Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - Βαθμολογίες



Το site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουαρίου 2014

Posted in Ενημερωτικά δελτία

TO DOUBLE… OR NOT TO DOUBLE!

Μηνιαίο Ενημερωτικό Newsletter της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon

Αρ. 18 - Φεβρουάριος 2014

 

ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

 

Φίλες και Φίλοι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon,

Έχοντας μόλις συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο της επίσημης λειτουργίας μας ως Ομοσπονδία, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να κάνουμε μια αρχική αποτίμηση των πεπραγμένων. Υπενθυμίζουμε στα Μέλη μας ότι μέσα στο πρώτο μισό του τρέχοντος ημερολογιακού έτους θα κληθούν να γνωμοδοτήσουν επ’ αυτών και να εγκρίνουν ή να καταψηφίσουν τη δράση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Από αγωνιστικής πλευράς, είμαστε υπερήφανοι για τις πολυάριθμες και σημαντικές επιτυχίες των εκπροσώπων μας στο εξωτερικό. Μέσα σε δώδεκα μήνες, πανηγυρίσαμε (ατομικές ή σε ζεύγη) αλλεπάλληλες διεθνείς διακρίσεις από τους Θανάση Κάτσιο, Γιώργο Κλείτσα, Κώστα Μητρέλη, Κίμωνα Παπαχριστόπουλο, Γιάννη Πασιαλή, Νάνσυ Σαββίδου, Λίνα Χαράκογλου και Χάρη Χρηστίδη, επιτυχίες που έφτασαν μέχρι το βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Μόντε Κάρλο! Από την άλλη, οι παίκτες μας που εκπροσώπησαν τη χώρα στις διαδικτυακές διοργανώσεις, πέραν της κατάκτησης του τροπαίου στο 1ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εθνικών ομάδων από τους Γιώργο Αυδή, Χρήστο Γρούτσο, Γιώργο Κλείτσα, Στέφανο Μπονάνο και Μιχάλη Προυκάκη, έφτασαν και ώς την τέταρτη θέση στον κόσμο στο 3rdInternationalBackgammonChampionship, που αποτέλεσε και το μοναδικό τουρνουά παγκοσμίας εμβελείας διαδικτυακών αγώνων, αφού το NationsCupδεν διεξήχθη το 2013 (διαβάστε περισσότερα παρακάτω).

                Από οργανωτικής πλευράς, δεδομένων των συνθηκών και της οικονομικής συγκυρίας, θεωρούμε ότι πράξαμε το καλύτερο δυνατόν. Αναβαθμίσαμε τις εγχώριες διοργανώσεις Πρωταθλήματος και Κυπέλλου και διοργανώσαμε ένα αξιοπρεπέστατο διεθνές τουρνουά στο PortoCarras, βάζοντας τις βάσεις για ένα ακόμα πιο επιτυχημένο, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα τον προσεχή Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο. Παράλληλα, ξεκινήσαμε το εγχείρημα μιας πανελλήνιας διαδικτυακής διοργάνωσης, φέρνοντας πιο κοντά μας παίκτες που, κυρίως λόγω απόστασης, δυσκολεύονταν να συμμετέχουν στις «ζωντανές» μας εκδηλώσεις, και επεκτείναμε αυτή τη δραστηριότητα με την καθιέρωση των μηνιαίων satellites. Στα εξωαγωνιστικά, αναβαθμίζουμε συνεχώς την ποιότητα των newsletterμας, ανοίξαμε λογαριασμούς στο facebookκαι το twitter(διαβάστε σχετικά παρακάτω), προχωρήσαμε στην έκδοση κάρτας μέλους (ομοίως, παρακάτω), εκτοξεύσαμε στην κυριολεξία το περιεχόμενο και την εμφάνιση της νέας μας ιστοσελίδας και δώσαμε το «παρών» σε πολυάριθμες εκδηλώσεις που αφορούσαν στο τάβλι, ανά το πανελλήνιο. Τέλος, αποτελούμε εκ των ιδρυτικών Ομοσπονδιών στην εκκολαπτόμενη Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, και θα συμμετάσχουμε τον Οκτώβριο τόσο στην ιδρυτική συνδιάσκεψη, όσο και στο πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εθνικών ομάδων, με τη φιλοδοξία να σημειώσουμε ακόμα μία σημαντική αγωνιστική διάκριση. Δυστυχώς, πάσχουμε σοβαρά από έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, καθώς τα οικονομικά μας δεν μας επιτρέπουν να αναπληρώσουμε τα αναπόφευκτα κενά που προκύπτουν από την απροθυμία των μελών μας να συνεισφέρουν, προσφέροντας αφιλοκερδώς κάποιες απαραίτητες εργατοώρες, με αποτέλεσμα κάποια ζωτικά για τη λειτουργία μας τμήματα να είναι εμφανώς υποστελεχωμένα, όπως, επί παραδείγματι, το Γραφείο Τύπου και το Τμήμα Σχέσεων με φορείς παραδοσιακού ταβλιού. Κάνουμε λοιπόν για πολλοστή φορά έκκληση οικειοθελούς αρωγής προς οποιονδήποτε τυγχάνει να διαβάζει αυτές τις γραμμές. Η βοήθεια των μελών και των φίλων μας είναι απαραίτητη για να καλύψουμε τα αδιαμφισβήτητα κενά στην οργάνωσή μας και να εξασφαλίσουμε τοιουτοτρόπως την απρόσκοπτη λειτουργία και τη μακροημέρευση αυτής της προσπάθειας.

                Τέλος, από οικονομικής πλευράς, τα πράγματα συναρτώνται ευθέως με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας. Διαχειριστήκαμε έναν προϋπολογισμό περίπου 4.000 ευρώ, εκ των οποίων το 90% προερχόταν από τις εισφορές (τακτικές και έκτακτες) των παικτών που συμμετείχαν στις διοργανώσεις μας, αδυνατώντας να βρούμε πόρους μέσω κάποιου άξιου λόγου χορηγικού προγράμματος. Επενδύσαμε αυτό το ποσό σε αναγκαίες δαπάνες για την επίσημη ίδρυση του φορέα, στη δημιουργία και συντήρηση της εξαιρετικής, νέας μας ιστοσελίδας, στην εύρυθμη διοργάνωση του διεθνούς τουρνουά της Χαλκιδικής και σε απαραίτητες αγορές υλικού για τις τακτικές μας διοργανώσεις. Ελπίζουμε στο άμεσο μέλλον, οι κοπιώδεις μας προσπάθειες να ανταμειφθούν από κάποιον συνειδητοποιημένο επιχειρηματία, ο οποίος δε θα διστάσει να επενδύσει στην Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon, για να προβάλει τη δραστηριότητά του, μέσω των καταιγιστικών διεθνών επιτυχιών μας και την αναπόφευκτη δυναμική που περιμένουμε ότι θα αναπτυχθεί σύντομα στην Ελλάδα. Εννοείται ότι και στο ζήτημα της προσέλκυσης χορηγιών η αρωγή σας κρίνεται ως εκ των ων ουκ άνευ.

                Είμαστε βέβαιοι πως με λίγη βοήθεια από μέρους σας, ένα παρόν γεμάτο ερωτηματικά μπορεί να εξελιχθεί σε ένα λαμπρό μέλλον, για το οποίο θα είμαστε όλοι μας υπερήφανοι!

 

ΤΕΤΑΡΤΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

 

Ολοκληρώθηκε προ ημερών, με τελικό νικητή τον Πολωνό MaciejŻmudka, το διεθνές διαδικτυακό τουρνουά με την επωνυμία 3rdInternationalBackgammonChampionship, που διοργάνωσαν από κοινού οι USBackgammonFederation, JapaneseBackgammonLeague και FrenchBackgammonFederation. Αγωνιστικά, για πολλούς από τους 16 εκπροσώπους μας, το ταξίδι τελείωσε νωρίς, αλλά για κάποιους άλλους ήταν γεμάτο με αγωνία, συγκινήσεις και αναμετρήσεις με «μεγαθήρια» του χώρου. Ιδιαίτερα για τον Στέφανο Μπονάνο και τον Γιάννη Ατματζίδη, η πορεία ήταν μακρά, αφού οι δύο φίλοι μας αγωνίστηκαν και στην Τελική Φάση της διοργάνωσης, φτάνοντας κυριολεκτικά μια ανάσα από τα έπαθλα! Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, όπως άλλωστε και στον καθένα από τους Έλληνες συμμετασχόντες, για την προθυμία που επέδειξαν στην πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon να παρουσιάσουμε μια πλήρη 16άδα, στην προσπάθειά μας να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό στην «κούρσα» για το τιμητικό CountryPrize.

                Παρουσιάσαμε μια ομάδα-ερωτηματικό, από τη στιγμή που πέντε εκ των εκπροσώπων μας δεν είχαν την παραμικρή πρότερη συμμετοχή σε αγωνιστικές εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας! Με αυτή την παράμετρο κατά νου, δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε ότι η συνολική μας παρουσία ήταν το λιγότερο αξιοπρεπής, αφού η Ελλάδα κατετάγη τέταρτη ανάμεσα στις 26 χώρες που συμμετείχαν, σημειώνοντας συνολικά 48 νίκες. Το CountryPrize κατέκτησε τελικά η πάντοτε σταθερή Κροατία με 62 νίκες (φιναλίστ του περυσινού τελικού στο Πανευρωπαϊκό, πίσω από την ελληνική πεντάδα), με δεύτερη την ομάδα των ΗΠΑ (56), η οποία είχε στη σύνθεσή της έντεκα παίκτες από τους 64 που απαρτίζουν την GiantList 2011, ενώ τρίτη κατετάγη η Ιαπωνία (52), που συμμετείχε με όλα της τα αστέρια (Mochy, Michy, Othello, AkikoYazawaκτλ.).

                Μπορεί η γεύση που μένει στο στόμα μας να είναι γλυκόπικρη, από τη στιγμή που φτάσαμε τόσο κοντά στο «βάθρο» της διοργάνωσης, όμως δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι η τέταρτη αυτή θέση εδραιώνει τη χώρα μας στα ψηλά σκαλοπάτια του παγκόσμιου backgammon, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων παικτών, όσο και το βάθος που υπάρχει στο δυναμικό της Ομοσπονδίας, αφού, σε αντίθεση με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπου συμμετείχαν πενταμελείς ομάδες, το 3rdIBCαφορούσε σε ομάδες δεκαέξι παικτών. Αναλογιζόμενοι δε τα «μεγαθήρια» που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι εκπρόσωποί μας, θεωρούμε τη συγκεκριμένη ως μία ακόμα σημαντική σελίδα στην ιστορία του ελληνικού backgammon, μiα ιστορία που μόλις πρόσφατα αρχίσαμε να γράφουμε.

Η ομάδα μας στελεχώθηκε από τους Τάσο Αναγνώστου, Γιάννη Ατματζίδη, Γιώργο Αυδή, Χρήστο Γρούτσο, Αλέκο Δεληάκη, Θοδωρή Δημάκη, Παύλο Θανόπουλο, Θανάση Κάτσιο, Ηλία Κρητικό, Στέφανο Μπονάνο, Φερνάντο Μπρακόνι, Μιχάλη Προυκάκη, Δημήτρη Σερεμέτη, Νίκο Στεφανέσκου, Σεραφείμ Τσάκνη και Κώστα Χιωτίνη.

 


ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ… ΤΕΣΤ!

Οι φίλοι μας που είχαν έρθει στο διεθνές τουρνουά του PortoCarrasτον προηγούμενο Μάιο θα θυμούνται πιθανώς το περίφημο BackgammonProficiencyTest στο οποίο υπέβαλε τους… θαρραλέους ο Mochy, στο περιθώριο της εξαιρετικής διάλεξης που μας είχε παρουσιάσει. Στο τεστ αυτό διαγωνίστηκαν κατά τη διάρκεια του 2013 93 παίκτες από όλο τον κόσμο, και τα συγκριτικά αποτελέσματά τους βρίσκονται εδώ.

                Στην πρώτη θέση ισοβάθμησαν ο Αμερικανός MattCohn-Geier (no. 5 της GiantListγια το 2011) μαζί με τον Γιώργο Κλείτσα με 43 σωστές απαντήσεις, αφήνοντας στην τρίτη θέση το no. 1 της GiantList, Matvey «Falafel» Natanzon, ο οποίος βρήκε 42! Αξιοπρόσεκτη ήταν και η επίδοση πολλών Ελλήνων παικτών που συμμετείχαν, όπως του Κίμωνα Παπαχριστόπουλου (7η θέση), του Χρήστου Γρούτσου (11η), των Χάρη Χρηστίδη και Γιάννη Πασιαλή (ισοβάθμησαν στη 16η), αλλά και του Δημήτρη Τερζή, ο οποίος κατέλαβε την 25η θέση! Μάλιστα, ο διοργανωτής του τεστ άφησε να εννοηθεί ότι η εν λόγω κατάταξη επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την προσωπική του ψήφο για τους Giantsτου 2013! Παρεμπιπτόντως, τα αποτελέσματα της σχετικής ψηφοφορίας αναμένονται περί τον Μάρτιο.


LIKE, SHARE, FOLLOW

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon δημιούργησε πρόσφατα τη σελίδα της στο Facebook στη διεύθυνση https://www.facebook.com/greekbackgammon και σας καλεί να κάνετε like! Μάθετε τα τελευταία νέα της Ομοσπονδίας, τις επιτυχίες των Ελλήνων παικτών στα μεγάλα τουρνουά του εξωτερικού και τα αποτελέσματα των αγωνιστικών του ελληνικού Πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Δείτε τα album των φωτογραφιών με τα highlights των διάφορων διοργανώσεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας μέσα στα χρόνια, αλλά και τη θριαμβευτική παρουσία των Ελλήνων παικτών στο εξωτερικό και ανεβάστε, με τη σειρά σας, δικές σας φωτογραφίες και βίντεο από τις εκδηλώσεις στις οποίες παρίστασθε. Προγραμματίστε την παρουσία σας στα τελευταία ανακοινωθέντα τουρνουά στη κατηγορία «events» της σελίδας και δείτε τα links για τη συμμετοχή στις διάφορες διοργανώσεις εκτός Αθηνών ή στο διαδικτυακό πρωτάθλημα. Κάνετε, με τη σειρά σας, shareσε άλλους φίλους σας, εντός κι εκτός backgammon, για να μεγαλώσει η παρέα! Επίσης, για τους οπαδούς του twitter, μην ξεχάσετε να κάνετε follow στο προφίλ μας https://twitter.com/GRBGF, όπου μπορείτε να ενημερώνεστε για τις τελευταίες εξελίξεις. Με αυτή την πρωτοβουλία, πλέον έχετε τη δυνατότητα να επικοινωνείτε με δύο νέους τρόπους μαζί μας, πέρα από τον γνωστό σε όλους ιστότοπο www.bgfed.gr και το e-mailμας, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

 

ΣΥΝΟΨΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

 

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ο KRULL

Κύπελλο 2013-2014, 5ος Προκριματικός

Αποδεικνύοντας ότι η μέτρια εμφάνισή του στο προηγούμενο μηνιαίο τουρνουά Πρωταθλήματος ήταν απλώς μια παρένθεση, ο Γιώργος Κλείτσας επέστρεψε άμεσα στις επιτυχίες, κατακτώντας τον 5ο Προκριματικό του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος. Ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος Προκριματικός που κατέκτησε ο θρυλικός Krull, ισοφαρίζοντας έτσι την περυσινή σχετική επιτυχία του Χαράλαμπου Χαραλάμπους, αλλά και τη φετινή επίδοση του Σπύρου Χανδρινού, ο οποίος, έχοντας κατακτήσει επίσης δύο Προκριματικούς, βρίσκεται ήδη στην κορυφαία «8άδα» του Κυπέλλου.

                Στην πορεία του για τη νίκη, ο Κλείτσας απέκλεισε μάλλον άνετα τους Παπαδήμα και Κακουλάκη, δυσκολεύτηκε εν συνεχεία αρκετά από τους Κοκκίνη και Χιωτίνη, αλλά στον τελικό επικράτησε καθαρά του Θανάση Μακρή με 13-7. Ο Μακρής, από την άλλη, έφτασε ώς τον τελικό (και κατ’ επέκταση, στην Ημιτελική Φάση του φετινού Κυπέλλου), επικρατώντας κατά κανόνα σε ματς-θρίλερ, επί των Θανόπουλου, Χρηστίδη, Βελούτσου και Μπονάνου. Τέλος, στο Consolation, είχαμε την επικράτηση του Χάρη Χρηστίδη, ο οποίος απέκλεισε κατά σειρά τούς Φίλωνα Σωτηριάδη, Παπαδήμα, Λεωνίδα Σωτηριάδη, Κακουλάκη, Δημάκη και Χιωτίνη.

                Συνοψίζοντας, μέχρι στιγμής, από τις 16 θέσεις στην Τελική Φάση, από δύο έχουν ήδη εξασφαλίσει οι Χανδρινός και Κλείτσας, ενώ μία ο Μιχάλης Μανωλιός. Στην Ημιτελική Φάση, απ’ όπου θα προκύψουν τέσσερις θέσεις για την τελικά, αναμένεται κυριολεκτικά χαμός, αφού εκ των πραγμάτων θα συμμετάσχουν παραδοσιακοί πρωταγωνιστές των εγχώριων διοργανώσεών μας, ήτοι οι Βαμβακάρης (δύο θέσεις), Αυδής, Μακρής, Μητρέλης, Μπονάνος, Προυκάκης, Φ. Σωτηριάδης και Χιωτίνης. Τέλος, για τις τέσσερις θέσεις που θα προκύψουν μέσω της ετήσιας βαθμολογίας, ερίζουν κυρίως οι Χιωτίνης (156), Χρηστίδης (152), Αυδής (141), Δημάκης (137), Μπονάνος (129), Προυκάκης (113), Βαμβακάρης (107), Μητρέλης (104), Μακρής (103), Τσίρης (98) και Βελούτσος (97).

                Μπορείτε να βρείτε την πορεία του Προκριματικού και την κούρσα για το φετινό Κύπελλο, σε επιμέλεια Γιώργου Τσίρη, εδώ.

 

Ο ΜΗΤΡΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Πρωτάθλημα 2013-2014, 5η Αγωνιστική

Ξεκινώντας με άνετες νίκες επί των Μπονάνου, Βαμβακάρη και Δίκαρου, ο Κώστας Μητρέλης αντιμετώπισε σε έναν τελικό αντάξιο κάθε προσδοκίας την πρωτοεμφανιζόμενη στη ζωή της Ομοσπονδίας Ιωάννα Ιωάννου από την Κερύνεια. Το τελικό 13-12 υπέρ του, εκτός από το έπαθλο του νικητή στη συγκεκριμένη ημερίδα, του χάρισε και την πρωτιά (μέχρις ώρας) στην κούρσα για τον τίτλο του «Νικητή της Χρονιάς» για το 2014.

Η αντίπαλός του στον τελικό, για όσους δεν έχει τύχει να τη γνωρίζουν, είναι από τις παλαιότερες παίκτριες της διαδικτυακής πλατφόρμας GridGammon (με ψευδώνυμο που παραπέμπει στην πόλη καταγωγής της) και δραστηριοποιείται στις αγωνιστικές εκδηλώσεις της Αυστραλίας, όπου είναι η χώρα διαμονής της. Πλην όμως, με περισσή χαρά και προσωπική της πρωτοβουλία, γράφτηκε ως Τακτικό Μέλος στην Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon, συνδέοντας πλέον το… αγωνιστικό της μέλλον με την προσπάθειά μας. Την καλωσορίζουμε, όπως άλλωστε κάνουμε με οποιονδήποτε επιθυμεί την ένταξή του στις τάξεις μας, και της ευχόμαστε ολόψυχα να τιμήσει και εκείνη, με τη σειρά της, τα εθνικά μας χρώματα. Στην πορεία της προς τον τελικό, μάλιστα, σημείωσε νίκες επί ισχυρών κατά τεκμήριο αντιπάλων, αφού απέκλεισε κατά σειρά τούς Κάτσιο, Τερζή, Μανωλιό, Χρηστίδη (με το εμφατικό 9-0) και Βαλλιάνο!

                Τέλος, το Consolationκατέληξε στον Αντώνη Βαμβακάρη, ο οποίος υπερίσχυσε των Μανωλιού, Κοκκίνη, Αυδή και Γρούτσου. Να σημειωθεί πως, λόγω της σημαντικής σε αριθμό προσέλευσης (συμμετείχαν 36 παίκτες, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για τη φετινή αγωνιστική περίοδο), βραβεύτηκαν, εκτός των προαναφερθέντων, τόσο οι ηττημένοι των ημιτελικών του Main, Γιάννης Βαλλιάνος και Νίκος Δίκαρος, όσο και ο φιναλίστ του Consolation, Χρήστος Γρούτσος.

                Μετά το πέρας και της 6ης Αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, στη βαθμολογία αποσπάστηκε ελαφρώς ο Κυπελλούχος 2013 Κώστας Μητρέλης (276), ακολουθούμενος από τους Κλείτσα (248), Χρηστίδη (232) και Χιωτίνη (228), οι οποίοι επί του παρόντος συγκροτούν την προνομιούχο τετράδα, που θα αποφύγει ένα γύρο στα playoffs. Τις υπόλοιπες θέσεις πρόκρισης (μία υπενθυμίζουμε ότι την έχει ήδη «καπαρώσει» ο Νίκος Μαστροπέρρος, που πρώτευσε στο διήμερο τουρνουά που διεξήχθη τον Οκτώβριο), κατέχουν προσώρας οι Πασιαλής (198), Μανωλιός (187), Χανδρινός (182), Γιαννούλης (179), Γρούτσος (177), Αυδής (171) και Προυκάκης (166), απειλούμενοι όμως άμεσα από τους Πεταλά (164), Κοκκίνη (159), Μπρακόνι (156), Χατζέλη (153), Μακρή (151), Τσίρη (150) και Μαγγανά (147).

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη βαθμολογία, την πορεία του τουρνουά, καθώς και πλήθος στατιστικών που επιμελείται ο Γραμματέας Αγώνων, Γιώργος Τσίρης, εδώ.

  1. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι στο τουρνουά αγωνίστηκε δωρεάν ο Γιώργος Κλείτσας, ο οποίος κέρδισε το δεύτερο διαδικτυακό satellite, επικρατώντας σε έναν συγκλονιστικό τελικό του Γιάννη Ατματζίδη με 11-10. Ο ηττημένος φιναλίστ του Προκριματικού αποζημιώθηκε μερικώς με έκπτωση 15 ευρώ στο κόστος συμμετοχής.
  2. Μετά τα πρώτα, επιτυχημένα πειράματα των διαδικτυακών Προκριματικών, καθιερώνεται οριστικά ο θεσμός, όπου με 15 ευρώ κάθε παίκτης μπορεί να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για ένα μηνιαίο τουρνουά της επιλογής του, σημειώνοντας δύο μόλις νίκες! Ο θεσμός προσφέρεται ιδιαίτερα για όσους δυσκολεύονται να συμμετέχουν λόγω κόστους στις φετινές εκδηλώσεις του Πρωταθλήματος, αλλά κυρίως για τους φίλους μας από την επαρχία, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν κάποιο ταξίδι στην Αθήνα, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα φέρουν. Για περαιτέρω πληροφορίες απευθυνθείτε στον Υπεύθυνο Διαδικτυακών Διοργανώσεων, Γιώργο Αυδή (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

 

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΓΙΑ 17 ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ

Τα πρώτα διεθνή διαδικτυακά τουρνουά για το 2014 ξεκίνησαν μέσα στον Φεβρουάριο. Πρόκειται για τρεις διαφορετικές διοργανώσεις, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Ομοσπονδίας (EuropeanBackgammonInternetFederationEBIF), στις οποίες δήλωσαν συμμετοχή δεκαεπτά συνολικά Έλληνες παίκτες. Στις δύο εξ αυτών, υπήρχε εξαρχής πλαφόν τριών συμμετοχών ανά χώρα, με τις θέσεις να καλύπτονται από τους πρώτους τρεις των εγχώριων διαδικτυακών διοργανώσεων (ChampionsCup), και τους επόμενους τρεις να αγωνίζονται στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση (EuropeanCup). Στο EBIFOpen όμως, όπου η συμμετοχή ήταν ελεύθερη, βρεθήκαμε με δεκαέξι παίκτες επί συνόλου ογδόντα ενός. Να σημειωθεί ότι το σύστημα διεξαγωγής των παραπάνω διοργανώσεων είναι ελβετικό τριπλού αποκλεισμού, δηλαδή ο κάθε συμμετέχων εξακολουθεί να διεκδικεί ακόμα και την πρώτη θέση, μέχρις ότου σημειώσει τρεις ήττες, οπότε και αποκλείεται οριστικώς. Ας δούμε τι συμβαίνει μέχρι στιγμής:

EBIFOpen

Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν δώσει τρεις ή τέσσερις αγώνες. Από ελληνικής πλευράς, την καλύτερη εμφάνιση έχει μέχρι τώρα πραγματοποιήσει ο Λεωνίδας Σωτηριάδης, με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ακολουθούμενος από τους Γιώργο Κλείτσα (3 νίκες - μία ήττα) και Χρήστο Γρούτσο (2 νίκες - μία ήττα). Έχουν ήδη αποκλειστεί οι Χιωτίνης και Ατματζίδης, με απολογισμό μίας νίκης σε τέσσερις αγώνες, καθώς και οι Μπουγιούκου και Αναγνώστου, οι οποίοι δεν κατάφεραν να σημειώσουν κάποια νίκη. Πέραν των τριών διακριθέντων, συνεχίζουν ακόμα στον θεσμό και οι Δημάκης, Κουτσάκης, Θανόπουλος, Αυδής, Προυκάκης, Σερεμέτης, Τσίρης, Τσάκνης και Μπονάνος, όμως όλοι τους έχουν ήδη από δύο ήττες και κινδυνεύουν άμεσα με αποκλεισμό… Μπορείτε να βρείτε τη σχετική βαθμολογία εδώ.

ChampionsCup

Χωρίς να υπολογίζουμε τον τρίτο αγώνα του Χρήστου Γρούτσου στη διοργάνωση, ο οποίος διεξάγεται απόψε, 28 Φεβρουαρίου, ο διαδικτυακός Πρωταθλητής μας προηγείται στη βαθμολογία, έχοντας δύο νίκες. Ομοίως δύο νίκες, αλλά σε τρεις αγώνες, έχει και ο Παύλος Θανόπουλος, αλλά ο τρίτος μας εκπρόσωπος, ο Γιάννης Ατματζίδης, αποκλείστηκε με το «καλημέρα», χάνοντας στα πρώτα τρία του παιχνίδια. Για τη βαθμολογία, δείτεεδώ.

EuropeanCup

Μουδιασμένα έχουμε ξεκινήσει και σε αυτό τον θεσμό, με τον Τάσο Αναγνώστου να έχει μία νίκη σε δύο αγώνες, την ώρα που οι Φερνάντο Μπρακόνι και Μιχάλης Προυκάκης έχασαν στον πρώτο αγώνα που έδωσαν. Η αναλυτική βαθμολογία εδώ.

  1. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις που διεξάγονται στα πλαίσια των τριών προαναφερθέντων τουρνουά μπορούν να το πράξουν εάν διαθέτουν ενεργό λογαριασμό στην πλατφόρμα GridGammon. Οι προγραμματισμένοι αγώνες αναρτώνται στην υποσελίδα «Schedules» της ιστοσελίδας που διατηρούν οι διοργανωτές, στη διεύθυνση www.ebif.at. Για την εγγραφή σας στο GridGammon, η οποία, ούτως ή άλλως, θα απαιτηθεί στην περίπτωση που επιθυμήσετε να συμμετάσχετε σε οποιαδήποτε διαδικτυακή διοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας, αλλά και διεθνών φορέων, απευθυνθείτε στον Γιώργο Αυδή (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

 

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

 

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, οι φίλοι του ταβλιού της Θεσσαλίας συγκεντρώθηκαν, πιστοί στο ραντεβού τους, για το 10ο τουρνουά της σύντομης ιστορίας του τοπικού πυρήνα παικτών, στο καφέ «Γαλάνη», όπου και έδωσαν τα... ρέστα τους για την πρόκριση στην Τελική Φάση του 1ου Πρωταθλήματος Καρδίτσας. Νικητής αυτή την φορά ήταν ο Βαγγέλης Λωρίδας, που κέρδισε τον Ηρακλή Τσιαμαντά σε αγώνα μπαράζ. Ατυχώς, ο χρόνος διεξαγωγής του επόμενου τουρνουά (27 Φεβρουαρίου, στο καφέ «Ηλία Ελευθερίου») δεν μας έδωσε τη δυνατότητα να σας ενημερώσουμε για τα τελικά αποτελέσματα, τα οποία θα δημοσιευθούν στην επόμενη έκδοσή μας. Πάντως, πρώτος στη βαθμολογία της χρονιάς παραμένει σταθερά ο Άρης Γαλιατσάτος.

 

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Υπενθυμίζουμε τις διοργανώσεις υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammonπου θα γίνουν τον Μάρτιο:

Αθήνα:

02 Μαρτίου (Κυριακή): 6ος Προκριματικός Κυπέλλου

Καρδίτσα:

22 Μαρτίου (Σάββατο): 7η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

23 Μαρτίου (Κυριακή): 7ος Προκριματικός Κυπέλλου

 

                Για όσους προγραμματίζουν τη μετάβασή τους στην Καρδίτσα θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

  • Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο γνωστό μας από πέρυσι ξενοδοχείο ThessalikonGrand(5*). Μπορείτε να πάρετε μια πρόγευση από το ξενοδοχείο εδώ.
  • Οι τιμές που θα ισχύσουν είναι 50 ευρώ για μονόκλινο, 60 για δίκλινο και 70 για τρίκλινο δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση.
  • Για κρατήσεις δωματίων παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε στο ξενοδοχείο, αναφέροντας ότι θα συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις ταβλιού, αφού οι προαναφερθείσες τιμές ισχύουν μόνο για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.
  • Η ηλεκτρονική διεύθυνση του ξενοδοχείου είναι Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι το 2441036200 και το 2441036600.
  • Την Παρασκευή 21 Μαρτίου θα ξεκινήσει τουρνουά υπό την αιγίδα του πυρήνα παικτών της Καρδίτσας, αφιερωμένο στον αείμνηστο Αντώνη Μαλτεζόπουλο. Το τουρνουά θα είναι στα πλαίσια του Πρωταθλήματος Καρδίτσας και θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα έξι γύρων – οι τρεις ή τέσσερις πρώτοι θα γίνουν το βράδυ της Παρασκευής, δύο το πρωί του Σαββάτου, ενώ την Κυριακή θα έχουμε την ολοκλήρωση του τουρνουά. Οι παίκτες από όλη την Ελλάδα είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν!
  • Εκ των προαναφερθέντων προκύπτει ότι, εάν επιθυμείτε να παίξετε σε όλα τα γεγονότα του εορταστικού τριημέρου, πρέπει να εξασφαλίσετε δωμάτιο τουλάχιστον από την Παρασκευή 21 Μαρτίου.

Ακολουθεί συνοπτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Παρασκευή 21 Μαρτίου

19:00-19:45 Εγγραφές για το Κύπελλο «Αντ. Μαλτεζόπουλος»

20:00 Έναρξη Κυπέλλου «Αντ. Μαλτεζόπουλος»

Σάββατο 22 Μαρτίου

11:00 Συνέχεια αγώνων του Κυπέλλου «Αντ. Μαλτεζόπουλος»

12:30-13:15 Εγγραφές για την 7η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2013-2014

13:30 Έναρξη 7ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2013-2014

Κυριακή 23 Μαρτίου

11:00 Συνέχεια αγώνων του Κυπέλλου «Αντ. Μαλτεζόπουλος»

12:30-13:15 Εγγραφές για τον 7ο Προκριματικό Κυπέλλου Ελλάδος 2013-2014

13:30 Έναρξη 7ου Προκριματικού Κυπέλλου Ελλάδος 2013-2014

21:30 (ανάλογα με την πορεία του Προκριματικού) Απονομές όλων των επάθλων

Δευτέρα 24 Μαρτίου

Ελεύθερη ημέρα. Θα πραγματοποιηθεί προαιρετική εκδρομή στη Λίμνη Πλαστήρα. Το απόγευμα, ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί, ενδέχεται να διοργανωθούν επιτόπου διάφορα αγωνιστικά δρώμενα, όπως, επί παραδείγματι, ένα jackpot με έπαθλο ένα τάβλι.

  1. Επιπλέον, κοινοποιούμε προς όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε διαδικτυακό Προκριματικό (Satellite) για μία θέση στο μηνιαίο τουρνουά του Απριλίου (ή άλλο της επιλογής τους, αν δεν τους εξυπηρετεί η ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στο προσεχές Newsletter) να το δηλώσουν στον Γιώργο Αυδή (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) έως το πρωί της 23ης Μαρτίου. Η κλήρωση του Προκριματικού θα γίνει στην Καρδίτσα.

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ

Όσοι θέλουν να συνδυάσουν backgammon και τουρισμό μπορούν να δουν το ημερολόγιο με όλα τα διεθνή τουρνουά μέχρι 01.02.2015 εδώ.

 

 

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

  1. Στη συντροφιά των Τακτικών μας Μελών καλωσορίζουμε τους Ιωάννα Ιωάννου, Κωνσταντίνο Παπαντώνη, Νάνσυ Σαββίδου και Γεωργία Φερεντίνου.
  2. Με τους ανωτέρω, τα επίσημα εγγεγραμμένα Τακτικά Μέλη της Ομοσπονδίας ανήλθαν στα 52. Εξ αυτών, μόλις οι 23 πλήρωσαν μέσα στον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο την εξαμηνιαία συνδρομή τους, αποκτώντας Ταμειακή Ενημερότητα. Δεν θα επαναλάβουμε τα οφέλη που δίνει στον κάτοχό της αυτή, απλά επισημαίνουμε πως, εάν επιθυμείτε μαζικότητα, συλλογικότητα και οικονομική αυτάρκεια στη λειτουργία μας, το ελάχιστο που μπορείτε να προσφέρετε είναι η συνέπεια στις πληρωμές, είτε σκοπεύετε να «αποσβέσετε» την εισφορά μέσω των εκπτώσεων στις διοργανώσεις μας είτε όχι…
  3. Ξεκινώντας από τον 6ο Προκριματικό Κυπέλλου στις 2 Μαρτίου, οι κληρώσεις στις διάφορες αγωνιστικές εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας θα διεξάγονται ηλεκτρονικά, για εξοικονόμηση χρόνου.
  4. Το Διοικητικό Συμβούλιο εξαγγέλλει επίσημα την άμεση έκδοση ταυτότητας Μέλους. Δικαιούχοι θα είναι όλα τα Τακτικά Μέλη της Ομοσπονδίας, ανεξαρτήτως εάν είναι ταμειακώς ενήμεροι ή όχι. Σκοπεύουμε πολύ σύντομα οι ταυτότητες να αποκτήσουν, πέραν του συμβολικού, και οικονομικό αντίκρισμα, με τρόπους που θα σας ανακοινωθούν προσεχώς. Για την απρόσκοπτη διαδικασία έκδοσης, παρακαλούμε όλα τα Μέλη μας να μας αποστείλουν τάχιστα μια μικρή φωτογραφία τους (μέγεθος αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου), ειδάλλως θα αρκεστούμε στην έκδοση ταυτοτήτων για εκείνους που διαθέτουν φωτογραφία στο αγωνιστικό τους προφίλ (στην ενότητα «Παίκτες» της ιστοσελίδας μας).
  5. Είναι προφανές ότι οι παίκτες μας που συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις, «ζωντανές» ή διαδικτυακές, οφείλουν να τηρούν σαφείς κώδικες καλής συμπεριφοράς, αφού, πέραν των εαυτών τους, εκπροσωπούν εμμέσως και την Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon. Ιδιαίτερα στις διαδικτυακές διοργανώσεις, όπου πέραν των προφανών (απόλυτη αποχή από πάσης φύσεως εξωτερική βοήθεια), υπάρχουν και δευτερεύουσες υποχρεώσεις, όπως η συνέπεια στα ραντεβού και η ευγένεια καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Θα είμαστε πολύ αυστηροί με όσους τυχόν αμαυρώσουν την εικόνα μας στο εξωτερικό.
  6. Υπενθυμίζουμε στους φίλους που διαθέτουν αγωνιστικό board να το φέρνουν πάντα μαζί τους στα τουρνουά. Όσοι δεν διαθέτουν, μπορούν να αγοράσουν κάποιο από τα boardsπου προσφέρει η Ομοσπονδία προς 260 ευρώ έκαστο.

 

 

Φίλες και φίλοι του backgammon,

Κύπελλο 2013-2014, 6ος Προκριματικός > Παλλήνη, 02.03.2014

Πρωτάθλημα 2013-2014, 7η Αγωνιστική > Καρδίτσα, 22.03.2014

Κύπελλο 2013-2014, 7ος Προκριματικός > Καρδίτσα, 23.03.2014

Σας περιμένουμε!

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes