσεις με 9-4 επί του HadiAji(Συρία), 9-3 επί του JürgenOrlowski(Γερμανία), 9-8 επί του PeterBlachian(Γερμανία) και 9-4 επί του PeterGrünbaum (Ελβετία), μπήκε πανηγυρικά στην κορυφαία τριάδα. Η τελευταία ημέρα των αγώνων επεφύλαξε αρχικά μια οδυνηρή ήττα με 9-8 από τον Πορτογάλο MarioSequeira, αλλά έκλεισε ιδανικά, με δύο εμφαντικές νίκες (9-2 επί του Orlowski και 9-0 επί του Sequeira), που χάρισαν στον Έλληνα παίκτη τον τίτλο.

 

                         Ο ChivaTafazzoli, πρόεδρος της WBA, συγχαίρει τον Χάρη Χρηστίδη (Ζυρίχη, 10.03.2013)

Ήταν ο πρώτος τίτλος σε mainδιεθνούς διοργάνωσης για τον Πρωταθλητή Ελλάδος των περιόδων 2009-2010, 2010-2011, το τρόπαιο του οποίου θα συνοδεύσει τις άλλες μεγάλες διεθνείς του επιτυχίες, όπως τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο του 2010 στο DoublesConsultation(με τον Τάκη Χατζέλη), την αντίστοιχη του 2012 στο GermanMasters(με τον Κώστα Μητρέλη), αλλά και το LastChanceστο 4ο Openτης Φρανκφούρτης πέρσι.

Για ολόκληρη την πορεία του φετινού SwissMasters ανατρέξτε εδώ.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Γενική Συνέλευση, 02.03

Διεξήχθη στις 2 Μαρτίου η πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon, αποτελώντας το επιστέγασμα των συνολικών μας προσπαθειών κατά το τελευταίο έτος, οι οποίες οδήγησαν στην επίσημη ίδρυση του σωματείου μας. Παράλληλα, έλαβαν χώρα και οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού μας Συμβουλίου, που ουσιαστικά επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη των Μελών στο έργο της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, αφού και τα τέσσερα μέλη αυτής που ήταν υποψήφια εξελέγησαν στο σώμα που θα αναλάβει τις τύχες του ελληνικού backgammonγια τα επόμενα δύο χρόνια.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την περίληψη του Διοικητικού Απολογισμού από τον Χάρη Χρηστίδη και την ανάγνωση του Οικονομικού Απολογισμού και των συναφών οικονομικών καταστάσεων από τον Μιχάλη Προυκάκη. Αμφότεροι οι απολογισμοί εγκρίθηκαν ομοφώνως στο σύνολό τους. Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι υποψήφιοι για τις εκλογές του ΔΣ, παρουσιάζοντας συνοπτικά τις θέσεις και τους προβληματισμούς τους για το αύριο του αθλήματος στη χώρα, δεσμευόμενοι όλοι να εργαστούν αρμονικά για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.

Στις εκλογές που ακολούθησαν, επί 17 εγκύρων ψηφοδελτίων (καθώς υπήρχε και ένα άκυρο!), πρώτευσε ο Μιχάλης Προυκάκης (12), ακολουθούμενος από τους Κώστα Μητρέλη (7) και τους Θοδωρή Δημάκη, Κώστα Χιωτίνη και Χάρη Χρηστίδη (όλοι τους με 6 ψήφους). Οι προαναφερθέντες πέντε θα αποτελέσουν το πρώτο μας επίσημο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ακολούθησαν οι Φίλια Μπουγιούκου και Γιώργος Αυδής (οι οποίοι, βάσει Καταστατικού, αποτελούν τα αναπληρωματικά μας μέλη), καθώς και οι Παύλος Θανόπουλος και Τάκης Χατζέλης.

Στην αντίστοιχη εκλογή για την Ελεγκτική Επιτροπή πρώτευσε ο δικηγόρος μας Γιώργος Μπουμπάρης (12), ο οποίος, μαζί με τον Νεκτάριο Σαραφίδη (8), θα στελεχώσει την Επιτροπή, με αναπληρωματικούς τούς Γιάννη Βαλλιάνο και Δημήτρη Τερζή.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα Μέλη που παρέστησαν και συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην άψογη διαδικασία, και κυρίως τους Γιώργο Κλείτσα (που προήδρευσε της Συνέλευσης), Γιώργο Τσίρη και Θανάση Μακρή (οι οποίοι, μαζί με τον Κλείτσα, στελέχωσαν την εφορευτική επιτροπή). Τέλος, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» ανήκει δικαιωματικά σε όλους εκείνους που έθεσαν υποψηφιότητα για οποιοδήποτε πόστο, συνδράμοντας στο επίμοχθο έργο που έχουμε από κοινού αναλάβει.

Διοικητικό Συμβούλιο, 20.03

Κύπελλο: 31.03.2013

Επακόλουθο όλων των ανωτέρω ήταν η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πρώτο επίσημο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, στις 20 Μαρτίου. Σύμφωνα με αυτή, χρέη Προέδρου αναλαμβάνει ο Μιχάλης Προυκάκης, Γραμματέα ο Χάρης Χρηστίδης και Ταμία ο Κώστας Χιωτίνης, ο οποίος, εκτός των άλλων, αναπληρώνει τον Πρόεδρο κατά την απουσία του.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση επί του συνόλου των ζητημάτων που απασχολούν το Σωματείο, υπήρξε καταμερισμός εργασιών και η εκπόνηση σχεδίου για τις επόμενες κινήσεις μας, για τις οποίες, ασφαλώς, θα σας κρατήσουμε ενήμερους, ξεκινώντας από την παρούσα έκδοση του «ToDoubleorNotToDouble».

3oΔΙΕΘΝΕΣ OPENPORTOCARRAS

 

Σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχατε από το NewsletterΙανουαρίου (δείτε εδώ), σας παραπέμπουμε στο επίσημο διαφημιστικό της φετινής διοργάνωσης του GamesFestival, το οποίο μπορείτε να βρείτε αυτούσιο εδώ. Παρακαλούμε όπως το μελετήσετε με προσοχή, αφού καλύπτει το σύνολο των χρηστικών πληροφοριών που αφορούν στο τουρνουά. Ακολουθούν ορισμένες απαραίτητες διευκρινίσεις:

  1. Το κεντρικό τουρνουά θα διεξαχθεί σε δύο κατηγορίες (Masters και Advanced). Κάθε συμμετέχων θα κληθεί να επιλέξει σε ποια κατηγορία επιθυμεί να αγωνιστεί, ανάλογα με το επίπεδο του παιχνιδιού του και... το βαλάντιό του.
  2. Οι αγώνες και των δύο κατηγοριών θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 10 Μαΐου. Την Πέμπτη θα έχουν προηγηθεί πλήθος sideevents, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Παρ’ όλα αυτά, εάν είναι αδύνατη η προσέλευσή σας από την Πέμπτη, τίποτε δε σας εμποδίζει να μας βρείτε… την Παρασκευή.
  3. Στις 7 Απριλίου θα διεξαχθεί προκριματικός αγώνας (satellite), με τον νικητή να εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στην κατηγορία Masters αλλά και τη διαμονή. Για πληροφορίες ανατρέξτε παρακάτω, στην ενότητα «Επόμενες Διοργανώσεις».
  4. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να διαμείνουν στο ξενοδοχείο όπου θα διεξαχθεί το GamesFestival, κάνοντας τις κρατήσεις τους μέσω του συγκεκριμένου φορέα, στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">gamesfestival2013@gmail.com. Σε παίκτες οι οποίοι ενδεχομένως κλείσουν δωμάτιο από άλλη πηγή (π.χ. τουριστικό πρακτορείο ή ιστοσελίδα), δεν θα τους δοθεί η άδεια από την Οργανωτική Επιτροπή του GamesFestival να συμμετάσχουν.
  5. Η Οργανωτική Επιτροπή του GamesFestival παρακαλεί θερμά όσους έχουν ήδη αποφασίσει να συμμετάσχουν να προβούν στις κρατήσεις των δωματίων τους μέχρι τις 5 Απριλίου, διότι, λόγω ιδιαίτερα αυξημένων κρατήσεων από συμμετέχοντες στο τουρνουά σκακιού που θα διεξαχθεί παράλληλα, ενδεχομένως υπάρξουν μικροπροβλήματα με τα διαθέσιμα δωμάτια. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι αν αποφασίσετε στις… 2 Μαΐου να έρθετε, δεν θα γίνουν όλες οι δυνατές ενέργειες για να εξυπηρετηθείτε…
  6. Δεδομένου ότι τα «δικαιώματα εγγραφής» για τα δύο κυρίως τουρνουά θα διαμοιραστούν εξ ημισείας με την Οργανωτική Επιτροπή του GamesFestival για να καλυφθούν τα έξοδα της εκδήλωσης, το ύψος της έκπτωσης που θα δικαιούνται τα Τακτικά μας Μέλη που θα συμμετάσχουν αναπροσαρμόζεται ανάλογα. Έτσι, σε συνάρτηση με την κατηγορία, θα έχουν έκπτωση € 10 για το Mastersκαι € 5 για το Advanced. Όμως, θα υπάρξει αυξημένη έκπτωση (50%) στα «δικαιώματα εγγραφής» που θα κληθούν να καταβάλουν τα ταμειακώς ενήμερα Τακτικά Μέλη, σε όλα τα sideevents!

Κύπελλο: 31.03.2013

Για την αρτιότερη προετοιμασία μας σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής, παρακαλούμε όσους φίλους σκοπεύουν να φέρουν μαζί τους το αγωνιστικό τους board, να μας το δηλώσουν με ένα μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Ακόμα και αν θέλετε να μεταβείτε αεροπορικώς, μπορούμε να αναλάβουμε την ασφαλή μεταφορά του board σας στη Χαλκιδική και πίσω. Όπως καταλαβαίνετε, η συνεισφορά σας σε αυτό τον τομέα είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

  1. Επίσης, σκοπεύουμε να συντονίσουμε ομάδες παικτών, ούτως ώστε να διευκολυνθούν στο ταξίδι τους οδικώς. Συνεπώς, αν σκοπεύετε να οδηγήσετε (από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη) στη Χαλκιδική και επιθυμείτε παρέα στο ταξίδι (συν κάποιο φίλο να μοιραστεί μαζί σας τα έξοδα), δηλώστε το στην ίδια διεύθυνση (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), μαζί με την ημέρα και ώρα κατά την οποία σκοπεύετε να ξεκινήσετε. Ομοίως, αν αναζητάτε ακόμα τρόπο μετάβασης, δηλώστε το για να σας προτείνουμε όχημα και παρέα για το ταξίδι σας (εύλογα, θα επιβαρυνθείτε με μέρος της βενζίνης και των διοδίων).

 

ΣΥΝΟΨΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

 

ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ, ΚΑΛΟ ΚΡΑΣΙ…

Πρωτάθλημα 2012-2013, 7η Αγωνιστική

O Κώστας Χιωτίνης, ένας από τους παλαιότερους και ιστορικότερους Έλληνες παίκτες, ήταν ο νικητής του έβδομου φετινού μηνιαίου μας τουρνουά, το οποίο διεξήχθη αμέσως μετά την παρθενική μας Γενική Συνέλευση, στις 2 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο «Galaxy». Ο Πρωταθλητής Ελλάδος 2008-2009, αλλά και του μακρινού 1988, όταν το Πρωτάθλημα διοργάνωνε ο αείμνηστος Αντώνης Μαλτεζόπουλος, επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο. Κέρδισε το τουρνουά και, παράλληλα, εκτοξεύτηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του φετινού μας Πρωταθλήματος, υποσκελίζοντας τον Θανάση Κάτσιο μετά από δύο μήνες στην κεφαλή της κούρσας για τον τίτλο του «Νικητή της Χρονιάς». Για να φτάσει στην επιτυχία αυτή, ο Χιωτίνης απέκλεισε στη σειρά τούς Βαλλιάνο, Μηναΐδη και Βαμβακάρη, πριν επικρατήσει, στον τελικό, του περσινού Πρωταθλητή, Γιώργου Αυδή, ο οποίος έφτασε ώς εκεί εις βάρος των Κωνσταντίνου, Μακρή, Δημάκη και Κωστόπουλου. Ο τελευταίος ανέκαμψε άμεσα από την ήττα του στον ημιτελικό και, κερδίζοντας στη σειρά τούς Βαμβακάρη και Γρούτσο, κατέκτησε το Consolation.

Έχοντας συμπληρώσει πλέον τα επτά από τα δέκα τουρνουά της αγωνιστικής περιόδου (RegularSeason), υπάρχει σαφής εικόνα στη βαθμολογία μόνον όσον αφορά σε κάποιες ομαδοποιήσεις παικτών με παρεμφερείς στόχους. Έτσι, για την κορυφή θα παλέψουν μέχρι τέλους οι Χιωτίνης (191), Κάτσιος (185), Αυδής (183) και Γρούτσος (175). Κατά πάσα πιθανότητα, οι τέσσερις προαναφερθέντες θα καταλάβουν τις προνομιούχες θέσεις που θα τους οδηγήσουν απευθείας στην τελική «οκτάδα» των playoffs. Εκτός βέβαια κι αν προκύψει κάποια θεαματική ανατροπή, κυρίως από τους Θανόπουλο (149), Μπονάνο (145), Μακρή (139) ή Προυκάκη (132). Αυτοί οι τέσσερις, εκτός απροόπτου, δείχνουν μέχρι στιγμής, άλλος πιο εύκολα κι άλλος πιο δύσκολα, να εξασφαλίζουν μια θέση στα Τελικά.

Όσον αφορά όμως στις τελευταίες τέσσερις θέσεις των playoffs, οποιαδήποτε προγνωστικά δείχνουν παρακινδυνευμένα. Στην ένατη θέση συναντάμε τον Κωστόπουλο (123), στη δέκατη τον Βαμβακάρη (117), ενώ στην ενδέκατη (την τελευταία που εξασφαλίζει θέση στα Τελικά, εάν το διήμερο του Ιουνίου κερδηθεί από κάποιον εκτός των προαναφερθέντων), ισοβαθμούν οι Σουρβάς και Χρηστίδης (115). Και, σαν να μην έφτανε αυτό, μέχρι τους 103 βαθμούς ακολουθούν άλλοι οκτώ παίκτες (Σακκαλής, Χανδρινός, Μπρακόνι, Κωνσταντίνου, Τερζής, Χατζέλης, Δημάκης και Μητρέλης). Μύλος η υπόθεση δηλαδή!

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη βαθμολογία, την πορεία του τουρνουά, καθώς και πλήθος στατιστικών που επιμελείται ο Γραμματέας Αγώνων, Γιώργος Τσίρης, εδώ.

 

 

 

«ΤΡΕΝΟ» Η ΕΘΝΙΚΗ!

Ευρωπαϊκό Διαδικτυακό Πρωτάθλημα

Σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί δέκα αγώνων, η πεντάδα που μας εκπροσωπεί στο πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της EBIF (EuropeanBackgammonInternetFederation) προελαύνει, έχοντας καταστεί πλέον το ακλόνητο φαβορί για την κατάληψη μίας εκ των πρώτων δύο θέσεων στον όμιλό της, κάτι που θα σηματοδοτήσει τη συμμετοχή της στο FinalFourτου θεσμού. Οι Αυδής, Κλείτσας και Προυκάκης πήραν τη σκυτάλη από τους Γρούτσο και Μπονάνο, που είχαν οδηγήσει αρχικά την προσπάθεια της Εθνικής, και, επικρατώντας στο σύνολο των πιο πρόσφατων αγώνων τους, έφτασαν το ποσοστό νικών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο ζηλευτό 71%, που είναι και το υψηλότερο που απαντά και στους δύο ομίλους του Πρωταθλήματος. Δεδομένου του ότι βαίνουμε πλέον προς την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης και τα περιθώρια για τους διώκτες μας στην κατάταξη στενεύουν (κάθε ομάδα θα δώσει σαράντα αγώνες), γίνεται πλέον φανερό πως μόνο η Τσεχία και η Κροατία δείχνουν ικανές να μας απειλήσουν. Ελπίζουμε οι διεθνείς μας να επιδείξουν την ίδια προσήλωση και στα υπόλοιπα παιχνίδια τους, ούτως ώστε, με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης στις 30 Απριλίου, να πανηγυρίσουμε μια μεγάλη πρόκριση!

Ακολουθεί η βαθμολογία του Ομίλου 1:

 

Χώρα

Αγώνες

Νίκες

%

1

Ελλάδα

31

22

71

2

Τσεχία

35

21

60

3

Κροατία

27

16

59

4

Αυστρία

32

17

53

5

Σουηδία

35

18

51

6

Ουγγαρία

37

17

46

7

Ιταλία

30

12

40

8

Μολδαβία

29

11

38

9

Λιθουανία

30

9

30

* Στον Όμιλο 2 προηγούνται το Ηνωμένο Βασίλειο (με πολύ μικρό όμως αριθμό αγώνων), η Αρμενία και η Λετονία. Μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη του πρωταθλήματος εδώ.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΓΝΩΡΙΜΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΣΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΒΑΘΡΟ

Ανοιχτό Τουρνουά Σύγχρονου Τάβλι, Καρδίτσα

Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καρδίτσας (ΦΟΚ) διοργάνωσε με επιτυχία τουρνουά backgammonστη θεσσαλική πόλη στις 24 και 25 Μαρτίου, με την ονομασία «1ο Ανοιχτό Τουρνουά Σύγχρονου Τάβλι – Καρδίτσα 2013». Επρόκειτο για την πρώτη σχετική διοργάνωση που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα, πέραν της δραστηριότητας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon, εδώ και πολλά χρόνια.

Στο αγωνιστικό σκέλος της εκδήλωσης διακρίθηκαν ιδιαίτερα ορισμένοι από τους πλέον γνωστούς ανά την επικράτεια παίκτες, αφού πρώτευσε ο Κώστας Μητρέλης, με δεύτερο τον Χρήστο Γρούτσο. Ακολούθησαν ο ΑθανάσιοςΜπίτσιος και ο Ανδρέας Καραμπινάς.

 

                                                 Αθανάσιος Μπίτσιος vsΚώστα Μητρέλη

 

           Κώστας Μητρέλης vsΧρήστου Γρούτσου (Καρδίτσα, 25.03.2013)

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον ΦΟΚ, και ιδιαίτερα τους Νικόλαο Δουκάκη, Χρήστο Νταλανίκα, Κωνσταντίνο Σύρμο, Γεώργιο Ψαρρή, Σπυρίδωνα Κουτσάφτη και Ανδρέα Καραμπινά, για την άρτια και πρωτοποριακή για τα δεδομένα τοπικού σωματείου διοργάνωση. Ελπίζουμε σύντομα το παράδειγμα του ΦΟΚ να ακολουθήσουν και άλλοι σύλλογοι, ούτως ώστε το backgammon να φτάσει επιτέλους σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας.

«ΒΟΥΛΙΑΞΕ» Η ΑΡΓΟΛΙΔΑ!

18ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τάβλι Νέας Κίου

Πάνω από εκατό συμμετασχόντες τίμησαν με την παρουσία τους το «18ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τάβλι» της Νέας Κίου, που διεξήχθη στις 23 και 24 Μαρτίου, υπό την αιγίδα του ιστορικού Συλλόγου Φίλων Τάβλι Αργολίδας. Παίκτες από όλη την Ελλάδα διεκδίκησαν έναν από τους σημαντικότερους τίτλους στο ετήσιο καλεντάρι του παραδοσιακού ταβλιού («πόρτες» / «πλακωτό» / «φεύγα»), αλλά στο τέλος επικράτησαν… οι γηπεδούχοι! Ο Ιωάννης Δωροβίνης από το Άργος πήρε την πρώτη θέση, συντροφευόμενος στο βάθρο των νικητών από τον συντοπίτη του Ευάγγελο Αντωνιάδη, που κατετάγη τρίτος. Δεδομένου του γεγονότος ότι στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Ηλίας Μούζιος από την Τρίπολη, ο μόνος που χάλασε το πάρτι των Πελοποννησίων ήταν ο Αθηναίος φιναλίστ Γεώργιος Πρωτοψάλτης.

 

Αγώνες σε εξέλιξη (Νέα Κίος, 23-24.03.2013)

Να σημειωθεί εδώ ότι ο Σύλλογος Φίλων Τάβλι Αργολίδας είναι πολύ δραστήριος στον χώρο του «παραδοσιακού» ταβλιού, έχοντας γίνει ιδιαίτερα γνωστός για την επιτυχία τόσο του ετήσιου τουρνουά της Νέας Κίου, όσο και του εσωτερικού Χειμερινού Πρωταθλήματος διαρκείας που διοργάνωσε το 2009 και συγκέντρωσε πλήθος παικτών. Η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammonχαιρετίζει τις προσπάθειες του φίλου σωματείου και εύχεται πάντα επιτυχίες και μακροημέρευση στις εκδηλώσεις του.

 

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

 

Επιθυμώντας να βοηθήσουμε στον όσο το δυνατόν πιο έγκαιρο προγραμματισμό σας είμαστε πλέον σε θέση να ανακοινώσουμε το σύνολο των αγωνιστικών μας εκδηλώσεων μέχρι και τα μέσα Μαΐου, πέραν φυσικά του 3ου Προκριματικού του Κυπέλλου Ελλάδος 2013, για τον οποίο ενημερωθήκατε εγκαίρως μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, αλλά και της ιστοσελίδας μας. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Κύπελλο 2013, 3ος Προκριματικός

Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί, ο 3ος Προκριματικός του 2ου Κυπέλλου Ελλάδος θα διεξαχθεί στο MembersClubΠανιωνίου (Ιωάννου Χρυσοστόμου 1, Νέα Σμύρνη), στο γήπεδο του Πανιωνίου, την Κυριακή 31 Μαρτίου, με έναρξη εγγραφών στις 11:30 και κλήρωση στις 12:15. Για τον χάρτη προσβασιμότητας και το πρόγραμμα των αγώνων δείτε εδώ.

 

Satellite του 3ουΔιεθνούς Open Porto Carras

Μια πρόγευση για το μεγάλο γεγονός της φετινής αγωνιστικής περιόδου θα μπορέσουν να πάρουν οι συμμετέχοντες στον Προκριματικό για τη Χαλκιδική, που θα λάβει χώρα στο γνώριμό μας πλέον «SkyLife» (Μεσολογγίου 28, Γαλάτσι), την Κυριακή 7 Απριλίου, με έναρξη εγγραφών στις 11:30 και κλήρωση στις 12:15. Ο νικητής της ημερίδας θα εξασφαλίσει ένα δίκλινο δωμάτιο για τέσσερις διανυκτερεύσεις στο PortoCarras την περίοδο του τουρνουά, συν τη συμμετοχή του στην κατηγορία Masters. Oχάρτης προσβασιμότητας θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας στις 02.04.

Πρωτάθλημα 2012-2013, 8η Αγωνιστική

Η όγδοη αγωνιστική του φετινού Πρωταθλήματος ενδεχομένως αποδειχθεί καθοριστική, αφού αναμένεται να οριοθετήσει τον πήχυ των φιλοδοξιών για πολλούς παίκτες. Σίγουρα κάποιοι κρυφοκοιτάζουν την κορυφή. Κάποιοι άλλοι πασχίζουν να διατηρήσουν τις θέσεις τους, τις οποίες όμως εποφθαλμιούν σφετεριστές! Η ανταγωνιστική μορφή του φετινού Πρωταθλήματος, με την καθιέρωση της Τελικής Φάσης, αλλά και τον περιορισμό των προσμετρουμένων στη βαθμολογία τουρνουά σε επτά (από τα δέκα που θα διεξαχθούν συνολικά), δίνει ελπίδες σε πλήθος παικτών να κυνηγήσουν την επίζηλη διάκριση!

Η συνέχεια του φετινού μαραθωνίου θα δοθεί στις 13 Απριλίου στο ξενοδοχείο Palace, Λεωφόρος Ποσειδώνος 4, Γλυφάδα, με έναρξη εγγραφών στις 12:30 και κλήρωση στις 13:15. Παρακαλούμε δώστε προσοχή στις νέες ώρες προσέλευσης και έναρξης των αγώνων. Δείτε χάρτη προσβασιμότητας στην ιστοσελίδα μας σε λίγες μέρες.

Κύπελλο 2013, 4ος Προκριματικός

Ο φετινός κύκλος των Προκριματικών του 2ου Κυπέλλου Ελλάδος θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 21 Απριλίου. Τα τελευταία επτά εισιτήρια (τρία εισιτήρια πρόκρισης στις 31.03) θα… εκδοθούν στο Café BarRestaurant«Escóba», Πατριάρχου Μαξίμου 1 και Δεληγιάννη, Πλατεία Κεφαλαρίου, Κηφισιά, με τις γνωστές πλέον ώρες προσέλευσης (11:30) και κλήρωσης (12:15) που έχουμε καθιερώσει για τον θεσμό του Κυπέλλου. Να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο τουρνουά backgammonπου διεξάγεται στα βόρεια προάστια μετά από πολλά χρόνια. Δείτε χάρτη προσβασιμότητας στην ιστοσελίδα μας σε λίγες μέρες.

 

3οΔιεθνές Open Porto Carras

Σας περιμένουμε όλους στο, αδιαμφισβήτητα σημαντικότερο, τουρνουά backgammonπου έχει διοργανωθεί στην Ελλάδα τουλάχιστον από το 1995 και μετά. Από τις 9 έως τις 12 Μαΐου, τα φώτα της δημοσιότητας του αθλήματος παγκοσμίως θα στραφούν στη Χαλκιδική. Μη χάσετε την ευκαιρία να δηλώσετε το «παρών» στη μεγάλη γιορτή του ελληνικού backgammon!

 

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ

Όσοι θέλουν να συνδυάσουν backgammon και τουρισμό μπορούν να δουν το ημερολόγιο με όλα τα διεθνή τουρνουά μέχρι 02.03.2014 εδώ.

 

 

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

  • Στα Τακτικά μας Μέλη συμπεριλαμβάνεται πλέον και ο Γιάννης Ζαχαριουδάκης από τη Βέροια.
  • Η τελική προθεσμία για υποβολή της πρότασής σας για το έμβλημα της Ομοσπονδίας είναι στις 7 Απριλίου. Βιαστείτε λοιπόν να στείλετε έγκαιρα τυχόν ιδέες που έχετε, διότι τις επόμενες ημέρες θα ληφθεί οριστική απόφαση στο ζήτημα.
  • Η νέα μας ιστοσελίδα είναι πια γεγονός! Μπείτε στη γνωστή διεύθυνση www.bgfed.gr, περιηγηθείτε στα θέματά μας, ψηφίστε στις δημοσκοπήσεις, πείτε τη γνώμη σας και βαθμολογήστε τη νέα σελίδα! Ο δυναμικός χαρακτήρας που έχει μας επιτρέπει να προβαίνουμε σε συνεχείς αναβαθμίσεις του περιεχομένου της. Εκτιμούμε ότι, με τη βοήθεια και τις επισημάνσεις σας, θα είμαστε σε θέση να συμπεριλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερες υποσελίδες σε σύντομο χρονικό διάστημα, συναγωνιζόμενοι τα καλύτερα σχετικά sites διεθνώς. Για εκτενείς παρατηρήσεις (όπου δεν φτάνει ο προβλεπόμενος χώρος στο πεδίο των «προτάσεων», στο τέλος της Αρχικής σελίδας), μη διστάσετε να μας γράψετε στο info@bgfed.gr
  • Σε συνέχεια του προηγουμένου, επισημαίνουμε την εισαγωγή του πεδίου «παίκτες», όπου θα συμπεριλαμβάνεται ένα σύντομο (αθλητικής φύσεως) βιογραφικό σημείωμα του καθενός, με όλες τις εγχώριες και διεθνείς του διακρίσεις. Θα σας παρακαλούσαμε να μας βοηθήσετε στη δημιουργία του εν λόγω αρχείου, επισημαίνοντάς μας τις επιτυχίες που έχετε σημειώσει σε εκδηλώσεις που δεν διοργανώθηκαν από την BgFed, όπως διεθνή τουρνουά του εξωτερικού, αλλά και εγχώριες διοργανώσεις, ιδιαίτερα εκείνες που χρονολογούνται πριν από το 2007. Φυσικά, όποιος επιθυμεί, μπορεί να μας εφοδιάσει και με νέα φωτογραφία του.

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes