Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - ΒαθμολογίεςΤο site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Ενημερωτικό Δελτίο Σεπτεμβρίου 2013

Posted in Ενημερωτικά δελτία

TO DOUBLE… OR NOT TO DOUBLE!

Μηνιαίο Ενημερωτικό Newsletter της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon

Αρ. 13 - Σεπτέμβριος 2013

ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ

 

Σας καλωσορίζουμε και επίσημα στην έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου!

Μετά από μiα πλούσια σε όλα τα επίπεδα, αλλά κυρίως οργανωτικά, χρονιά, ξεκινάμε πάλι τις αγωνιστικές μας εκδηλώσεις, επενδύοντας στις εμπειρίες του πρόσφατου παρελθόντος. Η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammonείναι από τον Ιανουάριο μiα πραγματικότητα. Η παρέα που διοργάνωσε σε ημιεπίσημο καθεστώς έξι Πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδος έχει οριστικά μετατραπεί σε έναn σύγχρονο φορέα, ατενίζοντας με αισιοδοξία τα μελλούμενα. Στη νέα περίοδο σας καλούμε να συμμετάσχετε με τον τρόπο που εσείς επιθυμείτε! Από την πλευρά μας θα δείτε τα εξής:

 1. Ακολουθούμε την άκρως επιτυχημένη «συνταγή» του προηγούμενου Πρωταθλήματος, με ένα θεσμό που έχει κάθε δυνατότητα να σπάσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ συμμετοχής.
 2. Παρουσιάζουμε ένα νέο Κύπελλο, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αρκετές πρωταθληματικές διοργανώσεις του εξωτερικού.
 3. Εγκαινιάζουμε τοn θεσμό του Πανελληνίου Διαδικτυακού Πρωταθλήματος, με ανταγωνιστικό σύστημα διεξαγωγής και χαμηλό κόστος συμμετοχής.
 4. Συντονίζουμε την παρουσία των εκπροσώπων του ελληνικού backgammon στις διάφορες διεθνείς διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα μέσω φυσικής παρουσίας αλλά και διαδικτυακά. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το εντυπωσιακό σερί διεθνών διακρίσεων που σημειώνουν οι πρωταθλητές μας θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση!
 5. Αναβαθμίζουμε διαρκώς την ιστοσελίδα μας. Σταδιακά, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, θα έχει αναρτηθεί στη σελίδα το προφίλ κάθε παίκτη που έχει διακριθεί στις διοργανώσεις μας. Επίσης, θα μας έχει δοθεί η δυνατότητα να μεταδίδουμε τους αγώνες μας «ζωντανά». Τέλος, θα μπορέσουμε μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας, να βραβεύσουμε τους κορυφαίους της χρονιάς στην Ελλάδα, αλλά και να ψηφίσουμε για τους GiantsofBackgammon!
 6. Εκπαιδεύουμε τους νέους φίλους μας, αλλά και τους εμπειρότερους, για να είναι έτοιμοι για... διεθνή δράση. Επίσης εγκαινιάζουμε τις εκπαιδεύσεις διαιτητών!
 7. Προσεγγίζουμε τις κοινότητες του παραδοσιακού παιχνιδιού ανά την Ελλάδα, παρουσιάζοντάς τους το σύγχρονο τάβλι.
 8. Φιλοδοξούμε να μας γνωρίσουν πλήθος νέων παικτών και, μέσω της τριβής τους με το αγωνιστικό τάβλι, να αποκτήσουμε πολλούς μακροχρόνιους φίλους.
 9. Καινοτομούμε προσφέροντας αγωνιστικές δραστηριότητες για όλα τα βαλάντια: Από το Διαδικτυακό Πρωτάθλημα των 25 ευρώ (για ολόκληρο τοn θεσμό), μέχρι τα 250 (με sidebet) του Χριστουγεννιάτικου Jackpot, και τα 400 στη MastersDivisionτου Διεθνούς Τουρνουά 2014.
 10. Προσδοκούμε να βρούμε συμπαραστάτες στην προσπάθειά μας, σοβαρούς επιχειρηματίες, με το όραμα να προβληθούν μέσω των δράσεων και των σημαντικότατων διεθνών επιτυχιών που σημειώνουν ακατάπαυστα οι πρωταθλητές μας!

Ένα κομμάτι αυτού του παζλ,αντιστοιχεί σε σένα!

 

 

 

ΣΥΝΟΨΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

 

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΦΡΟΥΡΑΣ

Πρωτάθλημα 2013-2014, 1η Αγωνιστική

Με την αναρρίχηση ορισμένων από τους διαχρονικά πλέον επιτυχημένους παίκτες μας στην κορυφή ολοκληρώθηκε στην Παλλήνη στις 14 Σεπτεμβρίου η 1η Αγωνιστική για το Πρωτάθλημα 2013-2014. Νικητής αναδείχθηκε ο Γιάννης Πασιαλής, επικρατώντας στον τελικό με το αγχωτικό 13-12 επί του Χάρη Χρηστίδη. Στα ημιτελικά έφτασαν οι Κώστας Μητρέλης και Μιχάλης Μανωλιός, οι οποίοι υπέκυψαν μετά από εξίσου αγχωτικές μονομαχίες, ενώ στο consolationεπικράτησε άνετα ο Τάκης Χατζέλης, αφήνοντας δεύτερο τον Φερνάντο Μπρακόνι.

Λουμίδης vs Χιωτίνη, Παλλήνη, 14.09.2013

                Ο Πασιαλής, πριν από τα οριακά παιχνίδια του με Μητρέλη και Χρηστίδη, δεν είχε δυσκολευτεί ιδιαίτερα με τους Πεταλά, Κάτσιο και Χατζέλη, την ώρα που και ο έτερος φιναλίστ επίσης κέρδιζε με άνετες διαφορές τούς Βατανίδη, Χιωτίνη και Βαλλιάνο. Ο τελευταίος, παρότι πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση συνολικά στο τουρνουά (πέντε νίκες σε επτά αγώνες), έμεινε οριακά εκτός επάθλων. Συγκριτικά, καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και άλλοι παίκτες της «παλιάς φρουράς», όπως οι Τσίρης, Γρούτσος και Κλείτσας, κάποιοι πρόσφατοι φίλοι μας, όπως οι Λουμίδης και Βατανίδης, αλλά και κάποιοι πολύ «φρέσκοι» στην παρέα μας, όπως οι Τσενεμπής, Κοτζαμάνης και Ρασσιάς. Έτσι, μετά την 1η Αγωνιστική, η «παλιά φρουρά» εγκαταστάθηκε στο ρετιρέ της βαθμολογίας (Πασιαλής 61, Χατζέλης 58, Βαλλιάνος 61, Χρηστίδης 48, Μπρακόνι 47, Τσίρης 38, Μητρέλης και Μανωλιός από 37, Γρούτσος 35), ακολουθούμενη σε σχετική απόσταση από το πλήθος των προαναφερθέντων (Λουμίδης 33, Κλείτσας 28, Τσενεμπής, Κοτζαμάνης, Ρασσιάς και Πεταλάς από 26). Συνολικά έπαιξαν και βαθμολογήθηκαν 35 παίκτες.

Υπενθυμίζουμε ότι, λόγω του πλήθους των αγώνων μας, της αναπόφευκτης μεταβλητότητας στην απόδοση των παικτών, αλλά και του γεγονότος ότι στην τελική βαθμολογία υπολογίζονται οι επτά καλύτερες επιδόσεις κάθε παίκτη, είναι πολύ πρόωρη η οποιαδήποτε εκτίμηση γύρω από τη σύνθεση της τελικής δωδεκάδας που θα διεκδικήσει το φετινό Πρωτάθλημα. Μια πρώτη εικόνα θα έχουμε γύρω στα Χριστούγεννα.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη βαθμολογία, την πορεία του τουρνουά, καθώς και πλήθος στατιστικών που επιμελείται ο Γραμματέας Αγώνων, Γιώργος Τσίρης, εδώ.

Βατανίδης vs Μπρακόνι, Παλλήνη, 14.09.2013

Κύπελλο 2013-2014, 1ος Προκριματικός

Διεξήχθη χθες (29.09) και ο 1oς Προκριματικός του φετινού, αναβαθμισμένου, Κυπέλλου Ελλάδος. Δυστυχώς, λόγω της σύμπτωσης της αγωνιστικής εκδήλωσης με την οριστικοποίηση της ύλης και τη μαζική αποστολή του παρόντος δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος για τη σύνταξη αναλυτικού ρεπορτάζ. Επιγραμματικά, να αναφέρουμε ότι μετείχαν 21 παίκτες. Νικητής αναδείχθηκε ο Σπύρος Χανδρινός, ο οποίος έτσι προκρίθηκε απευθείας στην Τελική Φάση του θεσμού, ενώ ο πρωτοεμφανιζόμενος στις διοργανώσεις μας Φίλων Σωτηριάδης (φιναλίστ) και ο τακτικός μας φίλος Αντώνης Βαμβακάρης (νικητής στο consolation) εξασφάλισαν από μία θέση στην Ημιτελική Φάση και, συνεπώς, μια δεύτερη ευκαιρία για την πολυπόθητη πρόκριση.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΩΝΑ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ

 

Σε μεγάλη φόρμα αποδεικνύει συνεχώς ότι βρίσκεται ο Κίμων Παπαχριστόπουλος, Τακτικό μας Μέλος από την αρχή της νέας μας προσπάθειας. Ο συμπατριώτης μας, που διαμένει και εργάζεται στη Γερμανία, συμμετείχε στο 33ο Όπεν της Στοκχόλμης (αγώνας της σειράς EBGTVII – 30.08-01.09), όπου επικράτησε στο SuperJackpot, νικώντας στον τελικό τον Ιάπωνα MichihitoKageyama, no 4 στην παγκόσμια λίστα των GiantsofBackgammon!

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως, μόνο μέσα στο 2013, ο Κίμων έχει σημειώσει αξιοζήλευτες επιτυχίες, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο FederationsCupτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για λογαριασμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon, την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά Pfingst, ομοίως την πρώτη στο DoublesConsultationτου 2ου Όπεν του Μονάχου (παίζοντας μόνος του!), αλλά και τη δεύτερη στο MixedDoublesτου NordicOpen, παίζοντας με τη σύζυγό του.

 

 

Ο Παπαχριστόπουλος αγωνιζόμενος, υπό το βλέμμα των Χρηστίδη και Μητρέλη (Μόντε Κάρλο, 06-11.08.2013 )

 

 

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

 

Επιθυμώντας να βοηθήσουμε στον όσο το δυνατόν πιο έγκαιρο προγραμματισμό σας, είμαστε πλέον σε θέση να ανακοινώσουμε το σύνολο των αγωνιστικών μας εκδηλώσεων μέχρι τα Χριστούγεννα. Να σημειωθεί πως, εάν δεν προηγηθεί σχετική ανακοίνωση, όλες οι παρακάτω αναγραφόμενες διοργανώσει, θα διεξαχθούν στο PalliniTennisPark (Ιδομενέως και Κορίνθου, Παλλήνη). Ο χάρτης προσβασιμότητας μπορεί να βρεθεί εδώ. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

12 Οκτωβρίου (Σάββατο): 2η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

20 Οκτωβρίου (Κυριακή): 2ος Προκριματικός Κυπέλλου

09-10 Νοεμβρίου (διήμερο): 3η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

24 Νοεμβρίου (Κυριακή): 3ος Προκριματικός Κυπέλλου

07 Δεκεμβρίου (Σάββατο): 4η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

20-22 Δεκεμβρίου (τριήμερο): JackpotΧριστουγέννων

Για τα ακριβή ωράρια προσέλευσης, εγγραφών και διεξαγωγής της κλήρωσης παρακαλούμε όπως ενημερώνεστε τακτικά από την ιστοσελίδα μας www.bgfed.gr.

Ειδικά όμως για το τουρνουά της 12ης Οκτωβρίου, είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε πως θα τηρηθεί το πρόγραμμα που ίσχυσε και στην 1η Αγωνιστική, με έναρξη εγγραφών από τις 13:30 και κλήρωση στις 14:15. Θα προηγηθεί από τις 11:30 δωρεάν μάθημα από τον Γιώργο Κλείτσα (Πρωταθλητής Ελλάδος 2008, με αξιοσημείωτες επιτυχίες και στο διεθνές στερέωμα). Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να το παρακολουθήσετε!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ

Όσοι θέλουν να συνδυάσουν backgammon και τουρισμό μπορούν να δουν το ημερολόγιο με όλα τα διεθνή τουρνουά μέχρι 19.10.2014 εδώ.

1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ!

Οριστικοποιήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες γύρω από τη διεξαγωγή του 1ου Πανελληνίου Διαδικτυακού Πρωταθλήματος, αφού εξασφαλίστηκαν οι (κατ’ αρχάς) είκοσι συμμετοχές, που αποτελούσαν το προαπαιτούμενο για τη διεξαγωγή της πρώτης φάσης σε τέσσερις ομίλους. Έτσι, είμαστε πλέον σε θέση να σας ενημερώσουμε σφαιρικά για τα όσα θα ισχύσουν στη νέα μας αυτή διοργάνωση:

ü  Οι εγγραφές θα έχουν ολοκληρωθεί στις 12 Οκτωβρίου, τελική προθεσμία καταβολής του παραβόλου συμμετοχής (22 ευρώ για τα ταμειακώς ενήμερα Τακτικά Μέλη της Ομοσπονδίας, 25 ευρώ για όλους τους υπόλοιπους). Την ημερομηνία εκείνη, στο περιθώριο της 2ης Αγωνιστικής του «ζωντανού» Πρωταθλήματος, θα διεξαχθεί δημόσια η κλήρωση των ομίλων. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 14 Οκτωβρίου.

ü  Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν ολοκληρώσει εγκαίρως την εγγραφή τους στη διαδικτυακή πλατφόρμα GridGammon. Για όσους ενδιαφέρεστε αλλά δεν έχετε ακόμα εγγραφεί, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε τη φόρμα που υπάρχει εδώ και την αποστείλετε στους υπευθύνους της πλατφόρμας, στο support@gridgammon.com, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες.

ü  Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί σε τέσσερις ομίλους, κατ’ ελάχιστον πέντε παικτών έκαστος. Ούτως προκύπτει πως το συγκεκριμένο τουρνουά θα είναι μακράν το φτηνότερο που έχει γίνει στην επικράτεια, καθώς, με 25 ευρώ, οι παίκτες θα δώσουν τουλάχιστον τέσσερις αγώνες.

ü  Για το συγκεκριμένο Πρωτάθλημα, το πρώτο σχετικό στην ιστορία του backgammonστην Ελλάδα, η κλήρωση θα γίνει με εντελώς τυχαίο τρόπο. Έχει όμως ήδη αποφασιστεί η καθιέρωση συστήματος αξιολόγησης των παικτών, ανάλογα με τον αριθμό των νικών τους, στο σύνολο των διοργανώσεων διαδικτυακού backgammon που τελούνται υπό την ημετέρα εποπτεία (π.χ. το εν λόγω Πρωτάθλημα και το 3rdInternationalBackgammonChampionship). Για τις επόμενες εκδοχές του Πανελληνίου Διαδικτυακού Πρωταθλήματος θα υπάρξει κατά τη διαδικασία των αντίστοιχων κληρώσεων διαχωρισμός των παικτών σε «ισχυρούς» και «αδυνάτους» και η κατάρτιση των ομίλων θα γίνει με αντίστοιχα κριτήρια. Ούτως προκύπτει πως όλοι οι αγώνες της φετινής διοργάνωσης έχουν σημασία για τον κάθε συμμετέχοντα, αφού εν πολλοίς θα καθορίσουν και τις πιθανότητές του στις επόμενες σχετικές μας διοργανώσεις.

ü  Οι νικητές του κάθε ομίλου προκρίνονται απευθείας στους προημιτελικούς (κορυφαίοι «8»). Οι παίκτες που θα καταλάβουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση στους ομίλους τους θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να προκριθούν στους «8», περνώντας τον πρώτο γύρο των play-offs.

ü  Μπορείτε να δείτε όλες τις χρηστικές πληροφορίες γύρω από τη διοργάνωση, και την αντίστοιχη Προκήρυξη, στην ιστοσελίδα http://bgfed.webnode.gr

ü  Για όσους επιθυμούν περισσότερες διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Διευθυντή Αγώνων, Γιώργο Αυδή, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.ή τηλεφωνικά στο 6977420582.

ΠΛΗΘΩΡΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

 

Με αμείωτο κέφι, οι Έλληνες παίκτες δηλώνουν συμμετοχή στα σημαντικότερα τουρνουά του εξωτερικού, τόσο στο «ζωντανό» παιχνίδι, όσο και στο διαδικτυακό. Εμείς, από την πλευρά μας, δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε «καλή επιτυχία» στις αγωνιστικές τους επιδιώξεις. Περιμένουμε με αγωνία την πορεία των αθλητών μας στις εκδηλώσεις που έχουν επιλέξει να αγωνιστούν, προσδοκώντας επιτυχίες αντίστοιχες αυτών που ζήσαμε στο πρώτο μισό του 2013, από τον Γιώργο Κλείτσα, τον Χάρη Χρηστίδη, τον Θανάση Κάτσιο, τον Κίμωνα Παπαχριστόπουλο, τη Λίνα Χαράκογλου, τον Κώστα Μητρέλη, αλλά και την παρέα που πλαισίωσε τον Κλείτσα στο Πανευρωπαϊκό Διαδικτυακό Πρωτάθλημα, δηλαδή τους Χρήστο Γρούτσο, Γιώργο Αυδή, Στέφανο Μπονάνο και Μιχάλη Προυκάκη.

Η ελληνική πεντάδα που κατέκτησε το πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Διαδικτυακού Backgammon, με το σχετικό τρόπαιο (Ιανουάριος-Μάιος 2013). Από αριστερά,

Γιώργος Αυδής, Χρήστος Γρούτσος, Γιώργος Κλείτσας, Μιχάλης Προυκάκης και Στέφανος Μπονάνος.

Στη διοργάνωση μετείχαν 18 εθνικές ομάδες.

 

3rd International Backgammon Championship (από 1 Οκτωβρίου)

Με τον ανώτατο επιτρεπόμενο αριθμό των 16 συμμετεχόντων θα πάρει μέρος η ελληνική ομάδα στο 3ο Διεθνές Διαδικτυακό Πρωτάθλημα, του οποίου η κλήρωση θα διεξαχθεί αύριο (01 Οκτωβρίου). Η ομάδα μας είναι εξόχως αντιπροσωπευτική, αφού συμπεριλαμβάνει Έλληνες του εξωτερικού (Ηλίας Κρητικός), αλλοδαπούς που διαμένουν μόνιμα στη χώρα μας (Φερνάντο Μπρακόνι), εκπροσώπους της ελληνικής επαρχίας (Τάσος Αναγνώστου, Νίκος Στεφανέσκου, Σεραφείμ Τσάκνης), πρωτοεμφανιζόμενους στον χώρο (Δημήτρης Σερεμέτης), παίκτες με μικρή συμμετοχή στις «ζωντανές» μας διοργανώσεις (Αλέκος Δεληάκης, Γιάννης Ατματζίδης), αλλά και μερικούς από τους πλέον δραστήριους και συνεπείς αθλητές μας (Γιώργος Αυδής, Χρήστος Γρούτσος, Θόδωρος Δημάκης, Παύλος Θανόπουλος, Θανάσης Κάτσιος, Στέφανος Μπονάνος, Μιχάλης Προυκάκης, Κώστας Χιωτίνης).

                Παρότι το εν λόγω Πρωτάθλημα είναι ατομικό, οι νίκες των εκπροσώπων κάθε χώρας θα προσμετρηθούν για το CountryPrize. Εκτιμούμε ότι η ομάδα μας, κράμα εμπειρίας και νεανικού ενθουσιασμού, έχει όλα τα εχέγγυα για να οδηγήσει το ελληνικό backgammonσε νέες ατραπούς διεθνών διακρίσεων.

5th German Championship (Φρανκφούρτη, 03-06 Οκτωβρίου)

Μετά την επιτυχία του Χάρη Χρηστίδη στο περυσινό Πρωτάθλημα Γερμανίας, όπου κατέκτησε το LastChance, οι «συνήθεις ύποπτοι» των διοργανώσεων που λαμβάνουν χώρα στην κεντρική Ευρώπη θα δώσουν το «παρών» στη φετινή διοργάνωση, που θα γίνει στη Φρανκφούρτη. Εκεί, οι Μητρέλης και Χρηστίδης θα ανταμώσουν για ακόμα μία φορά με τους συμπατριώτες μας που μένουν μονίμως στη Γερμανία Σάκη Λαγοπάτη και Κίμωνα Παπαχριστόπουλο.

Κώστας Μητρέλης, Σάκης Λαγοπάτης, Κίμων Παπαχριστόπουλος και Χάρης Χρηστίδης

 

1stMeritOpenWBF (Κυρήνεια, 30 Οκτωβρίου-03 Νοεμβρίου)

Πολύ μεγάλη αναμένεται η ελληνική συμμετοχή στη νέα προσπάθεια της φίλης τουρκικής ομοσπονδίας, υπό τον ArdaFındıkoğlu. Συγκεκριμένα, συμμετοχή στο 1stMeritOpenέχουν δηλώσει μέχρι στιγμής οι Θανάσης Κάτσιος, Γιώργος Κλείτσας, Δημήτρης Μαγγανάς, Κώστας Μητρέλης, Γιάννης Πασιαλής, Κώστας Χιωτίνης και Χάρης Χρηστίδης. Η στήριξη των παικτών μας στον νέο αυτό θεσμό εκτιμάται ως σημαντική, βάζοντας ένα ακόμα λιθαράκι στις άριστες σχέσεις που υπάρχουν με την ομοσπονδία της γείτονος, ξεπερνώντας έτσι τις πολιτικές διαφορές, που, αναντίρρητα, έχουν δηλητηριάσει τις ψυχές των λαών μας…

                Στα δικά μας μάτια, οι φίλοι μας από την Τουρκία (ασχέτως σε ποιο σύλλογο ανήκουν) είναι άξιοι συγχαρητηρίων, διότι, με τη δράση τους, προάγουν συνεχώς το αγαπημένο μας παιχνίδι. Συν τοις άλλοις, συμμετέχουν με ενθουσιασμό και στις δικές μας διοργανώσεις.

MaltaOpenEBGTVII (Μάλτα, 31 Οκτωβρίου-03 Νοεμβρίου)

Τις ίδιες περίπου ημέρες διεξάγεται και το Όπεν της Μάλτας, όπου, κατά τα φαινόμενα, η Ομοσπονδία μας θα εκπροσωπηθεί από τη Λίνα Χαράκογλου και τον Φερνάντο Μπρακόνι. Η ταυτόχρονη συμμετοχή παικτών μας σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις του εξωτερικού θα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας και θα μας «υποχρεώσει» να παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον τη «μάχη» που θα δίνει εκείνο το Σαββατοκύριακο το ελληνικό backgammon για μια ακόμα μεγάλη διάκριση!

                Υπενθυμίζουμε στους παίκτες που σκοπεύουν να αγωνιστούν σε κάποια διοργάνωση του εξωτερικού να μας ενημερώνουν έγκαιρα, για να συντονίζουμε τις ενέργειές μας και να προωθούμε την είδηση στα μέλη μας.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Μόλις δύο ήταν οι αναφορές στις διάφορες ιστοσελίδες για τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι Μητρέλης, Παπαχριστόπουλος και Χρηστίδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντε Κάρλο. Όπως και να έχει όμως το πράγμα, εμείς δεσμευόμαστε να τους… «ενοχλούμε» κάθε τρεις και λίγο με τις ειδήσεις που αφορούν στις δράσεις μας και τις αγωνιστικές επιτυχίες των πρωταθλητών μας!

                Τα δημοσιεύματα που αφορούσαν στη θριαμβευτική πορεία των «πρεσβευτών» μας ήταν τα ακόλουθα:

http://www.tournoua.gr/414/

http://sportscopy.blogspot.gr/2013/09/backgammon.html

«ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

 

Διεξήχθη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (21-22.09) στην κεντρική πλατεία της Λάρισας φεστιβάλ επιτραπέζιων παιχνιδιών με την επωνυμία «LAGames», υπό την αιγίδα της αλυσίδας καφέ «Playhouse». Η Ελληνική Ομοσπονδία Backgammonεκπροσωπήθηκε από τον Κώστα Χιωτίνη, ο οποίος είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με πολύ κόσμο, εξηγώντας τους τις ιδιαιτερότητες του backgammonκαι προσελκύοντας νέους φίλους. Παράλληλα, μας δόθηκε και η ευκαιρία να έρθουμε σε πρώτη επαφή με τον κ. Σδραβόπουλο, εκπρόσωπο της τοπικής λέσχης (παραδοσιακού) ταβλιού, με απώτατο στόχο τον συντονισμό της δράσης όλων των «ταβλικών» φορέων πανελληνίως.

Στιγμιότυπο από το σταντ της Ομοσπονδίας στη Λάρισα

                Παρέα στον εκπρόσωπό μας έκαναν και τρεις φίλοι μας από τον Φυσιολατρικό Όμιλο Καρδίτσας, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στην προσπάθεια μύησης του κόσμου στο αγαπημένο μας άθλημα. Η Ομοσπονδία μας συγχαίρει για μία ακόμα φορά τον ΦΟΚ για τη συνεχή του δράση στον χώρο του backgammonκαι ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον Άρη Γαλιατσάτο για τις ώρες που αφιέρωσε και την επιμονή του να εξηγεί με πάσα λεπτομέρεια τις βασικές αρχές χρήσης του βίδου στους αμύητους περαστικούς.

              

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

 • Κατόπιν αποφάσεως που ελήφθη στο ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο της 14ης Σεπτεμβρίου, συστάθηκε μόνιμο, τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο αποτελούμενο από τους Μιχάλη Προυκάκη, Παύλο Θανόπουλο και Θανάση Μακρή. Το Συμβούλιο θα έχει την αποκλειστική ευθύνη απονομής δικαιοσύνης και επιβολής ποινών σε περιπτώσεις παρεκτροπής κάποιων εκ των παικτών μας. Ευχόμαστε ολόψυχα να μη χρειαστεί ποτέ η σύγκληση του εν λόγω οργάνου, αλλά πολύ φοβόμαστε ότι κάποιες ανάρμοστες συμπεριφορές που παρατηρήθηκαν πρόσφατα (ευτυχώς, μεμονωμένα) θα μας αναγκάσουν σύντομα να προστρέξουμε στη δικαιοδοσία του. Ελπίζουμε οι παίκτες μας να αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης που φέρουν για την πάταξη τέτοιων φαινομένων και να διαψευστούμε πανηγυρικά στην απαισιόδοξη αυτή μας πρόβλεψη…
 • Η ιστοσελίδα μας εγκαινιάζει τη συνεργασία της με δύο νέους εθελοντές: Ο Θανάσης Κάτσιος ανέλαβε να επιμελείται επιλεγμένους αγώνες προς ανάρτηση στην ενότητα «Ματς», κάνοντας πρεμιέρα με τον πρόσφατο μεγάλο τελικό του DoublesConsultationστο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Επιπροσθέτως, ανέλαβε να επιλέγει για τους αναγνώστες μας και να σχολιάζει ενδιαφέρουσες θέσεις που έχουν κατά καιρούς προκύψει σε αγώνες. Εάν επιθυμείτε λοιπόν μπορείτε να τον βοηθήσετε, αποστέλλοντας στη γνωστή σας πλέον διεύθυνση (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) όσες θέσεις εκτιμάτε πως χρήζουν σχολιασμού και ανάρτησης. Παράλληλα, ο πρόσφατος φίλος μας Αντώνης Αλεφραγκής προσφέρθηκε να ενισχύσει την εικόνα της σελίδας μας στα αγγλικά, αλλά και να συνεισφέρει με γενικότερες ιδέες. Ευχαριστούμε θερμότατα τους δύο νέους μας συνεργάτες και ελπίζουμε να βρουν σύντομα μιμητές ανάμεσα στο πλήθος των φίλων μας.

Φίλες και φίλοι του backgammon,

 

Πρωτάθλημα 2013-2014, 2η Αγωνιστική > Παλλήνη, 12.10.2013

Πανελλήνιο Διαδικτυακό Πρωτάθλημα > GridGammon, από 12.10.2013

Κύπελλο 2013-2014, 2ος Προκριματικός > Παλλήνη, 20.10.2013

 

 

 

Σας περιμένουμε!

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes