Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - ΒαθμολογίεςΤο site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Ενημερωτικό Δελτίο: Ιούλιος 2014

Posted in Ενημερωτικά δελτία

TO DOUBLE… OR NOT TO DOUBLE!

Μηνιαίο Ενημερωτικό Newsletter της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon

Αρ. 23 - Ιούλιος 2014

 

ΜΠΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ... ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ,

ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ, ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ!

 

Τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του σε ατομικό επίπεδο (έχει... κάμποσες στα doubles) σημείωσε ο Κώστας Μητρέλης την Τετάρτη 23 Ιουλίου, όταν πρώτευσε στην τελική φάση του 7ου EuropeanBackgammonTour, η οποία διεξήχθη στο Μόναχο, υπό την αιγίδα της WorldBackgammonAssociation (WBA). Το πλέον ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι, σε αντίθεση με τον Χάρη Χρηστίδη, που είχε εξασφαλίσει την παρουσία του στα τελικά μέσω του pointraceτης χρονιάς (όπου είχε καταταγεί τρίτος), ο Μητρέλης είχε τερματίσει μόλις στην 24η θέση, απέχοντας αρκετά από τη «18άδα», που θα διεκδικούσε το βαρύτιμο τρόπαιο. Όμως, τέσσερις από τους προκριθέντες δεν έδωσαν το «παρών», όπως άλλωστε και οι πρώτοι τρεις στη λίστα των αναπληρωματικών (Τούρκοι αποχώρησαν ομαδικά, λόγω διαφωνιών ανάμεσα στο clubIstavder και τη WBA, ένας Ιρανός δεν εξασφάλισε βίζα για τη Γερμανία, και άλλα περίεργα), με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος διάπλατα στον Μητρέλη για τη διεκδίκηση (και, τελικά, την κατάκτηση) του τίτλου! Να σημειωθεί ότι το 2011, ο ταλαντούχος αθλητής μας (no62 στην παγκόσμια κατάταξη των Giants) είχε καταλάβει την τρίτη θέση στον θεσμό, επιτυχία που, μαζί με το Κύπελλο Ελλάδος του 2013, αποτελούσαν μέχρι πρότινος τις μεγαλύτερες ατομικές του διακρίσεις. Για τους ποδοσφαιρόφιλους, ο παραλληλισμός που μπορεί να γίνει αφορά στην περίπτωση της Δανίας στο Euroτου 1992, όταν οι παίκτες της κλήθηκαν... από τις παραλίες για να αντικαταστήσουν την προκριθείσα (αλλά ευρισκόμενη σε εμφύλια σύρραξη) Γιουγκοσλαβία και, τελικά, κατέκτησαν το Κύπελλο!

Στην περιγραφή που ακολουθεί, τα πλαγιογράμματα αποσπάσματα είναι από την εξιστόρηση του ταξιδιού στο Μόναχο από τον έτερο συμμετασχόντα στα Τελικά, Χάρη Χρηστίδη, ο οποίος μετείχε στην τελική φάση με υψηλότατες προσδοκίες, αφού είχε κατακτήσει την πρώτη θέση σε δύο τουρνουά της κανονικής περιόδου, όμως, μετά τη νικηφόρα του πρεμιέρα, έχασε σε τρεις συνεχόμενους αγώνες και αποκλείστηκε:

                «[…] Σκεπτόμενοι χονδροειδώς τις πιθανότητες να μπει κάποιος από τους δυο μας στα τρόπαια, τις υπολογίσαμε περίπου στο 20%, ποσοστό που ανέβηκε αισθητά μετά τον πρώτο γύρο, που μας βρήκε και τους δύο να κερδίζουμε την ελληνογερμανική μάχη, με τον Μητρέλη να κερδίζει τον DirkLeinberger, και εγώ να επικρατώ επί του Orlowski[...]». Σε αντίθεση όμως με τον Χρηστίδη, ο οποίος δε σημείωσε άλλη νίκη πέραν της προαναφερθείσας, ο Μητρέλης ξεκίνησε το τουρνουά με τρεις νίκες, επί του Leinbergerμε 9-6, του φημισμένου Ιάπωνα (no 2 στην παγκόσμια κατάταξη) Michihito «Michy» Kageyamaμε το εμφαντικό 9-0 (μπορείτε να δείτε τον αγώνα εδώ), και του Νορβηγού RuneFærevågμε 9-3. Στη συνέχεια σημείωσε τη μοναδική του ήττα, από τον Τούρκο KamilKaraaliμε 9-5, αλλά από εκείνο το σημείο κι έπειτα ξέχασε τι σημαίνει «ήττα», αφού «[…] η πρώτη βραδιά έκλεισε με νίκη απέναντι στη MayaPeycheva, από τη Βουλγαρία, σε ένα game με τον βίδο στο 16 (το οποίο κρίθηκε στην τελευταία ζαριά)! Κοιμηθήκαμε με ικανοποίηση, αφού ο Κώστας ήταν ακόμα μέσα, έχοντας δύο ζωές!

»[...] Ακολουθεί νίκη απέναντι στον Γερμανό UlrichTamm, την Τρίτη το μεσημέρι, με 9-5, και μετά βλέπουμε το σύστημα να κάνει ένα απρόσμενο δώρο στον Κώστα, sitout! Σχεδόν ισοδύναμο με νίκη. Τώρα έπρεπε να επικρατήσει του Τούρκου KamilKaraaliτην ώρα που ο Γερμανός TimanSöhnchenέστελνε σπίτι τον RalfJonas, δύο φορές νικητή του NordicOpen. Ας σημειωθεί ότι ο Söhnchenστον προηγούμενο γύρο, ενώ αναπαυόταν ο Κώστας, πέταξε έξω και τον Michy. Αν και δεν τον ήξερα, είχα αρχίσει να ανησυχώ. Ο Κώστας έκανε το καθήκον του (9-8) και έφτασε στους τρεις με δύο ζωές, την ώρα που Kamil και Söhnchenέπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο…Η μεγάλη ώρα είχε φτάσει. Νίκη απέναντι στον Söhnchen θα έστελνε τον Κώστα στον Τελικό με δύο ζωές κόντρα στον Kamil, ενώ η ήττα θα του έδινε 25% για πρωτιά, 25% για δεύτερη θέση και 50% για την τρίτη θέση, που δεν είχε κανένα απολύτως τρόπαιο. Δηλαδή σε ένα εννιαράκι ματς, αξίας 6.000€, ο Κώστας θα έδινε το σημαντικότερο, αλλά και το ακριβότερο, μέχρι σήμερα, ματς στη ζωή του. Το παιχνίδι δεν άρχισε καθόλου καλά, και ο Γερμανός βρέθηκε να προηγείται με 6-0. Στο επόμενο παιχνίδι ο Γερμανός βιδώνει, ο Κώστας αποδέχεται και, μόλις βλέπει βολή, επαναδιπλασιάζει στο 4. Ο Γερμανός αποδέχεται, και ο Κώστας, παίζοντας τα ρέστα του, τον διπλώνει και στέλνει το ματς στο Crawford. Το ταμπλό έδειχνε Μητρέλης Söhnchen8-6, κόντρα στη ροή του αγώνα, και ο Κώστας, με άλλον αέρα, δεν έδωσε καμία άλλη ευκαιρία στον αντίπαλο, αξιοποιώντας το matchball του (μπορείτε να δείτε τον αγώνα εδώ.) Πήγαμε για ύπνο, όντας ο Κώστας 75% πρώτος και 25% δεύτερος!...

»[...] Και ο Μεγάλος Τελικός μόλις άρχιζε. Ο Κώστας θα μπορούσε να αντέξει ακόμα και μία ήττα, αλλά δεν χρειάστηκε, αφού επικράτησε άνετα του Kamil (9-2, εδώ ο «τελικός») έχοντας την τύχη με το μέρος του, αλλά και παίζοντας σημαντικά καλύτερα από τον Τούρκο αντίπαλό του.

»Αφού ο Κώστας πληρώθηκε, ακολούθησε μια σεμνή τελετή βράβευσης και του απονεμήθηκε το τρόπαιο από τον MarioSequeira, Πρωταθλητή Ευρώπης το 2011, χειροκροτούμενος από μερικούς από τους ισχυρότερους παίκτες παγκοσμίως, με αποκορύφωμα τον Mochy και τον Michy, που απεδέχθησαν την πρόκληση του Κώστα και θα μας επισκεφθούν στο Open της Αθήνας τον Οκτώβριο για να πάρουν τη “ρεβάνς” […]».

                Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την πορεία του τουρνουά που χάρισε στη χώρα μας τον πρώτο ευρωπαϊκό της τίτλο σε ατομικό επίπεδο, από το 2009 και την πρωτιά του Χρήστου Γρούτσου στο Φέλντεν, εδώ.

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

Προ μηνός, υποβάλαμε ένα κοινό σετ ερωτήσεων στους παίκτες που έχουν κατά καιρούς επικρατήσει σε πανελλήνιους θεσμούς που διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας, συγκεντρώνοντας τις, ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις τους για το παιχνίδι στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς. Τις συνεντεύξεις αυτές θα σας τις παρουσιάσουμε σταδιακά, ξεκινώντας, λόγω συγκυρίας, με τις απόψεις του νέου Πρωταθλητή Ευρώπης, Κώστα Μητρέλη. Απολαύστε τον:

 1. Πώς βλέπετε το ελληνικό τάβλι σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες;

To τάβλι, όπως ξέρουμε καλά, είναι μακράν το πιο αγαπημένο παιχνίδι των Ελλήνων. Τα τελευταία χρόνια αρκετοί ασχολούνται και στο Ίντερνετ με το BG. Υπάρχει λοιπόν τεράστια δεξαμενή, το ζητούμενο είναι πώς θα έρθουν κοντά στην Ομοσπονδία και στις διοργανώσεις.

 1. Θεωρείτε ότι έχει ήδη απεικονιστεί ένα συγκεκριμένο γκρουπ δυναμικότητας στα τελευταία επτά χρόνια της Ομοσπονδίας; Πώς χαρτογραφείτε το δυναμικό των Ελλήνων παικτών;

Θα έλεγα πως υπάρχουν τρεις κατηγορίες παικτών: Α) αυτοί που μελετούν και ασχολούνται με στόχο τη βελτίωσή τους, Β) εκείνοι που θέλουν να παίζουν χωρίς να ενδιαφέρονται για το αν είναι σωστές οι κινήσεις και οι αποφάσεις τους, και Γ) όσοι έρχονται κάποια στιγμή σε τουρνουά, τους φαίνεται πολύπλοκη η αγωνιστική μορφή του παιχνιδιού και ασφυκτικοί οι κανονισμοί, και δεν ξαναέρχονται, εκτιμώντας λανθασμένα πως δεν έχουν ελπίδα διάκρισης.

 1. Αγαπημένα διεθνή τουρνουά:

Από αυτά που έχω πάει: Παγκόσμιο (Μονακό), Κυπριακό (Κυρήνεια), Νέα Υόρκη.

Θέλω να πάω επίσης σε Λας Βέγκας, Σαν Αντόνιο, Τόκιο, Λονδίνο, και αλλού, συνδυάζοντας αγώνες και τουρισμό.

 1. Αν ήσασταν coach της Εθνικής, ποια πεντάδα θα κατεβάζατε σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και πόσο ανταγωνιστική θα ήταν απέναντι σε πανίσχυρες ομάδες, όπως οι Δανοί, Αμερικανοί κ.ά.;

Ανάλογα με τη φόρμα, τη διάθεση και τη δυνατότητά τους να μεταβούν, θα διάλεγα μεταξύ των Κλείτσα, Χρηστίδη, Μαστροπέρρου, Χιωτίνη, Κάτσιου, Γρούτσου, Μανωλιού και Πασιαλή. Πιστεύω πως στέκονται ανταγωνιστικότατα απέναντι στις κορυφαίες ομάδες και, με λίγη τύχη, μπορούν να πρωτεύσουν!

 1. Θεωρείτε ότι έχει αρχίσει να παράγεται μια «σχολή» backgammon στην Ελλάδα και ποιες υποδομές θεωρείτε ότι χρειάζονται για να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Ομοσπονδίας;

Νομίζω πως είναι στα σπάργανα, αφού μόλις πριν από ένα χρόνο ιδρύθηκε επίσημα η Ομοσπονδία. Μόνιμη έδρα για καθημερινή δραστηριότητα, σπόνσορες και μαθήματα για αρχάριους και μη, είναι αυτά που χρειάζονται για να μαζικοποιηθεί.

 1. Πώς θα μπορούσε το Πρωτάθλημα να γίνει πιο ελκυστικό και να ανέβει ο αριθμός των συμμετεχόντων;

Αλλαγή έδρας σε κεντρικότερο σημείο, αλλαγή συστήματος διεξαγωγής (FT με χρονομετρημένα ματς) , χορηγίες για μεγαλύτερα έπαθλα.

 1. Πώς θα μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερη απήχηση στο Κύπελλο, το οποίο λειτουργεί ως προθάλαμος μύησης νέων παικτών;

Τα τουρνουά να γίνονται σε χώρους όπου μαζεύονται παραδοσιακοί παίκτες, ώστε να το γνωρίσουν και κάποιοι σίγουρα θα το αγαπήσουν.

 1. Πόσο τυχερό είναι τελικά το backgammon;

Σε επίπεδο σχεδόν ισοδύναμων παικτών είναι κατεξοχήν τυχερό, όπως σχεδόν όλα τα αθλήματα και παιχνίδια. Όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, και πάλι το αποτέλεσμα το καθορίζει σε μεγάλο βαθμό η τύχη· όμως, όσο μεγαλώνει ο αριθμός των αναμετρήσεων μεγαλώνει και το πλεονέκτημα του ισχυρότερου.

 1. Ποιες αξίες και δεξιότητες έχετε αναπτύξει στο backgammon και τις χρησιμοποιείτε και στην καθημερινότητά σας;

Είναι ο τέλειος συνδυασμός τύχης και ικανότητας σε ένα παιχνίδι! Κάθε κίνηση και απόφαση είναι ένα κουίζ. Είναι ανεκτίμητο το να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να έχει τη νηφαλιότητα και την καθαρή σκέψη, ξεπερνώντας ψυχολογικά τις διακυμάνσεις της τύχης και το βάρος της αξίας και της σπουδαιότητας της στιγμής και της αναμέτρησης, να κάνει τις σωστές επιλογές. Αυτό είναι και το ζητούμενο στην επαγγελματική και προσωπική μας ζωή. Να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές είτε είμαστε χαρούμενοι είτε απογοητευμένοι είτε σε πίεση χρόνου ή κουρασμένοι με ανθρώπους που φοβόμαστε ή υποτιμάμε! Ήδη σε χώρες όπως οι Δανία, Ιαπωνία και ΗΠΑ γίνονται μαθήματα-σεμινάρια σε σχολεία.

 1. Πόσα χρόνια ασχολείστε με το backgammon και ποια η μέθοδος ενασχόλησής σας; Με ποιον τρόπο συνεχίζετε να βελτιώνεστε;

Περίπου δέκα. Με ανάλυση παιχνιδιών και θέσεων στον υπολογιστή μελετάω τα λάθη που κάνω στα ματς μου, και δύσκολες θέσεις που προκύπτουν.

 1. Πώς φαντάζεστε το ιδανικό διεθνές τουρνουά στην Ελλάδα;

Θεωρώ πως στη χώρα μας πρέπει να γίνονται δύο τουρνουά κάθε χρόνο. Ένα τους χειμερινούς μήνες στην Αθήνα κι ένα τους καλοκαιρινούς σε διαφορετικό νησιωτικό προορισμό κάθε φορά. Είναι τόσο ελκυστικά τα νησιά μας ως προορισμός, που η Βρετανική Ομοσπονδία διοργανώνει κάθε Σεπτέμβριο στη Ζάκυνθο «ταβλοδιακοπές».

 1. Ποια τουρνουά βλέπετε να επικρατούν διεθνώς στο μέλλον;

Η ευρύτερη περιοχή Ελλάδας-Κύπρου-Τουρκίας έχει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να εξελιχθεί σε ευρωπαϊκό και, γιατί όχι, παγκόσμιο κέντρο του BG.

 1. Μιλήστε μας για εμπειρίες και επιτυχίες σε διεθνή τουρνουά.

(Σημ. Η συνέντευξη δόθηκε, προφανώς, πριν από τον θρίαμβο του Κώστα στο Μόναχο και, φυσιολογικά, ο τίτλος του Πρωταθλητή Ευρώπης δεν συμπεριλαμβάνεται στην απάντησή του.)

Aτομικά, οι καλύτερες εμφανίσεις μου ήταν οι δὐο συνεχόμενες προκρίσεις μου στην τελική φάση του European Backgammon Tour, φτάνοντας στην «οκτάδα» το 2011 και στην τρίτη θέση το 2012. Στα διπλά είναι οι κατακτήσεις σε Κυρήνεια 2013 και Νέα Υόρκη 2014, και η δεύτερη θέση σε Παγκόσμιο 2013 και Μόναχο 2012. Ελπίζω πως τα καλύτερα έρχονται, αφού δεν έχουν συμπληρωθεί ακόμα ούτε τέσσερα χρόνια από το πρώτο μου διεθνές (Μαγιόρκα, Οκτώβριος 2010).

 1. Πόσο ανταγωνιστική είναι η γενιά των παραδοσιακών παικτών σε σχέση με τη νέα γενιά παικτών, που έμαθε backgammon στον υπολογιστή;

Οι παραδοσιακοί παίκτες που έχουν προσαρμοστεί μελετούν και αναλύουν, είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικοί! Εκείνοι που αρκούνται στην αντίληψη και στην εμπειρία τους εξακολουθούν να κάνουν επιτυχίες, αλλά δυσκολεύονται όλο και περισσότερο.

 1.  
 2.  

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Η θέση αυτή προέκυψε στο ματς του Κώστα Μητρέλη (μαύρα) με τη Maya Peycheva (λευκά) στα τελικά του EBGT. Η Maya σωστά γυρνάει το βίδο στο 8, καθώς το πλεονέκτημά της είναι τεράστιο. Εκτός από τις 12 ζαριές που χτυπούν, είναι μπροστά στην κούρσα κατά 4 pips και έχει και τη ζαριά. Η ερώτηση είναι: Έχει ο Κώστας «take»; Το σκoρ είναι 0-0 στα 9 και η αξία του βίδου, εάν τον δεχτεί ο Κώστας, θα πάει στο 8. Είναι προφανώς η πιo κρίσιμη απόφαση της παρτίδας και γι’ αυτό απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Στο σκορ αυτό, και με δεδομένο το μειωμένο recube vig που θα έχει ο Κώστας εάν δεχτεί τον κύβο, θα περιμέναμε το Take Point του Κώστα να είναι λίγο κάτω από το 25%. Το XG μάς δίνει ένα εύρος 23,24%-24,62% και, εάν δεχτούμε ως Take Point της συγκεκριμένης θέσης το 24%, θα είμαστε αρκετά κοντά στο σωστό.

Το δύσκολο κομμάτι της θέσης είναι να βρούμε την «αξία» της θέσης για την πλευρά του λευκού, δηλαδή το εκτιμώμενο ποσοστό νίκης:

α) Οι ζαριές που δεν δίνουν χτύπημα (όλες εκτός από τα διπλά και τους 11) είναι 36-12 = 24, και δίνουν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα στην κούρσα. Στη συγκεκριμένη θέση εάν υπολογίσουμε και το wastage και από τις δὐο πλευρές, καταλήγουμε στο ότι η αξία του κάθε pip προβαδίσματος δίνει περίπου 3,5% επιπλέον (του 50%) πιθανότητες νίκης στον πρωτοπόρο. Ο λευκός είναι ήδη 4 pipsμπροστά και, παρόλο που σε παρόμοιες καταστάσεις προσθέτουμε κατά κανόνα 4 ακόμη pipsγια τη ζαριά, εδώ θα ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα αν προσθέταμε 5 (δεδομένου ότι οι περισσότερες ζαριές που ΔΕΝ χτυπούν έχουν και μεγαλύτερο άθροισμα). Με δεδομένο όμως ότι στον άσο ο λευκός έχει ένα περισσότερο «καμένο» πούλι από τον μαύρο, το πραγματικό του πλεονέκτημα είναι 4+5-2 = 7 pips. Συμπερασματικά, οι πιθανότητες νίκης του λευκού σε περίπτωση που δεν χτυπήσει υπολογίζονται σε περίπου 50 + 7 * 3,5 = 74,5%. Η ανάλυση XG++ δίνει 75%.

 

β) Οι ζαριές που θεωρητικά χτυπούν θα περιμέναμε να είναι ακόμη πιο ισχυρές, όμως στην πράξη παρατηρούμε τα εξής:

Το 32, εάν χτυπήσει ο λευκός δίνει 16 χτυπήματα από την μπάρα στον μαύρο και, συνεπώς, το σωστό είναι να παιχτεί 11/5 χωρίς χτύπημα. Δεδομένου ότι το 32 δίνει άθροισμα 5, εύκολα συμπεραίνουμε ότι δίνει στον λευκό πολύ λιγότερες πιθανότητες νίκης από το 74,5% που υπολογίσαμε για τις 24 ζαριές που ΔΕΝ χτυπούν.

Το 42, είτε παιχτεί με χτύπημα είτε παιχτεί όλο 11/5, είναι σχεδόν ισάξιο και, προφανώς, δίνει πάλι αρκετά λιγότερες από 74,5% νίκες.

Το 62 πρέπει να παιχτεί 11/5 4/2, που, και πάλι, έχοντας άθροισμα 8 (ενώ ο μ.ό. των 24 ζαριών που δεν χτυπούν είναι 9,33), μας δίνει προφανώς λιγότερες από 74,5% νίκες.

Παρόλο, λοιπόν, που οι ζαριές που εμπεριέχουν το 2 (συν τους 11, που επίσης χτυπούν) φαίνονται εξαιρετικά ισχυρές, στην πράξη το XG++ μάς δίνει πιθανότητα νίκης (εάν παιχτούν σωστά) 73,85%, δηλαδή λιγότερο από τις 24 ζαριές που δεν χτυπούν. Συνολικά και για τις 36 ζαριές, το Rolloutπου κάναμε δίνει στον λευκό πιθανότητες νίκης 74,63%, και, συνεπώς, η απόφαση του Κώστα να πάρει τον κύβο ήταν όχι μόνο σωστή, αλλά και, μέσω της νίκης που επήλθε, συνέβαλε στην τελική επικράτησή του στην κούρσα για τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης!

 

Από την απονομή: Μητρέλης, Tafazzoliκαι Karaali

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2015

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ BACKGAMMON

 

Φίλες και φίλοι του backgammon,

κατόπιν σχετικών αποφάσεων που ελήφθησαν στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών (21 Ιουνίου) και στο ακόλουθο ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο (23 Ιουνίου), ο προγραμματισμός μας για την περίοδο 2014-2015 διαμορφώνεται ως εξής:

Γενικές Αποφάσεις

 • Η επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα συνοδεύεται από αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του επόμενου ΔΣ, ορίζεται να λάβει χώρα το διήμερο διεξαγωγής τής Τελικής Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, τον Ιούνιο του 2015.
 • Η θητεία του υφιστάμενου ΔΣ παρατάθηκε για τρεις μήνες (έχοντας εκλεγεί τον Μάρτιο του 2013, θα έπρεπε να «παραδώσει» τον Μάρτιο του 2015), για να συμπέσει με τη διεξαγωγή της προαναφερθείσας ΓΣ. Με αυτό τον τρόπο καθιερώνεται ένας ομαλός, διετής κύκλος κάθε ΔΣ, σε συνάρτηση με τη διεξαγωγή των Τακτικών Γενικών Συνελεύσεων.
 • Η συμμετοχή στους αγώνες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammonπροϋποθέτει πλέον την εγγραφή του ενδιαφερόμενου παίκτη στο Μητρώο Τακτικών Μελών (κόστος: € 20 μία και μόνο φορά). Δεν είναι υποχρεωτική η ταμειακή ενημερότητα, όμως δεν νοείται από τώρα και στο εξής να συμμετέχει κάποιος χωρίς να είναι μέλος της Ομοσπονδίας μας. Εξαιρούνται της υποχρεωτικής εγγραφής πάσης φύσεως αλλοδαποί παίκτες, καθώς και Έλληνες που συμμετέχουν για πρώτη φορά, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να μας «δοκιμάσουν».
 • Θα αποπειραθούμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς να ξεκινήσουμε τις ζωντανές μεταδόσεις των αγώνων μας μέσω Διαδικτύου. Επίσης, θα δημιουργηθεί στο YouTube αρχείο αγώνων από τις διοργανώσεις μας.
 • Η καταγραφή αγώνων με κάμερα επιτρέπεται σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι εάν διαφωνεί ένας εκ των αντιπάλων. Το προϊόν της καταγραφής αποτελεί κοινή ιδιοκτησία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammonκαι των δύο παικτών. Απαγορεύεται η διανομή της παρτίδας σε τρίτα πρόσωπα δίχως τη συναίνεση αμφοτέρων των εμπλεκομένων, όμως η Ομοσπονδία διατηρεί το δικαίωμα δημοσίευσης του αγώνα, είτε στην ιστοσελίδα της, είτε σε δημόσιο μέσο (π.χ. YouTube) για εκπαιδευτικούς λόγους.
 • Σε όλες τις φάσεις κάθε τουρνουά θα χρησιμοποιούνται όλα τα διαθέσιμα χρονόμετρα της Ομοσπονδίας για να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος αναμονής. Τα χρονόμετρα χρησιμοποιούνται υποχρεωτικά, κατόπιν επιλογής των παρευρισκομένων μελών της διοίκησης, ασχέτως με τις επιθυμίες των παικτών.
 • Τα μηνιαία τουρνουά Πρωταθλήματος (ημερίδες) και Κυπέλλου Ελλάδος θα διεξάγονται το ίδιο Σαββατοκύριακο, για να διευκολυνθούν στη συμμετοχή τους σε αμφότερα οι παίκτες που διαμένουν εκτός λεκανοπεδίου Αττικής.

Βαθμολογία ELO & Εθνική Ομάδα

 • Στο εξής, οι μόνοι αγώνες που θα προσμετρώνται στο ELOθα είναι οι επισήμως διοργανωθέντες από την Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Διεθνή Τουρνουά), χωρίς να συμπεριλαμβάνονται πάσης φύσεως jackpot και διοργανώσεις άλλων φορέων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Νέοι παίκτες στις διοργανώσεις Πρωταθλήματος και Κυπέλλου ξεκινούν με ELO 1500. Για νέους παίκτες στο Διεθνές Τουρνουά, οι μεν συμμετέχοντες στην κατηγορία Mastersθα ξεκινούν με 1550, οι δε συμμετέχοντες στην κατηγορία Advanced με 1450.
 • Η βαθμολογία ELO θα αποτελεί το βασικό κριτήριο επιλογής και κατάταξης των παικτών που θα απαρτίζουν την εκάστοτε Εθνική Ομάδα. Δικαιωματικά όμως, θέση στην Εθνική θα δικαιούνται αριστίνδην ο εν ενεργεία Πρωταθλητής Ελλάδος και ο «Νικητής της Χρονιάς».
 • Κατ’ εξαίρεση, από τη στιγμή που δεν είχε προβλεφθεί η αναγκαιότητα ενός αδέκαστου και αντικειμενικού τρόπου επιλογής των μελών της Εθνικής Ομάδας, στο επερχόμενο 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στο Ντουμπρόβνικ (Κροατία), θα μας εκπροσωπήσει τετράδα αποτελούμενη από τους Γιώργο Κλείτσα, Χάρη Χρηστίδη, Κώστα Χιωτίνη και Χρήστο Γρούτσο.
 • Ομοίως, μέσω του ELO θα επιλέγεται και η στελέχωση των αντιπροσωπευτικών μας ομάδων και στις διαδικτυακές διοργανώσεις. Δικαίωμα συμμετοχής όμως θα έχει πάντοτε ο εν ενεργεία Πρωταθλητής Ελλάδος στο Διαδικτυακό.

Διεθνές Τουρνουά «Αθήνα 2014»

 • Θα διεξαχθεί μεταξύ 23 (Πέμπτη) και 26 (Κυριακή) Οκτωβρίου. Τα Mainστις δύο κατηγορίες (Mastersκαι Advanced) θα ξεκινήσουν στις 20:00 της Παρασκευής. Την Πέμπτη θα διεξαχθούν το WarmUp, το πρώτο Κύπελλο χωρίς βίδο (Cubeless), καθώς και πλήθος jackpotsγια όλα τα βαλάντια.
 • Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο NJV Athens Plaza Hotel, στην Πλατεία Συντάγματος. Οι τιμές του ξενοδοχείου για τις ημέρες του τουρνουά είναι €145 για δίκλινο δωμάτιο και €135 για μονόκλινο, με πολυτελές πρωινό σε μπουφέ.
 • Το κόστος συμμετοχής είναι € 410 για την κατηγορία Masters και €150 για την κατηγορία Advanced. Όλα τα συγκεντρωθέντα ποσά εκ των ανωτέρω καταβολών θα επαναδιανεμηθούν στους νικητές. Άπαντες οι συμμετέχοντες όμως υποχρεούνται στην καταβολή επιπλέον € 50 για τα δύο ελαφρά γεύματα που θα προσφέρει το ξενοδοχείο το απόγευμα της Παρασκευής (Welcomecocktail & lightlunch) και της Κυριακής (Farewellcocktail & lightlunch). Τέλος, το registrationfeeπου καρπούται η Ομοσπονδία προσδιορίζεται στα €40 για τους Masters και €20 για τους Advanced. Επί του registrationfee, τα ταμειακώς εντάξει Τακτικά Μέλη της Ομοσπονδίας δικαιούνται 50% έκπτωση.
 • Όλοι οι παίκτες που εγγράφονται σε Mainevent, ανεξαρτήτως κατηγορίας, δικαιούνται να συμμετάσχουν δωρεάν στο WarmUp, διεκδικώντας πλούσια δώρα από τους δωροθέτες μας.
 • Το πρωί της Κυριακής (26 Οκτωβρίου) θα δοθεί ανοιχτή διάλεξη από τον επίτιμο προσκεκλημένο μας, τον Ιάπωνα Masayuki «Mochy» Mochizuki, no1 στην παγκόσμια κατάταξη των Giants, ακολουθούμενη από αγώνα επίδειξης, μεταξύ της Ελληνικής αντιπροσωπευτικής Ομάδας, και μεικτής, αποτελούμενης από τους πλέον εξέχοντες φιλοξενούμενούς μας.
 • Το πρώτο Κύπελλο Cubeless θα ξεκινήσει στις 17:00 της Πέμπτης (23 Οκτωβρίου), και το συνολικό του κόστος θα ανέρχεται σε €30. Θα πρόκειται για την πρώτη ιστορικά επίσημη διοργάνωση στο παραδοσιακό παιχνίδι «πόρτες» που θα γίνει στη χώρα και, όπως είναι φυσικό, απευθύνεται σε ευρύτατη γκάμα «ταβλαδόρων» που δεν έχουν ακόμα μυηθεί στα μυστικά του backgammon. Καλείστε να διαφημίσετε τον θεσμό σε όσους γνωρίζετε πως αγαπούν το παραδοσιακό παιχνίδι, φέρνοντάς τους για πρώτη φορά σε επαφή με τον κόσμο της Ομοσπονδίας.
 • Περαιτέρω πληροφορίες και πάσης φύσεως λεπτομέρειες θα σας κοινοποιηθούν μέσω του επίσημου flyerτης διοργάνωσης, το οποίο θα σας αποσταλεί συντόμως.

Πρωτάθλημα Ελλάδος 2014-2015

 • Όπως κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια της Κανονικής Περιόδου θα διεξαχθούν δέκα μηνιαία τουρνουά, τα οκτώ ημερήσιας διάρκειας και δύο διήμερα, εκ των οποίων το ένα εκτός Αττικής.
 • Η βαθμολογία κάθε παίκτη θα ισούται με το μήκος όλων των αγώνων που κέρδισε στα επιμέρους τουρνουά, προσαυξημένη κατά 10 βαθμούς για κάθε τουρνουά στο οποίο έλαβε μέρος. Στην τελική βαθμολογία θα υπολογίζονται μόνον τα επτά καλύτερα (από τα, κατά μέγιστο, δέκα) τουρνουά κάθε παίκτη.
 • Ο πρωτεύσας στη βαθμολογία ανακηρύσσεται «Νικητής της Χρονιάς», εξασφαλίζει θέση στην Εθνική Ομάδα και απαλλάσσεται από επιπρόσθετη καταβολή δικαιώματος συμμετοχής στην Τελική Φάση του Πρωταθλήματος.
 • Στην Τελική Φάση θα συμμετάσχουν δεκαέξι παίκτες. Στη 14η και τη 15η θέση θα καταταγούν οι νικητές των δύο διήμερων τουρνουά της Κανονικής Περιόδου, εκτός κι αν βρίσκονται ήδη ψηλότερα στη βαθμολογία, οπότε και θα διατηρήσουν τη θέση τους. Στη 16η θέση θα καταταγεί ο νικητής του Πρωταθλήματος Καρδίτσας 2015, του μόνου τοπικού θεσμού που υπάρχει στο backgammonπανελληνίως. Οι θέσεις 1-13 της Τελικής Φάσης καλύπτονται από τους πρώτους δεκατρείς παίκτες στη βαθμολογία της Κανονικής Περιόδου.
 • Στον πρώτο γύρο της Τελικής Φάσης, οι παίκτες στις θέσεις 9-12 θα αντιμετωπίσουν εκείνους των θέσεων 13-16, σε έναν αγώνα 17 πόντων. Στον δεύτερο γύρο, οι νικητές των αγώνων αυτών θα αντιμετωπίσουν τους τερματίσαντες στις θέσεις 5-8, σε έναν αγώνα 19 πόντων. Στα προημιτελικά, οι προκριθέντες θα αντιμετωπίζουν τους πρώτους τέσσερις της κατάταξης σε έναν αγώνα 21 πόντων. Αντίστοιχα, οι ημιτελικοί θα είναι στους 23 πόντους και ο τελικός στους 25, ακριβώς όπως και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο τρόπος που θα ζευγαρώνουν οι παίκτες στους διάφορους γύρους της Τελικής Φάσης θα είναι αυστηρά προκαθορισμένος από την Προκήρυξη.
 • Η τελική απόφαση επί του κόστους συμμετοχής, καθώς και όλες οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος 2014-2015, θα σας κοινοποιηθούν μέσω της Προκήρυξης του θεσμού, η οποία θα αναρτηθεί οσονούπω στην ιστοσελίδα μας, www.bgfed.gr.

Κύπελλο Ελλάδος 2014-2015

 • Όπως και πέρσι, θα διεξαχθεί σειρά οκτώ Προκριματικών, όπου οι τρεις διακριθέντες (Νικητής & Φιναλίστ Main, συν ο νικητής του Consolation) θα προκρίνονται απευθείας στην Τελική Φάση (η Ημιτελική Φάση που ίσχυσε φέτος καταργείται, συγχωνευόμενη με την Τελική). Τουτέστιν, θα δοθούν 24 θέσεις στα Τελικά. Όμως, οι νικητές των προκριματικών ημερίδων θα καταλαμβάνουν αυτομάτως μία θέση στους κορυφαίους «16», ενώ οι υπόλοιποι διακριθέντες θα χρειάζονται μία επιπλέον νίκη για να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο.
 • Δεδομένων των ανωτέρω, γίνεται αντιληπτό ότι η φετινή βαθμολογία Κυπέλλου θα έχει σημασία μόνον σε περιπτώσεις όπου οι προκριθέντες αδυνατούν να δώσουν το «παρών» στην Τελική Φάση και θα χρειάζεται να κληθούν επιλαχόντες. Το σύστημα βαθμολόγησης θα είναι το ίδιο με του Πρωταθλήματος.
 • Παίκτες που έχουν εξασφαλίσει θέση πρόκρισης δικαιούνται να συμμετέχουν και σε επόμενους Προκριματικούς αγώνες, για να κερδίσουν επιπλέον θέσεις πρόκρισης.
 • Οι θέσεις των προκριθέντων στην Τελική Φάση προκύπτουν από κλήρωση.
 • Όλοι οι Προκριματικοί αγώνες του Κυπέλλου θα διεξάγονται Κυριακή, την επομένη της διεξαγωγής των οκτώ ημερήσιων τουρνουά για το Πρωτάθλημα.
 • Η τελική απόφαση επί του κόστους συμμετοχής, καθώς και όλες οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος 2014-2015, θα σας κοινοποιηθούν μέσω της Προκήρυξης του θεσμού, η οποία θα αναρτηθεί οσονούπω στην ιστοσελίδα μας, www.bgfed.gr.

2ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Πρωτάθλημα

 • Θα διεξαχθεί την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2014.
 • Η Προκριματική Φάση θα διεξαχθεί σε τέσσερις ομίλους, όπου κάθε παίκτης θα κληθεί να αντιμετωπίσει όλους τους αντιπάλους του στον όμιλο. Η κατάταξη στον όμιλο θα καθορίζεται από τον αριθμό των νικών, με σαφή κριτήρια σε περιπτώσεις ισοβαθμίας.
 • Η κλήρωση της Προκριματικής Φάσης θα γίνει δημοσίως, με την ευκαιρία του δεύτερου τουρνουά για το Πρωτάθλημα Ελλάδος, που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο.
 • Εάν συμμετάσχουν λιγότεροι από 24 παίκτες, θα προκρίνονται (όπως και πέρσι) οι πρώτοι τρεις του κάθε ομίλου για την Τελική Φάση. Στον πρώτο γύρο αυτής, οι παίκτες που τερμάτισαν στην τρίτη θέση των ομίλων τους θα αντιμετωπίσουν παίκτες που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση άλλου ομίλου, σε προκαθορισμένες διασταυρώσεις. Εν συνεχεία, οι νικητές αυτού του γύρου θα αντιμετωπίζουν παίκτες που πρώτευσαν στους ομίλους τους.
 • Εάν οι συμμετοχές ξεπεράσουν τις 25, τότε θα προκρίνονται τέσσερις παίκτες από κάθε όμιλο. Ομοίως, οι τερματίσαντες σε υψηλότερες θέσεις θα έχουν πλεονέκτημα έναντι εκείνων που τερμάτισαν σε χαμηλότερες, όμως το Πρωτάθλημα θα είναι διεκδικήσιμο στην Τελική Φάση από 16 συμμετέχοντες (ή από 12, στην περίπτωση λιγότερων από 24 συνολικά συμμετοχών).
 • Η πρόκριση στους αγώνες της Τελικής Φάσης θα κρίνεται στους δύο νικηφόρους αγώνες (bestof 3), ενώ ο τελικός στους τρεις νικηφόρους αγώνες (bestof5).
 • Όλοι οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα είναι μήκους 11 πόντων και θα διεξαχθούν στη διαδικτυακή πλατφόρμα GridGammon. Όσοι δεν διαθέτουν λογαριασμό στη συγκεκριμένη πλατφόρμα καλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τον Γιώργο Αυδή (6977420582, ή στο avdisgeorge@yahoo.gr), υπεύθυνο των διαδικτυακών διοργανώσεων, διότι η διαδικασία εγγραφής ενδέχεται να αποδειχθεί χρονοβόρος.
 • Πέραν του τελικού και του μικρού τελικού (για τις θέσεις 3-4) του Πρωταθλήματος, θα διεξαχθούν για πρώτη φορά και αγώνες διαβάθμισης για τις θέσεις 5-8. Συγκεκριμένα, οι ηττημένοι των προημιτελικών (οι οποίοι πέρσι κατετάγησαν βάσει PR), θα παίξουν μεταξύ τους για την τελική τους κατάταξη, αφού δύο εξ αυτών θα εκπροσωπήσουν την Ελληνική Ομοσπονδία στο EuropeanCup2015.
 • Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 27 ευρώ (30 για τους μη διαθέτοντες ταμειακή ενημερότητα), εκ των οποίων τα 25 θα επαναδιανεμηθούν στους νικητές (επιστροφή: 92,59%). Τα χρηματικά έπαθλα θα δοθούν στους πρώτους τρεις (αναλογία: 55%/30%/15%). Επίσης, θα απονεμηθεί κύπελλο για τον Πρωταθλητή και αναμνηστικά διπλώματα για τους πρώτους έξι, οι οποίοι θα λάβουν και τα «ευρωπαϊκά εισιτήρια» για τις διοργανώσεις της EBIF(Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Διαδικτυακού Backgammon).
 • Λοιπές λεπτομέρειες (π.χ. κριτήρια ισοβαθμίας στους ομίλους) θα μπορείτε να βρείτε στην αναλυτική Προκήρυξη που θα αναρτηθεί εγκαίρως στην ειδική ιστοσελίδα υποστήριξης διαδικτυακών διοργανώσεων.

Λοιπές Διαδικτυακές Διοργανώσεις

 • Όπως και πέρσι, θα προσπαθήσουμε να συμμετάσχουμε οργανωμένα σε όσο το δυνατόν περισσότερες διαδικτυακές διοργανώσεις, προσδοκώντας το καλύτερο αποτέλεσμα.
 • Ως εκ τούτου, έχει ήδη καταρτιστεί η πενταμελής Εθνική Ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στο 2ο Ευρωπαϊκό Διαδικτυακό Πρωτάθλημα (EuropeanOnlineTeamChampionship 2014), που θα ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αποτελούμενο από τους Γιώργο Κλείτσα, Χρήστο Γρούτσο, Κώστα Χιωτίνη, Μιχάλη Μανωλιό και Γιώργο Αυδή, θα προσπαθήσει να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο για τα γαλανόλευκα χρώματα.
 • Αναμένουμε επίσης την εξαγγελία του 4thInternationalBackgammonChampionship, όπου θα συμμετάσχουμε με πλήρη, δεκαεξαμελή αποστολή, με την ευχή να τα καταφέρουμε ακόμα καλύτερα από πέρσι, όπου είχαμε έναν εκπρόσωπο στους ημιτελικούς (Στέφανος Μπονάνος), άλλον ένα στην τελική δεκαεξάδα (Γιάννης Ατματζίδης), ενώ στο ομαδικό η Ελλάδα κατετάγη τέταρτη.
 • Από τον Ιανουάριο θα ξεκινήσουν τα ατομικά ευρωπαϊκά Κύπελλα υπό την αιγίδα της EBIF. Θα διεξαχθεί τουλάχιστον ένα ακόμα Open, όπου η συμμετοχή είναι ελεύθερη, καθώς και οι δύο «κλειστές» διοργανώσεις, το ChampionsCup, για τους πρώτους τρεις στην κατάταξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, και το EuropeanCup, για τους τερματίσαντες στις θέσεις 4 έως 6.
 • Τέλος, θα συνεχιστεί ο επιτυχημένος θεσμός των διαδικτυακών Προκριματικών (satellites) για το «live» Πρωτάθλημα Ελλάδος. Θα δημιουργούνται τετράδες παικτών, οι οποίοι θα συμμετέχουν με 15 ευρώ έκαστος, συγκεντρώνοντας έτσι τα απαιτούμενα 60 ευρώ για μία συμμετοχή στο Πρωτάθλημα.
 • Όπως σημειώσαμε παραπάνω, υπεύθυνος της συμμετοχής μας στις διεθνείς διοργανώσεις, καθώς και διοργανωτής των Προκριματικών (satellites), ορίζεται ο Γιώργος Αυδής (6977420582, και avdisgeorge@yahoo.gr).

  ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΙΟ!

   

  Για 19η συνεχή χρονιά διοργανώθηκε το θερινό Πρωτάθλημα παραδοσιακού ταβλιού («πόρτες»/«πλακωτό»/«φεύγα») στη Νέα Κίο, υπό την αιγίδα του δραστήριου «Συλλόγου Φίλων Τάβλι Αργολίδας», μεταξύ 18 και 20 Ιουλίου. Η φετινή διοργάνωση είχε την ιδιαιτερότητα της συνεργασίας με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών (Παράρτημα Βορειοανατολικής Πελοποννήσου), στον οποίο διατέθηκαν οι εισπράξεις, βοηθώντας το σημαντικό του έργο.

  Για την ιστορία, πρώτευσε ο Γιώργος Πρωτοψάλτης, ο οποίος, νικώντας στον τελικό τον Νίκο Ευδοκίου με 9-4, κατέκτησε το έπαθλο των €500, αφήνοντας στον ηττημένο ακριβώς τα μισά. Έπαθλα έλαβαν και οι επόμενοι δύο, με τον Στάθη Γιαννακάκη να κερδίζει στον μικρό τελικό τον Γιώργο Μάρκου.

                  Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν τοπικοί βουλευτές και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι στήριξαν την εκδήλωση, δίνοντας ραντεβού για του χρόνου, οπότε και θα διεξαχθεί η 20ή, πανηγυρική διοργάνωση, ενός θεσμού που αποτελεί σημείο αναφοράς στα πανελλήνια «ταβλικά» δρώμενα.

   

  ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

   

  ü  Στο διεθνές τουρνουά του Μονάχου, το οποίο προηγήθηκε της τελικής φάσης για το EBGTVII (17-20 Ιουλίου), ο Κίμων Παπαχριστόπουλος κατέκτησε την πρώτη θέση στο doublesconsultation με παρτενέρ τον RicardoMalas(Ισπανία/Λίβανος).

  ü  Ο Μιχάλης Ρουμελιώτης, ο οποίος αγωνίζεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα GridGammonμε το ψευδώνυμο «AKORESTOS», έφτασε στις αρχές του Ιουλίου στην υψηλότερη θέση του ELOrating, με 2082,48.

   

  «Καλές Διακοπές», από τον Πρόεδρο, τον Πρωταθλητή Ελλάδος,

  τον Πρωταθλητή Ευρώπης και τον Κυπελλούχο Ελλάδος 2014!

   

  ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ!

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes