Διαδικτυακά πρωταθλήματα: Αιτήσεις Συμμετοχής - Πρόγραμμα - Βαθμολογίες



Το site μας βρίσκεται υπό αναβάθμιση.
Θα είμαστε και πάλι κοντά σας σε λίγες ημέρες.

Ενημερωτικό Δελτίo: Οκτώβριος 2014

Posted in Ενημερωτικά δελτία

TO DOUBLE… OR NOT TO DOUBLE!

Μηνιαίο Ενημερωτικό Newsletter της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon

Αρ. 25 - Οκτώβριος 2014

 

ΘΕΡΜΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

 

Σημαντικές εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα είχαμε στο διάστημα που πέρασε από την προηγούμενη έκδοσή μας. Πιο συγκεκριμένα, ξεκίνησαν οι αγώνες για το 8ο Πρωτάθλημα και το 4ο Κύπελλο Ελλάδος, η (πρώτη στην επίσημη ιστορία μας) Εθνική Ομάδα, εκπροσώπησε με επιτυχία τα γαλανόλευκα, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα, ο Πρόεδρος ημών, Μιχάλης Προυκάκης, εξελέγη ομόφωνα στη θέση του Αντιπροέδρου της νεοσύστατης Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

 

                Τη σκυτάλη των γεγονότων παίρνει αναμφίβολα η επερχόμενη διοργάνωση του Athens Open, το οποίο θα διεξαχθεί μεταξύ 23 και 26 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Palace της Γλυφάδας, αλλά και η δεύτερη «έκδοση» του Πανελλήνιου Διαδικτυακού Πρωταθλήματος, που ξεκινά στις 25 Οκτωβρίου. Ακολουθεί αναλυτικά η ειδησεογραφία μας:

 

 

 

 

ΧΑΛΚΕΝΤΕΡΗ ΕΘΝΙΚΗ!

 

Με μόλις επτά εθνικές συμμετοχές (από τις δεκαεπτά αρχικώς δηλωθείσες) ξεκίνησε το πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εθνικών ομάδων, στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, στις 26 Σεπτεμβρίου. Η εξέλιξη αυτή υποχρέωσε την οργανωτική επιτροπή να αφαιρέσει από το πρόγραμμα τη διεξαγωγή των ημιτελικών, καθώς, εάν αυτοί πραγματοποιούνταν, θα σήμαινε ότι η πρώτη φάση (η οποία εκ των πραγμάτων διεξήχθη με RoundRobin, αντί για ελβετικό σύστημα επτά γύρων) θα γινόταν μόνο και μόνο για να αποκλειστούν οι τρεις χειρότερες ομάδες του τουρνουά. Ως εκ τούτου, συναποφασίστηκε να αυξηθεί η βαρύτητα της πρώτης φάσης, αφού αυτή πλέον θα καθόριζε την παρουσία μίας ομάδας στον μεγάλο ή τον μικρό τελικό. Όλοι οι αγώνες θα ήταν μήκους 15 πόντων.

                Προφανώς, η μικρή συμμετοχή αποτέλεσε μία δυσάρεστη έκπληξη για τη νεοσύστατη Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, όμως, θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι κάθε άθλημα, ακόμα και τα πιο δημοφιλή στις μέρες μας, κάπως έτσι ξεκίνησαν στα πρώτα τους βήματα. Επί παραδείγματι, το πρώτο Μουντιάλ Ποδοσφαίρου (1930), διεξήχθη μεταξύ δεκατριών εθνικών ομάδων, καίτοι ήταν σαφώς πιο αναγνωρίσιμο ως αγωνιστική δραστηριότητα, αφού βρισκόταν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1908 (σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, ποδοσφαιρικό τουρνουά είχε διεξαχθεί ακόμα και στους αγώνες του 1896). Το ουσιαστικό για το ελληνικό backgammon είναι ότι από την αρχή βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή των «μαχών», σε αντίθεση με (σχεδόν) όλα τα ευρέως διαδεδομένα αθλήματα, όπου χρειαστήκαμε δεκαετίες ολόκληρες για να εισέλθουμε στον παγκόσμιο χάρτη, σημειώνοντας κάποια αξιόλογη επιτυχία.

                Το πρόγραμμα για την Ελλάδα έμοιαζε ιδανικό, αφού ξεκινούσαμε με κατά γενική ομολογία ευκολότερους αντιπάλους, με τον βαθμό δυσκολίας να αυξάνεται σταδιακά, μέχρι το πρωί της Κυριακής, οπότε και θα έφτανε η ώρα να αντιμετωπίσουμε τη Δανία, το απόλυτο φαβορί του Πρωταθλήματος. Έτσι, το απόγευμα της Παρασκευής, οι Γιώργος Κλείτσας, Χάρης Χρηστίδης, Κώστας Χιωτίνης και Χρήστος Γρούτσος τέθηκαν αντιμέτωποι με την αντίστοιχη τετράδα της Ισλανδίας, μίας ομάδας χωρίς περγαμηνές (αλλά με μία γνωστότατη μπίρα για σπόνσορα). Αρχικά, όλα έμοιαζαν υπό έλεγχο, αφού, με την εξαίρεση του Κλείτσα, όλοι οι παίκτες μας έδειχναν να ελέγχουν το σκορ, προπορευόμενοι συνεχώς. Τελικώς όμως, την από νωρίς διαφαινόμενη ήττα του Κλείτσα μιμήθηκε και ο Γρούτσος, οδηγώντας μας σε μία αναπάντεχη ισοπαλία.

                Το ίδιο περίπου σκηνικό επαναλήφθηκε με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, μία ομάδα που αποτελούνταν από παίκτες χαμηλότατης δυναμικότητας. Και οι τέσσερις διεθνείς μας ξεκίνησαν με μεγάλα προβαδίσματα, όμως, μετά την ολοκλήρωση των πρώτων τριών αγώνων, ο Χρηστίδης μάς επεφύλαξε μία αρνητική έκπληξη, χάνοντας έναν αγώνα στον οποίον είχε προηγηθεί παρασάγγας. Το 3-1 επί των Βόσνιων σήμαινε πως, στο κλείσιμο της αυλαίας της πρώτης ημέρας, η Ελλάδα βρισκόταν στην τρίτη θέση, πίσω από τη Δανία και την Αυστρία, τη μεγάλη έκπληξη των αγώνων, η οποία εξαρχής έδειξε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρισκόταν, αποσπώντας το τιμητικό 2-2 από τους Σκανδιναβούς.

                Το Σάββατο ξεκίνησε με μία σπάνια ευκαιρία να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τους Αυστριακούς, αφού, βάσει προγράμματος, ήταν η πρώτη ομάδα που θα αντιμετωπίζαμε. Αμ δε! Υπό την ηγεσία του διοργανωτή των αγώνων της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Ομοσπονδίας (EBIF), BernhardMayr, οι αντίπαλοί μας πήραν από την αρχή τον έλεγχο των παιχνιδιών, φτάνοντας να προηγηθούν ακόμα και με 3-0 (ήττες Κλείτσα, Γρούτσου και Χιωτίνη), για να κλείσει τελικά το ματς στο 3-1, μετά από μία αγχωτική νίκη του Χρηστίδη. Η ομάδα μας είχε υποχωρήσει πλέον στην τέταρτη θέση, απειλούμενη πλέον σοβαρότατα και από τις τρεις τελευταίες ομάδες, αφού όλες βρίσκονταν μόλις μία νίκη πίσω από εμάς!

 

 

                Εναντίον της Ουγγαρίας (η οποία, σημειωτέον, ανέγραφε τα ονόματα έξι χορηγών στις ομοιόμορφες εμφανίσεις της, μεταξύ των οποίων ένα “Gyradiko” και κάποιο “GreekShop”!), εξαρχής ο στόχος μας οριοθετήθηκε στο 4-0, το μόνο αποτέλεσμα που θα κρατούσε την Ελλάδα στον «χορό» των μεταλλίων. Παρότι η διαφορά στο επίπεδο των παικτών έγινε από την πρώτη στιγμή εμφανής, μόνο ο Γρούτσος ξέφυγε από το ξεκίνημα μπροστά στο σκορ (με αντίπαλο τον Γαβρίλη Αργυρόπουλο), την ώρα που ο Χρηστίδης ξεκίνησε με 0-4 και οι Κλείτσας και Χιωτίνης με 0-5! Μπροστά στον κίνδυνο ενός ντροπιαστικού αποκλεισμού, η ομάδα μας ανασυντάχθηκε, αντεπιτέθηκε, και, εντέλει, πέτυχε τον φιλόδοξο στόχο της (4-0), μετά από συγκλονιστικά παιχνίδια, με αποκορύφωμα το ματς του Χιωτίνη με τη συμπαθέστατη (πλην όμως, εξαιρετικά αδύναμη) KatalinVeszeli, στο οποίο ο δις Πρωταθλητής Ελλάδος «πάτησε» από νωρίς στο Crawford (14-7), όμως οδηγήθηκε σε ένα φρικαλέο φινάλε (14-14), με την αντίπαλό του να έχει δύο πούλια στο 4 και το 1 (συν τη ζαριά) και τον ίδιο με πούλια στο 3 και το 4. Όμως, για άλλη μία φορά μίλησε ο νόμος του ζαριού, ο οποίος, παρότι μας είχε φερθεί με αγένεια μέχρι τη στιγμή εκείνη, έδωσε στην Ουγγαρέζα το θλιβερό 31, ακολουθούμενο από 64 για τοn Χιωτίνη! Μ’ αυτά και μ’ αυτά, είχαμε ανακτήσει την τρίτη θέση στη βαθμολογία (πίσω από Αυστρία και Δανία), με το momentumτου τουρνουά να προδιαθέτει για ανοδική τάση στην πορεία μας.

                Είχε πλέον φτάσει η στιγμή να αντιμετωπίσουμε τους οικοδεσπότες (και «άσπονδους» αντιπάλους μας, σε επίπεδο διαδικτυακών διοργανώσεων) Κροάτες, οι οποίοι στην κυριολεξία έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί για διάκριση. Τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά (μόνο ο Χρηστίδης υπολειπόταν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα του, κόντρα στον WilliPreskar), όμως, αιφνιδίως, η εικόνα άλλαξε δραματικά, μετά από ένα βιδωμένο τριπλό που δέχθηκε ο Χιωτίνης (το 11-6, έγινε 11-12) και δύο βιδωμένα διπλά, που δέχθηκαν οι Κλείτσας και Γρούτσος! Πολύ σύντομα, η κατάσταση είχε επιδεινωθεί δραματικά: Οι Χιωτίνης και Χρηστίδης, έχασαν τα παιχνίδια τους, την ώρα που Γρούτσος και Κλείτσας προπορεύονταν μεν, με τη μικρότερη δυνατή διαφορά δε. Ευτυχώς, αμφότεροι επικράτησαν, κρατώντας μας ζωντανούς στο κυνήγι των μεταλλίων.

 


                Η δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε, με την Ελλάδα σταθερά στην τρίτη θέση (12 νίκες), δύο πίσω από την Αυστρία (η οποία μόλις είχε χάσει την ευκαιρία να «κλειδώσει» την παρουσία της στον τελικό, παραχωρώντας 2-2 στην αδιάφορη Ουγγαρία) και τρεις από τη Δανία. Πίσω μας, ακολουθούσαν οι Κροάτες (10) και οι Ισλανδοί (8), κάτι που σήμαινε πως η παρουσία μας στοn μικρό τελικό ήταν ουσιαστικά διασφαλισμένη (έπρεπε να χάσουμε με 4-0 από τη Δανία και, αντίστοιχα, η Ισλανδία να κέρδιζε με 4-0 τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η Κροατία να σημείωνε τουλάχιστον τρεις νίκες επί των Αυστριακών, για να οδηγηθούμε σε μπαράζ) και η προσοχή μας εστιαζόταν πλέον στο να κάνουμε την απόλυτη υπέρβαση, ξεπερνώντας έναν εκ των δύο προπορευομένων.

                Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως, ενώ όλες ανεξαιρέτως οι εθνικές αποστολές εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την προκήρυξη, η οποία επέτρεπε μέχρι και επτά παίκτες ανά ομάδα, κάνοντας το απαραίτητο rotation, η Ελλάδα αγωνιζόταν αποκλειστικά και αδιαλείπτως με τη βασική της τετράδα! Με δεδομένο το υψηλό κόστος της εκδρομής και μη διαθέτοντας την παραμικρή πηγή χρηματοδότησης, κατέστη αδύνατον να πειστούν και άλλοι (πέραν των τεσσάρων βασικών) παίκτες να συνοδεύσουν την ομάδα σ’ αυτήν την περιπέτεια, δίχως την παραμικρή πιθανότητα αναπλήρωσης των εξόδων μέσω κάποιου χρηματικού επάθλου. Αντ’ αυτού, εμείς είχαμε δηλώσει ως αναπληρωματικούς τον Μιχάλη Προυκάκη και τη Βιβή Σκριμπώνη, οι οποίοι, ούτως ή άλλως, θα συνόδευαν την αποστολή, μόνο και μόνο για την απευκταία περίπτωση στην οποία βασικοί μας παίκτες αδυνατούσαν λόγω ανωτέρας βίας να αγωνιστούν σε κάποιους εκ των αγώνων. Τέτοια περίπτωση δεν συνέτρεξε, θα έφτανε όμως σύντομα η στιγμή όπου η κίνηση της δήλωσης αναπληρωματικών θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής κατάταξης. Από την άλλη, οι Δανοί, έχοντας όλα τα έξοδα της αποστολής καλυμμένα από την ομοσπονδία τους, έφεραν μαζί τους, εκτός από την προβλεπόμενη επτάδα, και δύο προπονητές, οι οποίοι κατέγραφαν επιτόπου σε φορητούς υπολογιστές τους αγώνες των παικτών τους, αναλύοντάς τους επί τόπου στο eXtremeGammon!

 

 

                Κόντρα σ’ αυτό το μεγαθήριο του παγκοσμίου backgammon(διαβάστε το άρθρο για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, για να καταλάβετε καλύτερα για τι πράγμα μιλάμε), η ελληνική τετράδα έπαιξε με σθένος και υψηλό ηθικό, το μεσημέρι της Κυριακής 28 Σεπτεμβρίου, ρίχνοντας παράλληλα και «κλεφτές» ματιές στον αγώνα των Αυστριακών, ελπίζοντας σε νίκη της Κροατίας. Όμως σύντομα, έγινε προφανές πως αυτό δεν θα συνέβαινε, κάτι που σήμαινε πως, για να φτάσουμε στον μεγάλο τελικό, θα έπρεπε να κερδίσουμε με 4-0 τη Δανία, για να την περάσουμε στην τελική βαθμολογία και να την αφήσουμε εκτός νυμφώνος…

                Από την αρχή, οι Γρούτσος και Χιωτίνης πήραν «κεφάλι» στο σκορ, την ώρα που ο Κλείτσας υπολειπόταν ελάχιστα του FreddieNoerκαι ο Χρηστίδης έπαιζε στα «ίσα» τον τεράστιο KarstenBredahl (δις νικητή του NordicOpen). OΧιωτίνης ξεμπέρδεψε γρήγορα, ο Γρούτσος καθυστέρησε λίγο περισσότερο, και το ενδιαφέρον στράφηκε στο ζευγάρι Χρηστίδη-Bredahl, το οποίο κρίθηκε στην τελευταία ζαριά, με το σκορ στο 10-10 και τον κύβο στο «8». Η ήττα του δις Πρωταθλητή (και φετινού Κυπελλούχου) Ελλάδος σηματοδότησε την πρόκριση των Δανών και τον επακόλουθο αποκλεισμό μας, παρότι η μετέπειτα ανάλυση απέδειξε πως ο Χρηστίδης έκανε outplayτον φημισμένο αντίπαλό του, παίζοντας με PR2,40! Η ήττα του Κλείτσα που ακολούθησε μας οδήγησε στο τελικό 2-2, ένα αποτέλεσμα τιμητικό, πλην όμως, παντελώς ανούσιο.

 

 

                Στην τελική βαθμολογία, Δανία και Αυστρία ισοβάθμησαν στην κορυφή, η Ελλάδα κατετάγη τρίτη, με τους Κροάτες τέταρτους. Ακολούθησαν κατά σειρά, Ισλανδία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Ουγγαρία. Είχε φτάσει πλέον η ώρα του μικρού τελικού, ενός αγώνα που θα μείνει στην ιστορία του ελληνικού backgammon, όχι μόνο λόγω του αποτελέσματος, αλλά κυρίως λόγω του τρόπου με τον οποίο επετεύχθη. Διότι αυτά που συνέβησαν στο συγκεκριμένο ματς συμβαίνουν συνήθως μόνο στον κινηματογράφο, ιδιαίτερα σε επικές σειρές του στιλ «Ρόκι», όπουι πριν από την τελική επικράτηση, ο ήρωας έχει βρεθεί πολλάκις στριμωγμένος στα σκοινιά, δεχόμενος σωρεία γρονθοκοπημάτων…

                Με την Κροατία είχαμε «προηγούμενα», σε διαδικτυακό, όμως, επίπεδο. Στην περσινή, πρώτη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος την είχαμε κερδίσει τόσο στον αγώνα μας στη φάση των ομίλων, όσο και στον μεγάλο τελικό, κατακτώντας τον τίτλο. Εκείνοι, αντεπιτέθηκαν κερδίζοντας το CountryPrizeστο παγκόσμιο ατομικό (3rdInternationalBackgammonChampionship), μπροστά από ΗΠΑ, Ιαπωνία και Ελλάδα. Πέραν λοιπόν του προφανούς διακυβεύματος, του χάλκινου μεταλλίου, ο αγώνας είχε και τον χαρακτήρα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Και στο ξεκίνημα τουλάχιστον, οι λογαριασμοί έδειχναν ευνοϊκοί. Πλην του Χρηστίδη, ο οποίος αγκομαχούσε εξαρχής, οι υπόλοιποι τρεις παίκτες μας είχαν ένα σταθερό προβάδισμα τριών-πέντε πόντων, δείχνοντας να ελέγχουν την κατάσταση. Όχι όμως για πολύ.

                Πέντε λεπτά ήταν αρκετά για να αλλάξουν άρδην την εικόνα, καθιστώντας την Κροατία το ακλόνητο φαβορί της αναμέτρησης: Μέσα σε αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα, ο Χιωτίνης έχασε ένα gameμε τον κύβο στο «4», ο Χρηστίδης έχασε διπλό με τον κύβο στο «2» και ο Κλείτσας έχασε και διπλό και με τον κύβο στο «4»! Κι όπως αποδείχθηκε, η απώλεια αυτών των games υπήρξε καταλυτικής σημασίας για Κλείτσα και Χιωτίνη, οι οποίοι αποχαιρέτησαν πρώτοι τον αγώνα, φέρνοντάς μας πίσω με 0-2. Ήταν η πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε «στα σκοινιά»…

 


                Ευτυχώς, ο Γρούτσος έδωσε την πρώτη «ανάσα» στην ετοιμόρροπη εθνική, επικρατώντας άνετα του DadoMartinčeviċ, όμως τα μαντάτα από το μέτωπο Χρηστίδη-Preskar ήταν θλιβερά, αφού ο Κροάτης προηγείτο με 14-8 (στα 15, υπενθυμίζουμε), με την προοπτική της ισοφάρισης σε 2-2 να μοιάζει με όνειρο φθινοπωρινής νυκτός. Όμως, υπό το βλέμμα δεκάδων θεατών (αφού είχε ήδη τελειώσει ο μεγάλος τελικός, με νικήτρια τη Δανία και όλοι είχαν συγκεντρωθεί πάνω από το συγκεκριμένο τραπέζι), ο Κυπελλούχος Ελλάδος αντεπιτέθηκε και, εν μέσω προστριβών και αντεγκλήσεων με τον αντίπαλό του, με θέμα το χρονόμετρο, έφτασε στην πλήρη ανατροπή, οδηγώντας την αναμέτρηση σε μία πρωτόγνωρη και αγωνιώδη διαδικασία, αυτή του tie-break(ελληνιστί, μπαράζ).

                Βάσει προκήρυξης ο σχετικός αγώνας θα ήταν μήκους επτά πόντων και θα είχε χαρακτήρα fullteamconsultation, δηλαδή θα υπήρχε η δυνατότητα συμβουλής από ολόκληρη την ομάδα, βασικούς και αναπληρωματικούς. Η δε απόφαση για τον παίκτη που θα καθόταν ανά gameστο τραπέζι, ήταν εσωτερικό θέμα της κάθε ομάδας. Η αποστολή μας συμφώνησε εν τάχει, να ξεκινούσε ο πρώτος μας παίκτης (Κλείτσας), μέχρις ότου χαθεί κάποιο game, οπότε και θα αντικαθίστατο από τον δεύτερο (Χρηστίδης) και ούτω καθεξής, ελπίζοντας πως δεν θα χρειαστεί καν να παίξουν οι υπόλοιποι δύο. Αμ, δε!

Πρώτος κάθισε ο Κλείτσας, ο οποίος έπαιξε ένα game, ατύχησε και σηκώθηκε.

Δεύτερος κάθισε ο Χρηστίδης, ο οποίος έπαιξε ένα game, ατύχησε και σηκώθηκε.

Τρίτος κάθισε ο Χιωτίνης, ο οποίος έπαιξε ένα game, ατύχησε και σηκώθηκε.

Τέταρτος κάθισε ο Γρούτσος, ο οποίος έπαιξε ένα game, ατύχησε και σηκώθηκε.

                Μ’ αυτά και μ’ αυτά, είχαμε φτάσει να χάνουμε με 6-0, δείχνοντας εντελώς αδύναμοι να προβάλουμε την οποιαδήποτε αντίσταση, πόσω δε μάλλον να ανατρέψουμε τη ζοφερή πραγματικότητα, η οποία έλεγε πως βρισκόμασταν πλέον έναν μόλις πόντο μακριά από την επιστροφή στην Ελλάδα, με άδεια χέρια. Οι βουλές των κύβων όμως ήταν διαφορετικές…

 

 

                Αντί να συμβεί αυτό που επίτασσε η λογική, δηλαδή να επανέλθει στο τραπέζι ο Γιώργος Κλείτσας, η ομάδα επιστράτευσε το… χέρι του Μιχάλη Προυκάκη, ο οποίος δεν είχε ακουμπήσει ζάρια στις τρεις ημέρες που εξελισσόταν το τουρνουά. Ο Προυκάκης κάθισε και ξανασηκώθηκε μόνο για τις χειραψίες με τους ηττημένους (και αποσβολωμένους από την κατραπακιά του τελικού 7-6) Κροάτες, οι οποίοι άλλαξαν τρεις παίκτες απέναντί του, αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν τον συνδυασμό άριστης καθοδήγησης εκ μέρους της ομάδας και… δαιμονιώδους εύνοιας των ζαριών του Προέδρου, ανήμερα των γενεθλίων της τετραετούς θυγατρός του, στην οποία και φυσικά αφιέρωσε το δικό του μετάλλιο…

                Ενα μετάλλιο για το οποίο αγωνίστηκε... μισή ώρα!

 

 

ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ BACKGAMMON

ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ

 

Εννέα τελικώς εθνικές ομοσπονδίες (οι επτά που αγωνίστηκαν στο Πρωτάθλημα εθνικών ομάδων, συν τις Γαλλία και Νορβηγία) συνυπέγραψαν στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας στις 27 Σεπτεμβρίου την ιδρυτική πράξη σύστασης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Backgammon. Παρών στη διαδικασία για τη χώρα μας ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μιχάλης Προυκάκης, ο οποίος, μάλιστα, εξελέγη ομόφωνα ως Αντιπρόεδρος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου. Η εξέλιξη αυτή ισχυροποιεί την παρουσία του ελληνικού backgammonστα διεθνή κέντρα αποφάσεων, διασφαλίζει στα μέτρα του δυνατού τα ελληνικά συμφέροντα, και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο «αύριο», τόσο σε οργανωτικό, όσο και (μακροπρόθεσμα) σε οικονομικό επίπεδο.

Είναι προφανές ότι «οδηγός» σε αυτή την προσπάθεια είναι η εθνική ομοσπονδία της Δανίας, μίας χώρας που, παρά το ασήμαντο μέγεθος και πληθυσμό, αποτελεί έναν από τους τρεις μεγαλύτερους πυρήνες ανάπτυξης του αθλήματος παγκοσμίως, μαζί με τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, διαθέτοντας 15.000 παίκτες που έχουν παίξει σε τουλάχιστον ένα τουρνουά (800 εκ των οποίων παραμένουν ενεργοί σήμερα), οργανωμένους σε 80 σωματεία. Πέραν της ποσότητας όμως, διαθέτει και απαράμιλλη ποιότητα, αφού, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της ομοσπονδίας τους, η οποία συμπεριλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες παιχνίδια, στη μικρή αυτή σκανδιναβική χώρα υπάρχουν περίπου 40 παίκτες με μέσο PerformanceRatingκατά τον eXtremeGammonκάτω από 5.0 (WorldClass), ενώ περίπου δέκα εξ αυτών παίζουν κάτω από 4.0! Όπως είναι εύλογο, ο πρόεδρος αυτής, SteenGrønbech, ανέλαβε και την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Ταμίας ορίστηκε η JulieThabault(Γαλλία) και Γενικός Γραμματέας ο LeonardoJerković (Κροατία).

Τα πρώτα βήματα της νέας Ομοσπονδίας συμφωνήθηκε να είναι τα ακόλουθα:

  • Η διεύρυνση του κλειστού πυρήνα των «εννέα», σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο. Ήδη οι χώρες που είχαμε αναφέρει στην προηγούμενη έκδοσή μας θα αποτελέσουν σύντομα τις πρώτες προσθήκες στους εννέα «ιδρυτές».
  • Η δημιουργία ιστοσελίδας και κοινής πλατφόρμας, που θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ευρωπαϊκού rankingόλων των παικτών. Η δουλειά αυτή ανατέθηκε στην Αυστρία και την Ισλανδία.
  • Η ομογενοποίηση των κανονισμών διεξαγωγής τουρνουά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Στη σχετική επιτροπή θα συμμετάσχει και ο Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Χάρης Χρηστίδης.
  • Η καθιέρωση (σε πρώτη φάση) του θεσμού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εθνικών ομάδων, σε ετήσια βάση. Από του χρόνου, η διοργάνωση θα προηγείται (ή θα έπεται) ενός μεγάλου, διεθνούς τουρνουά, όπου τα οφέλη από την παράλληλη τέλεση, θα είναι μεγάλα, τόσο για τον νέο θεσμό, όσο και για το εν λόγω τουρνουά. Για τη διοργάνωση του 2015, οι υποψηφιότητες των πόλεων που επιθυμούν να την αναλάβουν, θα πρέπει να έχουν υποβληθεί έως τις 30 Νοεμβρίου.
  • Η σταδιακή διεύρυνση του θεσμού, ούτως ώστε να συμπεριλάβει σε σύντομο χρονικό διάστημα (ίσως από το 2016), διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ατομικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, πρωτάθλημα doubles, τριμελών ομάδων (οι οποίες κατά κύριο λόγο, θα εκπροσωπούν μεμονωμένα σωματεία), ένα ChampionsLeagueμεταξύ εθνικών πρωταθλητών και άλλα πολλά. Ολόκληρη η συγκεκριμένη πρόταση, η οποία υποβλήθηκε από την Ελλάδα, έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό.
  • Η αναγνώριση του backgammonυπό την ιδιότητα του πνευματικού αθλήματος, τόσο πανευρωπαϊκά, όσο και σε εθνικό επίπεδο, σε όσα κράτη-μέλη δεν υφίσταται σχετική αναγνώριση. Η πρωτοβουλία αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ελλάδα, όπου, μέσω του απαρχαιωμένου υφιστάμενου νόμου (του… 1947), το backgammon, όπως και όλες οι μορφές του ταβλιού, χαρακτηρίζονται ως «τεχνικά παίγνια», μαζί με ένα σωρό γελοίες δραστηριότητες, που συναντάμε συνήθως στα λούνα παρκ…
  • Η εξεύρεση πόρων από χορηγίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, για την οικονομική αυτάρκεια της Ομοσπονδίας, αλλά και των πλέον αδύναμων κρατών-μελών, αφού, επί του παρόντος, όλες υποχρεούνται σε καταβολή συνδρομής σε αυτή.
  • Η (εν ευθέτω χρόνω) διεύρυνση της Ομοσπονδίας και η σταδιακή μετατροπή της σε Παγκόσμια, με πρώτους «συνεργαζόμενους» τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Ήδη με την τελευταία έχουν γίνει οι σχετικές, διερευνητικές επαφές, σε θετικό κλίμα.

Εκτίμηση της Διοίκησης είναι πως η εξαρχής συμμετοχή μας στη νέα αυτή προσπάθεια, μόνο οφέλη μπορεί να μας φέρει. Αρκεί να είμαστε παρόντες για να τα απολαύσουμε, ξεφεύγοντας από τη μεμψιμοιρία και τους μικροεγωισμούς, στοιχεία που συχνά χαρακτηρίζουν τον Έλληνα…

                Η προσπάθεια είναι κοινή και αφορά όλους μας!

 

 


 

 

ΣΥΝΟΨΗ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Πρωτάθλημα 2014-2015, 1η Αγωνιστική

Με την επέλαση του (εκ των μονίμων πρωταγωνιστών μας) Χάρη Χρηστίδη ολοκληρώθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου η 1η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2014-2015, στον φιλόξενο χώρο του PalaceHotelστη Γλυφάδα. Ο περσινός κυπελλούχος, που επέστρεψε δριμύτερος και εξαιρετικά φορμαρισμένος στην αγωνιστική δράση, αναδείχτηκε νικητής επικρατώντας στον τελικό με σχετική άνεση, του (επίσης, συχνά διακριθέντος) Αντώνη Βαμβακάρη με 11-3. Ο Χρηστίδης κάθε άλλο παρά εύκολο έργο είχε, καθώς, στον δρόμο του, συνάντησε τον Χανδρινό, τον Χιωτίνη και, στον ημιτελικό, τον επίσης φορμαρισμένο Τερζή, ο οποίος και επικράτησε του Αυδή στον τελικό του Consolation.

Στα ημιτελικά του Mainέφτασε επίσης ο Αλέξανδρος Μόσχος, γνωστός μας από την πρόσφατη, διεθνή επιτυχία που σημείωσε στην Αμερική, μαζί με τον Τάκη Σακκαλή, στο τουρνουά του διπλού (DoublesConsultation) που διεξήχθη μεταξύ 22 και 26 Μαΐου στο Σικάγο.

Επίσης εξαιρετική ήταν η παρουσία του Αυδή, ο οποίος, παρόλο που αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο του Mainαπό τον Μακρή, στο Consolationκατάφερε να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να ξεπεράσει τους σκοπέλους του Κάτσιου, του Πεταλά, του Σαπουντζάκη, του Μακρή (σε μία άτυπη ρεβανς) και, τέλος, στον ημιτελικό, του Κώστα Χιωτίνη.

Στην πρώτη αυτή αγωνιστική είχαμε επίσης τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον DankwartPlattnerαπό τη Γερμανία, και να καλωσορίσουμε μετά από καιρό τον παλιό μας βέβαια, γνώριμο, αλλά νέο μέλος της Ομοσπονδίας μας, Θοδωρή Μεϊμάρη, ο οποίος είχε και αξιοσημείωτη πορεία, φτάνοντας στα προημιτελικά του Consolation.

 


                Κατόπιν αυτών, στη βαθμολογία που εν πολλοίς θα κρίνει τους συμμετέχοντες στην Τελική Φάση του Πρωταθλήματος «κεφάλι» πήρε ο Δημήτρης Τερζής (53), ακολουθούμενος σε ελάχιστη απόσταση από τους Χρηστίδη (48), Βαμβακάρη (46), Αυδή (45), Χιωτίνη (42) και Μακρή (40), οι οποίοι έχουν ξεφύγει ελαφρά από τον επόμενο όμιλο παικτών, στον οποίο προπορεύονται οι Προυκάκης και Μόσχος (από 28). Τα αναλυτικά αποτελέσματα και την πρώτη βαθμολογία της χρονιάς, μαζί με τα γνωστά στατιστικά που επιμελείται ο Γιώργος Τσίρης, μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα μας.

Κύπελλο 2014-2015, 1ος Προκριματικός

Με την επικράτηση του Τάκη Χατζέλη και την απευθείας πρόκρισή του στην Τελική Φάση του Κυπέλλου, κατοχυρώνοντας μια θέση στην τελική 16άδα, ολοκληρώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου, ο 1ος Προκριματικός του Κυπέλλου 2014-2015. Ο Χατζέλης συνάντησε στην πορεία του τον Γυρτάτο, τον Αυδή και τον Κιουλέ, ενώ στο τέλος επικράτησε του πρόσφατου φίλου μας, Κώστα Ζαγορίτη, ο οποίος έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση, προκρινόμενος ήδη στην τελική 24άδα. Ο Ζαγορίτης, αφού νίκησε την Μπουγιούκου, έσπασε εύκολα τους «βράχους» Μανωλιό και Χιωτίνη και έφτασε στον τελικό, όπου και ηττήθηκε από τον Χατζέλη. Συνοπτικά, εδώ τα αποτελέσματα.

 

Νικητής του Consolationαναδείχτηκε ο Κώστας Χιωτίνης, ο οποίος κατοχύρωσε επίσης μια θέση στην 24άδα της Τελικής Φάσης του Κυπέλλου, και μας υπενθύμισε ότι ο «παλιός είναι αλλιώς»… Ο Χιωτίνης, προερχόμενος από τον αποκλεισμό του στην ημιτελική φάση του Mainαπό τον Ζαγορίτη, στον ημιτελικό του Consolationπέρασε από τον Κιουλέ, ο οποίος επίσης προερχόταν από τον ημιτελικό του Main, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, και στον τελικό επικράτησε του Μεϊμάρη. Ο τελευταίος σημείωσε σημαντική βαθμολογική συγκομιδή (χωρίς όμως ουσιαστικό αντίκρισμα, αφού στη φετινή εκδοχή του Κυπέλλου όλες οι προκρίσεις δίνονται απευθείας), καθώς έτρεξε σαν εξαιρετικά φορμαρισμένο «άλογο», όλη την κούρσα του Consolation, αποκλείοντας στον δρόμο του τον Νόνα, την Μπουγιούκου και τον Χρηστίδη.

  1. H 2η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος και ο 2ος Προκριματικός του Κυπέλλου θα διεξαχθούν το προσεχές διήμερο (18 και 19 Οκτωβρίου), στο ξενοδοχείο Palaceτης Γλυφάδας. Πληροφορίες για τις δύο αυτές αγωνιστικές εκδηλώσεις βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα μας (www.bgfed.gr).

ATHENS OPEN @ PALACE HOTEL

23-26 Οκτωβρίου 2014

Μετά την αιφνίδια αλλαγή έδρας, η οποία κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των εξωφρενικών οικονομικών απαιτήσεων του αρχικώς επιλεχθέντος ξενοδοχείου, η διοργάνωση του φετινού AthensOpen, του πρώτου από το μακρινό 1994, αποφασίστηκε να φιλοξενηθεί από το γνώριμό μας PalaceHotel 4* της Γλυφάδας. Οι περισσότερες χρηστικές πληροφορίες για τη διοργάνωση, το ξενοδοχείο, τα ωράρια και τα έπαθλα βρίσκονται συγκεντρωμένες στο επικαιροποιημένο μας flyer, όμως ορισμένες σημαντικές επισημάνσεις πρέπει να ληφθούν υπόψη:

  • Οι αγώνες ξεκινούν με το 1ο Κύπελλο στο παραδοσιακό παιχνίδι «Πόρτες» (Cubeless), το απόγευμα της Πέμπτης 23 Οκτωβρίου. Δεν χρειάζεται καν να σας πούμε πως η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί την καλύτερη αφορμή για να μας γνωρίσουν από κοντά οι αναρίθμητοι φίλοι του παραδοσιακού παιχνιδιού που υπάρχουν στην Ελλάδα, οι οποίοι θα έχουν μία σπάνια ευκαιρία να αντιμετωπίσουν Παγκόσμιους Πρωταθλητές! Οι συγκεκριμένοι αγώνες θα διεξαχθούν με τους κανόνες που ισχύουν στο backgammon(κυπελλάκια, ρίψη ζαριών στο δεξί ήμισυ του boardκάθε παίκτη, κ.τ.λ.). Οδηγίες προς πρωτοεμφανιζομένους θα δοθούν επιτόπου.
  • Τα δύο κυρίως τουρνουά (Mastersκαι Advanced) θα διεξαχθούν με παραλλαγή ελβετικού συστήματος, κάτι που σημαίνει πως οι παίκτες θα διεκδικούν τις επαμειβόμενες θέσεις, ακόμα κι αν έχουν ήδη δύο ήττες στο παθητικό τους. Στις τρεις πάνε σπίτι τους. Δεδομένης της φύσεως διεξαγωγής των δύο αυτών τουρνουά, θα υπάρξει μεγάλη αυστηρότητα στις ώρες εκκίνησης των αγώνων και στα διαλείμματα, από τον επιφορτισμένο με υπερεξουσίες TournamentDirector, Μιχάλη Μανωλιό.
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο WarmUpέχουν μόνον όσοι έχουν προπληρώσει τη συμμετοχή τους για ένα εκ των δύο Mainτουρνουά. Στο κόστος συμμετοχής αυτών συμπεριλαμβάνονται (πέραν του WarmUp) ένα «καλωσόρισμα» από το ξενοδοχείο το απόγευμα της Παρασκευής (24/10) και η δεξίωση στην τελετή απονομής, την Κυριακή (26/10).
  • Καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων θα διεξάγονται παράλληλα και διάφορα jackpots, με διαφορετικό ανά περίπτωση, ύψος συμμετοχής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται στη Γραμματεία και οι αγώνες θα ξεκινούν με τη συμπλήρωση οκτώ παικτών σε κάθε jackpot.
  • Συμπεριφορές που κρίνονται ως ανάρμοστες θα τιμωρούνται με άμεση απομάκρυνση του υπαιτίου, άνευ πολλών διατυπώσεων. Παίκτες που θα τιμωρούνται τοιουτοτρόπως θα χάνουν αυτομάτως τα ποσά συμμετοχής που έχουν καταβάλει και θα παραμένουν υπόλογοι, για συμπληρωματική τιμωρία από το Πειθαρχικό της Ομοσπονδίας. Η ευγένεια προς τους φιλοξενούμενούς μας, Έλληνες και αλλοδαπούς, έμπειρους και πρωτοεμφανιζόμενους, είναι εκ των ων ουκ άνευ.
  • Το μεσημέρι (ώρα 12:00) της Κυριακής (26/10) θα διεξαχθεί αγώνας επίδειξης μεταξύ της Εθνικής Ελλάδος και αντιπροσωπευτικής ομάδας που θα αποτελείται από τους πλέον ισχυρούς εκ των αλλοδαπών φιλοξενούμενών μας. Η επιλογή της ομάδας της Ελλάδας θα γίνει αυστηρά με το σύστημα που έχει περιγραφεί στο NewsletterΙουλίου (αρ. 23), μεταξύ των παρόντων και ενδιαφερομένων.
  • Είναι ήδη εξασφαλισμένη η συμμετοχή των πρώτων δύο στην παγκόσμια κατάταξη, MasayukiMochyMochizukiκαι Michihito “Michi” Kageyama, καθώς και της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας, AkikoAbeYazawa.
  • Πλην αυτών, την πρόκρισή του στο MainMastersεξασφάλισε και ο FernandoBraconi, ο οποίος επικράτησε στο διαδικτυακό satelliteπου διεξήχθη υπό την επίβλεψη του Γιώργου Αυδή, στο οποίο έλαβαν μέρος οκτώ ισχυρότατοι παίκτες.

 

 

 

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ... ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ (25 Οκτωβρίου)!

Βασισμένοι στο περσινό, επιτυχημένο μοντέλο, του πρώτου Διαδικτυακού Πανελληνίου Πρωταθλήματος, προχωράμε με ενθουσιασμό στη δεύτερη «έκδοση» του θεσμού. Όλοι όσοι έχουν εγγραφεί μέχρι τις 25 Οκτωβρίου θα χωριστούν μέσω κλήρωσης σε τέσσερις ομίλους, από τους οποίους θα προκρίνονται οι τρεις πρώτοι για τη συνέχεια, με τον πρώτο καθενός εξ αυτών να γλιτώνει έναν γύρο στις φάσεις των νοκ άουτ. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί δημοσίως, κατά τη διάρκεια του AthensOpen.

                Όλες οι απαραίτητες χρηστικές πληροφορίες, καθώς και η προκήρυξη του Πρωταθλήματος, βρίσκονται μονίμως αναρτημένες στην ειδική ιστοσελίδα υποστήριξης διαδικτυακών διοργανώσεων, που επιμελείται ο Γιώργος Αυδής, στον οποίο μπορείτε να απευθυνθείτε για τις εγγραφές σας και κάθε σχετική ερώτηση (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.και 6977420582).

                Ο συναγωνισμός και φέτος προβλέπεται έντονος, αφού, πέραν του επίζηλου τίτλου του Πρωταθλητή και των τριών (μικρών, φυσιολογικά), χρηματικών επάθλων, διακυβεύονται τα έξι εισιτήρια των εκπροσώπων της χώρας μας στις επόμενες πανευρωπαϊκές διοργανώσεις της σχετικής διαδικτυακής ομοσπονδίας (EBIF), δηλαδή το ChampionsCupκαι το EuropeanCup 2015.

ΔΔΔ (Διεθνείς Διαδικτυακές Διοργανώσεις)

Με δύο «εκκωφαντικές» νίκες με 4-1, επί της (μόνιμης πλέον, «πελάτισσας») Κροατίας και της πανίσχυρης Δανίας, και δύο μάλλον αναπάντεχες ήττες, από τη Ρωσία (με το ίδιο σκορ) και τη Γερμανία (με 2-3), ξεκίνησε η προσπάθεια της διαδικτυακής Εθνικής Ομάδας, στο 2ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μάλιστα, στο ατυχές ματς με τους Ρώσους, η ομάδα μας έπαιξε με αισθητά καλύτερο PRαπό τους νικητές, ενώ στο θρίαμβο επί των Δανών, οι τέσσερις από τους πέντε διεθνείς μας, έπαιξαν καλύτερα από τους φημισμένους αντιπάλους τους!

                Ήρθε όμως και η «σφαλιάρα» από τους Γερμανούς, για να μας προσγειώσει στην πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα που λέει ότι η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην όγδοη θέση της κατάταξης, μόλις μία ήττα μακριά από έναν άδοξο αποκλεισμό. Κι αυτό, διότι βάσει της φετινής προκήρυξης, η χώρα που θα σημειώνει τρεις ήττες στον θεσμό θα αποκλείεται από τη συνέχεια. Κάτι που κατάλαβε από νωρίς η Πολωνία, ακολουθούμενη έναν γύρο αργότερα από την Κροατία (δεν συνήλθαν οι φίλοι μας, φαίνεται, από την πίκρα του μικρού τελικού). Στο χείλος του γκρεμού βαδίζουν ήδη η (δευτεραθλήτρια Ευρώπης στο Ντουμπρόβνικ) Αυστρία, η Ρωσία και η Ουγγαρία, ενώ στο ίδιο καζάνι μ’ εμάς βράζουν η Τσεχία, η Ουκρανία, η Ελβετία και η Τουρκία (θέσεις 8-12).

                Στην κορυφή, βρίσκονται αήττητοι η Λετονία και το Ιράν, ακολουθούμενοι από τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία με τη Δανία, (οι οποίες έχουν εμπλακεί σε ένα συναρπαστικό αγώνα, που βρίσκεται στο 2-2) και τέλος, τη Βρετανία, η οποία κατατάσσεται προσωρινά ένα σκαλί πάνω από το γκρουπ της Ελλάδας. Μπορείτε να βρείτε εδώ την προσωρινή βαθμολογία και εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα και τα αποτελέσματα.

                Σε προσωπικό επίπεδο, Κλείτσας και Χιωτίνης έχουν από τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες, Μανωλιός και Αυδής έχουν από δύο νίκες, ενώ ο Γρούτσος προφανώς φυλάει τα καλύτερα για το τέλος, περιοριζόμενος προσώρας στη μία νίκη.

Εξίσου δύσκολα δείχνουν τα πράγματα και στην ατομική διοργάνωση της EBIF (EuropeanBackgammonInternetFederation), αφού μετά από τους πρώτους επτά αγώνες, έχουν απομείνει μόλις τρεις Έλληνες παίκτες «ζωντανοί», επί συνόλου εικοσιτεσσάρων Ευρωπαίων – εκ των 95 παικτών που είχαν ξεκινήσει στο τουρνουά, τον Ιούλιο. Πρόκειται για τους Στέφανο Μπονάνο, Μιχάλη Προυκάκη και Κωστή Τσουπαρόπουλο, οι οποίοι έχουν από πέντε νίκες, απέχοντας όμως μόλις μία ήττα από τον αποκλεισμό. Οψόμεθα! Εδώ η σχετική βαθμολογία.

               

ΑΛΛΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

  1. Υπενθυμίζουμε στους αποφοίτους του Κολλεγίου Αθηνών, ότι το 17ο Πρωτάθλημα Backgammonτου ΣΑΚΑ θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, στο εντευκτήριο του Συλλόγου, στο Ψυχικό.
  2. Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το 2ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα στο παραδοσιακό τάβλι («Πόρτες» / «Πλακωτό» / «Φεύγα»), το οποίο θα διεξαχθεί όπως και πέρυσι, στο HeavensCafé, στην πρωτεύουσα της μεγαλύτερης από τις Κυκλάδες. Για πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον κ. Αποστόλη Καρεγλά, στο 6937145977 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
  3. Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον τα τουρνουά για το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο που διοργανώνουν οι φίλοι μας με την επωνυμία «Ελληνική Ομοσπονδία Παραδοσιακού Τάβλι», στο RentiArena. Οι αγώνες αφορούν αμιγώς στο παραδοσιακό παιχνίδι («Πόρτες»/«Πλακωτό»/«Φεύγα») και κρίνονται στους επτά πόντους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη σελίδα του φορέα στο facebook και στην ιστοσελίδα backgammon-games.grή τηλεφωνικά, στο 6936653016 (Βαγγέλης Κιουλέ).

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι τα έπαθλα στον πρώτο προκριματικό Κυπέλλου (28 Σεπτεμβρίου) κέρδισαν οι Κιουλέ, Παπαδόπουλος και Πασιαλής, ενώ στη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος πρώτευσε ο Χάρης Αναγνωστόπουλος – ο οποίος έχει λάβει μέρος σε πέντε συνολικά τουρνουά υπό την αιγίδα του εν λόγω σωματείου, έχοντας κερδίσει τα τρία (!!) εξ αυτών!

 

 

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

üΖητάμε συγγνώμη από τον φίλο μας Σωτήρη Λουμίδη για το μερίδιο που μας αναλογεί στη μη επίτευξη συμφωνίας με το ξενοδοχείο που με τόση ζεστασιά μας συνέστησε, για τη διεξαγωγή του AthensOpen. Δυστυχώς, στην πορεία της επικοινωνίας μας αντιληφθήκαμε ότι υπήρχε χαώδης διαφορά στην ερμηνεία της λέξεως «χορηγία» μεταξύ της διεύθυνσης του ξενοδοχείου και της διοίκησης της Ομοσπονδίας, με αποτέλεσμα η συνεργασία να μην ευοδωθεί.

üΤη δεύτερη θέση στο LastChanceτου 6ου Πρωταθλήματος Γερμανίας, που διεξήχθη μεταξύ 2 και 5 Οκτωβρίου στη Φρανκφούρτη, κατέκτησε ο Κίμων Παπαχριστόπουλος, μέλος (ως γνωστόν) της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

üΤη δεύτερη θέση στην κατηγορία Intermediateτου UKBackgammonOpen, που διεξήχθη στο Κόβεντρι μεταξύ 19 και 21 Σεπτεμβρίου, κατέκτησε ο Ανδρέας Σοφοκλέους.

üΟι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των εγχώριων διοργανώσεών μας για το Νοέμβριο θα σας αποσταλούν εγκαίρως, μέσω ειδικού, ηλεκτρονικού μηνύματος.

 

Φίλες και φίλοι του backgammon,

Πρωτάθλημα 2014-2015, 2η Αγωνιστική > PalaceHotel, Γλυφάδα, 18.10.2014

Κύπελλο 2014-2015, 2ος Προκριματικός > PalaceHotel, Γλυφάδα, 19.10.2014

Athens Open > Palace Hotel, Γλυφάδα, 23-26.10.2014

2ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Πρωτάθλημα > GridGammon, από 26.10.2014

Σας περιμένουμε!

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes